DeMooiBoxtelKrant

29 maart 2017

DeMooiBoxtelKrant 29 maart 2017


Boekenbal verleidt publiek volledig

Boxtel - Ondanks de afzegging van thrillerschrijfster Simone van der Vlugt werd afgelopen zaterdag het aanwezige publiek bij Podium Boxtel volop verleid om bezig te zijn met literatuur en poëzie en verschillende andere vormen van (beeldende) kunst tijdens het Boek & Bal. In plaats van Van der Vlugt kwam bestsellerauteur Kees van Beijnum, bekend van onder andere 'De oesters van Nam Kee', naar Boxtel. Het vorig jaar vernieuwde boekenfeest kreeg deze tweede editie het thema 'De verleiding' mee.

De in allerijl opgeroepen Kees van Beijnum verleidde de aanwezigen tot het lezen van boeken met verschillende verhalen en anekdotes over zijn schrijverschap.

Van Beijnum (1954) bracht het grootste deel van zijn jeugd door in de cafés en hotels van zijn familie op de Amsterdamse Zeedijk. Hij publiceerde dit voorjaar het boek 'Het mooie seizoen'. Zijn semi-autobiografische roman 'Dichter op de Zeedijk' werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2014 verscheen zijn tiende roman, 'De offers' waarvoor NRC Handelsblad vier sterren gaf: 'Personages om in je hart te sluiten. Een boek dat onmiddellijk ontzag inboezemt.'

Ook kon het publiek zich laveren aan optredens van dichter Jan J. Pieterse en DichtSlamRappers Martje Wijers, Arnoud Rigter en Sholeh Rezazadeh. Trudy van Rooij was aanwezig om het publiek voor te lezen. Bij Fons van Asten konden aanwezigen in de biecht. Ook was er een ruime selectie aan beeldende kunst, theater en fotografie te zien. Evenals vorig jaar werd de avond afgesloten met een heus Boxtels boekenbal. De Boxtelse muzikale duizendpoot Harry Hendriks verzorgde met zijn band Almost Famous de muzikale noot.

Beach Break verhuist naar De Oude Ketting

Boxtel - De Beach Break gaat verhuizen van de Markt naar het parkeerterrein bij de Oude Ketting. Dit maakte organisator Jip van Krieken dinsdagochtend aan DeMooiBoxtelKrant bekend. Volgens hem groeit het evenement op de Markt uit zijn jasje.

Van Krieken hakte de knoop om het festival te verhuizen vorige week donderdag door. "We moeten ieder jaar 15 tot 20 teams de wacht toezeggen omdat ze niet meer op de velden terecht kunnen. Ik kan de Markt helaas niet groter maken dan dat hij nu is", licht hij het besluit toe. Nog meer velden aanleggen was volgens Jip geen optie. "Dan moesten we concessies gaan doen op het concept met bijvoorbeeld kortere speelrondes. Bovendien moet het evenement wel veilig blijven."

Van Krieken zegt ook andere locaties te hebben overwogen, maar het succesvol verlopen beachsoccertoernooi dat in juli op het parkeerterrein gehouden werd gaf volgens de organisator de doorslag om voor die locatie te kiezen.

De verhuizing naar het parkeerterrein bij Eetcafé De Oude Ketting betekent dat er drie extra velden bijkomen, wat neerkomt op ruimte voor 24 extra teams. Het toernooi en het bijbehorende muziekfestival blijven gratis toegankelijk voor toeschouwers.

Lees verder op pagina 19.

Boxtel zette de bloemetjes goed buiten

(Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen

Boxtel - Een stralend zonnetje en een enorme catwalk op de Boxtelse Markt, vormden zondag de belangrijkste ingrediënten voor het evenement 'Boxtel zet de bloemetjes buiten'. In verschillende 'shifts' werden om 13.30, 14.30 en 15.30 uur modeshows gelopen om de nieuwe voorjaarscollecties van de verschillende deelnemende kledingzaken aan het Boxtelse publiek te showen.

(Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen
(Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen
Kees van Beijnum. (Foto: Cock Stam) Foto: Cock Stam

In totaal waren zo'n veertig winkels in het Boxtelse centrum, te herkennen aan de ballonnen en bloemen voor de deur, geopend. Dankzij het lenteweer was de sfeer compleet en waren de terrassen de gehele middag gevuld met toekijkend publiek.

(Foto: Persburo Sander van Gils) Foto: Persburo Sander van Gils

Lintje voor brandweer

Nick Blom en zijn kompaan Yvette de Water. Foto: Blom Schoonmaak

Ondernemend Boxtel

Mooi wonen in Boxtel

Van rechts naar links: Yoran Lips, Joost van der Linden, Bas Daverveld en Pim de Wit. Foto: willemijn wijdenes

Judokampioenen

Collectes april/mei

27 maart tot en met 1 april Fonds Gehandicaptensport
3 tot en met 8 april Nederlandse Hartstichting
10 tot en met 15 april Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp
8 tot en met 13 mei Stichting Longfonds
15 tot en met 20 mei Prins Bernhard Cultuurfonds

Verenigingen die in de gemeente Boxtel willen collecteren ten behoeve van een goed doel hebben hiervoor geen vergunning nodig. Wel wordt hen gevraagd rekening te houden met de landelijke collectes en alleen in de vrije periodes te collecteren. Heb je iemand aan de deur gehad die zegt te collecteren namens het goede doel en vertrouw je het niet? Meld dit dan bij de politie. Dit kan via 0900 88 44.

KBO-activiteiten

Donderdag 30 maart        Bridgen in De Walnoot        13.30
                        Handwerken in De Orion        13.30
Vrijdag 31 maart        Rikken en jokeren in De Orion        13.30
Zondag 2 april        Eten bij Elisabethsdael opgeven voor 31 maart bij receptie van Elisabethsdael via 662579         12.30
Maandag 3 april        Bijeenkomst nieuwe KBO-leden in De Rots        20.00
Dinsdag 4 april        Contactmiddag KBO-wijk Lennisheuvel met optreden van troubadour Tonny Wijnands        13.30
                        Biljarten in De Walnoot        13.30
                        Hobbymiddag in De Kinderboerderij        13.30
                        Kienen in De Adelaar        14.00
Woensdag 5 april        Eten bij Lotus opgeven voor 2 april bij Henk Sturkenboom via 677863 of bij Sina van Alpen via 689285 of sina_alphen@planet.nl         17.00


Nieuw artikel

Vrouwencontact Boxtel

Maandag 3 april        Koken met Margriet

Adressen Gemeenschapshuizen

Boxtel:
De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA, telefoon: 0411-673838
De Walnoot, Reginahof 1, 5282 GC, telefoon: 0411 673 485
Liempde:
Dienstencentrum De Kloosterhof, Kloosterhof 7, 5298 BW, telefoon: 0411-631651
Lennisheuvel:
De Orion, Lennisheuvel 56, 5281 LG, telefoon: 0411-674474

Boxtelaren gaan op jacht naar miljoenen bij Miljoenenjacht

Amsterdam - Vijftig Boxtelaren uit postcodegebied 5281 gaan strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in de tv-show 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Zij wonnen bij de Postcode Loterij een felbegeerde studioplaats in de spelshow die Linda de Mol presenteert. Of de Boxtelaren daadwerkelijk in de prijzen vallen, is zondag 2 april vanaf 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Wil (56) uit Boxtel is één van de gelukkigen die afreist naar de studio in Amsterdam: "We hebben er zin in en we zijn heel enthousiast om mee te doen. Het is wel spannend en ik hoop aan de desk te komen staan. Dat is al een lot uit de loterij! Ik ga voor koffer 12 en als we winnen, boeken we direct een vakantie."

Kans op prijzen tot wel 5 miljoen euro
De vijftig Boxtelaren zijn samen met inwoners uit negen andere plaatsen uit het hele land aanwezig in de studio. Eén van de 500 aanwezigen kan de studio als miljonair verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het 'Gouden Koffer Spel' te spelen. Door koffers te openen, maakt de finalist kans op een geldbedrag dat kan oplopen tot vijf miljoen euro.
De 'Boxtel'-uitzending van 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' is aanstaande zondag 2 april van 20.00 tot 21.30 uur bij RTL 4 te zien.

Bovenbouwers De Oversteek planten honderden bomen op Boomfeestdag

Wethouder Peter van de Wiel (R.) zet samen met de Oversteek-leerlingen de eerste schop in de grond. (Foto: Cock Stam) Foto: Cock Stam

Liempde - 58 leerlingen van groep 8 van basisschool De Oversteek hebben woensdag, Nationale Boomfeestdag, samen met vrijwilligers van de Natuurwerkgroep Liempde (NWG), gemeente Boxtel en Brabants Landschap honderden bomen geplant op het perceel van Chris en Elise van de Donk aan de Velderseweg. Met Oversteek-leerlingen Isis Peters en Jens van Hastenberg plantte wethouder Peter van de Wiel om 10.15 uur de eerste bruine kriekpeer.

Daarna gingen de leerlingen onder leiding van vrijwilligers van de NWG aan de slag om de rest van het plantgoed in de grond te zetten. In totaal werden 75 boompjes, waaronder de winterlinde, zomer eik en zwarte kers en zo'n 250 struiken geplant. Omdat er bij een traditioneel boerenerf ook altijd een boomgaard was met hoogstam fruitbomen, zouden ook vijftien hoogstam fruitbomen van oude rassen geplant worden. Omdat de grond hiervoor veel te nat was zal dit echter op een later tijdstip gaan gebeuren, vertelde Jan Zandbergen, een kenner bij uitstek van oude fruitrassen. De kinderen plantten ook zo'n tien knotwilgen in de directe omgeving van twee nieuw aangelegde poelen

Bouwer Patrick van der Made (l.) controleert of het houten kruis waterpas staat. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren
Van links naar rechts: Mehmet (16), Tolga (15) en Nick (17) (Foto: Baanderherencollege) Foto: Baanderherencollege

Gastheer en gastvrouw Chris en Elise hadden voor alle kinderen een houten hanger met hun naam erop, die aan de geplante struik of boom gehangen werd. Zo kunnen de kinderen later laten zien dat zij die geplant hebben op deze een historische plek.
De boerderij stamt uit 1440 en deed dienst als voormalige pachthoeve van het Mannengasthuis in Esch. De Vlaamsche schuur op het terrein stamt uit 1718 en is onlangs gerestaureerd. De wens van Chris en Elise van de Donk is om de boerderij, het erf, de tuin en de omgeving weer in oude luister te herstellen.
Eén van de elementen die daar een bijdrage aan leveren zijn de hakhoutsingel, een boomgaard met oude fruitrassen en knotwilgen.

Metershoog eikenhouten kruis geplaatst op begraafplaats Munsel

Boxtel - Een 4,85 meter hoog eikenhouten kruis kijkt sinds dinsdag uit over begraafplaats Munsel. Het 500 kilo wegende kruis werd vervaardigd door Patrick van der Made van het gelijknamige timmerbedrijf en geplaatst door de firma Van Pinxteren.

Het oude betonnen kruis aan de begraafplaats was ten prooi gevallen aan betonrot en was daardoor aan vervanging toe. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een vervanging, laat beheerder Wim Bressers weten: "We zochten vooral naar een duurzamer alternatief dat bij Boxtel, als groene gemeente, past." Bouwer Patrick van der Made is blij dat hij door de gemeente gevraagd werd voor deze klus. "Ik vind het super. Het is een keer iets anders dan een aanbouw", lacht hij. Hij laat voorzichtig aan Bressers doorschemeren dat hij het liefst alvast een plekje op de begraafplaats met uitkijk op 'zijn' kruis reserveert.

Het nieuwe kruis is behandeld met een speciale coating en moet er zo zeker weer zo'n 50 tot 100 jaar tegen kunnen. In die tijd zal het kruis nog wat verkleuren.

Boxtel is Brabants koploper jongerenoverlast

Boxtel - De gemeente Boxtel is koploper wat betreft overlast van jongeren. Dit blijkt uit een onderzoek dat Omroep Brabant woensdag publiceerde.

Met 7,9 klachten over overlast door de jeugd per 1.000 inwoners blijft Boxtel de nummer twee (Veldhoven, 7,5) ruimschoots voor. De gemeente zegt bekend te zijn met deze signalen en samen te werken met haar zorgpartners en de politie om de overlast aan te pakken.

De politie is zich eveneens bewust van de meldingen en stimuleert inwoners om ook actief overlast te melden, waardoor mogelijk het aantal meldingen van overlast door de jeugd relatief hoog uitpakt.

Weer taart voor Mehmet, Nick en Tolga

Boxtel - Wethouder Marusjka Lestrade trakteerde maandagochtend Nick van Esch, Tolga Ceylan en Mehmet Atalay, leerlingen van het Baanderherencollege (BHC) op taart. Zij werden op 16 maart tweede tijdens de landelijke finale van WorldSkills Netherlands in het vakgebied economie.

Eerder werden zij al eerste tijdens de provinciale wedstrijd en trakteerde het BHC hen op taart. De gemeente laat weten trots te zijn op de drie talentvolle leerlingen.

Daphnia presenteert de Aquavaria Voorjaarsbeurs 2017

Boxtel - De Boxtelse aquariumvereniging Daphnia organiseert aanstaande zondag, 2 april een beurs waar de ware liefhebber van aquaria, terraria en/of vijvers zijn hart kan ophalen.

In Gemeenschapshuis De Walnoot, de thuishaven van de vereniging zullen vele standhouders acte de présence geven en een zeer grote variëteit aan producten tentoonstellen. Uiteraard is er tijdens deze beurs ook de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de vele deskundigen die deze dag aanwezig zullen zijn.

Op www.daphniaboxtel.nl vind je een overzicht van alle aanwezige standhouders. Daar zal zeker voor iedereen iets tussen staan dat de moeite waard is om een bezoek te brengen aan deze voorjaarsbeurs. Er wordt veel ruimte vrijgemaakt voor zoet- en zoutwateraquaria, aquascaping, vele soorten vissen en planten, de verzorging van vissen en planten, tweede handsspullen en zelfs een stand waar je je aquariummeubel helemaal op maat en naar wens gemaakt kunt bestellen.
Ook voor de vijverliefhebbers is een bezoek aan de beurs de moeite waard; met de start van het nieuwe voorjaar zal de vijver een prominente plaats op deze beurs innemen.
Tijdens deze beurs is er een gelegenheid om je aan te melden voor een gratis internetlidmaatschap van de vereniging. Voor iedereen die zich aanmeldt ligt een leuke attentie klaar, aangeboden door AquaDistri, de specialist voor aquaria, vijvers en koi.
Aquariumvereniging Daphnia zal zelf uiteraard aanwezig zijn en heeft ter gelegenheid van deze beurs een kleurwedstrijd uitgeschreven voor de leerlingen van basisschool Amalia. Hiermee kunnen kaarten worden gewonnen voor een bezoek aan Oermuseum De Groene Poort. Het museum stelt deze kaarten gratis ter beschikking aan de winnaars.
De vereniging zal ook een geheel ingericht aquarium tentoonstellen, dat op het eind van de dag via een loterij verloot gaat worden onder de aanwezige bezoekers.

De gehele dag is er gelegenheid om met elkaar bij te praten in de gezellige kantine van De Walnoot. Daphnia zal zorgen voor een broodje met een goede kop soep, aan de bar kun je je drankje bestellen om na een kleine pauze nogmaals een ronde te maken op deze, voor de Meierij, ongekend populaire voorjaarsbeurs.
In De Walnoot zal duidelijk de looproute worden aangegeven, zodat je zeker niets over het hoofd zult zien en je de ruimte krijgt om op je gemak de stand te bezichtigen en eventueel een praatje met de standhouder te maken.

De beurs in Gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1 in Boxtel is van 10.00 tot 16.00 uur. De entree kost 5 euro.

