DeMooiBoxtelKrant

27 februari 2019

DeMooiBoxtelKrant 27 februari 2019


Verkeerssituatie centrum nog dit jaar op de schop

Het kruispunt gaat nog dit jaar op de schop. (Foto: Google) Foto: Google

Kruising Fellenoord-Rechterstraat dicht voor auto's

Boxtel - De kruising Fellenoord-Rechterstraat gaat, als het aan de gemeente ligt, nog dit jaar op de schop. Dit blijkt uit de antwoorden die het college deze week gaf op vragen van D66 over de veranderde verkeerssituatie in het centrum na de opening van de vernieuwde Markt. Het is niet de enige wijziging in de verkeerssituatie in het centrum. Zo verdwijnt het blauw parkeren in het centrum en wordt het verkeer op de Markt tegen het licht gehouden. Ook wordt spoedig een begin gemaakt met de herinrichting van de Rechterstraat.

Het voornemen om Fellenoord autoluw te maken is niet nieuw. Al in 2008 gaf Boxtel in het verkeersplan GVVP aan de straat op termijn minder aantrekkelijk te willen maken voor autoverkeer. In 2012 werd dit verder uitgewerkt in de centrumvisie. Dit jaar komt het autoluw maken van Fellenoord tot uitvoer, als onderdeel van het plan 'Boxtel Binnen de Bruggen', waarbij ook nagenoeg de hele Rechterstraat op de schop gaat. De afsluiting van de kruising voor autoverkeer heeft als doel het woongenot op de straten rondom de Grote Beemd te vergroten. Met de afsluiting worden deze straten bereikbaar via rotonde Fellenoord en het centrum via de Dr. Van Helvoortstraat. Doorgaand verkeer wordt zo min of meer gedwongen over de Brederodeweg en Baroniestraat te rijden. De gemeente bekijkt gelijktijdig met deze maatregel de toegankelijkheid van het centrum voor fietsers.

Evaluatie Markt
In de antwoordbrief stelt het college verder in maart de nieuwe verkeerssituatie op en rond de Markt te evalueren. Wethouder Eric van den Broek maakte de afgelopen maand al bekend de parkeerplaatsen daar beter zichtbaar te maken. Nu geeft het college aan ook het voornemen te hebben om de kruising Clarissenstraat-Koppel anders in te richten om beter duidelijk te maken dat de Clarissenstraat eenrichtingsverkeer geworden is. Wel wordt daarbij de kanttekening gemaakt dat daar nog geen concrete plannen voor zijn gemaakt. Ook heeft Boxtel het voornemen onbevoegd verkeer in het voetgangersgebied in kaart te brengen.

Parkeerregime
Tenslotte wordt ook het parkeerbeleid in het centrum onder de loep genomen. Zo zal het betaald parkeren zoals dat voor de proefperiode met blauwe zones was weer worden ingevoerd. Die proef eindigde in november 2018 en leidde volgens de gemeente niet tot ander parkeergedrag zoals werd gehoopt. Dit staat tegenover de fors lagere inkomsten die de gemeente heeft als er niet meer betaald geparkeerd wordt, wat er toe heeft geleid het blauw parkeren niet terug te laten keren. Dit jaar zal ook een start worden gemaakt met smartparkeren in het centrum, waarbij parkeerders met behulp van een app betalen voor hun parkeerplek.

Diverse centrumondernemers lieten zich direct nadat het nieuws naar buiten kwam negatief uit over de nieuwe situatie. Zij klagen over de slechte bereikbaarheid van hun zaak met de auto en het feit dat klanten klagen geen parkeerplek te kunnen vinden. Wethouder Eric van den Broek reageerde dinsdag op de kritiek. Gratis parkeren werkt ook lang parkeren in de hand, zo stelt hij. Daarnaast zouden de gemiste parkeerinkomsten op een andere manier terugverdiend moeten worden, zo redeneert de wethouder. Dat betekent bijvoorbeeld een hogere OZB. De wethouder laat weten met in ieder geval één van hen, Natasja Willems, in gesprek te gaan.

Intertoys failliet; Boxtelse vestiging vooralsnog open

Boxtel - Speelgoedketen Intertoys is donderdag door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. De winkels van de keten, waaronder de zaak aan de Boxtelse Croonpassage, blijven in ieder geval nog enkele weken open op verzoek van de curatoren, die inzetten op een doorstart.

Het Boxtelse winkelpersoneel heeft goede hoop dat na een eventuele doorstart de Boxtelse winkel gewoon open kan blijven, mede omdat de Intertoys de enige speelgoedwinkel in Boxtel is. Het nieuws van het faillissement komt niet als een verrassing. Vorige week werd al duidelijk dat Intertoys uitstel van betaling had aangevraagd. De keten heeft te lijden onder de speelgoedverkoop bij andere winkelketens en de concurrentie van internetwinkels. Het afgelopen weekend ontstond een ware run op het inleveren van cadeaubonnen van Intertoys. Die konden enkel nog tot en met zondag worden verzilverd. Ook in Boxtel leverde dat grote drukte op.

Vijftigste Drieka Habrakenbal is weer één groot feest

Foto: Ruud van Casteren

Boxtel - Het was afgelopen weekend dansen, hossen, zingen en vooral gezellig carnavallen in De Comsche Hoeve in Boxtel. Speciaal voor mensen met een beperking was daar zaterdagmiddag het Drieka Habrakenbal.

Het Drieka Habrakenbal kon dit jaar haar vijftigste jubileum vieren, sinds de naamgeefster in 1969 de allereerste feestmiddag organiseerde voor kinderen met een beperking. Hoewel het bal dit jaar niet meer in het inmiddels gesloten Café De Adelaar kon plaatsvinden, weerhield dat de aanwezigen er niet van uitbundig te feesten in de gezellig versierde zaal van De Comsche Hoeve.

Ook Prins Donald V feestte mee tijdens de vijftigste editie van het Drieka Habrakenbal. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren
Ook zanger Tim Schalkx trad op tijdens de vijftigste editie van het Drieka Habrakenbal. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren

De aanwezigen werden getrakteerd op een gezellige feestmiddag verzorgd door onder meer CV De Agterblijvers, de Ducktownband en De Aggemarvanhuisaf Band. Daarnaast waren ook zanger Tim Schalkx en natuurlijk Prins Donald V en zijn gevolg aanwezig.

Onze fotograaf Ruud van Casteren maakte veel meer foto's van het bal. Bekijk ze allemaal op mooiboxtel.nl of op onze Facebookpagina.

Pag. 5 Foto: Willemijn Wijdenes

Petrus in de prijzen

Pag. 3 Foto: Sander van Kasteren

80 worden op top Kilimanjaro

Pag. 7 Foto: Sander van Kasteren

Muzieklokettenchaos

Ja ja ik voel 't al, het is weer...

Vrouwencontact Boxtel

Elke dinsdag        Fietsen, vertrek vanaf Breukelsplein        13.00
Elke woensdag        Gym sporthal De Braken, ingang zijkant de Braken        19.00-20.00
Elke donderdag        Nordic walking, vertrek bij Gemeentehuis, Markt        09.00

Adressen gemeenschapshuizen

Boxtel:
De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA, 0411-673838
De Walnoot, Reginahof 1, 5282 GC, 0411-673485
Liempde:
Dienstencentrum De Kloosterhof, Kloosterhof 7, 5298 BW, 0411-631651
Lennisheuvel:
De Orion, Lennisheuvel 56, 5281 LG, 0411-674474
Esch:
Dorpshuis De Es, Dorpsstraat 5a, 5296 LT, 0411-601723

KBO-activiteiten Boxtel

Donderdag 28 februari        Bridgen in De Walnoot        13.30
                Handwerken in De Orion        13.30

KBO-activiteiten Liempde

Woensdag 27 februari        Sjoelen in De Kloosterhof        13.30
Donderdag 28 februari        Kienen in De Kloosterhof        14.00

Vrouwencontact Liempde

Woensdag 6 maart        Haringkienen in De Kloosterhof        19.30

Baanderherenweg wordt mogelijk fietsstraat

Boxtel - De gemeente gaat de mogelijkheid onderzoeken om de Baanderherenweg in te richten als fietsstraat. Dit laat het college weten naar aanleiding van vragen die verschillende fracties stelden over de verkeersveiligheid in de straat.

Fietsers voelen zich op de Baanderherenweg met enige regelmaat onveilig en wijken daarom uit naar de stoepen, waar zij geen last hebben van parkerende of uitwijkende auto's. Dat leidt weer tot onveilige situaties aldaar. De situatie wordt nog eens verergerd door pakketbezorgers die hun voertuig te pas en te onpas parkeren op plekken waar dat niet hoort. Al in het voorjaar van 2018 werden de eerste vragen naar aanleiding van de verkeerssituatie gesteld door de SP-fractie. De wethouder gaf daarop aan dat de inrijhoek voor parkerende auto's te groot is, waardoor die over het fietspad moeten rijden bij het inparkeren. Hij beloofde met maatregelen te komen en tot die tijd de 'stoepfietsers' te gedogen.

Inmiddels is het februari en vragen onder meer de fracties van VVD, D66 en SP zich af hoe het er met de verkeersmaatregelen voorstaat. Het college laat middels een brief weten in januari verkeerstellingen op de Baanderherenweg te hebben uitgevoerd. De resultaten daarvan zullen spoedig geanalyseerd worden. Een voorstel van de SP, om de fietspaden gescheiden van de weg aan te leggen, lijkt niet erg kansrijk. Hoewel het college het ermee eens is dat dit de veiligste oplossing is, kost dit erg veel geld. Iets dat het gemeentebestuur 'primair als kapitaalvernietiging' bestempelt. Een herinrichting van de weg kost volgens het gemeentebestuur al snel meer dan 200.000 euro en dat geld is er simpelweg niet, zoals de wethouder in augustus ook al aangaf.

Wat de gemeente wel wil onderzoeken is de mogelijkheid om de straat, in navolging van de Molenwijkseweg, in te richten als fietsstraat. Ook zullen BOA's en politie de komende tijd extra letten op onveilige verkeerssituaties in de wijk.

Boxtelse Louise (14) opent vrijdag nieuw seizoen The Voice Kids

Louise Stiphout. Foto: Wendy Stiphout

Boxtel – Vertellen of alle coaches zich hebben omgedraaid, dát mag de 14-jarige Louise Stiphout nog niet, maar vertellen dat ze aanstaande vrijdag in het nieuwe seizoen van The Voice Kids te zien is, dát doet ze vol trots.

'Heel veel zenuwen', voelde de 14-jarige Louise Stiphout uit Boxtel tijdens haar blind audition bij The Voice Kids. Voor de ogen van coaches Anouk, Ali B, Ilse DeLange en Marco Borsato, of beter gezegd voor hun ruggen, mocht de Boxtelse laten horen wat ze vocaal in huis heeft. "Het is eng om voor een enorm publiek op te treden, maar al helemáál voor stoelen die omgedraaid zijn", concludeert Louise, die nog niet mag zeggen wat de coaches van haar act vonden.

Eigenlijk zingt de Boxtelse al zo lang als ze zich kan herinneren. "Ik was het persoonlijke radiootje van mijn ouders", lacht ze. Louise ambieert een toekomst in de muziek en timmert inmiddels aardig aan de weg. Naast zingen speelt ze gitaar, ukelele, piano en trombone. "Maar gitaar en piano vind ik het leukste omdat je jezelf daarmee kunt begeleiden."

Ook schrijft Louise zelf teksten, hoewel die vaak ergens in een la belanden. "Maar ik vind zowel covers als eigen werk leuk om te zingen. Bij covers is het dan vooral leuk om liedjes van andere mensen om te vormen naar mijn eigen nummer."

Het jonge zangtalent wilde al langer meedoen aan The Voice Kids, maar woonde drie jaar in Amerika samen met haar ouders. Daarom moest ze haar deelname uitstellen. Sinds januari vorig jaar woont de familie Stiphout weer in Boxtel en dat betekende dat de keuze om dit jaar mee te doen aan The Voice Kids eigenlijk een makkelijke was.

Met haar deelname aan de zangwedstrijd hoopt Louise haar idolen Ariana Grande en Taylor Swift achterna te gaan. Haar verblijf in Amerika, waar ze ook met verschillende musicals meespeelde, zou haar daarbij wellicht nog wat kunnen helpen: voor iemand van 14 spreekt en verstaat ze uitmuntend Engels. En dat is gunstig voor de beleving van de muziek, zo redeneert het tienertalent: "Je kunt je dan beter inleven in de teksten en die aan andere mensen vertellen."

Aanstaande vrijdag, 1 maart, is de auditie van Louise om 20.30 uur op RTL4 te zien. Louise opent het nieuwe seizoen met de eerste auditie, merkt moeder Wendy op, "dus mensen moeten echt om 20.30 uur klaar zitten!"

Frans van Beers viert tachtigste verjaardag op top Kilimanjaro

Frans van Beers. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Tachtig wordt hij over enkele weken, maar nog altijd komt hij vitaal en jong over. En dat is niet onterecht, gezien de plannen die Boxtelaar Frans van Beers heeft voor het vieren van zijn verjaardag. Hij wil die namelijk vieren op de top van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

De vitale Boxtelaar reist dit weekend af naar Tanzania, vanwaar hij de bijna 5.900 meter hoge berg zal proberen te bedwingen. Op 11 maart hoopt hij daar, met een gezelschap van 19 personen onder wie dragers, de zogeheten Uhurupeak te bereiken. Daarmee gaat Van Beers ongeveer 200 meter verder dan zijn laatste beklimming. Over dat 'stukje' doet hij naar schatting zo'n drie uur.

De condities waaronder Van Beers de tocht zal ondernemen zijn bijna niet voor te stellen: daar waar het aan de voet van de berg makkelijk 30 graden Celsius wordt, vriest het op de top gemiddeld 7 graden. Ook ligt het zuurstofgehalte op deze hoogtes bijna 60 procent lager dan aan de voet. Toch kijkt de nu nog 79-jarige Van Beers uit naar de klim: "Het is moeilijk uit te leggen wat er zo mooi is aan het beklimmen van de Kilimanjaro, maar ieder jaar gaan zo'n 35.000 blanke mensen die berg op!" Hij begint te lachen. "De natuur die je er ziet is zeldzaam. En op de berg heersen vijf verschillende klimaten", probeert hij het unieke karakter van de berg te omschrijven. "Op de top, als je de zon ziet opkomen, kijk je eigenlijk uit over heel Afrika."

Terwijl de verslaggever van deze krant zich het magnifieke beeld probeert voor te stellen ratelt de enthousiaste Van Beers alweer voort. Over hoe de berg eigenlijk, als je een liniaal zou leggen op de top en die van 's werelds hoogste berg, de Mount Everest, boven die laatste berg zou uitstijgen en over hoe trots de lokale bevolking op 'hun' berg is. Trots. Dat mag Van Beers ook zijn op zijn prestaties. Hij stond al twee maal bovenop de berg en hoopt nu dus nog nét iets hoger te komen dan voorheen.

