DeMooiBoxtelKrant

7 oktober 2015

DeMooiBoxtelKrant 7 oktober 2015


Zomers genieten van zonnige Herfstfair

Foto: Monique Fick

Boxtel - Het was druk, gezellig en het leek wel zomer. Afgelopen zondag trok de Herfstfair weer vele mensen naar het centrum van Boxtel. Organisator Boxtel Vooruit had de Markt wederom omgetoverd tot één groot, sfeervol festijn, met allerlei kraampjes met lekkernijen en koopwaar, demonstraties en gezellige hoekjes waar genoten kon worden van muziek en typische najaarsproducten.

De terrassen op en rond de Markt zaten bomvol met bezoekers die genoten van de sfeer en van de nazomerzon. En ook elders in het centrum was het goed toeven op de terrassen, én in de winkels, die in grote getale meededen aan de koopzondag. Kinderen konden knutselen op de Markt en zich uitleven op het springkussen in de Croonpassage, kunstliefhebbers konden hun hart ophalen bij Kunstroute De Rode Draad en voor liefhebbers van vers fruit was er in de oude boomgaard een appelproeverij met mobiele sappers te bezoeken.

Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam

Ook Meewerkend Boxtel, zoals de nieuwe leus van de gemeente luidt, was vertegenwoordigd op deze prachtige dag vol bedrijvigheid. Bij Café Markzicht was gemeentewoordvoerder Bas Schel te vinden. Samen met een ober en serveerster van De Grapjurk nam hij suggesties voor een beter meewerkende gemeente in ontvangst van mensen die daar ideeën voor aan wilden dragen. Zij kregen in ruil hiervoor een gratis kop koffie. Mét een Jaskuukske, de nieuwe Boxtelse lekkernij bedacht door Markzicht-uitbater Mark van de Moosdijk en bakker Gradjan Buss. Dit 'kuukske' beleefde haar primeur op de Herfstfair.

Ook werd het nieuwe pocketboekje 'Beleef bourgondisch Boxtel' aan de markthoreca aangeboden. In deze handige folder zijn meer dan veertig horecagelegenheden in het centrum van Boxtel te vinden, compleet met foto, informatie en plattegrond.

Lees verder en bekijk de foto's op pagina 14 en 15.

Heilig Hartkerk voor ruim 4 ton in de verkoop Kerk, pastorie en tuin moeten samen 1,8 miljoen opbrengen

Boxtel - De Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat in Boxtel staat te koop. Voor zo'n 415.000 euro wisselt de kerk van eigenaar. Wie kerk, pastorie en pastorietuin in zijn bezit wil krijgen, zal nog flink dieper in de buidel moeten tasten: de totale kosten bedragen dan 1,8 miljoen euro. De oppervlakte van pastorie, de kerk en bijbehorende gronden beslaat meer dan 5.000 vierkante meter.

De kerk werd begin januari teruggetrokken uit de eredienst, waardoor het gebouw leeg kwam te staan. Daarop werd het verzoek bij het bisdom ingediend om de kerk te kunnen verkopen. "Het is een prachtig gebouw met een brede historie. Bovendien zijn de gebouwen altijd goed onderhouden omdat het om nationale monumenten gaat", prijst vice-voorzitter van de Heilig Hartparochie Jos Polman de kerk aan.

Omdat het bisdom nu heeft ingestemd met de verkoop, is die weg vrij. Toch komt er nog een en ander kijken bij de verkoop: de kerk is een rijksmonument, waardoor eventuele verbouwingen binnen en buiten de kerk en pastorie aan strenge eisen moeten voldoen. Bovendien zal het bisdom niet met zomaar iedere koper akkoord gaan. "Het moet passen binnen de kaders die het bisdom stelt", aldus Polman.

De verkoop van de kerk is getoetst op haalbaarheid door een commissie, waarin gemeente, heemkundigen, het bisdom en de parochie vertegenwoordigd zijn.

Ook in Liempde staat de oude pastorie aan de Vendelstraat te koop. Compleet met tuin mag deze voor 1,25 miljoen euro van eigenaar wisselen.

Omgaan met rouw en verlies

Boxtel - Rouwbegeleidingsgroep Klim-op verzorgt dit najaar weer acht bijeenkomsten en een evaluatiebijeenkomst voor nabestaanden rond het thema omgaan met verlies.

Nabestaanden zijn van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomsten deel te nemen, en zo het verdriet een plaats te geven in hun leven en te verwerken. De eerste bijeenkomst van Klim-op is op dinsdagmiddag 20 oktober vanaf 13.30 uur bij ContourdeTwern in het Ursulagebouw langs de Baroniestraat.
De overige bijeenkomsten zullen iedere twee weken vanaf dan plaatsvinden, op dinsdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie kun je terecht bij Marieke Dijkshoorn via e-mailadres mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl of telefoonnummer 0411-655899.

ContourdeTwern zoekt vrijwilligers

Boxtel - Het Vrijwilligerssteunpunt is op zoek naar een vrijwilliger voor een aantal dagdelen in de week voor het verrichten van lichte administratieve en secretariële werkzaamheden.

Verder zoekt het steunpunt voor de bakkerij van Cello een enthousiaste vrijwilliger die samen met cliënten en hun begeleiders op maandag en eventueel woensdag sinterklaas- en kerstproducten wil maken. Voor de winkel van Vincentius is het op zoek naar een vriendelijke teamplayer die de handen mee uit de mouwen wil steken en die ook plezier heeft in de verkoop van het winkelassortiment. En ook voor het sinterklaashuis en de opvang van vluchtelingen en statushouders zijn nog vele bereidwillige handen gewenst.

Wil je meer weten over deze of andere vacatures of wil je een afspraak maken? Bel dan van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het Vrijwilligerssteunpunt via 0411-655899 of stuur een e-mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Activiteiten KVG in oktober

Boxtel - Het Katholieke Vrouwengilde Boxtel organiseert weer enkele activiteiten in de maand oktober.

Rob van Eck geeft op donderdag 15 oktober een lezing over Wereldreligies in historisch perspectief. Deze wordt gehouden in de Ridderzaal van Kasteel Stapelen en begint om 10.00 uur.
Op donderdag 29 oktober is er een wandeling, die om 10.00 uur vertrekt vanaf Eetcafé De Oude Ketting. Goede schoenen worden aanbevolen.

Henco de Berg speelt in Petrus

Boxtel - De Stichting Kerkconcerten Boxtel organiseert aanstaande zondag, 11 oktober, een bijzonder concert in de Sint-Petrusbasiliek van organist Henco de Berg.

De blinde musicus zal tijdens het concert onder andere stukken van Bach en Langlais ten gehore brengen, en zijn eigen compositie Fantaisie pour Grand Orgue. Het concert begint om 20.15 uur.

KBO-activiteiten

Donderdag 8 oktober         Bridgen in De Walnoot 13.30 uur
                                         Handwerken in De Orion 13.30 uur
Vrijdag 9 oktober        Rikken en jokeren in De Rots 13.30 uur
Maandag 12 oktober         Koersballen in de Orion 14.30 uur
Dinsdag 13 oktober         Biljarten in De Walnoot 13.30 uur
                         Kienen in De Orion 14.00 uur
                 Hobbymiddag in de kinderboerderij 13.30 uur

Praise avond in De Serenade

Liempde - Praiseband 'Uside Down' uit Boxtel verzorgt zaterdag 17 oktober een avond vol lofprijzing bij De Serenade.

De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. De Serenade, Oude Dijk 117 in Liempde.

Derde plaats voor Nohr in finale Junior Songfestival

Foto: William Rutten

Boxtel - Na een spetterende Junior Songfestivalfinale afgelopen zaterdag, waarin zij de derde plek wist te veroveren, ging Nohr de volgende dag thuis in Boxtel al weer snel over tot de orde van de dag. Afspreken met vriendinnen, huiswerk maken en even lekker niks doen, want moe, dat was ze zeker.

Zaterdagochtend moest ze om 8.30 uur al aanwezig zijn in Aalsmeer. Kleding passen, haar act eerst voor audio en later ook voor beeld repeteren en naar de visagie voor de opnames van het Jeugdjournaal. Na de lunch was er nog een generale repetitie waar de ouders bij aanwezig mochten zijn, een knuffelmoment, avondeten en toen begon het. Ze mocht het spits afbijten met haar liedje 'Ik ben mezelf'.

Ze baseerde het nummer op haar eigen ervaring, omdat ze met haar korte haar vaak aangezien wordt voor een jongen en zelfs daarom een keer is gepest. "Ik wil met het liedje duidelijk maken dat het ok is om jezelf te zijn, dat je tevreden mag zijn met jezelf en dat het helemaal niet erg is om anders te zijn", vertelt het Boxtelse talent. Met het liedje heeft ze onbedoeld al veel kinderen die gepest worden geholpen: "Ik heb verschillende reacties gehad van kinderen die dankzij mijn liedje actie hebben ondernomen en nu niet meer gepest worden."

Foto: Chantal Antonides
Foto: Chantal Antonides
Foto: Chantal Antonides
Foto: Chantal Antonides
Foto: Chantal Antonides
Foto: Chantal Antonides
Foto: Chantal Antonides
Nohr schittert tijdens haar optreden in de finale. Foto: Chantal Antonides
Foto: Chantal Antonides

Zelf was ze liever als laatste aan de beurt geweest zaterdag, omdat de mensen dan nog de energie van het liedje voelen. "Als je als eerste bent, lijkt het alsof de mensen je sneller vergeten", vertelt Nohr. Lachend voegt ze hieraan toe: "Voordeel was wel dat ik nu volop kon snoepen in de greenroom wat normaal gesproken niet mag omdat suiker niet goed is voor je stem!"

Ook al heeft Nohr al vaker opgetreden, de zenuwen waren er toch. "Maar na vijf zinnen zat ik in de flow van het liedje", aldus de finaliste. "Toen kon ik van mijn optreden genieten en spelen met het publiek. Het grote verschil met het theater is dat je echt interactie kunt hebben met je publiek. In het theater zie je alleen de eerste twee rijen, terwijl ik op het podium zelfs mijn fans in het fanvak kon zien staan."

Het was niet alleen een mooie ervaring, ze heeft er ook veel van geleerd. "Ik heb beter leren zingen", vertelt Nohr. "En ik durft de mensen nu aan te kijken terwijl ik zing. Daarbij heb ik leren zingen met een glimlach en dat komt niet alleen beter over, maar is ook nog eens beter is voor mijn stemgeluid." Ook heeft ze gemerkt dat ze goed kan presteren onder druk: "Ondanks de drukte van het Junior Songfestival ging ik gewoon naar school en haalde nog goede cijfers ook!" Helemaal uitrusten is er nog niet bij voor de jonge zangeres, tot het einde van het jaar staan er nog optredens en signeersessies ingepland en natuurlijk de promotie van de cd van het Junior Songfestival. Komende zaterdag is de eerste promotie en staat de groep finalisten in de V&D in Utrecht.

Maar het is het allemaal meer dan waard, benadrukt Nohr. Al jaren keek ze samen met haar ouders naar het Junior Songfestival en dan vooral naar de finale. Dat zij hier nu zelf heeft gestaan is een droom die is uitgekomen. Teleurgesteld met een derde plaats is ze dan ook absoluut niet. "Het is een geweldige ervaring geweest", vertelt Nohr stralend. "Ik heb er enorm veel van geleerd. En ik heb nieuwe vriendschappen gesloten. Vooral met Myrthe en de meiden van 4-Life heb ik heel goed contact."

Voor alle meiden en jongens die ook graag in de spotlights staan, of het nu in het theater is of op tv, heeft Nohr een goed advies: "Doe heel veel audities, luister goed naar de opmerkingen die je krijgt bij een afwijzing en doe daar iets mee." Want afwijzingen incasseren hoort bij het vak, aldus Nohr: "Niet geschoten is altijd mis. En als je dan wordt uitgekozen om mee te doen, moet je vooral genieten, genieten en nog eens genieten. Het is zo snel weer voorbij!"


Joost van der Heijden ontvangt award van stichting MSA-ASM

Joost (2e van links) met burgemeester Dis Van Berckelaer, minister Jan Jambon en voorzitter van de Stichting MSA-ASM Ritje Schouppe-Moons. Foto: Fam van der Heijden

Antwerpen - Tijdens het jaarlijkse gala van de stichting MSA-ASM, afgelopen vrijdag in Antwerpen, mocht Boxtelaar Joost van der Heijden een award in ontvangst nemen. In augustus fietste Van der Heijden vanuit Boxtel naar de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de ziekte Multiple Systeem Atrofie (MSA).

De Boxtelaar volbracht zijn tocht op de fiets van zijn vader, die precies een jaar daarvoor aan de spierziekte overleed. De stichting MSA-ASM probeert de bestrijding van en aandacht voor MSA te stimuleren en reikt tijdens het gala prijzen uit aan mensen die dat doel het afgelopen jaar dichterbij gebracht hebben. Om hem te bedanken voor zijn inspanning kende de stichting MSA-ASM Van der Heijden de JiePie Award 2015 for MSA Awareness Ambassador toe. Hij ontving deze uit handen van Jan Jambon, de Belgische minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken.

Joost liet weten erg trots te zijn op de prijs, en is van plan om zich verder voor de stichting te gaan inzetten als bestuurslid. Ook heeft hij plannen om volgend jaar een soortgelijke tocht te gaan organiseren.

Bijzondere zwerfvuilactie van de VDDDB

Boxtel - Sinds 2010 prikt Vereniging De Dommel Door Boxtel (VDDDB) ongeveer elke veertien dagen de Dommeloever schoon van zwerfvuil. Vanaf Liempde tot aan het voormalige postkantoor aan de rotonde bij de Hobbendonkseweg bestrijken zij een afstand van vele kilometers in het randgebied van Boxtel-Oost en Kleinderliempde.

Sigarettendoosjes, afgedankte fietsen, wietzakjes en zuurtjeswikkels, de VDDDB ruimt van alles. Ook flessen, blikjes, kleding en plastic. Alles gaat in de daarvoor bestemde bakken en, indien nodig, wordt het naar de Milieustraat gebracht of in overleg door Gemeentewerken opgehaald.

Eenmalige actie
Aanstaande zaterdag heeft de VDDDB een eenmalige opschoonactie. Die dag nemen zij de Noord-Zuidverbinding onder handen: van de Brederodeweg vanaf de afslag naar Liempde via de Bosscheweg tot aan Oertijdmuseum De Groene Poort. Wil je hierbij helpen? Meld je dan aan bij planner/organisator Ad van Gennip door te bellen naar 0411-675571 of een e-mail te sturen naar a.van.gennip@ziggo.nl. Voor gereedschap wordt gezorgd. Zaterdag 10 oktober verzamelen de deelnemers om 9.00 uur bij de Texacopomp aan de Brederodeweg en kan het prikken beginnen. Na afloop wordt er samen koffiegedronken en nagepraat bij De Groene Poort. Het bestuur van de VDDDB roept iedereen op met de fiets te komen.

Beneluxlaan

Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Tussen Hendrik Verheeslaan en Robert Schumanlaan
Het Benelux-verdrag, dat officieel in werking treedt op 1 januari 1948, bekrachtigt de douane-unie tussen België, Nederland en Luxemburg. Voor de drie landen, die al eeuwenlang door een gemeenschappelijk verleden worden verbonden, ligt economische samenwerking al vanaf het einde van de negentiende eeuw voor de hand. Het duurt echter tot 1943, als de regeringen van de landen door de gevolgen van de Duitse bezetting in ballingschap in Londen verblijven, dat er een officiële economische samenwerkingsovereenkomst wordt gesloten. Deze overeenkomst geldt uiteindelijk als de basis voor het Benelux-verdrag uit 1948.
De douane-overeenkomst bepaalt dat de drie landen:
* het onderling handelsverkeer vrij zullen maken van douanerechten;
* voor de handel met derde landen een uniform tarief toepassen.

