DeMooiBoxtelKrant

14 september 2016

DeMooiBoxtelKrant 14 september 2016


Boxtel by Night biedt Boxtelaar nachtelijk vermaak

Foto: Hans van Doorn

Boxtel - Ruim 200 deelnemers vormden zaterdagavond in tientallen versierde kano's, sups en kajaks een lang verlicht lint tijdens het welbekende rondje Boxtel van kanovereniging de Pagaai in het donker. Het evenement dat toepasselijk 'Boxtel by Night' is gedoopt kon, mede dankzij het goede nazomerweer, op veel publiek rekenen.

Boxtel by Night trok veel bekijks. Met name op de vele bruggen die werden gepasseerd stonden toeschouwers de kanoërs te bewonderen en aan te moedigen. Ook werden de deelnemers getrakteerd op optredens en een drankje bij onder andere de Raaphof, de Ridder, oftewel Boxtel by Knight, en bij verschillende tuinen die grenzen aan de Dommel.

Je kon weer over de koppen lopen in de Rozemarijnstraat zondag. Foto: Hans van Doorn
De prachtig versierde Raaphofbrug waar de kanoërs werden verwelkomd met 'Bar Slecht'. Foto: Hans van Doorn
Ook veel gezinnen deden mee met Boxtel by Night. Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Ook de burgemeesters van Boxtel (l.) en Best hieven zondag samen het glas. Foto: Hans van Doorn

Op de Raaphof trokken de vrienden Robert-Jan Safarlou en Tim Zwanenberg naar eigen zeggen zelfs een week uit om 'Bar Slecht' op te bouwen. De bar stond dit jaar in het teken van het thema 'ruimte'. Beiden namen vrij om de versiersels, bar en zelfs heuse raketten en ruimtemannen te knutselen. In de tuin van Bar Slecht was bovendien een grote barbecue voor vrienden en genodigden, in afwachting van de eerste kanoërs. Ook nodigden de vrienden twee bands en een dj uit om de gasten en natuurlijk de deelnemers van Boxtel by Night muzikaal vermaak te bieden.

Biereloth beleeft bruisende 22e editie in Rozemarijnstraat

Boxtel - De tweede zondag in september staat bij bierliefhebbers uit Boxtel en omgeving al weken van tevoren in de agenda omcirkeld. Op deze dag vindt namelijk het jaarlijkse festival Biereloth plaats. De 22e editie van het bierfestival in de Rozemarijnstraat trok ook dit jaar vele honderden bezoekers.

Het jaarlijkse 'bierstraatje', zoals het festival in de volksmond heet, staat ieder jaar garant voor veel bezoekers en minstens zo veel gezelligheid. Onder subtropische temperaturen konden bezoekers genieten van tientallen speciaalbieren en gezellige muziek verzorgd door The Campfire Collaboration. Daarnaast was er ook plaats voor een vette hap om de honger te stillen en een heerlijk (bier)ijsje toe.

Vijftien brouwerijen waren dit jaar vertegenwoordigd met een veelvoud aan (speciaal)biertjes op het evenement dat uniek is in zijn soort. Niet alleen waren er veel bekende gezichten achter de tap te vinden, ook nieuwelingen waren present. De brouwers die al jaren meedraaien bij Biereloth weten inmiddels wat hen te wachten staat; honderden liefhebbers die urenlang genieten van verschillende bieren, aangenaam gezelschap, live muziekoptredens en een geweldige sfeer. Nieuwelingen kunnen de omvang van het festival nog wel eens onderschatten. Dat gebeurde de dames van La Cabra Azul, die al om 16.00 uur door hun voorraad heen waren. Gelukkig was er nog volop ander bier te verkrijgen op het bierfestival dat duurde tot 19.00 uur. En ook daarna vloeide het goudgele gerstenat nog rijkelijk tot in de kleine uurtjes in Bar Becoloth.

KBO-activiteiten

Donderdag 15 september        Bridgen in De Walnoot        13.30
                        Handwerken in De Orion        13.30
Vrijdag 16 september        Rikken en Jokeren in De Orion        13.30
Maandag 19 september        Koersballen in De Orion        14.30
Dinsdag 20 september        Excursie Medicura Zorgwinkel opgeven voor 5 september 10.00 uur bij Henk Sturkenboom via 677863 of bij Sina van Alpen via 689285 of sina_alphen@planet.nl
                        Biljarten in De Walnoot        13.30
                        Hobbymiddag in De Kinderboerderij        13.30
                        Kienen in De Orion        14.00

Vesperdienst bij Stapelen

Boxtel - De kerkdienst van 21 september in de kapel van Kasteel Stapelen heeft als thema 'Vrede verbindt'. Dit is eveneens het thema van de vredesweek die van 17 tot en met 25 september duurt.

Oorlog en geweld, terreur en angst, in Syrië en op vele andere plaatsen in de wereld staan in de dienst centraal.
De dienst is woensdagavond 21 september vanaf 19:30 uur in de kapel van Kasteel Stapelen. Entree is gratis.

Amfibieënpoel moet overheidssubsidie moet biodiversiteit bevorderen

(Vlnr) Wethouder Peter van de Wiel en Sanne en Bart van Gils zetten de spreekwoordelijke eerste schop in de grond om de amfibieënpoel aan te leggen. Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Samen met wethouder Peter van de Wiel zetten eigenaars Bart en Sanne van Gils van Onrooij 13 donderdagochtend eerste schop in de grond voor de aanleg van een amfibieënpoel. Het bijzondere hieraan is dat de aanleg volledig gefinancierd wordt uit het Groenblauw stimuleringskader van de provincie Noord-Brabant. Die heeft voor de komende 4 jaar in totaal ruim 1,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor vergroening van het buitengebied in het Groene Woud. De vergroening van het buitengebied bevordert op haar beurt weer de biodiversiteit.

Bart van Gils verklaart blij te zijn met de aanleg van de poel, hoewel hij wel een stuk van zijn perceel zal verliezen aan de natuur. "Het wordt geen tuin en het is dus ook niet de bedoeling dat je er in gaat wandelen." Omdat de aan te leggen poel van 34 bij 20 meter amfibieën zal aantrekken, bevordert dat ook de diversiteit aan vogels in de omgeving. In totaal geven Bart en Sanne bijna 3900 vierkante meter tuin af om de aanleg van de amfibieënpoel, maar ook de aanleg van een hakhoutbos en een strook bloemrijk akkerland mogelijk te maken.

De wethouder noemt het buurtschap Kasteren, waar Onrooij deel van uitmaakt, 'een van de mooiste plekken van Nederland'. "Ik ben erg blij met deze mensen die hart voor de zaak hebben. Dat blijkt uit het feit dat zij ook de oude sloot die langs de perceelgrens liep terugleggen. Die loopt midden door hun tuin, dus als ze van de ene kant naar de andere willen, moeten zij altijd omlopen", aldus de wethouder.

Bart en Sanne zijn blij met het feit dat ze twee vliegen in één klap slaan met de aanleg van het stuk groen. Volgens Bart betekent de aanleg van de poel namelijk een gegarandeerd mooi uitzicht vanuit hun resterende stuk tuin. Daarnaast bevordert de poel de flora en fauna in de omgeving.

Boxtel heeft voor het Groenblauw stimuleringskader (STIKA), samen met vrijwel alle andere gemeenten in Noord-Brabant, geld ingelegd. De provincie Noord-Brabant heeft het door de gemeenten en waterschappen ingelegde bedrag verdubbeld. Mensen die gebruikmaken van het budget krijgen een bepaalde hoeveelheid geld waar ze een geschikte uitvoerder voor moeten zien te vinden. De vergoedingen worden vastgelegd in 6-jarige overeenkomsten. Volgens Bart lijkt dit wel wat op een aanbestedingsprocedure. "Verder teken je eigenlijk een soort verklaring waarin je aangeeft dat je afstand doet van gebruik van de grond. Je zou kunnen zeggen dat je je grond verkoopt aan de natuur", legt de grondeigenaar uit. De vergoedingen worden vastgelegd in 6-jarige overeenkomsten.

Voor deelnemers Bart en Sanne was de financiering vanuit het STIKA de uitgelezen kans om de gronden achter hun huis mooier en natuurlijker te maken. "Eind 2015 hebben wij de boerderij aan de gekocht. Een van de hoofdredenen hiervoor was de prachtige omgeving, de prachtige natuur rondom deze boerderij. Door gebruik te maken van de STIKA-regeling waren wij in staat om een stuk land natuurlijk in te richten, waardoor de natuur vanuit de Geelders nu direct aansluit op onze achtertuin. Het STIKA zorgt er eigenlijk voor dat het natuurgebied de Geelders uitgebreid wordt tot aan onze achtertuin. Iedereen kan ervan genieten bij het maken van een wandelingetje over de Hoogstraat."

Mensen die interesse hebben in deelname aan het STIKA of meer informatie over de mogelijkheden willen kunnen contact opnemen met veldcoördinator Paul van Limpt. Hij is te bereiken op 06-30597901 of via e-mail: paulvanlimpt@natuurenlandschap.eu.

Spoedzoekers maken meer kans op een woning

Boxtel - Het met spoed vinden van een woning wordt makkelijker in de gemeente Boxtel. Daarwilikwonen, het gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem van de drie corporaties werkzaam in de gemeentes Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode, is gestart met het adverteren van zogenaamde 'lotingwoningen'. Een beperkt deel van alle vrijgekomen woningen krijgt vanaf dat moment via loting een nieuwe bewoner.

Met de nieuwe loting maken ook spoedzoekers kans op een woning. Dit zijn woningzoekenden die weinig tot geen inschrijftijd hebben opgebouwd, maar wel huisvesting zoeken. Denk daarbij aan starters en mensen die gescheiden zijn.

De nieuwe manier van toewijzen biedt iedere ingeschreven woningzoekende evenveel kans. St. Joseph directeur Rob Dekker is verheugd met de ontwikkeling: "Met loting hopen wij dat starters eerder in aanmerking komen voor een huis. De eengezinswoningen, ofwel het 'neusje van de zalm', blijven in Boxtel bestemd voor degene die het langst staan ingeschreven. Dat woningtype doet dus niet mee."

Iedere corporatie beslist zelf welke woningen meedoen. "Eind september plaatst Huis & Erf zes tijdelijke woningen in de Neerlandstraat in Schijndel. De woningen worden maximaal twee jaar verhuurd aan eenpersoonshuishoudens vanaf 23 jaar. Twee van de zes woningen worden geadverteerd via het lotingsmodel ", aldus Marcel Meulen, directeur-bestuurder van Huis & Erf.

Woningzoekenden die urgentie krijgen, kunnen niet op de lotingwoningen reageren.

De loting wordt uitgevoerd door een computer. Het is een gecertificeerd systeem dat werkt als notaris. Alleen passende reacties krijgen een plaats op de ranglijst. Dat wil zeggen dat het inkomen moet passen bij de huurprijs.

Net als bij de reguliere toewijzing, blijft een lotingwoning zeven dagen op de website staan. Iedereen die staat ingeschreven bij Daarwilikwonen kan reageren.

Later in dit jaar kunnen woningzoekenden zich aanmelden voor een tipbericht vanuit Daarwilikwonen. Ze stellen dan zelf hun woonwensen in (zoals locatie en woningtype) en krijgen bericht als een passende woning vrij komt.

Gemeente wil economisch stimuleringsbudget behouden

Boxtel - Boxtel gaat, als het aan wethouder Eric van den Broek ligt, door met het verstrekken van het economisch stimuleringsbudget. Hij zei dit vorige week dinsdag tijdens de beeldvormende raadsvergadering waar ook de voorlopige resultaten van dit budget werden gepresenteerd. Ook tijdens de raadsvergadering gisteren pleitte de wethouder voor voortzetting van het stimuleringsbudget.

In de zomer van 2014 stelde de gemeente een pot met één miljoen euro beschikbaar om de plaatselijke economie te stimuleren. Sindsdien werden diverse initiatieven aangedragen. Zo ontvingen Slowlands, De Groene Poort, Brabants Centrum en De Rechter allen een financieel steuntje in de rug. Maar ook de ontwikkeling van het gevelbeleid voor het centrum en ondersteuning van de plannen voor Greentech konden op een bijdrage rekenen.

In totaal is 400.000 euro verstrekt uit de pot van één miljoen. Dit geld is op een aantal manier uitgegeven: voor ondernemers om in de sfeer van cofinanciering ideeën te lanceren, als centrumvoucher met een waarde van 1.000 euro, voor inhuur van deskundigheid op het gebied van winkelontwikkeling door Cor Molenaar, creëren van plannen en projecten zoals ontwikkeling van gevelbeleid voor het centrum en ontwikkeling van de plannen voor Greentech. Aan het eind van dit jaar wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de resultaten van Greentech tot nu toe en de doelen voor de komende jaren.

Als het aan wethouder Van den Broek ligt komt er zeker nog een vervolg. Drie ondernemers die gebruik gemaakt hebben van het stimuleringsbudget lichtten afgelopen dinsdagavond hun plannen toe. Daniëlle Pennings van Junior Kinderkleding, Mark van de Moosdijk van Meneer van Dommelen en Louis van Besouw namens Brabants Centrum presenteerden bovendien de eventuele resultaten van hun initiatief. Eric van den Broek: "Deze ondernemers steken hun nek uit om de Boxtelse economie levendig te houden." De wethouder pleitte daarom voor voortzetting van het financiële steuntje in de rug.

Open Monumentendag goed bezocht

Foto: Hans van Doorn

Boxtel - Open Monumentendag, dat betekent dat vele prachtige, historische gebouwen hun deur(en) openen voor het grote publiek. Zaterdag en zondag konden geïnteresseerden zo een kijkje nemen bij onder andere de protestantse en de Heilig Hart Kerk, de Turkse en Marokkaanse moskee, Villa Nimrod aan de Clarissenstraat en een kortgevelboerderij en het groot Duijfhuis in Liempde. Iets wat velen deden.

Zaterdag werd bovendien de Sluitsteen uitgereikt, de erkenning voor de monumenteneigenaar die getoond heeft dat hij in samenwerking met de monumentencommissie zijn monument zorgvuldig heeft onderhouden en gerestaureerd. Wethouder Peter van de Wiel mocht deze onderscheiding uitreiken aan Hilde en Jan van der Schoot, die aan het Klein Hoekje in Liempde wonen. "Ik herinner me nog goed hoe rond 2011 Jan en Hilde bij me kwamen om het pand van de gemeente te kopen", zo laat hij op zijn Facebook-pagina weten. "Het was een bouwval en veel te klein om te wonen. Super om te zien met hoeveel zorg zij de woning fors uitgebreid hebben, zonder dat de beeldkwaliteit aangetast is."

Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn

In de Heilig Hart Kerk was bij de openstelling alvast een blik te werpen op de artikelen die aanstaande zaterdag geveild zullen worden.

De Houtbreker

Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Tussen Europalaan en Taxandrialaan

Het Belgische Gent kent in de zestiende eeuw een gilde van de hautbrekere of houtbrekers. Men veronderstelt dat een houtbreker boomtakken van de gevelde bomen breekt en dit materiaal als brandhout verkoopt. Dus een houtbreker is tegelijk een hout(ver)koper. In 1524 behoren de houtbrekers met de timmerlieden en de smeden tot de meest welgestelde burgers van de stad Gent. Omdat houtbrekers tegelijkertijd houtverkopers zijn, hebben ze hun welgesteldheid hoofdzakelijk te danken aan de verkoop van gekloofd eikenhout van eerste kwaliteit.

