DeMooiBoxtelKrant

7 juni 2017

DeMooiBoxtelKrant 7 juni 2017


De Spiegeltent staat er weer!

Foto: Cock Stam

Boxtel - De terugkeer van Spiegeltent Bon Salon in het park bij kasteel Stapelen is in het eerste weekend dat de tent geopend was meteen goed gevierd. Bon Salon keert terug nadat de tent in 2015 ter ere van het honderdjarig jubileum van de paters Assumptionisten al in het park stond.

Zaterdag waren in de snikhete tent een fairtrade voor kinderen en de bands Mateus, de Volle Blaos en Two of Us al te gast. Zondag stond de spiegeltent in het teken van de opening van Biënnale Kunst op Stapel. Deze kunsttentoonstelling in het park rondom Stapelen duurt nog tot en met 24 september. De spiegeltent, met vele optredens en bijeenkomsten rondom het thema 'verbinden', staat nog tot en met 25 juni in het park.

Wethouder Peter van de Wiel, tijdens één van zijn optredens in de spiegeltent. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren
Foto: Cock Stam

Zowel de tweede editie van Kunst op Stapel, dat in 2015 ook al gelijktijdig met de spiegeltent plaats had, als de opening van de spiegeltent werden door wethouder Peter van de Wiel uitgevoerd.

De opening van de Biënnale vormde een gezellige bijeenkomst in aanwezigheid van kasteeloverste Pater Zuiker, alle kunstenaars en genodigden. "We moeten trots zijn op landschapspark Stapelen", sprak voorzitter Anja Heesen van de Kunststichting.

Van de ruim 150 aangeboden kunstwerken hebben er zestien een plek gekregen die voldeden aan het thema. Veel werk is er verzet zo ook door de medewerkers van Algemene Werken van de Gemeente die met kranen en hoogwerkers bezig zijn geweest om de kunstwerken op hun plaats te krijgen.

Liesbeth Jans, van Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur, sprak met aandacht en verwondering over het kasteelpark. Tien jaar geleden was het Groene Hart de plek waar de kunst in landschapsparken ontstond.

Wethouder Van de Wiel hoopt op een derde editie. Tijdens de eerste editie plaatsten de deelnemende kunstenaars hun handtekening op een kubus. Zestien kunstenaars die dit jaar hun werk hebben uitgeleend met als thema: natuur, water en religie mochten ook hun handtekening op een kubus zetten. Daarna werden deze, en de 'oude' kubussen gestapeld; verbinden. Na de tentoonstelling gaan deze allemaal in een schatkist die in het gemeentehuis bewaard zal worden tot de derde editie.

Zie voor meer foto's van activiteiten in en om de spiegeltent mooiboxtel.nl en pagina 14 en 15.

Negende editie Limuscene Live verloopt (bijna) vlekkeloos

Liempde - Eerste Pinksterdag is al negen jaar op rij de dag dat het Concordiapark in Liempde wordt omgetoverd tot festivalterrein voor Limuscene Live. Honderden bezoekers genoten van verschillende muzikale genres zoals elektropop van Trip to Dover, (grunge)rock van Seattle Tribute Project en blues(rock) van Lapa Loca te horen. Vanaf 13.00 uur barstte het muzikale feest los op het terrein rondom de kiosk in het centrum van Liempde.

Ondanks de openingsactie, waarbij consumpties het eerste uur van Limuscene voor de helft van het geld weg gingen, kwam het festival pas rond een uur of 15.00 echt op stoom. Letterlijk, want de stoom kwam uit een van de geluidsinstallaties die oververhit was geraakt. Het leidde tot enkele piepjes en kraakjes, ondanks dat het enthousiaste team achter de schermen peentjes zweette om de problemen te verhelpen. Het was het enige smetje op een verder prachtig verlopen festival met vele (professionele) artiesten van Liempdse of Boxtelse bodem.

Onder een stralende lentezon genoten de bezoekers van lokale en regionale bands. Daarbij viel dit jaar vooral de professionaliteit van de muzikanten op. Zo was daar Art Felix, met Boxtelaar Rolf van de Sande, met een prettige rockshow en de band Lapa Loca met een zeer strakke show. Ook de akoestische optredens, van bijvoorbeeld Sparks & Maze, of de immer met een ander repertoire aantredende Dennis Wels vielen in de smaak. Toch kwam het publiek pas écht los op de grungecovers van Seattle Tribute Project. Bij het nummer 'Jeremy', van Pearl Jam barstte de tent bijna uit haar voegen. En toen de Nirvana-klassieker 'Smells like teen spirit' ingezet werd was de tent helemaal te klein voor de moshpit die vooraan ontstond.

Kijk voor meer foto's op mooiboxtel.nl en op pagina 14 en 15.

Opkomsttijden deelnemers Heilig Bloedprocessie

Boxtel - De Heilig Bloedprocessie gaat aanstaande zondag, 11 juni, om 15.00 uur van start. De deelnemers verzamelen zich van te voren in de Sint-Petrusschool aan de Burgakker om zich te verkleden. De tijden waarop zij worden verwacht zijn als volgt.

12.00 uur:
spreekkoortje, klaagvrouwen, Vrouwe van Herlaer, Adam en Eva,
Jesaja en gevolg, Daniël en gevolg, Paulus en gevolg
12.30 uur:
gele dames, collectantes, schenksters van was, wol en rogge, Josuë
en Kaleb, Kaïn en Abel, Mozes en gevolg, David en gevolg
13.00 uur:
dames volksbedevaart, paarse dames, grijze dames,
Mariadraagsters, witte bruiden, dienstmaagden, Lize, Maria van
Boxtel, Vrouwe van Merheim, Agnes van Cronenburg, schenkers van
was, wol en rogge, heren historische groep, schepen en schrijver,
Jeremia en gevolg
13.30 uur:
rode bruidjes, blauwe druivendraagsters, dames korenaar, rode
engel, Michaël, Ezekiël en gevolg, Petrus en gevolg
14.00 uur:
aarse bruidjes, jongens en meisjes van het spel, schilddraagsters,
heren volksbedevaart, boetebedevaartgangers, verspieders, rode
gilde, Compostellagangers, schrijndragers, vaandeldragers,
begeleiders wijnpers en dragers van wijnkruiken, vendeldragers,
klaroenblazers, muzikanten, speelman, herauten, klaagzangers,
suisse en gildebroeders
14.30 uur:
sacramentsbruidjes
15.00 uur:
Boxtels Harmonie en Gilde St. Barbara en St. Joris

De Heilig Bloedprocessie vertrekt vervolgens om 15.00 uur van de Burgakker door het centrum van Boxtel. De slotplechtigheid vindt om 16.30 uur plaats in de Sint-Petrusbasiliek. Bij slecht weer vervalt de Heilig Bloedprocessie en begint de slotplechtigheid om 15.30 uur in de Sint-Petrusbasiliek.


KBO-activiteiten

Donderdag 8 juni        Bridgen in De Walnoot        13.30
                        Handwerken in De Orion        13.30
                        Rolstoel- of rollatorwandeling, vertrek bij het 14.00 oorlogsmonument in de Kampina        14.00
Vrijdag 9 juni        Rikken en jokeren in De Orion        13.30
Dinsdag 13 juni        Biljarten in De Walnoot        13.30
                        Hobbymiddag in de Kinderboerderij 13.30 uur
                        Koffietafel in de Spiegeltent op Stapelen, gevolgd door een optreden van Orkest Buchestelle en taartenfestival 12.00
Woensdag 14 juni        Fietsen, vertrek vanaf Speelmanstraat         13.30
                        Vertrek snelle groep        13.15
                        Eten bij Lotus, opgeven voor 10 juni bij Henk Sturkenboom via 0411-677863 of bij Sina van Alpen via 0411-689285 of sina_alphen@planet.nl        17.00

Collectes juni

12 tot en met 17 juni:Maag Lever Darm Stichting
19 tot en met 24 juni:Ver. Het Nederlandse Rode Kruis
26 juni tot en met 1 juli: Ver. tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland

Verenigingen die in de gemeente Boxtel willen collecteren ten behoeve van een goed doel hebben hiervoor geen vergunning nodig. Wel wordt hen gevraagd rekening te houden met de landelijke collectes en alleen in de vrije periodes te collecteren. Heb je iemand aan de deur gehad die zegt te collecteren namens het goede doel en vertrouw je het niet? Meld dit dan bij de politie. Dit kan via 0900 88 44.

Vrouwencontact Boxtel

Elke dinsdag fietsmiddag: Vertrek vanaf Breukelsplein, 35 km        13.00

Adressen Gemeenschapshuizen

Boxtel:
De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA, telefoon: 0411-673838
De Walnoot, Reginahof 1, 5282 GC, telefoon: 0411 673 485
Liempde:
Dienstencentrum De Kloosterhof, Kloosterhof 7, 5298 BW, telefoon: 0411-631651
Lennisheuvel:
De Orion, Lennisheuvel 56, 5281 LG, telefoon: 0411-674474

Marie en Corry Toelen zijn al 50 jaar samen

Foto: Mark van der Pol

Boxtel - Corry van der Staak-Toelen (71) en Marie Toelen (77) vormen op vrijdag 9 juni 50 jaar een paar. Het gouden bruidspaar viert het jubileum in verband met de gezondheid van Marie in huiselijke kring.

Hij was haar eerste grote liefde, geeft Corry toe. Gemondenaar Marie Toelen en de Boxtelse Corry van der Staak trouwden met elkaar op 9 juni 1967, de tijd dat The Kinks de top 40 domineerden. Omdat de moeder van Marie een slechte gezondheid had, kwam het tweetal bij moeder Toelen in de achtertuin wonen. Zo konden Marie en Corry voor de broers en zussen van Marie. Er moest echter wel eerst getrouwd worden, want ongetrouwd samenwonen was nog zeer ongebruikelijk.

Jo Welvaarts, met zijn erepenning.

Het tweetal had 33 jaar een frietzaak in gemonde, de enige in het dorp, en woonde daarboven. Het cafetaria, 't Lambertje, werd 17 jaar geleden aan Liempdenaren Mari en Ingrid van de Laar verkocht. Zelf verhuisden ze naar de Damasthof in Boxtel.

Marie en Corry hebben twee dochters en drie kleinkinderen, waar ze na de verkoop van de friettent volop de tijd voor namen. Corry: "Mijn man heeft toen een hondje gekocht. Daar gaat hij iedere dag mee wandelen om de benen even te strekken."

Op de vraag wat je moet doen om een huwelijk zo lang in stand te houden hoeft Corry niet lang na te denken: "het is een kwestie van geven en nemen. Maar ze vroegen mijn man wel eens of hij het over wilde doen. Daarop antwoordde hij: 'zeker, maar dan wel met dezelfde vrouw'."

Boxtelse parochievrijwilliger ontvangt pauselijke onderscheiding

Boxtel - Parochievrijwilliger Jo Welvaarts ontving op 4 juni een pauselijke onderscheiding, de Pro Ecclesia et Pontifice, uit handen van pastoor Jacques Grubben. Deze onderscheiding werd op het einde van de Hoogmis uitgereikt, maar niet nadat de decorandus door de pastoor in het zonnetje was gezet.

Het was voor Jo een grote verassing. Het bestuur had de uitreiking dan ook angstvallig geheim gehouden. En dat lukte: tot het einde van de mis had hij niets in de gaten. Dat zijn hele familie aanwezig was viel hem niet op omdat het ook een viering was ter herinnering van zijn overleden echtgenote.

Toen de fotograaf, ook Jo geheten, tegen het einde van de viering toch wel nadrukkelijk foto's van hem begon te maken en hij door Jacques Grubben naar voren werd geroepen, dacht hij nog dat het om de fotograaf ging. Even later viel het kwartje toch en stapte hij naar voren. "Ik ben helemaal verrast", sprak Jo na afloop, "ik sta er nog van te trillen maar ben er heel blij mee en trots op."