Dit intergouvernementele samenwerkingsverband tussen de Benelux-landen wordt in de decennia na het eerste verdrag steeds verder uitgebreid. Als leidende landen van de Europese Gemeenschappen nemen België, Nederland en Luxemburg in deze periode bovendien gemeenschappelijke initiatieven om de Europese samenwerking te bevorderen. Op 3 februari 1958, bijna tien jaar na de inwerkingtreding van de douane-unie, ondertekenen zij het Verdrag tot de instelling van de Benelux Economische Unie. Dit verdrag treedt op 1 november 1960 officieel in werking en creëert een permanent kader waarbinnen de drie landen hun belangrijkste doelstelling kunnen waarmaken: meer economische samenwerking. Een middel om dit doel te bereiken is bijvoorbeeld de oprichting van gemeenschappelijke instellingen.

Eén van deze gemeenschappelijke instellingen was, en is nog steeds, het Comité van Ministers. Dit hoogste Benelux-orgaan heeft de beslissingsbevoegdheid over alle kwesties die de gemeenschappelijke economische unie aangaan. Een beslissing van het Comité van Ministers is bindend voor de Benelux-landen. De beslissing moet echter ook door de parlementen van de landen worden aangenomen voordat de wet van kracht wordt.

Op 17 juni 2008 wordt in Den Haag een nieuw Benelux-verdrag ondertekend dat in 2010 in werking treedt. De landen werken samen op gebieden waar de Europese Unie nog niet actief is. Het verdrag is een raamverdrag waarbij, in tegenstelling tot het oude verdrag, niet alles vooraf in detail is geregeld. Het nieuwe verdrag is voor onbeperkte duur (het oude was voor vijftig jaar) en heeft in eerste instantie betrekking op de interne markt, duurzaamheid, justitie en binnenlandse zaken. Overbodige commissies en 'slapende' instellingen zijn opgeheven. Doordat de unie wordt uitgebreid naar niet-economische zaken is de oude officiële naam Benelux Economische Unie vervangen door Benelux Unie.

Bron: Europa Nu
Christ van Eekelen, Heemkundekring Boxtel

Open Coffee Het Groene Woud bij Plein 2

Boxtel - Mensen ontmoeten, kennis delen, inspiratie opdoen of zomaar een kop koffie drinken; het kan allemaal tijdens de Open Coffee Het Groene Woud. Deze wordt gehouden op woensdag 14 oktober tussen 9.00 en 11.00 uur bij Plein 2 in Boxtel.

Open Coffee is er voor iedereen die wil netwerken en kennisdelen. Een goed initiatief om mensen met allerlei achtergronden, kennis en ervaringen bijeen te brengen. Open Coffee Het Groene Woud is het platform om ideeën te bespreken, te brainstormen of samen te werken. Kortom: natuurlijk netwerken op zijn Brabants. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden, je betaalt alleen je eigen consumpties.

Kijk voor meer informatie op LinkedIn (OpenCoffee Het Groene Woud), Twitter (@OpenCoffeeGroen) en Facebook (Open Coffee 't Groene Woud). Plein 2 (voorheen Auberge van Boxtel) vind je aan het Stationsplein 2 in Boxtel.

Liempdse jeugd doet weer heitje voor karweitje

Liempde - Van maandag 12 tot en met donderdag 15 oktober gaan de kinderen van JAS Liempde weer op zoek naar allerlei klusjes. In groepjes zullen zij van 18.30 tot 20.00 uur in Liempde langs de deuren gaan.

Het verschonen van de vissenkom, het uitlaten van de hond, het doen van een boodschap, een brief posten, afwassen, de auto wassen, voor een heitje doen de kinderen allerlei karweitjes. Van het geld dat ze hiermee verdienen, wordt knutsel- en spelmateriaal gekocht. Ook 'op liemt gemunt'-muntjes zijn welkom.

Trainers ODC, BOC, LSV en DVG bij Omroep Dommelland

Boxtel/Lennisheuvel/Liempde - Frank van den Berg van ODC, Henri van den Braak van RKSV Boxtel, Kirk Koningstein van LSV en Jan Peijnenburg van DVG; vier voetbaltrainers met ieder hun eigen meningen en opvattingen. Samen zitten ze aan tafel bij Dommel Sportland van Omroep Dommelland, waar ze uitgebreid ingaan op de voorbereidingen van dit nieuwe voetbalseizoen.

De trainers geven ook een prognose voor de eindklassering. Andere onderwerpen die ter sprake komen zijn de begeleiding, het wegtrekken van jeugdspelers door betaalde voetbalclubs en het trainen en spelen op kunstgras; drie van de vier verenigingen hebben volgend jaar zo'n veld. Het wordt een open en eerlijk gesprek met vast en zeker verrassende uitspraken.

Het programma is vanaf donderdag 8 oktober om 21.00 uur een week lang te zien op Omroep Dommelland Ziggokanaal 47 en ook permanent op uitzending gemist: www.omroepdommelland.nl

Herfstwandeling Natuurwerkgroep Liempde

Liempde - Zondag 11 oktober organiseert de Natuurwerkgroep Liempde een herfstwandeling op de Kampina die voert langs het Kogelvangersven, het Groot Huisven, Meeuwenven en Flesven (de Huisvennen). Een verrekijker is hierbij handig, want het kan zo maar eens zo zijn dat de grote zilverreiger, kuifeenden, de dodaars en andere watervogels zich laten zien.

Ook gaat de wandeling onder leiding van Anneke en Maarten van der Waaij over een stuk van de Kampina, waar nogal wat veranderd is. Doordat er veel bomen zijn weggehaald is er een heel ander landschap ontstaan. Door verdroging in dit gebied konden bijzondere planten niet overleven, nu verwacht men dat de dopheide en de klokjesgentiaan meer kansen krijgen.
Omdat het paddenstoelentijd is, zullen er onderweg waarschijnlijk vele mooie exemplaren hiervan te zien zijn.
De wandeling is zo'n vijf kilometer lang, dus goede wandelschoenen zijn aan te bevelen. Laarzen zijn niet nodig.

Deelnemers verzamelen om 9.00 uur bij Café 't Groene Woud en gaan dan carpoolend naar parkeerplaats 't Loo bij de Kampina. Rond 9.20 uur zal daar iedereen aankomen en gaat de wandeling van start.

Ruilbeurs voor verzamelaars in De Walnoot

Boxtel - De Vereniging van Boxtelse Verzamelaars houdt aanstaande zondag, 11 oktober, haar maandelijkse ruilbeurs in Gemeenschapshuis De Walnoot.

In De Walnoot zullen weer vele tafels worden opgesteld, waarop allerlei spullen te ruil kunnen worden uitgestald. Van munten en telefoonkaarten tot sigarenbandjes en voetbalplaatjes. Het thema van deze maand is winkelwagenmuntjes.

De ruilbeurs is open van 10.00 tot 13.00 uur, de entree kost 1 euro voor volwassenen en 25 eurocent voor kinderen tot 12 jaar.

Multiculturele Kermes bij Sefkat

Boxtel - Bij Verpleeghuis Sefkat aan de Bosscheweg vindt zondag 11 oktober een multiculturele Kermes plaats. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen de bezoekers struinen over deze kleurrijke braderie met vers bereide, traditionele deegwaren als Turkse pizza en gözleme en diverse kraampjes met onder meer authentieke sjaaltjes en kleding.

De multiculturele Kermes bij Verpleeghuis Sefkat keert jaarlijks terug en trekt naast familie en verwanten van de cliënten van Zorggroep Elde ook veel bezoekers uit Boxtel en de omliggende regio. Er kan worden gegeten en geshopt, en ook voor kinderen valt er veel te beleven. Zo is er een speelhoek en kunnen de kinderen leuke activiteiten doen. De opbrengst van de Kermes komt ten goede aan activiteiten voor de bewoners van Sefkat.
Verpleeghuis Sefkat is een cultuurspecifieke, leefstijlgerichte zorglocatie van Zorggroep Elde waar zware zorg wordt geboden aan met name Turkse en Marokkaanse ouderen in een herkenbare omgeving. Sefkat is daarin als standalone verpleeghuis uniek in Nederland.

Tip zes Prins van Ploegersland

Liempde - Het is Prinsenvereniging De Ploegers wederom gelukt om een geschikte kandidaat te vinden die Ploegersland voor zal gaan tijdens het carnavalsseizoen 2015-2016.

Tot zaterdag 24 oktober, wanneer in Ploegerspaleis 'Het Hof van Liempde' bekendgemaakt zal worden wie de nieuwe Prins wordt, geeft de Geheimcommissie van de Prinsenvereniging wekelijks tips hierover. In zijn speurtocht naar een nieuwe koldervorst heeft de Geheimcommissie uiteraard ook gebruikgemaakt van de vele namen die de Liempdse bevolking ingezonden heeft.

Tip zes
In tip twee hebben we het onder andere gehad over de studies die onze nieuwe Prins gevolgd heeft. In tip zes wil de Geheimcommissie hier verder op ingaan. Na zijn lagere school tijd heeft onze nieuwe Prins zijn uiterste best gedaan in het middelbaar onderwijs. Onder het motto 'goed werk heeft tijd nodig', heeft hij daar de tijd genomen om in het examenjaar met een goede puntenlijst thuis te komen. Vervolgens is hij jarenlang richting de Groenschool in Den Bosch gefietst om in onze Brabantse hoofdstad ook zijn diploma's te halen. Het gevolg van al deze diploma's heb je dus in tip twee kunnen lezen.

Denk jij te weten wie de nieuwe Prins is? Stuur dan een e-mail naar redactie@ploegers.nl en maak kans op twee kaartjes voor de Zittingsavonden en een exclusieve Meet&Greet met de Prins en zijn Adjudant. Wil je de tips nog eens teruglezen, kijk dan op www.ploegers.nl.

Jeroen Brus versterkt DeMooiBoxtelKrant

Jeroen Brus. Foto: Mark van der Pol

Boxtel - Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Jeroen Brus. Door Mark en Willemijn ben ik gevraagd om DeMooiBoxtelKrant nog mooier te maken. Ik ga hen ondersteunen bij de verkoop van advertenties in dit leuke weekblad!

Omdat ik ervaring heb bij DeMooiSchijndelKrant kan ik deze meenemen naar DeMooiBoxtelKrant. Ik ben 42 jaar jong, getrouwd met Marianne en samen hebben we twee kinderen: Fleur van 10 jaar en Martijn van 7 jaar.

Met Mark en Willemijn hebben we heel veel leuke nieuwe ideeën bedacht om de krant nog beter op de kaart te zetten. Als je hier nu al interesse in hebt, kun je me natuurlijk persoonlijk benaderen via een e-mail naar DeMooiBoxtelKrant: verkoop@mooiboxtel.nl. Maar wellicht zie je mij binnenkort wel op straat in Boxtel, Liempde of Lennisheuvel. Schroom niet en trek me aan mijn jasje, als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen in DeMooiBoxtelKrant.

Tv-arts Jan Aghina start met botoxbehandelingen in Schoonheidscentrum Zentrum Boxtel

Boxtel - Schoonheidscentrum Zentrum in de Stationsstraat in Boxtel start met het aanbieden van botoxbehandelingen. De behandelingen worden uitgevoerd door cosmetisch arts Jan Aghina.

Aghina is onder meer bekend van het tv-programma 'Sophie in de kreukels'. Hij is opgeleid aan de Rijksuniversiteit Leiden en gepromoveerd aan de Erasmusuniversiteit en publiceert met regelmaat in de vakbladen. In zijn vrije tijd deed hij een opleiding goud- en zilversmeden, schilderde hij en legde hij zich toe op het beeldhouwen. Deze kennis en vaardigheden nam hij mee naar de cosmetische geneeskunde.

De arts gaat werken vanuit Schoonheidscentrum Zentrum. Eigenaresse Nian van Berkel is erg enthousiast over deze aanvulling: "Je ziet dat het steeds meer in opkomst is. Over tien jaar is een botoxbehandeling net zo ingeburgerd als naar de kapper gaan."

De arts zal niet uitsluitend botoxbehandelingen aanbieden. Mensen kunnen ook terecht voor lipvergroting met zogenaamde fillers. Verder verzorgt Jan Aghina simpele, niet chirurgische 'feather lifts' (liften van het gezicht met draadjestechniek) en chemische peelings. "Ik vind het wel spannend. Voor mij is het ook nieuw allemaal", vervolgt Nian, "Dokter Aghina doet de behandelingen onder eigen verantwoording. Ik bied hem graag gelegenheid in mijn schoonheidscentrum omdat ik denk dat het een aanwinst is voor Boxtel en omstreken."

Zentrum is de eerste en enige aanbieder van cosmetische chirurgie in Boxtel.

Warm welkom voor nieuwe inwoners Liempde

Liempde - De nieuwe inwoners van Liempde worden vrijdag 16 oktober feestelijk welkom geheten door het Dorpsberaad Liempde en het college van burgemeester en wethouders.

De nieuwe inwoners worden om 18.00 uur met een informatief programma ontvangen in de Kloosterhof, waarna zij om 20.00 uur bij het Wapen van Liempde onder het genot van een hapje en een drankje kennis zullen maken met het verenigingsleven en (belangen)organisaties binnen Liempde. Ook is er entertainment om er een gezellige avond van te maken.

Aanmelden
Nieuwe inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat doen tot zaterdag 10 oktober via info@dorpsberaadliempde.nl.

6 / 24

A S E I P E L P P A H H Y L L W
A T T R T U O H T E O Z E E V N
R E N E O R G D E L N T S T E R
D N E J R E M L N P I I S T N M
B N L J O R E L E P N B R O K A
E R L U Y M E P A A G O T B E N
I N I U A E E N A H O S R N L G
E A M R N R A S M S U V O E U O
N E A A M S A F E I E R O Z W M
W C K U A P Z E K K X U I O S G
R I N K P W H E S R F C B R F B
W T C E A T R E Q U L H O T S N
H R L R S I S E N T Q T S X A T
R O T S F R A M B O Z E N R O O
E E R D E O L G R E T N I W O A
U N G I F E I F R Q U E U J M B

theesoorten
rozenbottel
citroen
aardbeien
frambozen
wintergloed
applepie
pepermunt
sterrenmix
turkishapple
groene
zwarte
rooibos
kers
caramel
zoethout
kaneel
kamille
munt
venkel
honing
sinaasappel
mango
bosvruchten
suiker

Foto: Erna Ceelen

Ron van den Oever

Lieve lezers, Een jaar geleden schreef ik een column voor DeMooiBoxtelKrant over de leegstand van de Heilig Hartkerk. Ik had een aantal goede suggesties voor de opvulling van dit mooie gebouw, zoals wilde feestjes of een nieuwe vestiging van Carpe Diem. Hier is helaas geen gehoor aan gegeven, en de kerk staat nu te koop voor ruim 4 ton. Wil je de hele rataplan in totaal kopen, met pastorie en pastorietuin erbij, dan zul je met bekant 2 miljoen euries over de brug moeten komen.

Heel eerlijk: als ik het geld had, had ik het gekocht. En niet eens per se om vunzige party's in the geven, al is dat natuurlijk wel aanlokkelijk. Nee, ik merk dat ik sinds de sluiting van de Heilig Hartkerk behoefte heb aan iets anders. Iets dat ik altijd heb gevonden in de warme boezem van deze kerk. Iets dat ik nooit dacht te missen, tot nu. Ik mis het biechten.