Bijeenkomst Wmo Adviesraad over armoede

Boxtel - Op woensdagavond 5 april organiseert de Wmo Adviesraad haar jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst rond het thema Armoede. Jong en oud, man en vrouw, autochtoon en allochtoon, wijkraden en professionele organisaties: iedereen in de gemeente die zich betrokken voelt bij dit onderwerp, is van harte uitgenodigd om hierover mee te praten.

Tijdens deze bijeenkomst is er aandacht voor het jaarplan 2017 en de verslaglegging 2016 van de Wmo Adviesraad, maar bovenal wil de adviesraad met bezoekers en organisaties de discussie aangaan over het onderwerp armoede. Wat is armoede? Hoe herken je dat? Komt armoede voor in Boxtel? Welke cijfers zijn hierover bekend? Zijn er in Boxtel kinderen die in armoede leven?

Tijdens deze avond zal wethouder Eric van den Broek aanwezig zijn om het armoedebeleid van de gemeente te verduidelijken. Daarnaast zijn organisaties die in Boxtel op dit terrein actief zijn zoals stichting De Voedselbank, Vincentiusvereniging Boxtel, Stichting Boei-end (organisatie die gezinnen in financiële nood weer even wat lucht geeft) uitgenodigd. Wat doet iedereen op dit gebied? Wat missen we nog en hoe kunnen we het armoedebeleid in Boxtel verbeteren?

De bijeenkomst wordt gehouden in Gemeenschapshuis De Walnoot, aan de Reginahof 1 in Boxtel. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom.

Straatmuzikanten gezocht

Liempde - Een aantal enthousiaste muziekliefhebbers uit Liempde is op zoek naar lokale muzikanten die zin hebben om - voor de gezelligheid, voor de muziek en voor het vermaek - een straatmuzikantenband op te richten.

Kom je uit de buurt, speel je souzafoon, banjo, schuiftrombone, klarinet, trompet, viool of saxofoon en heb je zin om aan te sluiten, stuur dan een mail naar toine@dejong-web.nl.

Rommelmarkt bij De Rots

Boxtel - Op zaterdag 8 april is er een rommelmarkt in De Rots. Van 13.00 tot 16.00 uur kan er volop op koopjes worden gejaagd bij het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat 7.

De entree is gratis, evenals het parkeren. Tafels zijn te huur voor 4 euro. Deze zijn te reserveren door te bellen met 0411-601036 of 06-22771772 of te mailen naar kuijlen_wim@hotmail.com.

Rommelmarkt in Lennisheuvel

Lennisheuvel - Buurtvereniging De Mijlpaal organiseert op dondag 9 april de jaarlijkse rommelmarkt aan de Mijlstraat. Deze begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur.

Zoals ieder jaar wordt er weer een veelheid aan goederen aangeboden van spullen die de bewoners van de Mijlstraat graag verkopen. Voor de gelegenheid is de straat tussen de kruising Lennisheuvel en de Armehoefstraat gedeeltelijk afgesloten. Meer informatie is te verkrijgen via secretaris@buurtverenigingdemijlpaal.nl.

Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Poker in Boxtel

Boxtel - Partycentrum de Adelaar is zaterdag 15 april om 20.00 uur de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden 125 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi.

De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van de gemeente Boxtel' dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De beste 10 procent van alle deelnemers maken ook nog kans om zich via de halve finales hiervoor te kwalificeren.

Laagdrempelig toernooi.
Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. het inschrijfgeld bedraagt 12,50 euro. "Door mee te doen krijgen spelers niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen", aldus Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker.

Hartstichting zoekt collectanten

Boxtel - Tijdens de Hartweek 2017, van 2 tot en met 8 april, gaan collecteren op pad om geld op te halen voor onderzoek om hart- en vaatziekten eerder te herkenen. De afgelopen tien jaar heeft Hartstichting Boxtel een kleine 50.000 euro opgehaald met vrijwilligers die dit met hart en ziel doen.

De stichting geeft aan te merken dat het aantal collectanten begint af te nemen. Daarom zijn zij op zoek naar collectanten die een steentje willen bijdrage aan onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ben je bereid om twee uur te investeren tijdens de Hartweek van 2 tot en met 8 april, dan kun je je aanmelden bij Eugène van 't Hooft via evthooft@icloud.com of 06-23984294.

Mooi bedrag voor Reumafonds

Boxtel/Liempde - Tijdens de collecte van 13 tot en met 18 maart dit jaar is in Boxtel en Gemonde in totaal 4993,62 euro opgehaald. In Liempde heeft de collecte 1790,27 euro opgebracht.

Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden. De organisatie dankt alle gulle gevers van harte. Ook geeft de organisatie aan op zoek te zijn naar collectanten voor volgend jaar, zodat bij nog meer deuren aangebeld kan worden voor een donatie. Wil jij je inzetten voor een beter leven met reuma vandaag en een toekomst zonder reuma? Doneer dan iets van je tijd en word collectant of medeorganisator voor de collecteweek van het Reumafonds in 2018. Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Margré Schoondermark, via 0411-678565 of argre.reuma@ziggo.nl. Kijk voor meer informatie over Reuma ook op www.reumafonds.nl. Je kunt een mail sturen naar vrijwilligers@reumafonds.nl of bellen met het Reumafonds in Amsterdam: 020-5896471.

Villa Kakelbont

Het was de hoogste tijd om te verhuizen We hadden gepland om een jaar in Boxtel te blijven wonen, maar omdat het zo leuk was werden het er vier. En wat voor jaren; Trouwen, Knus, Metro, MooiBoxtel, mijn kapsalonnnetje en Hunted. Stoppen op je hoogtepunt. Perfect getimed.

Eindelijk was daar dan het gewenste telefoontje dat de woning voor ons was. Klein detail was dat we de woning alleen op foto's hadden gezien. Toch wisten we alllebei; this is it! In het begin dacht ik nog alles te kunnen organiseren. Dozen met etiketten beplakken enzo, maar na drie dozen besloot ik dat dit eeuwen zou gaan duren. Niet door die etiketten, maar wel omdat ik elk schrift van de basisschool nog eens moest doorbladeren. Ik vond een stickerboek en ik werd helemaal euforisch van dat jeugdsentiment. Als je iets goed had gedaan dan kreeg je zo'n sticker. Ik zou willen dat werkgevers je tegenwoordig soms een sticker geven als blijk van waardering.

Ook vond ik dat leuke jurkje dat ik al eeuwen kwijt was, en ik echt moest passen. Net als de rest van de kleren die achter de kast lagen in plaats van erin Mijn fotoboeken schreeuwden om bekeken te worden, dat heb ik dus ook gedaan. Vanaf baby. Ik heb denk ik 3 miljard pennen gevonden. Zelfs tussen de plinten. Net als schuifspeldjes, waar zijn die dingen al je ze nodig hebt? Manlief werd er nerveus van. En boos. Hij wilde meters maken en ik was een trip down memorylane aan het maken. Hij vond mij te chill en ik werd gek van zijn stress. Hoort erbij denk ik. Ook de zenuwinzinking halverwege.

Inmiddels zijn we zo goed als over. Hallelujah. Ook al schrijf ik deze column tussen de verhuisdozen en maximale chaos, ik stik van de positieve energie! Dat komt zeker ook door de magnoliaboom die bijna in bloei staat. En door de specht die ons wakker klopt 's morgens.

Maar het allerbeste is toch wel dat ik ineens perfect begrijp hoe mannen denken. Geef een man een paar takken. Of beter nog, laat ze een paar takken zoeken en een kuil graven. Dan gaan ze heel stoer laten zien dat ze vuur kunnen maken. Nadat hij voor de vierde keer heeft gezegd: 'ik ben zo trots op mijn vuur, hij brand echt goed' kun je stoppen met complimenten maken. Is je man een beetje gespannen? Geef hem een muurtje wat afgebroken moet worden. En een hamer. Slopen, dat is het antwoord. Wij vrouwen gaan naar joga om zen te worden en mannen moeten slopen. Geef ze daarna een biertje en een zak paprikachips en je kunt niet meer kapot.

Echt, ik zweer bij mijn oer theorie. Ik applaudisseer bij elk gelegd vloertje. Ik juich bij een vaatwasser die het ook nog doet als hij hem hardhandig heeft ingebouwd. Ik plak pleisters en geef kusjes. Ik zwijg als ie een kast op zijn voet heeft gekregen en hij me verwenst. Ik sleep me een hernia met kratjes bier en als we voor de derde dag op rij patat eten omdat hij daar zin in heeft, dan doe ik vrolijk mee! Die extra kilo's kunnen me niet schelen. Want als ik met mijn liefje 's morgens buiten zit en de specht is klaar met zijn concert, dan ben ik gewoon simpelweg gelukkig. En stiekem een beetje trots. Want wij zijn nooit klussers geweest. En ik vond mannen altijd zo moeilijk te begrijpen maar dit is de beste relatietherapie ooit. Ik denk dat ik hem een sticker ga geven morgen. En als hij me koffie in bed brengt, dan krijgt hij er twee. Gelukkig, mijn man is klusser. En een echte oerman. Net als alle andere mannen. Please try this at home. Wees wel gewaarschuwd, zonder ruzie hoef je ook niks goed te maken. En dat zou toch jammer zijn……

X Pipi Langkous

Ongeluk en aanhouding op A2 bij Boxtel Noord

(Foto: Marie Fick) Foto: Marie Fick

Boxtel - Langs de A2 bij Boxtel Noord is maandagochtend een 29-jarige man uit Litouwen aangehouden die in een gestolen Bentley reed. Hij veroorzaakte in achtervolging door de politie een ongeluk. Daarbij raakte niemand gewond.

Eerder op de ochtend kwam bij de politie een melding binnen dat op de Stappendijk in Eindhoven een Bentley stond die in Luxemburg was gestolen. De auto was voorzien van een zogenoemd 'Track&Trace-systeem' en toen de auto kort na de melding ging rijden, kon de locatie dan ook snel herleid worden.

(Foto: Marie Fick) Foto: Marie Fick
Foto: Mark van der Pol
Frans Versantvoort, Jan van Hal, Erik Huijberts, Thea Kluijtmans, Martijn van Gorp, Erik Schoenmakers, Theo Clijnk. (Foto: Persburo Sander van Gils) Foto: Persburo Sander van Gils

Op de snelweg A2 kregen agenten de man in het vizier. Toen de bestuurder van de wagen de politie zag verhoogde hij zijn snelheid. Zo ontstond een achtervolging die eindigde ter hoogte van Boxtel. De bestuurder van de Bentley veroorzaakte daar een aanrijding met een vrachtwagen.

De Litouwer zette de auto stil op de snelweg en ging er te voet vandoor. Hij probeerde nog aan de politie te ontkomen door het aangrenzend kanaal in te springen en dit over te zwemmen. Agenten wisten hem echter aan de overzijde in te rekenen. De man zit vast voor verder onderzoek. De gestolen wagen zal terugbezorgd worden bij de eigenaar.

Lintjes voor Boxtelse brandweerlieden

Boxtel - Zes leden van de vrijwillige brandweerpost Boxtel ontvingen zaterdag een koninklijke onderscheiding tijdens hun afscheid uit handen van burgemeester Mark Buijs. Allen waren meer dan 20 jaar lid van de post Boxtel.

Tijdens hun officiële afscheid in de brandweerkazerne aan de Brederodeweg 23, werden brandwacht Frans Versantvoort, bevelvoerder Jan van Hal, manschap Erik Huijberts, brandwacht, chauffeur en voertuigbediener Thea Kluijtmans, bevelvoerder Erik Schoenmakers en bevelvoerder Theo Clijnk met de onderscheiding verrast.

Workshop 'Impressionistisch schilderen' in MUBO

Foto: MUBO

Boxtel - In samenwerking met Atelier Montmartre Boxtel organiseert MUBO (Museum Boxtel) op zaterdag 8 april de workshop 'Impressionistisch schilderen'. Deze begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Namen als Van Gogh, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, maar ook Alfred Sisley, Frédéric Bazille en J.M.W. Turner worden beschouwd als de meesters van het impressionisme. Qua stijl en techniek heeft het impressionisme een voorliefde voor duidelijke en heldere kleuren met een veelheid aan kleurnuanceringen en de verf is vaak spontaan aangebracht. Het wordt gezien als een reactie op het academisme (heel precies schilderen) en de vormen en contouren zijn vaag en vloeien in elkaar over. Het is een snelle manier van schilderen met weinig details.

De workshop start met een korte introductie over het impressionisme mede aan de hand van voorbeelden. Maar het accent van de workshop ligt uiteraard op het zelf oefenen met acryl op doek. Ieder cursist kiest uiteindelijk zijn eigen thema en favoriete schilder en maakt zelf het schilderij onder individuele begeleiding van de cursusleider. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met je eigen kunstwerk.

Foto: MUBO

De workshop wordt verzorgd door Veronika Strážnická, een jonge kunstenares en docente in schone kunsten uit Praag (Tsjechië). Zij spreekt Engels, maar waar nodig zal door aanwezige MUBO-medewerkers een toelichting in het Nederlands worden gegeven. In Praag heeft zij een eigen kunstopleidingsinstituut voor kinderen en volwassenen onder de naam Atelier Montmartre. Ook in Boxtel heeft zij haar Atelier Montmartre geopend. Meer informatie hierover vind je op www.ateliermontmartre.nl.

In de workshop wordt rekening gehouden met de individuele ervaring van de deelnemer. Daarom is deze geschikt voor beginners, voor liefhebbers met enige ervaring én voor gevorderden. Deelnemers betalen 37,50 euro per persoon, inclusief alle materialen, lunch en koffie/thee. Voor de workshop geldt een maximum aantal van 10 cursisten. Aanmelden kan via info@muboboxtel.nl of 06-16041898.


Foto: Heemkunde Boxtel

268 ‘D’n rijke Dijmert’ Heusden
Olieverf, 51 x 36 cm, gesign. l.o.
Collectie: M. Kleiman- Righart

Heusden lag precies op de grens van het Graafschap Holland en de Hertogdommen Brabant en Gelre. Regelmatig vond er strijd plaats, tussen de Graven van Holland en de Hertogen van Brabant, om de stad. In de loop van de dertiende eeuw versterkten de Brabantse leiders de nederzetting, met een gracht en een stadsmuur, uitgebreid met rondelen en poorten, om Holland dwars te zitten. Heusden behoorde tot een van de eerste Hollandse steden die door een muur werden omringd.

Tijdens de 80-jarige oorlog was Heusden trouw aan de Spaanse koning. In deze periode is het rivierengebied rondom Heusden, meerdere malen, een strijdtoneel geweest. Op den duur boden de oude stadsmuren nauwelijks voldoende veiligheid, doordat het geschut zich steeds verder ontwikkelde. Heusden besloot in 1577 de kant te kiezen van de Prins van Oranje. Dit bracht veel gunstige ontwikkelingen teweeg. Vanaf 1581 werden de verdedigingswerken gemoderniseerd en, in opdracht van de prins, ging Hollands bekendste ingenieur en vestingbouwer, Adriaen Anthonisz Van Alkmaer, zich bemoeien met de verbetering van de weerbaarheid. Hij ontwierp de eerste vestingwerken, wallen, grachten, bastions en ravelijnen, die in de jaren daarna steeds weer werden verbeterd.

Foto: Heemkunde

Heusden kreeg een reputatie als 'onneembare' stad. Toch hebben ook verschillende rampen Heusden, in de loop der tijden, geteisterd. Meerdere keren werd de stad getroffen door de pest. In 1572 werden vele huizen, het stadhuis en de Catharinakerk in de as gelegd door een grote stadsbrand. Het trotse kasteel veranderde in een ruïne toen, in 1680, de bliksem in de kruitopslag insloeg.

