DeMooiBoxtelKrant

26 oktober 2016

DeMooiBoxtelKrant 26 oktober 2016


Betoverde bezoekers genieten van bijzonder Festival Circolo

Foto: Willemijn Wijdenes

Liempde - In tenten met tot de verbeelding sprekende namen als Verbazing en Verwondering genieten nieuwsgierige toeschouwers deze week op Landgoed Velder van vele voorstellingen. Ook in de Kleine tentjes van Festival Circolo, Verleiding & Verrassing, wordt het hooggeëerde publiek getrakteerd op mooie shows en verrassende vertoningen.

Buiten hangt een gezellige sfeer door de kampvuurtjes, foodtrucks en vele zitjes waar volop wordt genoten van pasta, pizza, een frietje, warme chocolademelk met slagroom en goede koffie. Ook het à la carte restaurant, prachtig gelegen in de grote, transparante tent Helder Velder, is doorlopend gevuld met bezoekers die aanschuiven om lekker te eten en te borrelen. Kinderen schommelen, al dan niet samen met enthousiaste ouders, naar hartenlust in de nostalgische schommelbootjes en vermaken zich uitstekend op de kids-playground. Circolo voldoet ook dit jaar weer aan de hooggespannen verwachtingen.

Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Femke Klein
Foto: Femke Klein
Foto: Femke Klein
Foto: Femke Klein
Tyler Eltink op weg naar zijn titel. (Foto: Dre Laurijssen) Foto: Dre Laurijssen
Kinderen maken circuskunsten op de kids-playground. (Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen
De opening van Festival Circolo op vrijdagavond. (Foto: Jean Philipse) Foto: Jean Philipse

"Festival Circolo is in volle gang en het eerste weekend van de zesde editie is succesvol verlopen", zo laat de organisatie weten. "Volle tenten voor de première-voorstellingen van Cie Les Colporteurs en ISH en heel veel positieve reacties op de kwaliteit van alle voorstellingen die te zien zijn." Het festival weet zoals het om de twee jaar doet, zijn publiek te verrassen en te vermaken met topattracties en onverwachte juweeltjes. Maandag waren al meer dan 10.000 tickets verkocht

Het bijzondere festival is een bezoek meer dan waard, of het nu gaat om een spetterende voorstelling, het sfeervol gevulde terrein of beide. Tot en met zondag 30 oktober valt er nog heel veel te beleven op Landgoed Velder, dat het prachtige decor vormt voor dit tweejaarlijkse topevenement. Meer informatie is te vinden op www.festivalcircolo.nl.

Tyler Eltink Nederlands kampioen DMX

Leusden/Boxtel - Tyler Eltink (11) is afgelopen zaterdag voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen DMX geworden. Omdat hij op 25 september al kampioen van de regio Zuid werd in de klasse 85cc kleine wielen, werd de jonge Boxtelaar geselecteerd voor het landelijk kampioenschap in Leusden op een zware baan.

Met niet al te hoge verwachtingen stond Tyler vrij relaxed aan de start. Bij de tijdtraining wist hij de beste tijd neer te zetten. Dat gaf een goed gevoel en hierdoor mocht hij voor de wedstrijd als eerste een startplek zoeken. De eerste manche was hij goed weg en reed meteen van drie naar één. In de eerste ronde lukte het hem al een mooie voorsprong op te bouwen.

De wedstrijd werd echter gestaakt, waardoor opnieuw gestart moest worden. Deze keer ging de start wat minder, maar Tyler wist zich, nu vanaf een negende plek, snel naar de eerste plaats te manoeuvreren. Hierna sloeg hij een groot gat. Uiteindelijk kwam hij met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee over de finish. De tweede manche verliep vrijwel identiek, met een goede start. In de tweede ronde lag Tyler al zo'n twintig seconden voor op de rest. In de laatste rondes kon hij rustiger aan doen en weer met een mooie voorsprong finishen.