Welvaarts heeft zich tientallen jaren belangeloos ingezet voor Parochie Sint Jans Onthoofding Liempde en de Heilig Hartparochie. Daarnaast is hij jarenlang bestuurslid en vicevoorzitter in het kerkbestuur in Liempde geweest. Ook was hij meer dan tien jaar de coördinator van de lectorengroep. Daarnaast is een belangrijke taak van Jo die van misdienaar. Die taak vervult hij al vanaf 1989 op zondagen en bij uitvaarten.

Jo liet het allemaal op zich afkomen maar raakte zichtbaar ontroerd toen hij van de pastoor eerst de bijbehorende oorkonde kreeg uitgereikt en daarna de onderscheiding kreeg opgespeld. Dit laatste had wat voeten in de aarde want de speld ging moeilijk open. Zo werd de spanning nog verder opgevoerd en die Jo had het niet meer. "Zo, dik verdiend", aldus pastoor Jacques Grubben, "en van harte gefeliciteerd. We vertrouwen erop dat je je nog jaren kunt en mag inzetten voor onze mooie parochie."

Na een dankwoord van Grubben werd luidkeels een 'Lang zal hij leven' ingezet.

Boxtel - Modewinkel Mr. & Mrs. Filipe is genomineerd voor een Dutch Retail Experience Award in de categorie Best Customer Experience Awards - Woman & Men. Een zeskoppige jury zal de winkel beoordelen op vlakken als winkelbeleving, aanbod, mate van maatschappelijke betrokkenheid en service ook wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Filipe en Diana van den Borne, in kleding uit hun eigen collectie. Foto: Filipe Mode

Eigenaar Filipe van den Borne was 'best verrast' toen hij de e-mail waarin stond dat hij toegelaten was tot de finale ontving. "Ik was eigenlijk alweer vergeten dat wij ons aangemeld hadden als kandidaat." Wel is hij, vanzelfsprekend, erg blij met de nominatie tot finalist. Waarom hij denkt dat de vakjury zijn zaak uit de vele inzendingen selecteerde? "Wij verkopen kleding die wij zelf óók zouden dragen."

De verkiezing is door vaktijdschrift Textilia in 2012 in het leven geroepen om vernieuwende modezaken extra in de spotlights te zetten. "Daarbij is 'experience' het sleutelwoord", aldus Van den Borne. "Wij zijn constant bezig met de presentatie van onze winkel en deze nominatie dwingt ons ook onze winkel weer eens kritisch tegen het licht te houden."

Mr. & Mrs. Filipe wordt op vijf criteria beoordeeld door een vakjury. Hoe die tot haar oordeel komt, is bij Filipe niet bekend: "Het kan goed dat ze met een mysteryshopper komen. Ik heb echt geen flauw idee." Als de winkel de eretitel wint, verandert dat volgens Van de Borne niet zo heel veel aan de zaak: "Maar je zet jezelf wel op de kaart. Er zijn één of twee merken die ik nog wel graag in de winkel zou hebben, maar die gaven altijd aan dat ze al op genoeg plaatsen in de regio verkocht werden. Wellicht kan ik hen met zo'n titel overtuigen om ze toch binnen te halen."

Ook voor het publiek is er de mogelijkheid om te stemmen op de kandidaten. Ga daarvoor naar bit.ly/dutchretail. Op 9 juli worden in de Amsterdamse Westergasfabriek de winnaars bekendgemaakt.

Ramadanactiviteiten voor jongeren leiden tot landelijke media-aandacht

Boxtel - Wat begon als een stageopdracht groeide voor Soufiane en Mohammed al snel uit tot landelijk nieuws. De jongens, beiden met islamitische achtergrond, bedachten een plan om aan Ramadan deelnemende jongeren 's nachts vermaak te bieden en zodoende nachtelijke overlast aan te pakken. Met succes. De afgelopen week kwam de NOS op bezoek en dat leidde, na media-aandacht toen zij hun plan naar buiten brachten, tot een nieuwe golf van aandacht.

Tijdens de Ramadan mogen islamitische mensen pas eten en drinken na zonsondergang. "Dus komt je energie ook pas later vrij", legt Soufiane uit. Hij vertelt dat na de maaltijd het laatste gebed is en dat veel jongeren dus pas rond middernacht uit de moskee komen. Vorig jaar leidde dat tot overlast en uiteindelijk tot een samenscholingsverbod rond de moskee bij Hoogheem. Volgens Soufiane was er eigenlijk weinig aan de hand, maar leidde het geluidsniveau van de nog napratende jongeren tot overlast.

Via hun studie Sport en Bewegen kwamen de islamitische Soufiane en Mohamed terecht bij Buurtsport Boxtel. Nicole van Spaendonk werd hun stagebegeleider. Zij zag de overlast die jongeren vorig jaar veroorzaakten met lede ogen aan en bedacht samen met de jongens een oplossing. Die oplossing bestaat uit het aanbieden van allerlei (sportieve)activiteiten aan de vastende jongeren in Brede School De Wilgenbroek. "Het idee voor de stageopdracht komt eigenlijk van Nicole", geeft Soufiane toe. En toen stond ineens de NOS op de stoep.

De Wilgenbroek is op reguliere dagen van maandag tot en met donderdag geopend vanaf 23.30 tot 2.30 uur. Op de vraag of de aanwezige jongeren dan niet naar school of werk hoeven de volgende dag antwoordt Soufiane lachend: "Jawel mijnheer, maar 18 uur niets mogen eten is lang! De meesten eten en drinken de hele nacht door om het overdag vol te houden."

Verzamelaarsruilbeurs bij De Walnoot

Boxtel - De Vereniging van Boxtelse Verzamelaars (VBV) organiseert op zondag 11 juni haar verzamelaarsruilbeurs. Deze vindt van 10.00 tot 13.00 uur plaats in Gemeenschapshuis De Walnoot

Op deze drukbezochte en gezellige beurs kunnen allerlei zaken geruild worden:
bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers,
telefoonkaarten, theezakjes, voetbalplaatjes, winkelwagenmuntjes en nog veel meer. Zoals gebruikelijk wordt ook bij deze beurs aandacht besteed aan een speciaal thema. Dit keer is dat Mini Coopers.

De entree voor volwassenen bedraagt 1 euro. Kinderen betalen 25 eurocent. De Walnoot vind je aan de Reginahof 1, 5282 GC in Boxtel, telefoonnummer 0411-673485. Bij gebruik van navigatie 'Reginahof 1 STO 1' ingeven.

Open repetitie Het Essche Heimweekoor

Esch - Altijd al lekker willen meezingen met onvergetelijke smartlappen? Dat kan bij het Essche Heimweekoor, dat op maandag 12 juni vanaf 20.00 uur een open repetitie houdt in Ons Café aan de Leunisdijk 28 in Esch.

Liefhebbers kunnen komen luisteren en meezingen met bekende oudere liedjes zoals
Lieke vur Marieke, Ketelbinkie, et cetera. De komende periode gaan de koorleden aan de slag met een vernieuwd repertoire van onder andere Guus Meeuwis, Frans Duijts en André Hazes. Het koor repeteert iedere eerste maandag van de maand in De Es in Esch van 20.30 tot 22.30 uur onder leiding van Elma Kleevens.

Programma Avondvierdaagse

Boxtel - Voor de 46e keer organiseert WSV De Keistampers dit jaar de Avondvierdaagse. Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni kunnen wandelaars weer de mooiste 5- en 10-kilometerroutes lopen. Inschrijven hiervoor kan tijdens de wandeldagen of via dekeistampers@live.nl.

De kosten voor deelname zijn 3,25 euro, wie een herinnering in de vorm van een medaille wil, betaalt 4,75 euro. Het programma van de Avondvierdaagse is als volgt:
- Dinsdag 13 juni: 18.00 uur vertrek vanaf Jacob-Roelandslyceum.
- Woensdag 14 juni: 18.00 uur vertrek vanaf De Walnoot.
- Donderdag 15 juni: 18.00 uur vertrek vanaf De Orion in Lennisheuvel.
- Vrijdag 16 juni: de 10 kilometerwandelaars vertrekken om 17.30 uur vanaf
het Jacob-Roelandslyceum en de 5 kilometerlopers om 18.30 uur.

De Avondvierdaagse wordt op vrijdag afgesloten met een grootse intocht op de Markt met muziek, de prijsuitreiking door Wethouder Herman van Wanrooij en veel gezelligheid.
Op de Markt worden ook de verdiende medailles uitgereikt.
Meer weten? Mail naar dekeistampers@live.nl of bel 06-16211703.

Ierse Sessie bij In Den Boogert

Boxtel - Op zondag 18 juni is er weer een Boxtelse ierse Sessie bij Bed & Breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel. Van 13.30 tot 16.30 uur kunnen liefhebbers van Ierse muziek meezingen en dansen of gewoon lekker luisteren.
Muzikanten die een instrument bespelen zoals gitaar, viool, accordeon, tinwhistle, bodhran, cajon, harp, trekzak, maar ook andere instrumenten zijn welkom. Ook is er ruimte voor ander repertoire, zoals een Brabants lied. Refreinnummers kunnen worden meegezongen, teksten zijn beschikbaar. De toegang is gratis.

Flessenactie JAS Liempde

Liempde - In de week van 12 juni trekken de leden van jeugdvereniging JAS Liempde weer door de straten van het centrum van Liempde. Tussen 18.30 en 20.00 uur gaan zij de deuren langs om steun te werven voor de clubin de vorm van lege statiegeld flessen of Op-Liemt-gemunt-muntjes.

Dankzij de medewerking van Coop Tax kunnen de JAS-leden de flessen omwisselen voor contant geld. Hiermee worden allerlei knutselmaterialen en sportartikelen gekocht waarmee ruim honderd kinderen zich wekelijks kunnen vermaken in jeugdhuis PIUS X.
Leden mogen nu ook al de flessen meenemen naar hun clubhuis. Ook heeft JAS Liempde een buis bij Coöp Tax voor het verzamelen van Op-Liemt-gemunt-muntjes.

Activiteiten voor jong en oud bij De Kinderboerderij

Boxtel - Op zondag 18 juni houdt De Kinderboerderij in Boxtel haar jaarlijkse Bingomiddag voor kinderen met dierenprijsjes. Een dag later, op maandag 19 juni, wordt gestart met rikken en op 22 juni wordt er gerummikubd.

De eerste bingoronde start zondag 18 juni om 14.00 uur, de tweede om 15.00 uur. Opgeven hiervoor kan via info@kinderboerderijboxtel.nl onder vermelding van naam en ronde tijd. Deelname is 1 euro per persoon.
Op maandag 19 juni gaat het rikken van start van 10.00 tot 12.00 uur. Het rummikub op donderdag 22 juni is ook van 10.00 tot 12.00 uur. Deze nieuwe activiteiten zijn er elke maandag en donderdag, met uitzondering van feestdagen.

De Kinderboerderij nodigt voor het rikken en rummikub met name de wat oudere mensen uit de wijk Boxtel Oost uit. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. Iedereen kan gewoon binnenlopen, de medewerkers van De Kinderboerderij vinden het fijn als je komt.

Smartlappenavond bij Grand Café Rembrandt

Boxtel - Bij Grand Café Rembrandt kunnen liefhebbers weer inhaken en meezingen op maandag 26 juni tijdens de Smartlappenavond. Die avond klinkt vanaf 20.00 uur weer het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes.

Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt daarvoor tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur, een uur voor aanvang gaat de zaal aan de Rechterstraat 56 open. De toegang is gratis.

Deze Smartlappenavond is de laatste voor de zomervakantie. In de maanden juli en augustus zijn er geen smartlappenavonden, in september is iedereen weer van harte welkom.