De Boxtelaar is inmiddels een fenomeen bij de lokale bevolking. 'Papa', noemen ze hem, verwijzend naar zijn respectabele leeftijd. Volgens Van Beers is hij de oudste persoon die ooit de top heeft gehaald. Toen hij enkele maanden geleden in Tanzania was om alvast voorbereidingen te treffen voor de expeditie kreeg hij een geit aangeboden van de hoofdgids, Mike Nelson. Die zal worden opgegeten bij de feestelijke barbecue aan de voet van de berg die ter ere van de 80e verjaardag van de Boxtelaar gehouden wordt.

Lang om na te genieten heeft Van Beers niet: na zijn verjaardag op 11 maart keert hij direct terug naar Nederland om daar 13 maart weer aan het werk te gaan. Tips om zo vitaal te blijven heeft Van Beers nog wel. Let op je voeding, blijf actief, ga een paar keer per week naar de sportschool en de belangrijkste: blijf positief. En ook dat laatste zit bij de goedlachse Boxtelaar wel goed.

Kaartverkoop We Are Electric van start met nieuwe namen

Boxtel/Liempde - Het driedaagse elektro-festival We Are Electric, dat dit jaar van 5 tot en met 7 juli neerstrijkt op Landgoed Velder, heeft woensdag nieuwe namen bekendgemaakt. Onder meer The Chemical Brothers, Alan Walker, Eric Prydz en de in Boxtel opgegroeide Sam Feldt prijken op de lijst.

In januari maakte het festival al bekend dat onder meer Disclosure, Oscar and the Wolf, Nina Kraviz en Ronnie Flex hun opwachting maken bij de eerste lustrumeditie van We Are Electric Weekender. Het festival streek na drie edities in Eerde vorig jaar neer in Liempde.

Alle bezoekers van We Are Electric kunnen op vrijdag en zaterdag tot 03.00 en op zondag tot 01.00 uur van het programma genieten. Er zijn combi-kaarten te koop voor alle drie de dagen, naar keuze met of zonder campingovernachting. In een later stadium zullen er ook losse dagkaarten te koop worden aangeboden. De ticketverkoop voor het festival ging afgelopen zaterdag van start.

Speuren naar archeologische vondsten bij ArcheoHotspot

Foto: De Rots

Boxtel - ArcheoHotspot Boxtel organiseert een veldloop die op zaterdag 2 maart zal plaatsvinden. De veldloop, waarbij op een akker gezocht wordt naar archeologische voorwerpen, start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Tijdens de veldloop wordt op een stuk akkerland gezocht naar metaal, scherfjes of pijpenkopjes. De akker is begroeid zodat 'oogvondsten' wat lastiger zullen zijn. Het is dus aan te raden een metaaldetector mee te nemen. Bezoekers kunnen echter ook meelopen met iemand die wel een detector heeft.

Op een later tijdstip zullen de gevonden voorwerpen worden gedetermineerd en, indien ze archeologische waarde hebben, bewaard worden. De veldloop gaat onder alle weersomstandigheden door, dus deelnemers wordt verzocht passende kleding te dragen.

Ook voor voorwerpen die zijn gevonden buiten de veldloop om kunnen mensen terecht bij de ArcheoHotspot in het Oertijdmuseum. Elke eerste zaterdag van de maand zijn er van 10.00 tot 13.00 uur activiteiten waaraan iedere geïnteresseerde mee kan doen. Door middel van deze praktijkdagen proberen de vrijwilligers van de ArcheoHotspot de interesse in het verleden en onze geschiedenis aan te wakkeren. De gehele activiteitenagenda staat op www.heemkundeboxtel.nl.

Mensen die mee willen doen aan de veldloop kunnen zich aanmelden via archeo@heemkundeboxtel.nl of bellen naar 06-53364093. Meer informatie opvragen kan door te mailen naar archeo@heemkundeboxtel.nl. Je vindt de ArcheoHotspot in het Oertijdmuseum: Bosscheweg 80, Boxtel.

Opening multifunctionele jongerenruimte 'De Wachtkamer'

Boxtel - De nieuwe multifunctionele jongerenruimte 'De Wachtkamer' in B-Town aan de Baroniestraat wordt vrijdag 8 maart feestelijk geopend. Het programma begint om 19.00 uur, het openingsmoment is om 20.00 uur.

De Wachtkamer is een multifunctionele ruimte in jongerencentrum B-Town op de eerste verdieping. Deze ruimte is in de laatste maanden door jongeren uit Boxtel en initiatiefnemer Younes Ouassaidi opgeknapt en ingericht. In de nieuwe ruimte kunnen jongeren chillen, darten, tafelvoetballen, boksen, gamen, spelletjes spelen en muziek luisteren. Naast de wachtkamer is een studioruimte die tijdens deze avonden open is zodat jongeren kunnen experimenteren met eigen muziek opnemen en schrijven.
Sinds 18 januari is De Wachtkamer al iedere vrijdag van 19.30 tot 23.00 uur geopend om te kijken hoe de jeugd van Boxtel deze ruimte vindt en wat er nog verbeterd kan worden. "Nu vinden we het tijd om officieel open te gaan en andere geïnteresseerden de wachtkamer te laten zien", zo laten de initiatiefnemers weten.

De openingsavond is gratis bij te wonen, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan door te mailen naar: denny@r-newt.nl of te bellen/appen naar 06-83692846.

Internationale Vrouwendag bij De Walnoot

Boxtel - In Gemeenschapshuis De Walnoot wordt vrijdagavond 8 maart uitgebreid Internationale Vrouwendag gevierd. Het thema is dit jaar 'heldinnen', dus er zal tijdens de avond worden stilgestaan bij heldhaftige vrouwen in alle soorten en maten.

"We kennen ze allemaal, want in elke stad en in elk dorp waren en zijn heldinnen te vinden. Heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens", laten de organisatoren weten. Tijdens de avond kunnen heldinnen herdacht, geëerd, gefeliciteerd of aangemoedigd worden.

De avond start om 18.30 uur met de inloop met gratis koffie, thee en iets lekkers. Om 19.00 uur is de officiële opening. Een kwartier later starten de heldinnenroute en workshops, waarmee de aandacht op diverse heldinnen wordt gevestigd. Om 20.00 uur treedt het Wereldkoor op, gevolgd door een feest met dj Popchi en een proeverij met verschillende hapjes. Om 23.30 uur wordt de avond afgesloten.
Alle vrouwen vanaf 14 jaar zijn welkom. Entree voor de avond bedraagt 4 euro.

Voorlezen bij de bibliotheek

Boxtel - Speciaal in het kader van carnaval is er op vrijdag 1 maart een voorleesochtend in de bibliotheek van 10.15 tot 10.45 uur voor kinderen van 2 jaar en ouder. Uiteraard wordt tijdens de ochtend een carnavalsverhaal gelezen en wordt verkleed komen toegejuicht. Volwassenen worden voorgelezen van 11.00 tot 12.00 uur.

De ochtend start om 10.15 uur met het voorlezen. Daarna zingen de aanwezigen samen carnavalsliedjes en wordt een klein carnavalsfeestje gevierd. Na het voorlezen is in de bibliotheek ok nog de gelegenheid om samen een spelletje te spelen, een puzzel te maken of om meteen de kleurplaat van het voorleesverhaal in te kleuren.
De voorleesochtend op 1 maart start om 10.15 uur en duurt een half uur. Entree is gratis.

Volwassenen
Volwassenen die houden van het luisteren naar verhalen kunnen vrijdag 1 maart van 11.00 tot 12.00 uur genieten van VerhaalTijd, een activiteit waarbij verhalen of gedichten worden voorgelezen.
Ontmoeting, ontspanning en verhalen delen: daar draait het om bij de gratis voorleesactiviteit VerhaalTijd. Mensen die zin hebben in een gezellig uurtje kunnen in de bibliotheek komen luisteren naar verhalen die voorgelezen worden door drie vrijwilligers.
Tijdens VerhaalTijd worden iedere eerste vrijdag van de maand verhalen en/of gedichten voorgelezen onder het genot van een gratis kopje koffie. Samen zijn, luisteren, geraakt en geïnspireerd worden staan centraal.
De gratis toegankelijke activiteit VerhaalTijd is iedere eerste vrijdag van de maand in de bibliotheek in Boxtel, Burgakker 4. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Informatie-avond Klimaatmars

Boxtel - (VER)andercafe, een initiatief van Transitie Boxtel, organiseert een informatie-avond op 7 maart over de grote Klimaatmars die zondag 10 maart in Amsterdam wordt gehouden. De avond op 7 maart is van 19.30 tot 21.00 uur op De Klompenmaker 1 in Boxtel-Oost. De grote Klimaatmars is op zondag 10 maart en begint om 13.00 uur op De Dam in Amsterdam. Velen vertrekken die dag om 11.22 uur met de trein, zodat ze op tijd op De Dam kunnen zijn. Meer informatie is te verkrijgen bij Mirjam Bemelmans via 0411-684419.

ReumaNederland zoekt collectanten en wijkhoofden in Boxtel

Boxtel - De collecteweek van ReumaNederland, voorheen het Reumafonds, is dit jaar van 18 tot en met 23 maart. Dan zetten weer tienduizenden vrijwilligers zich in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma. Voor Boxtel en Gemonde worden daarvoor nog collectanten en wijkhoofden gezocht.

Je kunt je hiervoor opgeven via reumanederland.nl/werving-vrijwilligers. Bel voor meer informatie met coördinator Margré Schoondermark, via 0411-678565 of met ReumaNederland via 020-5896471. Je kunt ook een mail sturen naar vrijwilligers@Reumanederland.nl.

Wil je een gezond gewicht en het nu écht eens op een goede manier aanpakken? Stop dan met vullen en ga voelen en voeden.

Mijn naam is Marjan van de Laar en ik ben jouw persoonlijke coach voor gedragsverandering bij gewichtsproblematiek. In mijn coaching ga ik uit van het individu, met de ups en downs en persoonlijke leefomstandigheden. Omdat niet iedereen hetzelfde is, is ook de begeleiding persoonlijk.
Mijn motto is 'iedereen is oké zoals hij of zij is, ongeacht het gewicht dat de weegschaal aangeeft'. Vanuit deze positieve gedachte is gedragsverandering beter realiseerbaar, zodat het ook jou lukt om een nieuwe levensstijl vol te houden.

Samen gaan we kijken waarom jouw hulpvraag niet eerder gehaald kon worden. De meeste diëten besteden geen aandacht aan hoe je je voelt en welke invloed dit heeft op het eetgedrag. Pas als je dit gevoel herkent, kan jouw gewichtsverlies een succes worden.

Je kunt bij mij terecht zonder een verwijzing van een arts. Ik heb de geaccrediteerde opleidingen 'Gewichtsconsulente', 'Kind en voeding' en 'In de ban van emotie-eten' gevolgd. Daarnaast volg ik regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ik ben opgeleid om gezonde volwassenen en kinderen te begeleiden naar gedragsverandering bij gewichtsproblematiek.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN, voor professionele gewichtsconsulenten. Een voordeel daarvan is dat de BGN is aangesloten bij een toenemend aantal zorgverzekeraars die de behandeling (volledig) vergoeden.
Mijn begeleiding is volgens de beroepsverenigingsprotocollen. Ik verkoop dan ook géén afslankproducten.

Na bijna vijf jaar vanuit huis te hebben gewerkt, ben ik blij dat ik nu de overstap naar Medisch Centrum Liempde heb gemaakt. Als mijn werkwijze jouw interesse heeft gewekt of je nog vragen hebt, maak dan een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek op info@zo-oke.nl of bel 06-10479049. Of kom op 30 maart naar de opening van het Medisch Centrum Liempde, dan kunnen we nader kennismaken.

Niet één maar twee prijzen voor BS Sint-Petrus

Nadat Karin Bierens, Lisette van Aert, Carola Oudenaarden en Neeltje Vlaassen de cheque voor een luchtballonvaart uit handen van Tamara van Oijen van CITO ontvingen... Foto: Willemijn Wijdenes

School wint ballonvaart en 5.000 euro voor inrichting Leerplein

Boxtel - Het bezoek aan de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) vorige maand in Utrecht was niet alleen zeer interessant en leerzaam voor de leraren van De Sint-Petrus. Afgelopen maandag bleek dat het team van de basisschool aan de Burgakker daarmee twee prijzen in de wacht heeft gesleept: een ballonvaart en een cheque ter waarde van 5.000 euro voor de inrichting van een Leerplein in de aula van de school.

Kreeg het gehele team van de Sint-Petrus nog geen half uur later te horen dat ze een cheque van 5.000 euro hadden gewonnen voor hun ontwerp van het Leerplein. Margje Schevers en Rik Verhoeven van Reinders samen voor de klas kwamen de prijs persoonlijk overhandigen. Foto: Willemijn Wijdenes
De nieuwe, elektrische Kia's. (Foto: Jeroen van de Sande - MooiRooiKrant) Foto: Jeroen van de Sande - MooiRooiKrant

Met een brede lach op het gezicht namen leerkrachten Carola Oudenaarden, Neeltje Claassen en Lisette van Aert samen met Karin Bierens, de directeur van de Sint-Petrus maandagmiddag een tegoedbon voor een ballonvaart in ontvangst. Tamara van Oijen van Cito (Centraal Instituut voor Toets Ontwikkeling) overhandigde hen de prijs, een van de vijf ballonvaarten die Cito weggaf ter gelegenheid van zijn vijftigjarig bestaan. De drie juffen waren op de NOT bij de stand van Cito op de foto gegaan met een luchtballon, toen de fotograaf hen wees op de bijbehorende prijsvraag: met maximaal tien leden van je team de lucht in met een luchtballon.

De drie besloten mee te doen aan de prijsvraag en maakten op weg naar huis in de trein de slagzin 'Ik vlieg graag mee met Cito, omdat....' af met de woorden: '...ik graag zicht heb op een stijgende lijn voor ieder brein!' Tot hun grote verbazing kregen ze begin deze maand te horen dat ze gewonnen hadden en dat zij het dus binnenkort samen met zeven collega's hogerop mogen gaan zoeken. "Dat wordt loten wie er mee mag", lachen Carola, Neeltje en Lisette.

5.000 euro voor Leerplein
De prijs was nog maar net overhandigd toen zich nog geen half uur later de volgende feestelijke gebeurtenis aandiende. Margje Schevers en Rik Verhoeven van 'Reinders samen voor de klas' kwamen de Sint-Petrus blij maken met een cheque ter waarde van 5.000 euro. Hiermee kan de school een Leerplein inrichten in de aula.
Eerder dit schooljaar had Reinders aan basisscholen kruidkoeken uitgedeeld, met in de wikkel de wedstrijd om een Leerplein te ontwerpen. De inzendingen konden op de NOT in Utrecht worden ingeleverd. En dat had de Sint-Petrus dus gedaan. Met succes, zo bewees de cheque die door het gehele team vol enthousiasme en met trots in ontvangst werd genomen.
In DeMooiBoxtelKrant van woensdag 20 maart lees je meer over het Leerplein van BS Sint-Petrus.

ADVERTORIAL Taxi van Kronenburg kiest de groene weg

Liempde - Je hebt deze moderne bolides misschien al zien rijden. Ze zijn in het trotse bezit van Taxi van Kronenburg uit Liempde. Daarmee laat eigenaar Martijn van Kronenburg zien dat hij de groene weg is ingeslagen. Een vooruitstrevende beslissing die past bij het taxibedrijf.