Houtbreker is in de tweede helft van de negentiende eeuw en ook nog begin 1900 een echt Boxtels beroep, dat wordt uitgeoefend op de vele houtwerven die Boxtel dan heeft. Op die werven wordt hout klaargemaakt voor spoorwegen, zoals bielzen, en voor telegraaf- en telefoonpalen.

Rond 1900 is de houtverwerkende industrie voor Boxtel erg belangrijk. De aanwezigheid van grote bosgebieden in de omgeving van Boxtel en de populieren- en wilgenteelt in Liempde leidt ook tot veel industriële bedrijvigheid. Er wordt vooral canadahout verwerkt. Het hout komt veelal uit de Kampina en Sparrenrijk. De aanvoer van zware stammen gebeurt per mallejan. Bekendste houtwerven in Boxtel zijn:
Houtverwerkingsbedrijf J.H. Velsen, aan de Van Salmstraat,die voornamelijk dwarsliggers voor spoor en tram levert. Het hout wordt geïmpregneerd met een oplossing van kopervitriool of kwikzilversublimaat (kwikzilverchloride). Dit wordt kyaniseren genoemd, naar de uitvinder Kyan. Het is echter één van de meest giftige vormen van kwik, omdat het één van de best oplosbare kwikverbindingen is.
Houtwerf Van Boeckel & Hoogerwou, een voortzetting van het bedrijfje J.H. van Hoogerwou rond 1875 opgericht, dat vooral telegraaf- en telefoonpalen en masten voor elektrische installaties produceert. De houtwerf is gevestigd aan de Van Salmstraat ter hoogte van Novum.
Houtwerf J. van Hoogerwou aan de huidige Jan Kruijsenstraat.
Houthandel en stoomzagerij M.A. van der Eerden, gevestigd aan Den Haagakker en opgericht in 1835 groeide geleidelijk uit tot een bedrijf dat zelfs in 1920 een vestiging in Duitsland heeft. In 1920 zijn er zeven arbeiders in dienst.
Firma Stappaerts & Coenen produceert bielzen en palen en is tevens groothandel in spoor- en tramdwarsliggers. Zij leveren ook bezaagd en beslagen eikenhout en beschikken over een elektrische zagerij. Het bedrijf is gevestigd aan de Van Hornstraat en de Stationsstraat.
Houtwerf van Ferdinand Clercx produceert spoor- en trambielzen alsmede telefoon- en telegraafpalen, gevestigd aan de Rechterstraat ter hoogte van Villa Phaf. Bij diens huis bevindt zich, begin twintigste eeuw, een grote houtwerf. In 1910 wordt op dat terrein villa Phaf gebouwd (later klooster Witte Zusters en gemeentelijke sociale dienst).
Van der Haagen is gevestigd aan een perceel tussen de Brederodeweg en de Nieuwe Nieuwstraat.
En eind negentiende, begin twintigste eeuw is er in Boxtel ook nog een houtwerf van Van Haeren en Spierings.

Bron: Boxtel in oude ansichten, Historisch alfabet van Ben Ophof en Gildebrief Ambacht en Gereedschap

Christ van Eekelen, Heemkunde Boxtel

Dierenbingo bij De Kinderboerderij

Boxtel - De Kinderboerderij aan het Apollopad houdt op zaterdag 17 september de jaarlijkse bingo voor kinderen, met allemaal dierenprijsjes. De eerste ronde start om 14.00 uur, de volgende is om 15.00 uur.

Opgeven voor deze dierenbingo kan op De Kinderboerderij onder vermelding van naam, aantal deelnemers en rondetijd, of via de email: info@kinderboerderijboxtel.nl. Deelname kost 1 euro per persoon.

Garagesale Van Leeuwenstraat en Parallelweg Noord

Boxtel - Opzoek naar leuke koopjes en hebbedingetjes? Kom dan aanstaande zaterdag 17 september naar de Van Leeuwenstraat en de Parallelweg Noord. Hier is van 10.00 tot 16.00 uur een garagesale.

De garagesale wordt georganiseerd door de buurtbewoners in de omgeving van bovengenoemde straten. Mensen die daar niet wonen, maar toch spullen willen verkopen, kunnen contact opnemen met Jeanne van de Wiel via 06-13252023 of met Rietje Stook via 06-47682992.

Bij slecht weer gaat de sale niet door.

Tweedehandsmarkt Ons Ideaal bij De Rots

Boxtel - Vogelvereniging Ons Ideaal organiseert op zondag 18 september de maandelijkse tweedehandsmarkt in Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7.

De gehele benedenverdieping van het gemeenschapshuis wordt omgetoverd tot een grote marktplaats om hebbedingetjes te vinden tegen betaalbare prijzen. Er zullen ruim zeventig tafels volgepakt staan met tweedehands goederen van een bijna even zo groot aantal particulieren die hun waren te koop aanbieden. Op de markt zijn kleding, speelgoed, glas of aardewerk, boeken, cd's, dvd's of lp's en vele andere spullen te verkrijgen.

De zaal is open vanaf 13.00 uur. Om 16.00 uur sluit de markt. Entree is 1 euro, waarbij kinderen tot 12 jaar gratis toegang hebben. Voor de echte koopjesjagers: entree is het laatste uur van de markt slechts 50 cent.
Meer informatie over het reserveren van tafels is te vinden op www.onsideaalboxtel.nl of bel met 0499-395181 na 19.00 uur.

Smartlappenavond Dükerskoor bij Grand Café Rembrandt

Boxtel - Inhaken en meezingen met smartlappen en zeemansliederen, het kan weer op maandag 26 september bij Grand Café Rembrandt aan de Rechterstraat 56.

Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt daarvoor tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur, een uur voor aanvang gaat de zaal open. De toegang is gratis.

Kledinginzameling voor Sam's Kledingactie

Boxtel/Lennisheuvel - Het hele jaar door kunnen kleding, schoenen, dekens en textiel ingeleverd worden voor Sam's Kledingactie ten behoeve van Cordaid Mensen in Nood. Sam's Kledingactie wil een bijdrage leveren aan bewustwording in Nederland voor de problematiek in ontwikkelingslanden. De actie wijst mensen erop dat ze op een heel eenvoudige manier, zonder direct geld te geven, kunnen bijdragen aan noodhulp.

Kleding kan in gesloten plastic zakken ingeleverd worden bij de familie Van Kasteren, Mijlstraat 49 in Lennisheuvel, 0411-673012.

Voor meer informatie over Sam's Kledingactie kun je bellen met 073-6871060, een e-mail sturen naar info@samskledingactie.nl of kijken op www.samskledingactie.nl.

Mijn lichaam. Mijn leven.

Ik merk dat de energie langzaam opkomt in mijn vingers en tenen. Ik krijg kriebels in mijn buik. Ik ben mezelf langzaam aan het openen en klaarmaken voor een volgend avontuur, voor een volgende training; de zogenaamde Nia Black Belt Training Intensive in Portland, Oregon, Amerika. De vijfde transformationele Nia-training op rij, waarin ik een week lang bewogen word om een nieuwe laag in mezelf open te leggen en om daar mijn leven mee te verrijken. Binnen Nia wordt lichamelijke bewustwording gebruikt om het beste uit jezelf te halen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Nia gaat vaak gepaard met de uitspraak: I love my body. I love my life. Voor Nia had ik niet eerder nagedacht over hoezeer fysieke bewustwording te maken had met de kwaliteit van leven. En zelfs jaren later voelde ik de uitspraak niet. Inmiddels wel: ik heb geleerd dat hoe meer bewust je van jezelf bent en je jezelf leert kennen, hoe beter je de wereld en de informatie om je heen kunt filteren om te gebruiken voor hetgeen je hier en nu wilt doen en om te weten wat de volgende stap dient te zijn.
Voor deze training mag ik nu heel even het leven in Nederland laten voor wat het is. Met elke kilometer dat ik vlieg, voel ik meer ruimte in en voor mezelf en kan ik mezelf steeds beter openen voor de ruimte, de mensen en de energie om me heen en het avontuur dat me te wachten staat. Het moment dat mijn voeten weer in Portland zullen staan, waar ik Nia in 2008 heb ontdekt tijdens een tweejarig verblijf, zal mij terugbrengen naar de vrijheid die mijn man en ik toen hadden, namen en voelden om 'ons' Amerika te ontdekken. Het zal mij terugbrengen naar de vrijheid die ik ervoer tijdens mijn allereerste Niales: Het openen van mijn armen op inspirerende muziek, waarna mijn borst en hart zich openden en de emoties vloeiden. Het zonlicht in die machtig mooie NiaStudio, waar ik straks weer mag dansen, liet mij dat kleine meisje van vijf jaar weer zien, dat kraaiend van plezier ronddraaide, ongegeneerd schaterlachte en danste alsof er niemand keek. Soms kan ik dat meisje niet meer vinden en moet ik ruimte voor mezelf creëren om haar te vinden. Er zal niets zijn dat beter helpt om haar weer zo helder te zien dan terug te gaan naar de plek, naar de studio, waar ik haar gevonden heb; terug te gaan naar de bron van inspiratie, waar ik er iedere dag minimaal tien uur aan herinnerd zal worden om haar te laten spelen, zodat alles vrij kan stromen en ik mezelf goed kan zien en voelen.
Wat ben ik dankbaar voor deze kans, ruimte en vrijheid. Ik neem haar met alles wat ik ben aan. Iedereen kan zulke vrijheden ervaren. Je hoeft je hiervoor alleen maar open te stellen, fysiek en mentaal, en je kans te pakken wanneer deze zich voordoet. Misschien lijk ik zweverig, maar niet eerder in mijn leven heb ik me zo sterk gegrond gevoeld. Niet eerder heb ik me zo goed in mijn lichaam gevoeld. Niet eerder was ik zo dicht bij wie ik ben. Niet eerder wist ik zo goed welke volgende stap ik dien te nemen. NOW I love my body. NOW I love my life.

Boxtelse centrumondernemers uiten zorgen over verplaatsen weekmarkt

Boxtel - De Boxtelse centrumondernemers maken zich zorgen over de tijdelijke verplaatsing van de weekmarkt naar de Hendrik Verheeslaan als de Markt in Boxtel vernieuwd wordt. Dit lieten Tonny Wagenaars, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van de Croon, en Daniëlle Pennings van Junior Kinderkleding DeMooiBoxtelKrant vorige week weten.

Volgens Wagenaars en Pennings, die hun zorgen uitspreken namens de winkeliers in de Croon, zorgt de verhuizing van de weekmarkt er voor dat winkeliers en horeca in het centrum op de vrijdagen veel omzet mislopen. Wagenaars zelf schat dat dit voor sommige horeca een vermindering van minimaal één derde van de omzet kan betekenen. De twee zijn bezorgd dat de winkeliers en horeca niet voldoende of mogelijk pas te laat in de besluitvormingsprocedure om de weekmarkt te verplaatsen betrokken worden.

Het tweetal vermoedt dat hun zorgen gedeeld worden door de centrumondernemers en wil graag het gesprek met de gemeente over alternatieve locaties voor de markt aangaan.

Alternatief plan
Wagenaars en Pennings zien in de Rechterstraat en de zijstraten daarvan, zoals een deel van de Molenstraat, Prins Hendrikstraat en het aanliggende parkeerterrein, en in de Croonpassage een mogelijk alternatief voor de huidige verhuisplannen. Dit plan zal bovendien, zo is de verwachting, extra aanloop in de Stationsstraat opleveren.

"De gemeente heeft enkele jaren geleden alle voorzieningen aangelegd voor een eventuele uitbreiding van de weekmarkt naar het pleintje van de Croonpassage. Er is zelfs door de Gemeente om die reden al een eigen stroomvoorziening aangelegd. Mijns inziens is dat toch zonde van het gemeenschapsgeld om in de Hendrik Verheeslaan iedere week een generator te huren, of niet soms?", vraagt Wagenaars zich af. Bovendien zijn er geen toiletvoorzieningen in de Hendrik Verheeslaan, maar ook geen gelegenheid voor 'een bakske koffie'. Iets dat volgens het tweetal bijdraagt aan het weinig uitnodigende karakter van de markt op die locatie.

Tonny Wagenaars meent dat bezoekers van de weekmarkt op dit moment niet alleen daar naartoe gaan, maar ook nog eens bij enkele winkels binnen lopen en heel veel mensen ook nog een terrasje pikken of een café binnenlopen voor een kopje koffie. "Het mes snijdt nu aan twee kanten. Op de Hendrik Verheeslaan is het vlug even naar de weekmarkt en weer weg, want het is een lange tochtpijp, waar verder niks te krijgen is." Wagenaars vindt dat de voormalig centrummanager een kans heeft laten liggen om de gemeente al vroegtijdig te benaderen. "Die heeft echt weinig betekend voor de winkeliers en de horeca hier", meent hij.

Geen geschikte optie
Volgens de voorzitter van de Boxtelse centrumondernemers, Filipe van den Borne, is het plan van Wagenaars en Pennings echter geen geschikte optie. "We hebben met een plattegrond op schaal kraampjes ingepast samen met gemeentemedewerkers. Alleen 't Strijp, van Duinendaal tot aan de Petrusbasiliek voldeed aan alle eisen, maar zelfs daar kwamen we tachtig meter ruimte tekort voor de markt."

Van het idee van Wagenaars en Pennings waren de marktkooplieden niet erg gecharmeerd. Zij vrezen te weinig loop in de zijstraten van de Rechterstraat en dus omzetdaling. "We hebben alles op alles gezet om de weekmarkt voor het centrum te behouden. Het is dan ook een grote teleurstelling dat dat niet gelukt is. Wel wil ik benadrukken dat er bij geen van de partijen onwil in het spel is", verduidelijkt Van den Borne. Wethouder Eric van de Broek bevestigt dit. Daarnaast zitten volgens hem voor winkelcentrum Oosterhof ook voordelen aan deze locatie.

De wethouder beaamt dat het lastig is een andere geschikte locatie dan de Hendrik Verheeslaan te vinden. "Er is samen met alle partijen al gekeken naar de voorhanden zijnde alternatieve locaties, maar daar bleken heel veel haken en ogen aan te zitten." Volgens Van de Broek gaat het dan vooral om de bereikbaarheid van de openbare ruimte en de toegankelijkheid voor hulpdiensten. Wagenaars kan deze opmerking van de wethouder niet echt plaatsen: "Dat de hulpdiensten er niet door kunnen, schijnt met de huidige weekmarkt en tijdens de kermis voor de gemeente geen enkel probleem te zijn."

De huidige centrummanager, Berry Dankers, heeft onlangs namens de Boxtelse winkeliers zijn zorgen uitgesproken over de verplaatsing van de weekmarkt. Ook Van den Borne bevestigt de ultieme inspanning die de kersverse centrummanager verricht om de weekmarkt toch in het centrum te houden. Het lijkt er daarmee op dat het laatste woord over de verplaatsing van de weekmarkt nog niet gezegd is.