Mijn vaste lezers weten dat ik nogal eens mijn escapades heb op het gebied van Alles Wat God Verboden Heeft. Ik ging dan ook altijd netjes biechten, als ik weer eens wat had uitgevreten. Bijvoorbeeld toen ik zo lam als een toeter in de gordijnen bij de Beco was gaan hangen. Of als ik weer eens mijn rokken had opgetild in de Bellevue, en een stuk of wat mannen mij had laten bevoelen op de wc. Tegelijk. Zonder hun handen te wassen. Of die keer dat ik op het pliesieburo was geëindigd, met alleen nog munne netpanty aan en 't telefoonnummer van de wethouder op de binnenkant van m'n dij geschreven. Ook toen ben ik netjes gaan biechten. Je moet je zonden ook onder ogen zien. Het hoort erbij wanneer je voluit leeft. Of zoals ons mam altijd zei: 'asge un bietje ordinair zèt, moette wel genoeg weesgegroetjes aftikke.'

Ik ben dus sinds het sluiten van de Heilig Hartkerk op zoek naar een echte biechtstoel. Zo'n houten hokje, des toch 't mooiste. De geur van angstzweet en wijwater, het harde benkske waardoor je je zitvlees wat katholieke SM meegeeft, en de biechtvader wiens van miswijn doordrongen adem je door het gaas kon ruiken.

Ik ben ze allemaal af geweest, de Boxtelse kerken. Begonnen met de Maria Reginakerk; hier was helaas nog alleen een toren te vinden. Daar kon ik nie veul biechten dus. Ook door de paters Assumptionisten op Stapelen werd ik teruggestuurd. Nothing to biecht there. Bij de Petruskerk kun je nog maar eens per jaar biechten, en dat duurt me dan weer veel te lang.

Ik moet met mezelf in het reine komen, want munne lei is verre van schoon. En mezelf gedragen is natuurlijk geen optie. Ik wil wel lekker blijven hoeren en snoeren, zeker met de feestdagen voor de deur. En daarna komt carnaval alweer. Als ik pas na die tijd weer kan biechten in de Petruskerk, zit ik tot september 2017 weesgegroetjes op te zeggen.

Misschien moet ik toch m'n leven maar beteren... Of heeft er iemand 400.000 euro voor mij?

Liefs,
Bets

Ouderenadviseur is er voor alle ouderen

Boxtel - KBO Boxtel, KBO Liempde en ContourdeTwern hebben samen negen ouderen opgeleid om andere ouderen met vragen of problemen te kunnen helpen.

"Hoe zit dat toch met de Wmo?" of "Waar kan ik terecht als ik me eenzaam voel?" Het zijn zomaar wat vragen die de zogenaamde Ouderenadviseurs kunnen beantwoorden. Toch loopt het nog niet storm en dat vinden de organiserende partijen jammer. "Veel ouderen weten niet dat ze een beroep kunnen doen op de Ouderenadviseur. Vraag en aanbod komen dus eigenlijk te weinig bij elkaar", volgens voorzitter van Ouderenadviseurs Boxtel Theo van Hamond.

Daarom verspreiden de Ouderenadviseurs deze maand actief flyers met informatie over wat zij doen, in de hoop zo meer ouderen te bewegen om een adviseur te raadplegen.

Takenpakket
"Wij zijn heel veel bezig met het doorverwijzen en om ouderen wegwijs te maken in alle instanties", zegt Van Hamond. "Iedere ouderenadviseur heeft bovendien een beroepsmatige achtergrond uit zijn of haar werkzame leven. Dat neem je mee in je adviserende rol." Zo is Van Hamond vooral thuis in de financiële wereld en zal hij dus vooral ouderen met financiële vragen helpen.

De Ouderenadviseurs zijn lid van de KBO en zelf ook allen 55+. Zij hebben een training gehad voordat zij als adviseurs aan de slag gingen. Bovendien krijgen ze ieder half jaar een bijscholing van de Stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant (VBOB). Deze bijscholingen zijn nodig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid of gemeentelijk beleid.

"Bovendien", voegt Van Hamond toe, "is de Ouderenadviseur er voor iedere oudere en dus niet alleen voor leden van de KBO." Ben je dus 55+ en zit je met een vraag, of heb je ergens hulp bij nodig? Neem dan contact op met de Ouderenadviseurs via Marianne Sterk op 06-41269075.

20.000 bloembollen voor de Boxtelse bijen

Boxtel - Gemeente Boxtel, Stichting Food4Bees, provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en bijenhoudersvereniging St. Ambrosius gaan de bijen in Boxtel helpen. Dit gebeurt onder andere met het planten van 20.000 bloembollen op zaterdagochtend 10 oktober om 9.00 uur in park Molenwijk. Ook wordt een bijen-convenant over verbetering van de leefomgeving van de bijen getekend. Bovendien wordt donderdag 8 oktober om 11.15 uur een insectenhotel geopend aan de Munselse Hoeve.

Bloemen voor de bijen
Bijen spelen een erg belangrijke rol bij het bestuiven van planten. De bijen houden de biodiversiteit in balans. Maar de bij is in grote nood. Er is te weinig goed voedsel beschikbaar. Met het planten van 20.000 bloembollen in park Molenwijk, doen de provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel iets extra's voor de bij. De imkers van vereniging Ambrosius ondersteunen de actie met raad en daad. Bij de Munselse hoeve is een bijenweide ingezaaid en een insectenhotel geplaatst. In de bibliotheek is tijdens De Duurzame Week bovendien een tentoonstelling ingericht van Ambrosius en Stichting Food4Bees.

Bijenhotel en genoeg voedsel
Naast voedsel kunnen bijen en andere bestuivende insecten zoals vlinders ook nestgelegenheid gebruiken. Op de hoek van de Munselse Hoeve en de Brundtlandstraat wordt een insectenhotel geplaatst dat de bijen onderdak biedt. Het 'hotel' is vooral gericht op het laten overwinteren van de bijen. Maar het dient nog een ander doel: de leerlingen van de Michaëlschool volgen lessen over het leven van de bijen, zowel over de honingbijen van de imker als de wilde bijen uit de natuur. In mei werd aan de Munselse Hoeve al een bloemenweide ingezaaid die voor voedsel voor de bijen zorgt.

Samenwerking
Door samen te werken wordt het beste resultaat bereikt. Waar de ene organisatie kan helpen door het beschikbaar stellen van financiën of geschikte locaties, kan de andere helpen door het delen van kennis of het bieden van 'extra handen'. Waterschap De Dommel, gemeente Boxtel, provincie Noord-Brabant en Stichting Food4Bees werken op diverse andere locaties ook samen in het belang van de leefomgeving van de bestuivende insecten. Ze betrekken hierbij enthousiaste burgers, imkers en scholen. De Duurzame Week Boxtel laat zien dat er veel betrokkenheid is onder burgers en organisaties in Boxtel en daar doet deze activiteit graag aan mee. Bij de oplevering van het insectenhotel is de Michaëlschool uit Boxtel betrokken. Kinderen uit groep VSO Onderbouw Arbeid hebben een schilderij dat op het publicatiebord afgebeeld wordt.

Jongeren pakken hun schulden aan

Boxtel - Jongerenwerk R-Newt, onderdeel van welzijns- en vrijwilligersorganisatie ContourdeTwern, start op 14 oktober in samenwerking met de gemeente Boxtel nieuwe trainingen om schulden aan te pakken.

De cursussen gaan van start onder de naam 'Fix Up Your Life'. In dit project pakken jongeren tussen de 18 en 27 jaar hun schulden aan en zullen ze proberen de regie over hun eigen leven te hervinden. Fix Up Your Life is een project van jongerenwerk R-Newt, onderdeel van welzijns- en vrijwilligersorganisatie ContourdeTwern, in samenwerking met de gemeente Boxtel.

Jongerenopbouwwerker Meike Schreurs vertelt: "We richten ons op jongeren waarbij schulden de voortgang van hun opleiding of de stabiliteit van hun leefsituatie in gevaar kunnen brengen. We helpen hen bij het ordenen en hanteerbaar maken van de schuldsituatie."

De aanpak bestaat uit vier trainingsbijeenkomsten met acht tot tien jongeren. Deze bijeenkomsten richten zich op praktische zaken als post ordenen, overzicht krijgen over de schulden en voorlichting van schuldhulpverlening. "Maar ook op keuzes maken en het creëren van stabiliteit in de persoonlijke situatie. En als de situatie het vraagt, begeleiden we de jongere ook buiten de training om intensief", zegt Schreurs.

De trainingen zijn op 14, 21 en 28 oktober en 4 november bij jongerencentrum B-Town. Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen of zich aanmelden via meikeschreurs@contourdetwern.nl of 06-14765065.

De trainingen zijn van 19.00 – 22.00 uur en deelname is gratis.

Vlooienmarkt Parallelweg Noord en Van Leeuwenstraat

Boxtel - Op initiatief van Rietje Stook en Jeanne van de Wiel, die wonen aan de Parallelweg en de Van Leeuwenstraat, is er 18 oktober een vlooienmarkt in die straten.

Deelnemers kunnen zelf bepalen of ze verkopen vanuit garage, schuur, tuin en/of huis. De organiserende buurtbewoonsters hopen op grote belangstelling. Deelname is kosteloos. De vlooienmarkt zal 18 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur duren.

Mijn Mooi Boxtel: Rita van den Bosch

Foto: Rita Van den Bosch

Deze foto's zijn gemaakt op Munsel. Misschien heeft iemand tijd om al die bloemen te tellen? Ik heb geen idee hoeveel het er zijn. Ze zijn wel allemaal mooi naar de zon toe gericht, als deze schijnt. Dat is zo gaaf!

Bewoners Heunpark zamelen 2.765 euro in voor Hospice Acacia

Van Homelen, samen met een van de erven Meijs, bij de onthulling van de ruim 300 tafelbellen. Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Tijdens de viering van het vijftienjarig bestaan van het Vughtse appartementencomplex Heunpark III hebben bewoners geld ingezameld voor het Boxtelse Hospice Acacia. Afgelopen zondag mocht de organisatie van het hospice een cheque in ontvangst nemen ter waarde van maar liefst 2.765 euro.

De bewoners besloten om het geld in te zamelen voor het hospice toen ze zagen hoe goed er voor hun buurman Frans van de Sandt gezorgd werd. Hij overleed vorig jaar. "Frans is hier zo goed verpleegd, dat we graag iets terug wilden doen", aldus Kees Maas van de activiteitencommissie van het Heunpark. "Toen we feest hadden omdat het appartementencomplex 15 jaar bestond, besloten we om ook geld in te zamelen voor het hospice door middel van een veiling en een loterij."

Foto: Lonneke Keijzers

Lonneke Keijzers valt hem bij: "Iedereen heeft bijgedragen, zowel bewoners als ondernemers. Mensen hebben allerlei goederen en diensten beschikbaar gesteld, van leesboeken en een zelf gekookte maaltijd tot een ritje varen over de Binnendieze. Toen mensen hoorden waar het voor was, werd er heel hoog geboden. Frans zit nog vers in ons geheugen, en de manier waarop er hier voor hem werd gezorgd was fantastisch. Ze staan hier altijd voor je klaar, dag en nacht."

De voorzitter van het hospice, Marja Verhagen, is heel blij met de donatie, maar vooral met het gevoel dat erachter zit. "Dit is precies wat wij proberen uit te stralen en ik ben dan ook heel blij dat het zo ervaren is. We gaan het geld gebruiken om alle mensen die hier werken eens lekker in het zonnetje te zetten met een uitje. En met wat er dan over is gaan we de tuin eens goed opknappen, misschien zelfs met een vogelbadje."

300 bellen luiden MUBO-afscheid Van Homelen in

Boxtel - Oud-burgemeester van Boxtel, Jan van Homelen, nam woensdag 30 september afscheid als voorzitter van het bestuur van Museum Boxtel (MUBO).

Dit gebeurde bij een speciale vrijwilligersavond die werd opgeleukt met de overhandiging van een unieke collectie van meer dan 300 tafelbellen aan het MUBO. De bellen zijn een schenking van de kinderen van Hendrika Meijs-Schellekens, die eerder dit jaar overleed. Zij was een fervent verzamelaar van tafelbellen.

De erven werden door diverse belangstellenden benaderd, maar kozen uiteindelijk toch MUBO als locatie voor de tafelbellen. "We lieten de collectie liever op 'Bruukelen'", aldus de broers en zussen Meijs, die opgroeiden in de wijk Breukelen.

Van Homelen werd geroemd om zijn uitgebreide netwerk, zijn inzet en zijn goede voorbereidingen op alle vergaderingen. Hij ontving voor zijn activiteiten bij MUBO onder andere een toegangsbewijs voor het leven uit handen van MUBO-secretaris Willem van Vossen. Ook was er een woord van dank van wethouder Marusjka Lestrade.

Er is nog geen opvolger voor Van Homelen, dus blijft hij actief tot er een nieuwe voorzitter is gevonden.

De vrijwilligers van MUBO stonden ook stil bij het overlijden van Broer van Houtum op 5 september. Van Houtum was als echte Boxtelaar betrokken bij onder meer MUBO.

'Kampina mooiste natuurgebied van Boxtel'

Foto: Stichting Hiigsi

Boxtel - De Kampina is verreweg het mooiste natuurgebied van de gemeente Boxtel. Dat vindt het overgrote deel van de mensen die een enquête hierover van Tipmooiboxtel.nl hebben ingevuld.

Het bos- en heidegebied ten westen van Boxtel wordt door bijna iedereen genoemd. Opvallend daarbij is dat nogal wat deelnemers hierbij de schrijfwijze Campina hanteren. Op gepaste afstand van de Kampina worden de natuurgebieden Sparrenrijk en De Geelders opgegeven. Eén geënquêteerde geeft in de toelichting aan dat het er maar helemaal aan ligt in welk jaargetijde je zo'n omgeving bezoekt: "In bepaalde periodes van het jaar is De Geelders erg mooi, in andere tijden Moorwijk en in het voorjaar zeker de heide in de Kampina. Als je er gaat wandelen met een rolstoelgebruiker, is park Molenwijk ook erg mooi".

Foto: Stichting Hiigsi
Foto: Stichting Hiigsi
Foto: Stichting Hiigsi
Foto: Stichting Hiigsi

Aan het onderzoek, uitgevoerd door bureau Top-Onderzoek en Tipmooiboxtel.nl, hebben 214 personen deelgenomen. Van hen kwam 81 procent uit Boxtel, vijftien procent uit Liempde en vier procent uit Lennisheuvel. Op de vraag of zij wel eens recreëren in de bossen van hun gemeente, antwoordt 77 procent met 'ja'. Bij de 22 procent nee-stemmers geeft iemand aan dat Boxtel geen gelegenheid heeft om te recreëren in de Kampina en dat het wat dat betreft wel eens een voorbeeld mag nemen aan Oisterwijk.

Zoals te verwachten viel gaan de meeste mensen (89 procent) wandelen in de Boxtelse natuurgebieden. Met 42 procent - er waren meerdere antwoorden mogelijk - scoort ook fietsen/mountainbiken heel behoorlijk, terwijl 21 procent de bossen gebruikt als plek om de hond uit te laten. Daarin zit dan ook een flink deel van de overlast die de deelnemers aan de enquête in natuurgebieden ervaren: hondenpoep, loslopende dieren, mountainbikers en crossmotoren, zo blijkt uit hun toelichting. Eén van hen stoort zich aan "motorcrossers die illegaal door de bossen crossen en mensen die hun loslopende hond niet bij zich kunnen houden. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties met mountainbikers." Zestig procent geeft aan overlast te ervaren van rommel tussen al het natuurschoon. Ook hier waren meerdere antwoorden mogelijk: 54 procent ergert zich aan loslopende dieren en dertig procent aan andere gebruikers.

Overigens behoort de groep die zegt overlast te ondervinden in de Boxtelse natuurgebieden veruit tot de minderheid. Liefst 82 procent van de mensen zegt hier geen ervaring mee te hebben.