Het is niet de enige stap vooruit die gemaakt is. Onlangs is Taxi van Kronenburg verhuisd binnen de thuisbasis Liempde. Van de Bergstraat naar een gloednieuw pand aan De Schoren. Martijn is beretrots: "Dit pand biedt betere mogelijkheden voor onze kantoorwerkzaamheden, zoals de planners. We hebben daar nu meer plek voor, waardoor de indeling logischer is en onze mensen fijner werken." Het nieuwe pand heeft een wachtruimte voor bezoekers en een werkplaats voor onderhoud van het indrukwekkende wagenpark van zo'n zestig(!) auto's. Daarnaast is er een oplaadpunt voor de drie elektrische Kia's, die ongeveer 220 kilometer kunnen rijden met een volle accu. Martijn: "Ze rijden vooral de kortere ritten hier door de regio en in deze mooie natuurlijke omgeving zorgen wij voor minder uitstoot. Onze klanten zijn verrast als ze opgehaald worden door een elektrische auto. De reacties die we krijgen, zijn erg positief. Ze zijn vooral positief over de in- en uitstap en rijcomfort van de elektrische auto's."

Martijn houdt de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid goed in de gaten. Hij wil voorloper zijn en heeft daarom zo zijn ambities. "Uiteindelijk denk ik dat waterstof het gaat winnen van elektrisch rijden, maar zo ver is het nog lang niet. Over twintig jaar wil ik met mijn complete wagenpark groen rijden. De komende jaren ga ik voor tien tot twintig procent van onze auto's." Dan is er nog flink werk aan de winkel, want zijn wagenpark blijft maar groeien. Van vijftien naar zestig in vier jaar tijd en volgens de in Sint-Oedenrode woonachtige ondernemer zit er meer groei aan te komen.

Waar zit hem die groei dan in? Natuurlijk in de particuliere markt, zoals zakelijke ritten, maar vooral ook in leerlingenvervoer, vervoer van andere groepen tijdens de diverse festivals in de regio en zittend ziekenvervoer naar de ziekenhuizen voor CZ en VGZ. Daar zijn wij contractleverancier voor. Daar zijn onze chauffeurs voor opgeleid." Een ander sterk punt van Taxi van Kronenburg is luchthavenvervoer. "Dat kan al tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Ik zal een voorbeeld noemen: als acht personen met ons in een taxibus op en neer naar Schiphol gaan, dan kost dat slechts €35,50 per persoon. En er is volop ruimte voor alle tassen en koffers!" Er wordt wel eens gezegd dat taxi's duur zijn, maar die vlieger gaat in dit geval niet op. Bovendien bevat de website van Taxi van Kronenburg een makkelijke omrekenfunctie waarmee van te voren duidelijk wordt wat je voor een rit gaat betalen. Het wordt eens temeer duidelijk: Taxi van Kronenburg rijdt voorop!

Foto: Rini van Oirschot

Waarom heeft Boxtel een Ursula-klooster?

In 1907 brachten Mère Anna van den Heuvel en Mère Catherine Middelhoff de pensionaires weg, die op vakantie gingen. Ze begeleidden ze tot Boxtel. Om met de trein terug te keren naar Uden moesten ze twee uur wachten en ze besloten daarom de pas gebouwde Heilig Hartkerk eens te gaan bezichtigen en er te gaan bidden. Toen ze neergeknield zaten voor het altaar van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand, kwam opeens kapelaan Donders uit de sacristie. De kapelaan zag de twee zusters en sprak ze aan. “Waar komen jullie vandaan?” “Van Uden”, antwoordden ze. “Wat zijn jullie voor nonnen?” “Ursulinen.” “Wat doen jullie?” vroeg kapelaan Donders. De zusters vertelden: “Enkel onderwijs en opvoeding van de kinderen.” “Zo!, dat moeten we net hebben, wacht, ik ga de pastoor roepen.”

Het gesprek werd in de sacristie voortgezet. Pastoor Eras en kapelaan Donders drongen erop aan om toch naar Boxtel te komen en daar een school te bouwen voor meisjes. Voor het terrein wilde de pastoor graag zorgen. De twee Ursulinen konden op dat moment niet anders doen, dan beloven er thuis over te spreken, hetgeen ook gebeurde. Er werd ook overlegd met Rev. Mère Joseph van Beugen, overste van het klooster in Vught. Omdat Uden nogal afgelegen was en het aantal pensionaires de laatste jaren steeds kleiner werd, ging men ernstig nadenken over het voorstel van beide priesters.

Foto: Rini van Oirschot
Foto: Rini van Oirschot

Ten eerste was Boxtel veel beter gelegen voor een pensionaat, ten tweede was de bloeiende kweekschool in Vught met twee voorbereidende klassen te klein en ten derde moest volgens de wet aan een kweekschool ook een basisschool verbonden zijn. Dus redenen te over om die scholen in Boxtel te beginnen, waar destijds ook een druk kruispunt van spoorwegen was.

Op 18 mei 1908 werd de bewaarschool (de kleuterschool) geopend aan de Nieuwe Kerkstraat (Baroniestraat). In mei 1909 begonnen de eerste lessen van de leerschool (basisschool). In 1910-1911 werd aangevangen met de bouw van het klooster en de kweekschool. De kweekschool werd op 18 september 1911 plechtig ingewijd.
In 1911 telde de kweekschool en pensionaat ongeveer tachtig leerlingen en de leer- en bewaarschool samen zo'n zeshonderd.

Bron: uit het dagboek van de zusters Ursulinen. Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te Sint Agatha.

Boxtelaar denkt mee over bomenbeleid

Foto: Ruud van Casteren

Boxtel - Op uitnodiging van de gemeente Boxtel en in het kader van de burgerparticipatie kwamen vorige week zo'n tachtig inwoners in Gemeenschapshuis De Rots bijeen om in het Boomcafé mee te denken over het toekomstig bomenbeleidsplan. Met als thema: 'Advies voor groener leven' wil de gemeente in samenspraak met BTL Advies voor de komende jaren een nieuw bomenplan schrijven.

Dat bomen de gemoederen flink kunnen bezighouden bleek wel met de kap van de beeldbepalende witte kastanje bij Restaurant De Rechter in 2017 en meer recent de kap van zo'n 2.000 populieren langs de A2. De drukke bijeenkomst vorige week woensdag bewees dit andermaal.

Foto: Ruud van Casteren
Foto: Ruud van Casteren
Foto: Ruud van Casteren
Foto: Ruud van Casteren
Er waren zo'n tachtig aanwezigen bij het Boomcafé. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren

Wethouder Herman van Wanrooij beet de spits af en vertelde dat het huidig bomenbeleidsplan tien jaar oud is en herschreven moet worden. Het riool- en leidingstelsel, mooi zicht en op de juiste manier met bomen omgaan zijn een aantal pijlers waar rekening mee gehouden moet worden. De gemeente is op zoek naar richtlijnen en hoopt daarvoor bij de burgers handvatten op te halen.

Bewoners konden gedurende de avond op vier thema's input leveren. Op het gebied van de kwaliteit van bomen, de ruimte van bomen, toekomstbestendig beleid, bomen in de toekomst en de mogelijke overlast die bomen kunnen veroorzaken. Bij het horen van dit laatste thema kwamen al direct veel vragen vanuit de zaal. Geen wonder dan ook dat de themabijeenkomst 'Overlast bomen' zo druk was dat deze groep vriendelijk werd verzocht zich op te splitsen.

Veel inwoners ervaren klaarblijkelijk overlast van bomen. Zelfs na klachten bij de gemeente vinden veel aanwezigen dat te weinig en te laat actie wordt ondernomen. Inwoners willen wel groen en bomen, maar vinden bijvoorbeeld dat bomen op de verkeerde plaats staan. Bijvoorbeeld de eiken aan het Apollopad, die met afvallende bladeren vijvers verstikken en bovendien processierupsen huisvesten. Bewoners bij de keuze van het type boom betrekken wordt dan ook van groot belang geacht. Het oog voor eventuele problemen kwam ook naar voren bij het thema 'Bomen in de toekomst'. Veel aanwezigen achtten het van belang dat goed wordt gekeken naar de wensen van omwonenden.

Ook bij thema's 'De kwaliteit van bomen' en 'Ruimte voor bomen' kwam naar voren dat Boxtel graag veel groen ziet, maar wel op plekken waar dat optimaal tot zijn recht komt. Zo zien maar weinig inwoners het zitten dat grote bomen in woonwijken geplant worden vanwege de mogelijke overlast die de woudreuzen meebrengen. Dit terwijl langs lange wegen en lanen, of bijvoorbeeld bij het wandelpark deze bomen wél in de smaak vallen. Daarmee lijkt het er dus op dat 'de Boxtelaar' graag veel groen ziet, maar wel op plaatsen waar niemand er overlast van ervaart.

De gemeente gaat de komende maanden aan de slag met de input die inwoners gaven. Hierna volgt een concept boombeleidsplan. In juli volgt weer een Boomcafé, waarin het concept boombeleidsplan behandeld zal worden. Hierna komt een definitief boombeleidsplan waarmee de gemeente weer tien jaar vooruit hoopt te kunnen.

Twee muziekloketten zorgen voor verwarring

Foto: Sander van Kasteren

Roep om betere samenwerking binnen muziekonderwijs

Boxtel - Sinds afgelopen najaar kent Boxtel twee muziekloketten: MuziekLoket Boxtel en het Muziekloket. MuziekLoket Boxtel is opgezet vanuit een samenwerking tussen harmonieën, fanfares en enkele andere partijen als MuzeBox, Musicalschool F-Act en The Talent Factory. het Muziekloket is opgericht door CultuurBox. Deze op het oog vreemde situatie is niet alleen zeer verwarrend, maar vormt ook een voorbeeld van hoe verschillende partijen in het speelveld momenteel langs elkaar heen lijken te werken.

Naar aanleiding van vragen over deze warrige situatie die de D66-fractie geagendeerd had, meldde zich afgelopen raadsvergadering inspreker Paul Hermans. De voorzitter van Fanfare Sint Arnoldus in Lennisheuvel pleitte namens de harmonieën en fanfares (HaFa's), MuzeBox, Musicalschool F-Act en The Talent Factory voor een betere samenwerking op het gebied van muziekonderwijs. En hoewel er grote meningsverschillen bestaan over de wijze van samenwerking, en de rol van CultuurBox en het optimaal benutten van verschillende muziekexpertises, wordt zijn zienswijze gedeeld.

Roerige periode na MiK
In het Boxtelse muziekveld zijn sinds het wegvallen van cultuureducatiecentrum MiK in 2015 grote verschuivingen in gang gezet. Daarin spelen cultuurloket CultuurBox en de HaFa's een belangrijke rol. Aanvankelijk stapte Podium4all, met Michel Bergman, Jeroen Pennings en Kees Berkelmans, in het gat dat MiK achterliet. Daarvoor werd 75.000 euro subsidie beschikbaar gesteld. De HaFa's namen de taak op zich om de kinderen die muziekles kregen van MiK te onderwijzen. Zij kregen daarvoor 38.000 euro subsidie.

In het daaropvolgende jaar werd een sollicitatieprocedure gestart voor een intermediair die onderwijs en muziekonderwijs beter op elkaar zou laten aansluiten. Podium4All stopte en Michel Bergman werd, na een zorgvuldig sollicitatietraject, benoemd tot deze 'Muziekconsulent'. Oud-docenten van MiK verenigden zich in MuzeBox.

Via CultuurBox, dat ondergebracht is onder de vleugels van Brede Scholen Boxtel, lopen muziekaanvragen die komen vanuit het Boxtelse basisonderwijs. De Muziekconsulent, in de persoon van Michel Bergman, is hiervoor het centrale aanspreekpunt. De HaFa's zouden in het gat springen dat viel in het muziekonderwijs voor kinderen tot 18 jaar voor wat betreft instrumenten die daar bespeeld worden. Het enthousiasmeren van de jeugd is belangrijk voor het muziekonderwijs, onder meer omdat er een flinke gemeentelijke bijdrage mee gemoeid is. Zo ontvingen de HaFa's inmiddels een gemeentelijke subsidie van 48.000 euro per jaar, waarvan 10.000 euro bestemd was voor ontwikkeling van hun opleidingen. Daarnaast is de gedachte dat als je de jeugd aan je weet te binden, je die ook in de toekomst kunt vasthouden.

Muziekvouchers
Inmiddels is deze situatie veranderd. Omdat de gemeente na evaluatie van de driejarige overgangsfase na het MiK tot het inzicht kwam dat het beter was om niet de muziekverenigingen te subsidiëren, maar voor (ouders van) Boxtelse kinderen via een vouchersysteem direct geld beschikbaar te stellen waarmee zij zelf hun muzieklessen kunnen inkopen. De gemeente motiveert het als volgt: "Het zet het kind centraal, het verlaagt de drempel voor leerlingen die muzieklessen willen gaan volgen en het stimuleert de vrije markt muziekonderwijs. Iedereen kan kiezen voor de docenten, muzieklessen en instrumenten die hem of haar aanspreken." Dat blijkt: het jaar was amper twee maanden oud en er waren al tientallen aanvragen binnengekomen via Muziekloket CultuurBox.

Omdat het onderwijsjaar echter van september tot augustus loopt, sloeg de nieuwe situatie, die pas na de zomer van 2018 werd vastgesteld, een gat in de begroting van de HaFa's. Daartoe moest de gemeente met een tijdelijke regeling in de buidel tasten om ouders van kinderen in het HaFa-onderwijs niet op extra kosten te jagen. Kosten voor de gemeente: ruim 13.000 euro, voor de 69 kinderen die al sinds september op een door de gemeente gesubsidieerde manier muziek maakten bij de vier harmonieën en fanfares die onze gemeente kent.

Twee muziekloketten
Achter de schermen speelde echter al meer. Zo waren de HaFa's al sinds begin 2018 op zoek naar een manier om een breder lesaanbod te kunnen bieden dat ook voorziet in andere muziekinstrumenten die je niet bij een orkest aantreft. De HaFa's rekenden er op basis van overleg met de wethouder op dat zij daarmee ook hun gemeentelijke subsidie veilig zouden stellen. De HaFa's benaderden alle bij hen bekende partijen met een muziekopleiding. Uiteindelijk leidde hun oproep ertoe dat muziekschool MuzeBox, Musicalschool F-Act en The Talent Factory samen met de HaFa's om tafel gingen om te komen tot een samenwerkingsverband en jeugdopleidingsplan. Dat zou bovendien ook aansluiten op het muziekonderwijs op de basisscholen in Boxtel. Het leidde ertoe dat eerdergenoemde organisaties in juni tot een gezamenlijk MuziekLoket Boxtel kwamen, een site waarop een overzicht geboden wordt van docenten op muziek- en theatergebied. In september werd de site gelanceerd.

En hiermee ontstond de verwarring. Gelijktijdig was CultuurBox namelijk óók bezig met de oprichting van een Boxtels Muziekloket, dat enige tijd later als 'Het officiële door de gemeente ingestelde Muziekloket' online ging. Doel van dit loket: een overzicht bieden van docenten op het gebied van muziekonderwijs en -educatie. Hoewel de taken van CultuurBox breder zijn, zit er dus overlap in beide loketten. Omdat de gemeente echter samenwerkt met CultuurBox als uitvoerend partner, kunnen vouchers enkel aangevraagd worden als les gevolgd wordt bij docenten die op de door de gemeente goedgekeurde docentenlijst van het Muziekloket van CultuurBox vermeld staan. De gemeente beslist uiteindelijk of en aan wie de vouchers worden uitgereikt.