Vlaswiek zoekt groene handen

Liempde - Verpleeghuis De Vlaswiek heeft een prachtige nieuwe tuin gekregen, waarvan de 32 dementerende bewoners volop kunnen genieten. Voor het onderhoud van deze tuin is het verpleeghuis op zoek naar enkele vrijwilligers die dit per toerbeurt op zich willen nemen.
De Vlaswiek zorgt voor de juiste spullen, zodat de vrijwillige hoveniers goed kunnen werken. Wil jij iets betekenen voor mensen met dementie en misschien ook samen met hen in de tuin werken? Stuur dan een e-mail naar abvlaswiek@zge.nl

Boxtel kan vanaf zaterdag op dino's jagen

Foto: Het Communicatieplein

Boxtel - Gaat Boxtel de Pokémon Go rage overtreffen met de Dino Hunter app? Als het aan de initiatiefnemers ligt wel. Directeur van Oertijdmuseum De Groene Poort, René Fraaije, is de initiator van het hele project. Hij liet de augmented reality app samen met centrummanager Berry Dankers en een groot aantal andere Boxtelse partners ontwikkelen om zodoende bezoekers van de Groene Poort, met ruim 75.000 bezoekers per jaar de grootste toeristische trekpleister van Boxtel, naar het centrum te lokken. Op 10 juni wordt de app onthuld en kan iedereen in Boxtel op dino's jagen.

Langs de 'dinoroute' in Boxtel zijn verschillende borden geplaatst die met de Dino Hunter app ingescand kunnen worden. Deze dino's zijn vervolgens te vangen en worden aan een 'Dinopedia' toegevoegd. In deze Dinopedia is leerzame informatie over de prehistorische wezens te vinden.

Wethouder Peter van de Wiel mocht flink aan de bak met het oogsten van de eerste sla. (Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen

Apetrots is Dankers op de app en hij laat dan ook met veel enthousiasme de dino's op zijn telefoon tot leven komen. Dit enthousiasme zat er al vanaf het begin. Het idee ontstond toen Fraaije, als directeur van De Groene Poort, op zoek was naar een manier om aanspraak te kunnen maken op subsidiegelden. Zodoende wilde het museum de stap zetten om door te groeien naar 100.000 bezoekers op jaarbasis, een aantal waarmee het museum zichzelf financieel volledig kan bedruipen.

De gemeente ging akkoord met de subsidieaanvraag, op voorwaarde dat Fraaije met het museum ook de lokale ondernemers een economische impuls zou geven. Fraaije: "Ik zag dat op het Engelse Isle of White een ar-app draaide voor toeristen. Toen ontstond het plan om zo'n zelfde app voor Boxtel te ontwikkelen." Samen met enkele Boxtelse ondernemers werd een denktank opgericht om de app te ontwikkelen.

Toen Dankers centrummanager werd, nam hij vanzelfsprekend de rol van spreekbuis namens de centrumondernemers op zich. Die ondernemers kunnen nu, mede dankzij zijn inspanningen dino's bij De Groene Poort lenen om zo in te haken bij de app, die Boxtel tot dinohoofdstad van Nederland moet maken.

Volgens Fraaije hebben enkele centrumondernemers zich al aangesloten bij de dino-app door middel van het aanbieden van speciale 'dinomaaltijden' of dinobroodjes. Daarnaast wordt volgens de directeur ook bekeken of er fysieke dinosaurussen in Boxtel geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld op de rotondes. Hierover worden nog gesprekken met de gemeente gevoerd.

Op 10 juni, zal middels een spectaculaire opening de app geïntroduceerd worden. Het verhaal rondom Dino Hunter is dat er dinosaurussen uit het Oertijdmuseum ontsnapt zijn en Boxtel in zijn gevlucht. In totaal zijn op zes verschillende locaties in het centrum evenveel 'ontsnapte' dino's te vangen. Zo moet de app een middel worden om toeristen het centrum van Boxtel in lokken. "Wij willen natuurlijk dat kinderen hun ouders aan de hand mee het centrum van Boxtel intrekken", vertelt Dankers.

Helaas bleek het niet mogelijk om langs de gehele route van het Oertijdmuseum naar het centrum vangplaatsen voor dino's in te richten. "Omdat er langs de Bosscheweg geen voetpad loopt zou dat onveilige verkeerssituaties opleveren", aldus de centrummanager. De app geeft daarom aan waar je in het centrum parkeerplaatsen kunt vinden, zodat de ouders hun kroost mee kunnen nemen naar bijvoorbeeld de Oude Kerkstraat. Daar zweeft boven de Sint-Petrusbasiliek een groep pteranodons.

De ontwikkeling van Dino Hunter Boxtel kostte zo'n 50.000 euro. Daarvan is de helft door de gemeente betaald. De andere helft werd bijeengebracht door ondernemers en het centrummanagement.

De Dino Hunter app wordt op 10 juni om 14.00 uur feestelijk gelanceerd bij Oertijdmuseum De Groene Poort. Vanaf dat moment is de app gratis te downloaden via de Appstore en Play Store.

Knus blaast Boxtelse biertapwedstrijden nieuw leven in

Boxtel - Dinercafé Knus gaat de Boxtelse biertapwedstrijd, in 2013 voor het laatst georganiseerd, nieuw leven inblazen. Alle Boxtelse horecaondernemers zijn welkom om mee te doen aan de wedstrijden, de enige voorwaarde is dat per teams van twee wordt ingeschreven. De tapperijwedstrijd vindt plaats op maandag 26 juni voor het terras, bij Dinercafé Knus aan de Eindhovenseweg. Aanvang is om 19.00 uur.

De horecaondernemers zullen het voor het oog van een driekoppige vakjury tegen elkaar opnemen om aanspraak te maken op de wisselbeker en de titel 'Beste tapper van Boxtel'. De jury zal daarbij letten op verschillende details, zoals de hoeveelheid schuim, of de tapkraan het glas niet raakt en hoe het bier uitgeserveerd wordt. Naast het goed tappen van bier wordt dus ook gelet op het uitserveren daarvan door het andere teamlid. Echt teamwerk dus. Ook het serveren van speciaalbieren vormt een onderdeel van de wedstrijd.

Nieuw aan de editie van dit jaar is de toevoeging van horecaondernemers uit Liempde en Lennisheuvel. Volgens Knus-bedrijfsleidster en medeorganisator Simone Huijbers mogen alle horecaondernemers in de gemeente Boxtel deelnemen aan de wedstrijd. "Hoeveel teams precies meedoen weet ik op dit moment nog niet. Er zit namelijk geen beperking aan het aantal teams per horecazaak." Dat het gezellig wordt staat volgens Huijbers wel vast: "We gaan het wel 'op zijn Knus' aanpakken."

Ook publiek is welkom om te kijken, en natuurlijk te proeven, bij de wedstrijd. Zij zijn op 26 juni welkom vanaf 17.00 uur bij dinercafé Knus aan de Eindhovenseweg 39. De wedstrijd zelf start om 19.30 uur. De bedoeling is om vanaf nu de wedstrijd weer ieder jaar te organiseren, waarbij iedere keer een andere horecaonderneming de thuisbasis van het evenement vormt.


Voedseltuin Boxtel oogst eerste kroppen sla

Boxtel - De eerste kroppen sla bij Voedseltuin Boxtel zijn vrijdagochtend, onder toeziend oog van wethouders Eric van de Broek en Peter van de Wiel, initiatiefnemer Theodoor van Leeuwen en voorzitter van Voedselbank Boxtel, Arjen Witteveen, geoogst. De voedseltuin gaat verse groenten leveren aan de Voedselbank in Boxtel. De wethouder spreekt van een 'fantastisch initiatief'.

Initiatiefnemer Theodoor van Leeuwen startte met het concept van een voedseltuin, die levert aan de Voedselbank, in Den Bosch. Met de herinrichting van het terrein van De Kleine Aarde zag dit initiatief ook in Boxtel het licht. Voedseltuin Boxtel gaat uiteindelijk zo'n 7.000 vierkante meter beslaan. Daarvan is nu ongeveer de helft in gebruik voor voedselteelt.

De vrijdag geoogste sla werd diezelfde middag nog afgeleverd bij Voedselbank Boxtel. Die voorziet zo'n 200 gezinnen in de gemeente Boxtel van vers voedsel, dat zij anders niet kunnen betalen. In de Voedseltuin werken momenteel twaalf vrijwilligers die allen een dankwoord van de wethouder en een appelflap in ontvangst mochten nemen voor hun inspanningen. Van den Broek is verheugd: "De Voedseltuin, waar gezonde groenten worden geteeld voor kwetsbare mensen, is echt een teken van solidariteit. Daarnaast is het goed om te zien dat voor dit doel ook veel vrijwilligers kunnen worden gemobiliseerd."

Ondanks de twaalf vrijwilligers, zoekt de Voedseltuin dringend vrijwilligers. Vooral ervaren (amateur)tuiniers zijn welkom. Aanmelden kan via tvleeuwen@xs4all.nl of door te bellen naar 06-53155361.

6 / 18

Het Gareneindje (Molenstraat) Foto: Heemkunde Boxtel

301 St. Petrusbasiliek vanuit de Molenstraat
Pastel, 28 x 38 cm, gesign. r.o. 1943
Collectie: F. van der Horst

Gareneindje

Om in Boxtel de herinnering aan de vroegere gemeentelijke faam, als centrum van textielnijverheid levend te houden, zijn in Boxtel Oost aan diverse straten namen gegeven die gebaseerd zijn op het ‘weversvak’. Voorbeelden zijn: Spinster, Linnenbleker, Pellenwever, Beukums en Blauwverver. In de Molenstraat, waar altijd veel wevers gewoond hebben, is bij een groepje oude weverswoningen de niet-officiële, maar wel treffende naam 'Gareneindje' op een muur verschenen. Dit gedeelte van de Molenstraat werd vroeger namelijk, vrij algemeen, zo genoemd. Maar ook de rest van de Molenstraat werd Gareneindje genoemd.

Foto: Heemkunde Boxtel

In zijn boek ‘Baanderheren, Boeren en Burgers’ schrijft Jean Coenen, dat er in de zeventiende eeuw al huizen stonden in het Gareneindje. Ook werd er de aanduiding ‘Herringstraatje’ spottenderwijs gebezigd. Er woonden talrijke wevers en (in nog vroegere tijden) spinsters. Waarom Herringstraatje? Een zure haring was namelijk de grootste weelde die een wever zich kon veroorloven. De haring heette ook wel 'weversvarken', in een tijd, toen hij nog voor een paar centen te koop was bij Pietje Scheepers, die ook in het Gareneindje woonde. Een oud inwoner van het Gareneindje vertelde eens, dat zijn gezin, dat uit zeven personen bestond, het op vrijdag moest doen met één haring. De haring werd dan in zeven stukjes gesneden. Er werd gevochten om het staartje, want dat was het grootste stuk.

De weverijen mogen vroeger dan wel in goeden doen verkeerd hebben, voor de wevers was het hard werken en armoe troef.

Toekomstbestendig onderwijs door 'leegstand'

Boxtel - Zijn prognoses met betrekking tot krimpende leerlingenaantallen een vloek of een zegen voor een school? Basisschool De Hobbendonken meent het laatste, mits het aantal vrijgekomen vierkante meters ingezet kan worden voor gevraagde onderwijskundige ontwikkelingen. De prognoses over de krimp in leerlingenaantallen kunnen ook kansen bieden op het inrichten van beter onderwijs. Vooruitlopend op de ontwikkelingen gaan verschillende scholen, zoals basisschool De Hobbendonken 'integrale kindcentra' een kwaliteitsverbetering voor het basisonderwijs in Boxtel Oost zou kunnen zijn.

Directe aanleiding voor het plan van aanpak vormt de stapsgewijze afbouw van het speciaal basisonderwijs. Dit leidde eerder al tot een terugloop in het aantal leerlingen bij SBO de Maremak. Deze school zal zich in de komende jaren voegen bij de Theresiaschool in Lennisheuvel. De prognoses die de Gemeente Boxtel liet opstellen na de leerlingentelling van 1 oktober 2015 waren namelijk alarmerend; sommige scholen zouden binnen tien jaar maar liefst 25 procent ruimte overhebben. En dat kost de gemeenschap volgens wethouder onderwijs, Marusjka Lestrade, onnodig veel geld: "De gemeenschap moet af van die last."