Maar de meest tragische gebeurtenis vond plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen tijdens de strijd om Heusden de terugtrekkende Duitsers hun heil achter de Bergsche Maas zochten. Zij lieten de hoge punten in de vesting, het stadhuis en twee kerktorens, opblazen. Maar liefst 134 Heusdenaren, die zich schuil hielden in de kelder van het stadhuis, kwamen om het leven. Destijds was dit 10 procent van de totale bevolking! Heusden kwam zwaar gehavend uit de strijd en lange tijd wist men niet hoe dit ooit goed moest komen. Maar in samenwerking met hogere overheden werd gekozen voor een totale restauratie. In 1968 werd gestart met de restauratie van de vesting. Deze werd uitgevoerd naar de kaart van Blaeu, uit 1649. In 1980 werd Heusden hiervoor onderscheiden met de hoogste Europese restauratieprijs 'Urbes Nostrae'.

Links een foto uit de Katholieke Illustratie van 1938, met de volgende beschrijving:

'Het is deze mooie, oude, rijkbegroeide huizen van Heusden wel aan te zien, dat de plaats al in 1231 stad was.'

Deze panden bevonden zich aan de Demer, tegenover de voormalige gasfabriek (tegenwoordige Garnizoenstraat).


Is verandering vooruitgang? Verandering is onvermijdelijk. We veranderen iedere dag, de wereld verandert iedere dag. Verandering is niet altijd vooruitgang en/of een verbetering, maar vooruitgang is onmogelijk zonder verandering. Ik ben iemand van verandering. Ik verkrijg graag nieuwe impulsen, nieuwe ideeën, perspectieven en inzichten, mits ik de energie heb in de eerste plaats, maar ik haal er vaak veel energie uit. Ik kook het liefst iedere dag iets anders, wat vaak lukt, afgezien van de wekelijkse spaghetti. Mijn smaak, zin, kennis en koelkast verschilt van dag tot dag, en dus verandert mijn keuken met mij mee.

Waar ik vroeger uitging van het vertrouwde vaste recept op papier of online, creëer ik nu recepten meer op basis van wat ik aan ingrediënten heb, mijn zin en mijn intuïtie. Ook het standaard Nederlandse eetpatroon; aardappelen, vlees en groente is door mijn leven heen veranderd naar meer vegetarisch, naar veganistisch, naar een kleine raw food periode en uiteindelijk naar mijn huidige eetpatroon: zo natuurlijk (en biologisch) mogelijk. Ook mijn dansroutine wisselt iedere week, maar eigenlijk voelt en is de dans iedere keer anders; de muziek, de bewegingen, de groepssamenstelling, de energie. Daarom houd ik ook zoveel van wat ik doe; de dans verandert met mij mee. De dansers neem ik als het ware mee op mijn reis door mijn lichaam, door mijn leven, waarbij ik hoop dat zij eruit halen wat zij voor hun lichaam en leven kunnen gebruiken. Het is prachtig om te kunnen delen in expressie en muziek.

Dat ik al bijna tien jaar getrouwd ben met één man is eigenlijk een wonder of beter gezegd mijn man is een wonder dat hij het al zo lang uithoudt met mijn veranderlijke aard. Hij houdt mij grotendeels in balans en omarmt de vele veranderingen, die wel door de beugel kunnen. Ook hij houdt van het verkrijgen van nieuwe impulsen, nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven. Daarin vinden we elkaar; in het steeds nieuwe avonturen aan willen gaan; groot en klein, buiten onszelf, maar ook in onszelf en met elkaar. Toch is verandering natuurlijk niet altijd vooruitgang, zoals de verandering van aardappel-vlees-groente naar weinig tot geen vlees mijn man in eerste instantie teleurgesteld heeft en zoals nieuwe muziek ook met nieuwe passen gepaard kunnen gaan, die geleerd dienen te worden. Maar toch... mijn kinderen krijgen op school mee: 'van proberen kun je leren'. Ik probeer dus gewoon heel veel, en mijn gezin, familie, vrienden en dansers mogen fijn mee proberen ;)

Ik kan niet anders; het zit in mijn bloed. Ik heb al vaak gedacht dat ik nomadenbloed heb; nergens echt thuis zijn en toch overal thuis kunnen voelen. Ik denk dat veranderlijkheid bij iedereen in het bloed zit, maar dat angst in meer of mindere mate een grotere rol toebedeeld krijgt dan die verdient. Natuurlijk heb ik soms angst voor het nieuwe en onbekende, maar ook heel veel leuke spanning! Hoe gaaf is het of hoe goed voel je je als je iets dat je spannend vindt toch hebt gedaan?! Zoals een nieuw recept uitproberen dat supergoed lukt of een Niales volgen ;) Ik denk ook dat hoe meer veranderingen je aangaat, hoe meer je gaat durven. Je gaat stapje voor stapje verder met proberen. En van proberen kun je leren.

De grootste experts op bepaalde gebieden hebben vaak heel veel meer gefaald dan dat een beginner heeft geprobeerd. Je leert meer van het leven door dingen gewoon te doen en het eventueel fout te doen en dan opnieuw te proberen. Je leert weinig tot niets door direct succes te hebben. Verandering is niet vanzelfsprekend vooruitgang, maar wel zeer nuttig voor vooruitgang.

Scouting Boxtel helpt een handje bij Landelijke Opschoondag

Bever Tim helpt mee aan een schoner bos. (Foto: Scouting Boxtel) Foto: Scouting Boxtel

Boxtel - Op zaterdag 25 maart was de Landelijke Opschoondag. Op deze dag wordt door heel Nederland zwerfafval opgeruimd. De jongste scouts van Scouting Boxtel staken de handen uit de mouwen en ruimden het bos op waar ze vaak spelen.

De leerlingen luisteren aandachtig naar gastdocent Suzanne van der Heijden. (Foto: Cock Stam) Foto: Cock Stam

De scouts van Scouting Boxtel maken voor veel van hun activiteiten gebruik van het naastgelegen Sparrenrijk. Helaas is ook daar veel zwerfaval te vinden. De bevers, scouts van 5 tot en met 7 jaar, deden daarom mee aan de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan mensen in het hele land in hun omgeving zwerfafval opruimen. De scouts ontvingen uit handen van de gemeente prikkers en afvalzakken. Met dit materiaal gingen ze in kleine groepjes naar verschillende delen van het Sparrenrijk. Deze keer niet om een uitdagend bosspel te spelen, maar om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Achttien bevers, vijf leiding en zes ouders hebben in twee uur tijd aardig wat afval opgeruimd. Coen, 6 jaar, doet ook mee. In zijn vuilniszak zit vooral kleine rommel. Blikjes, papier, plastic, bierdopjes en sigarettenpeuken. Waarom hij meedoet? "Het is leuk om te doen en omdat rommel niet in de natuur hoort."

De activiteit is georganiseerd door de vrijwilligers die wekelijks de programma's voorbereiden en begeleiden. Voor de Landelijke Opschoondag zijn de ouders van de jonge scouts ook uitgenodigd. Alex, de vader van Coen, is er voor deze gelegenheid bij en helpt graag mee: "Ik vind het belangrijk. De bewustwording dat je niet alles moet weggooien, het is niet zomaar weg als je het weggooit, iemand moet het dan toch nog opruimen. Dat is leerzaam voor de kinderen."

Na twee uur afvalprikken ziet het bos er weer een stuk natuurlijker uit én de scouts hebben een leuke en leerzame ochtend gehad.

Bovenbouw basisschool De Oversteek krijgt gastles financiële educatie

Liempde - In het kader van het financieel gastlesprogramma 'Bank voor de klas' kreeg de bovenbouw van basisschool De Oversteek dinsdagochtend een gastles van Rene Knoops en Suzanne van der Heijden van Het Raadhuis verzekeringen en hypotheken BV – RegioBank.

Knoops laat weten de rol als gastdocent erg te waarderen: "Het is ontzettend leuk om je dagelijkse werkzaamheden even in te ruilen voor de rol van docent om kinderen een stukje financiële basiskennis bij te brengen."

Veel bankmedewerkers verruilen in de week van 27 tot en met 31 maart hun baan een dagdeel voor die van gastdocent. Als gastdocent leren ze kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.

Bank voor de klas is een financieel gastlesprogramma georganiseerd door vijftien banken tijdens de 'Week van het geld'. Dit jaar hebben de banken als doelstelling om gedurende de week 4.000 gastlessen te geven. Ook wordt duidelijk hoe kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Kalbo levert duurzaam sanitair

Boxtel – Dat Nederland vergrijst behoeft weinig uitleg. Ook in de gemeente Boxtel zet die trend door: waar in 2009 nog 15 procent van de Boxtelaren ouder dan 65 jaar was, is dat percentage nu al opgelopen tot boven de 20 procent. Daar komt bij dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Het is dus geen wonder dat er een toenemende vraag is naar duurzame, levensloopbestendige badkamers.

Kalbo is een van de leveranciers van sanitair en hulpmiddelen voor deze duurzame badkamers. Volgens eigenaresse Paula Eliëns hoeft een aangepaste badkamer er vandaag de dag helemaal niet 'klinisch' uit te zien of onpraktisch in gebruik te zijn voor mensen die (nog) wel goed ter been zijn. "Het is tegenwoordig allemaal wat verfijnder", begint ze, terwijl ze door de ruime showroom loopt. Ze wijst op een rolstoelvriendelijke wastafel. Die is zó uitgevoerd dat een rolstoeler er met zijn benen onder kan. Ook heeft de wastafel handgrepen, waaraan je je kunt vasthouden en optrekken. Met een druk op de knop verschuift de wastafel langzaam naar de 'normale' modus, zodat de tafel op de goede hoogte hangt voor mensen die wél nog kunnen staan.

Kalbo is aangesloten bij Thuiscomfort, een netwerk van technische bedrijven, die de nadruk op duurzaamheid en het langer zelfstandig wonen leggen. Eliëns zelf staat sinds 2009 in de zaak, gevestigd aan Staarten in Boxtel. Destijds nam ze Kalbo, toen nog gevestigd aan de Stationsstraat, over van vrienden. Na een korte inwerkperiode is ze de oude zaak gaan opruimen en omdat ze werkelijk iedere onderdeeltje in haar handen heeft gehad, heeft ze enorm veel geleerd over alle grote en kleine onderdelen, wat haar natuurlijk van pas komt bij alle klantvragen.

Paula wijst op een redelijk standaard uitziend toilet. Maar schijn bedriegt. "Dit is een douche-wc", legt ze uit. Het is één van de hulpmiddelen in de badkamer die het leven van iedereen een stuk comfortabeler maakt. De douche-wc is een normaal toilet met een ingebouwde bidet-functie, maar dan uitgebreider met meerdere standen, warm water en een föhn functie. "Zeker voor de oudere mensen die mindere bewegelijk zijn is het een uitkomst", aldus Paula.

Bijkomend voordeel van de douche-wc is de milieuvriendelijkheid. Omdat het toilet geen randen bevat (afhankelijk van het model), is het ook eenvoudiger te reinigen. En omdat je ook geen wc-papier meer nodig hebt vormt het toilet ook op die manier een minder zware belasting voor het milieu. "Ook het grondstofgebruik en productieproces is duurzaam", legt Paula uit.

Maar een douche-wc of rolstoelvriendelijke wastafel zijn niet het enige hulpmiddelen die de Kalbo verkoopt. Zo zijn ook handgrepen voor bij het bad of toilet, instaphulpen voor montage aan het bad en complete badliften verkrijgbaar. Het assortiment van Kalbo gaat van handige hulpmiddelen tot complete douche-eenheden die in twee dagen in huis gemonteerd kunnen worden. Natuurlijk zijn deze eenheden voorzien van antislip-vloer en een douchezitje. Ook is er het VarioTronic toilet, dat volledig geautomatiseerd tot 20 cm in hoogte en laagte te verstellen is en zijn er verschillende douchestoelen met uitsparingen zodat de gebruiker zich makkelijk kan (laten) wassen. Volgens Paula kun je het zo comfortabel maken als nodig binnen ieder budget.

Kalbo levert altijd advies op maat. Paula: "Een badkamer kopen is niet zomaar iets, dat is iets waar je goed over na moet denken, een goed advies over moet krijgen en het moet nog voor ieder budget betaalbaar zijn."

In de afgelopen jaren heeft Paula zich bovendien bedreven gemaakt in het maken van 3d-tekeningen. Zo kan ze – in samenspraak met de klant – precies laten zien hoe de badkamer of keuken eruit komt te zien. Kalbo werkt samen met lokale bedrijven die de montage op locatie uitvoeren.

Ben je benieuwd naar het ruime aanbod aan duurzaam sanitair? Neem dan eens een kijkje in de showroom aan Staarten 21 in Boxtel of op de website www.kalbo.nl.

11 / 24

1 april en dat is geen grap voor jou als ondernemer, DGA of particulier

Weet je dat naarmate je ouder wordt de tijd sneller lijkt te gaan dan je denkt? Heb je ook niet het gevoel dat de eerste 25 jaar van je leven veel langer leken te duren dan de periode daarna? Dit lijkt te komen doordat je de eerste jaren van je leven alles voor de eerste keer meemaakt, je gaat naar de lagere school, je gaat naar de middelbare school, je gaat voor de eerste keer alleen op vakantie, je krijgt je eerste relatie en mogelijk je eerste kind en ga zo maar door.

Na die periode krijg je in de regel meer structuur in je leven, je werkt 40 uur in de week, gaat misschien naar dezelfde plek op vakantie, de weekenden lijken op elkaar. Jouw geheugen wordt als het ware telkens overschreven. Ervaringen zijn namelijk niet éénduidig en je gevoel hierover kan veranderen. Immers, je kijkt misschien nu anders aan tegen een situatie van tien jaar geleden. Gevolg is dat door de overlap van herinneringen de periode korter lijkt te worden.
Moraal van het verhaal: het leven is geen oefening, haal eruit wat erin zit, want voor je het weet is het voorbij!

Zo is het ook met kansen die op je pad komen, spring je in de rijdende trein of laat je deze doorrijden? De komende periode (per 1 april en dat is geen grap) komen er een tweetal kansen voorbij. Of deze omgezet kunnen worden in daadwerkelijk voordeel is afhankelijk van je persoonlijke situatie, je wensen en je doelstellingen.

1) DGA en zijn pensioen
Vanaf 1 april kan de DGA niet langer pensioen in eigen beheer opbouwen. Hij krijgt een afkoopmogelijkheid waarbij een fiscale korting kan worden gegeven, hij kan kiezen voor een spaarvariant (OudeDagsVerplichting) of hij mag het pensioen in eigen beheer premievrij voortzetten.
Hij zal hiervoor een keuze moeten maken. Om de meest optimale keuze te maken heb je inzicht nodig in je totale financiële huishouding middels een financieel plan. Hoe sta je ervoor, hoe ben je daar gekomen en wat zijn je doelen? Dit bepaalt uiteindelijk jouw resultaat.

2) (Bank)spaar– of belegginsgshypotheek
Voor mensen met een spaar-, bankspaar- of beleggingshypotheek veranderen vanaf 1 april de fiscale regels. Dit type hypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een spaar- of beleggingspolis of bankspaarrekening. De uitkering van deze polis/rekening is belastingvrij (binnen de vrijstelling), mits je onder andere minimaal vijftien jaar premie of twintig jaar premie betaalt.

Vanaf 1 april wordt deze looptijd van vijftien of twintig jaar losgelaten. Dit betekent dat je de polis/rekening mogelijk eerder belastingvrij kunt uit laten keren en je mogelijk de maandlast kunt verlagen, je woekerpolis kunt afkopen of je spaar- of beleggingsverzekering kunt verzilveren. Zeker als ondernemer is dat geld mogelijk goed te besteden voor investeringen. Laat je voorrekenen wat de financiële en fiscale mogelijkheden zijn om te kijken of dit aantrekkelijk is.

Samengevat, zeker de moeite om een hele kritische blik te werpen op bovenstaande mogelijkheden. Want als je doet wat je deed blijft alles bij het oude en weet je zeker dat er niets verandert. Neem je regie over je kansen, met andere woorden, overschrijf je jouw herinnering, dan helpen wij je graag.