Somalische Stichting Boxtel zegt nee tegen meisjesbesnijdenis

Boxtel - Afgelopen week organiseerde de Somalische stichting Hiigsi een bijeenkomst met als onderwerp meisjesbesnijdenis. Met ongeveer dertig geïnteresseerden, waaronder verschillende gemeenteraadsleden en een afvaardiging van het GGD, werd er openlijk gesproken over deze traditionele, maar zeer schadelijke vorm van verminking.

De stichting had de avond georganiseerd om voorlichting te geven over de negatieve gevolgen van het gebruik. Het besnijden van meisjes, die meestal minderjarig zijn, kan immers ernstige schade veroorzaken, zowel lichamelijk als geestelijk. Niet alleen is de procedure erg pijnlijk, maar het kan ook infecties veroorzaken en langdurige risico's zoals onvruchtbaarheid met zich meebrengen. Daarnaast, zo stelt de stichting, komt de traditie voort uit een diepgewortelde ongelijkheid tussen de seksen en is dus een extreme vorm van discriminatie tegen vrouwen.

Hiigsi Somalische Stichting Boxtel heeft zich als doel gesteld om ondersteuning te geven aan mensen met een Somalische achtergrond en de integratie van nieuwkomers in Nederland te bespoedigen. Daarnaast zoekt zij oplossingen voor problemen waar de Somalische gemeenschap in Boxtel onder leidt, door contacten te onderhouden met alle belanghebbende partijen zoals de gemeente en de politie en een open dialoog te voeren tussen Somaliërs en Nederlanders.

Jan van Homelen

Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Wie kent hem niet? Jan van Homelen behoeft weinig introductie. Hij was van 1993 tot aan zijn pensioen in 2006 burgemeester van Boxtel. Maar ook na zijn pensionering zat hij bepaald niet stil. Zo was hij tot 1 oktober voorzitter van het bestuur van MUBO en zit hij in de geschillencommissie van de waterschappen De Dommel, Aa en Maas en Brabantse Delta. Hij studeerde aan de bestuursacademie en behaalde het diploma hoger bestuursambtenaar.

Het besturen zit Van Homelen in het bloed. Als aankomend ambtenaar ging hij aan de slag bij de Belastingdienst. Hij werkte bij het kantoor op de Markt in Boxtel, in het pand waar nu Eetcafé Le Temps Perdu zit. "Iedere dag om 15.00 uur ging ik toen met een tas met daarin zo'n 120.000 gulden naar het postkantoor. Levensgevaarlijk eigenlijk, als je daarop terugkijkt", grinnikt hij.

Hij kwam in het begin van de jaren 60 als ambtenaar bij gemeente Boxtel terecht. "Ik werkte toen op de afdeling Algemene Zaken en 'deed' onder andere de collectevergunningen. Wat me uit die tijd erg is bijgebleven, is de collecte voor degenen die achtergebleven waren na de brand op de Parallelweg van 6 november 1962. Er is toen bijzonder gul gegeven door de Boxtelaren." Voor de getroffen gezinnen werden met bijzondere vergunningen twee woningen aan de Van Rijckevorselstraat gebouwd. "Dat moest toen met Rijksgoedkeuring, want de bouw van huizen was in die tijd door het rijk aan banden gelegd."

Foto: Sander van Kasteren

Na gedurende een paar jaar werkzaam te zijn geweest op het gemeentehuis in Boxtel, vertrok hij naar Den Bosch, waar hij op het stadhuis in het bijzonder betrokken was bij het beleid met betrekking tot de ruimtelijke ordening en de volkshuisvesting. Van 1975 tot 2006 was hij continu burgemeester in verschillende gemeenten in Brabant. Eerst in Hooge en Lage Mierde, later in Berlicum en uiteindelijk in Boxtel. In 2009 en 2010 was hij ook nog waarnemend burgemeester in Hilvarenbeek. "Ik wilde altijd al graag voor de overheid werken", legt Van Homelen uit.

Hij maakte flinke veranderingen mee in zijn bestuursperiode: "Als de gemeente in de zestiger jaren een beschikking afgaf dan was het zo. Schluss. Maar toen kwam de Wet Beroep Administratieve Beschikkingen (BAB). De uitdaging werd toen een beschikking te geven die de zogenaamde 'toets van zorgvuldig bestuur' kon doorstaan en vooral de beginselen van behoorlijk bestuur. Dat betekende onder meer het geven van een motivering. Dat was helemaal nieuw natuurlijk, en nu – gelukkig – heel gewoon."

Dat Van Homelen stopte als burgemeester in 2006 had zomaar anders kunnen uitpakken. "Een half jaar later werd het mogelijk om tot je 70 jaar door te werken. Ik had nog best door willen gaan, maar was toen al gestopt."

Zijn pensionering betekende niet dat hij niets meer te doen had. Zo was hij onder andere voorzitter van de Provinciale Planologische Commissie, tot vorige week voorzitter bij het bestuur van Museum Boxtel (MUBO) en zit hij in de bezwarencommissie van Waterschap De Dommel.

Van Homelen heeft veel nevenfuncties gehad die niet zelden in het belang waren van de gemeente waar hij burgemeester was. Zijn bestuursfuncties omschrijft hij als volgt: "Besturen is wikken en wegen met de wet en het geweten. Het is een uit de hand gelopen hobby, maar wel een met maatschappelijk rendement. Het burgemeester zijn verschilt ook niet heel veel van het werken binnen een bedrijf: de doelstelling is dienstbaar zijn aan mensen." Hij wijst op een glas-in-loodraam in zijn huis, dat voor zijn vrouw en hem gemaakt is ter ere van hun koperen huwelijk, met daarin de woorden 'dienstbaarheid' en 'rechtvaardigheid'. "Dit raam beeldt eigenlijk precies uit hoe ik vind dat besturen van een gemeente moet verlopen. Het geeft uitdrukking aan de zorg voor mensen van geloof en maatschappij."

Dat hij tegenwoordig in Boxtel minder actief is, heeft alles te maken met zijn voormalig burgemeesterschap. "Ik vind dat ik in Boxtel niets in het openbaar leven moet doen uit respect voor mijn opvolger en het gemeentebestuur", vindt Van Homelen. De uitzondering die de regel bevestigt is zijn voorzitterschap bij MUBO. In 2011 werd hij benaderd door het gemeentebestuur, met de vraag of hij kon meehelpen om de collecties van Piet Doorenbosch, Gaudete, Hendrik Verhees en de collectie van het gilde St. Barbera-St. Joris samen te brengen. "Je kunt wel zeggen dat dat gelukt is, natuurlijk dankzij de hulp van velen!", besluit hij triomfantelijk.

Na zijn pensionering was er voor Van Homelen wat meer vrije tijd: "Die gaat voornamelijk naar onze vijf kleinkinderen. Dat is best druk, maar ook heel leuk. Daarnaast bezoeken we het theater, fietsen we in de omgeving en werken we graag in de tuin." Hij wijst hierbij naar zijn prachtige tuin, het bewijs dat hij in één ding niet goed lijkt te zijn, en dat is niets doen.

Dit is geen Luchtpost, dit is Tamara

Wauw, wat een succes was de eerste editie van Proef Lokaal Liempde vorige week zondag! Ik mocht dankbaar onderdeel uitmaken van dit heerlijke en gezellige evenement met bewust gezonde voeding. Wat me verraste die middag was dat relatief veel kinderen (zonder ouders!) en jongeren naar mijn kraampje kwamen om te proeven van de romige groene smoothies, van de zoete en knapperige zonnebloemzaadkiemen, die ik opgekweekt had, en van de zoete, maar geheel natuurlijke en tevens heilzame 'raw food' cupcakes van pompoen- en zonnebloempitten, dadels, kokos, citroen en verse goudsbloemen uit eigen tuin. Ik vond het meer dan super om te ontdekken hoe bewust en geïntrigeerd deze jonge mensen waren door natuurlijke voeding en door het zelf kunnen laten groeien van lekkere kiemen.

Kinderen zijn de toekomst in letterlijke en figuurlijke zin. Hoe we onze kinderen opvoeden zal grotendeels bepalen hoe onze toekomst eruit zal zien. Ik hoop mijn kinderen uiteraard liefdevol, maar zeker ook bewust en in verbinding op te voeden. Door de mooie opkomst bij mijn kraampje afgelopen zondag van kinderen en jongeren weet ik dat meer ouders en ook jongeren zelf hiermee bezig zijn. Ook het bestaan en voortbestaan van De Schoffel laat dit al zien, en tevens de goede verkoop van mijn buren op Proef Lokaal Liempde die ook biologische voeding verkochten. Mijn wens om een soort van WelzijnsCafé met louter Biologische Natuurlijke Voeding te creëren in deze omgeving lijkt daarmee een niet al te onzinnig idee. Die wens lijkt met drie kleine kinderen nog heel ver weg, maar je weet maar nooit (wie dit leest ;)). Ik zou graag leven naar mijn levensvisie: zo puur mogelijk; vanuit het hart met natuurlijke voeding, volop in verbinding met mezelf met behulp van expressie in allerlei vormen, zoals beweging en kunst, en in verbinding met anderen (gemeenschap) en de natuur (tuinieren e.d.). Wie wil eigenlijk niet naar eigen waarheid leven? Ik kan in ieder geval niet meer terug, dus ik blijf stapje voor stapje in die richting zetten en Proef Lokaal Liempde was een geweldig platform om te bekijken hoe mensen uit de omgeving reageerden hierop. Mijn dank is groot.

Hierbij één van de recepten die geproefd en beproefd is op Proef Lokaal Liempde: Paprikapaté.

Deze rode paprikapaté is puur natuur en een paté die voor alles kan werken; als beleg op brood, crackers, in wraps, in en bij pastasalades of als groentedip. Echt heeeerlijk en eerlijk.

Ingrediënten paprikapaté (ongeveer 400 ml):
• 250 ml walnoten
• 125 ml cashewnoten
• 1 rode paprika
• 1 stengel bleekselderij
• 1 klein sjalotje
• 4 el tamari (sojasaus zonder tarwe)
• 1 el olijfolie
• 1/4 tl himalaya of keltisch (mineralen bevattend) zeezout
• 1/4 tl garam masala of kerrie
• 1 teentje knoflook

Bereiding paprikapaté:
1) Plaats walnoten en cashewnoten in een keukenmachine en hak ze kort fijn.
2) Voeg de overige ingrediënten in de blender en vermaal tot een romige paté.

Smakelijke groeten,
Tamara

Foto: Heemkundekring Boxtel

Gezicht op het Binnendommeltje vanaf het toenmalige brugje in de Rozemarijnstaat.
In 1921 legde schilder Jan Kruijsen deze herinnering aan het schilderachtige Binnendommeltje vast. Het loopt hier achter de Rechterstraat in de richting van de Kruisstraat. Het hoge huis links is de achterzijde van het huis van snijder (kleermaker) Verbruggen. De naam Rozemarijnstraat is volgens N.P. Sprenger de Rover waarschijnlijk een contrastnaam. Oudere Boxtelse mensen kennen de Rozemarijnstraat nog als een vuil en vies straatje. Het lag dicht bij de Markt en het kwam voor dat de marktlui in dat toenmaals achteraf gelegen steegje in geval van hoge nood hun toevlucht zochten. Bij wijze van tegenstelling met de werkelijkheid kreeg het straatje de naam van een welriekend kruid. (tekst naar Boxtel in oude ansichten Piet Dorenbosch)

Heemkundekring Boxtel, Christ van Eekelen

SP

Foto: SP

Extra geld voor maatschappelijk werk
Het college heeft besloten om 25.000 euro uit te trekken voor het aanstellen van een extra medewerker tot 1 januari 2016 om de wachtlijst bij het maatschappelijk werk weg te werken. Er staan momenteel 32 personen op de wachtlijst, met een langste wachttijd van ruim zes maanden. SP-raadslid Marije van Kuijk: "Het kan niet zo zijn dat mensen die in de problemen zitten, maanden op hulp moeten wachten, dat is voor de SP onaanvaardbaar. Daarom ben ik blij dat het college snel in actie is gekomen." Wethouder Eric van den Broek verwacht dat de wachtlijst aan het einde van het jaar is weggewerkt.

Nieuwe serie huiskamergesprekken Wmo
SP-wethouder Eric van den Broek gaat nieuwe huiskamergesprekken organiseren over de gevolgen van de veranderingen in de Wmo. De wethouder vindt dat de gemeente te weinig terugkoppeling krijgt van cliënten: "We kunnen zeggen 'geen nieuws is goed nieuws', maar wij willen mensen graag vragen om hun ervaringen met ons te delen, zodat het beleid waar nodig aangepast kan worden. Dat staat ook centraal op de cliëntdagen die we vanaf 26 november weer organiseren, maar we willen ook graag daarvoor al input." Instanties als Cello, Elde Zorg en TZorg verlenen hun medewerking aan de bijeenkomsten. De wethouder zorgt voor koffie en gebak.

College van B&W wil één adviesplatform voor kleine ondernemers
Het college gaat samen met ondernemers kijken hoe op een slimme manier de ondersteuning van kleine ondernemers en zzp'ers georganiseerd kan worden. Dat antwoordt het college op vragen van de SP-fractie. De gemeente is van plan om het al bestaande digitale bedrijvenloket en het gemeenteloket om te smeden tot een breed loket voor ondernemend Boxtel. Binnenkort wordt daarover een workshop georganiseerd. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven is verheugd over het voornemen van B&W: "Ons voorstel is goed opgepakt door het college. Uit onze contacten met kleine ondernemers en zzp'ers is gebleken dat er grote behoefte is aan een dergelijk ondersteuningspunt."

SP teleurgesteld over antwoord college inzake boetes Fraudewet
Het college heeft het verzoek van de SP-fractie afgewezen om boetes in het kader van de Fraudewet die opgelegd zijn vóór de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep in november 2014, te herzien in het licht van die uitspraak en waar nodig terug te betalen. Ondanks een zorgvuldige aanpak van de gemeente kan het zijn dat bepaalde bijstandsgerechtigden onrechtvaardige (hoge) boetes hebben gekregen terwijl zij niet gefraudeerd hebben. Een zichzelf sociaal noemend college had de kant van de kwetsbare groep moeten kiezen. Wethouders van veertien gemeenten, waaronder Amsterdam, hebben het goede voorbeeld gegeven en gaan betreffende boetes opnieuw beoordelen en waar nodig terugbetalen, als het kan met financiële steun van minister Asscher. De SP-fractie zal in de begrotingsbehandeling hierover een motie indienen.


Balans

Wim van der Zanden, Mariëlle van Alphen-Habraken, Erica Vos en Willy van Zuijlen Foto: Balans

BALANS zegt JA!
Met deze slogan deden we afgelopen gemeenteraadsverkiezingen mee. Wij zijn namelijk een zeer actieve, positief ingestelde politieke partij, waarbij het principe 'Ja, mits...' ons in de genen zit. Wij gaan uit van het positieve, want dat levert onze burgers ook weer energie op, die ze bereid zijn te investeren in onze maatschappij.

Extra statushouders is ook extra sociale huurwoningen
Tijdens de bijeenkomst over extra huisvesting voor statushouders en de (tijdelijke) noodopvang van vluchtelingen kwam duidelijk naar voren dat er zorgen zijn als het gaat over het zoeken naar de benodigde beschikbare locaties. Het rijk stelt voor iedere gemeente elk half jaar de taakstelling vast. Voor het tweede halfjaar van 2015 is de opdracht het huisvesten van 27 statushouders. Gezien de actualiteit zal de opdracht voor onze gemeente voor het huisvesten van statushouders de komende jaren toenemen. BALANS is van mening dat we naast het zoeken naar alternatieve huisvestingssituaties voor statushouders, gelijktijdig de wachtlijst voor 'normale' woningzoekenden goed in de gaten moeten houden. Voor een sociale huurwoning bestaat nu al een wachttijd van vijf tot acht jaar. De mensen op deze wachtlijsten mogen geen nadeel ondervinden van onze extra taakstelling in het kader van huisvesting van statushouders. Daarom streeft BALANS naar extra sociale huurwoningen voor doorstroming en wachtlijstverkorting. Dus het aantal extra statushouders dient in balans te zijn met het aantal extra sociale huurwoningen!