Toch moeten deze cijfers volgens Henk Verhoeven, directeur van basisschool De Hobbendonken, in perspectief worden gezien. Hij reageerde daarom ook ontstemd op eerdere berichtgeving over vermeende leegstand: "De werkelijke terugloop van het totaal aantal leerlingen was tussen 1 oktober 2015 en 1 oktober 2016 omgerekend ongeveer 0,25 leerling per groep. Dat is geen signaal om je direct ongerust te maken. Het vraagt om een integrale kijk op de toekomstige ontwikkelingen om te kunnen bepalen hoe groot het probleem van de teruglopende leerlingenaantallen zijn of hoe geweldig de onderwijskundige verbeterkansen zijn die zich daardoor voordoen."

Basisschool De Hobbendonken is het afgelopen schooljaar gegroeid, dat kan met harde cijfers aangetoond worden. Volgens Verhoeven is daarom de suggestie dat lokalen leeg komen te staan niet juist. De school heeft momenteel meer ruimte beschikbaar dan dat er door het aantal leerlingen door het Rijk vergoed wordt maar wil aantonen waarvoor deze 'overcapaciteit' voor wordt gebruikt.

De school heeft twaalf lokalen, waarvan er acht gebruikt worden als 'instructielokaal'. Van de overige lokalen wordt er een gebruikt voor voor- en naschoolse opvang. Drie lokalen zijn ingericht als leerplein; kinderen kunnen er aan groeps- of computeropdrachten werken. Dit om hen beter voor te bereiden op de vaardigheden van de eenentwintigste eeuw. Ook de overige ruimten van de school zijn ingericht met het oog op de toekomst.

Hoewel de gemeente niet per se dezelfde mening wat betreft leegstand van lesruimte als die van Verhoeven toebedeeld is, is de conclusie van betrokken partijen hetzelfde: er moet ingegrepen worden om scholen toekomstbestendig te maken en houden.

De gemeente gaat, vooralsnog eerst in Boxtel Oost, bekijken of het in één pand samenwerken met partners in de voor- en naschoolse opvang, maar bijvoorbeeld ook inpandige logopedie of andere specifieke zorg als gevolg van Passend Onderwijs tot de mogelijkheden behoort. Dit moet leiden tot een zogenaamd 'integraal kindcentrum'. Basisschool De Hobbendonken is één van de voorbeelden van hoe zo'n kindcentrum geleidelijk vormgegeven kan worden. Lestrade: "Je kunt dit zien als een doorontwikkeling van de brede school."

Bij het onderzoek wordt nadrukkelijk ook gekeken naar de mogelijkheid om personeel onder hetzelfde dak bij meerdere werkgevers onder te brengen. Daarbij moet gedacht worden aan een situatie waarbij een kind de hele dag dezelfde gezichten tegenkomt, zowel bij de opvang als op school.

Als het plan van aanpak in Boxtel Oost tot goede resultaten leidt, volgen op termijn mogelijk ook scholen uit andere wijken binnen de gemeente.


Verzekeren tegen het paard van Troje

Heb je wel eens het Trojaans paard binnengehaald of ben je wel eens virtueel gegijzeld? Afgelopen maand was het weer volop in het nieuws: duizenden bedrijven - en in hun kielzog duizenden particulieren - waren getroffen door ransomware. Deze software blokkeert jouw computer en alleen tegen betaling kun je weer bij jouw bestanden. Behalve dat dit erg vervelend is, kost het jou geld. Wij krijgen steeds vaker de vraag of het mogelijk is om je hier tegen te verzekeren. Of dat voor jou raadzaam is, hangt erg van jouw persoonlijke situatie af.

Cyberaanvallen zijn niet voorbehouden aan grote bedrijven. Natuurlijk zijn zij vaak het eerste doelwit van internetcriminelen, maar doordat virussen, Trojaanse paarden en ransomware zich meestal per mail verspreiden, kun je hier allemaal last van krijgen. Wat dat betreft maakt de computer geen onderscheid. Of je op een grote server werkt, of thuis op de laptop 's avonds fotobestanden bijwerkt, je kunt er allemaal door getroffen worden. Gruwelijk vervelend. Gelukkig beschermen banken jouw gegevens meestal goed. Maar je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid.

Een goede virusscanner is een eerste vereiste om cyberaanvallen te voorkomen. Deze scanners worden constant geüpdatet, maar kunnen niet helemaal voorkomen dat je het slachtoffer wordt. Om de financiële schade te beperken zijn grote bedrijven vaak verzekerd tegen cybercriminaliteit en sinds kort is die mogelijkheid er ook voor particulieren. Diverse verzekeraars zijn bezig met de ontwikkeling van een speciale 'cybercrimepolis'. Ben je voor privé of voor jouw werk erg afhankelijk van jouw computer en vrees je de financiële gevolgen, dan is het zeker een overweging waard. Het kapitaal dat op jouw computer staat is namelijk groter dan menigeen denkt. Weliswaar is het niet zo tastbaar als een mooi horloge, maar een hele boekhouding verliezen of bijvoorbeeld identiteitsdiefstal kan ook enorm in de papieren lopen.

Of het voor jou interessant is om je te verzekeren tegen cybercrime, is een lastig te beantwoorden vraag. Dat zal afhangen van de premie die je gaat betalen en het financiële belang. Stel dat je eens per drie jaar getroffen wordt, dan is het waarschijnlijk goedkoper om de 'computerman' even te laten langskomen. Daarnaast keert de verzekering alleen uit als je regelmatig updates van jouw virussoftware installeert. Onze ervaring leert dat dit er bij sommige mensen ook wel eens bij inschiet. Als je echter vaak getroffen wordt en grote financiële schade vreest, dan is het zeker het overwegen waard.

Mijn Mooi Boxtel: Marion van Someren

Foto: Marion van Someren

Zondagmorgen, wandeling door Park Molenwijk. Lekker rustig. Zelfs konijnen en jonge Nijlganzen gezien.

Jan Schüller loopt de Bloedprocessie al sinds 1949

Opa Jan (79) met kleinzoon Tim (20) liepen samen de H. Bloedprocessie toen Tim 4 jaar was, zoals op de foto te zien is. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Boxtelaar Jan Schüller loopt dit jaar mee in de Bloedprocessie. Voor de hoeveelste keer? Hij is de tel al jaren kwijt, maar het moeten vele tientallen malen zijn geweest. Zondag 11 juni hoopt hij wederom van start te gaan.

Waarom hij meeloopt? "Voor de gezelligheid natuurlijk, want de route is iedere keer hetzelfde", grapt Jan. De krasse 79-jarige vertelt dat hij nu niet bepaald stond te springen om de eerste 'moderne' H. Bloedprocessie in 1949 mee te lopen. "Ik zat op de Fransiscusschool, bij meester Warmerdam. Vroeger was het niet zo dat gevraagd werd: 'Wil jij meedoen?' Nee, je moést gewoon meedoen. Er werd gezegd: 'Jij gaat de Bloedprocessie lopen!'"

Toch koestert Schüller geen wrok tegenover de leerkracht. "Hij heeft me ook bij voetbalvereniging ODC aangemeld", vertelt hij met brede glimlach. Die voetbalclub bracht hem na afwezigheid, onder andere tijdens zijn dienstjaren, terug bij de Bloedprocessie. Met enkele voetbalkameraden richtte Schüller omstreeks 1980 namelijk een zaalvoetbalteam op. Met de groep 'Eikels worden bomen' liep Schüller vrijwel jaarlijks mee met de populaire loopgroep 'volksbedevaart'.

De H. Bloedprocessie is de oudste traditie in Boxtel en ontstond toen rond 1380 priester Eligius van den Aker naar verluidt een kelk met witte wijn over enkele doeken stootte. De vlek kleurde het doek rood en ondanks de vergeefse pogingen van de priester om de doeken schoon te wassen, bleef de bloedvlek aanwezig; het Heilig Bloedwonder.

Later werd op pauselijk gezag besloten dat de bloeddoeken een maal per jaar tentoongesteld mocht worden aan de bevolking. Kardinaal Pileus geeft hier, na een verzoek van de Heer van Boxtel, Willem van Merheim, toestemming voor. De jaarlijkse H. Bloedprocessie verbeeldt de tocht van de Boxtelse afvaardigen naar de kardinaal. Het maakt van Boxtel een populaire bedevaartsplaats.

In een latere fase worden de doeken naar het Belgische Hoogstraten gebracht. Op 12 juni 1924 komt één van de doeken definitief terug in Boxtel. Het wordt tot de dag van vandaag in de Heilig Bloedkapel bewaard.

De Bloedprocessie krijgt in 1949 wat wij nu een 'oppimpbeurt' zouden noemen. Kunstenaar Lucas van Hoek ontwikkelt een geheel nieuw, historisch uiterlijk van de processie. De kleding wordt door Naaijkens in Hilvarenbeek gemaakt. "In die tijd liepen er nog drie processies", vertelt Schüller. "Een liturgische, een Bijbelse en een historische." Eerstgenoemde brengt door middel van Bijbelse symbolen een eerbetoon aan de Eucharistie, de Bijbelse processie vertelt Bijbelverhalen en de historische processie richt zich voornamelijk op het Bloedwonder zelf.

De 'processieveteraan' liep in 1949 mee bij de loopgroep Heren van Boxtel, met als helm een lampenkap. Destijds zat hij nog in de vijfde klas van de lagere school. Ook in de zesde klas en tijdens zijn Mulo-loopbaan liep Schüller de Bloedprocessie ieder jaar trouw.

Toen Schüller later de processie met zijn zaalvoetbaltem liep, was de belangstelling om mee te lopen tanende. Toch is de volksbedevaartsgroep altijd populair geweest. "Na de processie liepen we niet naar de kerk, maar naar Becoloth. Het voelde, en voelt, als een reünie." Inmiddels is ook de zaalvoetbalgroep ter ziele gegaan, waardoor de processie steeds meer een echte reünie wordt.

In 2001 liep Schüller misschien wel de meest bijzondere processie: samen met kleinzoon Tim. "Hij had het brood op de wagen voor de eerste bocht al op", schatert de trotse grootvader. "Ik loop zelf altijd achter de kar, want mijn bril moet af. Die hadden ze in de Middeleeuwen namelijk ook niet! Dan heb ik aan die wagen toch at houvast." Bovendien kleeft er volgens Schüller nog een voordeel aan het lopen zonder bril: "Als mensen dan 'huichelaar!' roepen, kan ik niet zien wie het is."

Wil jij zondag ook mee lopen in de Bloedprocessie? Dat kan. Vooral jongere deelnemers (6-16 jaar) zijn welkom. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marijke van Beek, tel. 0411-684726/06-54686151 of per e-mail via aanmelden@bloedprocessieboxtel.nl.

Advocatenkantoor Van Rooy|Van Kessel Advocaten en Letselschadekantoor Feenstra & Partners

Foto: Rogier van Kessel

Advocatenkantoor Van Rooy|Van Kessel Advocaten en Letselschadekantoor Feenstra & Partners hebben hun krachten gebundeld voor een nog betere dienstverlening op één locatie.

In het karakteristieke pand aan het Stationsplein 7 te Boxtel zijn Van Rooy|Van Kessel Advocaten én het Letselschadekantoor Feenstra & Partners gevestigd. Twee zelfstandig opererende kantoren in hetzelfde pand die met hun expertise op verschillende rechtsgebieden elkaar versterken.

Feenstra & Partners werd opgericht in 2010 door Michèl Feenstra en zit sinds december 2014 aan de voorzijde van het pand gevestigd. "Wij zijn actief op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en verlenen juridische bijstand aan slachtoffers van een ongeval. Daarnaast werken wij nauw samen met onze partners, zoals goede betrouwbare medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen, bedrijfseconomen en rekenkundig specialisten", aldus Feenstra.

Foto: Michel van Rooy
Foto: Michel Feenstra
Foto: Michel Feenstra

Feenstra: "In een letselschadeprocedure krijg je te maken met verschillende partijen die allemaal hun eigen belangen verdedigen. Als slachtoffer sta je vaak alleen tegen een grote partij, zoals bijvoorbeeld een verzekeraar. Dit kan dan al snel tot een conflict leiden. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk na een ongeval een goede belangenbehartiger in de arm te nemen die de zorg uit handen neemt en de juiste expertise in huis heeft.