Themalezing met rondleiding over leren en leven in Boxtel

Boxtel - Het Museum Boxtel (MUBO) is dit jaar gestart met een reeks van zeven thema-rondleidingen over de geschiedenis van Boxtel. De vijfde themalezing en -rondleiding, die aanstaande zondag 30 oktober plaatsvindt, gaat over onderwijs en gezondheidszorg in Boxtel door de eeuwen heen. Deze wordt verzorgd door historicus Willem Wittenberg samen met Ben Ophof, die als VVV-gids in de zomermaanden ook historische wandelingen door Boxtel verzorgt.

De lezing met rondleiding begint zondag 30 oktober om 11.15 uur bij MUBO. Het museum is open vanaf 10.45 uur. Ben Ophof en Willem Wittenberg geven een historisch verantwoorde toelichting op de belangrijkste ontwikkelingen van het onderwijs en de gezondheidszorg in Boxtel. Vanaf de Latijnse school aan de Koppel wordt het onderwijs stapsgewijs doorgenomen tot aan het hedendaagse schoolaanbod. Wat betreft de gezondheidszorg wordt de historie doorgenomen vanaf de 'godvrezende vrouwen' in het Hofje op de Markt tot aan de inrichting van de huidige zorg. Kortom boeiende ontwikkelingen met opmerkelijke feiten en gebeurtenissen.

Ter introductie wordt begonnen met een presentatie met beelden van ongeveer 55 minuten. Na een korte pauze worden de deelnemers meegenomen op zaal om daar te zien en te beleven wat de vaste collectie van MUBO daarover te bieden heeft. Op deze manier gaan de deelnemers gerichter kijken naar de objecten en attributen die over het thema in het museum te vinden zijn. Beide gidsen zullen meelopen en waar nodig een toelichting geven en vragen beantwoorden. Er staan in deze serie nog twee andere thema-lezingen met rondleiding op het programma. Op 27 november is dat: 'Mensen en verhalen uit Boxtel', welke personen hadden welke invloed? En op 29 januari 2017: 'De omgeving van Boxtel', wat betekende de omstreken voor Boxtel?

Bij aankomst in MUBO, in de pauze en na afloop is koffie/thee verkrijgbaar. De entreeprijs bedraagt 3,50 euro. Graag aanmelden via info@muboboxtel.nl of via 06-16041898.

ContourdeTwern zoekt vrijwilligers

Boxtel - Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern is hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de begeleiding van statushouders of die gezinnen hulp kunnen bieden bij de opvoeding.

De komende maanden vinden nieuwe statushouders een woonplek in Boxtel. Hun gezinsleden zullen snel volgen. Deze gezinnen kunnen alle hulp gebruiken om hun weg te vinden in onze samenleving. Denk aan zaken rond gezondheid, school, werk, maar ook aan sociale contacten. Daarom is het Steunpunt voor het Buro Nieuwkomers op zoek naar enkele gezinsbegeleiders. Geen moeder Teresa's, maar nuchtere helpers met enige levenservaring en inlevingsvermogen. De praktijk leert dat zeker de eerste maanden vrij intensief zijn. Het doel is om de nieuwkomers in die tijd zodanig te begeleiden dat zij geleidelijk aan steeds meer op eigen benen kunnen staan.

Helpen bij het opvoeden
Wie heeft minimaal een dagdeel per week zin en tijd om jonge gezinnen te helpen bij het opvoeden? De stichting Humanitas houdt zich onder andere bezig met vrijwilligershulp aan gezinnen met kinderen van 0 tot 15 jaar. Per gezin ziet de hulpvraag er anders uit. Kandidaten wordt vooral gevraagd om praktische steun en een luisterend oor, met respect voor de normen en waarden van het gezin. Humanitas zorgt voor een training, begeleiding en vergoeding van kosten.

Wil je meer weten? Bel dan tussen 10.00 en 12.30 uur (ma t/m do) 0411–655899 en vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt. Mailen kan ook: vwsboxtel@contourdetwern.nl


Collecteweek Alzheimer Nederland

Boxtel/Liempde - Van 7 tot en met 12 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. Boxtel en Liempde gaan zo'n 90 collectanten de straat op om geld in te zamelen.

Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. Ze werken aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, er meer aandacht is voor elkaar en waarin mensen steeds dementievriendelijker worden.

De collecteweek is een goed moment om hier bij stil te staan. Alzheimer Nederland hoopt dan ook op een zo hoog mogelijke opbrengst, zodat ze nog meer ondersteuning kunnen bieden.