Trots op alle activiteiten
Als we kijken naar alle activiteiten die georganiseerd worden, met de bedrijvigheid én gezelligheid die dat met zich meebrengt, dan mogen we trots zijn op onze gemeente! Samen initiatieven realiseren, die leuk zijn voor jong en oud. De handen ineen slaan en bereid zijn om samen de handen uit de mouwen te steken en/of een financiële bijdrage te leveren. SamenLoop voor Hoop is daar een heel mooi voorbeeld van: echte saamhorigheid! Bij dit grote aantal activiteiten vinden er helaas een aantal tegelijk plaats, en soms wordt daarover geklaagd, want 'we kunnen niet alles beleven'. BALANS beschouwt dat als een luxeprobleem waar we blij mee mogen zijn. De gemeente bruist van activiteiten!

Omroep Dommelland
Een tijdje geleden heeft Omroep Dommelland een live uitzending verzorgd vanuit de raadzaal. Op die manier konden de mensen vanuit hun eigen huis de raadsvergadering integraal volgen. Voor herhaling vatbaar, zo bleek uit de leuke en positieve reacties die BALANS daarop ontvangen heeft. We hopen dat dit geslaagde experiment snel een vervolg krijgt, waarbij de lokale betrokkenheid van Omroep Dommelland de kans van de gemeente krijgt, om zo betaalbaar en vakkundig de raadsdiscussies bij u in de huiskamer te brengen. BALANS zegt ja: Politiek dichter bij onze burgers via de lokale omroep!

BALANS zegt JA met een positieve grondhouding om Boxtel te verbeteren!

Tips voor ons? info@balansboxtel.nl of spreek ons gewoon aan; wij zijn er voor u!

GEMEENTE INFO

Oud Papier:
10-10 Munsel + deel Centrum – Breukelen
10-10 Deel Oost tussen Brederodeweg / Hoogheem / en Dr. de Brouwerlaan / Robert Schumanlaan + In Goede Aarde
14-10 Roderweg e.o.

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911
LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 910
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Vragen Combinatie '95 over fusie Goed Wonen en Sint Joseph

Boxtel - De fractie van Combinatie95 heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de voorgenomen fusie tussen woonstichtingen Goed Wonen Liempde (GWL) en Woonstichting Sint Joseph. In haar brief geeft de fractie aan zorgen te hebben over de inbreng van Liempde bij het woningbeleid in de gemeente.

De plaatselijke partij zet vraagtekens bij de fusie, omdat het in haar visie meer lijkt op een overname van GWL door Sint Joseph. Combinatie95 vraagt zich af of dat wel onder de juiste omstandigheden gaat gebeuren en wil graag van het college weten wat haar betrokkenheid is bij de voorgenomen fusie en wanneer de raad hierover verder wordt geïnformeerd. Verder vraagt de fractie of het college bereid is te garanderen dat de Liempdse gemeenschap betrokken blijft bij het woonbeleid in het dorp, bijvoorbeeld door een vaste vertegenwoordiger aan te wijzen in de raad van toezicht.

PvdA/GroenLinks stelt vragen over ingang Lennisheuvel

Boxtel - De fractie van PvdA/GroenLinks heeft het college van B&W vragen gesteld over de burgerparticipatie bij de herinrichting van de ingang van Lennisheuvel. Dit naar aanleiding van berichten dat verschillende organisaties uit Lennisheuvel, waaronder Rondom Kerk en Orion, kritiek hebben geuit op de manier waarop de situatie is gewijzigd.

PvdA/GL vraagt onder andere of er door de gemeente wel optimaal is geïnvesteerd in de burgerparticipatie rondom het traject en wat de rol was van de mediator die is ingezet. De fractie wil verder van het gemeentebestuur weten of er tijdens de informatieavonden verwachtingen gewekt zijn die niet zijn waargemaakt omdat volgens hen dit gevoel heerst bij de mensen uit Lennisheuvel die bij de avonden aanwezig waren. Ook vraagt de fractie of er een protocol is waar ambtenaren zich aan dienen te houden in geval van projecten waar burgers bij worden betrokken.

Bekendmakingen week 41

Bekendmakingen week 41

Aangevraagde omgevingsvergunning
Heideweg op de hoek met de Hogenbergseweg bouwen 4 woningen

Verleende omgevingsvergunningen
Fellenoord 35 plaatsen 2 airco units, verplaatsen bestaande airco unit en plaatsen van reclame onderdelen
Lierenbout 52 rooien: 1 plataan en 1 naaldboom uit achtertuin woning
Oirschotseweg 9a verhogen stal 2 en voorzien van een luchtkanaal

Ontwerpbesluiten
Te verlenen omgevingsvergunning voor realisering 18 woningen
voor Zonnegloed 2 t/m 18 (even nummers) en Zonneglans 2 t/m 18 (even nummers) + verzoek hogere grenswaarde wet geluidhinder voor Zonneglans 18

Bestemmingsplan
Herziening Boxtel Noord-Oost
Herziening Selissen 4 door de gemeenteraad op 29 september 2015 gewijzigd vastgesteld

Besluit
Gewijzigd ondermandaatbesluit overdracht uitoefenen mandaatbesluit van de directeur van de Omgevingsdienst Brabant Noord Omgevingsdienst aan bepaalde medewerkers vanm deze dienst

Meer informatie
Via boxtel.nl/bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice Berichten over uw buurt!

Zonovergoten Herfstfair luidt najaar sfeervol in

Vervolg van voorpagina

Voor het gemeentehuis waren modeshows, er kon bier geproefd worden bij Brouwerij De Noodsaeck en er werd een stoofpotje getrokken boven een houtvuurtje. Omdat het ook dierendag was, mochten kinderen zich gratis door fotografe Boukje Canaan laten vastleggen met een reuzenpanda. En ook met de drie papegaaien, die rustig in het zonnetje toekeken hoe zij op hun beurt weer bekeken werden door bezoekers van de Herfstfair, wilden kinderen graag op de foto. Bovendien schalden de klanken van de meezingers die dj Peter van As draaide, over de Markt.

Deze klanken vloeiden naadloos over in die van de meezingers die werden vertolkt door twee accordeonisten even verderop in de oude boomgaard, naast het gemeentehuis. Daar was het een drukte van belang bij de appelproeverij. Betsie van der Sloot van duurzaamheidsorganisatie Lokale Agenda 21 is een van de initiatiefnemers van deze fruitige herfsthappening. "Er zijn 65 soorten appels te proeven", vertelde ze enthousiast. "Er is vooral veel vraag naar de Sterappel. Die werd vroeger veel verkocht, maar is nu vrijwel niet meer verkrijgbaar."

Dat de Sterappel populair is, bleek; in de vijf minuten die Van der Sloot uitleg gaf over de appelproeverij, waren er vijf mensen die vroegen of deze soort ook te proeven was. Toch waren ook andere appelsoorten populair. Soorten met illustere namen als 'Red Chief' en 'Santana', met duidelijk verschillende smaken. Van der Sloot: "Om 16.30 uur start de verkoop pas, anders verkopen we meteen alles en blijft er niets meer te proeven over."

Zelfs mensen met een fruitallergie kwamen aan hun trekken bij de proeverij: de 'Santana' appel is speciaal gekruist door onderzoekers van de Wageningen Universiteit en kan gegeten worden door mensen die allergisch voor andere appels zijn.

Van de 65 appelsoorten die Van der Sloot had liggen, is maar een fractie te krijgen in de supermarkt. Daar zijn verschillende redenen voor: sommige appelbomen geven maar eens in de twee jaar appels, waardoor de opbrengst laag ligt. Andere appelsoorten, zoals de Welland, zijn weer erg gevoelig voor beschadigingen en daardoor niet goedkoop te vervoeren.

Er waren niet alleen appels te proeven in de oude boomgaard. Ook de mobiele sap-persinstallatie stond er dit jaar weer. Daar was het mogelijk om eigen fruit te laten pasteuriseren en tot sap te laten persen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt: Van der Sloot zelf had alleen al tientallen pakken van vijf liter per stuk laten persen. Het resultaat van een aanhanger vol fruit.

15 / 24

Medicura organiseert een Fit & Gezond event

Boxtel - Gezond eten en voldoende bewegen is zeer belangrijk voor de gezondheid, ongeacht de leeftijd. Om snel inzicht te krijgen in je gezondheid organiseert Zorgwinkel Medicura een Fit & Gezond event. Op zaterdag 10 oktober worden er tal van gratis activiteiten verzorgd door professionals. Iedereen is van harte welkom.

Specialisten geven advies op maat
Specialisten zijn aanwezig om gericht advies en praktische tips te geven over problemen bij dagelijkse handelingen en het gebruik van hulpmiddelen. Op deze dag kun je terecht bij een deskundige diëtiste. Problemen met je gewicht? Vragen over voeding? Dit is je kans om je persoonlijk te laten adviseren. Wanneer je last hebt van vermoeide of onrustige benen, of regelmatig dikke enkels hebt, kan een pijnloos onderzoek in de vorm van het 'doormeten' van de benen je uitsluitsel geven. Tijdens het Fit & Gezond event kun je terecht voor een gratis een beenanalyse.

Boordevol informatie, demonstraties en inspiratie!
Heb je last van migraine of hoofdpijn? De Cefaly neurosimulator helpt bij 80 procent van de patiënten. Laat je persoonlijk adviseren door de expert op dit gebied. Je kunt deze dag ook terecht voor een rollatorcheck. Een monteur controleert de remmen, de hoogte van de handvatten, wielen en stabiliteit van je rollator. Zo ben je verzekerd van een veilige rollator. Naast dit alles zijn er diverse specialisten aanwezig om je te informeren over alles op het gebied van fit en gezondheid. Als primeur profiteer je deze dag van 20 procent korting op het gehele assortiment.

Kom naar het Fit & Gezond event en laat je verrassen! Je bent zaterdag 10 oktober van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de Medicura Zorgwinkel, Liduinahof 35, Boxtel.


Meesters en juffen in het zonnetje gezet

Juffrouw Anke van de Sint-Petrusschool wordt door haar kleuters in de watten gelegd. Foto: Wendy Appeldoorn

Boxtelse basisscholen vieren Dag van de Leerkracht

Boxtel - Maandag was het de Nationale Dag van de Leerkracht, een dag waarop alle leerkrachten in Nederland in het zonnetje werden gezet. Bij basisschool De Beemden in Boxtel Oost werd het team van leerkrachten verschillende keren in het zonnetje gezet en ook op de Sint-Petrusschool was er aandacht voor de meesters en juffen.

Zowel de Ouderraad, de Medezeggenschapsraad, het schoolbestuur als de gemeente Boxtel schonken aandacht aan de leerkrachten. Alle basisscholen ontvingen voor het team van leerkrachten een bosje bloemen namens de gemeente. Op De Beemden ontving het team van zestien leerkrachten allemaal een USB-stick van het schoolbestuur van de Stichting Sint Christoffel. Het gebak met het boekje 'grappige verhalen uit het basisonderwijs' werd als cadeau gegeven door de Ouderraad en de Medezeggenschapsraad.

De leraren van de Beemden zijn blij met de ontvangen attenties. Foto: Mark van der Pol

Op de Sint-Petrusschool kregen de leerkrachten een lekkere verrassing geserveerd. De leerlingen hadden voor hun eigen meester of juffrouw een mooie placemat gemaakt. Per klas mochten een jongen en meisje zich verkleden als ober en serveerster en hun leerkracht een lekkere plak cake voorschotelen, die rijkelijk versierd was met slagroom. Deze mochten ze opeten, maar dan wel zonder hun handen te gebruiken. Dit deden de leerkrachten tot hilariteit van de leerlingen met veel smaak en veel plezier.


Boxtelaar Michel Geelen maakt soloalbum

Foto: Bron: Fahrenheit Twins

Boxtel - Najaar 2015 verschijnt het derde en nieuwe album van the galactic lo-fi orchestra: 'pocket symphonies for the painfully alone'. De plaat kan een soloalbum van Boxtelaar Michel Geelen genoemd worden, hij tekende namelijk voor bijna alle teksten en muziek.

The galactic lo-fi orchestra is een vriendelijk en eigenwijs bandje uit de omgeving van Boxtel/Eindhoven, geformeerd rondom muzikaal adhd-er Michel Geelen. Voor dit nieuwste album nam Geelen de zang en alle instrumenten voor zijn rekening, zo nu en dan met hulp van de andere bandleden. Volgens goed lo-fi gebruik werden de opnames en mix gewoon thuis gedaan.

Michiel Geelen Foto: Michiel Geelen

De groep brengt aanstekelijke popliedjes met het leven zelf als inspiratiebron, al dan niet met een autobiografische knipoog. De band bracht eerder al twee albums uit. 'i wrote 666 on the kitchen floor' (2011) en 'giving popmusic back to the people' (2013). Beide albums kregen mooie recensies in de media en een plek op de VPRO luisterpaal. Naast de albums maakte de band ook enkele lo-fi en no-budget videoclips.

Live staat de groep te boek als een energiek en enthousiast gezelschap. De band deed mee aan de Popronde (2011) en gaf al vele optredens in het Nederlandse club- en festivalcircuit, onder andere in W2 Poppodium, De Effenaar, Winston en Het Patronaat.

Kijk voor meer informatie over de band op facebook.com/tglfo. Hier vind je ook links naar Spotify en i-Tunes waar het album te beluisteren is. De cd is te bestellen via thegalacticlofiorchestra@gmail.com.

Fahrenheit Twins schittert in videoproductie van Boxtelse fotograaf Merijn Koelink

Boxtel - Vrijdag 9 oktober verschijnt Small Room Recordings, het regiedebuut van fotograaf Merijn Koelink. De 'live performance video' waarin indie rockband Fahrenheit Twins vier songs ten gehore brengt in een prachtige setting, is opgenomen met meerdere camera's en microfoons voor een bijzondere live-ervaring.

Het idee van Small Room Recordings ontstond naar aanleiding van eerdere live video's van de Boxtelse band, waarin zij op mooie Europese locaties als Parijs, Luxemburg en Berlijn akoestisch muziek maakten. Dat kan beter, moet Koelink gedacht hebben. Hij verzamelde een team van getalenteerde cameramensen (onder andere Patrick van den Heuvel), technici (onder andere Willy Leuvering) en andere creatievelingen. Zij maakten vrijwel zonder budget een korte muziekfilm met indrukwekkend hoge productiewaarden. "Ik ben ontzettend tevreden met de beelden en het totale plaatje. Ik heb altijd de ambitie gehad om naast statisch ook bewegend beeld te maken en dat is fantastisch gelukt", aldus de enthousiaste Boxtelse fotograaf.

Voor Fahrenheit Twins is Small Room Recordings een uitgelezen kans om zich te herintroduceren aan het publiek. De band heeft een turbulente periode achter de rug, met verschillende formatiewisselingen. "Maar die tijd is gelukkig voorbij", aldus zanger Sander Blom. "We zijn nu al weer anderhalf jaar met dezelfde club van zes getalenteerde musici en ongeveer even zolang bezig met het opnemen van het eerste album van deze formatie."