15 / 24

Lieve lezers,

Afgelopen zondag was er iets gaande in het centrum van Boxtel. Er hing lente in de lucht, er klonk harde muziek en Boxtel liep uit - want er was iets te doen op de Mèrt. Boxtel Zet De Bloemetjes Buiten, zo heette het event dat duizenden op de been moest brengen om de winkels in het centrum weer een boost te geven.

Volgens de poster zou er 40 meter catwalk liggen. Hier was niks aan gelogen. Een catwalk die bijna de hele Mèrt bestreek werd uitgerold. Uitbundig uitgedoste Boxtelaren trotseerden de poolwind, door in bikini's en korte broeken van Boxtelse kledingzaken loopjes te doen die ze afgekeken hadden van Hollands Next Topmodel. Dit alles werd aan elkaar gepraat door een vrouw die meer make-up en entourage droeg dan Chantal Janzen bij een tv-evenement. De muziek stampte daadwerkelijk uit de boxen waardoor de ramen van de cafés trilden alsof het carnaval was.

Boxtel liet weer eens zien waar het goed in is: evenementen organiseren die nog te groot zouden zijn voor Koningsdag in Amsterdam. Het zou rijen dik moeten staan, er werden joelende mensen verwacht en stormlopen op de dienstdoende kledingwinkels. Niets bleek echter minder waar. Het volk was op de been, maar niet van harte. En dit alles voor 40 meter catwalk. Zoals gezegd, daar was niks aan gelogen. Sterker nog, dit was zeker 20 meter te lang. Het achterste element van de catwalk was een dood stuk waar in feite niemand stond, waardoor de 'modellen' in het luchtledige hun zwoele modellenmoves showden.

Boxtel Zet De Bloemetjes Buiten. Had die bloemetjes toch binnen gelaten. Want wat ervan overbleef was een groots evenement waar nog geen honderd man voor uit hun bed kwam. Het leek wel of Ibiza was neergestreken in een hutje op de hei. Het volk kwam, bleef even staan, en fietste verder.

Nu zult u misschien denken: wat is die Bets toch weer lekker zuur. Ik zal u vertellen, ik heb best een beetje een pesthumeur over dat hele evenement, ja. Ik zat namelijk te kijken naar de Boxtelaren die de kleding showden, en werd steeds gefrustreerder; waarom ben ík hier niet voor gevraagd?! Wat is dit voor een aanfluiting? Hartstikke leuk hoor, hippe dertigers met mooie kleding, maar waar is de kleding voor mijn leeftijdsgroep? Waarom loop ik daar niet, met een leuke gebreide muts van de Theelen? Of met een gezellig elektrisch dekentje van de Vincentius? Die catwalk, daar zag ik mezelf al helemaal op lopen. Borstjes vooruit, lipjes getuit: "Bets draagt vandaag een ensemble van boerenkiel met een palet dat past bij haar roze teint. Haar Spaanse pantoffels houden haar lekker warm en de gebreide stola maakt het helemaal af voor deze zomer." Ik zie het al helemaal voor me.

Misschien ben ik daarom wel zo recalcitrant over dit evenement. Ik had daar moeten lopen! Ik, Bets, de Doutzen Kroes van Brabant. In plaats daarvan loop ik wel een paar keer extra heen en weer in d'n aanleunwoning. Elke keer met een andere outfit. Niemand die me tegenhoudt!

Liefs, Bets

Foto: Heemkunde Boxtel

3845

Ansichtkaart uit 1960. Café de Ketting aan de Bosscheweg te Boxtel

Heemkunde Boxtel, Christ van Eekelen

Afgelopen weekend was er weer een bijzondere zondag in het centrum. Mooi weer, veel volk maar overvolle vuilnisbakken!! Daarom bij deze: openbare werken zorg ervoor dat voor een dergelijk activiteit de vuilnisbakken leeg zijn!
Het was een mooi weekend

Martin van Tillaart


16 / 24

Bekendmakingen week 13

Aangevraagde omgevingsvergunningen
De Kaarsenmaker 20, bouw carport
Kruisbroeksestraat 23, verbouw bedrijfspand
Liempdseweg 4, verbouwen en uitbreiden woning en tijdelijk gebruiken bijgebouw als woning
Mijlstraat 62, renoveren woning
Sint Sebastiaanstraat 13, verhogen kap/vliering

Verleende omgevingsvergunningen
Bosscheweg 27, verbouw woning en realiseren aanbouw aan rechterzijde
Debussystraat 6, verwijderen dakbeschot en plaatsen nieuwe isolatieplaten
Esschebaan naast huisnummer 3 rooien: 1 eik
Gemondesestraat 7, rooien: 4 populieren aan voorzijde woning langs openbare weg
Koolhof 11, bouw woning
Molendijk 5, rooien: 1 wilde kastanjeboom uit voortuin
De Schutsboom 18, rooien: 2 prunussen uit voortuin
Vendelstraat 41, rooien: 1 populier uit achtertuin

Coördinatiebesluit
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor Hoeve Savendonksestraat 7.Het plan voorziet in een omzetting van de agrarische bestemming naar een woonbestemming met een recreatieve nevenfunctie. Naast de bestaande bebouwing (waaronder de uitbreiding van een bestaande loods en de verbouw van een bijgebouw) kunnen op het perceel een Vlaamse schuur en hooimijt worden gerealiseerd. Binnen deze bebouwing zijn vier recreatieve verblijfseenheden toegestaan.

Bestemmingsplan
Munselse Hoeve 26.Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 14 maart 2017. Het maakt de bouw mogelijk van één extra woning. Hiermee wordt het gat in de bestaande bebouwing opgevuld. De nog aanwezige cultuurhistorische waarden van Munselse Hoeve 26 worden daarbij gerespecteerd.

Toestemming maken uitweg
Puccinistraat 70 maken uitweg op deze locatie
Zonnegolven 6 maken uitweg op deze locatie

Weigering maken uitweg
Europalaan 104 geen toestemming voor het maken van een uitweg op deze locatie
Hobbendonkseweg 8 geen toerstemming voor het maken van een uitweg op deze locatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer
Liduinahof 35 veranderen verpleeghuis

Verkeersbesluit
Aanwijzing gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij woning Corellistraat 22

Horecavergunningen
Daniels Gym, Markt 29 verleende horeca- en exploitatievergunning

Boom weg bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

Aanvullingen publicaties week 12
Aangevraagde omgevingsvergunningen
Velderseweg 10 het houden van het evenement Festival LandaGucha op 22 juli 2017
Toestemming maken uitweg
Ladonkseweg 34 / Boseind, maken uitweg op deze locatie
Munselse Hoeve 26, maken uitweg op deze locatie

Foto: CDA

Verkiezingen
Twee weken geleden bent u massaal naar de stembussen gegaan, in Boxtel hadden we een opkomstpercentage van 80%. Een geweldige opkomst! We hopen dat we dit percentage ook bereiken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De afgelopen maanden hebben wij als lokale afdeling zichtbaar campagne gevoerd in onze gemeente voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het CDA heeft in Boxtel 2511 stemmen gehaald, daarmee zijn we de derde partij van Boxtel geworden. Een uitslag waar we trots op zijn. Onze inspanningen zijn dus niet onopgemerkt gebleven. Dank voor jullie enthousiasme, steun en stem! Deze resultaten zijn voor ons een extra stimulans om er nog een tandje bij te zetten. Ook de komende tijd blijven we graag samen met jullie in gesprek en werken we hard om onze mooie gemeente te blijven verbeteren.

Herindeling gemeente Haaren
De herindeling van de gemeente Haaren staat ook in onze gemeente hoog op de agenda.
Tijdens de raadsvergadering van 14 maart is de reactie van de gemeente Boxtel besproken en vastgesteld. De provincie wilde immers uiterlijk 17 maart een reactie ontvangen van de gemeenteraden van de betrokken gemeenten op het rapport van procesadviseur de heer Augusteijn.

Het gaat er ons om wat het beste is voor Boxtel. Het CDA Boxtel-Liempde steunt daarom een zo spoedig mogelijke herverdelingsdatum. Als Haaren opgesplitst wordt, moeten er namelijk herverdelingsverkiezingen gehouden worden. Hierdoor worden de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 waarschijnlijk uitgesteld naar november 2018 of november 2019. Het uitstellen van verkiezingen is niet fijn, maar voor de bestuurbaarheid van Boxtel is dit echt beter. Daarnaast staat Boxtel voor investeringen, daar we nu sociale zaken voor de gehele gemeente Haaren doen en straks alleen voor Esch heeft dit consequenties voor de gekozen werkwijze en ICT-programma’s. Bovendien zal het houden van drie maal verkiezingen in korte tijd leiden tot extra kosten, een onbestuurbare gemeente gedurende anderhalf jaar en waarschijnlijk een lagere opkomst.

Het belangrijkste is dat er snel duidelijkheid komt over de opsplitsingsdatum en verkiezingsdatum zodat de betrokken gemeenten zich kunnen voorbereiden op de herindeling en de politieke partijen zich goed kunnen voorbereiden op de verkiezingen in maart 2018 of later.

En indien Esch bij Boxtel komt, zullen wij Esch uiteraard met open armen ontvangen en zal het CDA Boxtel-Liempde op zoek gaan naar Esschenaren die samen met ons aan de slag willen gaan met de voorbereidingen voor de komende verkiezingen.

Heeft u opmerkingen of suggesties? Of heeft u zelf een onderwerp dat u onder onze aandacht wil brengen? U kunt ons bereiken via cdaboxtel@ziggo.nl en de hierboven vermelde contactinformatie.

Hartelijke groeten,
Hélène van As, Vera Brouns en Kubra Atalay

Foto: Bron: Combinatie95

De rol van de overheid verandert. Mensen worden steeds mondiger en verwachten een gemeente die meedenkt. De overheid probeert ook steeds meer om alle partijen te betrekken bij nieuw beleid en de uitvoering. Combinatie95 is een voorstander van deze ontwikkeling. Toch zien wij ook dat er soms spanning op zit. Vooral de rol van de raad is soms wat onbestemd in dit verhaal.

De raad is zelf burgerparticipatie in de vroegste vorm. Iedereen kan namelijk raadslid worden en meepraten over wat er in zijn of haar gemeente gebeurt. Dit doe je dan niet alleen op persoonlijke titel maar met mandaat van de mensen in je gemeente. Toch is dit niet voldoende; ook een raadslid heeft voeding nodig uit de gemeenschap om goed te functioneren. Belangrijk is ook dat de raad uw belangen goed behartigt. Gelukkig heeft u de afgelopen landelijke verkiezingen massaal gestemd. Dit is ontzettend belangrijk voor het mandaat dat u de politici geeft. Combinatie95 hoopt dat u ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen uw stem en mandaat weer in groten getale geeft.

Politiek café
Op 12 maart 2017 hebben Combinatie95 en D66 samen een Politiek Café georganiseerd. Hoewel het ontzettend mooi weer was op deze zondagmorgen was er een grote opkomst.
Bij de eerste discussie over windenergie was iedereen het erover eens dat deze vorm van energie noodzakelijk is voor de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Waar geen overeenstemming over was is de locatie. De discussie over windmolens in Boxtel is dan ook zeker niet voorbij. Een iets minder bekend onderwerp was de discussie over de vermindering van de voedselconsumptie. Hoe kunnen we, hopelijk samen met de agrarisch sector, de productie van vlees duurzamer maken? Er zijn ook steeds betere vleesvervangers waardoor een dag geen vlees eten misschien steeds makkelijker wordt, zelfs voor de meest verstokte vleeseter. Hoe veranderen we de gewoonte om veel lees te eten? Dat waren vragen die werden gesteld. Natuurlijk waren er geen winnaars - wel gaf deze zondagochtend aan dat we nog lang niet zijn uitgepraat en dat Combinatie95 beide onderwerpen zal blijven volgen.

Gemeente Haaren
Namens de provincie Brabant heeft de heer Augusteijn een rapport opgemaakt dat mogelijkheden onderzoekt om de gemeente Haaren op te splitsen. Als de gemeente Haaren wordt opgesplitst is het mogelijk dat de kern Esch bij de gemeente Boxtel komt. Als dit zo is dan moeten er verkiezingen komen zodat er ook een afvaardiging vanuit Esch in de raad kan komen.
In verband met de samenwerking op het sociale domein en de bestuurbaarheid van beide gemeenten is er aangedrongen op een snel besluit vanuit de provincie. Bijna alle partijen in de raad pleiten voor een splitsingsdatum per 1 januari 2019. Wij hopen voor alle betrokkenen dat de gevraagde duidelijkheid er snel komt.

Wil jij ook eens met Combinatie95 praten over een van deze onderwerpen, kijk dan op www.combinatie95.nl of neem contact op met een van onze raadsleden.

GEMEENTE INFO
Oud papier:
30-03 Keefheuvel e.o.
31-03 Klein Hoekje-Nieuwe Wijk
01-04 Selissen en Selissenwal buitenroute; o.a. Dianabos, gedeelte Munsel en Molenwijkseweg
05-04 Lennisheuvel
05-04 Vrilkhoven e.o.

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.

LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 911
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Ondernemend Boxtel - Nick Blom

Nick Blom en zijn kompaan Yvette de Water. Foto: Blom Schoonmaak

Van de een zijn diensten maak je misschien wel bijna dagelijks gebruik, terwijl je van de ander geen idee had wat hij of zij doet voor de kost. Boxtel is een bedrijvige gemeente met veel, heel veel ondernemers. Wie zijn die mensen en wat doen ze precies? In 'Ondernemend Boxtel' leer je elke twee weken een nieuwe lokale ondernemer kennen, die je vertelt over zijn of haar bedrijf en drijfveren. Deze week Nick Blom (28) van Blom Schoonmaak.

"Al vanaf mijn geboorte woon ik in Boxtel. Dat is ook meteen de kracht van mijn schoonmaakbedrijf, waarmee ik actief ben sinds 2014; dicht op het vuur zitten. Toen ik ben begonnen met glazenwassen werkte ik vanuit de garage van mijn vader. Inmiddels bieden wij het totale schoonmaakplaatje aan; van dagelijkse schoonmaak tot gevelreiniging en van dieptereiniging van keukens tot hogedrukreiniging. We hebben een groeiende klantenkring op het Boxtelse industrieterrein. Wij werken alle dagen van de week en juist omdat we gevestigd zijn op het industrieterrein kunnen we voor onze zakelijke klanten enorm snel aanwezig zijn. Ook hebben we de machines en middelen om direct (bijna) alle facetten van schoonmaak uit te voeren.

Ook wat glazenwassen betreft is onze service goed: we laten bijvoorbeeld vooraf weten dat we langs gaan komen. Omdat wij werken met een digitaal systeem is via onze website op te vragen wat de glazenwasbeurt gaat kosten. Blom Schoonmaak werkt niet met contant geld, maar met nette offertes en facturen. Wij werken met stelen vanaf de grond in plaats van met de ladder en met de hand. We spoelen alle glazen daarbij na met gefilterd water, daardoor is ons werk vlek- en streepvrij. Deze methode werd hier nog niet gebruikt in de particuliere sector; wij zijn daarmee begonnen om de klant extra service te kunnen bieden.
Ik heb op dit moment vier mensen in dienst en drie zzp'ers die zich ontfermen over het glazenwassen. Daar hebben we goede afspraken mee gemaakt zodat zij vrijwel geheel zelfstandig te werk kunnen gaan. Mijn doel is om de komende jaren nog flink door te groeien en ik verwacht dat dat ook wel gaat gebeuren.
Naast Blom Schoonmaak kunnen Boxtelaren mij ook kennen van Rugby Club Ducks waar ik graag kom om flink te sporten en te genieten van de gezellige derde helft."