De gemeente zegt verrast te zijn doordat de HaFa's in september hun plan en bijbehorende MuziekLoket Boxtel, dat volgens cultuurwethouder Marusjka Lestrade 'haaks' staat op de gemeentelijke visie, presenteerden. De HaFa's spreken dit tegen en laten weten dat zij hun plannen al in januari aan de gemeente hebben voorgelegd en er zelfs complimenten voor kregen. De gemeente kon uiteindelijk pas op 13 september een afspraak inplannen.

Onvrede
De verwarrende situatie met de twee verschillende muziekloketten was onlangs reden voor de fractie van D66 om er vragen over te stellen. De partij constateert dat er bij de HaFa's onvrede is over de huidige manier van werken. De HaFa's houden er een andere visie op na dan het Boxtelse cultuurloket met betrekking tot de toekomst van het muziekonderwijs. Verder vinden zij de manier waarop de muziekvouchers verdeeld worden weinig inzichtelijk.

De HaFa's menen dat de Muziekconsulent niet onafhankelijk kan opereren, of op zijn minst die schijn wekt, omdat hij op de loonlijst van Brede Scholen Boxtel (BSB) staat. Die instantie wordt volledig gefinancierd door de gemeente Boxtel. Het wantrouwen wordt versterkt omdat de HaFa's en hun partners laten weten al sinds 2017 geen inhoudelijk contact meer te hebben met de Brede Scholen. De gemeente ontkracht de schijn van belangenverstrengeling door erop te wijzen dat het uiteindelijk het college is dat gaat over de toekenning van vouchers. Daarnaast wordt gewezen op het uitgebreide afsprakenpakket dat is vastgesteld in de voucherregeling. Daarvan vinden de HaFa's echter weer dat zíj te laat op de hoogte werden gesteld.

Het verschil in denkwijze van de gemeente en CultuurBox en de HaFa's, plus de gebrekkige communicatie over en weer heeft de verhoudingen in Boxtel de afgelopen maanden geen goed gedaan. In een antwoordbrief op de vragen die de D66-fractie stelde, geeft het college aan de ontstane spanningen te kunnen begrijpen: "We kiezen met de vouchers voor een nieuwe financieringsvorm. Het betekent dat een aantal zaken is veranderd. Het kost tijd om aan deze veranderingen te wennen."

Werken aan oplossingen
Ondanks dat de verschillende partijen anders denken over de precieze invulling van het muziekonderwijs, is iedereen het er wel over eens dat de onderlinge communicatie beter had gekund. Ook de wethouder onderschrijft dit en laat weten snel een constructief overleg te willen beleggen met de betrokken partijen. Een woordvoerder geeft aan dat de gemeente gaat bekijken of in de aanvraagprocedure voor vouchers duidelijker gecommuniceerd moet worden dat het uiteindelijk de gemeente is die de vouchers uitbetaalt en niet CultuurBox.

Alle betrokken partijen geven aan een streep te willen zetten onder de meningsverschillen en graag vooruit te kijken. In het najaar wordt de huidige voucherregeling geëvalueerd. Dan zal ook blijken of de verhoudingen tussen de verschillende aanbieders van muziekonderwijs voldoende genormaliseerd zijn om tot een breed gedragen regeling te komen. Muziekconsulent Bergman laat weten dat het tijd wordt te accepteren welke koers de gemeente heeft ingezet, zodat de betrokken partijen zich daadwerkelijk kunnen richten op het bieden van muziekonderwijs voor de kinderen in Boxtel en hiermee echt het kind centraal stellen.

Een middagje testosteron

Zondag moest ik even een jas ophalen in de voetbalkantine. Mijn huis staat in de buurt en daarom appte mijn neefje mij of ik die even op kon pikken. Als ik dat had geweten...

Maar natuurlijk neef, zo gezegd zo gedaan. Het was net middag en ik dacht even heel snel naar binnen te lopen. Voor jullie beeld: make-up-loos, nerdbril op, legging en Uggs aan, mijn zondagse tenue.
Eerst benam een vetlucht me de adem, vermengd met de schrale lucht van bier en transpiratie. Ook was ik ergens langs de toiletten gekomen want een zweem ontlastinglucht drong zelfs mijn verkouden neus binnen. Deo-sprays en wannabe aftershave maakten dat ik bijna over mijn nek ging en mijn bril liet beslaan. Tot overmaat van ramp werd ik aangesproken door een kennis. Erg knap dat hij mij herkende overigens.

Hij trok me aan mijn arm mee en introduceerde me bij een tafel jonge gasten. Luidruchtig, bijzonder jolig en net klaar met voetballen. Ik zag ze even opkijken en tegelijkertijd denken, wat een oude grijze muis; niet de aandacht of het veroveren waard. Hup, ik kreeg ook direct een pilsje in m'n hand en snel was ik one of the guys. Totaal niet gehinderd door enig vrouwelijke aanwezigheid ging net de prangende vraag rond: 'wie heeft er nog gescoord vannacht?'

Serieus? Ik hoorde het goed en nieuwsgierig spitste ik mijn oren. Het verhaal ging over een meisje dat schijnbaar al meerdere jongens uit het team had gehad. Beter bekend als het voetbalsletje. Die term alleen al deed mijn haren overeind rijzen. Alle details werden gedeeld en in niet al te fijnzinnig taalgebruik. Tussendoor werden er broodjes frikandel besteld en ook andere zaken van afgelopen zaterdag werden uitvoerig besproken. En het ging niet over gasprijzen vergelijken of het klimaatakkoord, zeg maar.
Na dit even aangehoord te hebben ging ik in de verdediging, want ik blijf het een apart fenomeen vinden dat de jongens ontzettend stoer zijn als ze seks (mogen) hebben en de meiden een afgelikte boterham, en ik moet dan ook echt opkomen voor het vrouwelijk geslacht.

Ik houd dus helemaal niet van voetbal. Dat wil zeggen: het boeit me niet, behalve als Nederland speelt. En ik me door de supermarkt een weg moet banen door stapels oranje chips, bitterballen en tompoezen, mijn favoriete gangen. Het Nederlands elftal vind ik dan ook erg leuk.
Toen realiseerde ik me: ik ben eigenlijk zelf het ultieme voetbalsletje, want als er een WK of EK is en ze winnen, is het opeens wél superleuk en heb ik er ook ineens heel veel verstand van. En zo vind ik het een veel aardigere, lievere en leukere definitie!

Na drie biertjes ben ik afgetaaid. Eindelijk frisse lucht! De alfagasten gingen nog even door, waarschijnlijk blij dat ze even konden ontsnappen van het thuisfront. Mijn neef heb ik later bedankt voor de onverwacht leerzame middag, maar voortaan mag hij zijn jas zelf weer gaan halen. En heb hem op zijn hart gedrukt om met respect over vrouwen te praten.

Dit voetbalsletje gaat weer heerlijk de nieuwe serie Temptation Island volgen, dan voel ik mij plots heel erg braaf en kan het voetballen me ook verder weer gestolen worden...

Gierig of zuinig?

Vrienden noemen mij nogal gierig, ik zou het liever als zuinig of verstandig omgaan met geld willen betitelen. Van kinds af aan strooi ik er al niet op los met mijn centen, zoals ik wel doe met melkhagelslag op mijn boterham. Of het nou gaat om eten, elektronica of kleding, ik geef behoorlijk weinig uit. Bier buiten beschouwing gelaten. Dat is van een andere orde.

Maar neem bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Waar velen van mijn leeftijdsgenoten een dure Samsung Galaxy S4 hadden of de zoveelste iPhone, liep ik een Galaxy of drie achter. Als mijn vrienden weer eens een leuk filmpje hadden waarop ze dronken op het asfalt van de Boxtelseweg aan het luieren waren of op de Blokker klommen, kon ik deze beelden niet aanschouwen want dan zat mijn geheugen van maar liefst 1,53 Gigabyte vol. Ik moest vervolgens al mijn WhatsAppgesprekken wissen om ruimte vrij te maken. Ja, ik weet het, dat is redelijk treurig.

Daarnaast deed ik het op de middelbare school ook rustig aan wat betreft voedsel. Iets in de kantine halen of een lekkernij uit de automaat pakken was zeer zeldzaam. Trump die wat zinnigs zegt komt nog vaker voor. Een bezoekje aan de Jumbo gebeurde wel ongeveer een keer per week, maar meer dan één worstenbroodje of chips van 50 cent kon er eigenlijk niet vanaf. Ik nam genoegen met de bammetjes die ik 's ochtends met veel plezier had gesmeerd. Ik heb nooit een exacte berekening gemaakt, maar door deze manier van leven heb ik om en nabij 3200 euro bespaard in mijn middelbareschooltijd ten opzichte van vriend Sten, die frikandelbroodjes at alsof zijn leven ervan afhing.

Verder ben ik nooit echt een modieus type geweest. Misschien dat daarom de vrouwen mij nog konden weerstaan. Nee laat maar, daar liggen ook nog vele andere zaken aan ten grondslag. Qua kleding geef ik bijster weinig geld uit en mijn haar wordt meestal gedaan door moeder natuur. Zo probeerde mijn vriendin me er laatst van te doordringen dat 30 euro voor een broek of 50 euro voor een winterjas absoluut niet prijzig is. "Bas onthoud dit, wat er nu is gebeurd, is echt niet normaal. Neem het maar van mij aan, dit is echt heel uitzonderlijk", waren haar wijze woorden nadat ik een goeie winterjas voor een tientje op de kop had getikt.

Voordat ik Marieke ontmoette, kende ik alleen de website van de H&M als potentiële kledingbron. Nu is daar de winkel van Pull en Bear bijgekomen. Een hele ontwikkeling als je het mij of ons pap en mam vraagt. Met name vaders stoorde zich enigszins aan mijn kledinggebruik. Het dieptepunt (of hoogtepunt, net hoe je het wilt zien) was dat er meer sokken met gaten in mijn la lagen dan zonder.

De hamvraag is nu: maken deze eigenschappen mij gierig of zuinig? Onder gierig wordt verstaan: 'je geld niet uit willen geven' en zuinig heeft de betekenis 'voorzichtig met het uitgeven van geld'. Ik schaar mezelf daarom ook onder de tweede categorie. Want geld moet rollen, maar wel de juiste kant op.

Mijn Mooi Boxtel: Daniëlle Baaijens

Foto: Danielle Baaijens

Deze foto heb ik een keer in de ochtend genomen toen ik met de hond langs de Beerze liep richting Kempseweg.

Publiek geniet van uitverkochte Snertconcerten

Gemeenschapshuis De Orion stond al snel op z'n kop tijdens het Snertconcert. (Foto: Cock Stam) Foto: Cock Stam

Lennisheuvel - Hoewel het weer er afgelopen weekend niet naar was, kon in Lennisheuvel geheel volgens de traditie in het weekend voorafgaand aan carnaval weer genoten worden van het jaarlijkse Snertconcert. Mét na afloop een kop snert en roggebrood met zult.

De Beyersland Kapel uit Lennisheuvel organiseerde het Snertconcert dit jaar alweer voor de 37e keer. De traditie ontstond in 1982 toen de voorzitter van Fanfare St.Arnoldus, Jan Strik senior aangaf dat er voor carnaval wel wat meer muziek in Lennisheuvel mocht komen. Hij vroeg destijds aan de kapel De Knollenplukkers of zij een week voor carnaval op zondag een muziekmiddag wilden verzorgen in Gemeenschapshuis Orion, gevolgd door de uitspraak: "Als jullie met de kapel zorgen voor de muziek, dan zorg ik voor de snert!"

Inmiddels zijn de Knollenplukkers ter ziele gegaan, maar de traditie bestaat nog steeds. De Beyersland Kapel verzorgt de concerten, want inmiddels is de traditie uitgegroeid naar twee avonden. Gedurende die uitverkochte avonden afgelopen vrijdag en zaterdag kon het publiek genieten van een gevarieerd programma dat aan elkaar gepraat werd door Kees Berkelmans. Hij nam niet alleen de presentatie voor zijn rekening, maar begeleidde met zijn zang ook enkele liedjes die de kapel ten gehore bracht.

Het jeugdorkest van Fanfare Sint Arnoldus maakte met een act ook onderdeel uit van het programma. Daarnaast waren onder meer 'vaste gast' Ad Hoevenaars met zijn politieke belevenissen, De Vijf Zaligheden en de tonpraters Jan Schellekens en Rien Bekkers weer van de partij. En na afloop konden alle aanwezigen natuurlijk genieten van een kop snert en roggebrood met zult.

Waggelaars en Waggelarinnekes,

Gullie kent ammel ons pap. Hij is de mascotte van Boxtel, en mi zun lange houterige verschijning een graag geziene gast op fisjes. Hij komt nie gère vanachter z'n donkere wolk vandaan, maar às ie komt, dan is 't fist! We hebben 't natuul'k over Jas de Keistamper.

Jas stao nie graag in het middelpunt, verlegen as 'ie is. En we zullen thuis ook wel wir un uitbrander krijge, mar we wilden het tòch in de krant hebbe: JAS WORDT 70 DEES JAOR! Unne prachtige liftijd: ons pap stampt al keie sins 1949.

Jas de Keistamper hi un bewoge leve aachter de rug. Hij hi as durpsreus hil de wirreld rondgereisd. Van Wittlich tot Liempd, overal kwam 'ie, onze Jas. En wè blèkt: Jas hi al die jaore nie stilgezete! Want wè wènnig mensen wete: Jas hè hil wè nazaote! Hij mag dan wel houterig overkomme, mar hij hà in elk stadje een ander skatje. Zelfs Bernhard waor zjaloers..

We willen ons paps verjaardag tuulk nie zommar vurbij laote gaon. Want wè is nou unne verjaardag zonder fisje?

We nodigen durrum *hil Boxtel* ùt vur ons paps verjaordag! Op 3 maart om 13:11 uur gaon we stampend op weg naar 't fisje van Jasse. Nou maar hope dettie 't leuk veindt. Misschien komt 'ie zelfs wel vanachter zunne wolk vandaon...

Lôpte gullie mee? Tot zondag!

Seniorenmiddag is gezellige voorbode van carnaval in Ploegersland

Foto: De Ploegers.

Liempde - De 55-plussers en mindervaliden van Ploegersland hebben alvast een voorproefje gekregen van de carnaval. Tijdens de drukbezochte seniorenmiddag konden zij genieten van muziek, dans, jeugdoptredens en enkele hoogtepunten uit de zittingsavonden.

Prins Joost d'n Echte en Jeugdprins Cas d'n Urste openden de middag en brachten het zonnetje in het Ploegerspaleis. De jonge Partyploegers kregen de sfeer er meteen in met hun stoere streetdance. Direct daarna kreeg de beruchte Willem Holveter (Arthur Brands) de lachers op zijn hand. Deze topcrimineel vertelde over al zijn inbraken en overvallen die hij op zijn kerfstok had en over zijn verkeerde familie en vrienden. Ook Klazien en Lidewei (Dominique van Laarhoven en Fine van Abeelen) wisten hun weg vanuit de Velder-jungle naar het podium te vinden. Tot grote opluchting van Lidewij die kakkerlakken, pissebedden, vuile kleren en geen wifi helemaal zat was.