KBO-activiteiten

Foto: Miranda Neervoort

Donderdag 27 oktober        Bridgen in De Walnoot        13.30
        Handwerken in De Orion        13.30
Vrijdag 28 oktober        Rikken en jokeren in De Adelaar        13.30

Balkons verzakt bij Hoogheem flat Schorpioen

Foto: Mark van der Pol

Boxtel - De balkons van de vrijgezellenappartementen in flat 'De Schorpioen' op Hoogheem zijn verzakt. Dit concludeert Woonstichting St. Joseph naar aanleiding van eigen onderzoek. De balkons zijn uit voorzorg gesloten, maar volgens de woonstichting is er geen direct gevaar.

Enkele weken terug startte een constructeur het onderzoek naar de oorzaak van het scheef hangen van de balkons. De woonstichting ontving de resultaten hiervan op 18 oktober. Berekeningen tonen aan dat de huidige ondersteunende paalconstructie voor de acht balkons niet voldoende krachtig is. Daardoor gaan de balkons de komende jaren steeds schever hangen. De acht balkons waar het om gaat zijn later pas toegevoegd aan de constructie, tijdens een renovatie.

Foto: Mark van der Pol

De acht betrokken bewoners mogen sinds dinsdagmiddag 18 oktober niet meer hun balkon op. Ook de ruimte onder de balkons is afgezet, zodat niemand er onderdoor kan lopen. Volgens St. Joseph reageerden bewoners rustig op het nieuws. De komende dagen is het wijkteam van St. Joseph regelmatig op locatie. Een concrete planning voor wat betreft het verstevigen van de balkonconstructie is op dit moment nog niet bekend.

Eindelijk bouw mogelijk aan Hamsestraat in Liempde

Liempde - Aan de Hamsestraat in Liempde kunnen elf grondeigenaren binnenkort eindelijk starten met het bouwen van woningen. De grond is jaren geleden aan hen verkocht om onder de Ruimte voor Ruimte bouwtitel woningen te bouwen, maar door de ligging van industrieterrein Daasdonk en de daarmee gepaard gaande milieueisen bleek dat niet mogelijk.

De gemeente Boxtel liet vorige week woensdag in een persconferentie weten dat de lang lopende misser hersteld is met een wijziging in het bestemmingsplan. Door de elf percelen aan de Hamsestraat nu aan te merken als woonwerklocatie kunnen er straks toch woningen komen. Per perceel is maximaal 300 tot 400 vierkante meter bebouwing in een lage milieucategorie toegestaan. "Er zijn nog geen concrete bouwplannen, die komen pas aan de orde zodra het bestemmingsplan vastgesteld is", aldus wethouder Peter van de Wiel.

Het voorlopige bestemmingsplan ligt vanaf 28 oktober zes weken ter inzage. Daarna wordt het plan definitief. Op 2 november organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst om de vragen van belangstellenden te beantwoorden. De bijeenkomst is om 17.00 uur in het oude gemeentehuis in Liempde. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te bekijken op ruimtelijkeplannen.nl.

Agressieve man dreigt met luchtdrukwapen in café aan de Markt

Boxtel - Een 18-jarige Boxtelaar is dinsdagochtend opgepakt nadat hij in een café op de Markt personeel en gasten met een vuurwapen bedreigd zou hebben. Later bleek het om een luchtdrukwapen te gaan.

Op het moment dat de politie arriveerde werd de man op straat in bedwang gehouden door een medewerker van het café. De man zou kort daarvoor in het café agressief zijn geworden richting gasten en barpersoneel. Er ontstond een ruzie waarbij de agressieve man gedreigd zou hebben met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Uiteindelijk werd hij door het barpersoneel in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. Die nam het wapen in beslag. Het bleek te gaan om een luchtdrukwapen.

De 18-jarige Boxtelaar zit vast voor verder onderzoek. Inmiddels hebben twee medewerkers van het café aangifte gedaan en heeft de politie een getuigenverklaring opgenomen.