Blom Schoonmaak & Glazenwassers, Havervelden 4a, Boxtel, schoonmaakboxtel.nl, info@schoonmaakboxtel.nl, 0411-745003


Alma Mandigers en Dominique Saris starten hondentrimsalon in Liempde

Foto: Mark van der Pol

Liempde - Alma Mandigers (23) uit Boxtel en Dominique Saris (27) uit Liempde starten per 1 april hun eigen hondentrimsalon, genaamd All Dogs Trimsalon. Deze is gevestigd aan de Oude Dijk in Liempde.

Ze werkten bijna vier jaar samen bij Dobey. Daar klikte het altijd al goed, volgens het tweetal. Alma wilde met haar honden meedoen aan tentoonstellingen, maar een bezoekje aan de trimsalon kostte haar 75 euro. "Toen dacht ik: ik kan zelf ook wel een trimcursus gaan volgen", vertelt ze. Vervolgens liep Alma tachtig dagen stage. Dominique volgt nu dezelfde cursus.

Alle honden kunnen op afspraak terecht bij het tweetal. De dames trimmen bij voorkeur zonder de baasjes erbij. "Dan zijn de honden rustiger", legt Alma uit. En dat is wel handig, aangezien een trimbeurt al vlug tussen de anderhalf en twee uur duurt. Voorlopig blijft het tweetal naast in hun eigen trimsalon ook nog bij Dobey werken.

All Dogs Trimsalon is doordeweeks 's avonds geopend. Op woensdag is de trimsalon de hele dag open. Donderdag is de zaak gesloten. Op zaterdag is de trimsalon enkel op verzoek geopend.

Voor informatie of het maken van een afspraak kun je terecht op www.alldogstrimsalon.com, bellen met Alma (06-38334308) of Dominique (06-83792474), of een e-mail sturen naar info@alldogstrimsalon.com.


Koningsnacht en -dag in Boxtel moeten weer groots feest worden

Foto: Mark van der Pol

Boxtel - De horeca-ondernemers in het centrum en Boxtel Vooruit organiseren gezamenlijk een festival op de Boxtelse Markt op Koningsdag en -nacht. Dit om meer jongeren, die nu vaak naar de stad gaan, in Boxtel Koningsdag en -nacht te laten vieren. De evenementen op de Markt tijdens Koningsnacht mogen zelfs een uurtje langer - tot 1.00 uur - duren.

Tijdens Koningsdag en -nacht wordt de Markt ingericht als evenemententerrein, waar ook drank gekocht kan worden. Daarvoor worden munten verkocht die ook in de Boxtelse horeca te besteden zijn. Initiatiefnemer Wim Ketelaars, van Boxtel Vooruit, geeft aan erg blij te zijn dat de horeca zich weer gezamenlijk willen inzetten voor de festiviteiten op de Markt.

Boxtel Vooruit is formeel gezien enkel verantwoordelijk voor de kinderactiviteiten op Koningsdag. Het officiële gedeelte, waarbij de lintjes uitgereikt worden, valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. De feesten op de Markt vallen onder de verantwoordelijkheid van de Boxtelse Markthoreca. Toch besloot Ketelaars eens te inventariseren of het mogelijk was op de Markt een evenement van formaat te organiseren, waaraan de Boxtelse horeca vol overtuiging meewerkten. Volgens Ketelaars was daar de afgelopen jaren 'een beetje de sleet op gekomen'. Vooral jongeren lieten het daarom massaal afweten omdat er 's avonds niets voor hen te doen was in Boxtel, aldus Ketelaars.

Boxtel Vooruit schakelde, naast de Boxtelse horeca, Jordy van den Boer in om op zaterdagavond een evenement te organiseren en nam contact op met Kees Berkelmans om traditioneel op Koningsdag georganiseerde meezingen wat grootser op te zetten.

Die twee reageerden meteen enthousiast. Het evenement op 26 april is 'Kingsnight Fissa' gedoopt. MR JEEPEE (Jip van Krieken), Theodoor, Arjon Oostrom, Roy Donders, BUREN VAN DE BRANDWEER en Jebroer zullen dan optredens verzorgen. Het evenement duurt van 18.30 tot 1.00 uur. Dat is een uur langer dan gebruikelijk was. Burgemeester Mark Buijs ging akkoord op voorwaarde dat het geluidsniveau gedurende dit extra uur geleidelijk afgebouwd wordt.

Het evenement op Koningsdag gaat verder onder de naam Boxtel Oranje Festival en zal grootser opgezet worden dan voorheen gebruikelijk was. Daarbij wordt ook de samenwerking met Modern Classic Music School gezocht.

De burgemeester is blij met de nieuwe impuls voor de festiviteiten op de Markt: "Het was altijd al mooi tot 17.00 uur, maar we kunnen er nog méér van maken. Koningsnacht en -dag zijn toch een echt volksfeest." Verder laat hij weten verheugd te zijn dat het initiatief 'vanuit de Boxtelse samenleving' komt.

Volgens Buijs is het feit dat Boxtel Vooruit de horeca opnieuw warm wist te krijgen voor het organiseren van een evenement op de Markt met Koningsdag een goed voorbeeld van de nieuwe, faciliterende rol die de gemeente graag wil vervullen. "Je creëert als gemeente geen betrokkenheid door alles zelf maar te regelen. Boxtel Vooruit weet mensen echt te inspireren, zoals je bijvoorbeeld ziet bij de projecten op Stapelen. Mensen vinden dat leuke initiatieven en sluiten zich daarbij aan." Zo komt het dat Boxtel Vooruit het voor elkaar kreeg om 25.000 euro bij elkaar te krijgen voor de evenementen rondom Koningsdag, waar eerder 10.000 euro beschikbaar was.

Boxtel Vooruit gaat de huidige rol als kartrekker voor een periode van drie jaar aan, waarbij jaarlijks geëvalueerd zal worden hoe de festiviteiten zijn verlopen. Dit omdat volgens Ketelaars de kennis en kunde bij Boxtel Vooruit aanwezig zijn om de benodigde vergunningsaanvragen te doen. In de driejarige periode telt volgend jaar, als de Markt op de schop gaat en daar dus geen grootschalig evenement kan plaatsvinden, niet mee. Op den duur is de wens dat de Boxtelse Markthoreca zelf de organisatie van de evenementen die 's avonds op de Markt plaatsvinden op zich neemt, laat Ketelaars desgevraagd weten.


Palmpaastraditie al 57 jaar in ere gehouden

Boxtel - De jaarlijkse Palmpaasoptocht zal zondag 9 april voor de 57e keer door de straten van Boxtel trekken. Om precies 12.00 uur, weer of geen weer, start de Palmpaasoptocht bij Residentie de Dommel op het Molenpad.

Voorafgaand aan de tocht krijgen alle kinderen die een palmpaasstok hebben meegebracht een lotje aan hun stok. Om 12.00 uur zullen zij in optocht onder muzikale begeleiding naar het gemeentehuis aan de Markt lopen. Daar ontvangen burgemeester Buijs en zijn echtgenote Christel de traditionele lentegroet van de kinderen en wordt het lied Palmpalm Pasen en Gloria Laus gezamenlijk gezongen. De tekst van het lied is te vinden www.boxtel-vooruit.nl.
Aan het eind van de Palmpaasoptocht trakteert de burgemeester de deelnemende kinderen op een chocolade paasei. Ook zal hij de loting en de prijsuitreiking verzorgen en zullen de paashazen die ook in de optocht meehuppelen de prijs uitreiken voor de mooiste palmstok.
Alle peuterspeelzalen en scholen ontvangen informatie over de Palmpaasoptocht, hoe je een Boxtelse Palmtak kunt maken en de liedjes die tijdens de optocht worden gezongen. Zij zorgen voor verspreiding van deze info. Deze is ook terug te vinden op www.boxtel-vooruit.nl.

Op zaterdag 1 april zijn snoeistokken af te halen bij een speciale stand van Boxtel Vooruit die van 13.00 tot 14.00 uur staat bij MUBO (Museum Boxtel) aan de Baroniestraat. Op diezelfde dag kunnen kinderen tussen 14.00 en 17.00 uur palmpaasstokken versieren. Hierbij worden zij begeleid door de vrijwilligers van MUBO.
De stokken worden versierd met gekleurd papier, noten rozijntjes, dadels, vijgen, pinda's, chips, snoep en sinaasappels. In het midden hoort een haantje-pik, dat net als de koningsringen bij diverse Boxtelse bakkers besteld kan worden.

Tijdens de Palmpaasoptocht wordt er traditioneel aandacht gevraagd voor het werk van een vrijwilligersorganisatie. Dit jaar is de keuze van de commissie gevallen op de vrijwilligers van de Dierenambulance. Zij zullen op zondag 9 april in het (lente) zonnetje gezet worden.

Koningsdag in Esch

Esch - Koningsdag wordt uitbundig gevierd in Esch, met activiteiten voor jong en oud. Zoals Bumperball, dat wegens groot succes vorig jaar nu wordt herhaald.

Om 11.00 uur worden de oud- en mogelijk nieuwgedecoreerden in het zonnetje gezet op het Marktplein. Na het officiële gedeelte in de Es starten vanaf 12.00 uur allerlei andere activiteiten in (de tuin van) het Pannenkoekenhuis. Aan het vrijmarktje daar kan jong en oud meedoen. Kinderen, al dan niet verkleed, kunnen knutselen, geschminkt worden en er zijn spelletjes. Ook is er weer een bingo. DJ Rob zorgt voor de muziek.
Daarnaast organiseert carnavalsvereniging ’t Bacchuscorps traditiegetrouw de oriëntatiefietstocht (25 en 45 kilometer), die tussen 12.00 en 13.30 uur vanaf het Marktplein van start gaat. Deelnmae kost 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.
Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er Bumperball-wedstrijdjes voor kinderen vanaf 120 cm. Deze worden gehouden bij de Essche Boys, bij slecht weer in de gymzaal van school. Inschrijven en opgeven kan vóór 14 april via koningsdag@soesch.nl, onder vermelding van voor- en achternaam, leeftijd en eventuele teamgenoten (max. vier personen). Voorinschrijving is gratis. Houd ook de Facebook 'Soesch Esch' in de gaten.
11.00 uur: Officiële gedeelte
12.00 uur: Start van (kinder)activiteiten in het Pannenkoekenhuis met doorlopende bingo
13.00 uur: Bumperball op het voetbalveld, bij slecht weer in de gymzaal van school
17.00 uur: Einde programma

(Foto: Diana van den Borne) Foto: Diana van den Borne

Vervolg van de voorpagina: Beach Break verhuist naar parkeerterrein De Oude Ketting

De beslissing om te verhuizen is volgens de organisator genomen in samenspraak met de gemeente, sponsoren en andere partners. De meewerkende Markthoreca zijn op de hoogte gesteld van de voorgenomen verhuizing en volgens Van Krieken ook de eersten die worden benaderd wat betreft het uitbaten van horeca op de nieuwe locatie.

William van Dinther, eigenaar van De Oude Ketting, stelt volgens Van Krieken zijn parkeerterrein belangeloos beschikbaar om het volleybaltoernooi daar te laten plaatsvinden. Kritiek dat hij met het verplaatsen van het evenement de overige Markthoreca een klap toebrengt gaat er bij Van Krieken niet in: "Natuurlijk zullen ze het jammer vinden maar ik organiseerde het evenement in feite altijd al los van hen."

Van Dinther, ook uitbater van De Nozem en Het Hart van Boxtel, is initiatiefnemer van het beachvolleytoernooi en werkt al sinds de start van de Beach Break samen met Van Krieken. Toch is de Beach Break volgens Van Krieken nadrukkelijk niet verplaatst om Van Dinther een dienst te bewijzen: "Het evenemententerrein staat echt los van het eetcafé. En ook voor William geldt: waar eerst een weekend lang de kroeg vol stond zal het nu mogelijk twee dagen minder druk zijn."

De inschrijvingen voor het toernooi starten komende zaterdag 11.00 uur. Kosten bedragen 95 euro per deelnemend team. Nieuw hierbij is dat inschrijvende teams een eigen tafel toegewezen krijgen, zodat de volleyballers altijd rustig kunnen zitten tussen de verschillende partijen. Het inschrijven verloopt via de Facebookpagina 'Beach Break Boxtel'.

Happy Shopping met heel veel gezelligheid!

Boxtel - Voor de vierde keer was Boxtel zaterdag het decor van het Shopevent. Voor deze editie hadden 130 dames zich aangemeld. Vrouwen die quality time hebben met hun moeder, dochter, zussen, vriendinnen of een oude buurvrouw.

De dag begon met een warm welkom onder het genot van een kopje koffie en een flink stuk appeltaart. Diana van den Borne (Mr. & Mrs. Filipe), Hilde van Uden (3Trend) en Inge van Hout (Tafel25) organiseren het evenement twee keer per jaar. Het doel is om reuring in het centrum van Boxtel te veroorzaken en om gezamenlijk te laten zien dat er wel degelijk gezellig gewinkeld kan worden. Elf winkels doen er mee en overal worden de deelnemende dames in de watten gelegd. Natuurlijk door een beauty verwenactiviteit maar ook met een glaasje bubbels en een lekker hapje. De sfeer was gemoedelijk en uiteraard er werd flink gekletst en gelachen. "Het is een divers gezelschap wat meedoet", vertelt initiatiefneemster Van den Borne. "Dit komt omdat we een gevarieerd aanbod hebben en er voor elk wat wils is. Een aantal dames doet al voor de vierde keer mee! Maar ook komen er steeds nieuwe aanmeldingen omdat er veel enthousiaste verhalen de ronde gaan."

Ook de horeca wordt actief betrokken bij deze shopping-day. De zon helpt zeker op zo'n dag, alhoewel iedereen zich toch wel vermaakt. Tijdens de afsluitende borrel wordt er gezellig nagepraat en is iedereen vol spanning voor de loterij. Velen gaan naar huis met een mooie prijs, en de meesten ook met een goedgevulde shopping tas.

Mijn Mooi Boxtel: Arthur Puls

Foto: Arthur Puls

We wonen in Boxtel Noord en komen regelmatig langs de Langspier, die er altijd anders uitziet! Zoals hier, afgelopen vrijdag vlak na zonsondergang.De foto is gemaakt door onze zoon Arthur,(op weg naar Utrecht ...) In dit seizoen hebben vogels het rijk alleen! Ineke en Tom Puls

Thijs Jansen clubkampioen Tabitta

Foto: Cock Stam

Boxtel - Sportzaal Tabitta puilde afgelopen zondag aan alle kanten uit. Gedurende de dag waren er zo'n vierhonderd mensen in de sporthal aan de Europalaan aanwezig om de jaarlijkse clubkampioenschappen bij te wonen. Het was een succesvolle dag, vooral gericht op de breedtesport jeugdleden van de club die streden om de roemrijke titel Clubkampioen Tabitta 2017.

In de breedtesport deden ongeveer zeventig leden tussen de 6 en 18 jaar oud mee aan de onderlinge wedstrijd. De achtjarige Thijs Jansen kwam als winnaar uit de strijd; hij mag zich dit jaar vol trots clubkampioen noemen. Bij de jeugd van Tabitta sporten in verhouding veel minder jongens dan meisjes, maar Thijs wist deze jongens uitstekend te vertegenwoordigen. Hij liet met zijn ontzettende kracht en souplesse zien dat turnen een stoere sport. Met name op het onderdeel 'sprong' sprong hij met een score van 9.800 letterlijk en figuurlijk boven de rest uit.

Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Thijs Jansen Foto: Cock Stam

De tweede plaats allround was voor Lotte de Laat. Zij mistte dan wel op een haartje na het clubkampioenschap, maar ook zij mag trots zijn op haar prestatie. Zeker omdat de 18-jarige Lotte behoorlijk wat moeilijkheid liet zien.