Merijn Koelink studeerde in 2014 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en was eerder dit jaar betrokken bij de korte film "Aanvallen!" met Sabri Saad El Hamus (onder meer Het Schnitzelparadijs) in de hoofdrol.
Alle zes de leden van Fahrenheit Twins zijn geboren of woonachtig in Boxtel. Andere Boxtelaren, nauw betrokken bij dit project, zijn Merijn Koelink, Patrick van den Heuvel (DreamingPictures) en Bas Bosschaert. De opnamen hebben plaatsgevonden in een loods in Schijndel. Geluidsopnamen zijn gemaakt door Willy Leuvering, ook uit Schijndel.
Small Room Recordings is vanaf vrijdag 9 oktober te bekijken via verschillende online videokanalen, waaronder YouTube.

Thema-avond Wmo Adviesraad over domotica

Boxtel - De Wmo Adviesraad Boxtel houdt op woensdag 14 oktober in De Kloosterhof, Kloosterhof 7 in Liempde een najaarsbijeenkomst rond het thema domotica. Boxtelse inwoners én organisaties die zich bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) betrokken voelen zijn die avond welkom.

Domotica is een verzamelbegrip voor slimme technologieën, met als doel een betere kwaliteit van leven door meer comfort en veiligheid. In de zorg draagt domotica eraan bij dat ouderen, tot op zeer hoge leeftijd, zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen huis. Ook zorgt domotica er voor dat zorgverleners met minder inspanning meer ouderen kunnen verzorgen, in een betere werkomgeving en met een betere kwaliteit van zorg.

De Nederlandse overheid wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Wat kan domotica daaraan bijdragen? De Wmo Adviesraad heeft een aantal interessante sprekers uitgenodigd die hierover vanuit hun eigen vakgebied informatie zullen geven. Gerard Donkers van de Firma Welvaarts Domotica, Carin Jansen van Zorggroep Elde, fysiotherapeut Hans Sluyters en ergotherapeute Anne van Dam zijn aanwezig om vanuit hun eigen expertise bezoekers hierover te informeren. Joke van de Langenberg van Woonwijs Boxtel kan eveneens vragen van bezoekers beantwoorden. Tenslotte is er een forumdiscussie gepland.

Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom in De Kloosterhof. Aanmelden kan door een e-mail te zenden aan wmoadviesraad.boxtel@live.nl.

Meer weten? Kijk op www.wmoadviesraadboxtel.nl

Transition Town Boxtel zoekt mensen voor auto-delen

Tilburg/Boxtel - Op maandag 2 november is er een bijeenkomst in Tilburg over het delen van eigen auto's, zowel gewone als elektrische. Al enkele jaren zijn er projecten op dit gebied in Het Groene Woud, waarvan veel kan worden geleerd, vindt de organisatie.

Dianne Schellekens uit Vught vertelt over de ervaringen met MyWheels, ook over de mogelijkheden op dorps- en wijkniveau. En Vincent Overvelde uit Deventer deelt zijn uitgewerkt en draaiend internetsysteem voor Particulier Autodelen met een groepje bekenden, ook wel Private Car Sharing genoemd. Dit wordt onder meer in Nijmegen in de praktijk toegepast.

De bijeenkomst is vooral bedoeld voor ondernemende mensen, die iets dergelijks op willen gaan zetten. Dit gebeurt in het kader van een groter project, met ook voedsel en textiel/kleding als thema's. Het is een initiatief van Transition Town Boxtel, met steun van de Streekraad van Het Groene Woud

Transition Town Boxtel werkt hiermee aan de overgang naar een veerkrachtige en duurzame lokale samenleving. Een die minder of zelfs helemaal niet meer afhankelijk is van fossiele brandstoffen voor wonen, werken en leven. De organisatie gelooft dat de grenzen van de groei bereikt zijn en dat onze zogeheten mondiale voetafdruk moet worden verkleind.
Het doel is om een groep mensen te vormen die gezamenlijk gaat werken aan het ontwikkelen en realiseren van een project, dat bijdraagt aan een circulaire en regionale economische ontwikkeling. Zij worden daar ook in begeleid. Het resultaat moet een beschreven aanpak zijn om het project ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Men zoekt dus partners die echt mee willen denken en werken; vooral ondernemende mensen die ook zelf een initiatief willen realiseren.

De bijeenkomst is erop gericht om met mensen bij elkaar te komen die een grote interesse hebben in het thema. Vervolgens gaan zij met enige hulp, bijvoorbeeld van het Bureau Streekwerk, aan de slag om van een goed idee een echt project te maken.

Deze bijeenkomst met het thema Mobiliteit wordt gehouden op maandag 2 november om 20.00 uur bij de Brabantse Milieu Federatie, Spoorlaan 434B in Tilburg (schuin tegenover het NS-station). Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij David Andreae via de telefoonnummers 0411-677597 of 06-46012580 of het adres Dommeloord 26, 5283LL Boxtel. Per e-mail aanmelden kan ook: ttboxtel@gmail.com.

Politie zoekt getuigen Princenlant

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in drie auto's ingebroken in de ondergrondse parkeergarage van Princenlant in Boxtel. Bij deze inbraken zijn diverse goederen ontvreemd, waaronder navigatiesystemen en een portemonnee.

Heb je iets opvallends gezien die nacht, laat het de politie dan weten en bel 0900-8844 of bel misdaad anoniem via 0800-7000.

Lennisheuvel viert Oktoberfest met bierpullen en bratwursten

Foto: Hans van Doorn

Lennisheuvel - De Orion was zaterdag voor het tweede jaar op rij decor van een waar Oktoberfest. Het gemeenschapshuis was hiervoor omgetoverd tot een waar bierlokaal. Vele Lennisheuvelaren, maar ook Boxtelaren kwamen gekleed in lederhosen en dirndls naar dit Duitse festijn en genoten van live-muziek en optredens van onder andere de Beyersland Kapel, Die Sex Lustige Bub'n, Toeter Thijs en dj Stijn.

De Beyersland Kapel verzorgde het openingsoptreden en kreeg de voetjes al meteen van de vloer. Daarna sloot Toeter Thijs aan. Die speelt, geheel in Beierse sfeer, op een grote Alpenhoorn. Ook de Kneuterkapel uit Nijnsel en Die Strikken Schwester konden rekenen op enthousiasme van de 140 feestgangers die in een uitverkocht Orion genoten van muziek, gezelligheid en bier. Die Sex Lustige Bub'n voelden zich meteen thuis in deze omgeving en maakten muziek met bierpullen en -tonnen.

Zeker driekwart van de aanwezigen had gehoor gegeven aan de oproep om verkleed te komen. Ook werd er, zeker naarmate de tap harder werkte, gedanst op de Tiroler Zumba, georganiseerd door eigenaresse Marion Veenstra van Partycentre Denziz in Boxtel.

Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn

De geslaagde avond werd rond 1.30 uur afgesloten door dj Stijn, die nog enkele gasten zo ver kreeg om mee te zingen.

De Beyersland Kapel zal zich vrijdag weer in Duitse sferen begeven, als de muzikanten afreizen naar Willingen in Duitsland. Daar zullen ze drie optredens geven. Het gezelschap reist met 42 muzikanten plus aanhang af en keert, na een weekend vol bier, muziek en gezelligheid, zondagavond terug huiswaarts.


Bridge:

Bridgeclub Rembrandt, 29 september
A-lijn: 1. J. Claassen-Rath & L. Weitmann-Verbong 65,28% 2. J. Fischer & H. Maas 59,44% 3. F. Daniëls & C. vd Velden 59,31% B-lijn: 1. B. vd Hout-Strik & G. van Rooij 63,89% 2. A. Zuidam-van Haren & A. van Gorp 61,11% 3. A. vd Els-Kusters & A. Hanff 55,14%

Bridgeclub Revanche, 29 september:
A-lijn: 1. P. vd Ven & W. Wonnink 66,20% 2. R. Dankers & F. Sedee 58,10% 3. C. Kerssens-vd Meijden & J. Kerssens 54,80% B-lijn: 1. J. Kniest-Angenent & M. Schalkwijk 64,93% 2. M. Jessurun & M. van Weert-Brouwers 58,13% 3. H. Hulscher & A. Hulscher-Wassenberg 54,41%

Bridgeclub Revanche, 1 oktober:
A-lijn: 1. H. Schalkwijk & B. Hermkens 61,25% 2. J. Buiks & A. Tops 58,75% 3. G. vd Meer-Gaarman & M. Sterrenburg 56,25%

Bridgeclub Liempde, 1 oktober:
A-lijn: 1. Echtpaar vd Meerendonk 62,15% 2. Echtpaar vd Langenberg 58,33% 3. Dhr. van Heesch & Dhr. van Heeswijk 55,90% B-lijn: 1. Dhr. Engbers & Dhr. Gillissen 61,79% 2. Echtpaar van Schaijk 58,39% 3. Mw. Kapteijns & Mw. vd Laar 57,92% C-lijn: 1. Mw. vd Meerakker & Mw. vd Heijden 60,94% 2. Mw. van Oorschot & Mw. Evers 58,33% 2. Mw. vd Meerakker & Mw. vd Heijden 58,33%

Bridgeclub De Rots, 30 september:
A-lijn: 1. T. Ijsseldijk & M. Ronde 60,00% 2. R. Steenbakkers & A. Visser 58,75% 3. E. Visser & P. Zuidgeest 57,91%

Bridgeclub Boxtel, 1 oktober:
A-lijn: 1. A. Bosveld & M. Soederhuisen-Penning 59,58% 2. A. Walbeek-Tobé & T. Walbeek 58,33% 3. A. Eltink-de Bruin & T. Hazenberg-Traa 57,50% B-lijn: 1. P. vd Ven & P. Verstijnen 58,85% 2. T. van Alphen & S. van Alphen-vd Ven 55,21% 3. G. Dams & E. van Gelder 53,65% C-lijn: 1. H. Hoogers & G. Meys-van Dijk 60,83% 2. C. Broeders-van Krieken & A. vd Ven-Schoenmakers 55,00% 3. C. Nienhuis & B. Nienhuis-Salemink 55,00%

Tafeltennis:
Uitslagen:
Senioren:
Rotsvast - Taverbo/SABO 2 4-6
De Dommel - Taverbo/SABO 3 4-6
De Firma Fotografie - Taverbo/SABO 4 2-8
Bat Boys - SABO Boxtel 4-6
Taverbo/SABO 1 - Klaverblad Verz. 1 5-5
Taverbo/SABO 2 - Renata 2 9-1
Taverbo/SABO 3 - MTTV '72 1 10-0
Taverbo/SABO 4 - Renata 3 7-3
Taverbo/SABO 5 - Son en Breugel 1 9-1
Taverbo/SABO 6 - ASIO 1 3-7
Taverbo/SABO 7 - JCV 9 6-4
Taverbo/SABO 8 - Artisan Vwaard 4 6-4
Taverbo/SABO 9 - Artisan Vwaard 5 2-8
Taverbo/SABO 10 - Smash '73 3 3-7
Jeugd:
Never Despair 2 - Taverbo/SABO 2 5-5

Programma:
Rotsvast - Taverbo/SABO 1
De Dommel - Taverbo/SABO 2
De Firma Fotografie - Taverbo/SABO 3
Grand Café Rembrandt - Taverbo/SABO 4

Voetbal
RKSV Boxtel-Nieuwkuijk        2-1
Sparta'25-ODC        1-1
Programma 11 oktober:
RKJVV/V-Boxtel        14.30
ODC-Erp        14.30

Uitslagen DVG Liempde:
Zaterdag 03 oktober:
Pupillen:
DVG D1 - Sv Brandevoort D1 1-3
DVG D2 - Sparta'25 D4 8-2
DVG E1 - Blauw Geel E3 16-0
Blauw Geel E5 - DVG E2 1-12
DVG E3 - Gemert E10 5-3
Vow ME1 - DVG ME1 1-9
DVG F1 - Schijndel F2 8-2
Boekel Sp. F4g - DVG F3 0-1
DVG F4 - Blauw Geel F11 1-0
DVG F5 - Blauw Geel F15m 0-1
DVG mini1 - Odc mini2 3-14
DVG mini2 - Boxtel mini2 4-5
DVG mini3 - Sci mini1 12-1
Junioren:
Volkel A1 - DVG A1 6-2
UDI'19 A4 - DVG A2 0-1
DVG B1 - Bruheze B1 1-5
Avanti'31 B3 - DVG B2 9-0
DVG C1 - Avesteyn C1 3-3
DVG C2 - Boekel Sp. C5 3-2
Zondag 04-10-2015
Senioren:
Taxandria 1 - DVG 1 3-1
Sparta'25 3 - DVG 2 3-0
DVG 3 - H.V.C.H. 4 0-2
Avesteyn 4 - DVG 4 5-0
DVG 6 - W.E.C. 5 5-1
DVG 7 - Rhode 9 2-6
U.D.I.'19 15 - DVG 8 7-3
Dames:
DVG VR1 - OSS'20 VR1 0-5

LSV/LBC:
VOW 1 – LSV 1        7-0
OJC Rosmalen 10 – LSV 2        1-5
LSV 3 – Nieuwkuijk 6        4-0
SCI 4 – LSV 4        2-4
LSV VR – Gestel VR 1        3-1
LBC F1 – Marvilde F2        2-3
LBC E1 – Gestel E2        3-3
FC Eindhoven D2 – LBC D1        2-1
SBC B2 – LBC B1        6-0
Nieuw Woensel MC1 – LBC MC1        1-3
LBC MB1 –Bergeijk MB1        1-2

Programma:
Zaterdag 10 oktober:
Pupillen:
Mifano D1 - DVG D1 11:45
Rhode D5 - DVG D2 11:45
DVG D3 - Ruwaard D3 (7-tal) 11:45
Oss'20 MD1 - DVG MD1 10:00
Sparta'25 E2 - DVG E1 09:15
DVG E2 - Boekel Sp. E4g 10:30
Blauw Geel E9 - DVG E3 09:15
Sparta'25 F1 - DVG F1 10:30
DVG F2 - Blauw Geel F3 09:30
DVG F3 - Blauw Geel F8 09:30
Irene F2 - DVG F4 10:15
Erp F5 - DVG F5 10:30
Boxtel mini1 - DVG mini1 10:30
DVG mini3 - Boxtel mini3 09:30
Junioren:
DVG A1 - Nulandia A1 14:30
DVG A2 - Scmh A2 14:30
Wec B1 - DVG B1 14:30
DVG B2 - Gemert B4 14:30
Berghem Sp. C1 - DVG C1 12:30
Elsendorp C2 - DVG C2 11:30
Zondag 11-10-2015
DVG 1 - S.C.I. 1 14:30
DVG 2 - Mifano 2 12:00
DVG 4 - Bl. Geel'38 5 10:00
DVG 5 - WEC 4 10:30
Erp 11 - DVG 6 12:00
Bl.Geel'38 14 - DVG 7 10:00
DVG 8 - Fc.de Rakt 6 10:00
Keldonk 1 - DVG VR1 10:00

LSV/LBC
10 oktober:
Boxtel VE1 - LSV VE 1        15:30
Brabantia F3 – LBC F1        9:15
LBC E1 – SBC E6        9:30
LBC D1 – Dommelen D3        9:30
LBC B1 – UNA B3        11:30
LBC MB1 – SC 't Zand MB1        11:30
11 oktober:
LSV 1 – Fiducia 1        14:30
LSV 2 – St Mich. Gestel 5        11:00
FC Drunen 5 - LSV 3 12:00        12:00
LSV 4 –BMC 6        12:00
LSV VR – Gestel VR 1        11:00

Biljart:
Uitslagen 't Ivoor:
Libre:
BV De Hazelaar 4 - 't Ivoor 1 30 - 14
't Ivoor 2 - Krijt Op Tijd 3 26 - 21
't Ivoor 3 - BV De Helftheuvel 2 27 - 23
Recreanten Libre:
't Ivoor 1 - BV De Hazelaar 2 38 - 31
't Ivoor 1 - Triangel 2 40 - 25
't Ivoor 2 - Triangel 1 36 - 28
OBV Vlijmendorp 2 - 't Ivoor 3 35 - 40
Recreanten Driebanden Klein:
D'n Brouwer 1 - 't Ivoor 4 20 - 25
't Ivoor 6 - 't Ivoor 5 27 - 25
't Ivoor 6 - 't Ivoor 5 27 - 25