Door de samenwerking met Van Rooy|Van Kessel Advocaten is de dienstverlening aan slachtoffers verder uitgebreid en nog beter geoptimaliseerd. Wanneer je buiten je schuld om als slachtoffer ook nog eens met je werkgever een geschil krijgt, omdat je bijvoorbeeld door het ongeval arbeidsongeschikt bent geraakt, dan is het prettig om direct even bij de buren binnen te lopen om te overleggen met een gespecialiseerde advocaat".

In 2008 bundelden Michel van Rooy en Rogier van Kessel hun jarenlange ervaring als zelfstandig advocaat in Van Rooy|Van Kessel Advocaten. Sinds 2011 is het kantoor gevestigd tegenover het station in Boxtel. In 2013 is een tweede kantoor geopend aan de Hoofdstraat 43 in Schijndel.

Van Kessel: "Onze praktijk telt inmiddels zes advocaten en groeit gestaag. Wij voeren een algemene praktijk en hebben expertise op een groot scala aan rechtsgebieden, waaronder arbeidsrecht, personen- en familierecht, contractenrecht, erfrecht, huurrecht, insolventierecht en bouwrecht.

Van Rooy: "Bij conflicten spelen naast zakelijke, financiële of praktische belangen ook emoties mee. Daarom hechten wij sterk aan een persoonlijk en informeel contact. Je kunt ervan op aan, dat je bij ons een gedegen advies en juridisch maatwerk krijgt.

Elk conflict is anders. Daar waar in het ene geval een procedure de geëigende weg is, is in het andere geval een regeling in der minne te prefereren. De advocaten van Van Rooy|Van Kessel Advocaten analyseren samen met jou de zaak en adviseren je over de al dan niet te nemen stappen. Persoonlijke aandacht staat bij hen hoog in het vaandel. Ze staan graag klaar om je vragen te beantwoorden en je belangen te behartigen.

Hebt u een juridische vraag al dan niet naar aanleiding van een ongeval? Neem dan gerust contact met ons op of kom even langs.

Feenstra & Partners                                                                 Van Rooy|Van Kessel Advocaten
Stationsplein 7 A 5281 GH Boxtel                                         Stationsplein 7 5281 GH Boxtel|
T: 0411-689078 / E: info@feenstra-partners.nl         T: 0411-660050 / E: info@vanrooyvankessel.nl


Voertuigzegening op de Markt

Boxtel - Voordat de Heilig Bloedprocessie van start gaat aanstaande zondag, vindt van 11.30 tot 12.30 uur de jaarlijkse autozegening plaats op de Markt in Boxtel. Bij deze zegening vraagt het Comité Voertuigenzegening Boxtel speciaal Gods bescherming voor de vele gevaren, die weggebruikers dagelijks trotseren.

De zegening staat open voor alle weggebruikers en wordt georganiseerd in samenspraak met 3VO Nederland. De organisatie laat weten 'zich te mogen verheugen in een stijgende belangstelling voor dit gebeuren tot in de wijde omgeving van Boxtel'.
De aanrijroute naar de Markt loopt via de Clarissenstraat. De route wordt door middel van pijlen aangegeven. De opbrengst van de niet verplichte bijdrage wordt aan een goed doel geschonken.

Foto: Nellie Timmermans

Uit liefde voor onze vader…...

Zelden spreek ik met kinderen, omdat dat meestal goed zonder hen kan. In dit geval waren er de nodige problemen tussen mevrouw en haar stiefkinderen. Het ging om grote kinderen van 14, 15 en 16 jaar, twee zonen, één dochter. Mevrouw had zelf ook twee kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Deze konden goed overweg met hun nieuwe stiefvader.

Met de natuurlijke moeder van de stiefkinderen was er slechts sporadisch telefonisch contact. De kinderen hadden bij hun vader veel eigen verantwoordelijkheid gekregen en dit vertrouwen ook nooit beschaamd. De kinderen van mevrouw waren weliswaar ongeveer even oud maar nog echt 'kinderen'. Ze hadden besloten om iedereen over één kam te scheren. Dat, zo dachten zij, was immers het eerlijkst.

De kinderen van vader mochten ineens heel veel dingen niet meer die ze vroeger na overleg wel mochten. En natuurlijk werd hun stiefmoeder daarvoor als de verantwoordelijke gezien. Vader hield zich op de achtergrond, ook al was hij het niet altijd met bonusmoeder eens. Hij wist ook geen betere oplossing. De communicatie verslechterde.

In het gesprek met vader en diens kinderen vertelde de oudste zoon in tranen dat ze zo blij waren geweest toen vader deze vrouw leerde kennen. Maar dat ze zelf gaandeweg steeds ongelukkiger werden. Maar ze konden niets zeggen uit liefde voor hun vader…

Ze begrepen niet waarom ze steeds het gevoel hadden dat ze alles verkeerd deden, dat ze zich niet op hun gemak voelden, zich bekeken voelden en dachten dat mevrouw een hekel aan ze had. Bonusmoeder had haar uiterste best gedaan om het gezellig te maken, maar was gaandeweg ook negatiever gaan denken. Ze leek volkomen uitgeput.

In een samengesteld gezin moet er veel duidelijker worden gesproken, en gelijke monniken gelijke kappen lijkt misschien eerlijk, maar dat hoeft het niet altijd te zijn.

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA Veghel
Privé 0413-310795 of 06-21.59.24.35. www.stief-gezin.nl

Meld je aan voor de Kindervakantieweek

Boxtel - In de laatste week van de zomervakantie wordt de vierde editie van de Kindervakantieweek georganiseerd. Het thema is dit jaar Camping. Drie dagen lang kunnen alle Boxtelse kinderen uit groep 1 tot en met 8 weer naar hartelust spelen, knutselen en timmeren. Ook zijn er allerlei sportieve activiteiten; er is voor ieder wat wils. De ongetwijfeld geweldige week wordt afgesloten met een campingdisco en een bingo.

De Kindervakantieweek vindt plaats bij Bredeschool De Wilgenbroek op woensdag 23 tot en met vrijdag 25 augustus; op woensdag en donderdag van 9.30 tot 15.30 uur, op vrijdag van 13.00 tot ongeveer 19.00 uur. De kosten bedragen 9 euro per kind voor drie dagen. Inschrijven kan via www.kindervakantiewerkboxtel.nl. Let op: gebruik voor elk kind dat je opgeeft een apart formulier en
maak vóór 30 juni het inschrijfgeld over naar rekeningnummer NL90 INGB 0006771813, ten name van 'Kindervakantiewerk Boxtel'. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld.

Hulpouders gezocht
De organisatie is dringend op zoek naar hulpouders. Dus vindt jij als vader, moeder, opa of oma het leuk om een dag(deel) te komen helpen, laat dat dan weten via het inschrijfformulier op de website.


Rectificatie iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen

In DeMooiBoxtelKrant van 31 mei jl. stond in het artikel 'Culturele thema-avond "Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen" in Spiegeltent' op pagina 9 onterecht vermeld dat men zich verplicht voor de IFTAR-maaltijd moet aanmelden. Dat is niet het geval. Iedereen is van harte welkom en het eten is gratis. Aanmelden betreft het op de hoogte willen blijven van de toekomstige activiteiten van de Stichting Vanondersteboven.TE KOOP

Nieuwe Dessotappijttegels
In allerlei kleuren/soorten.

Grote voorraad, scherpe meeneemprijs.
Vanaf € 0,50 p.tegel. Duinweg 17
Schijndel 06-23034594
Dinsdag en zondag gesloten.

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

Foto: Heemkunde Boxtel

Hkb12906

Garage Looijmans. Omstreeks de jaren 30-40 van de vorige eeuw. Vermoedelijk staat op de foto Herman Looijmans.
De foto werd gemaakt op de Ossenpad t.h.v. huisnummer 18, de huidige Prins Hendrikstraat. Het middelste huis op de foto is het huidige huisnummer 20

Foto uit de collectie van Frits Looijmans

RIJLES:

www.autorijlesboxtel.nl Voordelig rijles in Boxtel en omgeving. Rijopleiding In Stappen (RIS) Voor informatie zie website of bel 06-57374737

TE KOOP

Nieuwe Dessotappijttegels
In allerlei kleuren/soorten.

Grote voorraad, scherpe meeneemprijs.
Vanaf € 0,50 p.tegel. Duinweg 17
Schijndel 06-23034594
Dinsdag en zondag gesloten.

Fotoreportage

Cock Stam: voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids-en uitvaartreportage's. Meer informatie bel: 06 48 65 77 85

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

Te Koop

Wegens ziekte, in zeer goede staat, auto, Ford Fusion, 85.000 km, als nieuw. Interesse? Bel 0657022164

12 / 18

Foto: SP

Parkeerprobleem BOC moet opgelost worden
SP-raadslid Marco Bressers heeft in een brief aan het college van B & W vragen gesteld over de parkeerproblemen waarmee voetbalvereniging Boxtel (BOC) te kampen heeft. BOC wil uitbreiding van de parkeermogelijkheden. Wijkbewoners hebben dit al eens aangekaart bij de gemeente omdat veel auto's in de woonwijk geparkeerd worden, hetgeen overlast veroorzaakt. Onlangs had de SP hierover overleg met de vereniging. Met name op de wedstrijddagen zaterdag en zondag wordt het sportpark druk bezocht en parkeren bezoekers hun auto's her en der in de wijk en in veel gevallen ook half op de stoep in doorgaande straten. Ook op drukke trainingsavonden begint het parkeerprobleem al groter te worden. Daardoor wordt het verkeer onveiliger en kunnen bewoners steeds moeilijker hun eigen auto's parkeren.

Deze situatie leidt zowel bij bewoners als bezoekers herhaaldelijk tot onderlinge irritaties. Boxtel is een groeiende vereniging en de verwachting is dat de parkeerdruk en de problemen in de toekomst groter zullen worden. SP-raadslid Marco Bressers: "De SP is van mening dat de signalen van bewoners en BOC serieus genomen dienen te worden en dat er een oplossing moet komen. Daarom heb ik B & W gevraagd of er mogelijkheden zijn om het parkeerterrein bij Boxtel op te knappen en uit te breiden. Tevens wil ik weten of het grasveldje langs het huidige parkeerterrein bij dit terrein getrokken kan worden."

Motie SP medicinale cannabis aangenomen
Het college van B & W gaat een brief sturen aan het Kabinet en de Tweede Kamer waarin deze worden opgeroepen om te komen tot legalisering van de thuisteelt van medicinale cannabis onder bepaalde voorwaarden. De aangenomen motie van de SP-fractie riep het college daartoe op. SP-raadslid Marco Bressers hoopt dat patiënten in de toekomst veilig, legaal en goedkoop gebruik kunnen maken van dit effectieve pijnbestrijdingsmedicijn. Omdat het nu duur is en de zorgverzekeraars deze kosten niet vergoeden, blijven veel patiënten verstoken van deze werkbare stof en lijden onnodig pijn. Dit is voor de SP onaanvaardbaar.

Feestelijke bijeenkomst vrijwilligers
Op 15 juni is de spiegeltent van Stapelen gedurende één middag dé ontmoetingsplek voor zo'n 200 vrijwilligers. Vrijwilligerssteunpunt Boxtel en een initiatiefgroep van vrijwilligers hebben met medewerking van de gemeente de handen ineen geslagen. De bijeenkomst is bedoeld om vrijwilligers waardering te geven en hen mee te laten praten bij de vernieuwing van het vrijwilligersbeleid. SP-wethouder Eric van den Broek: "Er komt een spreker, er is cabaret en vooral ook gezelligheid. Vooral dat laatste is belangrijk, want wat doen deze mensen veel! Juist deze groep nemen we graag mee om samen te werken aan het vrijwilligersbeleid van de toekomst. Wie kunnen hier beter een bijdrage aan leveren dan de vrijwilligers zelf? Ik verwacht dat er veel concrete initiatieven uit voort komen."

Foto: Balans

BALANS zegt JA en vindt dat haar verkiezingslogan uit 2010 - kansen zien, kansen grijpen en kansen realiseren - nog steeds actueel is.