Naast de strijd om clubkampioen waren er ook andere leuke dingen te zien. De 4- en 5-jarige kleuters en de topsport bovenbouw turnsters gaven mooie demonstraties. De jong talentgroepen turnden een onderlinge wedstrijd en de 25 wedstrijdturnsters turnden in teamwedstrijden.

In alle leeftijdsgroepen werden er mooie oefeningen getoond waarvoorvele allround- en toestelmedailles werden gewonnen. Ieder lid ging ook naar huis met een herinneringsmedaille in de kleuren van de club.

D-jeugd benut kansen niet goed genoeg

Boxtel - In eigen huis stond zaterdag voor de D-jeugd van HCB'92 de wedstrijd tegen Helios'72 op het programma. De vorige keer dat de jonge Boxtelaren tegen deze tegenstander uit Uden speelden, was de winst met miniem verschil voor HCB, dus op voorhand zou het een spannende wedstrijd kunnen worden.

De Boxtelse jeugd was compleet en kon de wedstrijd ingaan met twee wisselspelers. Helios won de tos en koos voor de bal. HCB moest meteen vanaf het fluitsignaal scherp zijn in de verdediging. Het duurde lang voor de eerste goal viel. Helios opende de wedstrijd, maar HCB kwam al vrij snel langszij door een mooie goal van Bart Strik. Even later wist Tess Berkien het doel te treffen en stond HCB voor met 2-1. Helaas ging het overspelen niet altijd vlekkeloos en hiervan profiteerde de tegenstander goed. Ruststand 2-4.

Zoals besproken in de rust ging HCB in de tweede helft sneller spelen. Hierdoor konden zowel Jorien Strik als Ive van den Langenberg een paar keer mooi vrij voor de keeper op de cirkel komen. Helaas wisten beide dames niet te scoren. Uiteindelijk kon Tess met een afstandsschot de keeper passeren, wat de stand op 3-4 bracht. Het lukte HCB echter niet om de gelijkmaker te maken en Helios scoorde nog een paar keer, wat uiteindelijk een eindstand opleverde van 3-6 in het nadeel van de HCB-ers.

Rotsvast wint van Taverbo/Sabo 1 en pakt derde plaats

Boxtel - In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) werd maandag de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld tussen de teams van Taverbo/Sabo 1 en Rotsvast. In deze inhaalwedstrijd stond voor Taverbo/Sabo 1 niets meer op het spel, omdat zij vorige week hun tweede plaats veilig konden stellen. Het ging hen nog alleen om de sportieve eer. Team Rotsvast kon echter nog een plaats in de top drie bereiken.

Daarvoor moest Rotsvast dan minimaal met 8-2 winnen om Taverbo/Sabo 2 nog van de derde plaats te verdringen. Beide teams zouden daarmee op 85 punten eindigen, maar omdat Rotsvast in de onderlinge partijen tegen Taverbo/Sabo 2 een beter resultaat had behaald (een wedstrijd met 7-3 gewonnen en een keer een gelijkspel) zou Rotsvast op de derde plaats eindigen.

Na vijf partijen stond een tussenstand van 3-2 in het voordeel van Rotsvast op het scorebord. Bart Theeuwes won van Frans van Dun en Erik van der Schoot van Cees Hems en ook het dubbelspel was voor team Rotsvast. Hans van Haaren en Cees Hems scoorden de punten voor Taverbo/Sabo 1.
Nu moesten dus alle partijen nog door Rotsvast worden gewonnen om de derde plaats te behalen. Daarin slaagde het team verrassend; het zette alle vijf resterende wedstrijden om in winst. Van die laatste vijf gingen er twee in de beslissende vijfde game naar Rotsvast wat aangaf hoe vastberaden hun doel was.

Erik van der Schoot was voor Rotsvast weer eens de grote man door ongeslagen te blijven. Zijn teamgenoten Bart Theeuwes en Geerta Pluut leverden met ieder twee overwinningen en winst in het dubbelspel ook een stevige bijdrage aan deze zege die dus goed was voor de derde plaats op de ranglijst. Uitslag 8-2 in het voordeel voor Rotsvast.

Wisselende resultaten voor 't Ivoor

Boxtel - Het eerste libreteamnvan 't Ivoor speelde een 23-23 remise tegen de mannen van Het Wapen van Liempde 1. Twee partijoverwinningen waren niet genoeg voor de winst. Theo Verhagen en Fouad Hasbani wonnen voor 't Ivoor hun partij maar Don van der Wiel liet tegen Peter van Lierop maar liefst zeven punten liggen.

Het tweede team ging ten onder bij De Hazelaar 2. Bij de afdeling Recreanten libre had het eerste team zich al afgeschreven voor de titel, maar daar kwam deze week kentering in. Het won met grote cijfers 40-25 van concurrent De Hazelaar 4 en doet daardoor weer volop mee in de race om de titel. Theo Verhagen, Fouad Hasbani, Toon Bevers en Henk van Boxmeer wonnen alle vier hun partij. Bij het tweede team stokte de opmars door een nederlaag tegen De Hazelaar 2. Frans Klein en Wim Bekkers wonnen hun partij terwijl Jan Meeuwis en Rien Meijs negen verliespunten noteerden. Het derde team is zeer wisselvallig in hun optreden. Het verloor dit keer ruim met 27-28 van De Kruiskamp 3. Frans van de Boogaard redde de eer.

Bij de afdeling Recreanten 3-banden klein verloor team 5 van Pas Buiten 1 met 30-22. Wim van Gils redde hier de eer. Het zesde team boekte een ruime overwinning. Jacques van Loon en Theo van Dongen wonnen, Fouad Hasbani kwam twee caramboles tekort. Team 7 ging ten onder tegen NAL 8. Met name Jan Tils bakte er niets van met slechts één punt. Johan Beaard en André Vissers speelden een prima partij maar konden teamverlies niet voorkomen. Het 3-banden groot team schakelde zich grotendeels uit voor de titel, het verloor met 30-22 van de Rio Bar 2 uit Vught. Hier was het Bernhard Legierse die te veel punten (zeven) liet liggen. Hij was kansloos tegen een ontketende Sharon van Dijk. Leo van Westelaken scoorde negen punten, hij kwam twee caramboles tekort voor winst. Louis van der Meijden speelde remise tegen Wilco van Wijk.

Regiomix bij JBV De Walnoot

Boxtel - Het wekelijkse open Mix-toernooi bij Jeu de Boules Vereniging De Walnoot is afgelopen maandag weer gespeeld. Het was wederom een sportieve middag in het complex aan de Selissenwal 25. 36 spelers namen hieraan deel.

Leo Bekers werd eerste met 3/25 punten,de tweede plaats was voor Gerard van Esch (3/24 punten) en Corry Renne werd derde (3/21 punten). Eric Jansen veroverde de vierde plaats met 3/20 punten, Jeanne Teulings werd vijfde met een score van 3/19 punten, Ben van Casteren zesde met 2/9 punten, Leo Leenders zevende met 2/17 punten en Broer Renne, Cor Mulder en Toos Luijten behaalden een gedeelde achtste plaats met 2/10 punten.

Op elke maandagmiddag vanaf 13.00 uur is iedereen welkom bij JBV De Walnoot. Elke voor 13.30 uur aangemelde speler kan meedoen aan dit toernooi voor deelnemers uit de gehele regio Boxtel, van Tilburg, DenBosch tot en met Eindhoven. De deelname kost 1 euro en 0,50 euro per persoon voor het hapje. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.

Moeizame overwinning voor DVG

Foto: Toon van Ruremonde

Liempde - In de uitwedstrijd tegen Keldonk boekte DVG zondag de negende overwinning op rij. Het werd een benauwde 0-1, wat ook zomaar anders had kunnen zijn, in twee opzichten. Keldonk verdiende wel een punt maar kreeg dit niet en als DVG voor rust 0-2 had gemaakt was het wellicht een gemakkelijke middag geworden.

De openingsfase was voor DVG, maar echte kansen leverde dit nog niet op. Een schot van Bart de Windt kwam recht in de handen van de keeper. Het spel oogde traag en het hobbelige veld hielp ook al niet mee. DVG kreeg een makkelijk gegeven vrije trap net buiten de 16 meter. De opgestelde muur dekte de rechterhoek af en de keeper ging helemaal aan de andere kant van het doel staan. Peter Versantvoort had dit goed gezien en met een mooi geplaatst schot over de muur was de keeper kansloos: 0-1.
Het tempo van DVG was veel te laag en dit bracht de sterkte van Keldonk naar boven. Duelkracht en inzet. Voetballend was het niet echt hartverwarmend. Een sterke fase van Keldonk betekende flink wat werk voor DVG-doelman Mark Faes. Met zijn voet bracht hij de eerste redding. Vlak daarna had het ook zomaar 0-2 kunnen staan. Aaron van Dooren kon de bal net niet goed onder controle brengen en ook Bart de Windt kwam te kort om een voorzet van Joep van der Meijden in te tikken. Net voor rust kwam de sterkste fase van Keldonk, zijn schot spatte op de lat uiteen en ook een poging om Mark Faes met een lobje te verschalken mislukte. Mark tikte de bal nog net over de lat.

Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde
Foto: Toon van Ruremonde

De meegereisde supporters hadden na rust een ander DVG verwacht, maar min of meer de enige kans in de tweede helft kwam op naam van Martijn Caarls. Zijn inbreng leverde niet meer op dan een hoekschop. Die bracht het nodige gevaar, maar alle schoten werden geblokt en dus bleef de voorsprong minimaal. Keldonk stroopte de mouwen nog eens op en pompte de ballen naar voren. De Liempdse verdediging deed dit in omgekeerde volgorde. Dit kwam het voetbal niet ten goede en het werd een rommelige fase waarin de scheidsrechter ook steeds meer moeite had om te beoordelen wat wel en wat niet door de beugel kon. Echte gevaarlijke situaties bleven uit, maar het had ook zo maar anders kunnen aflopen. De overwinning van 0-1 was zeker niet de mooiste maar leverde niet meer of minder dan drie punten op.

Met het gelijke spel van Boxtel en Boskant verloren twee concurrenten belangrijke punten. Het spel van DVG zal volgende week, in de thuiswedstrijd tegen WEC, toch beter moeten worden anders zal die deksel een keer gaan vallen.

De DVG-dames hadden niet hun beste dag en verloren met ruime cijfers van Oss 20: 1-9. Sanne Schalkx werd Woman of the Match.

JRC H3 verovert kampioenstitel

Den Bosch – Zaterdagmiddag stond dé wedstrijd van het seizoen op het programma van de 3e klasse B. Het tweede herenteam van EBBC uit 's-Hertogenbosch mocht het in eigen hal opnemen tegen JRC Boxtel heren 3, dat bij winst direct kampioen zou worden van deze competitie.

JRC startte de wedstrijd met Carlo Schoenmakers, Steven Besuijen, Robin Hulskes, Peter van Zadelhoff en Jannick Vaars. EBBC legde veel druk op de eerste pass van JRC, wat resulteerde in rommelige aanvallen en balverliezen bij de Boxtelse ploeg. Na vier minuten spelen keek JRC aan tegen een achterstand van 12-0 en had het zelf al vier vrije worpen gemist. De eerste punten die Schoenmakers na vijf minuten namens JRC scoorde vanaf de vrije worplijn, voelden als een bevrijding. In een time-out werd afgesproken om de ring aan te vallen en minder te schieten van afstand. De Bosschenaren hadden moeite om JRC dichtbij de ring te verdedigen en dit resulteerde wederom in vrije worpen: Linssen mocht twee keer aanleggen en hij benutte beide ballen. Wijnand van Zadelhoff werd ingezet, die direct zijn eerste twee punten binnenschoot. Ook Van Bussel kon zijn eerste punt aantekenen vanaf de vrijeworplijn. Dankzij scores van Hulskes en Besuijen werd het eerste kwart afgesloten bij 20-11.
Het tweede kwart nam JRC in een time-out twee beslissingen genomen, die het spel moesten verbeteren. Er werd geschakeld naar een zone-verdediging en Joris van den Brekel werd ingezet als geheim wapen. De zone-verdediging bleek een gouden greep, want EBBC verloor drie keer op rij de bal in de aanval. Van den Brekel schudde zijn man af en wist direct van dichtbij te scoren. Dit was het begin van de comeback van JRC. Willen van Loon scoorde twee keer binnen een minuut en JRC kwam terug tot 26-25. Bij EBBC bouwden Aldo Kivits en Bas Korthout de voorsprong weer uit. Met een driepunter zorgde Van Bussel ervoor dat JRC niet te ver op achterstand raakte. Ruststand 36-30, maar deze werd hersteld op 36-32 door een geconstateerde telfout.
De eerste score van de tweede helft kwam van EBBC, maar Besuijen antwoordde direct met een driepunter. Na een score van Linssen kwam JRC weer terug tot op één punt achterstand. Helaas stokte de productiviteit van JRC en was vier minuten in de tweede helft de achterstand weer opgelopen tot 45-37. Peter van Zadelhoff gooide vijf punten binnen om het verschil weer te verkleinen tot drie punten. Dit was het teken voor Schoenmakers en Van Bussel om de verdediging nog eens aan te trekken. Dankzij scores van Hulskes, Van Bussel en Vaars pakte JRC voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong: 47-51.
Het vierde kwart was bloedstollend spannend. Met nog één minuut te spelenpakte JRC een voorsprong bij 58-61. EBBC nam twee vrije worpen, de eerste werd gemist, de tweede geraakt: 59-61. Met nog 12 seconden te spelen maakte EBBC een overtreding op Schoenmakers, die mocht gaan aanleggen voor twee vrije worpen. Schoenmakers bleef koel en schoot zin ploeg naar 59-63. EBBC moest minimaal twee keer scoren om überhaupt gelijk te komen. De Bosschenaren faalden om tot een snelle score te komen. De rebound was voor JRC en met nog twee seconden te gaan werd nog een fout gemaakt op Peter van Zadelhoff. Zijn vrije worpen werden nog een formaliteit en EBBC kon de bal nog één keer vanaf eigen helft naar de basket slingeren. Het eindsignaal klonk en de stand was 59-64. JRC Heren 3 was na een spannende wedstrijd dan echt kampioen.

Succesvol weekend jeugd Taverbo/Sabo

Mierlo/Waalwijk - Afgelopen weekend stond er voor de jeugdteams van Taverbo/Sabo een uitwedstrijd op het programma. Voor alle teams pakte deze uit in een overwinning.

In Mierlo had het eerste jeugdteam het moeilijk tegen middenmoter MTTV’72. De eerste partij wist Lars de Laat de games van een driesetter dan ook net niet in winst om te zetten. Daarna hadden de jongens het spelritme te pakken en kwamen Sjoerd van Heerbeek, Lars de Laat en invaller Rick van der Schoot na een aantal lastige partijen op een 1-6 voorsprong. MTTV wist zich op het eind echter te herpakken waardoor de einduitslag 3-7 werd. Hierdoor staan ze met 39 punten uit zes wedstrijden muurvast op de tweede plaats, acht punten achter Never Despair uit Den Bosch dat dit weekend één punt meer wist te scoren.

Winst was er ook voor het tweede jeugdteam. Lars Strik en Rick van der Schoot wonnen al hun partijen. Nienke Strik voegde hier nog een punt aan toe. Samen met Lars nam zij ook de punten van de dubbel mee naar Boxtel. Hierdoor staan ze met 40 punten uit zes wedstrijden nog steeds op de tweede plaats van het klassement, strak achter Flash uit Eindhoven dat dit weekend in Valkenswaard belangrijke punten liet liggen.

Het derde jeugdteam wist hun koppositie in Waalwijk met een monsterscore van 0-10 extra te verstevigen. Rens Bedijn, Merlina Singh en Sanne van der Schoot waren niet te kloppen en staan met 41 punten uit vijf wedstrijden inmiddels vier punten los van Die Meede uit Made.