Uitslagen 't Wapen van Liempde:
WvLiempde/RegioBank kader - D.O.S. 71 5-3
WvLiempde/RegioBank 1 - BBG Haarsteeg 2 24-26
BV De Uitdaging 1 - WvLiempde/RegioBank 2 30-20
WvLiempde/RegioBank 3 - Ons Trefpunt 1 30-26

Programma:
12 oktober:
19:30 BC Uden 1 - 't Ivoor 1
13:00 't Ivoor 2 - VAR 2
13:00 't Ivoor 3 - BV 't Veerhuis 2
13:00 D`n Brouwer 2 - 't Ivoor 4
13 oktober:
19:30 't Wapen van Liempde 1 - BV 't Ivoor 1
20:00 BV 't Ivoor 3 - Triangel Bar 1
14 oktober:
20:00 BV 't Ivoor 2 - 't Wapen van Liempde 2
15 oktober:
13:00 't Ivoor 5 - De Piepers 4
13:00 't Ivoor 6 - Pas Buiten 1

Zaalvoetbal:
Uitslagen 3 oktober:
Cafe 't Geveltje - Grieks rest. Corfu 2-2
Heva Autobedrijf - Le Temps Perdu 3-3
Feestcafe de Nozem - Goossens advies 9-3
Team Elizabeth - C.J.v.d. Sande 4-4
Fysio de Dommel - Adm Jilesen 0-2
Filipe Mode/E.Maas - Langenberg/Fleur 3-5
Uitslagen 5 oktober:
Green Team – Scheutjens b.v.        4-4
Zvs Rijschool Gestel – Celdex b.v.        3-3
Hart van Boxtel – Plein 2        2-5
Cafe Markzicht – Markzicht Boxtel        1-2
F.C. Blokfit – Verbeij / Hanekroot        2-3

Programma 10 oktober:
17:00 Adm Jilesen - X2COM
17:45 v. Stekelenburg - Grieks rest Corfu
18:30 Gebr. Bekkers - Kwalitaria Strik
19:15 H.v. Boxtel - Vouwwagenspecialist
20.00 Fysio de Dommel - Cafe 't Geveltje
20.45 Pika Bikes/'t Geveltje - Laansma Tuinen
12 oktober:
19:00 Vinyl en Tapijtwinkel - Groen als Gras
19:45 v.d. Heijden milieu - v. Stekelenburg
20:30 Faes entertainment - Vermeer verz
21:15 Comsche Hoeve - Termeer Support

Handbal:
Programma:
08-10 21:15 Achilles'95 recr - HCB'92 recr
10-10 09:40 HCB'92 D1 - Zephyr D2
10-10 10:40 HCB'92 DB1 - Avanti DB1
11-10 11:45 HCB'92 DS1 - Bedo DS2
11-10 10:20 HCB'92 DS2 - MHV DS3

Honkbal/Softbal
Uitslagen 03 oktober:                
beeball rookies        Ducks-Jeka        23-22
pupillen sb        Roef!-Ducks        10-1
beeball majors        Tilburg-Ducks        20-28
04 oktober:        
aspiranten sb        Ducks-Nuenen        17-14

Programma                
10 oktober:                
pupillen sb        Ducks-Tilburg        10:00
pupillen hb        Ducks-Gryphons        13:00
pupillen hb        Gryphons-Ducks        15:00
11 oktober:        
junioren        Ducks-Cheetahs        15:30        wordt gespeeld op het honkbalveld van Starlights in Schijndel

Rugby
Uitslagen 3 oktober:
Cubs:         Hilversum/Gooi-Ducks/Oysters                 0-109
Junioren:         Eemland-Ducks/Oysters                                5-33
4 oktober:
Colts:         Hookers/West-Ducks/Oysters                 71-12
Senioren 1: Ducks/Oysters-Wils Roovers Doetinchem 47-29
Senioren 2: Tilburg Tarantula-Duckes Legends                12-102
Programma 10 oktober:
Cubs;         Ducks/Oysters-Rotterdamse RC                 11.00
Junioren:         Ducks/Oysters         -Waterland/Alkmaar         12.00
11 oktober:
Colts:         Ducks/Oysters-RCE/Bokkenrijders         11.00
Senioren 1: Ducks/Oysters         -Utrecht SRS                         13.00
Senioren 2: Obelix Nijmegen-Duckes Legends         13.00

Succsvolle finale LTV Munsel Open 17+ toernooi

Foto: LTV Munsel

Boxtel - Bij LTV Munsel vonden zondag 4 oktober de finales plaats van het Munsel Open 17+ toernooi. Er werden twaalf finalewedstrijden gespeeld. Vanwege te weinig inschrijvingen gingen de dubbelspelen in de categorie 3 en 4 niet door, maar in de categorieën met speelsterkte 5 was er een opmerkelijk hoog aantal inschrijvingen .

In tien van de twaalf finales stonden leden van Munsel en de GD8 en DD8 waren een Munsels onderonsje. Jelly Soet stond zelfs in twee finales, waarbij ze samen met Rob van Eert de GD5 won. In de DD5 moest ze samen met Marja Meulendijk het onderspit delven tegen Kim van den Boomen en Linda van de Loo van LTV Best.

De hele week was het mooi weer en viel er geen druppel regen en ook zondag scheen de zon volop waardoor het 's middags tijdens de finales gezellig druk was op het terras. De organisatie kijkt terug op een gezellig en geslaagd toernooi en zal in 2016 van 3 tot en met 9 oktober weer haar beste beentje voorzetten.


Volleyballers Blox met nieuwe gezichten van start

Boxtel - Voor de volleyballers van het Boxtelse Blox is het nieuwe seizoen van start gegaan. Met een fris team en nieuwe aanwinsten: Teun Verhagen, Sander Sterken en Sten IJsseldijk.

In de eerste set tegen TFC 3 had Blox wat last van opstartproblemen (17-25), maar deze waren voor een deel weg in de tweede set. Toen maakte het Boxtelse team weinig fouten, in tegenstelling tot de tegenstander. Blox won met 25-20 en het werd 1-1 in sets. De derde set werd echter door teveel missers afgegeven (22-25) en zo werd het 1-2. Maar Blox gaf de strijd niet op en met hard werken en veel doorzettingsvermogen werd de vierde set op het nippertje gepakt (27-25). Daarna werden de zangkoren van de tegenstander steeds luider.
Aan het begin van de vijfde set liet Blox namelijk punten liggen en stond het al snel achter met 1-7. De thuisploeg knokte zich nog wel terug tot 10-14, maar het bleek niet genoeg. Met een 10-15 setverlies werd uiteindelijk de wedstrijd verloren met 2-3.

Het eerste uitduel werd afgelopen zaterdag met 1-3 verloren van Hajraa 6. Ondanks dat kijkt Blox terug op een mooie start van het nieuwe seizoen. De volgende thuiswedstrijd is op 17 oktober, om 14.00 uur in sporthal De Braken. De Boxtelaren spelen dan tegen VVC Vught 3. De ploeg hoopt dan op veel support.

Verlies voor libreteam 't Ivoor

Boxtel - De hoge positie op de ranglijst kon het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor niet consolideren. Het ging zwaar ten onder tegen De Hazelaar 4.

Chris Fasseur hield de schade nog beperkt met zijn negen punten, maar Peter van Giersbergen en Don van der Wiel lieten te veel punten liggen. Met name Don trof het niet, hij kreeg slechts drie beurten van zijn tegenstander, die zijn partij met een slotserie van 203 caramboles beëindigde met een moyenne van 68,33.
Het tweede team boekte een overwinning. Henk van Boxmeer en Leo Huijbers boekten partijwinst. Ook het derde team won zijn ontmoeting, ondanks twee verliespartijen. Math Hendriks pakte punten voor `t Ivoor. Het driebanden groot team was vrij.
Het eerste recreantenteam had een succesvolle week. Het speelde twee wedstrijden waarin 78 van de te behalen 80 punten werden gescoord. Daarmee werd de koppositie verstevigd. Het tweede team boekte ook winst door overwinningen van Frans Klein, Jan Meeuwis en Han van de Vocht. Het derde team scoorde zelfs maximaal. Wim van Dijk, Will van de Oetelaar, Kees en Frans Maas boekten allen een overwinning.
Het eerste team recreanten driebanden klein won door twee winstpartijen van Frits Radema en Jan Tils. Team 2 en 3 speelden tegen elkaar en hier ging team 3 met de winst aan de haal. Jacques van Loon en Theo van Dongen wonnen. Jos Hoffmans redde de eer voor het tweede team.

Taverbo/Sabo 1 mist koppositie en laat koploper ontsnappen

Boxtel - Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo heeft afgelopen zaterdag in eigen huis verzuimd om de koppositie in de hoofdklasse te pakken. Koploper ODT uit Roosendaal hing in de touwen, maar de Boxtelaren vergaten de knock-out uit te delen: 5-5.

Nadat aanvoerder Teun Vlaminckx, die speelde met een schouderblessure, in de openingswedstrijd kansloos ten onder ging tegen de Roosendaalse captain Jeroen Christianen, boog het Boxtelse team in twee heuse thrillers de achterstand om in een voorsprong. Eerst wist kopman Michel Sperling een uitzichtloze 0-6 achterstand in de beslissende vijfde game alsnog om te zetten in een 11-9 winst en vervolgens pakte ook Danny Smits diep in de vijfde game het punt voor Taverbo 1.
De Boxtelse formatie liep hierna verder uit naar een 4-1 voorsprong door de winst van het vaste dubbelduo Sperling/Vlaminckx en opnieuw een zege van Sperling in het enkelspel. ODT wist echter terug te komen tot 4-3, maar omdat Sperling ook zijn laatste partij winnend afsloot lag de koppositie voor het grijpen. In zijn partij kreeg Smits in de vierde game een matchpoint, dat hij echter niet verzilverde. In de laatste partij van de dag had Vlaminckx in de tweede game maar liefst vier gamepoints voor een 2-0 voorsprong maar zag deze, en uiteindelijk de overwinning, in rook opgaan. De wedstrijd eindigde zo in 5-5, waardoor ODT lijstaanvoerder blijft met een punt voorsprong op Taverbo. Vrijdag sluit de ploeg de eerste seizoenshelft af tegen The Back Hands in Sint-Willebrord.

Eerste autocrosswedstrijd in Lennisheuvel

Lennisheuvel - Aan de Mijlstraat, naast het sportterrein van LSV, wordt zondag 11 oktober de eerste autocross van de gemeente Boxtel verreden.

Dat is in de straat van Mark van der Heijden. Hij volgt de opleiding voor autotechniek en ontmoette daar Eric Pijnenburg wiens vader een fervent autocrosser is. Ook Eric jr. begon als junior met deze sport en hij heeft ook Mark besmet met dit crossvirus.

In 2014 werden ze lid van Autovereniging De Kempen en deden ze ervaring op in het crossen en ook in het sleutelen. Bij het plannen maken voor de agenda van 2015 kreeg vader Gerrit van der Heijden het idee dat een thuiswedstrijd leuk zou zijn. Hij heeft hemel en aarde bewogen om samen met 'De Kempen' deze te organiseren. In de gemeente Boxtel is geschikte grond gezocht wat uiteindelijk zeer kort bij huis bleek te zijn.

Niet alleen Mark in de Jeugdklasse maar ook de mannen in de Regioklasse komen aan de start. Tevens zijn er de Balkenklasse, de Standaardklasse, Toerwagen, de Sprinters en de Sportklasse, waarin ooit Eric Soeterings en Peter Bergman furore maakten.

Lars van Kuringe, Romy en Eric Pijnenburg senior en junior uit Esch hebben nog nooit zo dicht bij huis kunnen rijden en zullen deze kans zeker niet voorbij laten gaan. Voor liefhebbers uit Boxtel is het zeker nog mogelijk om een geschikte wagen te bouwen die aan alle veiligheidseisen voldoet. Zie daarvoor het technisch reglement op www.dekempencross.nl.

Aanmelden voor 10.00 uur op het wedstrijdterrein is de eerste vereiste voor een leuke middag autosport. De wedstrijden starten om 11.00 uur. De organisatie doet een oproep aan alle omwonenden om er een buurtfeest van te maken. Zij zijn van harte welkom op het autocrosscircuit om de verrichtingen te volgen van ongeveer tachtig deelnemers.

Turnvereniging Tabitta viert 50-jarig bestaan

Boxtel - Afgelopen maandag bestond de Boxtelse turn- en gymnastiekvereniging Tabitta officieel 50 jaar. De stichting gaat dit groots vieren met een show voor alle leden en hun familie, op zondag 18 oktober in sporthal De Braken.

Tabitta is erg trots op haar 50-jarig bestaan, in het bijzonder omdat er door de jaren heen duizenden kinderen bekend gemaakt zijn met de turn- en gymsport. In de afgelopen jaren zijn er ook steeds meer oudere leden bij gekomen, die de vereniging gebruiken om lichaam en geest jong te houden.

Het jubileum wordt gevierd met een volgens de vereniging schitterende show op 18 oktober, waar onder andere Elastic Fantastic van zich zal laten horen. Daarnaast is er natuurlijk ruimschoots aandacht voor de wedstrijdturnsters die de vereniging de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Dat geldt eveneens voor de turnsters die geselecteerd zijn voor Oranje Jong Talent 2015. Na dit spektakel is er een speelplein voor de kinderen en voor de volwassenen is de kantine ingericht voor een hapje en een drankje. Ook is er een loterij.

Historische zege dames LSV bij elftallen

Foto: LSV

Lennisheuvel - Toen twee seizoenen geleden tien vrouwen in de winterstop verkasten naar een andere club, leek voor de voetbalsters van LSV in Lennisheuvel het doek te vallen. Maar de overgebleven vrouwen wilden niet van opgeven weten.

Ze gingen eerst een half jaar alleen maar trainen en toen met een minimaal bezet team een jaar het 7 tegen 7 voetbal in. De onderlinge sfeer bleek zodanig dat gedurende het vorige seizoen steeds meer vrouwen zich aansloten en dit seizoen is ervoor gekozen om weer in de elftallencompetitie te starten.
In de bekercompetitie waren de tegenstanders te sterk, maar afgelopen zondag was het dan zover. Tegen het Eindhovense Gestel, dat op de tweede plaats op de ranglijst stond, werd een verdiende 3-1 overwinning behaald.
Dit gebeurde onder toeziend oog van de nieuwe sponsoren, nadat voorafgaande aan de wedstrijd elftalfoto's in de nieuwe tenues waren gemaakt.

Podiumplaatsen voor Boxtelse ponyruiters

Boxtel/Udenhout - De Boxtelse ponyruiter Kim van de Sande kwam vrijdagavond met haar nieuwe troef 'Tetu HS' heel verdienstelijk in Udenhout aan de start in de klasse E-L2.

Kim wist in de eerste proef de tweede plaats te pakken met 196 punten. In de tweede proef pakte ze de winst met maar liefst 206 punten. Carlijn van Oerle kwam zaterdag in Ammerzoden aan de start met zowel Leunsveld's Walter in de klasse D-M1, als India in de klasse D-Z1. Carlijn wist beide pony's naar een derde plaats te rijden met respectievelijk 60.66 procent en 62,64 procent.

Veel tegenstand voor koploper Taverbo/Sabo2 in BRTC

Foto: LSV

Boxtel - In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) kreeg koploper Taverbo/Sabo 2 meer tegenstand van team Rotsvast dan het had verwacht.