Van lach tot dramatiek
Tijdens het intermezzo van de Hofkapel en de Partyploegers konden de lachspieren zich weer even ontspannen en werd de durpswinkel van Kenniet en Dolly (Ad Schelle en Loes v Leeuwen) opgebouwd. Zij bespraken de laatste roddels van Liemt. Hun advies viel bij het publiek in goede aarde: blijf jezelf, de praat komt als vanzelf. Jill, Inge en Jente gaven vervolgens een playbackshow. De Spaghetti Western Orchestra (De Hofkapel) kreeg de zaal écht aan het zingen. Echter een onschuldige kus, gevold door een schot met het mondstuk van een trompet en schoentrap zorgde voor een dramatisch einde.
Na een korte pauze was er veel aandacht voor muziek. Het publiek genoot van twee dansacts van de Partyploegers. Paul Saris ging terug in de tijd en haalde herinneringen op aan een aantal illustere sheriffs uit Liemt. Hij bracht een ode aan Sheriff Jack, Jack de Graaf. Lisa van Nunen en gitarist Floyd Reijalt toonden hun muzikale talent met de liedjes 'Make a change' en 'I got the music in me'.

Verrassingsact
De sfeer kwam tot een hoogtepunt met de verrassingsact van Cornellis Cornelissen (oud-prins Joost d'n Urste en vader van Prins Joost d'n Echte). Al stotterend keek hij terug op zijn jeugdliefdes. Die waren niet allemaal succesvol door onbegrijpelijke contactadvertenties en pokerspel. Maar uiteindelijk komt het zoals het komt en kwam er als vanêiges een Joost d'n Urste én een Joost d'n Echte.
De seniorenmiddag werd al hossend en klappend afgesloten met de playback act van Bente, Fieke en Jente.


Petazzie! geeft kleur aan carnaval op dinsdag

Boxtel - Traditioneel wordt op carnavalsdinsdag in Boxtel het blaaskappelen festijn Petazzie! georganiseerd. Dit jaar is alweer de 16e editie. Vanaf 14.00 uur spelen doorlopend diverse orkesten hun beste muziek, elkaar elk half uur afwisselend, op de locaties Grand Café Rembrandt (Rechterstraat 56), Partycentrum De Comsche Hoeve (Stationsstraat 46b) en Café De Fellenoord (Fellenoord 6).

Voor zowel de muzikanten, achttien tot eenentwintig orkesten met ruim 320 muzikanten, als het publiek is Petazzie! een van de hoogtepunten van het Boxtelse carnaval. Het evenement is gratis toegankelijk.

Waggelpodium viert zaterdag 2 maart eerste carnavalslustrum

Boxtel - Het Waggelpodium kan op zaterdagavond 2 maart het eerste carnavalslustrum vieren. Al elf jaar weet De Aggemarvanhuisaf Band het publiek van Grand Café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 te vermaken met een muzikaal feestje.

Vanaf 20.30 uur tot middernacht betreden zo'n 22 artiesten het podium die samen met de band ruim 35 nummers zullen verzorgen. De Aggemarvanhuisaf Band zorgt voor de muzikale begeleiding van nagenoeg alle acts. Op het programma staan onder meer optredens van Gerlof Trommelen, Kees Berkelmans, Auke Stook, De Efkes, Geen Drank Geen Klank, Gewoon Cor, Lotte & Fleur, ABBA Revival, Henny van den Boom, De Import Indjes, Frank Westerop, Corine & Sandra en de Toppers van Indegat. Ook de Prins en zijn gevolg zullen een bezoek brengen aan het Waggelpodium. Prins Donald V zal bovendien samen met Jan de Koning het Indegats carnavalslied van 2019 ten gehore brengen. De presentatie is in handen van Henny van den Boom.

Het evenement is gratis toegankelijk. De zaal is voorzien nieuwe carnavaleske muurbekleding en diverse grote beeldschermen, zodat de liedteksten overal in de zaal te zien zijn en lekker met zijn allen meegezongen kan worden, aldus de organisatie. Achter de zaal kan op het verwarmde terras gerookt worden. Daar zijn ook extra urinoirs te vinden.

Wat alle artiesten gemeen hebben, is dat ze live zingen. "Pauze is een woord dat we niet kennen", laat de organisatie weten. Vanaf 20.30 uur tot middernacht volgen de optredens elkaar in een rap tempo op. Een zingende presentator, teksten om mee te zingen en foto's van de avond zelf die rechtstreeks getoond worden op diverse schermen in de zaal maken het feestje af.

De Kwekpoel biedt programma voor kinderen tot en met 17 jaar

Boxtel - Vanaf zaterdag 2 maart kunnen de kinderen uit Indegat vier middagen op rij terecht bij de Kwekpoel (Van der Voortweg 14) om carnaval feestend door te brengen. Daarbij is er iedere middag entertainment. Naast dansen en feesten op de muziek van de dj's van de KEK Discoshow kunnen de allerkleinsten spelen met duizenden confettisnippers in de Mini Kwekpoel.

Op zondagmiddag is er de Polly Polonaise en kunnen de kinderen knutselen en geschminkt worden. Voor de allerkleinsten wordt maandagochtend tijdens het Donseendjesfeest een toneelstuk opgevoerd. Ook dit jaar is dat weer een leuk spannend verhaal. Voorafgaand aan dit festijn kunnen de kinderen hun kleurplaat inleveren en kans maken op mooie prijzen. In de middag volgt een circusprogramma met acrobaat Tommie en een ballonenvrouwtje. Speciaal voor dit thema zijn er popcorn en suikerspinnen te koop. Op dinsdag is er een Liedjes Bingo en wordt carnaval 2019 om 17.00 uur afgesloten met de eendverbranding op de parkeerplaats voor de Kwekpoel. De toegang voor het donseendjesfeest en de middagen is gratis.

Avondprogramma
Ook dit jaar is er weer een uitgebreid avondprogramma in de Kwekpoel. De KEK Discoshow zorgt ervoor dat elke avond een feestje is. Daarnaast is er de Kwekpoel scholenbattle, waarbij scholieren het samen met hun klasgenoten tegen andere scholen kunnen opnemen. Zondagavond is er een neonparty en is de finale van de scholenbattle.

Mega Monday
Op maandagavond is er de Mega Monday waarop de Kwekpoel van 22.30 tot 1.00 uur speciaal open is voor jongeren vanaf de tweede klas van de middelbare school tot 17 jaar. De entree voor dit feest is 2 euro. Hoewel de eendverbranding al om 17.00 uur is, is er op dinsdagavond een eindspektakel met de dj's van KEK.

Voor kinderen die het feest in de Kwekpoel elke avond mee willen maken is een Partypas te koop. Deze kost 7 euro en is verkrijgbaar bij Ring & Go (Rechterstraat 3) en bij de infobalie van de Jumbo in winkelcentrum Oosterhof.
Neem een kijkje op www.kwekpoel.nl en de Facebookpagina of Instagram van de Kwekpoel voor de laatste informatie over het jeugdcarnaval in Boxtel en het complete programma en openingstijden van de Kwekpoel.

DuckOUT: feesten voor carnavallers vanaf tweede klas middelbare school

Boxtel - DuckOUT, dat is op vrijdagavond 1 maart the place to be voor Boxtelse jeugdige carnavalsvierders vanaf de tweede klas van de middelbare school tot en met 17 jaar. Een avond lang feesten van 20.00 tot 01.00 uur bij Partycentre Denziz aan de Stationsstraat 71; dansen op de beats van dj Coenio, een feestje bouwen met vrienden en vriendinnen en dat allemaal in een veilige omgeving, zonder alcohol.

In de DuckOUT kunnen zo'n 400 jonge carnavalsvierders feesten. Onder het toeziend oog van vele vrijwilligers en van beveiligers binnen en extra BOA's buiten kan het dak eraf. Kaarten voor deze spetterende avond kosten in de voorverkoop 12,50 euro, inclusief 2 consumpties en zijn verkrijgbaar bij Ring & Go (Rechterstraat 3). Uiteraard wordt er geen alcohol geschonken. Een schoolpasje met foto of een ID is verplicht en ook wordt gelet op alcoholgebruik vóór binnenkomst, zo nodig door middel van blaastesten.

Bussen naar Scratch XXL
Op zaterdag 2 maart rijden er voor deze groep jeugdige carnavallers vanuit Boxtel twee bussen naar Scratch XXL in Den Dungen, waarvoor nog enkele kaarten verkrijgbaar zijn. De bussen vertrekken om 19.30 uur bij het station in Boxtel en vertrekken om 01.15 uur weer uit Den Dungen. Kinderen die meegaan doen dat op eigen risico en moeten er zelf voor zorgen dat ze ook bij de terugreis op tijd in de bus zitten. Bij aankoop van een kaartje bij Ring & Go moeten zij een door hun ouders ondertekend aanmeldformulier overhandigen. Kaarten voor de bus kosten 15 euro per persoon, dit is inclusief entree en twee consumpties.
Kijk voor de laatste informatie op: www.duckoutboxtel.nl of @duckoutboxtel.

Carnavallen in B-Pool voor jeugd van 12 tot en met 16 jaar

Boxtel - Voor het elfde jaar op rij is er bij B-Pool groot carnavalsfeest voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Van zaterdag 2 tot en met maandag 4 maart laat DJ The Freestyler in B-Town iedereen hossen, springen, zingen en swingen op de vetste en nieuwste carnavalsnummers en Top 40 muziek. Op dinsdag 5 maart wordt B-Pool verplaatst naar het Dommelbad aan de Schijndelseweg waar ter afsluiting van de elfde editie iedereen kan discozwemmen op de klanken van een dj, zwemkleding is hierbij uiteraard verplicht.

B-Pool is op zaterdag, zondag en maandag geopend van 20.30 tot 00.00 uur, het zwemmen op dinsdag is van 20.30 tot 23.00 uur. Kaarten voor vier dagen feest, inclusief Dommelbad kosten 11 euro per stuk. Losse kaarten kosten 4 euro per stuk in de voorverkoop en 5 euro per stuk op de feestavonden zelf aan de deur. Vandaag, woensdag 27 februari, en donderdag 28 februari kunnen kaarten bij B-Town aan de Baroniestraat worden gekocht van 19.30 tot 21.30 uur.

Meer informatie vind je op www.btown.nl

Carnaval in De Rots voor mensen met een beperking

Boxtel - Speciaal voor mensen met een beperking wordt op carnavalszaterdag 2 maart in Gemeenschapshuis De Rots een discoavond georganiseerd. Tijdens de disco zullen onder meer spetterende optredens van de Red River Band en Jordy van den Boer voorbij komen.

Prins Donald V zal vanzelfsprekend ook een bezoek afleggen aan de feestende meute. De feestavond duurt van 19.00 tot 22.30 uur. De zaal is geopend vanaf 18.45 uur. Entree bedraagt 2,50 euro. De garderobe is gratis en alle consumpties kosten deze avond 1,75 euro. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Elly Beurskens. Zij is te bereiken op 0411-676827 of 06-13992925.

Gewijzigde route Grote Eendentrek

Boxtel - De route van de Grote Eendentrek is ten opzichte van vorig jaar gewijzigd. In plaats van de Breukelsestraat rijdt de grote carnavalsoptocht op zondag 3 maart door de Prins Bernardstraat.

De optocht zal om 13.11 uur starten vanaf de Dr. van Helvoortstraat. Dan zal de Eendentrek via de Rechterstraat en Markt de vertrouwde route volgen. Vanaf de Baroniestraat rijdt de carnavalsstoet echter tegen het verkeer in de Prins Bernhardtstraat in en over het Breukelsplein, de Breukelsestraat en Stationsstraat in richting de Markt voor de prijsuitreiking.

Feest op de Markt
Op de Markt zal vanaf 12.00 uur het evenement SuperMarkt worden gehouden met verschillende dj's, waaronder dj Jeepee en Striq-E. Het is de derde keer dat het gratis toegankelijke SuperMarkt georganiseerd wordt door CV Nooit Gedacht en Stichting Openbaar Carnaval (SOC).

Waggelbocht
SOC laat weten dat de aanpassing van de route verschillende redenen heeft. Voorheen stond bij Café de Adelaar altijd publiek, maar het café sloot het afgelopen jaar voorgoed de deuren. In de Baroniestraat, Pastoor Erasstraat en de Breukelsestraat stond bijna niemand langs de kant, zo meldt een woordvoerder van SOC. "Dat is voor ons als organisatie niet fijn, maar ook zeker niet fijn voor de deelnemers aan de optocht." Uiteindelijk is gekozen voor een route die zo min mogelijk afwijkt van die van vorig jaar. Omdat de 'Waggelbocht', vast onderdeel van de optocht, niet mocht ontbreken trekt de optocht over het Breukelsplein. "We hopen dat daar de komende jaren ook nog een klein feestje ontstaat tijdens de optocht", laat de optochtcommissie van SOC weten. Een bijkomend voordeel is volgens de commissie dat het station ook tijdens de optocht heel goed te bereiken blijft.

De aan de optocht deelnemende wagens zullen zich opstellen in de Dr. van Helvoortstraat. De loopgroepen stellen zich op op de Fellenoord. Beide straten worden gedurende die periode, voorafgaand aan de optocht, afgesloten

Buurt Informatie Netwerk (BIN) krijgt herkansing in Boxtel

(Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) krijgt in de komende maanden een herstart. Dat meldt het Boxtelse college in een antwoordbrief op vragen die de CDA-fractie stelde over recente inbraken.

Een Buurt Informatie Netwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente, bedoeld om de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Wijkbewoners kunnen daarbij helpen door lid te worden van BIN. Leden, de politie en de gemeente kunnen in de BIN-samenwerking op een eenvoudige, laagdrempelige manier informatie met elkaar uitwisselen.

Het Boxtelse/Gestelse BIN-stelsel werd in januari 2017 vol trots gepresenteerd, maar bleek nog datzelfde jaar een ernstig beveiligingslek te bevatten waardoor anonimiteit van de gebruikers niet kon worden gegarandeerd. Daarna gingen de BIN-websites op zwart.

De aankondiging dat de sites spoedig weer online zullen komen komt in een antwoord vragen van de CDA-fractie over de recente inbraken in het centrum en op Selissen. De gemeente laat in een reactie weten de inbraken met diverse middelen te lijf te gaan, waaronder de voorgenomen revitalisering van het BIN. Ook wordt ingezet op buurt-WhatsAppgroepen die volgens de gemeente meetbare resultaten opleveren. Hoewel de onderzoeken die dit bevestigen niet in onze gemeente zijn uitgevoerd, acht het college het mogelijk dat de forse daling van het aantal inbraken, die in 2017 zichtbaar was, toe te schrijven is aan het oprichten van deze groepen.