Jeugdig LSV geen partij voor DOSKO

Lennisheuvel - Gedwongen door schorsingen en blessures moest LSV afgelopen zondag met een piepjong elftal aantreden tegen DOSKO uit Duizel. De Lennisheuvelse jongens lieten wel aardig combinatievoetbal zien, maar fysiek gezien waren zij duidelijk de minderen.

Na een half uurtje moest de ploeg van trainer Kirk Koningstein voor het eerst het hoofd buigen. DOSKO pakte echter ook direct door en bij de rust was het al 4-0. Even leek LSV nog iets terug te kunnen doen, maar na de 4-1 kwam er toch nog een 7-1 eindstand op het bord.

Spannende vijfsetter voor Blox Heren 1

Boxtel - VC Blox Heren 1 heeft het zichzelf moeilijk gemaakt afgelopen weekend. Ze staan nog maar drie punten los en moeten nog vijf wedstrijden spelen. Afgelopen weekend werd er gestreden tegen Hands Up HS 3, waarvan met 4-0 gewonnen moest worden om het gat niet te verkleinen. Helaas bleek de ploeg niet in goede doen.

Blox begon de eerste set met slechte passes waardoor er niet werd gescoord. De kopjes gingen hangen waardoor de eerste set verloren ging. De tweede set ging het een stuk beter alleen vergaten de heren de set af te maken waardoor de tegenstander hen op de hielen bleef. Met de laatste punten ging Hands Up alsnog over Blox heen.

De derde set werd er zichtbaar weer geknokt. De tegenstander kwam niet zomaar tot scoren en er werden veel ballen opgeraapt en teruggebracht. Hierdoor speelde Blox zichzelf goed in de wedstrijd. Daarnaast maakten Thijmen van der Heijden en Teun van den Boer goede serviceseries waardoor Blox met punten uitliep. Zo werden de derde en vierde set gewonnen.
De vijfde set, die tot 15 punten gaat, begon erg goed. De Boxtelaren hadden meteen een voorsprong van zeven punten, maar wisten het daarna helaas toch te verspelen naar 7-8. Gelukkig mocht Van der Heijden meteen weer serveren en zorgde Teun Smit ervoor dat het blok dicht was. Hierdoor konden de mannen de wedstrijd binnenslepen en de schade beperken. VC Blox HS1 moet nog hard aan de bak en snel weer in vorm komen, zodat de heren het kampioenschap niet verspelen.

Op zaterdag 1 april spelen de Boxtelse heren om 14.30 uur thuis tegen Condor, zodat ze weer vijf punten kunnen pakken.

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 21 maart
A-Lijn: 1. N. van der Poel & J. de Wolf 67,08% 2. W. de Langen & I. Peeters 60,00% 3. F. Geurts & H. Jolie 59,58% B-Lijn: 1. T. van Bragt & T. Hoppenbrouwers 64,24% 2. R. Post & MJ. Theloesen 59,03% 3. G. van de Horst & J. Arts 55,90%
Bridgeclub Boxtel, uitslagen 22 maart
A-Lijn: 1. J. & C. Meeuwis 60,07% 2. A. vd. Langenberg & M. Legius 55,56% 3. R. van Dijk & R. Timmermans 55,42% B-Lijn: 1. M. Vergouwe & F. Verhees 56,25% 2. B. vd Biggelaar & B. van Geusau 55,73% 3. P. & R. van der Pasch 53,65%
Bridgeclub Boxtel, uitslagen 23 maart
A-Lijn: 1. L. den Dekker & I. van der Meijden 60,42% 2. H. & F. Schalkwijk 59,17% 3. S. Tempels & J. Sweere 56,25% B-Lijn: 1. W. de Langen & F. Geurts 60,00% 2. T. Hoppenbrouwers & G. Wagenaars 58,33% 3. J. & J. vd Meerendonk 57,92% C-Lijn: 1. H. & J. van Uitert 66,67% 2. S. van der Meijden & Y. Visser 63,33% 3. T. van der Kolk & T. Wouda 60,00%

Bridgeclub De Rots, uitslagen 29 maart
A-Lijn: 1. J. van Breugel & R. Koelink 59.89% 2 T. & H. IJsseldijk 55.72% 3 P. Broers % D. Landman 55.20%

Bridgeclub Revanche, uitslagen 21 maart
A-Lijn: 1.
F. & H. Schalkwijk 64,86% 2.H. van Esch & P. vd Ven 62,93% 3. T. Walbeek & H. Wolsky 62,5%
Bridgeclub Revanche, uitslagen 23 maart
A-Lijn:
1. C. & J. Kerssens 61,08% 2.H. van Esch & P. vd Ven 60,80% 3. H. Heijstek & H. Schalkwijk 59,70%

Bridgeclub Rembrandt, uitslagen 21 maart
A-lijn: 1 A. van Kempen & S. van de Vries 60,00% 2 J. Clercx & H. Peerlings 57,08% 2 T. van Uden & A. Moerdijk 55,42% B-lijn: 1 J. van de Borne & E. Jansen 74,22% 2 G. Stolk & K de Waal 69,38% 3 J. van Doorn & J. Schüller 57,81%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 23 maart
A-Lijn: 1. Dames van Oirschot-vd Laar 64,24% 2. Heren van Vugt-Verdonk 61,81% 3. Echtpaar vd Meerendonk 56,67% B Lijn: 1 Mevr. van Zon-Heer vd Wiel 67,86% 2. Echtpaar Braken 58,33% 3. Dames vd Steen-Eltink 57,44% 3. Dames Evers-Teurlings 57,44%C-Lijn: 1. Echtpaar van Esch 66,67% 2. Heren Janssen-vd Laar 59,58% 3. Dames vd Zanden-Tessers 55,00%

Zaalvoetbal

Uitslagen 25 maart
Café Vollop-NIKE.F.C                 9-5
Kwalitaria Strik-Tahadi                 1-5
Gebr Bekkers-Filipe Mode         5-3
Le Temps Perdu-Van de Langenberg 3-2
Adm. Jilesen-Hart.v. Boxtel         4-4
Vouwwagenspecialist-X2COM 0-5
Uitslagen 27 maart

Selissen Boys-Men. Van Dommelen 1 4-7
Groen als Gras-Rijschool Gestel 1-2
Van Stekelenburg-Vermeer verz. 6-2
Van der Heijden milieu-Vinyl en Tapijtwinkel 4-5
Programma 1 April
17.00 Hart v. Boxtel-C.J.vd Sande
17.45 Le Temps Perdu-Café Vollop
18.30 NIKE . F.C.-Filipe Mode/ElzenMaas
19.15 Eltechno-Pika Bikes/'t Geveltje
20.00 Goossens Advies-Grieks rest Corfu
20.45 Tahadi-Heva Autobedrijf
Programma 3 April
19.00 Feestcafé de Nozem-Verbeij/Hanekroot
19.45 Faes entertainment-Vinyl en Tapijtwinkel
20.30 F.C. Blokfit-Rijschool Gestel
21.15 Celdex b.v.-Men.v. Dommelen 2
22.00 Van der Heijden Milieu-Van Stekelenburg

Biljart

Uitslagen Geboliesch
't Pommeransje-Dé Zie'k Wel Zitte 36-31
Ons Genoegen-Le Carambole        36-34
't Krijtje-De Stapelaars        32-37
Unie Boys-Ons Vertier        38-36
De Poedelaars-De Fetsers         38-30
De Eenheid-Kloosterboys        40-25
Samen Sterk-De Treffers        37-31

Uitslagen Wapen van Liempde
Hazelaar 2-Wapen van Liempde kader 4-4
Wapen van Liempde kader-Hazelaar 1 4-4
Wapen van Liempde 1-'t Ivoor 1         23-23

't Ivoor Uitslagen
Libre:
21 maart Het Wapen van Liempde 1-'t Ivoor 1 23-23
21 maart De Hazelaar 2-'t Ivoor 2 29-20
Recreanten Libre:
20 maart 't Ivoor 1-De Hazelaar 4 40-25
20 maart 't Ivoor 2-De Hazelaar 2 31-34
20 maart 't Ivoor 3-De Kruiskamp 3 27-38
Recreanten 3-banden klein:
23 maart Pas Buiten 1-'t Ivoor 5 30-22
23 maart 't Ivoor 6-D'n Brouwer 1 29-23
21 maart NAL 8-'t Ivoor 7 25-18
3-banden groot:
20 maart Rio Bar 2-'t Ivoor 1 30-22

Tafeltennis

Taverbo/Sabo uitslagen jeugd
MTTV ‘72 2-Taverbo/Sabo 1                                 3-7
Irene 1-Taverbo/Sabo 2                                         2-8
Waalwijk 2-Taverbo/Sabo 3                         0-10
Wilvo/ttv Bergeijk 2-Taverbo/Sabo 4         4-6

Uitslagen NTTB ronde 6
Senioren
Taverbo/Sabo 1-ODT 1        6-4
Taverbo/Sabo 2-Die Meede 1        4-6
Taverbo/Sabo 3-Veldhoven 1        6-4
Taverbo/Sabo 4-Deurne 1        1-9
Taverbo/Sabo 5-Never Despair 6        5-5
Taverbo/Sabo 6-Attaque 3        8-2
Taverbo/Sabo 7-LUTO 6        8-2
Taverbo/Sabo 8-ROTAC '82 4        7-3
Jeugd
MTTV '72 2-Taverbo/Sabo 1        3-7
Irene 1-Taverbo/Sabo 2        2-8
Waalwijk 2-Taverbo/Sabo 3        0-10
Wilvo/ttv Bergeijk 2-Taverbo/Sabo 4        4-6
BRTC
Taverbo Sabo 1-Rotsvast 8-2
Programma 3 april, eerste ronde Bekertoernooi
1. De Dommel 1-De Firma Fotografie
2. Taverbo Sabo 4-Rotsvast 1
3. Taverbo Sabo 2-Rotsvast 2
4. Taverbo Sabo 5-Taverbo Sabo 3
5. De Horntreffers-Taverbo Sabo 1
6. Grand Café Rembrandt-De Dommel 2

Voetbal

DVG, uitslagen 25 maart
Boxtel JO7/3-DVG JO7/2         0-9
DVG JO7/3-SCI JO7/2         0-14
DVG JO9/1-Mierlo Hout JO9/1         4-3
Boekel Sp. JO9/2G-DVG JO9/2         2-1
Rhode JO/9 4G-DVG JO9/3         1-0
DVG JO9/4-Rhode JO9/8         0-1
DVG JO11/1-SJVV JO11/1         9-1
Wec JO11/3G-DVG JO11/2         0-6
DVG JO11/3-DVG JO11/4         4-6
Boekel SP. JO11/4-DVG JO11/5         5-2
DVG JO13/1-Lierop JO13/1         4-1
Sv Brandevoort JO13/5-DVG JO13/2         0-7
DVG MO13/1-Vow MO13/1         1-5
Boekel Sp. JO15/1G-DVG JO15/1 0-2
DVG MO15/1-RPC MO15/1         11-1
Deurne JO17/2-DVG JO17/1         0-3
DVG JO17/2-Gemert JO17/3         0-4
Wec JO19/2-DVG JO19/2         0-4
Uitslagen 26 maart
Keldonk 1-DVG 1         0-1
DVG 3-ELI 3         3-1
Mierlo Hout 4-DVG 4         4-2
DVG 5-Avanti'31 5         5-0
DVG 6-Fc.Uden 8         9-1
DVG 7-ELI 4         1-2
Nijnsel 5-DVG 8         5-2
DVG VR 1-OSS'20 VR 2         1-9

DVG, programma 1 april
DVG JO7/1-Best Vooruit JO7/3        09:30
DVG JO7/2-SCI JO7/1        09:30
Best Vooruit JO7/5-DVG JO7/3        09:15
DVG JO9/1-SV Venray JO9/1        10:45
Mariahout JO9/1G-DVG JO9/2        10:00
DVG JO9/3-Boekel Sp. JO9/3        10:45
Eli JO9/4-GDVG JO9/4        09:30
DVG JO11/2-Boerdonk JO11/2G        09:30
Handel JO11/1-DVG JO11/3        09:00
Ollandia JO11/1-DVG JO11/4        09:30
Stiphout JO11/4G-DVG JO11/5        10:45
Boekel Sp. JO13/1-DVG JO13/1        11:45
DVG JO13/2-Erp JO13/4        11:45
Gemert MO13/1-DVG MO13/1        11:45
DVG JO15/1-Schijndel JO15/2        13:00
Ollandia JO15/1-GDVG JO15/2        13:30
DVG MO15/1-WSC MO15/1        13:00 uur
DVG JO17/1-Rood Wit'62 JO17/2        14:30
Someren JO17/2-DVG JO17/2        15:00
Volkel JO19/1-DVG JO19/1        15:00
DVG JO19/2-Someren JO19/3        14:30

Programma 2 april
DVG 1-WEC 1        14:30
DVG 2-Mariahout 2        12:00
Avesteyn 3-DVG 3        12:00
DVG 4-VOW 2        10:00
Irene 3-DVG 5        10:00
Boekel Sp.8-DVG 6        11:00
Erp 10-DVG 8        12:00
DVG VR 1-Margriet VR 1        10:00
Programma 4 april
DVG JO11-1Avanti'31 JO11-2        18:30
Programma 5 april
RPC MO15-1DVG MO15- 1        19:00

RKSV Boxtel/ODC
Uitslagen
26-03 14:30 Boxtel 1-Boskant 1        1-1
26-03 ODC 1-RKJVV/V. Dalsen 1        3-2
Programma
02-04 BMC 1-Boxtel 1        14:30
02-04 VCB 1-ODC 1        14:30

LSV, programma 1 april
LSV VE1-Boxtel VE1        16:00
Programma 2 april
LSV 1-Terlo 1        14:30
LSV 2-Baardwijk 6        11:30
Den Dungen 4-LSV 3
LSV 4-Were Di 7        12:00
CHC VR 1-LSV VR1        11:00
LSV, uitslagen
Dosko 1-LSV 1        7-1
LSV 2-RKDVC 7        3-1
Real Lunet 4-LSV 3        3-1
LSV 4-Jong Brabant 8        9-1
LSV VR1-Helvoirt VR2        1-2

LBC, programma 1 april
LBC mini 1: SCI mini 2-LBC mini 1        10:30
LBC JO9-1: Audacia 2-LBC 1        10:15
LBC JO13-1: LBC 1-Waalre 2        11:00
LBC JO15: LBC 1-FC Cranendonk 1        11:00
LBC JO17-1: Acht 2-LBC 1        14:30
LBC MO19-1:LBC 1-Achilles Veen        13:00

LBC, uitslagen:
LBC mini-1: LBC 1-Zwaluw 6        1-6
LBC JO9-1: LBC 1-ODC 4        9-1
LBC JO13-1: Hapert 2G-LBC 1        8-3
LBC JO15: LBC 1-Boxtel 2        1-4
LBC JO17-1: LBC 1-Best Vooruit 3        1-0
LBC MO19-1: RKDVC 1-LBC 1        0-1

Rugby

Ducks, programma 1 april
Turven: Zeebralim toernooi in Boxtel                 10:00 tot 12:30
Cubs: Ducks-SBN                        13:30

Handbal

Uitslagen, 18-21 maart
HCB'92 E1-GHV E1                         03-09
HCB'92 D1-Helios'72 D3                 03-06
HCB'92 DC1-Habo'95 DC3                 10-14
HCB'92 DA1-Olympia'89 DA1         09-13
HCB'92 DS1-PSV Handbal DS4         15-21
HCB'92 DS2-MHV'81 DS3                 21-15        

Programma HCB'92 2 april 2017
2 april(uitwedstrijd De Leye Oisterwijk)
Taxandria E2-HCB'92 E1                 10:00
2 april (uitwedstrijd De Landing Son)
Apollo D1-HCB'92 D1                         11:10
2 april (uitwedstrijd De Burcht Boekel)
Habo'95 DS3-HCB'92 DS2                 12:15
2 april(uitwedstrijd De Drie Eiken Bergeijk)
Bergeijk DS2-HCB'92 DS1                 12:45


Verlies voor Ducks Cubs

Foto: Susanne de Geus

Driebergen/Nieuwegein - Waar de competitie van de senioren reeds is gestopt, gaat de jeugd van Rugby Club Ducks nog vrolijk door. Afgelopen zaterdag hadden de Turven, Benjamins en Mini's jeugd (TBM) een toernooi in Driebergen en speelden de Cubs in de play offs in Nieuwegein. Tegenstander was SBN, een cluster van Nieuwegein en Bemmel.