Start werkzaamheden en informatieavond herinrichting centrum Liempde

Liempde - Volgende week maandag, 19 september, starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Liempde. Jan van den Boomen BV zal deze werkzaamheden uitvoeren. Een week later, op maandag 26 september, organiseert SPPiLL in samenwerking met Jan van den Boomen BV en de gemeente Boxtel een informatieavond bij het Hof van Liempde. Tijdens deze avond zal een toelichting worden gegeven op de werkzaamheden, de fasering en planning ervan en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

De werkzaamheden van de eerste fase omvatten werkzaamheden aan de Barrierweg vanaf de splitsing Roderweg/Barrierweg tot aan Slagerij Beerens en werkzaamheden aan de Keefheuvel vanaf Broekegangske tot aan D'n Achterhof. Door Van den Boomen wordt ervoor gezorgd dat de aanliggende panden in ieder geval altijd voor voetgangers bereikbaar zijn. Een omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven. Bij de invalswegen van Liempde wordt aangegeven dat het centrum voor doorgaand verkeer is afgesloten.

Onderdeel van de herinrichtingsplannen van het centrum van Liempde is het vervangen van de kastanjebomen op het Concordiapark (behalve de drie grote monumentale bomen) door lindenbomen die niet gevoelig zijn voor de Kastanjebloedingsziekte. Een deel van de te vervangen bomen (aan de zuidzijde van het park) wordt deze of komende week al gekapt, zodat ruimte ontstaat voor de evenementen Oktoberfest en Proef Lokaal Liempde die in het laatste weekend van september plaatsvinden. Op maandag 26 september volgt een informatieavond over de herinrichting. Deze vindt plaats bij het Hof van Liempde en start om 19.30 uur.

Voor een duidelijke communicatie en direct aanspreekpunt zet Van den Boomen een omgevingsmanager in. Dit is Ad van Rooij. Hij is dagelijks te bereiken via 06-22516365. Tevens heeft Jan van den Boomen BV een uitvoerder, die veelal op het werk aanwezig zal zijn. Dit is Joost van Creij. Hij is te bereiken via 06-10978502. Ook organiseert Jan van den Boomen BV een wekelijks inloopuur voor vragen. Locatie en dag/tijd worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt

Op de website van SPPiLL is informatie geplaatst over de werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Liempde, zoals relevante tekeningen en faseringsschema's. Zie hiervoor www.sppill.nl. Ook op het youtubekanaal van SPPiLL worden met regelmaat filmpjes geplaatst over de werkzaamheden. De werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Liempde maken onderdeel uit van het project Kloppend Hart van Het Groene Woud, onderdeel binnen het programma Landschappen van Allure van de provincie Noord-Brabant.

Foto: Stichting Bockepruik

Zaterdagavond UITmarkt, zondagmiddag muziek en straattheater
Bockesprongen zet hartje Boxtel op stelten

Boxtel - Van progrock tot Fratelli, van een Keukenorgeldrumgestel tot een Klei Atelier. Aanstaande zondag 18 september barst festival Bockesprongen weer los. Liefhebbers van straattheater, live muziek en jeugdcreativiteit gaan genieten van een verrassend en kwalitatief hoogstaand programma in hartje Boxtel.

Muziek
Op het podium in de Oude Kerkstraat spelen komende zondag deze bands:

Foto: Stichting Bockepruik
  • Fahrenheit Twins - 14.15 uur. Nederlandstalige indierock en ballads.
  • Bombardier Muffy - 15.30 uur. Groovy stoner psych power trio uit Sittard en Eindhoven.
  • Robin Hood - 16.45 uur. Moderne rock en garage, met teksten die er toe doen.
  • Cowboys of the Sky - 18.00 uur. Punky rock'n roll-band uit Limburg.
  • Argus - 19.30 uur. Brabantse vijfmans formatie speelt symfonische progrock.
  • Milestones From The Underground Scene - 21.00 uur. Boxtelse band brengt punk en vette garage.

Op het terras van Meneer Van Dommelen bij de Zwaanse Brug speelt de hele middag de akoestische band Koelcell.

Stationsstraat
Singer-songwriter Stijn Charpentier wandelt door het centrum en speelt onder andere op het podium in de Stationsstraat. Daar gebeurt nog meer: een ukelele-groep, Modern Classic Music School en de 18-jarige muzikant Max Schellekens uit Boxtel.

Theater
Het Amsterdamse gezelschap Hotmamahot komt naar Boxtel met een bijzondere en mysterieuze huifkar en theatermaker Bram Graafland gaat het publiek verrassen met zijn unieke Keukenorgeldrumgestel. Theaterstuk Fratelli van Boxtelaar Maarten Melis is twee keer te zien in Grand Café Rembrandt, om 12.00 en om 14.30 uur. Mogelijk zijn er zondag nog enkele kaarten te koop. Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden bij de infostand van Stichting Bockepruik op de Markt.

Zangeres en componiste Merel van Laake (artiestenaam Mees) pakt uit met 'Gevleugdelde Vertellingen' in haar vogelhuis-theatertje en Theater Gajes omringt het publiek met het decor, rijdende objecten en acteurs op stelten.

Jeugdcreativiteit
In passage De Croon presenteren leerlingen van het Jacob Roelandslyceum de JRL Talent Stage: verschillende muziekoptredens en een uitgebreide selectie kunstwerken. Het Klei Atelier verzorgt het creatieve programma voor de basisschooljeugd. Lekker kleien en verven naar eigen inzicht.

Zaterdagavond: UITmarkt
De Boxtelse UITmarkt op zaterdagavond en Festival Bockesprongen op zondagmiddag vormen samen al enkele jaren een succesvolle combinatie, mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen Podium Boxtel, Stichting Bockepruik en Boxtel Vooruit. Ook dit jaar laten zij op de UITmarkt zien dat Boxtel barst van het culturele talent. En al dat talent is te bewonderen op zaterdagavond 17 september bij Podium Boxtel: in de zaal, de foyer, de tuin en op het voorplein. De entree is gratis.

Het overvolle programma start om 19.30 uur met een bijzondere act van Festival Circolo dat van 21 tot en met 30 oktober weer plaatsvindt op Landgoed Velder. De band Galactic Lo Fi Orchestra van Boxtelaar Michel Ceelen sluit het UITmarkt-programma af. Daartussen laten lokale cultuurmakers en creatieve ondernemers zien wat ze voor het komende cultuurseizoen in petto hebben.

Kijk voor meer informatie op www.bockepruik.nl

Oorlogsboek Kampina Airborne opnieuw beschreven

Boxtel/Oisterwijk - Oisterwijker Peter van der Linden, auteur van het boek 'Kampina Airborne', brengt een nieuwe, flink geüpdate versie van dit boek uit. Na de eerste publicatie in 2012 is hij doorgegaan met zijn onderzoek naar het verhaal van geallieerde airborne-militairen achter de vijandelijke linie. Uit de vele reacties die volgden op het eerste boek, en de nieuwe contacten die Van der Linden maakte met familie van betrokken militairen en Nederlandse verzetsmensen, kwam zoveel nieuwe informatie boven water, dat een nieuwe versie van het boek eigenlijk niet uit kon blijven.

Kampina Airborne vertelt het waargebeurde verhaal van meer dan tachtig geallieerde airborne-militairen die tijdens Operatie Market Garden met hun zweefvliegtuigen voortijdig en ver verwijderd van hun landingsgebieden neerkwamen op Noord-Brabants grondgebied. Deze airborne-militairen waren onder andere afkomstig van de Britse 1ste Airborne Divisie en de Amerikaanse 101ste en 82ste Airborne Divisie. In het boek valt te lezen hoe deze militairen na hun landing in bezet gebied door het lokale verzet werden geholpen, waar zij werden ondergebracht en wie deze verzetsmensen waren.

In de vernieuwde uitgave van het boek komt een aantal luchtmachtmilitairen en hun piloten van het Amerikaanse IX Troop Carrier Command en het Britse Glider Pilot Regiment aan het woord. Alle namen, omzwervingen en gebeurtenissen die de militairen in de weken tussen 17 september en 26 oktober 1944 meemaakten in een groot gebied ten zuiden van Den Bosch komen voorbij. Zij verscholen zich voornamelijk in en rondom de natuurgebieden Loonse en Drunense duinen en Kampina, maar het verhaal speelt zich ook af in steden en dorpen als Den Bosch, Tilburg, Waalwijk, Drunen, Elshout, Udenhout, Biezenmortel, Esch, Boxtel, Haaren, Oirschot, Moergestel, Oisterwijk. Deze militairen zouden eind oktober 1944 Boxtel bevrijden, nog voor het Britse landleger het dorp binnentrok.
Naast veel nieuwe informatie en verhalen zijn ook nieuwe foto's en plattegronden in het boek verwerkt. Ongeveer 13.000 woorden zijn aan deze nieuwe editie toegevoegd en het geheel is omlijst door een nieuwe omslag. Dit geeft een nog duidelijker beeld van wat zich afspeelde tijdens het verblijf van de airbornes achter de vijandelijke linie en de rol van het plaatselijke verzet en ondergrondse. Het boek zal in de Nederlandse en Engelse taal verkrijgbaar zijn via www.baverstockandpasley.co.uk en Oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg 80 in Boxtel.

De officiële lancering van het boek is in Wolfheze vlakbij Oosterbeek. Hier bevind zich op Camping Lindenhof het glider museum 'Glider Collection Wolfheze', aan de rand van één van de Britse Landing Zones van operatie Market Garden waar meer dan 70 jaar geleden de Britse zweefvliegtuigen moesten landen. De lancering is op zaterdag 17 september van 12.00 tot 14.00 uur in Receptiegebouw Camping De Lindenhof aan de Wolfhezerweg 111, Wolfheze. Voorafgaand aan de lancering op zaterdag zal het boek op vrijdag 16 september rond 16.00 uur eerst gepast gedoopt worden tijdens een parachutistendropping uit een oorlogsvliegtuig in Roond in Boxtel.

In navolging van het verhaal uit het boek zal Roond en omgeving in het weekend van 8 en 9 oktober voor de vierde keer in het teken staan van Kampina Airborne. De re-enactment groep 'Kampina Airborne Memorial Group' slaat er hun kamp dan weer op. Gedurende het gehele weekend gaan de leden weer terug in de tijd van Operatie Market Garden en beelden ze de militairen uit van het boek Kampina Airborne. Op zaterdag 8 oktober is de groep aanwezig tijdens de onthulling van het aan het boek gerelateerde glidermonument aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. Het monument is een initiatief van de re-enactment groep. Op zondag 9 oktober zal hun kampement 'Camp Roond' weer toegankelijk zijn voor jong en oud en kan het publiek een interessante airborne-wandeltocht volgen door de directe omgeving.
Meer informatie over dit evenement is te vinden op: www.kampina-airborne.com.

Installatie Prins van Ploegersland

Vorig jaar mocht Paul Saris (l.) als Prins Primus met zijn adjudant Johan van den Heuvel de scepter over Ploegersland zwaaien Foto: Cock Stam

Liempde - Het nieuwe carnavalsseizoen staat al weer bijna voor de deur. De Installatie van de nieuwe Prins van Ploegersland vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 oktober. De avond begint om 20.30 uur in Ploegerspaleis het Hof van Liempde en is gratis toegankelijk.

Het is een speciale avond dit jaar want de Prinsenvereniging gaat haar vijftigste seizoen in. Het wordt dus een seizoen met een gouden randje. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken welke Prins dit jaar de scepter over Ploegersland zal zwaaien. Meer informatie kun je vinden op www.ploegers.nl.

Foto: Landgoed Bleijendijk

Ook licht de Prinsenvereniging met ingang van deze week tot de installatie van de Prins op 29 oktober wekelijks een tipje van de sluier op. Mensen die denken te weten wie de nieuwe kandidaat is kunnen dit kenbaar maken bij redactie@ploegers.nl. Onder de goede inzendingen worden 2 kaarten voor de Zittingsavonden verloot.

Tip 1
Een gouden seizoen vraagt om een gouden Prins. En na lang zoeken is het de geheimcommissie van de Ploegers gelukt: de ideale Prins voor het vijftigste seizoen is gevonden! Iemand in de bloei van zijn leven, sociaal, actief op diverse fronten, sportief, en iemand die van gezelligheid houdt. Een man met een hart van goud ….

Nieuwe leden welkom bij Popkoor Voices

Liempde - Popkoor Voices heeft de laatste jaren regelmatig opgetreden binnen Liempde en Boxtel. Binnenkort zijn ze te bewonderen en te beluisteren bij de Boxtel Oost Dag, het Breugels festijn of in Sint-Oedenrode op de Korendag. Lijkt het jou leuk om je bij het koor aan te sluiten? dat kan; nieuwe leden, mannen en vrouwen, zijn van harte welkom.

Het koor zingt nummers als 'Home' van Dotan, 'Tranen gelachen' van Guus Meeuwis, 'Heal the world' van Michael Jackon en nog veel meer. Ze repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur, in de Serenade, Oude Dijk 117 Liempde. Het koor heeft een Facebook-pagina en een website www.voicesliempde.nl. Zij worden begeleid door een toetsenist, drummer en twee gitaristen.

Lijkt het jou leuk om lid te worden, bel dan met Marij Vervoort 0411-632744. Voices ziet jou graag. Loop eens binnen op maandagavond bij de Serenade. Je bent welkom om vrijblijvend enkele avonden mee te repeteren.

Beleef Bleijendijk op de open dag van zaterdag 24 september

Vught - Op 24 september zal de hoofdpoort van Landgoed Bleijendijk te Vught tussen 10-15u open gaan om mensen de mogelijkheid te geven het landgoed te beleven. Ontvangst vindt plaats bij de hoofdpoort (routebeschrijving op www.bleijendijk.nl) waar vandaan rondleidingen te voet gegeven worden en waarvandaan u naar Tuinderij de Guit, Stichting Natuureducatie of naar Boerderij Bleijendijk kunt wandelen.

Tussen de tuinderij en de boerderij zal een kar rijden om mensen van de ene naar de andere plek te brengen. Bij de Tuinderij zal uitleg gegeven wordt over de biologische manier van groenten telen en de opvang van speciale jongeren.
Bij Boerderij Bleijendijk is een melkdiploma te halen, kunnen kalfjes geaaid worden, en zal de boer uitleg geven over het bedrijf. Stichting Natuureducatie heeft wat activiteiten voor kinderen, ouders en opa en oma. Ze zijn hard op zoek naar versterking van het vrijwilligers team, dus met dat oog mag er ook gekeken worden!

Ook is er te lezen en te ervaren wat er zoal op het gebied van bewustzijnsontwikkeling georganiseerd en verhuurd wordt. Om Landgoed Bleijendijk echt te beleven, vragen we onze gasten om op markante elementen in het landschap te letten en hiervan iets mee te delen op een centraal punt. Neem daarvoor evt. pen/kleurpotloden/lijm en papier mee!

Auto's kunnen geparkeerd worden langs de ventweg van de A2. Fietsen kunnen achter de ingang worden neergezet. De winkel bij Tuinderij de Guit is gewoon open, maar toegang tot de rest van het landgoed loopt die dag via de hoofdpoort om de meditatieve activiteiten in het noordelijke deel niet te verstoren.

Michel Jongbloets en hockeyer Jelle Galema lanceren website

Buurjongens Jelle Galema (l.) en Michel Jongbloets. Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Jelle Galema, de Boxtelse hockey international, en zijn vroegere buurjongen Michel Jongbloets lanceren vandaag de website dealseveryday.nl. Deze site toont dagelijks verschillende kortingen en exclusieve deals van dagaanbiedingen in één overzichtelijke website en moet de speurtocht naar de goedkoopste dagdeals op internet een stuk veraangenamen.