Bekendmakingen week 9

Aangevraagde omgevingsvergunningen
- Bosscheweg perceel A 2398, kappen: 6 Amerikaanse eiken uit perceel naast Oertijdmuseum zonder herplant. Hondenclub maakt hier gebruik van.
- Bosscheweg 125, kappen: 3 wilgen en 4 berken met herplant
- De Houtbreker 2, kappen: 1 Japanse notenboom uit voortuin
- Van Hugenpothstraat, kappen: 4 amberbomen uit trottoir met herplant van 4 lindes
- Puccinistraat voor huisnummer 55, kappen: 1 vleugelnoot uit trottoir
- Schijndelseweg 1, kappen: 2 elzen en 2 coniferen uit voorerf en het plaatsen van een hekwerk
- Taxandrialaan naast huisnummer 2, kappen: 1 populier uit grasveld met herplant

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunning
- Mijlstraat 104, realiseren 20 camperplaatsen

Verleende omgevingsvergunningen
- Dr. De Brouwerlaan 74, kappen: 1 berk op speelplaats kinderopvang. Herplant met 1 rode esdoorn
- Esdoorngaard 24 en 25, realiseren uitbouw aan voorzijde woningen
- De Schoren 13 en 13a, realiseren bedrijfsgebouw met inpandige bedrijfswoning
- De Volder tussen huisnummers 2 en 58, rooien: 1 es uit groenstrook. Herplant met 1 veldesdoorn en 1 krentenboom.

Melding gesloten bodemenergiesysteem
- Koningsvaren 22, aanleg gesloten bodemenergiesysteem buiten inrichtingen

Evenementenvergunning
- De Proeftuin
Verleende evenementenvergunning aan Lionsclub Boxtel Belles Amies voor het organiseren van De Proeftuin in de tuin van SintLucas, Burgakker 17, op zondag 14 april 2019 van 13.00 tot 19.00 uur.
- Rommelmarkt Mijlstraat
Verleende evenementenvergunning aan Buurtvereniging De Mijlpaal voor het organiseren van een Rommelmarkt in het gedeelte van de Mijlstraat tussen Armehoefstraat en Lennisheuvel op zondag 14 april 2019 van 10.00 tot 13.00 uur.

Aanvullingen week 8

Aangevraagde omgevingsvergunningen
- Achterberghstraat 59, uitbreiden carport
- Munsel 104, verbouw woonboerderij
- Oude Postbaan 15, vervangen kozijnen en voordeur voorzijde woning

Melding Activiteitenbesluit Milieubeheer
- Kapelweg 90, veranderen tuinplantenkwekerij

Verkeersbesluit
- Verkeersbesluit parkeerplaatsen elektrische auto Oosterhof

Verbouwing bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

GEMEENTE INFO
Oud papier:
28-02 Keefheuvel e.o.
01-03 Kalksheuvel
01-03 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
02-03 Selissen en Selissenwal buitenroute; o.a. Dianabos, gedeelte Munsel en Molenwijkseweg
06-03 Vrilkhoven e.o.

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.
LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak
GESLOTEN: carnavalsmaandag, 4 maart

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 944
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Lieve lezers,

Het kriebelt en het jeukt weer! En dat komt niet door de bultjes op mijn intieme zone. Nog maar eventjes en dan begint het mooiste feest van het jaar weer, d'n carnaval! Daarom deze week een special: ik bespreek met jullie de Vijf Fases van Carnaval.

Het mooie is: de Vijf Fases van Carnaval lijken verdacht veel op de fases van het draaien van een flinke drol. Die fases lopen dus nagenoeg gelijk aan elkaar. Dit heb ik laatst ontdekt, toen ik na een flinke lunch eens goed moest gaan zitten. Ik zal het uitleggen.

Fase 1: De anticipatie
In deze fase zitten we op dit moment. Je voelt het borrelen, je voelt het komen, je móet enorm. Het is niet meer te houden, en alle opgebouwde energie moet eruit. Je moet alleen nog héél even wachten, want het kan nog niet beginnen. Een frustrerende fase, maar ook een fase waarin je weet dat er binnenkort verlichting zal komen.

Fase 2: De aanzet
Ja! Je mag! Je zit er helemaal klaar voor, en in deze fase is de broek vaak al op de enkels. Er is groen licht, en er mag nu aangezet worden. Je gaat er met volle bak energie in. De druk gaat van de ketel. Een mooi moment: de kop is eraf.

Fase 3: Het loopt
Je zit er prima in, en alles loopt lekker door. Je hoeft niet flink aan te zetten om succes te hebben in deze fase. Het begin ligt achter je, en het eind is nog lang niet in zicht.

Fase 4: Nog even doorduwen
Het einde is in zicht, je voelt het aankomen: dit gaat snel afgelopen zijn. En juist dát is het moment dat er nog even flink moet worden doorgeduwd. Je wilt niet stoppen met de haven in zicht; anders blijft er zoveel moois onafgemaakt liggen. Dus wat doe je? Je spant alles nog één keer aan en pakt dat laatste stukje nog effe mee.

Fase 5: Schoonvegen en hergroeperen
Het is klaar. Er is stank, maar ook opluchting. Het enige dat je nu nog te doen staat is de boel weer netjes krijgen. Je veegt jezelf schoon, je zorgt dat de boel weer op orde is, en je gaat over tot de orde van de dag. En daarna is het alleen maar wachten tot de volgende keer.

Zo, dat waren ze. Leg het eens langs je eigen ervaringen, en je zult zien dat het overeenkomt. Ik ben in elk geval blij dat fase 2 bijna is aangebroken. En ik zit as we speak op de wc, dus dan weten jullie het wel. Wat is jullie lievelingsfase?

Maak er allemaal een mooie carnaval van, lieve lezers. Veel plezier, en tip van Bets: blijf op tijd naar de wc gaan!

Liefs,
Bets

Foto: Erfgoedvereniging Kèk Liemt

Erfgoedvereniging Kèk Liemt zou graag informatie ontvangen over de foto's in de rubriek Liempde van toen. Het gaat elke keer om een andere foto met een onbekend dorpsgezicht, evenement of personen. Bij welke gelegenheid is de foto gemaakt en wanneer?

Kun jij meer vertellen over deze foto? Geef je reactie dan door aan DeMooiBoxtelKrant via redactie@demooiboxtelkrant.nl of bel naar 0411-842827. De reacties kunnen ook worden geplaatst op www.liempde.info of via e-mail naar info@kekliemt.nl. Alle reacties staan vermeld op de website van Kèk Liemt, www.kekliemt.nl.

Alvast bedankt namens de werkgroep collectiebeheer van de Erfgoedvereniging Kèk Liemt.

CATERING 't Tussenstation: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

WONING TE KOOP
Altijd al willen wonen in Lieshout (Eindhoven - Helmond)? Dit is je kans! Hoekhuis te koop, Kijk voor meer informatie op de volgende link: https://goo.gl/RTFgwC

VAKANTIE
Met vrienden of familie genieten van een heerlijk verblijf in de Ardennen? Dat kan in onze mooie, authentieke woonboerderij voor groepen tot 12 personen. www.huisjeardennenhuren.nl

AANGEBODEN
Nieuwe Dessotapijttegels. Allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

FOTOGRAFIE
Cock Stam: Voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids- en uitvaartreportages. Meer informatie: 06 48 65 77 85

BEZORGERS GEZOCHT
Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant op zoek naar bezorgers. Is er niet direct een wijk vrij bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst. Interesse? Meld je aan op www.mooiboxtel.nl/bezorger-worden

VAKANTIE
Met vrienden of familie genieten van een heerlijk verblijf in de Ardennen? Dat kan in onze mooie, authentieke woonboerderij voor groepen tot 12 personen. www.huisjeardennenhuren.nl

AANGEBODEN
Nieuwe Dessotapijttegels. Allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

FOTOGRAFIE

Cock Stam: Voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids- en uitvaartreportages. Meer informatie: 06 48 65 77 85

BEZORGERS GEZOCHT

Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant op zoek naar bezorgers. Is er niet direct een wijk vrij bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst. Interesse? Meld je aan op www.mooiboxtel.nl/bezorger-worden

VAKANTIE

Met vrienden of familie genieten van een heerlijk verblijf in de Ardennen? Dat kan in onze mooie, authentieke woonboerderij voor groepen tot 12 personen. www.huisjeardennenhuren.nl

AANGEBODEN

Nieuwe Dessotapijttegels. Allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

FOTOGRAFIE

Cock Stam: Voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids- en uitvaartreportages. Meer informatie: 06 48 65 77 85

BEZORGERS GEZOCHT

Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant op zoek naar bezorgers. Is er niet direct een wijk vrij bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst. Interesse? Meld je aan op www.mooiboxtel.nl/bezorger-worden

VAKANTIE

Met vrienden of familie genieten van een heerlijk verblijf in de Ardennen? Dat kan in onze mooie, authentieke woonboerderij voor groepen tot 12 personen. www.huisjeardennenhuren.nl

AANGEBODEN

Nieuwe Dessotapijttegels. Allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

FOTOGRAFIE

Cock Stam: Voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids- en uitvaartreportages. Meer informatie: 06 48 65 77 85

BEZORGERS GEZOCHT

Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant op zoek naar bezorgers. Is er niet direct een wijk vrij bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst. Interesse? Meld je aan op www.mooiboxtel.nl/bezorger-worden

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

WONING TE KOOP
Altijd al willen wonen in Lieshout (Eindhoven - Helmond)? Dit is je kans! Hoekhuis te koop, Kijk voor meer informatie op de volgende link: https://goo.gl/RTFgwC

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

WONING TE KOOP
Altijd al willen wonen in Lieshout (Eindhoven - Helmond)? Dit is je kans! Hoekhuis te koop, Kijk voor meer informatie op de volgende link: https://goo.gl/RTFgwC

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

WONING TE KOOP
Altijd al willen wonen in Lieshout (Eindhoven - Helmond)? Dit is je kans! Hoekhuis te koop, Kijk voor meer informatie op de volgende link: https://goo.gl/RTFgwC

VAKANTIE

Met vrienden of familie genieten van een heerlijk verblijf in de Ardennen? Dat kan in onze mooie, authentieke woonboerderij voor groepen tot 12 personen. www.huisjeardennenhuren.nl

AANGEBODEN

Nieuwe Dessotapijttegels. Allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

FOTOGRAFIE

Cock Stam: Voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids- en uitvaartreportages. Meer informatie: 06 48 65 77 85

BEZORGERS GEZOCHT

Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant op zoek naar bezorgers. Is er niet direct een wijk vrij bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst. Interesse? Meld je aan op www.mooiboxtel.nl/bezorger-worden

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

WONING TE KOOP
Altijd al willen wonen in Lieshout (Eindhoven - Helmond)? Dit is je kans! Hoekhuis te koop, Kijk voor meer informatie op de volgende link: https://goo.gl/RTFgwC

Zoutloze wedstrijd voor RKSV Boxtel tegen WEC

Wijbosch - De hoofdmacht van RKSV Boxtel reisde zondag af naar Wijbosch voor een duel tegen WEC, een tegenstander die vlakbij op de ranglijst bivakkeert. Bij winst zou Boxtel zichzelf een goede dienst bewijzen. Enerzijds om de slechte reeks te beëindigen en anderzijds om wellicht de weg omhoog op de ranglijst in te slaan.

Na vijf minuten spelen was er een kansje voor Boxtel via Mitchell Vogels, maar zijn kopbal miste de nodige kracht. In het eerste half uur waren er wat kansen over en weer, maar Boxtel had het meeste balbezit en de daarbij behorende drang naar voren. Het laatste kwartier was het WEC dat de bal meer op begon te eisen, maar ook zij werden niet gevaarlijk voor de goal. De eerste helft werd overigens wel gekenmerkt door, aan beide zijden, zeer onzorgvuldige passing en balbehandeling. Toen het rustsignaal klonk, gingen beide ploegen zonder doelpunten de kleedkamer in. Aan de kant van WEC hadden helaas al wel twee spelers geblesseerd het veld moeten verlaten.

Na rust gingen beide ploegen onverdroten verder waar ze in de eerste helft waren gebleven, namelijk met lange ballen en bovendien met bij vlagen ongeïnspireerd voetbal. Plotsklaps was er in de zestigste minuut een loei van een kans voor Boxtel. De bal zeilde langs keeper Santegoeds en via de binnenkant van de paal over de lijn. Waar iedereen van Boxtel de bal als doelpunt zag, waren de scheidsrechter en de grensrechter een andere mening toegedaan. Boxtel paste hierna nog het maximale aantal wissels toe, te weten Stefan Persoons, Valentijn Waals en Gerben van Boxtel. Zij stonden hun plek af aan Lars van Hamond, Daniel Foster en Jari Klijmij in een poging het tij te keren.

Het laatste deel van de wedstrijd kenmerkte zich ook door het fors aantal stevige overtredingen. Dit was natuurlijk ook een gevolg van twee ploegen die koste wat kost wilden winnen, maar ook zeker niet in de slotseconden tegen een zeperd aan wilden lopen. Toen na negentig minuten scheidsrechter Ulijn, die een goede wedstrijd floot, het welletjes vond, kon Boxtel alleen maar concluderen dat het zichzelf wederom tekort had gedaan.

Op 10 Maart staat Boxtel de volgende wedstrijd te wachten, wederom uit en ditmaal tegen SCMH. De aftrap in Mariaheide vind plaats om 14.30 uur.

Verlies voor HCB'92 DS1

Boxtel - De handbalsters van HCB'92 begonnen zondagochtend thuis al vroeg aan de wedstrijd tegen Elshout DS3. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijkop, maar tegen het eind zetten de bezoekers een tandje bij en pakten zij de overwinning.

Al snel wist Annemarie Sens de 1-0 te maken. Een paar aanvallen later werd het 2-0 doordat Gitte Vanhout een goal maakte vanuit de hoek. Helaas stapte HCB'92 niet goed uit en wist Elshout vanaf de 9 meter te scoren. Daarna kwam Vanhout weer mooi vrij in de hoek en maakte ze de 3-1. Na vijf minuten spelen was het 4-2 voor HCB'92, het vierde doelpunt werd gezet door Liza van Rooij met een mooi afstandsschot. De Boxtelse dames stonden goed in de aanval, maar Elshout wist door een paar sterke aanvallen toch nog twee doelpunten achter elkaar te scoren, wat leidde tot een gelijkspel 4-4. Veerle van Abeelen zette HCB vervolgens op voorsprong; ze stond goed vrij op de cirkel, waardoor ze mooi aangespeeld kon worden en kon scoren. Annemarie Sens maakte een mooie goal, vanuit de hoek, over de Elshoutse keepster heen.

Verdedigend stond HCB'92 erg goed, er werd goed aangesloten, maar toch wist Elshout een paar keer achter elkaar te scoren. Van Abeelen werd weer mooi aangespeeld op de cirkel en bracht de stand op 7-9. Liza van Rooij onderschepte de bal van Elshout waardoor Van Abeelen de break kon afmaken. Helaas begon Elshout goed uit te lopen, waardoor de stand op 9-13 kwam in het voordeel van de uitploeg. Sens startte mooi in en maakte daarmee de tiende goal voor HCB'92. Manon Foolen startte ook goed in en kon de 11-13 maken, waardoor het weer gelijk opging. Elshout gooide er echter een tandje bij en begon erg sterk te spelen. Het resultaat was een eindstand van 12-19. De twaalfde en laatste goal voor de thuisploeg werd mooi gezet door Van Abeelen, wederom vanaf de cirkel.