Ducks speelde prima en had op de meeste onderdelen van de wedstrijd het betere van het spel. Het jonge talentvolle team verzuimde echter de kansen af te maken waar de tegenstander dit wel deed. Toen op het eind de pijp leeg was, werd het toch nog een ruime 43-12 nederlaag. De scores van Ducks waren van Liam Carrol en Matz Kemna. Komende zaterdag hebben de jonge rugbyers meteen een kans op revanche, want dan komt SBN naar Boxtel voor een wedstrijd om 13.30 uur.

ZeBraLim Toernooi
Ook is er zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur het ZeBraLim Turven Toernooi bij Ducks. Hierbij spelen de turven, de 6- en 7-jarige spelers (jongste categorie), tegen teams uit Zeeland, Limburg en Brabant. Er worden zo'n honderd kinderen verwacht. Sinds dit jaar spelen zij tag rugby. Door de tackel uit het spel te halen is het minder fysiek en meer een rugbyspel waarbij behendigheid belangrijker is dan kracht.

Publiek is van harte welkom op De Voetboog 22 (op Sportcomplex Den Wielakker), het toernooi is zeker een aanrader voor jonge kinderen die op zoek zijn naar een leuke, stoere teamsport. Naast vele wedstrijden om te bekijken, het mooie weer en de voor Ducks zo kenmerkende gezellige sfeer zijn er allerlei lekkernijen te verkrijgen waarmee de club geld inzamelt voor activiteiten voor de jeugdspelers, zoals de rugbytrip van de Cubs naar Engeland begin juni.


Succes en tegenslag voor Kay Karssemakers bij Dutch Masters 85cc

Oss/Boxtel - Boxtelaar Kay Karssemakers, motorcrosser van het HMX Nofear Husqvarna team, kende tijdens de eerste wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross 85cc in Oss succes en tegenslag. Hij wist na een sterke eerste manche op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche was hij rijdend op een tweede plaats in de running voor de eindzege, maar door een probleem met de versnellingspook moest hij genoegen nemen met een zesde plaats.

Op het Brabantse circuit in Oss ging 's ochtends de kwalificatie van start. Een deelnemersveld van zestig rijders, waarbij de beste veertig zich kwalificeerden voor de wedstrijd. Kay wist zich met een vierde tijd in de tijdtraining ruimschoots te kwalificeren voor de wedstrijd, en was verzekerd van een goede startplaats in beide manches.

In de eerste manche reageerde de HMX Nofear Husqvarna rijder goed op het vallen van het starthek en dook op een vijfde plaats de eerste bocht in. Gedurende de eerste ronde wist Kay op een vijfde plaats door te komen en ging hij op jacht naar de kopgroep. In de tweede ronde moest hij even uitwijken voor een gevallen rijder voor hem. Hiermee verloor Kay iets of wat tijd, maar stootte hiermee wel door naar een vierde plaats. In dezelfde ronde wist hij ook de derde man te passeren en één ronde later nam hij de tweede plaats in de wedstrijd over. De kopman was inmiddels uitgelopen, in het restende deel van de wedstrijd nam Kay niet te veel risico's, reed de wedstrijd gecontroleerd uit en kwam tevreden op een tweede plaats over de finish.

Gebrand op een goed resultaat stond de 12-jarige Boxtelaar achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw zat hij er goed bij toen het naar beneden viel en op een vierde plaats begon Kay aan de wedstrijd. In de beginfase wist hij de tweede plaats in de wedstrijd over te nemen en de aansluiting te vinden bij de kopman. Hij kreeg echter problemen met zijn versnellingspook waardoor hij niet altijd even goed kon schakelen. Ondanks dit liet Kay het er niet bij zitten en in de vijfde ronde van de wedstrijd zette hij een aanval in op de kopman. Met succes nam hij de leiding in de wedstrijd over. Helaas was dit van korte duur, in de slotfase van de wedstrijd kon hij niet meer schakelen en hierdoor werd hij een aantal plaatsen terugverwezen. Kay gaf niet op, bleef knokken voor wat hij waard was en wist toch nog op een zesde plaats over de finish te komen.

Met een tweede plaats in de eerste manche en een zesde plaats in de tweede manche moest de HMX Nofear Husqvarna rijder in het dag klassement genoegen nemen met een vijfde plaats. Vol goede moed zal Kay volgend weekend afreizen naar Denemarken waar de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma staat.

HCB'92 C-jeugd niet scherp genoeg in tweede helft

Boxtel - Zaterdagochtend trad de C-jeugd van HCB'92 aan tegen HABO'95. Na vorige week in Boekel verloren te hebben van het tweede C-team van deze vereniging, kwam nu het derde team op bezoek die ook in dezelfde poule zit. Helaas bleek ook deze ploeg te sterk voor de Boxtelaren.

De wedstrijd begon goed en al snel maakte Veerle van Abeelen het eerste doelpunt voor HCB. Vrij snel maakte Habo ook een doelpunt. Van Abeelen speelde zichzelf goed vrij en maakte weer een goal. Habo kreeg de smaak te pakken en scoorde tweemaal wat de stand op 2-3 bracht. Van Abeelen scoorde wederom, maar al snel kwam er een reactie van de bezoekers. Doordat de Boxtelse speelster op de grond werd geduwd, kreeg HCB een penalty. Lieke van Rooij nam deze en maakte er 4-4 van. Kort daarna kwam Anouk Schellekens tot scoren waardoor de stand op 5-4 kwam. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Habo nog een goal. De ruststand was 5-5.

Na rust ging Habo'95 in de aanval en scoorde. Schellekens liep een break-out en maakte er 6-6 van. Niet kort daarna maakte Anouk Foolen een goal. Habo reageerde hier weer op, en al snel was het 7-7. Ondanks de gelijke stand kwam er een moment in de wedstrijd waarbij het spel bij HCB niet meer goed liep. De bal werd te nonchalant overgespeeld wat zorgde voor veel balverlies. Ook vielen er gaten in de verdediging. Habo maakte hier dankbaar gebruik van en nam een kleine voorsprong naar 8-10. In een korte opleving maakte Schellekens nog een doelpunt. Daarna had Habo het betere van het spel waardoor HCB het eigenlijk kwijt raakte. Binnen een mum van tijd had de meisjes uit Boekel een marge van vijf punten opgebouwd, met 9-14. De laatste minuut maakte Schellekens haar vierde doelpunt van de wedstrijd, waardoor ze de eindstand op 10-14 bracht.

Vijf kampioenen voor Judo Club Liempde

Van rechts naar links: Yoran Lips, Joost van der Linden, Bas Daverveld en Pim de Wit. (Foto: Bas Raaimakers) Foto: Bas Raaimakers

Veghel - Budovereniging De Wa Kwai uit Veghel organiseerde afgelopen zondag de 'Buitenregio ontmoeting Judo' in hun dojo. Judo Club Liempde nam deel met acht judoka's, van wie vijf een kampioenstitel veroverden. Een hele prestatie.

Foto: RGP – Ron van der Bij

Yoran Lips uit Oirschot was een van de uitblinkers die dag. Hij wist al zijn partijen vroegtijdig met ippon (10 punten) te beslissen. Yoran is zeer sterk en zal op korte termijn zijn debuut gaan maken op een nationaal toernooi, omdat hij een dermate hoog niveau heeft dat hij toe is aan een volgende stap. Ook de gebroeders De Wit uit Liempde lieten alle drie mooi verzorgd judo zien. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat twee van de drie, Gijs en Cas, het voorbeeld van Yoran kunnen gaan volgen. Net als Joost van der Linden, die ook heeft laten zien dat hij niet meer op dit soort toernooien thuis hoort.
Pim de Wit behaalde een mooie derde plaats, net zoals Mees Koster. Bas Daverveld was goed voor zilver en Ivar van Weert won goud. Coach Bas Raaimakers was erg trots op de judoka's.

Kaderteam WvL blijft koploper

Boxtel - Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank heeft afgelopen week twee keer een gelijkspel behaald. Omdat ook andere teams punten lieten liggen blijven de Liempdse kaderspelers lijstaanvoerder, zij het met slechts drie partijpunten voorspong. Zij hebben hierdoor, met nog twee wedstrijden te spelen, het kampioenschap in eigen hand.

In de inhaalwedstrijd tegen de Hazelaar 1 waren het Cees van Eindhoven en Leo van Hastenberg die de punten verzamelden. Ton Rovers en Martien van den Tillaart speelden naar behoren, maar hun tegenstanders waren onder andere met een serie van 112 caramboles te sterk. De thuiswedstrijd tegen de Hazelaar 2 leverde eveneens een remise op. En opnieuw wonnen Cees van Eindhoven en Leo van Hastenberg hun partij. Van Eindhoven leverde een bijzondere prestatie door zijn partij van 120 caramboles kader 38/2 te voltooien in slechts twee beurten. Zijn slotserie van 95 caramboles was van grote klasse.

Taverbo/SABO doet goede zaken

Boxtel - In de strijd om handhaving in de landelijke derde divisie heeft Taverbo/Sabo afgelopen weekend goede zaken gedaan. Dankzij een 6-4 zege in eigen huis op hekkensluiter ODT staan de Boxtelaren nu ruim boven de degradatiestreep.

Het belang van de wedstrijd tegen ODT uit Roosendaal was voor de spelers van Taverbo/SABO meer dan duidelijk en zij lieten er in de beginfase van het duel dan ook geen gras over groeien. Marlotte Staps, Michel Sperling en Stefan Bernhardt lieten hun tegenstanders direct zien dat er deze zaterdagmiddag weinig voor hen te halen viel in Boxtel. De eerste vier partijen gingen allemaal naar Taverbo/Sabo. Pas toen Sperling in de vijfde partij een 2-0 voorsprong verspeelde tegen ODT's kopman Sjoerd Broos kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd. Ook de zesde partij eindigde in een Roosendaalse zege. Overwinningen van Bernhardt en Sperling verzekerden Taverbo/Sabo vervolgens van de winst, welke zelfs nog wat hoger uit had kunnen vallen. De laatste twee partijen van de dag gingen beide echter nipt in vijf games verloren, waardoor de score uiteindelijk op zes punten bleef steken.

Al met al een prima resultaat voor het Boxtelse vlaggenschip, dat zichzelf nu terugvindt op een vierde plaats. Het gat naar de nummer vijf bedraagt vijf punten. Een mooie marge maar Taverbo/Sabo kan het zich absoluut nog niet permitteren om lekker achterover te leunen en de teugels te laten vieren. Komende zaterdag wacht immers het zware uitduel met koploper Avanti uit Hazerswoude-Dorp.

24 / 24

Donderdag 30 maart

Huiskamer; Koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Open bridgedrive Revanche
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Kienavond aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Theaterinterview Martin Simek
20.00 uur, Podium, Burgakker 17, Boxtel

Trimzwemmen met zwemvereniging Ziol, doe je mee?
20.30 uur, Het Dommelbad, Schijndelsweg 1a, Boxtel

Vrijdag 31 maart

Boxtheater speelt 'Stuk'
19.45 uur, Verzamelplaats De Kleine Aarde, Het Klaverblad 13, Boxtel

Musicalprom Big Band
20.00 uur, Partycentrum Denziz, Stationsstraat 71, Boxtel

Theatervoorstelling hilarische komedie Zeezicht
20.15 uur, De Orion, Lennisheuvel 56, Lennisheuvel

Zaterdag 1 april

Vliegerfeesten in Boxtel
12.00 uur, Camping Den Oorsprong, Eindhovenseweg 47, Boxtel

Versieren Palmpaasstokken in MUBO
13.00 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

Huiskamer: Rikken, Hobby
14.00 uur, Hoogheem 448, Boxtel

BOXtheater speelt 'Stuk'
19.45 uur, Verzamelplaats De Kleine Aarde, Het Klaverblad 13, Boxtel

Musicalprom Big Band
20.00 uur, Partycentrum Denziz, Stationsstraat 71, Boxtel

Maestro Boxtel
20.00 uur, JRL, Grote Beemd 3, Boxtel

Theatervoorstelling hilarische komedie Zeezicht
20.15 uur, De Orion, Lennisheuvel 56, Lennisheuvel

Koor-Dansen
20.30 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

Zondag 2 april

19e Open Motortoerrit
09.15 uur, Café 't Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, Liempde

Aquavaria voorjaarsbeurs
10.00 uur, De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Brunchconcert Fanfare Concordia Liempde
12.00 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

Vliegerfeesten in Boxtel
12.00 uur, Camping Den Oorsprong, Eindhovenseweg 47, Boxtel

Maandag 3 april

Kaartmiddag van de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

4-9 april

Nationale Museumweek
Museum Vekemans,Stationsstraat 39, Boxtel
Groene Poort, Bosscheweg 80,Boxtel

Dinsdag 4 april

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Hoogheem 448, Boxtel

Jeu de Boules Gilde Liempde, doe je mee?
19.00 uur, Gildenterrein, Roderweg 4, Liempde

Woensdag 5 april

Kienen met de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Huiskamer: Rikken, cursus paasdecoratie
13.30 uur, Hoogheem 448, Boxtel

Donderdag 6 april

Open bridgedrive Revanche
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Kienavond aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Cabaret:Mark van de Veerdonk
20.15 uur, Podium, Burgakker 17, Boxtel

Trimzwemmen met zwemvereniging Ziol, doe je mee?
20.30 uur, Het Dommelbad, Schijndelsweg 1a, Boxtel

Vrijdag 7 april

BOXtheater speelt 'Stuk'
19.45 uur, Verzamelplaats De Kleine Aarde, Het Klaverblad 13, Boxtel

Zaterdag 8 april

Workshop: 'Impressionistisch leren schilderen'
10.30 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

Repair Café
12.00 uur, Het Goed, Industrieweg 6, Boxtel

Tweedehandsmarkt in De Rots
13.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Huiskamer: Rikken, Hobby
14.00 uur, Hoogheem 448, Boxtel

Bierbanjerij
15.30 uur, Diverse horeca in het centrum, Boxtel

BOXtheater speelt 'Stuk'
19.45 uur, Verzamelplaats De Kleine Aarde, Het Klaverblad 13, Boxtel

Podiumtoppers
20.15 uur, Podium, Burgakker 17, Boxtel

P P Z W N G V T E K E O B P I Y
N W A I A G E U N E E T L H G E
E C P T F M E G A A R Y O E S A
A A N K S E J U S I R F E I N M
K J I L N O O S R E P C M C S C
U N I E I L N E H Y A C I N T W
N N C U J B O L G E W A S S E I
S S Y R D J O E C C A L T E L O
T Q A R E I H Y D A I E T E E V
W O O I N N C L N T S K V I N K
E C T J G S S U O C E N A T I C
R L U K L A S I R H R O A A U L
K G L U C H T I G E F N S E H X
P O P F L L V O O R J A A R C L
E M O G X A T W A T E R T C S I
R E L C J O O N L S Q Q E I O N

Foto: Jordy van de Berk

Miranda van de Berk

Erik Huijberts

voorjaar
tulp
narcis
ranonkel
hyacint
fresia
fris
vaas
luchtige
grond
bolgewas
snijbloem
bloemist
geur
persoonlijk
stelen
schuin
afsnijden
schoon
water
boeket
creatie
eyecatcher
kunstwerk
kleurrijk