'Weer een webportal voor online deals?', zul je misschien denken, maar Deals Everyday moet juist de hoeveelheid websites die online koopjesjagers dagelijks bezoeken drastisch verminderen. Jongbloets (36) en Galema (23) tonen trots de testversie van hun site, die deals van ruim honderd dagaanbiedingen-websites weergeeft. "We hebben alles zelf ontworpen", zegt Michel. "Van het programmeren van de website tot het ontwikkelen van de huisstijl." "En dat voor twee gewone jongens uit Boxtel-Oost", lacht Jelle. Het tweetal werd bij het ontwikkelen van hun product bijgestaan door programmeur Bas Klaasen, die niet bij dit interview aanwezig kon zijn.

Joep en zijn vriendin Pimchanok voor het restaurant. Foto: Sander van Kasteren
Buurjongens Jelle Galema (l.) en Michel Jongbloets. Foto: Sander van Kasteren

De oud-buurjongens kennen elkaar al sinds Jelle jong was en kennen daarom ook elkaars sterke en zwakke punten. Zo is Jelle natuurlijk in de eerste plaats tophockeyer en heeft dus weinig tijd beschikbaar voor een eigen bedrijf. Maar hij beschikt wel over een uitstekend nationaal en internationaal netwerk. Michel is als IT-ondernemer vooral goed in de technische kant van de website en heeft natuurlijk niet zo'n uitgebreid netwerk als Jelle, die overigens zijn diploma Marketing en Communicatie op zak heeft.

Voordelen
Er kleven voor Jelle een aantal voordelen aan het opzetten van deze website. "Op dit moment heb ik geen tijd om me volledig te committeren aan een bedrijf. Maar ik wil wel graag een maatschappelijke carrière hebben voor als het hockeyen ooit ophoudt", blikt hij alvast vooruit. "Én ik kan ook als ik in het buitenland ben aan de site werken." Want ondanks dat Deals Everyday automatisch de beste deals toont, moet er voor de website ook aan marketing gedaan worden.

Zo versterken de twee Boxtelse ondernemers elkaar en hopen ze met Deals Everyday een gat in de markt te hebben gevonden. En het ondernemers duo heeft al expansieplannen. "Je kunt dit idee op veel meer onlineproducten toepassen", zegt Michel. En dat zal ook gaan gebeuren. Het plan is om in oktober al een tweede site online te laten gaan, gericht op reisaanbiedingen.

Het verdienmodel van het tweetal is simpel. "Iedere doorverwijzing betekent voor de onlineaanbieders waar we mee samenwerken extra omzet voor onze partners die ze vooraf niet begroot hadden", vertelt Michel. En daarom krijgt het tweetal voor iedere aankoop die via hun eigen site loopt een bepaald commissiepercentage. Met de miljoenen onlineaankopen per dag hoeft volgens Michel maar een heel klein percentage via Deals Everyday te lopen om winstgevend te zijn.

Inventief zijn
Is het tweetal dan niet bang voor de ondergang van de 'offline' winkeliers in bijvoorbeeld het door leegstand geplaagde centrum van Boxtel? Niet echt. "Ondernemers kunnen ook inventief zijn!", zegt Jongbloets. "Als ze zelf een online shop beginnen dan zetten wij hun producten met liefde en plezier op onze website." Het tweetal verwacht ook geen problemen met ontevreden kopers bij de webshops die in hun overzicht staan. "Wij zijn slechts een overzichtspagina en verkopen zelf niets", legt Michel uit. "Bovendien doen we alleen zaken met betrouwbare webwinkels die hun sporen al verdiend hebben." En als het dan toch nodig blijkt om een webwinkel te verwijderen uit het overzicht? Michel opent de beheerdersomgeving. "Dan schakel ik die aanbieder gewoon uit!"

Mijn moeder, zus en ik stonden laatst op een rommelmarkt in Limburg. Het was heerlijk weer, we hadden iets te weinig geslapen en het was heel vroeg, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden al veel mensen blij gemaakt met onze spulletjes. En ineens stond er een hele knappe vrouw rond te neuzen in onze kleren. Ze leek sprekend op Pink; een kort wit kapsel met één kant weggeschoren. Een simpel wit shirtje en een kort spijkerbroekje. Een goeie zonnebril op en een heel mooi figuur. Het leek niet alsof ze uit was op een gesprekje. Ik was dat wel. Ik vond haar kapsel echt geweldig en dat zei ik tegen haar. Ze bedankt me voor het compliment, en toen zag ik het, een piepklein woordje achter haar oor getatoeëerd. Er stond 'Vertel'. Ik vroeg haar of ze wilde delen wat voor haar de betekenis was. Ze wachtte een momentje... en besloot om het te delen. De tattoo was voor haar zoon, die vorig jaar augustus was overleden tijdens een motorongeluk. Samen zaten ze heel vaak onder de appelboom in haar tuin en dan begon hij te vertellen. Over hoe hij het leven zag, over de natuur, energie, de schoonheid van zoveel dingen. Hij vertelde en zij luisterde. En dan ineens is er stilte. Want hij en zij onder de appelboom is niet meer.
Een traan rolt over haar wangen. Ik vraag haar hoe je dat doet: Hoe je daar bovenop komt en weer richting kan geven aan je leven. Ze vertelt dat dat heel moeilijk maar dat haar zoon helpt. Wat mooi denk ik. En dan vertelt ze dat het wel heftig is want 16 jaar geleden heeft ze namelijk ook haar dochter verloren aan de gevolgen van botkanker. Mijn hart staat even stil. Hoe dan? Hoe kan iemand zoveel overkomen en hier in onze kraam staan en er zo knap uitzien? Ze laat ons de bidprentjes zien en ik heb overal kippenvel. Wat ze daarna allemaal vertelt geeft me nog meer kippenvel, maar dan van liefde. Ze praat zo liefdevol over het hele proces, over haar kinderen en wat ze van hen heeft geleerd. Haar zoon was al zo rijk, ook al was hij pas 29. Wist dat het leven zoveel meer is dan de geboorte en de dood. Hij wist wat energie was.
Daar stond een vrouw met zoveel kracht en positiviteit, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Inmiddels moesten mijn moeder en ik ook huilen. Maar niet van medelijden, van medeleven. Mijn vader en broer hebben een jaar geleden beiden een zwaar motorongeluk gehad en zijn nog bij ons in goede gezondheid. Wat een rijkdom. Ze kwam achter de kraam en we hebben samen zitten vertellen. We begrepen elkaar alsof we elkaar allang kenden. Ook dat is energie. Ze nodigde ons uit voor een Hugootje onder de appelboom. Met deze ontzettend mooie, krachtige en wijze vrouw willen wij dat graag. En luisteren naar haar verhalen omdat ze ons veel energie geeft. Ze staat op en we omhelzen elkaar met z'n drieën. Het knettert van de energie. Met een kushand loopt ze weg van onze kraam en wij zijn er stil van. Vele mensen maken akelige dingen mee. En minder akelige dingen. Je kunt jezelf een slachtoffer voelen en je koffer ellende je leven lang achter je aanslepen. Zij was geen slachtoffer, ze omarmde het leven en liet het haar overkomen. Ze kreeg geen medelijden maar medeleven en een wonderschoon gesprek. Ze gaf ons zoveel. Zo onverwachts. Zo intens.
's Avonds vertellen we alles tegen mijn vader. Ik zie ze biggelen, de tranen. Van rijkdom, omdat hij weet hoe het is als je kind een motorongeluk krijgt. En om zelf een motorongeluk te krijgen. Zonder haar gezien te hebben voelt hij dezelfde energie. Niet zwaar en beladen. Mooi, in alle tragedie.
Ik ben met een grote innerlijke lach gaan slapen. Zomaar, op een rommelmarkt in zuid-Limburg. Haar zoon was erbij, er stond 'Vertel' en dat hebben we gedaan. En nu vertel ik dit tegen jullie......slechts één woord. Het nodigt uit tot duizenden woorden.
RIP mooie jongen, bedankt voor je levenswijsheden. Je hebt een bijzondere mama. Xoxo

Thais restaurant Khin Khao timmert aan de weg

Boxtel - In restaurant En Garde op de Markt is sinds enkele maanden ook het Thaise restaurant Khin Khao gevestigd. Boxtelaar Joep van der Meijden runt het restaurant, waar de afgelopen maanden hard gewerkt is om op allerlei vlakken te vernieuwen, samen met zijn Thaise vrouw. Het restaurant is, op woensdag na, de gehele week geopend. Naast de klassieke menukaart die men al jarenlang gewend is, vind je sinds kort ook een Thaise menukaart.

Binnen twee weken zal het ook mogelijk zijn om een Thais menu te bestellen via de website van thuisbezorgd.nl. Daarnaast is het gehele team in de keuken en de bediening vernieuwd. Een nieuw, fris, jong en enthousiast team van medewerkers staat de gasten graag ter beschikking. "De drempel is flink verlaagd doordat de prijzen van de menukaart noemenswaardig verlaagd zijn", aldus Van der Meijden. De klassieke menukaart draait mee met de seizoenen. "Hierop zijn veel seizoensgebonden gerechten te vinden. Zo zullen we dadelijk richting de herfst weer wild gaan serveren. De Thaise menukaart zal de komende maanden langzaamaan steeds verder uitgebreid worden."

Volgens Van der Meijden slaat de Thaise kaart goed aan: "Aan de positieve en enthousiaste reacties van onze bezoekers is af te leiden dat het zeer goed ontvangen wordt. Alle gerechten die op de kaart staan lopen op dit moment erg goed." Het restaurant, gevestigd in het mooie pand op de Markt 34-35 in Boxtel, is te bereiken via 0411-677586, infokinkhao@gmail.com of info@restaurantengarde.nl.

Mijn Mooi Boxtel: Ad Ligtenberg

Foto: Ad Ligtenberg

Zicht vanaf de Lange Loop op de Eindhovenseweg. Een schitterend stukje natuur, voor iedereen bereikbaar.

Hoofdpijnklachten gerelateerd aan kaakklachten

Hoofdpijn kan je leven flink beïnvloeden, zeker als het meerdere malen per week voorkomt. Mensen met hoofdpijn kunnen pijn hebben op verschillende locaties in het hoofd. De pijn kan vanuit de nek naar het hoofd uitstralen. Maar wat veel mensen niet weten is dat hoofdpijn ook vanuit de kaakregio kan uitstralen naar de oren, ogen of het voorhoofd.

Het aangezicht bevat zeer veel spieren. Als een gewricht niet goed functioneert kunnen de spieren rondom het betreffende gewricht een hoge spierspanning opbouwen. Zo ook rondom het kaakgewricht. De spierspanning van de kauwspieren kunnen hoofdpijnklachten op de slapen veroorzaken, druk op het oor, of zelfs een kiespijngevoel. Kaakklachten kunnen een knappend geluid met eventueel pijn geven bij het openen van de mond. Soms kan de mondopening beperkt zijn.
Kaakklachten kunnen ontstaan door tandenknarsen tijdens het slapen. Dit kan ongemerkt voorkomen. Ook kan het zijn dat je overdag zo druk en geconcentreerd bezig bent dat je ongemerkt de kiezen op elkaar klemt. Beide kan een hoge spierspanning van de kauw- en kaakspieren veroorzaken. Wat weer hoofdpijnklachten tot gevolg kan hebben.

Het is nog relatief onbekend dat er gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn die kaakklachten behandelen. Zij worden craniomandibulair (CMD) fysiotherapeut genoemd. Een deel van de patiënten die een gespecialiseerd fysiotherapeut bezoeken wordt doorverwezen door een kaakchirurg. Meestal betreft het dan kaakklachten. Uit de anamnese blijkt er ook vaak sprake te zijn van hoofdpijnklachten.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Uit anamnese en onderzoek wordt de oorzaak van de klachten onderzocht. Gaat het om een disfunctie van de kaak of gaat het om voornamelijk verhoogde spanning van de kaakspieren? Of om een combinatie hiervan? Naar aanleiding van de oorzaak wordt massage van de kaakspieren toegepast, of dry needling. Dit in combinatie met mobilisatie, het verbeteren van de functie, van het kaakgewricht.
Indien nodig worden er oefeningen gegeven die ook thuis uitgevoerd kunnen worden.

Bij vragen kun je altijd contact opnemen met FysioSluijters en vragen naar Hélène Groeneveld. Zij is binnen het team de gespecialiseerde fysiotherapeute voor hoofdpijn- en kaakklachten.

Gaslek bij appartementencomplex Ridder; woning ontruimd

Foto: Persburo Sander van Gils

Boxtel - Een zorgwoning van Amarant aan de Van Beekstraat is vorige week woensdag wegens een gaslek ontruimd. Het lek ontstond in een toevoerleiding naar appartementencomplex De Ridder ter hoogte van de Van Beekstraat. Die straat werd enige tijd afgesloten.

Foto: Persburo Sander van Gils

Omwonenden werden door middel van Burgernet geïnformeerd binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. De politie zette de wijde omgeving af. De brandweer controleerde de situatie terwijl Enexis het lek dichtte.

Verhuizers zitten drie kwartier vast in lift

Boxtel - In een lift in appartementencomplex Baanderronde aan de Baanderherenweg kregen twee verhuizers het woensdag wel heel warm toen de lift stil kwam te staan. Direct werd de liftmonteur gewaarschuwd maar omdat deze een lange aanrijtijd had werd ervoor gekozen om ook de brandweer te alarmeren.

Uiteindelijk lukte het de brandweer in samenwerking met de liftmonteur om de twee uit de lift te krijgen. Waardoor de lift is stilgevallen is niet bekend. In de lift stond ook een ijskast die de vrije ruimte in de warme lift erg klein maakte. Eenmaal uit de lift werden de verhuizers door de brandweer voorzien van een welverdiend flesje water.

Medisch Pedicure Valentine Boonman versterkt Centrum voor Podologie

Foto: Mark van der Pol

Boxtel - De maand september betekent niet alleen een nieuwe locatie voor, maar ook nieuwe gezichten bij Centrum voor Podologie Marc Pijnenburg. In het Centrum voor Podologie kunnen mensen met een breed scala aan voetproblemen terecht. Dit centrum trekt op de nieuwe locatie, St. Ursula 2, Valentine Boonman aan.

Valentine komt als Medisch Pedicure op maandagen het team van Centrum voor Podologie versterken. Zij zit al 28 jaar in het vak en runt al vele jaren succesvol haar praktijk in Tilburg. Door de jaren heen heeft zij zichzelf steeds verder ontwikkeld en bijgeschoold. Inmiddels is ze gediplomeerd voor bijvoorbeeld diabetesbehandelingen en reumabehandelingen. In 2013 behaalde zij de benodigde diploma's tot Medisch Pedicure.

Foto: Sander van Kasteren

Het aantrekken van Valentine is een logisch gevolg van eerdere samenwerking met posturaal podoloog Marc Pijnenburg, die op zijn beurt weer intensief samenwerkt met Fysio Sluijters.

In het Centrum voor Podologie kunnen mensen met een breed scala aan voetproblemen terecht. Naast biomechanische/podologische steunzolen voor voetklachten en nu dus ook Medisch Pedicure. Valentine kan zogeheten risicovoeten behandelen. Deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Ook houdt zij zich bezig met orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druktechnieken. Maar ook niet te vergeten voet- been massage, scrub, voetpakking en een leuk kleurtje op de teennagels.