DVG pakt al vroeg de overwinning tegen NLC'03

Foto: Toon van Ruremonde

Liempde - In tegenstelling tot de voorgaande winstpartijen, waar DVG pas in de laatste minuten scoorde, was het afgelopen zondag in Lith een vroeg doelpunt dat uiteindelijk ook als winnend de boeken ingaat: 0-1.

In de vijfde minuut werd een hoekschop genomen door DVG; de bal werd via een DVG-hoofd over het doel gekopt. De scheidsrechter kende echter opnieuw een hoekschop toe. Opnieuw kopte een DVG'er in, en dit keer was het wel doeltreffend. Bart de Windt tekende als afzender. Kort daarop werd Raymon Strik aardig voor problemen gesteld. Hij stond een beetje ver voor het doel omdat de bal ook op het middenveld was. Een NLC-speler lanceerde een hoge bal waardoor Raymon snel terug moest, wat met de laagstaande zon een lastige situatie opleverde. Hij kon ten koste van een hoekschop een snelle gelijkmaker voorkomen. DVG bouwde in de beginfase een licht veldoverzicht op. Een mooie diepe bal, vanuit de verdediging gespeeld door Daan Voets, werd goed meegenomen door Bas Smulders. Zijn strakke voorzet ging via de keeper over de achterlijn. De corner leverde in dit geval geen gevaar op. NLC zocht de grenzen van de scheidsrechter nadrukkelijk op door een fysiek spel te spelen. Flinke charges werden naar rato bestraft. DVG probeerde met minimale inspanning een maximaal resultaat te boeken, maar met nog driekwart wedstrijd te gaan was dit wat aan de vroege kant. Na een half uur spel werd DVG vastgezet op de eigen helft en kon aanvallend nog maar weinig uitrichten. Strik moest een paar keer handelend optreden, zoals kort voor rust bij een gevaarlijk schot.

Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde
DVG kwam al snel op voorsprong en gaf deze niet meer af. (Foto: Toon van Ruremonde) Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde
ODC behaalde in Sint-Michielsgestel de overwinning. (Foto: Leo de Bakker) Foto: Leo de Bakker

Kort na rust kreeg DVG een vrije trap op de punt van de 16 meter. Bas Smulders wist Bart de Windt te bereiken, maar de bal ging over het doel. Er ontstond een gelijksoortig spelbeeld als in de fase voor de rust. NLC probeerde aanvallend een vuist te maken en DVG leunde achterover. Bij een nieuwe overtreding van NLC, vlak voor zijn dug-out, ontplofte coach Van der Putten waarop hij werd weggestuurd. NLC probeerde van alles, maar voor DVG werd het niet echt gevaarlijk. Een tweede treffer zou aan alle onzekerheid een einde hebben gemaakt. Sander van de Ven was er dicht bij, maar zijn schot ging via de keeper tegen de paal en daarna kon de keeper de bal oprapen. De beste kans voor NLC kwam voort uit een vrije trap op zo'n 20 meter van het Liempdse doel. Via de muur ketste de bal een compleet andere richting op dan Raymon Strik had verwacht. Met een flinke sprint kon de gelijkmaker voorkomen worden. Kort daarna vond de scheidsrechter het welletjes en kon DVG weer drie punten bijboeken. Eindstand 0-1.
Op 17 maart speelt DVG thuis tegen WEC.

DVG 2 speelde thuis en ook hier was één doelpunt genoeg voor de overwinning. Bart van de Ven was de maker van het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Rhode 3.

ODC behaalt overwinning op SCG'18

Sint-Michielsgestel - Na winst in eigen huis op Haarsteeg vorige week, trok ODC zondag ten strijde in Sint-Michielsgestel tegen SCG'18. Die ploeg won vorige week zijn eerste wedstrijd van het jaar en was nu gebrand op eenzelfde resultaat. De Gestelaren slaagden daar niet in en het werd voor de Boxtelse voetballers een 0-1 overwinning, waarop weinig viel af te dingen. SCG'18 wist deze middag nauwelijks kansen te creëren, terwijl ODC met wat meer precisie meer doelpunten had kunnen maken.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, al kreeg ODC wel wat meer kansen, die aanvankelijk niet werden benut. SCG'18 combineerde goed, maar eenmaal bij het strafschopgebied ontbrak het aan doeltreffendheid. Bij ODC was dat wat beter geregeld en dat leidde in de twintigste minuut tot de Boxtelse voorsprong. SCG probeerde van alles om wat aan deze stand te veranderen, maar tot echte kansen leidde dat nauwelijks. ODC kreeg wel nog enkele mogelijkheden, maar deze werden ook niet meer benut.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. SCG werkte er hard voor, maar miste de finesse om het de ODC-verdediging moeilijk te maken. ODC kon de definitieve nekslag niet toedienen, omdat ook nu een aantal kansen om zeep werd geholpen. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd lukte het SCG'18 niet om de score gelijk te trekken en ODC nam de punten mee naar Boxtel.

Bridge

Bridgeclub Fellenoord, uitslagen 20 februari
A -Lijn: 1 J. Koppen & J. van de Biggelaar 59,72% 2 J. van Breugel & R. Koelink 54,16% 3 M. Ronde & M. Jussen 51,38%

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 19 februari
A-Lijn: 1 M. Kleiss & E. Wijnen 67,71% 2 H. Jolie & F. Geurts 63,54% 3 R. van Stuivenberg & G. Joren 59,03% B-Lijn: 1 M. Soederhuizen & J. van Oosterhout 63,65% 2 J. van de Vorstenbosch & T. Daams 56,67% 3 T. Heidelberg & T. van der Horst 53,65%
Uitslagen 20 februari
A-Lijn: 1 H. van Esch & P. van de Ven 61,25% 2 T. van Bragt & J. van Oosterhout 60,83% 3 S. Tempels & J. de Wolf 55,00% B-Lijn: 1 S. van Alphen & J. Jilesen 66,67% 2 J. van Dijk & G. aan de Stegge 59,17% 3 L. Bekers & T. van de Sande 57,50%
Uitslagen 21 februari
A-Lijn: 1 T. van Roosmalen & F. van Roy 62,08% 2 R. van Stuivenberg & A. Wouters 56,25% 3 C. & B. Nienhuis 55,83% B-Lijn: 1 T. Hoppenbrouwers & G. Wagenaars 62,50% 2 J. Jansen & R. Koenders 60,94% 3 H. & J. van Uitert 58,33% C-Lijn: 1 C. Broeders & A. van de Ven        62,50% 2 J. & M. Dekkers 60,42% 3 G. Dams & A. Melcherts 55,73%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 21 februari
A-Lijn: 1 J. & H. van de Steen 63,75% 2 M. Nieman & R. van Heeswijk 60,83% 3 J. van de Laar & G. van Oirschot 56,25% B-Lijn: 1 J. van Dijk & R. van der Heijden 56,67% 2 A. & P. Wagenaar 55,83% 3 J. Beerens & B. van Ruremonde 52,92% C-Lijn: 1 G. van Boeckel & M. van de Hoek 60,42% 2 W. & J. Kuijpers 58,33% 3 J. Janssen & J. van de Laar 58,00%

Bridgeclub Revanche, uitslagen 19 februari
A-Lijn: 1 W. van der Heijden & A. van Os 60,76% 2 T. van Roosmalen & B. Hermkens 57,99% 3 T. van der Kolk & S. van Lier 57,64% B-Lijn: 1 J.A. Hellings & T. van Doorn 72,50% 2 J. van den Bouwhuijsen & J. van Helvoo 63,33% 3 A. Hazenberg & P. van Berkel 60,50%
Uitslagen 21 februari
A-Lijn: 1 J. Sweere & N. van de Poel 64,49% 2 F. van Roij & T. van Roosmalen 63,47% 3 L. & R. Verstijnen 61,74%

Bridgeclub Rembrandt, uitslagen 19 februari
A-Lijn: 1 F. Daniëls & C. van der Velden 62,08% 2 A. Feenstra & J. Clercx 61,25% 3 H. Maas & P. Raaijmakers 58,75% B-Lijn: 1 E. Jansen & L. Bik 75,00% 2 E. Kemna & D. Landman 58,75% 3 A. van Kempen & S. van de Vries 55,21%

Essche Bridgeclub, uitslagen 21 februari
A-Lijn: 1 A. Donhuijsen & M. den Ouden 60,12% 2 H. van de Aa & J. Hereijgers 59,82% 3. A. Melis & M. van de Molengraft 58,33% 3 E. van de Broek & P. Olijslagers 58,33%

Biljart

BV 't Wapen van Liempde/RegioBank, uitslagen
De Hazelaar 1-'t Wapen van Liempde/Regiobank kader        9-0
't Wapen van Liempde/Regiobank 1 libre-Haarsteeg 1        22-27
't Ivoor 2-'t Wapen van Liempde/Regiobank 2        27-24
't Ivoor 2-'t Wapen van Liempde/Regiobank 3        19-26

BV Geboliesch, uitslagen week 8
Samen Sterk-De Eenheid        27-39
't Krijtje-De Eenheid        40-35
Ons Vertier-Le Carambole        35-36
De Stapelaars-De Fetsers        34-38
Dé ziek wel zitte-Kloosterboys        33-36
De Treffers-De Prutsers        32-33

BV 't Ivoor, eerste speelronde Boxtels Kampioenschap Bandstoten, standenlijst 22 februari
Poule 1: Jeroen Loermans, Marcel Koolen,Cees Bouter, Henry van Dijk
Poule 2: Harry van de Velden, Henk van Kollenburg, Gerard Bekkers, Monique Drost
Poule 3: Willem Witte, Fons van Loon, Arno Raaijmakers, Peter Verhagen
Poule 4: Martien van de Loo, Hein Vervoort, Jacques van Loon, Wilma van Schijndel
Poule 5: Henk Goettsch, Steef Zink, Theo van Dongen, Toon van Houtum

BV 't Ivoor, uitslagen week 8
Avondcompetitie libre
't Ivoor 2-Het Wapen van Liempde 2        27-24
't Ivoor 3-Het Wapen van Liempde 3        19-26
't Zonneke 1-'t Ivoor 4        30-24
Avondcompetitie 3-banden klein
't Hooghuys/Van Hooft 7-'t Ivoor 1        30-24
Avondcompetitie 3-banden groot
't Ivoor 1-Rio Bar 2        20-27
Dagcompetitie libre
't Ivoor 1-Haarstek 3        34-34
't Ivoor 2-NAL 1        34-37
Schuttershof 60-'t Ivoor 3        37-30
NGTR 3-'t Ivoor 4        28-40
't Ivoor 5-NAL 5        37-35
Dagcompetitie 3-banden klein:
D'n Brouwer 4-'t Ivoor 6        21-27
D'n Brouwer 1-'t Ivoor 7        30-20
't Ivoor 8-De Piepers 4        26-29                        
Pas Buiten-'t Ivoor 9        19-30
Eredivisie teams Buffalo Leaque 3-banden groot:
Het Hartje van Wanrooij-'t Ivoor Boxtel        6-2

Zaalvoetbal

Uitslagen 23 februari
Big Street 68-Van de Sande/Pacqt         4-3
Le Temps Perdu-'t Hart van Boxtel        1-1
Juf Juf United-Tahadi        2-4
Langenberg/Dammers-Café Vollop        3-4
't Geveltje-Brant Sports 2000        3-5
Uitslagen 25 februari
Vermeer verz-Dobotex BV        6-0
Wijnpakkettenonline-Van Stekelenburg        2-3
Celdex BV-ZVS Filias 2        6-1
Green Team-Van der Heijden milieu        9-1
i.v.m. carnaval zaterdag 2 en maandag 4 maart geen zaalvoetbal

Voetbal

ODC, Essche Boys, uitslagen 24 februari
SCG'18-ODC 1        0-1
Essche Boys 1-Tuldania 1        0-2
Essche Boys VR1-Waspik VR1        3-3

DVG, uitslagen 23 februari
DVG JO7/1-SBC JO7/1        11-5
DVG JO7/2-SBC JO7/2        3-6
DVG JO8/1-Boekel Sport JO8/4        1-2
DVG JO9/1-Avanti'31 JO9/2        1-2
Gemert JO9/3-DVG JO9/2        7-2
MVC JO9/2-DVG JO9/3        3-13
Daw JO11/1-DVG JO11/1        13-3
DVG JO11/2-Avanti'31 JO11/2        4-1
Mariahout JO11/3G-DVG JO11/3        19-0
Rhode JO13/1-DVG JO13/1        2-1
FC Uden JO13/1-DVG JO13/2        0-2
Erp JO13/2-DVG JO13/3        3-0
Deurne JO15/1-DVG JO15/1        1-3
DVG JO15/2-Nijnsel JO15/1        3-0
Rhode MO15/1-DVG MO15/1        3-2
DVG JO19/1-DSV JO19/1        4-6
WHV JO19/1G-DVG JO19/2        5-1
Uitslagen senioren en dames, 24 februari                                                        
NLC'03 1-DVG 1        0-1
DVG 2- Rhode 3        1-0
Wec 2-DVG 3        5-1
DVG 5-Blauw Geel 13        1-3
DVG 7-VCO 3        4-2
ST Estria/GVV'57/SCV'58 VR2-DVG VR1        1-1

RKSV Boxtel, uitslagen 23 februari
Boxtel JO15/1-BVV/Timmermans Infra JO15/1 3-6
Uno Animo JO12/1-Boxtel JO12/1         2-9
Boxtel JO11/2-Emplina JO11/4         3-2
OJC Rosmalen JO9/1-Boxtel JO9/1         3-2
NEO'25 JO8/1-Boxtel JO8/1         9-3
Uitslagen 24 februari
WEC 1-Boxtel 1         0-0
VOAB 5-Boxtel 5         1-1
Boxtel 9-SCG'18 9         0-5

Handbal

HCB'92, uitslagen 23 februari
HCB'92 D1-Elshout D1        6-19
HCB'92 DB1 - Elshout DB1        6-17
Uitslagen 24 februari
HCB'92 DS1-Elshout DS2        12-19
Zephyr/HCB'92 HB1-Tremeg HB1        13-19
Bedo HS3-Aristos/HCB'92 HS2        29-14

Tafeltennis

Taverbo-Sabo, uitslagen week 8
Senioren
Taverbo-Sabo 1-HTC 1         5-5
Taverbo-Sabo 2-Cevelum 1        7-3
Taverbo-Sabo 3-The Back Hands 1        2-8
Taverbo-Sabo 4-Waalwijk 2        10-0
Taverbo-Sabo 5-Flash 6        2-8
Taverbo-Sabo 6-Smash '73 1        2-8
Taverbo-Sabo 7-Smash '73 2        9-1
Taverbo-Sabo 8-Kruiskamp 81 6        10-0
Taverbo-Sabo 9-Kruiskamp 81 5        5-5
Jeugd
Taverbo-Sabo 1-'t Belke 1        7-3
Taverbo-Sabo 2-Budilia 1        2-8                
Taverbo-Sabo 3-ATTV 71 1        7-3

Paardensport

HSV St. Martinus/PC Reambo, uitslagen Berkel Enschot 23 februari
Dressuuruitslagen ponyruiters
Lieke Tinnenbroek met Nando, klasse C-Z1, 4e plaats met 63,08%
Dressuuruitslagen paarden
Lieke Tinnenbroek met Jason, klasse L-1, 3e plaats met 200,5 punten

Jeu de boules

JBV De Walnoot, uitslagen RegioMix 25 februari
1. Truus van der Heijden 3/31 punten 2. Leo Bekers 2. Martin Puijn 3/24 punten 4. Joop Schellekens 3/21 punten 5. Wim van Alphen 3/12 punten

Eerste Open Boxtels Kampioenschap Bandstoten van start

De eerste editie van het Open Boxtels Kampioenschap Bandstoten trok vele deelnemers. (Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen

Boxtel - De eerste ronde van het eerste Open Boxtels Kampioenschap Bandstoten ging afgelopen vrijdag van start in het Biljartcentrum Boxtel aan de Voetboog. Het door Biljartvereniging 't Ivoor georganiseerde kampioenschap vindt dit jaar voor het eerst plaats. De finale is op vrijdag 15 maart.