Nieuwe parkeerbeleid: een stap voorwaarts!
Burgers hebben terecht flink geageerd tegen de parkeerplannen van het college en aangeboden om met het college een beter plan te maken voor Centrum en Breukelen. Afgelopen week kwam het nieuwe voorstel in de gemeenteraad en wij hebben onze waardering uitgesproken voor het feit dat raad en college terugkomen op eerder genomen besluiten. De actualiteit verplicht dat soms. Het nieuwe voorstel gaat uit van veel meer gratis gastvrij blauw parkeren, met ontheffing voor de bewoners, en dat is een flinke stap voorwaarts. Toch vinden wij dat het nieuwe parkeerbeleid niet ver genoeg gaat; het gebied rond de markt en het parkeerterrein Zwaanse Brug blijft betaald parkeren. Wij vinden dat alle parkeermeters uit Boxtel moeten verdwijnen en daarom stemden we tegen het voorstel. Helaas waren we de enigen. Er zijn politieke partijen die ook vinden dat het betaald parkeren moet stoppen, maar die, nu het nieuwe parkeerbeleid vastgesteld werd, toch akkoord gaan met het behoud van de parkeermeters. Wat ons betreft niet geloofwaardig!

Onafhankelijke(?) voorzitter Klankbordgroep PHS
Er wordt in Boxtel veel gesproken over verkeer in relatie met Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). En terecht, want de gevolgen van de sluiting van de dubbele overweg zijn enorm en zullen merkbaar zijn in geheel Boxtel. Deze zorg, in combinatie met het ontbreken van een integrale verkeersvisie, is ook aan de gemeenteraad middels een brief kenbaar gemaakt door de Klankbordgroep PHS, bestaande uit betrokken burgers die vanuit hun kennis en expertise vrijwillig hun advies geven. De onafhankelijk voorzitter heeft deze brief aan de raad gericht. Wij hebben een reactie gemaild aan de onafhankelijk voorzitter, met het verzoek om onze reactie te verspreiden aan de leden van de Klankbordgroep. Ondanks diverse telefoontjes en sms-jes, bleef het stil vanuit de onafhankelijk voorzitter. Na tien dagen kwam er eindelijk een reactie. De onafhankelijk voorzitter mailde dat hij ons verzoek - na enige ruggespraak bij de gemeente Boxtel -neergelegd heeft en tot op heden is onze mail voor de leden van de klankbordgroep niet doorgestuurd. Bij ons rijst dan de vraag of de onafhankelijk voorzitter wel echt onafhankelijk is of geldt hier 'wiens brood men eet, diens woord men spreekt'. Informatie voor de klankbordgroepleden wordt blijkbaar selectief doorgestuurd. Dat lijkt ons geen fijn gevoel voor de leden van de klankbordgroep. Met die wetenschap zou je er als lid van de klankbordgroep zomaar de brui aan kunnen geven. Een college dat informatie achterhoudt voor hun betrokken burgers, en daarmee poogt een eerder PHS-besluit overeind te houden, keuren wij af! Volgens ons gaat het genomen PHS-besluit op de schop, simpelweg omdat de verkeersgevolgen van de verkeerde keuze duidelijk beginnen te worden voor geheel Boxtel. Net zoals bij parkeren zal er dan een beter voorstel komen!

BALANS zegt JA met een positieve grondhouding om Boxtel te verbeteren.

GEMEENTE INFO
Oud papier:
09-06 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
10-06 Selissenwal; alles binnen de straten Baandervrouwenlaan, Baanderherenweg, Achterbergstraat en Bosscheweg
10-06 Munsel + deel Centrum-Breukelen
10-06 Deel Oost tussen Brederodeweg / Hoogheem / en Dr. de Brouwerlaan / Robert Schumanlaan + In Goede Aarde
13-06 Lennisheuvel

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.

LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 911
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Foto: Sander van Kasteren

Aanvullingen publicaties week 22

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunningen
Stationsstraat 67, plaatsen reclamebord aan gevel

Verleende omgevingsvergunningen
Clarissenstraat 22, isoleren dak, renoveren dakkapel en plaatsen dakraam

Deze foto hoort bij de samenwerking tussen Boxtel en Gestel Foto: Mark van der Pol
Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Bekendmakingen week 23

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Oude Kerkstraat tussen de Sint Petrusbasiliek en de Protestantse kerk, rooien: 1 paardenkastanje
Rechterstraat 11, vervangen linker raam door een deur

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunningen
Markt 25, (her)bouw pand voor horecadoeleinden

Verleende omgevingsvergunningen
Baroniestraat 26, aanleggen nieuwe vloer met vloerverwarming in voormalig kerkgebouw
Mijlstraat 127, bouw afdak en legaliseren duiker ter hoogte van Mijlstraat 127
Stapelen 1, plaatsen spiegeltent van 26 mei t/m 26 juni 2017 en plaatsen 16 kunstwerken van 25 mei t/m 29 september 2017 in het park

Boom weg bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

Boxtel krijgt eindelijk echt Oktoberfest

Foto: Mike van Dijk

Boxtel – De beste ideeën ontstaan vaak op de meest onverwachte momenten. Zoals aan de bar bij Café 't Hart van Boxtel, waar Boxtelaren Luuk Hendriks en Mike van Dijk hun liefde voor de Duitse Oktoberfesten bespraken. William van Dinther stond in zijn café achter de toog en hoorde het gesprek aan; al snel was één en één twee.

Binnen de kortste keren groeide het leuke idee uit tot een concreet plan. De Aggemarvanhuisaf Band werd benaderd en zegde enthousiast zijn medewerking toe. De Boxtelse feestband zal het muzikale gedeelte van de avond voor zijn rekening nemen, samen met Partyband Die Partyhosen en Mike van Dijk zelf, die als dj bij Feestcafé De Nozem werkt. Dankzij Van Dinther was de locatie zo gevonden: het parkeerterrein aan de Bosscheweg, bij zijn Eetcafé De Oude Ketting, kan gebruikt worden voor de grote feesttent. Zelf helpen William en zijn vrouw Riekske ook volop mee met de organisatie, maar het evenement staat los van De Ketting. "Alles speelt zich af in de feesttent", aldus Van Dinther. "De Ketting kan bij wijze van spreken dat weekend gewoon dicht gaan!"

Aan de invulling van de avonden wordt hard gewerkt en ook de data zijn inmiddels bekend. "Op 20 en 21 oktober gaat het allemaal gebeuren", meldt Luuk Hendriks trots. "Twee avonden op rij gaan we feesten, met z'n allen aan lange tafels genieten van vrolijk gezelschap, geweldige muziek en goed eten en drinken." Want dat wordt de insteek van Oktoberfest Boxtel, zo benadrukt de organisatie: geen ordinaire zuippartij, maar een stijlvolle feestavond. En natuurlijk horen daar ook grote pullen bier, Lederhosen, Dirndls en 'inhaken en meezingen' bij. Want een Oktoberfest is een gezellig volksfeest pur sang. "Dat heb ik meerdere keren mee mogen maken in München, bij het 'echte' Oktoberfest", vervolgt Hendriks. "Dit Duitse feest geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht!" Voor Boxtel zet de organisatie iets minder hoog in, zo lachen de mannen; per avond is er plek voor zo'n 500 personen. "Iedereen is welkom", vertelt Van Dinther. "Niet alleen mensen die alleen of met z'n tweeën willen genieten van een feestavond vol sfeervolle traditie, maar ook vriendengroepen, bedrijven en hele families. Dus ook voor opa en oma kan een plekje gereserveerd worden."

Kaartverkoop
Kaarten zijn binnenkort te verkrijgen. Deze zijn los te bestellen, maar een hele tafel reserveren kan natuurlijk ook. Houdt voor meer informatie en party-updates de Facebookpagina OktoberfestBoxtel in de gaten.


Van Gerwen en Van Barneveld winnen World Cup of Darts

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Frankfurt - Darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn er zondag in de Duitse stad Frankfurt in geslaagd om de World Cup of Darts binnen te slepen. Het Nederlandse team was met 3-1 in de finale te sterk voor het team uit Wales.

Het was nog even spannend of Van Gerwen het toernooi kon spelen vanwege een voetblessure, zodat Benito van de Pas ook was meegereisd om de oud-Boxtelaar te kunnen vervangen. Dit bleek echter niet nodig te zijn.

In de halve finale werd Engeland nog uitgeschakeld. Het betekende een mooie revanche van het Nederlandse team op de verloren finale van afgelopen jaar.

Nadat Van Gerwen de finale startte met een 4-0 in legs en dus een set pakte van de Welshman Price liet Van Barneveld zich met 4-1 inpakken door Webster. Even leek het nog spannend te worden, maar in de Nederlanders lieten geen twijfel bestaan over wie de beste was. De derde leg werd met 4-1 gewonnen door Van Gerwen, alvorens Van Barneveld de wedstrijd met een 4-2 besliste. De Nederlanders winnen met de titel een geldbedrag van 60.000 Engelse pond.


Oldtimerrit

De terrassen in het Liempdse dorpshart zaten tijdens de Oldtimerdag goed vol. Foto: Cock Stam

Na Limuscene op Eerste Pinksterdag was het centrum van Liempde op Tweede Pinksterdag opnieuw het decor van een succesvol evenement. Maandag stond voor de zeventiende keer de jaarlijks terugkerende Brabantse Oldtimerdag op het programma.

D'n Tip stond maandag vol met antieke auto's. Foto: Cock Stam
Ook deze antieke Pilgrim Svmo uit 1980 reed mee met de Keistampersrit. Foto: Cock Stam
Foto: Jan van der Steen
Foto: Jan van der Steen
Foto: Jan van der Steen
Foto: Jan van der Steen

Vele tientallen antieke voertuigen reden maandag door het centrum van Liempde. De Oldtimerdag is een initiatief van Nostalgische vereniging Terug in d'n Tèd. De Keistampersrit Boxtel, met verschillende toerritten voor auto's en motoren, maakt eveneens deel uit van het evenement. Deze rit werd dit jaar al voor de 27e keer gereden.

Kleedje neerleggen, eten en drinken erbij, muziekje aan en genieten maar. Zondagmiddag deden vele kinderen en hun ouders mee aan de picknick rond de Spiegeltent bij Kasteel Stapelen. Naast lekker spelen in het park en genieten van de zon, was er van alles te doen: de kinderen konden t-shirts beschilderen, een speurtocht doen, naar een verhalenverteller luisteren, ontspannen met kinderyoga, genieten van een appel van het appelvrouwtje of een lekker ijsje. Niet alleen de kinderen vermaakten zich prima, ook volwassen bezoekers genoten; de sfeer was geweldig en het evenement zeker voor herhaling vatbaar, ook zonder Spiegeltent!

(Jan van der Steen)

Foto: Bo van Uden

Honderden muziekliefhebbers genoten zondag 4 juni met volle teugen van het Maximal Hollands Mega Pinksterfeest bij Sportcomplex De Braken. Tijdens dit geweldige muziekfeest trakteerden Hollandse sterren als Roy Donders, Django Wagner en Arjon Oostrom het in grote getalen toegestroomde publiek op een avond topentertainment van eigen bodem.

Het publiek genoot met volle teugen. Foto: Bo van Uden
Foto: Bo van Uden
Roy Donders. Foto: Bo van Uden
Foto: Bo van Uden
15 / 18

Foto: Cock Stam

De negende editie van Limuscene in Liempde trok honderden muziekliefhebbers naar het centrum. Rondom de kiosk genoot het publiek van lokaal en regionaal muzikaal talent. Ook aan de kinderen was gedacht, zo stond er een draaimolen en maakte een clown allerlei kunstwerkjes van ballonnen. Mede door het prachtige weer was het jaarlijkse Liempdse muziekfestival een mooi uitje voor het hele gezin.

Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam

Bridgeclub Rembrandt, uitslagen 30 mei A-Lijn: 1. J. koppen & N. Maas 58,75% 2. F. Daniëls & A. van Boxtel 56,25% 3. L. Siemons & H. van Laatum 55,42% B-Lijn: 1. N. Fischer & J. Fischer 60,42% 2. T. van Uijtert & A. Tuerlings 56,77% 3. A. van Gorp & A. van Zuidam-van Haren 55,21% 3. S. van de Vries & A. van Kempen 55,21%

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 30 mei
A-Lijn: 1. J. de Wolf & A. Bosveld 63,75% 2. G. Joren & R. van Stuivenberg 60,83% 3. A. Wouters & A. Wouters 55,83% B-Lijn:1. T. Spikmans & T. van der Horst 53,61% 2. N. Knijnenburg & T. vd Sande 51,94% 3. R. Post & MJ. Theloesen 51,67%
Uitslagen 1 juni
A-lijn: 1. J. van Doremalen & F. van Roy 70,83% 2. G. Dams & E. van Gelder 55,90% 3. G. van de Horst & M. van der Meijden 55,00% B-lijn: 1. G. van den Bosch & G. van den Bosch 60,42% 2. J. Jilesen & F. van Amelsfort 57,64% 3. T. van Gelder & H. Hoogers 52,78%

Bridgeclub De Rots, uitslagen
A-Lijn; 1. J. van de Biggelaar & J. Koppen 65.27% 2 J. Fischer & R. Koelink 53.47 % 3. A. van Gorp & B. van de Hout 51.38%

Bridgeclub Liempde, Zomerdrive 1 1 juni
A-Lijn: 1. L. van de Meerendonk-vd Wiel & G. van de Meerendonk 63% 2. D. Eltink & J. van der Steen-van de Meerendonk 57% 3. F. van de Schans & H. van der Steen 55% B-Lijn: 1. I. Damen & G. Damen 62% 2. W. & M. van Schaijk 57% 3. L. van Asseldonk & M. Legius 53%

Paardensport

Paarden, uitslag springen Asten 4 juni
Frank van der Sloot-Hoteuse Wildrick's, Klasse M, 4de
Monique Aarts-Fereusa Wildrick's, Klasse Z, 3de
Uitslagen dressuur Gemonde 4 juni
Cees van der Sloot-Chameur, Klasse Z2, 3de met 224 pnt
Anne Hoogenboom-Glenlivet, klasse M2, 1e met 202 en 205 pnt
Anne Hoogenboom-Game Boy HS klasse M1, 4e met 191 en 202 pnt
Pony's uitslagen dressuur Gemonde
Kim van de Sande-Tetu HS, 7e met 181 en 192 pnt klasse DE-M2
Lieke de Bresser-Holm's Gentleman, 3e met 192,5 en 197 pnt klasse DE-L2
Iris van Olphen-Twylight, 14e met 181 en 186 pnt klasse DE-B
Anne-Rose Maes-Beauty, 14e met 181 en 181,5 pnt klasse AB-B

Honk- en softbal

Ducks, uitslagen 3 juni:                
MULO BM1-Ducks BM1        16-17
Ducks AS1-Stags AS1        15-9
Cardinals AH1-Ducks AH1        18-2
All In PH1-Ducks PH1        1-15
Ducks U17/1-Stags U17/1        6-5
Softbal U17 Ducks U17-1 Stags U17-1        7-9
Uitslagen 4 juni
Ducks DS1-Starlights DS1        17-3
Cardinals H1-Ducks H1        9-6
Programma 10 juni        
JH1 Starlights-JH1        10:30
Nuenen PH2-Ducks PH1        13:00
Blue Lions Tilburg AS1-Ducks AS1        13:00
Ducks U17/1-ROEF! U17/1        14:30
Ducks U17/1-ROEF! U17/1        16:30
Programma 11 juni
Beeball Major: Deelname aan de Landelijke BeeBalldag in Tilburg
Ducks H2-Starlights H2        11:00
Ducks H1-Starlights H1        15:00
Neptunus DS2-Ducks DS1        16:00

Duivensport

PV de Luchtpost, uitslag vlucht: Sezanne 250 duiven 340 kilometer
1-2-4-5-7-8-12-14-15 Berrie van de Brand
3-6-9 Roland van de Langenberg
10 Marco en Nicole Verbeek
11 Theo van de Langenberg
13 Ad Blummel

Voetbal
RKSV Boxtel, uitslagen 5 juni
Taxandria 1-Boxtel 1        4-1
RKSV Boxtel, uitslagen 3 juni
Boxtel 1-Taxandria 1        3-4

RKSV Boxtel, programma 11 juni
Boxtel 1-Zwaluw VFC 1        14:30


Top 3 plaats voor Kay Karssemakers in EK 85cc in Mill

Foto: RGP Photo

Mill - De Boxtelse Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racingteam heeft in het Pinksterweekend goede resultaten neergezet tijdens de vierde kwalificatiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in Mill. In zowel de eerste als in de tweede manche pakte de 12-jarige motorracer kopstart en wist hij op een vijfde en derde plaats over de finish te komen. In het dagklassement greep hij met slechts één punt naast het podium en werd vierde.

Zaterdag stond de kwalificatiedag op het programma. Tijdens de vrije training nam Kay rustig de tijd om zijn rondjes te rijden op het circuit en zette een achtste tijd op de klok. Later volgde de pre-kwalificatie, hierin probeerde Kay meerdere malen zijn tijd te verbeteren maar doordat hij telkens te maken kreeg met andere rijders lukte dit niet geheel naar wens en met een negende tijd keerde hij niet tevreden terug naar het rennerskwartier

Na de pre-kwalificatie werd Mill getroffen door een flinke hoosbui waardoor het circuit er zwaar en modderig in kwam te liggen voor de kwalificaties. Uiteindelijk werd besloten dat enkel de 85cc klasse haar kwalificatieheat zou rijden. Kay had er in ieder geval zin in en reageerde goed op het vallen van het starthek. Echter trok hij zijn motor op het achterwiel waardoor hij van het gas af moest en hierdoor pas als achtste rijder aan de wedstrijd begon. Gedurende eerste ronden wist hij zich goed staande te houden op het modderige circuit en verschillende plaatsen winst te boeken. De HMX-rijder reed een constante kwalificatierace en in deze zware omstandigheden wist de jonge Boxtelaar zich met een vierde plaats in de 85cc klasse zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijden op zondag.

Die dag begon voor Kay met een warm-up. Hierin voelde hij zich meteen goed en wist hij na een nette warm-up de snelste tijd te noteren, waardoor hij met vertrouwen uitkeek naar beide manches. Vol goede moed stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay pijlsnel en nam met zijn HMX Nofear Husqvarna kopstart. Als leider begon hij aan de wedstrijd, maar helaas was dit van korte duur. In de eerste ronde maakte Kay achterin de baan een foutje en werd hij meteen terugverwezen naar een derde plaats. Hij liet het hier niet bij zitten en ging terug de aanval in op de rijders voor hem. Met succes nam hij de tweede plaats over, maar toen hij een aanval op de kopman in wilde zetten kwam hij ten val. Hierdoor verloor hij een aantal plaatsen en hervatte hij op een achtste plaats zijn wedstrijd. Kay nam hier geen genoegen mee en wist zich terug te vechten naar een vijfde plaats. In de slotfase van de wedstrijd was het verschil met de vierde man te groot waardoor Kay geen risico's meer nam en op een vijfde plaats over de finish kwam.

Gebrand op een beter resultaat stond de 12-jarige motorcrosser achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw nam hij kopstart en wist gedurende de eerste ronde de leiding in handen te houden. In de tweede ronde moest hij toch de koppositie afstaan en ging op een tweede plaats verder. Lang hield Kay zich staande op een tweede plaats maar halverwege de wedstrijd kreeg hij flinke druk van de derde man. Kay moest toch nog één plaats prijsgeven en wist na een sterke wedstrijd op een derde plaats over de finish te komen.

Tot in de laatste ronde van de tweede manche was dit voldoende voor een derde plaats in het dagklassement, maar omdat een andere rijder nog een plaats winst wist te boeken, moest Kay genoegen nemen met een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap heeft de HMX Nofear Husqvarna rijder goede zaken gedaan en is hij opgeklommen van een zevende naar een vierde plaats.
De laatste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap staat over twee weken op het programma in Schwedt, Duitsland. Eerst zal Kay aankomende zaterdag achter het starthek staan in Son én zondag in St. Isidorushoeve voor de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap.

Foto: FVDE Photography

KNVB-beker komt naar Schijndel

Schijndel - Op zaterdag 10 juni organiseert De Wit Schijndel een mannendag met diverse, unieke activiteiten gericht op Mannen. De KNVB-beker komt hiervoor speciaal naar Schijndel en ook zal een bekende TV-kok aanwezig zijn. De activiteiten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur, de winkel is geopend van 9.30 tot 17.00 uur.

Op zaterdag 10 juni organiseert De Wit Schijndel een Mannendag. Hun eredivisiepartner Vitesse won dit seizoen de KNVB-beker. Vitesse biedt speciaal voor deze dag de unieke mogelijkheid om op de foto te gaan met de 'Dennenappel'. Ook komt grillmeester en barbecuespecialist Ralph de Kok, bekend van het tv-programma 'Ik BBQ Voor Jou!' op RTL 4, zijn kunsten vertonen op de Big Green Egg. Daarnaast is er een wedstrijd georganiseerd om te kijken welke campingganger het snelst een skottelbraai in elkaar kan zetten. De winnaar gaat er met een Cadac skottelbraai vandoor.

Om de Mannendag compleet te maken vinden er diverse demonstraties en proeverijen plaats en zorgen haardvuren en muziek voor een gezellige sfeer.

33 medailles voor zwemmers SWNZ in Hagen

Foto: Sandra Schellekens

Hagen - In het Pinksterweekend heeft een groep van negentien zwemmers van SWNZ deelgenomen aan de 22e Internationaler Sprint Cup in het Duitse Hagen, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De leden van de Schijndels/Gestelse zwemvereniging kwamen 123 keer in actie.

Gemondenaar Jesse Hoksbergen was het meest succesvol, met goud op de 200 vrij, zilver op de 100 en 200 vlinder en 200 school en brons op de 100 vrij en 200 wissel. Lisa Verheij uit Sint-Michielsgestel behaalde goud op de 100 vlinder en zilver op de 100 en 200 vrij en 200 school. Drie zwemmers wisten driemaal het podium te halen. Britt Bakers uit Sint-Michielsgestel haalde goud op de 50 vlinder en zilver op de 100 school en 200 wissel. Boxtelaar Jelle Rutten haalde brons op de 100 school, 200 vrij en 200 wissel. Mirelle de Kort (Mariaheide) was de beste op de 200 school en haalde daarnaast brons op de 100 school en 100 vrij. Gestelaar Jan Minkels haalde bij de masters goud op zowel de 100 als de 200 vrij. Nena van der Steen uit Gemonde vlinderde naar goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter vlinderslag. Esmee Bakers (Sint-Michielsgestel) zwom naar twee bronzen medailles: 50 en 200 school. Kim de Laat uit Boxtel was de nummer drie op zowel de 100 als de 200 rug. Tot slot was er een zilveren medaille voor de Liempdse Jessie van de Laak op de 200 school.
Lisa Verheij wist dit weekend maar liefst negen persoonlijke records te zwemmen. De Boxtelse Tasnim Bezbiz zwom acht persoonlijke records, zijn plaatsgenoten Puck Bakker en Kes Keij en de Gestelse Isa Verhagen ieder zeven. De beide jongens Jelle en Jesse tekenden ieder voor zes nieuwe toptijden en Esmee, Nena en Juul Schellekens vijf. Aukje Rutten zwom haar eerste wedstrijd in een 50-meterbad en dat betekende vier persoonlijke records. Ook Iris Verheij verbeterde zich viermaal. De zussen Jessie en Lotte van de Laak zwommen ieder drie persoonlijke records. Mirelle zwom twee nieuwe PR's. Voor de jongste zwemmer, Raf Bakker (2009), was het zijn allereerste wedstrijd. De jonge Boxtelaar zwom keurige tijden op zijn twee afstanden. Tot slot verbeterde Britt eenmaal een nieuw PR.