Marc Pijnenburg is vijf dagen in de week aanwezig in de praktijk, collega Bieke Faes twee dagen en Valentine Boonman dus één dag, de maandag.

Valentine heet je van harte welkom: "Vol enthousiasme bied ik mijn diensten als pedicure aan. Je loopt met een goed en fijn gevoel naar huis in deze vorm van samenwerking zijn we beiden blij. Tot gauw."

Het Centrum voor Podologie is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.30 uur bereikbaar op 0411-624266. De praktijk is dagelijks bereikbaar van 11.30 tot 12.30 uur op 0411-760004 of via info@centrumvoorpodologie.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website hetcentrumvoorpodologie.vpweb.nl.

Gildediner in Hemelse sfeer bij Grand Café Rembrandt

Boxtel - Het Boxtelse Gilde organiseert na een zeer succesvolle editie vorig jaar ook dit jaar weer een Koninklijk Gildediner. Dit etentje, met als thema 'Gildediner in Hemelse sfeer' zal op 15 oktober bij Grand Café Rembrandt plaatsvinden.

Zo'n vijftien jaar geleden ontstond bij enkele gildebroeders het idee om één avond per jaar voor elkaar te koken. Bij gebrek aan een beschikbare keuken en kantine moesten dit initiatief een aantal jaren later stoppen. Vijf jaar geleden werd het idee nieuw leven ingeblazen. Vanaf dat moment is het gildediner te gast bij Grand Café Rembrandt. Aan het vernieuwde Gildediner werd bovendien ook een thema verbonden. Uitnodigingen, de inrichting van de zaal, het diner, muziek en gastenontvangst zijn allemaal afgestemd op het thema. Het Boxtelse gilde wil met het diner iets betekenen voor de samenleving en de onderlinge band binnen het gilde versterken.

Het diner is op zaterdag 15 oktober bij Grand Café Rembrandt. Het begint om 18.30 uur. De kosten voor deze avond bedragen 32,50 euro per persoon, exclusief drank. Aanmelden kan tot en met 15 september door een e-mail te sturen naar gildediner@gmail.com of contact op te nemen met Ruud van Casteren op 06-48488018.

Bewoners Simeonshof getrakteerd op bingomiddag wegens 12,5 jaar jubileum Telebingo

Boxtel - De bewoners van Simeonshof genoten dinsdagmiddag zichtbaar van een speciale bingomiddag georganiseerd door Wim en Lia van de Langenberg (géén familie) van Telebingo. De bingomiddag was een traktatie van Telebingo aan de bewoners van het woon-zorgcentrum ter ere van het 12,5 jarig bestaan van de Telebingo op woensdagavond op Omroep Dommelland.

Volgen Marie-Nel van Antwerpen, werkzaam bij Simeonshof, is de opkomst extra hoog: "Meestal zijn er 35 tot 40 deelnemers, maar vandaag zijn dat er wel 60!"

Telebingo is iedere woensdagavond 20.40 uur te zien op Omroep Dommelland, Ziggo kanaal 47.

11 / 16

Lieve lezers,

Voor u ligt een krant. Of hij gemaakt is van gerecycled papier weet ik niet, maar er zijn vast ergens in de wereld wat boompjes voor gestorven. Ik maak u hiervan bewust omdat er een nieuwe feestdag is in Boxtel. Een dag waar we met zijn allen lekker vrij voor zouden moeten krijgen. Het was afgelopen dinsdag namelijk Duurzame Dinsdag.

Huh? Welluk? Jazeker, Duurzame Dinsdag is een echte officiële Dag van Duurzaamheid. En Boxtel doet eraan mee. Waarom ook niet? Boxtel is namelijk het walhalla van duurzaamheid, zo weten we. Ik bedoel, auto's drie keer heel Boxtel rond laten rijden op zoek naar een parkeerplek is natuurlijk hartstikke duurzaam.

Duurzaamheid. Het is een containerterm geworden die overal te pas en te onpas doorheen wordt geflikkerd. Ook nu weer, door de gemeente Boxtel, die wil laten zien hoe groen en maatschappelijk bewust zij daadwerkelijk is. En dit alles onder de noemer van de officiële hashtag #hetgebeurtinjebuurt. Want laten we wel wezen, wat is een project van de gemeente Boxtel zónder officiële hashtag?

Het gebeurt in je buurt, roept Boxtel de laatste tijd te pas en te onpas op de sociale kanalen. Een rondkijkje op het internet leert dat er naast de hashtag een heuse internetpagina bestaat (www.hetgebeurtinjebuurt.nl). Een prima zichtbare campagne dus. Maar wat is dit nu eigenlijk voor spannend project? Wát gebeurt er dan precies in mijn buurt volgens de gemeente?
Vrij weinig, moet ik concluderen als ik de gordijnen opzij schuif. De incidentele Pokémonjager schuifelt langzaam voorbij, en af en toe zie ik een groep jongens staan die rechtstreeks uit Poelenburg lijken te komen, maar verder gebeurt 'het' nog niet bepaald in mijn buurt.

Volgens de website dus wel. Het project houdt namelijk in dat er door buurtbewoners meegedacht kan worden over het duurzaam verbeteren van de wijken in Boxtel. Tuurlijk. Prima idee. In de praktijk betekent het dat bewoners op een vel A3 papier (dode bomen!) hun ideeën neer mogen kriebelen, maar het is een begin. Ik citeer de website: "We leggen de drempel laag om goede ideeën te delen. (…) Gemeente, bewoners, ondernemers, scholieren en studenten. Mensen met idealen. Nieuwe – en dwarse – geluiden."
Nou had ik gistermèrge nog een dwars geluid toen ik op de pot zat, de ochtend na het Bierstraotje. M'n darmen vlogen er bijna uit, en de putlucht was er één die zelfs rioolwerkers op afstand hield. Maar dat is een ander verhaal. Terug naar de crux.

Uit deze citaten wordt duidelijk dat dit een project is dat gaat om meedenken. Het gaat om zeggenschap. Het gaat om ideeën van buurtbewoners die ertoe dóen en die mogelijk worden gemaakt. Natuurlijk juich ik dit van harte toe. Echt helemaal geweldig dat er meegedacht mag worden in Boxtel; eindelijk een beetje inspraak.

Wél een beetje jammer van die laatste zin: "Beleid maken we samen. De leden van de gemeenteraad beslissen."

Liefs, Bets

Foto: Gerard Hoenselaars

Wat is jouw mooiste plek in Boxtel?
Het trapveldje op Oost, dit is een doorn in het oog.
Hier laat de jeugd toch duidelijk zien hoe blij ze zijn met het trapveldje,
En ze maken er gewoon een vuilnisbelt van.
Er liggen kapot gegooide bierflesjes op het veld, je kunt het op de foto zien.
En ik vind dat dit ook onder de aandacht moet komen.
Bij de nieuwe ramp is het ook; allemaal lege builen chips, lege pakken frisdrank.
Misschien is dit ook een agendapunt voor de gemeente: zorg in ieder geval dat er genoeg vuilnisbakken zijn.

Gerard Hoenselaars

Foto: Gerard Hoenselaars
Foto: Gerard Hoenselaars
Foto: Gerard Hoenselaars
Foto: Gerard Hoenselaars

Foto: Heemkunde Boxtel

Internationale midgetgolfbaan in het wandelpark Molenwijk te Boxtel nabij het Paviljoen Molenwijk van N. van Hellemondt.

12 / 16

VVD

Foto: VVD

Cultuurbeleid

De scholen zijn weer begonnen en zo ook politiek Boxtel.
De eerste politieke activiteit was een avond in het gemeentehuis met drie beeldvormende bijeenkomsten waar – naast de gemeenteraad – iedereen welkom is, geïnformeerd wordt en waar volop gelegenheid is om vragen te stellen.

Het nieuwe cultuurbeleid van Boxtel werd gepresenteerd. Er is inmiddels al veel gepubliceerd hierover, maar één vraag is toch wel blijven hangen: Wat is kunst/cultuur? Hoe breed moet je dat zien, wat verstaan we precies onder beeldende kunst?
In de praktijk blijkt dat de interpretatie van de diverse disciplines binnen het cultuurbeleid ver uit elkaar ligt. De wethouder gaf aan dat de gevels aan het pleintje voor de bibliotheek als kunstproject aangemerkt kon worden, een typisch voorbeeld van het nieuwe cultuurbeleid. Prima, maar wel een interpretatie die niet bij iedereen voor de hand ligt.
Om inzicht te krijgen in de diverse kunst- en cultuurvormen is het wenselijk, dat er duidelijke omschrijvingen en richtlijnen komen om een heldere visie te waarborgen.

Inrichting van straatbeelden komt niet direct bij iedereen op als kunst en cultuur, een beeldhouwwerk of schilderij wel. Graffiti kan een vorm van kunst zijn, maar ook vandalisme. De grenzen vervagen en daarmee ook de consequenties voor de beschikbare budgetten of beter gezegd: uit welk potje moet het betaald worden?

Laat helder zijn dat ik de nieuwe insteek absoluut waardeer en begrijp, maar de visie en argumentatie is nog niet voldoende duidelijk. Groot pluspunt bij dit alles is wel, dat de ontwikkelingen rond alles wat met kunst en cultuur te maken heeft, volop aandacht krijgen in onze gemeente. Een goed cultuurbeleid is meer dan wenselijk en ontzettend belangrijk voor ieder mens.

De Boxtelse economie
Twee jaar geleden trok de gemeente 1 miljoen euro uit om de Boxtelse economie een impuls te geven. Het economisch aanvalsplan. De crisis had er flink ingehakt en met name ons centrum dreigde in verval te raken. Dat heeft effect gehad en ons centrum zit zeker weer in de lift. Bovendien moge duidelijk zijn, dat burgemeester, wethouders en gemeenteraad absoluut oog en oor hebben voor onze ondernemers en naar vermogen bijdragen aan een gezond economisch klimaat.
Er zijn mooie dingen uit voortgekomen en als klap op de vuurpijl een echte schaatsbaan deze winter. Jarenlang leek het onmogelijk, maar met inzet en voortschrijdend inzicht nam onze Boxtelse ondernemer Mark van de Moosdijk het initiatief. Met een mooie bijdrage van de gemeente als laatste zetje komt het er nu dan toch eindelijk van. Onze complimenten hiervoor.

Wethouder van den Broek wil graag nog eens 100.000 euro ter beschikking stellen voor het economisch aanvalsplan. Wat ons betreft geen bezwaar, mits het geen structureel beleid gaat worden. Uiteindelijk zal ook onze lokale economie weer volledig op eigen kracht moeten draaien.
De voortekenen zijn gunstig!

CDA

Foto: CDA

Het zomerreces is voorbij en het nieuwe politieke jaar is inmiddels weer in volle gang. We hopen dat u allemaal heeft genoten van de zomer. Er waren weer mooie zomerse evenementen in Boxtel met als afsluiter het Slowlands festival.

Open Monumentendag
Afgelopen weekend was het Open Monumentendag. Vele prachtige monumenten in Boxtel waren opengesteld en voor iedereen toegankelijk. De dag werd door de Monumentencommissie geopend met de officiële uitreiking van de tweejaarlijkse Boxtelse monumentenprijs De Sluitsteen. De Monumentencommissie, die op deze dag ook haar 25-jarig bestaan heeft gevierd, hield een enthousiaste presentatie over alle genomineerde monumenten. Allemaal oog voor historie, maar met een hedendaagse twist zodat monumenten ook in de toekomst bewoonbaar zullen blijven.
Het pand aan het Klein Hoekje in Liempde heeft De Sluitsteen 2016 gewonnen. Het CDA feliciteert Jan en Hilde van der Schoot en hun kinderen met het winnen van deze mooie prijs.

Economisch stimuleringsbudget
In 2015 is er om de economie van Boxtel te stimuleren een bedrag van ruim 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Ondernemers en inwoners kunnen een beroep doen op dit fonds door initiatieven in te dienen die de Boxtelse economie een impuls geven.
We willen een bruisend centrum, goed functionerende winkelcentra en een florerend industrieterrein. Een economisch stimuleringsbudget versterkt de plaatselijke economie, dus is het CDA een groot voorstander van dit fonds. We hopen dat het economisch stimuleringsbudget een fonds blijft waar ondernemers en inwoners jaarlijks een beroep op kunnen doen voor initiatieven die onze economie versterken.
Het afgelopen jaar zijn er vele goede initiatieven ingediend door zowel ondernemers als inwoners. Veel initiatieven zijn ook gerealiseerd en hebben laten zien dat ze de lokale economie een impuls hebben gegeven. Een pijnpunt voor het CDA is echter de toekenning van 400.000 euro uit het stimuleringsbudget aan Greentech, een project wat naar onze mening niet voldoet aan de vastgestelde criteria om in aanmerking te komen voor een bedrag uit dit budget. Wij vinden de hoogte van het bedrag, de besteding aan onderzoek en externe adviseurs absoluut niet passen binnen dit fonds. Het CDA pleit voor een grondige evaluatie op korte termijn van het project Greentech en wil dat een deel van het uitgekeerde bedrag aan dit project terug wordt gestort in het economisch stimuleringsbudget zodat het ten goede komt aan initiatieven van onze ondernemers en inwoners die de lokale economie aanjagen.

Heeft u opmerkingen of suggesties? Of heeft u zelf een onderwerp dat u onder onze aandacht wilt brengen? U kunt ons bereiken via cdaboxtel@ziggo.nl.

Bezoek onze website en volg ons via sociale media:
Website: www.cda.nl/noord-brabant/boxtel-liempde
Facebook: Cda Boxtel-Liempde
Twitter:@cdaboxtel

Hartelijke groeten,
Hélène van As, Vera Brouns en Kubra Atalay

Cursussen Tekenen & Schilderen in MUBO en Atelier Montmartre

Boxtel - Kunstenares en eigenaresse van Atelier Montmartre Veronika Strážnická start met het aanbieden van schilder- en tekencursussen. Die worden gegeven in haar nieuwe atelier aan de Baroniestraat 107 en in MUBO.

Het pas geopende Atelier Montmartre start haar activiteiten in september met een herfstprogramma van negen verschillende cursussen tekenen en schilderen van ieder tien lessen. Alle cursussen worden in het Engels gegeven door Strážnická. De eerste lessen starten op 19, 20, 21 en 22 september.

Verschillende onderwerpen wat betreft tekenen en schilderen komen aan bod. Ook voor beginners zijn verschillende cursussen te volgen. Op de website www.ateliermontmartre.nl/herfstprogramma is het volledige herfstprogramma te vinden met per cursus informatie over wat je er van kunt verwachten. Met uitzondering van 3D-tekenen voor beginners (acht lessen), bestaan alle cursussen uit tien lessen die wekelijks worden gegeven. Bij de prijs zijn alle materialen en koffie, thee en frisdrank inbegrepen. Voor alle cursussen geldt een maximum aantal van acht deelnemers.

Atelier Montmartre is tijdens de open atelierdagen van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 september geopend.

Het rooster van de cursussen tijdens de Open Atelierdagen is als volgt:
Woensdag 14 september – Kinderen
13:00-15:00 - voor de jongste kunstenaars om samen met hun ouders creatief bezig te zijn.
15:30-17:30 - Gezamenlijk tekenen en schilderen met kinderen ouder dan 5.