Om 19.30 uur gingen de deelnemers, waaronder twee dames, uit Boxtel en omgeving de strijd aan om in een gezellige sfeer dit nieuwe biljartevenement op hun naam te kunnen schrijven.

Gezien het aantal deelnemers wordt het kampioenschap gespeeld in vijf poules waarvan de winnaar en de beste nummers twee zich plaatsen voor de finale op vrijdag 15 maart. De volgende wedstrijden in de poulefase worden op vrijdag 8 maart gespeeld. De entree is gratis, en iedereen die de biljartsport een warm hart toedraagt is welkom. Aanvang is om 19.00 uur.

Teams 't Ivoor leveren wisselende resultaten

Boxtel - Team 2 van de avondcompetitie libre van biljartvereniging 't Ivoor trad vorige week aan tegen het tweede team van 't Wapen van Liempde/RegioBank. Het werd een overwinning voor de mannen uit Boxtel, die grotendeels te danken was aan de sterke partij van Henk van Boxmeer die zijn tegenstander Theo de Beer op slechts vier punten achter liet.

Ook team 3 speelde tegen de mannen 't Wapen, en wel het derde team. Hier waren het de biljarters van Liempde die aan het langste eind trokken. Edward Korsten van 't Wapen van Liempde eiste de hoofdrol op met een partijmoyenne van 6,66. Hij liet hiermee Wim Bekkers kansloos. Team 4 zat in de hoek waar de klappen vallen. Alle drie partijen werden verloren. Het 3-banden klein team ging ook ten onder met drie verloren partijen. Het 3-banden groot team verloor thuis met 20-24 van de Rio Bar 2. Bernhard Legierse speelde een zeer goede partij die hij won met een moyenne van 0,935. Het was het enige wapenfeit van dit team.

Bij de afdeling dagcompetitie speelde team 1 remise tegen de Haarstek 3. Fouad Hasbani, die afgelopen weekend kampioen werd in de eerste klasse libre, liet zo maar zes punten liggen. Zijn team blijft hiermee wel op de goede koers om poulewinnaar te worden. Team 2 moest zijn meerdere erkennen in NAL 1. Jan Meeuwis en Henk de Koning wonnen hun partij. Team 3 kon het ook niet bolwerken. Het verloor ruim van Schuttershof 60+ met 37-30. Deze week redde Harrie Verhoeven de eer voor dit team. Team 4 pakte met de maximale score van veertig punten de winst op NGTR 3. Harrie van der Velden, Math Hendriks, Gerard Eijkemans en Ton Rooms waren hiervoor verantwoordelijk met vier winstpartijen. Team 5 won van NAL 5. Andre Vissers en Gerard Eijkemans wonnen hun partij.

Bij het 3-banden klein speelde team 6 een gewonnen ontmoeting tegen D'n Brouwer 4. Henk Goettsch en Math Hendriks speelden een zeer goed moyenne en wonnen gedecideerd. Wim van Gils kwam tot zeven punten. Team 7 ging kansloos ten onder tegen D'n Brouwer 1. Team 8 kon het ook niet gewonnen krijgen van De Piepers 4. Johan Beaard redde de eer voor dit team. Team 9 haalde flink uit tegen Pas Buiten 1. Zij wonnen met 30-19. Henk van Kollenburg, Richard van Pierlo en Rien Meijs wonnen met goed spel.

Het eredivisie team speelde de uitwedstrijd tegen Het Hartje van Wanrooij in Oosterhout. Het liep uit op een 6-2 nederlaag. Alleen Richard Berkelmans wist zijn partij te winnen van Ad Broeders. Huub Wilkowski verloor van Harrie van der Ven. Jack van Peer moest zijn meerdere erkennen in Davy van Havere en Marc Roofthooft legde het af tegen Frank Martens. Het teammoyenne van 0,875 zegt genoeg over deze kansloze missie. De volgende wedstrijd is gepland op zondag 10 maart, thuis tegen STZ Zundert, aanvang 13.00 uur in het Biljartcentrum Boxtel.


't Wapen van Liempde/RegioBank 1 verliest van koploper

Liempde - Het kaderteam van BV 't Wapen van Liempde/RegioBank moest het afgelopen week opnemen tegen De Hazelaar 1 uit Rosmalen, tevens de kampioen van het vorig seizoen. Harm van de Laar en Henry van Dijk verloren kansloos. De tegenstander van Harm maakte de 180 caramboles in zeven beurten uit en de tegenstander van Henry won de partij ook in zeven beurten en had toen 300 caramboles met een slotserie van 143 gemaakt (42,85 gemiddeld). Ton Rovers kreeg nog de meeste kansen maar ook hij verloor in dertien beurten.

Martien van den Tillaart begon van acquit af met een serie van 78, maar stond tegenover een van de beste kadristen uit Zuid-Nederland. Martien stond in de zesde beurt op 155 caramboles toen Alex Ulijn uit Berlicum aan de tafel kwam. Hij maakte met een monsterserie van 246, de op één na hoogste serie dit seizoen gemaakt in Nederland, de partij uit en kwam uit op 310 in zes beurten (51,66). Ook Martien speelde een goede partij met 25,83 moyenne.
Het eerste libreteam speelde een thuiswedstrijd tegen Haarsteeg 1. Alleen Leo van Erp wist deze keer tot winst te komen in 22 beurten met een mooi gemiddelde van 3,63.
't Wapen van Liempde/RegioBank 2 en 3 speelden tegen 't Ivoor uit Boxtel. Johan van der Ven won in 22 beurten en 2,92 gemiddeld. Ook Tonny Tinnenbroek wist zijn partij te winnen. Theo de Beer behaalde slechts vier punten tegen Henk van Boxmeer en dat betekende een klein verlies voor de mannen uit Liempde.
Het derde libreteam nam het op tegen 't Ivoor 3 en wist de overwinning mee naar huis te nemen. Kopman Edward Korsten speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en was na twaalf beurten winnaar met 6,66 gemiddeld en een hoogste serie van 27. Ook Cor van Beers wist zijn partij te winnen. Invaller Johan van der Ven verloor na 24 beurten.
De hoogste serie was deze week voor Martien van den Tillaart met 78 caramboles.

Weer verlies voor L'Union

Sint-Oedenrode - Het eerste team van handboogschutterij L'Union Boxtel kon vorige week in Sint-Oedenrode in de voorlaatste competitiewedstrijd op de 25 meter wederom geen compleet team aan de meet brengen. Blessures, ziekte en werk hielden verschillende schutters aan de kant.

Tegenstander DVS Rosmalen won dan ook alle vijf sets en de uitslag was derhalve 10-0. Daarmee belandden de Boxtelaren op de laatste plaats in de ereklasse. Marcel van der Lee behaalde 229 punten, Henk Jegers 221 en Henri van de Broek 196.

De jeugd was ook actief in Sint-Oedenrode. Afgelopen vrijdag liet Jelt van de Langenberg een mooie 227 score optekenen, Meike van Oss reikte tot 227 punten en Sylvana van de Burgt tot 199. Breanna Vugs behaalde een persoonlijk record met 195 punten, Sam Spitters scoorde 185 en Senn Steenbakkers 176 punten.

MEP ZJ8E2 ongeslagen kampioen

De kersverse kampioenen met hun coaches Michèl Feenstra en Stefan van Thiel. Staand vlnr: Figo Maas, Elias van 't Hooft, Julius Welling, Thijn van Alphen en Mees Feenstra. Zittend vlnr: Thijs Maas, Hidde van Thiel, Faas Langerwerf en Timo Aarts. (Foto: ZJ8E2) Foto: ZJ8E2

Boxtel - Na een onberispelijk zaalseizoen vond afgelopen zaterdag voor de jonge hockeyers van de ZJ8E2 de niet al te verrassende ontknooping plaats. De mannen begonnen in Oss ogenschijnlijk ontspannen aan de laatste twee wedstrijden, waarin ze zich van een achterstand terugvochten naar een overwinning en een gelijkspel. Ze versloegen de jongens van HCL uit Liempde met 4-1, tegen de thuisploeg eindigde de wedstrijd in 2-2. Daarmee werden Figo, Elias, Julius, Thijn, Mees, Thijs, Hidde, Faas en Timo ongeslagen kampioen.

Mooie prestaties JC Liempde bij Judo Cup Brabant

Moergestel - Voor de judoka's van Judo Club Liempde stond zaterdag de vierde ronde van de Cup van Brabant-competitie op het programma. In sporthal Stokeind in Moergestel zagen coaches Bas Raaimakers en Jop van de Ven een aantal judoka's vol overgave de wedstrijden instappen, waar anderen het mentaal zwaar hadden. Verschillende Liempdse judoka's mochten plaatsnemen op het hoogste podium.

Senn Steenbakker was de uitblinker van de dag wat betreft judokwaliteiten. Met mooie worpen liet hij zien dat hij momenteel in vorm is. Anouk van der Mijden had haar dag niet en verloor tweemaal onnodig. De laatste wedstrijd herpakte ze zichzelf knap en won in de golden score (verlenging) met ipon.
Naast Senn Steenbakkers behaalden ook Desmond Tops, Ties Verhagen, Annabel Loman en Bram van Oorschot de eerste plaats. Roel van Erp, Jop van de Ven en Cas de Wit werden tweede. Gijs de Wit, Mike van der Mijden en Anouk van der Mijden behaalden een derde plaats en een vierde plaats was er voor Bas Daverveld, Lukas Said, Odin van Hedel en Mees Koster.
Hans van den Berg en Roy Kemps fungeerden tijdens de competitie als scheidsrechter.

18 / 18

Donderdag 28 februari

09.30 uur, vrije dans
14.00 uur, wandelmiddag
HobbyCentrum, Baroniestraat 105, Boxtel (aanmelden)

Huiskamer: koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Revanche Open Bridgedrive
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Carnavalskienen Aquavaria
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 1 maart

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

10.15 uur, Voorlezen 2+ & inloopochtend baby's en peuters uur
11.00 uur, VerhaalTijd
Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Carnaval bij Eetpunt Elisabethsdael
17.30 uur, Monseigneur Bekkersstraat 6, Boxtel

Carnavalsmis Oggelvorsenpoel
18.30 uur, St. Willibrorduskerk, Dorpsstraat 10, Esch

OERRR Nachtwachter in de Oisterwijkse bossen
19.30 uur, aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda

DuckOut met DJ Coenio
20.00 uur, Hofpaleis Denziz, Stationsstraat 71, Boxtel

Oggelvorsenpoel 55+bal
20.00 uur, Dorpshuis De Es, Dorpsstraat 5A, Esch

2-5 maart

Carnaval in de Spetterpoel (13.00-18.00 uur)
Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Carnaval in de Kwekpoel (14.00-17.00 & 19.30-22.30 uur)
Sporthal De Dommel, Van der Voortweg 14, Boxtel

B-Pool voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar
20.30 uur-24.00 uur, m.u.v. de dinsdag 23.00 uur, Baroniestraat 20, Boxtel

Zaterdag 2 maart

Archeohotspot: veldloop
10.00 uur, Oertijdmuseum De Groene Poort, Bosscheweg 80, Boxtel

Carnavalsmis
11.11 uur, St. Jans Onthoofding Kerk, Dorpsstraat 36, Liempde

Jeugdoptocht Oggelvorsenpoel
13.00 uur, Centrum, Esch

Huiskamer: carnaval met snert
14.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Sleuteloverdracht Indegat
14.11 uur, Markt, Boxtel

Jeugdoptocht Indegat
14.33 uur,

Dol-Fijn in De Spetterpoel (voor mensen met een beperking)
19.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Duck Out: dj show met Stuk - Scratch XXL - Den Dungen
19.30 uur, vertrek bus, Stationsplein, Boxtel

OERRR Nachtwachter in de Oisterwijkse bossen
19.30 uur, aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda

Waggelpodium
20.30 uur, Grand Café Rembrandt, Rechterstraat 56, Boxtel

Zondag 3 maart

Carnavalsmis
10.30 uur, Sint Petrusbasiliek, Oude Kerkstraat 20, Boxtel

Kolderzitting
10.30 uur, 't Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, Liempde

SuperMarkt
12.00 uur, Markt, Boxtel

Grote Optocht Oggelvorsenpoel
12.11 uur, Centrum, Esch

Grote Optocht Indegat
13.11 uur, Rechterstraat - Rozemarijnstraat - Markt-Clarissenstraat-Bosscheweg-Mgr.Wilmerstraat -Baroniestraat-Prins Bernardstraat-Breukelsplein-Breukelsestraat-Stationsstraat-Rechterstraat-Markt, Boxtel

Grote Optocht Ploegersland
14.11 uur, Opstellen aan de Europalaan. Vervolgens naar: Akkerstraat-Nieuwstraat-Kerkstraat-Dorpsstraat-Tooseplein-Vendelstraat-Keefheuvel-Raadhuisplein-Dorpsstraat-Kerkstraat waar hij wordt ontbonden, Liempde

Maandag 4 maart

09.15 uur, HobbyCentrum vrije dans
19.00 uur, HobbyCentrum stijldansen
Baroniestraat 105, Boxtel (aanmelden = verplicht)

Donseendjesfeest in De Kwekpoel
11.00 uur, Sporthal De Dommel, Van der Voortweg 14, Boxtel

Politiek Kaffee
11.55 uur, Grand Café Rembrandt, Rechterstraat 56, Boxtel

Loeriefoepe
18.00 uur, Concordiapark, Raadhuisplein, Liempde

Carnavalskienen
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Duck Out: Mega Monday Night Edition in De Kwekpoel
22.30 uur, Sporthal De Dommel, Van der Voortweg 14, Boxtel

Dinsdag 5 maart

Huiskamer: koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

HobbyCentrum: stijldansen (aanmelden =verplicht)
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Petazzie!
13.55 uur, Grand Café Rembrandt, Partycentre De Comsche Hoeve en Café De Fellenoord, Boxtel

Seniorweb inloopspreekuur
15.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Eendverbranding
16.55 uur, Sporthal De Dommel, Van der Voortweg 14, Boxtel

Woensdag 6 maart

Hobbycentrum: Spaans voor beginners (aanmelden)
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Kienen met de invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Huiskamer: rikken-jokeren
13.30 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Telebingo
20.40 uur, Omroep Dommelland

Foto: Fam Hagemeijer

Vinn van Diessen

Binke van de Wetering toont trots haar oorkonde. (Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen

Binke van de Wetering

Karin van de Sande