St. Joseph verbindt nieuwe bewoners Cronenborg met een ontbijtje

Marian Bakx (l.), directeur van St. Joseph Rob Dekker en Lydia Thien (r.) Foto: Mark van der Pol

Boxtel - De nieuwe bewoners van woongebouw Cronenborg zaten dinsdagochtend samen aan het ontbijt. Nadat de bouw van hun nieuwe woningen ruim een jaar heeft geduurd, konden zij de sleutel in ontvangst nemen. Woonstichting St. Joseph zag erop toe dat dat niet op een lege maag gebeurde.

Celloclienten Marian Bakx en Lydia Thien namen als eerste de sleutels in ontvangst van directeur Rob Dekker van Woonstichting St. Joseph. Alle nieuwe bewoners ontvingen daarna een mooie grote houten sleutel met daaraan hun nieuwe sleutels.
Rob Dekker was dinsdag vooral trots: "Ik sta hier als trotse directeur want er is wel wat aan vooraf gegaan toen we de eerste plannen in 2007 bedachten, in samenwerking met Zorggroep Elde. Door een goede samenwerking hebben we de bewoners van het Zusterspad ook bij de plannen kunnen betrekken."

Foto: Mark van der Pol
Foto: Mark van der Pol
Foto: Mark van der Pol
Foto: Mark van der Pol

Frank van Beers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cello, vindt het een prachtig pand. "Het is ontzettend mooi geworden. Dit is een hele mooie en goede aanvulling op ons aanbod. We kunnen hier toch wat betere zorg bieden aan onze oudere clienten met de ouderenzorg van Zorggroep Elde om de hoek."

In totaal verhuizen de komende weken zeventien huishoudens naar dit complex dat de herontwikkeling van het voormalige Emmausterrein afrondt. Speciaal voor Zorg- en dienstverlener Cello bouwde St. Joseph daarnaast nog eens 27 studio's, vier woon-/eetkamers en een gemeenschappelijke ruimte voor dagbesteding. Nadat Cello de gezamenlijke ruimtes in orde heeft gemaakt, zullen de nieuwe bewoners naar verwachting eind november hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Bermen langs entree Boxtel mogen wel wat netter

Boxtel - De entree van Boxtel kan best wat netter. Dat geeft wethouder Herman van Wanrooij toe naar aanleiding van vragen van Balans over onkruid in de bermen langs de verschillende toegangswegen van de gemeente.

Volgens Balans levert het onkruid in de bermen op diverse plaatsen ook onveilige verkeerssituaties op en leidt het bovendien tot de toename van ongedierte. De wethouder op zijn beurt meldt echter dat hij daar geen aanwijzingen voor heeft. Wel kon hij Balans vorige week dinsdagavond tijdens de gemeenteraad geruststellen: vanaf 20 oktober is het bloeiseizoen voorbij en is de gemeente met maaiwerkzaamheden begonnen.

Boxtel kiest voor een groen karakter en daarbij hoort een bepaalde mate van wildgroei in de bermen, zo liet de wethouder doorschemeren. Toch geeft Van Wanrooij toe dat er met het onderhoud 'best een tandje bijgezet' mag worden. De wethouder noemt de vernieuwde Dr de Brouwerlaan als voorbeeld van hoe de entree van Boxtel er wél uit zou moeten zien. "Maar daar hangt helaas wel een prijskaartje aan."

Handhaven vuurwerkverbod Geitenwei kost geen extra geld

Boxtel - Handhaving van het vuurwerkverbod rond de Geitenwei kost volgens burgemeester Mark Buijs geen extra geld. Dat meldt de burgemeester, die verantwoordelijk is voor de openbare veiligheid, naar aanleiding van vragen die de PvdA hem stelde bij de raadsvergadering vorige week dinsdag.

Naar aanleiding van klachten over jongeren die vuurwerk naar de dieren in de wei gooiden werd dit voorjaar besloten om van het gebied rond de Geitenwei een vuurwerkvrije zone te maken.

De PvdA-fractie was bang dat handhaving van dit verbod extra geld zou kosten. Dit is volgens de burgemeester niet het geval omdat de politie geen extra controles hoeft uit te voeren, maar het op oudjaarsdag in het reguliere takenpakket mee kan nemen.