Donderdag 15 september – Volwassenen
13:00-15:00 - Hoe wolken te maken met zachte pastel
16:00-18:00 - Hoe transparant dingen met conté potloden te tekenen
19:00-21:00 - Tekenen van Draperieën met houtskool

Vrijdag 16 september – Volwassenen
13:00-15:00 - Basisbeginselen van het perspectief in de Tekening
16:00-18:00 - Stilleven voor beginners
19:00-21:00 - Stilleven voor gevorderden

Zaterdag 17 september – Volwassenen
13:00-15:00 - Monotype - printmethode
16:00-18:00 - Hoe te schilderen met Aquarel, voor beginners

De eerste lessen starten al vanaf 19 september. Inschrijven voor een cursus kan door een mail te sturen naar info@ateliermontmartre.nl.


GEMEENTE INFO
Oud papier:

16-09 Tongeren,Nergena, Luissel e.o.
16-09 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
17-09 Selissen en Selissenwal buitenroute; o.a. Dianabos, gedeelte Munsel en Molenwijkseweg
17-09 Den Berg
20-09 Kerkeind

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.

LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 910
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Bekendmakingen week 37

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Prins Hendrikstraat op parkeerplaats achter Meneer van Dommelen
-Plaatsen standbeeld ivm 55 jarig bestaan van Stichting Openbaar Carnaval
Hoek Gestelseweg A2 achter carpoolplaats
-Plaatsen prefab unit als informatiecentrum, kantine, opslag materialen en 2 zeecontainers voor het project Heerenboeren
Landgoed Velder evenmententerrein
- Houden van evenement Festival Circolo

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunning
Bosscheweg 85
-Legaliseren bouw schuilgelegenheid, plaatsen grondkering en aanleggen poel

Verleende omgevingsvergunning
-Den Achterhof 13, rooien: 1 boom uit achtertuin
-Nieuwe Nieuwstraat 1a, rooien: 1 ruwe berk, 1 meidoorn, 2 linden uit de voortuin en 1 es en 1 haagbeuk uit achtertuin

Boom weg bij u in de straat? Zo weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

Foto: Bertine van Eijndhoven

Rugbyclub RC Ducks viert 40-jarig bestaan met rugbyvrienden en heel Boxtel

Boxtel - Rugby Club Ducks bestaat veertig jaar en dat moet gevierd worden. Zaterdag 17 september is er een groot feest op Sportpark Den Wielakker op Munsel in Boxtel. Dit rugbyfeest is meer dan alleen een jubileumfeest voor de club, maar toegankelijk voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Daarnaast is het ook een grote reünie van veertig jaar Bar Becoloth, Café Le Temps Perdu en andere fameuze Boxtelse kroegen. Vanaf 18.30 gaat het feest, na een sportief middagprogramma, van start en is iedereen welkom. De entree is gratis.

Zaterdag speelt om 12.00 uur het combinatieteam Ducks/Dukes, de cubs van 12 en 13 jaar oud, een wedstrijd tegen Haagse Rugbyclub. Later in de middag is het de beurt aan de veteranen met het 'Ouwe Ballen toernooi' in samenwerking met de bevriende clubs Oisterwijk Oysters en Dukes Den Bosch. Deze wedstrijden zullen zeker de moeite van het bekijken waar zijn. Het laatste fluitsignaal is tevens het beginsignaal voor het feest.

Foto: NAAM VOLGT NOG!!!

Veertig jaar geleden werd de club min of meer opgericht op het Jacob Roelandslyceum, wat werd beklonken in het Becoloth van Henk en Cis van Bilsen Hierbij was een hoofdrol weggelegd voor . Met een hoofdrol voor de heren Michel Schellekens en Kees Driessen. Hiermee werd eindelijk één van de mooiste mondiale sporten geïntroduceerd in Boxtel, dat al een rijke sportcultuur had met onder andere voetbal-, hockey- en basketbalclubs, maar nog geen rugby. Via een sportveld bij Stapelen en later het Essche Heike kwam de club midden jaren 80 terecht op den Wielakker. En nog steeds is de Boxtelse rugby daar gevestigd.

De club speelde met name in de jaren 70, 80 en 90 een grote rol in de Boxtelse horeca en vele Boxtelaren zullen daar mooie herinneringen aan koesteren. Een mooie reden om zaterdag een kijkje te nemen bij de Ducks en mee te feesten. Een andere reden hiervoor is dat er na een moeilijke fase dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers de laatste jaren weer toekomst en hoop is voor de club. Steeds meer jongeren beginnen de sport te ontdekken, ook mede dankzij het WK Rugby in 2015 op de Nederlandse tv-zenders. Landelijk is er veel groei en Boxtel blijft hier gelukkig niet bij achter. Met het bezoeken van en meefeesten op Sportpark den Wielakker op 17 september wordt ook de toekomst van het Boxtelse rugby gesteund.

Feest met artiesten
Op de feestavond zullen gerenommeerde artiesten uit Boxtel en omstreken optreden. Met special guests Dennis Wels, Anouk Mels en Sjef Engelbart zal de band RockSoc van Patrick Hendriks een ode brengen aan Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Tina Turner en vele andere muzikale helden. Ook Milestones from the Underground Scene zal een optreden verzorgen met een ode aan the Underground, zoals The Cure, Iggy Pop, The Ramones, The Sex Pistols en The Cult. Kortom: het belooft een avond vol leuke rock- en popklassiekers uit veertig jaar Ducksgeschiedenis te worden met voor elk wat wils. Dus namens de organisatie: "Old Duckers en vrienden van Boxtel: komt allen naar Den Wielakker op 17 september voor een geweldig feest met gratis toegang.

Kijk voor meer informatie over Rugby Club Ducks op www.rcducks.nl. Het verslag van de cubs en van de senioren van afgelopen weekend vind je op pagina 15.

LSV verliest van DEES

Lennisheuvel - LSV 1 trad afgelopen zondag thuis aan tegen DEES. Met twee goals van Jorn Penninx, in de 37e minuut en een penalty in de 80e minuut, kon de schade met rood in de 60e minuut voor Peter Weber beperkt worden tot 2-3. Trainer Kirk Koningstein: "Dit leek een wedstrijd waar we meer uit konden halen, maar na de rode kaart ging het neerwaarts."

Gezien de opbouwfase met veel jonge spelers, waarin LSV zich bevindt, had Koningstein na afloop een tweeledig gevoel. Enerzijds was er de teleurstelling over de ongelukkige nederlaag, anderzijds moest hij zijn team toch complimenteren met de wedstrijdinstelling en de tegenstand die het DEES had geboden.
De tegenstander uit Wintelre begon furieus en kreeg kort na elkaar in de openingsfase een aantal hoekschoppen, maar de LSV defensie hield kranig stand. Langzaam maar zeker kreeg LSV vat op de wedstrijd , maar juist toen de Lennisheuvelse ploeg het heft in handen nam, scoorde DEES. LSV bleef niet bij de pakken neerzitten en trok nog voor rust de stand weer in evenwicht. Na de rust was het een gelijkopgaande strijd waarbij LSV via Jarek Surczynski een uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen, maar zijn doorbraak eindigde met een schot net naast. Kort daarna was LSV even de kluts kwijt toen Peter Weber na zijn tweede gele kaart moest vertrekken. DEES maakte handig gebruik van de onzekerheid in de organisatie bij LSV en scoorde in korte tijd twee keer. Tien minuten voor tijd kwam LSV terug in de wedstrijd door een benutte penalty van Jorn Penninx. Het slotoffensief mocht niet meer baten en de punten gingen mee naar Wintelre.
Zondag staat voor LSV een moeilijke wedstrijd naar Sterksel op het programma. Deze ploeg wordt nu al gezien als een kampioenskandidaat en wist met een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers met ervaring op een hoger niveau al twee keer afgetekend te winnen.

Verlies voor honk- en softballers Ducks

Boxtel - Zondag speelden de dames van Ducks tegen koploper Zwijndrecht. Na een verlies van slechts 3-0 in Zwijndrecht, was de ploeg nu toch echt een maatje te groot voor Ducks, dat met 2-11 verloor. De honkballers verloren met 4-9 van Indians uit Weert.

Ducks ging verdedigend goed van start, maar ook Zwijndrecht speelde verdedigend uitstekend en niemand van Ducks haalde het eerste honk. Helaas voor Ducks pakte de tweede inning compleet anders uit. Zwijndrecht sloeg meerdere goede honkslagen en Ducks maakte meerdere fouten, waardoor Zwijndrecht maar liefst zes keer kon scoren. Ducks zette hier slechts twee punten tegenover. In de derde inning kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de vierde scoorde Zwijndrecht met slechts één honkslag toch vijf keer en kwam de tussenstand op 2-11. Om te voorkomen dat de wedstrijd al na vijf innings beëindigd werd, moest Ducks hierop een paar punten scoren. Dit lukte wederom niet, waardoor de wedstrijd eindige in 2-11 voor Zwijndrecht. Beste slagvrouw Ducks: Nikki van Nes (1.000)

Senioren honkbal Ducks-Indians
Indians scoorde door twee fouten en een harde driehonkslag tweemaal in de eerste inning, waarin Ducks niet op de honken kwam. Indians bleef gas geven en scoorde in de tweede inning nogmaals. Pas in de derde inning kwam Ducks tot scoren: mede dankzij twee veldfouten aan de Weertse kant en een honkslag van Kees van Dooremalen kwamen er twee punten over de plaat. Na de vijfde inning was de score 4-5. Ducks bleef aandringen maar kwam net te kort, waar de Indians wel wisten door te drukken. In de negende inning incasseerde werper Kees van Aarle nog vier punten, wat een smet was op de geweldige wedstrijd was die hij aan het gooien was. Met een stand van 4-9 was de wedstrijd ten einde. Beste slagman aan de zijde van Ducks: Max Denteneer met 2 uit 4 (0.500)

Bridge

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 6 september

A-lijn: 1 M. Kleiss & E. Wijnen 65,42% 2 T. Walbeek & H. Wolsky 62,92% 3. A. Slaats & J. Dufornee 55,00% B-lijn: 1 L. van Dongen & D. van Heertum 60,00% 2. A. van de Sande & F. van de Spijker 59,00% 3. J.& Maas 58,50%

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 7 september

A-lijn: 1. J.de Wolf & R. van Stuivenberg 77,08% 2. A. de Jong & M. Kerssens 51,67% 3. B. van den Biggelaar & B. van Geusau 50,83% B-lijn: 1. A. Melcherts & P. Klaassen 66,67% 2. P. van der Pasch & R. van der Pasch 58,33% 3. J. Braken & M. Legius 54,17%

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 8 september
A-lijn: 1 W. de Langen & F. Geurts 61,81% 2 L. den Dekker & I. van der Meijden 61,46% 3 J. &T. Hooijer 54,17% B-lijn: 1. I. Dekkers & S. van der Meijden 58,68% 2 R. Traa & H. van Esch 57,99% 3 T. & S. van Alphen 56,94%

Bridgeclub Revanche, uitslagen 7 september

A-lijn: 1. Frank Schalkwijk & Henk Schalkwijk 60,87% 2. Willy van der Heijden & Ad van Os 60,75% 3. Riet Koenders & Gerry Wagenaars 58,00% B-lijn: 1. Trix van der Kolk & Sandra van Lier 64,55% 2. Maartje Sterrenburg & Gac Sterrenburg 57,47% 3. Annelies van Ewijk & Gerard van Heertum 57,41%

Bridgeclub De Rots, 7 september

A-lijn: 1. Joanna Koppen & Jeanne v/d Biggelaar 70.83% 2. Anthonie Moerdijk & Ruud Daverveld 61.80% 3. Rieky Steenbakkers & Ria Koelink 56.66%

Bridgeclub Liempde 8 september

A-lijn: 1. Mevr. van Oirschot – Heer Raaijmakers 58,33% 1. Echtpaar van de Meerendonk 58,33% 3. Echtpaar Braken 55,00% B-lijn: 1. Heren Strik – vd Heuvel 71,25% 2. Dames v/d Meerakker – v/d Heijden 62,08% 3. Mevr. Beerens – Heer van Oorschot 56,00% C-lijn: 1. Echtpaar van Esch 56,25% 2. Echtpaar Damen 55,56% 2. Echtpaar v. Schaijk 55,56%

Bridgeclub Revanche 8 september

A-lijn: 1. Henny van Esch & Peter van de Ven 69,38% 2. Bert Hermkens & Henk Schalkwijk 57,50% 3. Herman Hulscher & Ans Hulscher 56,25%

Bridgeclub Rembrandt, 6 september
A-lijn:1. B. van Pelt & T. van der Zanden 62,14% 2. F. Daniëls & C. van der Velden 60,33% 3. T. van Uden & A. Moerdijk 57,66% B-lijn: 1. A. van Uden & T. van Uitert 61,67% 2. M. van der Schoot & H. Maas 60,42% 2. H. Goes & E. Visser 54,86%

Biljarten

Uitslagen, 't Wapen van Liempde
't Centrum - Wapen van Liempde kader 4-4
Wapen van Liempde 1 - BBG 2 28-27
Wapen van Liempde 1 - Krijt op Tijd 1 21-30
Wapen van Liempde 2 - Triangel bar 1 27-27

Senioren-biljart Geboliesch
Samen Sterk-De Poedelaars 35-34
't Pommeransje-Ons Genoegen 40-30
De Stapelaars-Kloosterboys uitgesteld
De Eenheid-De Treffers 33-36
't Krijtje-Unie Boys 37-34
Ons Vertier-De Fetsers 32-30
Dé Zie'k Wel Zitte-De Prutsers 40-27

Uitslagen, 't Ivoor
Libre:
`t Ivoor 3-BV De Uitdaging 1 23 -- 28
`t Ivoor 4-BC `t Zuid 1 23 -- 26
Recreanten libre:
`t Ivoor 1-VOP 1 39 -- 31
Recreanten 3 - Banden Klein:
`t Ivoor 5-D`n Brouwer 4 12 -- 30
D`n Hopbel 1-`t Ivoor 6 23 -- 30
D`n Brouwer 1- `t Ivoor 7 18 -- 30
3 - Banden-Groot:
De Midget Gilde 1- `t Ivoor 1 27 -- 21
Programma 19 september
13:00 uur 't Ivoor 1- N.G.T.R. 1 Recr.libre
13:00 uur 't Ivoor 2- DE VLIEDBERG 3 Recr.libre
13:00 uur 't Ivoor 3- ODA BOYS 2 Recr.libre
13:00 uur 't Ivoor 4- DE HAARSTEK 1 Recr.libre
19:30 uur Rio Bar 2- BV `t Ivoor 1 3-band groot

20 september
19:30 uur BV `t Ivoor 2 - BV De Hazelaar 3 libre C1
19:30 uur BV De Hazelaar 2 - BV `t Ivoor 1 libre C1

21 september
20:00 uur Ons Trefpunt 1 - BV `t Ivoor 3 libre C2
13:00 uur `t Ivoor 5 - NAL 7 Recr.3-band

22 september
13:00 uur `t Ivoor 6 - HET GROENE LAKEN Recr.3-band
13:00 uur DE HOPBEL 2 - `t Ivoor 7 Recr.3-band