Dames Ducks boeken ruime overwinning Honkballers met verlies naar huis

Boxtel - De softbalsters van Ducks speelden zondag thuis tegen oude bekende Starlights uit Schijndel. De confrontatie eindigde in een ruime overwinning voor de Boxtelse dames. De heren speelden eerste pinksterdag een uitwedstrijd tegen Cardinals uit Oss. De Boxtelaren slaagden er niet in de overwinning mee naar huis te nemen.

De softbalsters kwamen zondag in de eerste inning niet tot scoren, hun tegenstanders net zo min. De eerste helft van de tweede inning werd snel en fantastisch afgesloten met een mooie vangbal van catcher Nikki van Nes. In de tweede inning lukte het de slagploeg van Ducks, in tegenstelling tot Starlights, wel om punten te maken.
Laura van Zetten startte met een mooie honkslag waarna ook de rest van de dames grip kreeg op de pitcher. In totaal is de hele slaglijst tweemaal aan slag gekomen en wisten zij hier twaalf punten uit te halen. Na al dit slaggeweld wist ook Starlights grip te krijgen op startend werper Evelien Gerrits, tussenstand 12-2.

Een mooi moment voor Ducks om van werper te wisselen. Inge van Geel nam deze taak over. Zij nam even de tijd om warm te draaien waarna zij Starlights goede weerstand wist te bieden. Zij werd dan ook gesteund door een sterk veld. Na een mooi dubbelspel van midvelder Evelien Gerrits en tweede honkvrouw Laura van Zetten werd ook de vierde inning binnen korte tijd beëindigd. De dames van Ducks hadden echter de smaak flink te pakken. Van Nes startte de inning met een mooie driehonkslag. Gerrits was op dreef en kon een mooie homerun op haar naam bijschrijven. Na dit geweld wisten de pitchers van Starlights geen weerstand meer te bieden. De wedstrijd werd dan ook vervroegd beëindigd in de vijfde inning met een eindstand van 17-3.
De beste slagvrouwen aan de zijde van Ducks waren Evelien Gerrits en Rianne Boer, beiden met een slaggemiddelde 1.000.

Honkbal Cardinals-Ducks
De mannen van Ducks, met een verliesreeks van drie wedstrijden in de boeken, waren er zondag in Oss op gebrand om de punten mee naar huis te nemen. De Boxtelaren begonnen sterk; eerste slagman Thor van den Dool kwam op de honken met een honkslag en kwam verder door een gestolen honk. Remco van Nistelrooij sloeg hem binnen met een tweehonkslag. Ook hij werd binnengeslagen, samen met Bram van der Horst, door Mike de Ruijter. De wedstrijd was opengebroken met een stand van 0-3.
Startend werper Jeroen van Nes begon prima en wist de slagploeg uit Oss goed in toom te houden: in de derde inning kwamen zij pas tot scoren op twee honkslagen: tussenstand 2-3.

Ducks liet zien waarvoor het gekomen was en in de vierde inning scoorden zij twee keer: Van Nes en Kees van Dooremalen kwamen binnen op een tweehonkslag van Jan van der Wielen. Maar Cardinals bleef aanzetten en na een kostbare fout op de honken aan Boxtelse zijde waar waardevolle punten op de honken achter bleven, breidden zij de score uit. Van Nes werd hard geraakt en incasseerde maar liefst drie punten over twee innings. Ook aflossend werper Max Denteneer werd niet gespaard, waardoor de tussenstand nu 9-6 bedroeg.

Ducks probeerde alle zeilen bij te zetten om de overwinning alsnog binnen te slepen maar het mocht niet baten. 9-6 zou de eindstand blijken, na een spannende wedstrijd voor beide teams. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Mike de Ruijter met 3 uit 5, AVG 0.600, 2 RBI.

Keira Kreijveld pakt titel op internationaal toernooi

Foto: Stef Streur

Ede - Liempdse judoka Keira Kreijveld nam zaterdag deel aan het Heide-toernooi, een internationaal toernooi in Ede.

Het jonge judotalent is in de -12 klasse op zoek naar het hoogst haalbare en nieuwe uitdagingen, omdat ze op de nationale en internationale toernooien in deze regio op dit moment regelmatig dezelfde tegenstanders ontmoet. Kreijveld is in 2017 op al haar toernooien kampioen geworden. Een unieke prestatie.

Bij vertrek richting Ede zaterdag zag coach Bas Raaimakers aan de blik in haar ogen en de lach op haar gezicht direct dat Keira weer volledig scherp was. Aangekomen op het Heide-toernooi bleek er een mooie poule met onbekende judoka's voor haar klaar te staan. Helaas was een Duitse judoka overgeplaatst naar een andere gewichtsklasse, waardoor er sechts drie tegenstanders overbleven

Keira won al haar partijen overtuigend, snel en zonder echt in de problemen te komen. Het is duidelijk dat ze zowel fysiek als mentaal een stuk verder is dan de meeste van haar leeftijdsgenoten. De komende weken gaat zij zich voorbereiden op de NK teams op 17 juni. Daarna kan ze gaan genieten van een welverdiende zomervakantie.

In 2018 zal Keira gaan draaien in de -15 klasse, daar zal voor haar een grote, nieuwe uitdaging liggen om aansluiting te vinden bij de top. Met haar instelling en de benodigde trainingsarbeid gaat dat zeker lukken.

Nieuwe rol voor trainer Kirk Koningstein bij LSV

Lennisheuvel - De rol van trainer/coach van LSV Heren 1, Kirk Koningstein, gaat volgend seizoen veranderen. Dat is in goed overleg met het clubbestuur bepaald. Koningstein zal zich meer gaan bezighouden met begeleiden en adviseren van de trainers in opleiding.

In de winterperiode spraken LSV en Kirk nog af dat hij ook het seizoen 2017/2018 in de vorm van een eenmansfunctie trainer/coach van de Lennisheuvelse formatie zou blijven. Onlangs gaf de trainer echter aan steeds meer moeite te hebben met het tijdsbeslag dat het voetballen op hem legt. Naast de toenemende drukte op het werk, wil hij ook wat meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en zijn kleinkind. Het LSV-bestuur is hierop in goed overleg met Koningstein op zoek gegaan naar een oplossing.

Het bestuur is van mening dat de selectie gebaat is bij een breder begeleidingsteam. De rol die Koningstien hierin zal gaan vervullen, is die van begeleider en adviseur van de trainer(s) in opleiding. Itiënne (Boy) Obispo zal de spil van het begeleidersteam gaan vormen. Hij volgt de trainersopleiding en zal worden toegevoegd aan het team en als eerste trainer gaan optreden. De intentie is dat Obispo na het afronden van de cursus de hoofdtrainer van de Lennisheuvelse club wordt.
LSV overweegt daarnaast nog een assistent of tweede trainer, dan wel keeperstrainer, aan te stellen om de werkzaamheden goed te kunnen verdelen. Tevens zal Frank van den Besselaar als elftalleider nog meer betrokken worden bij het team als teammanager.

18 / 18

8-17 juni

Boekenmarkt
Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

8-26 juni

Activiteiten voor jongeren tijdens Ramadan
22.00 uur, Brede School De Wilgenbroek, Dr. De Brouwerlaan 74, Boxtel

8 juni-13 augustus

Wisselexpositie: 'Damastweverijen in Boxtel, opkomst en teloorgang' (Za&zon)
13.00 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

8 juni-22 september

Schilderijen expositie
JBZ, Liduinahof 35, Boxtel

8 juni-24 september

Kunstexpositie
Park, Kasteel Stapelen, Boxtel

Donderdag 8 juni

Huiskamer; Koffie inloop
10.00 uur, Hoogheem 448, Boxtel

Heemkamer
18.30 uur, VVV, Markt 36,Boxtel

Kienavond aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Zomeravondbridgedrive
20.00 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

9-15 juni

Eindexpositie St. Lucas
Sint Lucas, Burgakker 17, Boxtel

Vrijdag 9 juni

Heemkamer
10.00 uur, VVV, Markt 36, Boxtel

Inloopspreekuren e-overheid
10.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Boekenbeurs Vincentius
10.00 uur, Van Leeuwenstraat 5, Boxtel

Zaterdag 10 juni

Rondje Boxtel met kanovereniging De Pagaai
10.00 uur, De Pagaai, De Voetboog 7, Boxtel

Boekenbeurs Vincentius
10.00 uur, Van Leeuwenstraat 5, Boxtel

4e Open Boxtelse Quizronde
13.30 uur, 't Hart, Markt 16, Boxtel

Huiskamer: Rikken, Hobby
14.00 uur, Hoogheem 448, Boxtel

Lancering Dino App
14.00 uur, Oertijdmuseum De Groene Poort, Bosscheweg 80, Boxtel

Kruidenwandeling
14.00 uur, De Oude Ketting, Bosscheweg 74, Boxtel

Optreden Ducktownband met 5 kapellen
19.00 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Toeters en bellen bij opening vernieuwd carillon
20.30 uur, Sint Petrus Basiliek, Oude Kerkstraat 20, Boxtel

Zondag 11 juni

Vogelexcursie door de Scheeken
09.00 uur, kruising Donderdonksedijk/ Rooijesteeg, Liempde

Ruilbeurs Vereniging Boxtelse Verzamelaars
10.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Voertuigzegening
11.30 uur, Markt, Boxtel

Ars Vivendi Musica
14.00 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Concert Pythagoras Kwartet en Bossch Kwartet
14.00 uur, Spiegeltent, Bon Salon, Park Stapelen

Heilige Bloedprocessie
15.00 uur, Vertrek vanaf de Petrusschool, Burgakker 8, Boxtel

Bijeenkomst; 'Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen'
19.00 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Maandag 12 juni

Kaartmiddag van de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Meezingen met het Dükerskoor
19.00 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Het Essche Heimweekoor 'open repetitie'
20.00 uur, Ons Café, Leunisdijk 28, Esch

13-16 juni
46e Avondvierdaagse Boxtel
Zie agenda mooiboxtel.nl voor vertrekplaats en vertrektijd
Dinsdag 13 juni

Huiskamer; Koffie inloop
10.00 uur, Hoogheem 448, Boxtel

Wie bakt de lekkerste taart in Boxtel
13.00 uur Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Stichting Hobby Computerclub Boxtel
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Zomerbridge bij BC Revanche
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

14-16 juni

Liemt fietst
Vertrek tussen 18.00 uur-19.00 uur, 't Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, Liempde

Woensdag 14 juni

Buitenspeeldag
+/- 13.30 uur, deelnemende straten: Kalksheuvel/Veldakkerstraat en Schijndelseweg, Brede School De Wilgenbroek

Brewers Dinner bij N9ne (aanmelden=verplicht)
19.00 uur, Parallelweg Zuid 35, Boxtel

Kienen met de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Huiskamer; Rikken, hobby, sjoelen
13.30 uur, Hoogheem 448, Boxtel

Maatwerk advies fondsenwerving
19.00 uur, Streekhuis 't Groene Woud, Kasterensestraat 23, Liempde

Boxtheater; Gratis workshop Spiegelbeeld
20.00 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

H S J T H E A T E R M H S I P T
M E G N I Z E L S E R I E E S H
G C S E A K H N G N O C L N N F
K A N T G N K N L I F I U V E B
A E S L O A E H K D T K O E R I
M P T E Y B I P A B A E B D E F
P O A G R L Z I S O L H E A O P
I P P E A E U C T N P E D R B R
O P E I T S M K E S K B U T N O
E E L P O D U N E A J K E R E E
N N E S R E G I L L I W J I R V
E K N R E O R C I O W Z T A E E
N A O O N V B K E N E N K F H R
B S U C R I C K O E A M E R S I
P T A L E N T K L A S N W O A J
Q O O S Y N H E S A I X Q M G P

B.van der Velden-Valks

Kiera Kreijveld

bonsalon
spiegeltent
kasteel
stapelen
park
fairtrade
muziek
kunst
yoga
picknick
proeverij
diner
lezing
poppenkast
rotary
herenboeren
circus
kbo
theater
vrijwilligers
jeudeboules
voedselbank
wijkplatform
kampioenen
talentklas