Halloweendisco in De Rots en griezelen bij De Kinderboerderij

Pompoenen versieren bij De Kinderboerderij. (Archieffoto) Foto: Mark van der Pol

Boxtel - Bij De Rots is het aanstaande zaterdag swingen geblazen tijdens de Halloweendisco met dj Larsson voor basisschoolleerlingen. De disco in het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 wordt georganiseerd door De RotsKidz.

Verkleed is natuurlijk leuk voor de sfeer, maar niet verplicht. Wel wordt de leukste outfit met een prijs beloond. De disco duurt van 19.00 tot 21.30 uur en kost 2,50 euro.

Kinderboerderij
Op De Kinderboerderij aan het Apollopad is het aanstaande zondag griezelen geblazen. Van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt hier Halloween gevierd.

Kinderen mogen een zelf meegebrachte pompoen uithollen of versieren, windlichtjes maken en pompoensoep proeven. Verkleed komen mag, maar hoeft niet.

Beurs met dameskleding en -accessoires bij De Rots

Boxtel - Op vrijdagavond 18 november 2016 wordt in de Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, een tweedehands kleding en accessoires beurs voor Ladies & Girlz georganiseerd. De beurs wordt georganiseerd voor en door vrouwen.

Elke vrouw heeft kleding in de kast hangen of op zolder liggen die niet meer gedragen wordt omdat ze er niet meer inpast of op uitgekeken is. Wat is er leuker dan tijdens onze beurs je 'oude' kleding te verkopen en daarna met een 'nieuwe' garderobe weer naar huis te gaan?

De Garderobe sale duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Er worden onder andere gedragen dameskleding, tassen, sjaals, schoenen en sieraden aangeboden.

Vind je het ook leuk om mee te doen? Een tafel huren kost 7,50 euro (1,20 x 0,80 m) een rekje erbij plaatsen kost 2,50 euro. Stuur als je je wilt aanmelden een e-mail naar: dameskledingboxtel@gmail.com.

Bekende Boxtelaren dirigeren bij Maestro Liemt

Liempde - Fanfare Concordia gaat op 26 november op zoek naar de nieuwe Liempdse Maestro. In samenwerking met de slagwerkgroep wordt een spannend, interactief en vermakelijk concert georganiseerd.

Bij het tv-programma Maestro treden bekende Nederlanders op als dirigent. Dit bracht Fanfare Concordia op het idee om een soortgelijk initiatief van de grond te krijgen in Liempde. Dit leidde tot Maestro Liemt. Er is een keuze gemaakt uit plaatselijke bekendheden, ieder met een andere achtergrond: kapelaan Geoffrey de Jong, wethouder van Cultuur Marusjka Lestrade, het hoofd van Basisschool De Oversteek Edwin Vugts, voorzitter van Concordia Liempde Hans Vermeulen, Margo Brands ondermeer bekend van de organisatie van Samenloop voor Hoop en horecavrouw Josephine Bekkers.

De Maestro's zullen worden gecoacht door Henk Houben, de eigen dirigent van Fanfare Concordia en Willie van der Steen, de instructeur van Concordia's slagwerkgroep.

Zij zorgen persoonlijk voor de optimale voorbereiding van de Maestro's zodat zij op 26 november klaar zijn om elkaar het vuur na aan de schenen te leggen. Een professionele jury zal de uitvoeringen van de Maestro's beoordelen, maar ook de waardering door het publiek wordt meegewogen in de einduitslag.

Maestro Liemt wordt gehouden op 26 november 2016 in de Serenade in Liempde. De zaal is open om 20.15 uur en het concert begint om 20.30 uur. Entree is gratis.

Jubileum Vogelvreugd gevierd met vogeltentoonstelling

Boxtel - Vogelclub Vogelvreugd bestaat 80 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een grote vogeltentoonstelling op 29 en 30 oktober, waarbij vier Boxtelse vogelverenigingen samenwerken.

Op de tentoonstelling zijn meer dan 200 vogels te bezichtigen. Er zijn categorieën voor kleurkanaries, postuurkanaries, prachtvinken, Europese vogels, tropische vogels en (dwerg)duiven.