Voetbal

Uitslagen, 10 september
Schijndel JO13-2G-DVG JO13-1        0-3
DVG JO13- 2Boskant JO13-1        1-7
Rhode MO13-1DVG MO13-1        2-3
Rhode JO11-2GDVG JO11-1        2-7
Rhode JO11-3-DVG JO11-2        3-2
DVG JO11- 3-Sparta'25 JO11-3        3-7
Nulandia JO11-2G-DVG JO11-4        0-6
DVG JO11- 5-Sparta'25 JO11-7G        7-1
Schijndel JO9-1-DVG JO9- 1        4-5
DVG JO9- 2-UDI'19 JO9-5        4-5
Irene JO9-1-DVG JO9- 3        1-0
DVG JO9- 4-Rhode JO9-7G        0-1
DVG JO19- 1Pr. Irene- JO19-1        0-3
EVVC JO17-1-DVG JO17- 1        0-9
UDI'19 JO17-4-DVG JO17-2        5-0
Blauw Geel JO15-2-DVG JO15- 1        0-2
DVG JO15- 2-Mariahout JO15-1        2-1
Beesd MO15-2-DVG MO15- 1        0-5

Zondag, 11 september
SENIOREN
Deurne 3-DVG 2        5-1
DVG 3-Mariahout 3        3-0
Nooit Gedacht 4-DVG 4        2-2
Schijndel 8-DVG 7        1-3
DAMES
Heeswijk 1 V-RDVG VR 1        10-0

Programma, 17 september
DVG JO13- 1-Blauw Geel JO13-3         11:45
DVG MO13- 1-Vow MO13-1         11:45
DVG JO11- 2-Sv Brandevoort JO11-3         09:30
DVG JO11- 4-Irene JO11-1         09:30
Rhode JO11-7-GDVG JO11- 5         10:30
DVG JO9- 1-Rhode JO9-1 10:45 uur
Nulandia JO9-3-DVG JO9- 2 10:00 uur
Avanti'31 JO9-6-DVG JO9- 4         10:30
Zwaluw JO7-1-DVG JO7- 1         09:30
DVG J07-2-Zwaluw J07-2        9.30
EVVC JO19-1-DVG JO19- 1         15:00
NLC'03 JO19-2-DVG JO19- 2         14:30
DVG JO17- 1-HVCH JO17-2         14:30
DVG J017-2-Rhode J017-2         14.30
DVG JO15- 1-Erp JO15-1         13:00
Rhode J015-2-DVG J015-2        13.00
Blauw Geel MO15-2-DVG MO15- 1         13:00
Zondag 18 september
SENIOREN
DVG 1-B.M.C. 1         14:30
DVG 2-Helmondia 2         12:00
U.D.I.'19 8-DVG 3         11:00
DVG 4-Schijndel 5         10:00
DVG 5-Pr.Irene 8         10:30
V.O.W. -4DVG 6         11:00
WEC 6-DVG 7         10:00
DVG 8-Boskant 5         10:00
DAMES
SDDL 1 VR-DVG VR 1         11:00
Maandag 19 september
DVG JO11- 1-Sv Brandevoort JO11-2         18:30
Dinsdag 20 september
DVG JO19- 2-Nulandia JO19-3         19:30
Woensdag 21 september
DVG JO9- 3-Rhode JO9-3         18:30

LSV

LSV VE1 – Essche Boys VE1        1-11
LSV 1 – DEES1        2-3
RKJVV 4 – LSV 2 (Beker)        0-6
LSV 3 -DVG 6 (oefen)        4-0
Spoordonkse Boys 3 – LSV 4 (Oefen)        0-1

Programma, zaterdag 17 september
Oirschot Vooruit VE1 - LSV VE1        16:00
Zondag 18 september
Sterksel 1 - LSV 1        14:30
Boxtel 4 - LSV 2        10:00
LSV 3 - RKJVV 3        12:00
RKDSV 4 - LSV 4        10:00
LSV VR1 – SCI VR1        11:00

LBC

Uitslagen
LBC JO9-1 – SBC JO9-9        18-0
Wilhelm. Boys JO13-2 - LBC JO13-1        13-0
Oirschot Vooruit JO15- 3 – LBC JO15-1        1-4
LBC JO17-1 – Zwaluw VFC        10-0
LBC MO19-1 – DBS MO-19-1        5-0

Programma, zaterdag 17 september
LBC JO9-1 – DBS JO9-14        9:30
LBC JO13-1 – Beerse Boys JO13-2        11:00
UNA JO15-5 – LBC JO15-1        11:00
HSE JO17-1 – LBC JO17-1        12:00
Bergeijk MO19-1 – LBC M019-1        14:45

Zaalvoetbal

Uitslagen 10 September
Administratie Jilesen-Nike F.C 7-2
Tahadi-Grieks rest Corfu         3-2
Goossens advies- Vouwwagenspecialist 4-3
C.J.vd Sande-Hart.v. Boxtel        3-3
Eltechno Inst.-Pika Bikes/'t Geveltje 3-5
Heva Autobedrijf-Fysio de Dommel 2-13
Uitslagen 12 September
Selissen Boys-Meneer.v. Dommelen 2        7-2
F.C.Blokfit-Meneer.v. Dommelen 1        2-4
v. Stekelenburg-Verbeij/ Hanekroot        2-5
Faes entertainment-Vermeer verz        3-2

Programma, 17 September
17.00 Gebr. Bekkers-Le Temps Perdu
17.45 Grieks rest Corfu-Goossens Advies
18.30 X2COM-Kwalitaria Strik
19.15 Cafe Vollop-vdLangenberg/Fleur
20.00 Filipe Mode/E. Maas-NIKE F.C.

Programma, 19 September
19.00 v.d. Heijden Milieu-Feestcafe de Nozem
19.45 Vinyl-Tapijtwinkel-v. stekelenburg
20.30 Rijschool Gestel 2- Selissen Boys
21.15 Groen als Gras-Celdex b.v.

Handbal

Uitslagen 10-11 september
HCB'92 E1 – Tremeg E1                 0 - 8
HCB'92 DS1 – Avanti (D) DS1 8 - 17

Programma HCB '92 17-18 sep 2016:
17 september ( uitwedstrijd De Stigt Uden) :
Helios '72 E1 – HCB'92 E1         09:00
Helios '72 D2 – HCB'92 D1         10:50
18 september ( uitwedstrijd De Donk Boekel) :
Habo'95 DC2 – HCB'92 DC1         10:00
18 september ( uitwedstrijd Den Donk Elshout)
Elshout DA2 – HCB'92 DA1         11:00
18 september ( uitwedstrijd De Hambaken Den Bosch)
BlauwWit DS1 – HCB'92 DS1 11:55

Rugby

Programma 17 september
TBM: toernooi bij Vets in Valkenswaard                10.00
Cubs: Ducks/Dukes-Haagsche RC 2                12.00
Veteranen: jubileumwedstrijden met Oysters, Dukes Legends en Ameland Invites        15.00

Honkbal / Softbal

Uitslagen, 10 september
BeeBall Rookie League DucksNuenen Wolves        16-17
Softbal Pupillen Ducks Gryphons         18-7
Honkbal Pupillen MULO Ducks         5-15
Honkbal Junioren Gryphons Ducks         3-18
Softbal Aspiranten Tilburg Ducks         1-28
Uitslagen 11 september
Softbal Senioren Dames Ducks DS1Zwijndrecht DS1        2-11
Honkbal SeniorenDucks H1Indians H1        4-9

Programma, 17 september
BeeBall Rookie League Ducks Starlights 10.00
Honkbal Aspiranten PSV Ducks 10:30
Softbal Pupillen Stags Ducks 12:30        dubbel in Etten Leur
Softbal Pupillen Ducks Stags 14:00
Honkbal Pupillen Ducks All-In 11:00        dubbel in Boxtel
Honkbal Pupillen All In Ducks         13:00
Honkbal JuniorenDucks Wizards/Boosters        13:30

Programma 18 september
Honkbal Senioren Ducks H1Nuenen H1        14:00
Softbal Senioren Dames Alphians DS1Ducks DS1        15:00
Honkbal Senioren Bullfighters H1Ducks H2        14:00
Programma 20 september
Softbal AspirantenDucks Roef!        18:30


4Defense Ashihara vooral gericht op effectiviteit

Trainer Henry van Pelt, de broer van Petro en Wesley v/d Pas tijdens de training. Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Na de zomervakantie zijn woensdag de trainingen van de Ashihara karategroep van de vereniging 4Defence weer gestart. Dit betekent dat trainer Petro van Pelt, die bijna 25 jaar geleden het Ashihara karate in Boxtel introduceerde, weer terug is op het oude nest.

Van Pelt (51) heeft vanaf 7 september alle lessen overgenomen van trainer Michael van Kasteren, die stopte wegens een overvolle agenda. Voor Van Pelt voelt de terugkeer bij 4Defence als thuiskomen. Samen met Peter Kerkhof startte hij begin jaren 90 bij Grand Café Rembrandt met een trainingsgroep Ashihara karate. Via Sporthal Den Haagakker kwam de trainingsgroep uiteindelijk op de huidige locatie terecht, in de sportzaal van de Michaëlschool.

De trainingsgroep van het Ashihara karate van 4Defence. Met Petro van Pelt als tweede van links, bovenste rij. Foto: Sander van Kasteren
Foto: Sander van Kasteren

Het Ashihara karate is volgens Van Pelt vooral gericht op effectiviteit in plaats van esthetiek zoals bij sommige andere Oosterse vecht- en verdedigingssporten. Vandaar de bijnaam 'street defence' die vaak voor deze karatevariant gebruikt wordt. "Bij deze vorm vecht je met weinig bescherming", legt Petro uit. "Ik wil met mijn trainingen het zelfverdedigingsaspect meer naar voren halen." Zelfs het ontwapenen van mensen met messen en pistolen maakt deel uit van de trainingen.

Toch leidt 4Defence volgens de trainer geen 'vechtmachines' op. Les één in de clinics die Van Pelt ooit gaf op Gymnasium Beekvliet was dan ook wegrennen als dat kan. 'Situational awareness', noemt Petro het. Hij legt uit dat het doel van zijn trainingen is om reflexmatig te leren handelen. Als voorbeeld noemt hij het afweren van een bal die op je hoofd afkomt. "Je hebt hem al afgeweerd voordat je doorhebt wat er gebeurt." En hoe zit dat dan met blessures? Volgens de karatetrainer valt dat reuze mee: "Ik heb in de tussentijd ook gevoetbald en daar heb ik veel meer blessures aan overgehouden dan aan al die jaren karate."

In de tussenliggende jaren dat Van Pelt niet actief was bij 4Defence hield hij zich wel altijd bezig met de Oosterse vechtsport. De ervaringen die hij opdeed bij bijvoorbeeld Krav Maga worden allemaal gebruikt bij zijn Ashihara-trainingen. Volgens Petro is die flexibiliteit een van de kenmerken van het Ashihara karate. "Ik vind het een gemis als je krampachtig vasthoudt aan tradities en geen goede technieken uit andere vechtsporten overneemt", legt de hij uit. Hij zal verder zijn opgedane contacten en ervaringen inzetten om gastdocenten uit andere vechtsportdisciplines de trainingshal van 4Defence binnen te krijgen.

"Het leuke van de huidige trainingsgroep", begint Petro, "is dat er meer dames dan heren meedoen." Ook vallen de diverse nationaliteiten van de deelnemers direct op. Een magisch middel om kinderen discipline bij te brengen is karate volgens Van Pelt niet, hoewel respect bij karate wel hoog in het vaandel staat. Zo groeten de deelnemers elkaar voor de training begint en als de training is afgelopen in volgorde van 'rang'. De laagst gegradueerde, gekenmerkt door de witte band, begint en loopt langs de andere deelnemers de zaal uit. De hoogst gegradueerde, zwarte band, verlaat als laatste de zaal.

Wil je ook lid worden van de Ashihra karategoep van 4Defence? De jeugd (7 tot 13 jaar oud) traint op woensdag van 17.45 tot 18.45 uur. De volwassenen (14+) trainen van 19.00 tot 20.30 uur. De contributie voor de jeugd bedraagt 43 euro per kwartaal. Voor de senioren is dit 56 euro per kwartaal.


Kas Beekmans pakt tweede plaats in eindklassement

Boxtel - Met 27 punten achterstand op de nummer twee moest de Boxtelse crosser Kas Beekmans zaterdag in Berghem in zijn laatste wedstrijd van het seizoen zorgen dat hij minimaal twee keer voor zijn tegenstander eindigde.

Met een derde trainingstijd stond Kas er goed voor. Vanaf de start was de jonge Boxtelaar goed weg en volop in gevecht om de tweede plaats. Na een mooi duel wist hij deze te veroveren. Zijn concurrent werd vijfde en Kas stond na deze eerste wedstrijd al op de tweede plaats.

Voor de tweede wedstrijd was er maar één opdracht: hem voorblijven. Hetzelfde duel herhaalde zich. Kas was tevreden geweest met een derde positie, maar kreeg de tweede plaats in de schoot geworpen toen zijn directe tegenstander in de laatste ronde onderuit ging. Een mooi resultaat voor Kas in het Molenaar NSF 100 Championship.

Kaderteam Wapen van Liempde start met gelijkspel

Liempde - In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van de nationale kadercompetitie heeft het team van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank de punten gedeeld met het thuisspelende team van 't Centrum uit Loon op Zand. De eindstand werd bepaald op 4-4.

Omdat een paar vaste spelers inmiddels verplichtingen hebben ten aanzien van ploegendienst heeft het kaderteam twee nieuwe spelers aangetrokken. Adrie van de Wetering uit Zaltbommel kende een stroeve start en verloor kansloos in vijftien beurten. Ook Leo van Hastenberg kon zijn partij na twaalf beurten niet in winst omzetten. Tweede nieuwkomer, Cees van Eindhoven uit Schijndel, moest in zeventien beurten flink aanpoten om de punten binnen te halen, maar dat lukte hem. De show werd gestolen door Martien van den Tillaart, die in slechts zes beurten en met een mooie serie van 85 de benodigde 160 caramboles volmaakte en daarmee een gelijkspel veilig stelde.

De Liempdse golfkampioenen komen van Velder

Joep Smits en Laura van Pelt, golfkampioenen 2016, met de Willemine-van-Laarhoven trofee in het Wapen van Liempde Foto: Liempdse golfkampioenschappen

Liempde - 31 Liempdse golfers, dertien dames en achttien heren, gingen vorige week de strijd aan om de Willemine-van-Laarhoven-trofee een jaar lang in hun bezit te hebben. 'De Liempdse', zoals de Liempdse golfkampioenschappen worden genoemd, werd voor de 27e keer georganiseerd en vond plaats op de zonovergoten golfbaan De Peelse Golf in Evertsoord.

Dit jaar was het een unieke situatie omdat de winnaars Laura van der Pelt en Joep Smits bij elkaar in 'de straat' wonen. Beide Velderse spelers zetten een topprestatie neer. Voor Laura was het extra bijzonder omdat zij als enige speler alle zevenentwintig edities aan 'De Liempdse' deelnam en na vele tweede plaatsen eindelijk als beste voor de dag kwam.