Bart Theeuwes en Geerta Pluut wisten allebei twee winstpartijen te boeken voor Rotsvast. Het was vooral aan Joop van Eijk te danken dat het hierbij bleef want hij bleef in zijn enkelspelen ongeslagen. Samen met Mari van Dijk wist hij de 6-4 zege voor Taverbo 2 veilig te stellen. Jan Don kon voor team Rotsvast geen punt aan het totaal toevoegen. Mari van Dijk en Hans Fonken wisten beide twee enkelspelen te winnen. Daarmee werd de koppositie voorlopig gehandhaafd.

Foto: LSV

Taverbo/Sabo 3, dat vorige week gelijkspeelde, kon tegen het vorige week al verrassend sterk spelend De Dommel maar ternauwernood de wist binnenhalen. Weer was Daan de Koning met drie zeges en een aandeel in de winst in het dubbelspel de grote man. Uschi Meeuwis kon goed volgen met twee zeges en ook zij had een aandeel in het punt van het dubbelspel.

Voor Luc van der Schans viel deze avond geen eer te behalen. Hij kon geen punten bij laten schrijven. Was Ad de Man vorige week voor De Dommel de grote man met drie zeges, dit keer wist hij slechts één keer te scoren, net zoals team- genoot Wim Jansen. Ad van Lier kon twee punten laten noteren.
Taverbo/Sabo 4 haalde flink uit tegen het team van De Firma Fotografie met een grote 8-2 zege. Toon van Geel en Peter de Rooij bleven beiden ongeslagen en behaalden samen zeven punten en teamgenoot Raymond de Boer liet het achtste punt bijschrijven. Bij De Firma Fotografie is duidelijk te merken dat Jordy van de Laak wegens rugklachten gemist wordt. Stef Schellekens en Henk van de Laak lieten echter merken dat er progressie in hun spel zit, want de eerste twee punten staan genoteerd.

Team Sabo Boxtel werd bijna verrast door de Bat Boys en wist ook maar net met 6-4 de winst te behalen. Rob van Grinsven en Mari Karssemakers wonnen ieder twee partijen, maar verloren beiden hun laatste enkelspel in de laatste, vijfde game met het kleinst mogelijke verschil van twee punten. Ad van Weert van Sabo Boxtel won zijn partijen maar moest hiervoor wel heel diep gaan. Wim van Aarle en Hans van Weert waren niet op dreef en wisten ieder maar één partij te winnen. Paul Kuijs van de Bat Boys kon helaas voor zijn teamgenoten hun goede voorbeeld niet volgen een bleef puntloos.

DVG doet zichzelf tekort en verliest bij Taxandria

Bas van Houtum. Foto: Toon van Ruremonde

Liempde - In de topper tegen oude bekende Taxandria in Oisterwijk was een gelijkspel voor de voetballers van DVG verdiend geweest. De kansenverhouding in ogenschouw nemend, had een overwinning zelfs tot de mogelijkheden behoord. Maar het was Taxandria dat de drie punten kon laten bijschrijven: 3-1.

DVG was gewaarschuwd voor de gevaarlijke voorhoede van Taxandria en zette direct druk, waardoor er al snel kansen ontstonden. In de derde minuut werd een aanval over meerdere schijven opgezet en uiteindelijk was het Peter Versantvoort die rakelings voorlangs schoot. Kort daarna was het opnieuw Versantvoort die vanaf rechts opkwam en de bal net over het doel knalde.

Taxandria kwam de beginfase ongeschonden door. Een schot vanuit de tweede lijn ging langs het Liempdse doel. Een tweetal vrije trappen van Taxandria, op de rand van het 16 meter-gebied, werd goed verwerkt door de defensie van de gasten.
Kort daarna viel toch het eerste thuisdoelpunt. Na balverlies op het middenveld volgde een lange bal op de linksachter, die Mark van de Broek passeerde en de aanvaller van Taxandria bediende. Met twee kapbewegingen kwam die vrij voor keeper Sander van Eeuwijk, die geen kans had: 1-0. DVG had meteen een goede kans op de gelijkmaker. Een breedtepass van een Taxandria-verdediger werd door Wilco Voets onderschept, maar zijn schot was te gehaast en ging over het doel heen. Voor rust werd het zelfs nog 2-0, toen een bal in de Liempdse defensie niet adequaat genoeg werd weggewerkt. Met een puntertje werd Van Eeuwijk voor de tweede keer geklopt.
In de tweede helft had DVG goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Het was opnieuw Voets die zich goed vrij speelde, maar de afronding wilde niet lukken: of de bal ging net voorlangs of de paal stond in de weg. Taxandria loerde op de derde goal, maar een schot werd door Van Eeuwijk tot corner verwerkt. In de tachtigste minuut was DVG dan toch doeltreffend. Een afgeslagen hoekschop werd door Voets opnieuw ingebracht en Sander van de Ven kopte de verdiende aansluitingstreffer beheerst binnen.

Bart de Windt Foto: Toon van Ruremonde
Martijn Caarls. Foto: Toon van Ruremonde
Daan Voets. Foto: Toon van Ruremonde

Met nog zo'n tien minuten te gaan was er voldoende tijd voor de gelijkmaker, maar een misverstand in de Liempdse defensie betekende de beslissing. Een vrije bal werd verkeerd beoordeeld door de verdediging en de doelman, waarna de Taxandria-aanvaller ongehinderd de 3-1 eindstand op het scorebord kon zetten. Op het oog een duidelijke overwinning voor Taxandria, maar vanwege de vele Liempdse kansen toch een zure nederlaag. Man of the Match was Mark van den Broek.
Komende zondag komt SCI in Liempde op bezoek, om 14.30 uur.

DVG 2 verloor deze week opnieuw en wel van Sparta'25 uit Beek en Donk. Het werd uiteindelijk een 3-0 nederlaag. De DVG-dames voelen het gemis van de vele geblesseerde speelsters. Thuis werd met 0-5 verloren van Oss'20. Hier werd Sem van Roozendaal gekozen tot Woman of the Match.

JRC loopt achter de feiten aan in Wijchen

Boxtel/Wijchen - De basketballers van JRC Boxtel hebben zondag in Wijchen een onnodige nederlaag geleden tegen BV Wyba 2: 84-65.

JRC kampte die dag enigszins met personele problemen. Met maar acht man, van wie coach Miquel Oliveira er één was, trok men ten strijde. Oliveira moest de enige spelverdeler Freek Clercx ontlasten. Tegenstander Wyba is een nieuwkomer in de Tweede Divisie en erg onbekend voor de mannen uit Boxtel. Bij aankomst trof men een jong en klein team aan. Direct werd duidelijk dat Boxtel beschikte over meer ervaring, lengte en vooral kilo's. Coach Oliveira benadrukte dan ook dat de scores vooral inside moesten worden gemaakt.

Vanaf de eerste minuut verliep de wedstrijd echter anders dan gehoopt voor de Boxtelaren. Het leek hen te ontbreken aan energie en beleving. Schoten van Wyba werden veel te makkelijk weggegeven, simpele rebounds werden niet gepakt en er werd zonder agressie gespeeld. Het probleem lag hem voor JRC niet zozeer op aanvalsvlak. In het eerste kwart werden namelijk 23 punten gescoord, waarvan tien door Coen van der Meijden. Daarentegen kregen de gasten liefst 35 punten tegen. Wyba had daarmee al een gat geslagen.

Het tweede kwart verliep niet veel anders voor de mannen van JRC. De defensie was wellicht al iets beter, maar nog steeds kreeg Wyba te veel tweede kansen en te makkelijke schoten. De scores aan beide kanten bleven beperkt, de ruststand was 44-34 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust moest JRC sterk uit de startblokken komen om het gat van tien punten te kunnen dichten en daarna zelf op voorsprong te komen. Echter, het tegenovergestelde gebeurde. Het gat van tien punten werd door Wyba vergroot tot een voorsprong van 23 punten. De tussenstand aan het einde van het derde kwart was 66-43. JRC voelde de wedstrijd nu echt uit de handen glippen.

De mannen uit Boxtel wilden in het vierde kwart alsnog de huid zo duur mogelijk verkopen. Er zat nu eindelijk energie in het team van JRC. Aan de hand van Ian Rooth, die alleen al in het vierde kwart goed was voor veertien punten, vochten de mannen zich terug tot een achterstand van negen punten. Met nog vijf minuten te gaan rook JRC bloed, maar het kon niet doordrukken. Na twee driepunters van Wijchense zijde was de nagel in de doodskist geslagen.

Uiteindelijk verloor JRC met 84-65. Met alle respect voor Wyba, maar indien de ploeg de juiste intensiteit had laten zien vanaf de eerste minuut, dan hadden de Wijchenaren geen bedreiging mogen vormen voor de bezoekers. Kortom, de Boxtelaren hebben de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen en begonnen te laat met het vertonen van goed spel.

Komend weekend staat een lastige uitwedstrijd op het programma in Limburg. De mannen reizen zaterdag af naar Sittard, om het daar op te nemen tegen titelkandidaat BC Bumpers. Het Boxtelse team maakt dan zeker wel een kans, maar zal toch echt uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zondag in Wijchen.

Topscorers: Coen van der Meijden 16 punten (8 rebounds), Ian Rooth 16 punten, (7 rebounds) en Teun van Loon 10 punten (8 rebounds).

Volleybalspeeltuin weer open

Boxtel - Zaterdag 10 oktober start het nieuwe seizoen van de Volleybalspeeltuin in Boxtel. Deze wordt maandelijks georganiseerd door VC Blox en vindt plaats in Sportcomplex De Braken.

De volleybalspeeltuin is voor jongens en meisjes van 3 à 4 tot 7 jaar. Ze kunnen er op een speelse en leuke manier kennismaken met de volleybalsport. Naast balvaardigheden worden er ook bewegingsvormen met toestellen geoefend, zoals klimmen en klauteren. Kortom veel en leuk bewegen; het plezier daarin staat dan ook voorop. Natuurlijk komen de echte volleybaloefeningen ook aan bod.

De volleybalspeeltuin is in Sportcomplex De Braken aan De Braken 1a op zaterdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn 1 euro per kind, deelname is vrijblijvend. Opgeven hiervoor of vragen stellen kan via volleybalspeeltuin@vcblox.nl.

Winst voor rugbyers Ducks

Boxtel - Ducks/Oysters nam in de thuiswedstrijd tegen de superboeren uit Doetinchem revanche voor de nederlaag van vorige week in Maastricht. The Wild Roovers stonden bovenaan maar Ducks liet zien dat het een ploeg heeft die mee gaat doen in de derde klasse.

Het combinatieteam nam meteen het initiatief en zette Roovers onder druk. Het werd een open wedstrijd waarbij beide ploegen flink tot scoren kwamen. Ducks had voortdurend een voorsprong, de achterhoekers liepen achter de feiten aan en eindigden op een 47-29 nederlaag. Ducks/Oysters bezet nu de vierde plaats en heeft zich serieus gemeld voor een klassering boven in het klassement.
Duckes Legends was weer eens veel te sterk voor de tegenstander. Tilburg/Tarantula kwam ervaring en tackelend vermogen tekort om de Oldies van The Legends af te stoppen. Zij benutten naar hartelust de gaten in de verdediging om te eindigen op een uitslag van 102-12. Duckes staat momenteel mede bovenaan in de vierde klasse.

Inschrijving Boxtelse Tenniskampioenschappen verlengd

Boxtel - De inschrijvingstermijn van de Boxtelse Tenniskampioenschappen is verlengd. Inschrijven kan nu tot en met zondag 11 oktober, in plaats van 7 oktober. De wedstrijden hebben plaats van zaterdag 31 oktober tot en met zondag 15 november. Er wordt gespeeld op de banen van LTV De Merletten.

24 / 24

Donderdag 8 oktober

Onthulling bijenhotel
11.15 uur, Hoek Munselse hoeve en Brundtlandstraat, Boxtel

Open bridgedrive van Bridgeclub Revanche
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Kindertheater De Reizende Speeldoos
16.00 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

Duurzaamheidsavond
17.00 uur, Gemeentehuis, Markt 1, Boxtel

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Discussieavond participatiesamenleving
20.15 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Films die beroeren 'Gone baby gone'
20.15 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

Thema-avond over participatiesamenleving door D66 Boxtel
20.15 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Vrijdag 9 oktober

Tweedaagse expositie Kunstlicht '99
10.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

Groendoenpaviljoen
13.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

Lennisquizz
19.00 uur, Gemeenschapshuis De Orion, Lennisheuvel 56, Lennisheuvel

Optreden Dennis Wels & Rudy Bressers
22.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Zaterdag 10 oktober

Zwerfvuil opruimactie
9.00 uur, Start bij Texaco, Brederodeweg 26, Boxtel

Tweedaagse expositie Kunstlicht '99
10.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

De Lintjesregen voor de Bomen
11.55 uur, op de Markt- hoek VVV, Boxtel

Groendoenpaviljoen
12.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

Informatieavond gasvrij huis met 0 op de energierekening?
17.00 uur, Grand Café Rembrandt, Rechterstraat 56, Boxtel

Zondag 11 oktober

Verzamelaarsruilbeurs
10.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Multiculturele kermis in verpleeghuis Sefkat
11.00 uur, Verpleeghuis Sefkat, Bosscheweg 113, Boxtel

BC Revanche organiseert Walnoot bridgedrive
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Live optreden van Pizza Quick Band
15.00 uur, Dok 12, Markt 12, Boxtel

The Mummers zingen bij Vandaag Kookt...
15.45 uur, Vandaag Kookt, Stationsplein 4, Boxtel

Concert Stichting Kerkconcerten Boxtel
20.15 uur, Sint-Petrusbasiliek, Oude Kerkstraat 20, Boxtel

Woensdag 14 oktober

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Open Coffee VOC
09.00 uur, Plein 2, Stationsplein 2, Boxtel

Country Dansen in de Rots
19.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Training voor Boxtelse Jongeren om schulden aan te pakken
19.00 uur, Jongerencentrum B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Bridgeclub De Rots
19.30 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 56, Boxtel

Donderdag 15 oktober

Open bridgedrive van Bridgeclub Revanche
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Informatiebijeenkomst: Leven in aandacht

14.00 uur, ContourdeTwern, St. Ursula 12, Boxtel

Kindertheater De Reizende Speeldoos
16.00 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

Voorstelling Kindertheater De Reizende Speeldoos,
17.15 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

Stille armoede, hoezo?

19.30 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Zaterdag 17 oktober

Open Dag Jeu de Boules vereniging De Walnoot
11.00 uur, Selissenwal 25, Boxtel

Boxtelse Vogeltentoonstelling
14.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel


Praise Band 'Upside Down' treedt op in de Serenade
20.00 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

Zondag 18 oktober

Herdenking Verzetsmonument Kampina Boxtel
13.30 uur, De Roond, Natuurgebied Kampina, Boxtel

Het leven van Hendrik de Laat
14.00 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel


Maandag 19 oktober

Kaarten Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Café Brein: Hoe verder, nu ik zo veranderd ben?
19.00 uur, Zorghoeve 't Binnenveld, Boxtelseweg 5, Schijndel

Dinsdag 20 oktober

Bijeenkomsten over rouwverwerking bij ContourdeTwern
13.30 uur, ContourdeTwern, Sint Ursula 12, Boxtel

Inleiding tot het Evangelia van Marcus door drs. Frans Smulders
19.30 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel


Woensdag 21 oktober

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Stapel op voorlezen
14.30uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

Country dansen in de Rots
19.00 Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Training voor Boxtelse Jongeren om schulden aan te pakken
19. 00 uur, Jongerencentrum B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Bridgeclub de Rots
19.30 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Vesperdienst
19.30 uur, Kasteel Stapelen, Kapel, Boxtel