In de winnaarsspeech refereerde Joep Smits aan Willemine 'daar boven', die hem gestimuleerd had dit fantastische spel te gaan spelen en hem continu uitdaagde zich te verbeteren. Vandaag zou ze ontzettend trots zijn geweest hem met de door haar ontworpen en gemaakte wisseltrofee in handen te zien staan.

Woon je in Liempde en wil je volgend jaar ook van de partij zijn, meld je dan voorlopig aan door een e-mail te sturen aan bert.beekmans@home.nl en/of kcclaassenmeijer@gmail.com en reserveer de datum van volgend jaar alvast in de agenda: vrijdag 1 september 2017.

't Ivoor boekt wisselend succes

Boxtel - Zowel het derde als het vierde team van 't Ivoor leden een nederlaag, terwijl het eerste en het tweede vrij van competitie waren. Henk van Boxmeer was voor het derde de enige met winst. Peter van Giersbergen en Ad van Os moesten hun meerdere erkennen. Gerard de Beer kon met zijn gewonnen partij met een moyenne van 3,66 de teamnederlaag voor het vierde niet voorkomen. Theo van Dongen en Math Hendriks verloren beide.

Bij de afd. Recreanten libre speelde het eerste team de eerste wedstrijd van het seizoen. De kampioen van vorig jaar zette meteen de toon met een klinkende overwinning. Theo Verhagen, Peter Franken en Henk van Boxmeer boekten een overwinning. Fouad Hasbani kwam slechts twee caramboles tekort voor ook een overwinning. Het werden in totaal 39 van de te behalen 40 punten.
Bij de afd. Recreanten 3-banden klein behaalden team 6 en 7 de maximale winst met 30 punten. Bij team 6 scoorden Theo van Dongen, Jacques van Loon en Fouad Hasbani er lustig op los, wat uiteindelijk uitmondde in een teammoyenne van 0,546. Bij team 7 waren Johan Beaart en Andre Vissers de uitblinkers met mooie moyennes. Ook Theo van Dongen won zijn partij. Team 5 bleef bij deze mooie resultaten ver achter. Zij scoorden slechts 12 punten in een slechte wedstrijd. Frits Radema, Cor van Alphen en Wim van Gils gaven deze middag niet thuis en verloren allen ruim hun partij.
Het 3-banden groot team had ook een valse start. De uitwedstrijd tegen De Midget Gilde uit Gorinchem werd ruim verloren met 27-21. Leo van der Westelaken redde de eer met een goede winstpartij; moyenne 0,500. Bernhard Legierse en Louis van der Meijden leden een nederlaag. Zij troffen beiden tegenstanders die boven zichzelf uitstegen.

Vijfde Nationale Wedstrijdtraining ITF HQ NL bij TS Dekker

Foto: Hans van Doorn

Boxtel - Maar liefst vijftig fanatieke Taekwondoins uit heel Nederland van organisaties zoals ITF HQ Korea, ITF Royal Dutch, ITF NL, WTF en SJKK namen zondag deel aan de vijfde Open Nationale Wedstrijdtraining van ITF HQ Nederland die TS Dekker verzorgde in De Braken. Deze speciale open wedstrijdtraining is tevens een voorbereiding op het aankomende WK dat in 2017 plaats zal vinden in Barneveld.

Sabum Ad Dekker, Boosabum Atmane Qoubbane, Boosabum Kevin van Weert en Aaron Dekker verzorgden de trainingen. De gezamenlijke warming up door Boosabum Atmane Qoubbane met ondersteuning van Boosabum Kevin van Weert bereidde jong en oud goed voor op wat ging komen.

Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Graziëlla Saccomani-van Ginneken

Maar liefst drie uur lang, met korte pauzes, werden de Taekwondoins fel getraind door Boosabum Kevin, Boosabum Atmane en Sabum Ad. Drie thema's kwamen deze middag aan bod: technische wedstrijdtechniek met combinatie, kussentraining met conditie-interval en spartraining met verschillende partner(s). Aaron Dekker nam het laatste uur de jongste kids mee naar de Dojo, met matten, om daar de spartraining te geven.

Sabum Ad was zeer tevreden over de middag: "Wat een harmonie was er tussen de vele Taekwondoins en alle supporters langs de lijn! We kunnen dan ook spreken van een zeer geslaagde intensieve middag, waarbij er vele nieuwe vriendschappen werden gesloten. Iedereen hartelijk dank voor zijn inzet en aanwezigheid."

Rugby cubs pakken verlies met opgeheven hoofd Senioren Ducks laten zich verrassen

Boxtel - De Ducks cubs, rugbyers van 12 en 13 jaar oud, speelden zaterdag met hun clusterpartners van de Dukes hun eerste wedstrijd thuis tegen Oemoemenoe uit Middelburg. Aanvankelijk hadden de Boxtelse en Bossche jeugdspelers teveel ontzag voor de fysiek sterkere Zeeuwen. Naar gelang de wedstrijd werd er steeds beter tegenspel geboden. Een 0-41 nederlaag was echter niet te voorkomen.

Ondanks uitbraken van Rens van de Wetering en Wout van Brunschot kon de hatelijk nul niet van het scorebord worden gepoetst. Positief was dat een opgaande lijn zichtbaar was en dat de jonge spelers bleven strijden tot de laatste minuut. De Ducks droegen hun verlies, 8 tries tegen waarvan drie met benutte conversie, dan ook terecht met opgeheven hoofd.

Senioren
Zondag was Oemoemenoe weer op bezoek in Boxtel, dit keer met de reserves van de senioren die de eerste competitiewedstrijd tegen Ducks speelden. Ondanks dat Middelburg meer het spel maakte wist Ducks al snel een 10-0 voorsprong te nemen door tries van Max van der Vleuten en Joris Bastianen. Tot rust bleef dit beeld hetzelfde. Ducks pakte er nog twee tries en een tegenscore van Middelburg bij, wat de ruststand op 20-7 bracht. Er leek geen vuiltje aan de lucht, echter dit pakte anders uit. Toen fly-half Pim van Esch met een blessure uitviel, kwamen er wat omzettingen die verkeerd uitpakten. In combinatie met slordige fouten begon Oemoemenoe aan een inhaalrace. Doordat de Zeeuwen ook alle conversies benutten, kwamen ze vlak voor tijd op een 32-35 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.

Foto: Luc Wright MX Nieuws

Delfzijl - Kay Karssemakers heeft afgelopen zondag het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in het Groningse Delfzijl weten te winnen. De 12-jarige Boxtelaar wist na twee sterke manches als tweede en derde over de finish te komen wat hem de dagzege opleverde.

Vol goede moed begon Kay in de ochtend aan de tijdtraining. In de eerste paar ronden verkende hij het harde circuit en had al snel het juiste ritme gevonden. Kay reed een aantal snelle ronden en stond lang op een derde plaats. Aan het einde van de tijdtraining kwam er nog één rijder overheen waardoor Kay met een vierde tijd, waarbij de tijden enorm kort bij elkaar lagen, tevreden terugkeerde naar het rennerskwartier.

Het starthek voor de eerste manche viel en Kay was redelijk goed weg. Hij zette goed door wat resulteerde in een kopstart en zo begon hij als leider aan de wedstrijd. Sterk wist hij de leiding tot aan de helft van de wedstrijd vast te houden maar werd toen toch terug verwezen naar een tweede plaats. Ook de derde man zat kort in het achterwiel van Kay, maar hij hield zijn hoofd koel, bleef geconcentreerd rijden en werd sterk als tweede afgevlagd.
Ook in de tweede manche was het de slechts 12-jarige die de kopstart pakte. Ditmaal wist hij opnieuw een ijzersterke manche te rijden en met flinke druk van de tweede en derde man bleef Kay geconcentreerd aan de leiding rijden. Hij reed een dijk van een wedstrijd maar kwam echter in de laatste ronde van de wedstrijd net iets te kort om de winst naar zich toe te trekken. Toch kwam hij ietwat teleurgesteld als derde over de finish.

Foto: Luc Wright MX Nieuws
Foto: Luc Wright MX Nieuws

Met een tweede en derde plaats in de manches wist Kay voldoende punten te pakken om het dagklassement te winnen. Na de kleine teleurstelling na de tweede manche was de Boxtelaar toch erg blij met deze dagwinst in de 85cc grote wielen klasse in de leeftijdscategorie 11 toto en met 15 jaar. Ook in de tussenstand in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen heeft hij hiermee goede zaken gedaan en is gestegen naar een vierde plaats. Volgend weekend staat de laatste wedstrijd op het programma op het thuiscircuit in Den Dungen.

HCB'92 start veldcompetitie met nederlaag

HCB'92 start veldcompetitie met nederlaag

Boxtel - Na de vakantieperiode van een paar maanden startten de dames van HCB'92 afgelopen zondag de veldcompetitie tegen de dames van Avanti uit Drunen. Deze wedstrijd ging verloren met een eindstand van 8-17.

HCB had deze zondag een samengesteld team dus was het in het begin van de wedstrijd elkaar vooral sturen. De verdediging stond goed en er werd goed met elkaar gecommuniceerd. Avanti was fysiek sterk in de verdediging waardoor HCB moeilijk kon scoren. Avanti speelde snelle aanvallen en bracht de ruststand daarmee op 3-10. Na de pauze speelde HCB goed het eigen spel, waarmee het Avanti in verwarring bracht. Het waren vooral de afstandsschoten van Mandy van Abeelen waar de doelvrouw van Drunen moeite mee had. Avanti bleef snelle aanvallen opzetten waardoor HCB aan de noodrem moest trekken en de scheidsrechter enkele penalty's toekende. Daarvan wist doelvrouw Mary Swinkels er één te stoppen. De midden-opbouwster van Avanti maakte door mooie schijnbewegingen doelpunten en bracht de eindstand op 8-17. HCB was ondanks het verlies toch tevreden over het verloop van de wedstrijd en kan nu verder bouwen aan het samenspel in het team.

Jeugd
Op zaterdag startte de jongste jeugd van HCB'92 in een nieuwe leeftijdscategorie het nieuwe handbalseizoen. Heel spannend voor de kinderen, want ze spelen voor het eerst in competitieverband en hebben wekelijks een wedstrijd. In de nieuwe poule met ook enkele nieuwe spelregels had HCB het moeilijk. Het team had maar net genoeg speelsters en de tegenstander was veel feller. Invalcoach Anita van Rooij moest veel aanwijzingen geven gedurende het spel. Komende trainingen zal hard gewerkt worden om de nieuwe spelmethode onder de knie te krijgen. De kinderen hadden veel plezier ondanks de 0-8 nederlaag tegen Tremeg uit Gemert. De daaropvolgende wedstrijd ging niet door, dus zonder te spelen heeft de D-jeugd hun eerste wedstrijd gewonnen.


Boxtelse Kampioenschappen dit jaar bij Peppelieren en Die Braecke

Boxtel - Tennisverenigingen LTV De Peppelieren, Munsel, De Merletten en Die Braecke organiseren voor de 27e keer de Boxtelse Kampioenschappen die van zondag 30 oktober tot en met zondag 13 november plaatsvinden. Het toernooi wordt dit jaar gespeeld bij LTV De Peppelieren en bij Die Braecke.

Leden van bovenstaande tennisverenigingen kunnen zich vanaf nu via toernooi.nl inschrijven in de volgende categorieën:
senioren (18+) in de categorieën 1/2/3*, 4, 5, 6, 7 en 8/9
veteranen (35+) in de categorieën 4/5, 6, 7 en 8/9
veteranen (50+) in de categorieën 6,7 en 8/9

Er zal in poulesysteem gespeeld worden (behalve HE1/2/3/ en DE1/2/3/). Men kan zich inschrijven voor maximaal twee onderdelen. Mede door sponsoring van hoofdsponsor Veldsink-De Lind Adviesgroep is het inschrijfgeld van 5 euro ook dit jaar weer te realiseren. De organisatie hoopt dan ook op een groot aantal deelnemers en niet te vergeten veel trouwe supporters, zodat het een gezellig toernooi wordt.
Met deelnemers die in het finaleweekend, vrijdag of zaterdag, competitie spelen zal zo veel mogelijk rekening gehouden worden.

16 / 16

T V T B S T O R N N S H M A A R
W I N E T T A K F R E W Z G L G
M N D L E D N A H S I M O D W E
T G E C H I P T T S T P V G T W
X E G E I X J T N R A C E I T O
R E A N Y D I E R E N A R T S N
S N S T U G R N C G O M L F T D
T T T R E C E O T I D P A I I V
M R G U N A D P B L K I S G C A
K A E M I S R V O L E N T R H N
I A Z T V T E A X I I G J E T G
T N I O S R O N T W Z S I V I K
T E N F O E B G E J G Z P G N O
E G N W D R E D L I W R E V G O
N I E R R E T E I R T S U D N I
S E N E E N I J N V O Q B U B X

Donderdag 15 september

Open bridgedrive
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Inloopavond repetitie leerlingenorkest Gildenbondsharmonie
18.30 uur, BHC, Tijberzaal, Baanderherenweg 2, Boxtel

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1 , Boxtel

Vrijdag 16 september

Parachutisten landen bij Roond
15.30 uur, Roond, velden langs de Erven, Boxtel

17-18 september

Expositie vakantiesouvenirs kinderen
MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

Zaterdag 17 september

Garagesale
10.00 uur, Van Leeuwenstraat & Parallelweg Noord, Boxtel

Kerksale
13.30 uur, Voormalig Heilig Hartkerk, Baroniestraat 24, Boxtel

Dierenbingo
14.00 uur, Kinderboerderij, Apollopad 1, Boxtel

UITmarkt
20.00 uur, Podium Boxtel, Burgakker 17, Boxtel

Zondag 18 september

Molenrit motoren
10.00 uur, verzamelen bij Café Den Boer, Corpus 2, Boxtel

Open Tennisdag LTV De Merletten
10.15 uur, Molenwijk 3B, Boxtel

Open Dag Kom bij de brandweer in Liempde
11.00 uur, Brandweerkazerne, Oude Postbaan, Liempde

Koopzondag
12.00 uur, Centrum, Boxtel

Bockesprongen
13.00 uur, Centrum, Boxtel

Tweedehandsmarkt
13.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Ierse Sessie
13:30 uur, Bed & Breakfast In Den Boogert, Oude Boomgaard 3, Boxtel

Paardenzegening Paard & Plezier
13.30 uur, Maria Kapelletje, Heikant, Boxtel

Orgelconcert Tommy van Doorn
15.00 uur, St.-Jans Onthoofding Kerk, Dorpsstraat 36, Liempde

Maandag 19 september

Kijkavond Popkoor Voices
20.00 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

Dinsdag 20 september

Open repetities vrouwenkoor Innovation
20.00 uur, Dorpshuis De Es, Dorpsstraat 5c, Esch

Start cursus 'mediteren kun je leren'
20.30 uur, Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel

Woensdag 21 september

Kienen met de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vesperdienst
19.30 uur, Kasteel Stapelen, Kapel, Boxtel

Informatieavond 50+ oud worden in eigen beheer
19.30 uur, Kloosterhof, Kloosterhof 7, Liempde

kattenopvang
boxtel
stichting
vrijwilligers
gastgezinnen
donaties
zwerfkatten
verwilderd
gewond
ziek
overlast
mishandeld
vergiftigd
kittens
tnr
vangkooi
dierenarts
eigenaar
gechipt
ingeent
castreren
industrieterrein
campings
centrum
boerderij

Maartje Berben-Boleij

Kim van Stippent