Omdat de vereniging de continuïteit wil waarborgen in de toekomst kondigt Vogelvreugd een verregaande samenwerking aan met een andere Boxtelse vogelclub, namelijk 'Ons Ideaal'. De besprekingen verlopen volgens eigen zeggen voorspoedig. De verwachting is dat er aan het eind van dit jaar een goed akkoord ligt.

De tentoonstelling van zaterdag 29 oktober duurt van 14.00-20.00 uur. Op zondag 30 oktober zijn bezoekers van 10.00-16.30 uur welkom. De gratis tentoonstelling wordt gehouden bij 'De Luchtpost', Molenwijkseweg 5a in Boxtel.

Amateurkunstenaars krijgen podium in MUBO

Boxtel - Museum Boxtel (MUBO) biedt amateurkunstenaars van 18 december tot en met 12 februari volgens jaar de gelegenheid hun kunstwerken te exposeren. Het doel is om de creativiteit in Boxtel te laten zien door een expositie samen te stellen van een mix van verschillende kunstuitingen.

Amateurkunstenaars stoppen hart en ziel in een kunstwerk en het is dan ook mooi om anderen te laten delen in het resultaat van deze creatieve arbeid. Bovendien biedt het de gelegenheid om met de andere exposanten een visie op kunst uit te wisselen.

Alle kunstvormen zijn welkom. Om zoveel mogelijk amateurkunstenaars aan bod te laten komen, krijgt iedereen een bepaalde ruimte toegewezen om een aantal kunstwerken te exposeren. Afhankelijk van het aanbod is er plaats voor vijftien tot twintig exposanten. MUBO beschikt over expositiemiddelen (vitrines, sokkels, lichttafels, panelen) en over professionele belichting om het werk zo goed mogelijk te kunnen exposeren.

Aanmelden kan tot en met 14 november door een e-mail te sturen naar info@muboboxtel.nl met vermelding van naam en telefoonnummer en natuurlijk ook een of meerdere foto's van de werk(en). De aangemelde exposanten worden ná de sluitingstermijn persoonlijk benaderd voor het maken van nadere afspraken. Voor vragen kun je altijd telefonisch contact opnemen met Willem van Vossen, coördinator wisselexposities, te bereiken op 06-16041898.

Poppenkastvoorstelling 'Feest!' in bibliotheek Boxtel

Boxtel - In de bibliotheek is vrijdag 28 oktober een gratis poppenkastvoorstelling voor kinderen te zien. Knarf & Koo poppen- en kindertheater zal om 10.30 uur een spetterende show, genaamd 'Feest!', weggeven.

Poppenkastspeler Knarf is een doldwaze clown die naast het hanteren van de poppen ook graag op het toneel staat en met zijn sketches de kinderen aan het lachen krijgt. Knarf is al ruim tien jaar actief als poppenspeler.

'Feest!' is gratis toegankelijk en bedoeld voor kinderen die in de onderbouw van de basisschool zitten.

De poppenkastvoorstelling zal ook in de bibliotheken van Sint-Michielsgestel, Schijndel en Vught gespeeld worden. Data en tijden van die voorstellingen zijn te vinden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekmeierij.nl.

Dommel Sportland: Van jongere tot oudere

Boxtel - De 35e uitzending van Dommelsportland behandelt twee sporten.

Het eerste deel gaat over de 14-jarige Luc van Eijndhoven uit Boxtel. Hij zwemt zowel binnen als buiten op de lange en korte afstanden en behaalt goede resultaten. Hij vertelt in deze uitzending over de opofferingen die hij doet om nog veel in de zwemsport te bereiken. Zijn vader en moeder geven aan wat het voor het gezin betekent om een dergelijke sportman in het gezin te hebben. Met een duik in de Langspier is een demonstratie van zijn kunnen te zien.

Ook ouderen genieten van hun wekelijkse sportochtend in sporthal de Braken. Twintig leden krijgen daar badmintontraining van Wil van Schaik. In verschillende interviews verwoorden zij dit. Ook de gezelligheid mag niet ontbreken. De nazit in het café van de Braken toont dit duidelijk aan.

De eerste uitzending is donderdag 27 oktober om 21.00 uur op Ziggo 47 en daarna op www.omroepdommelland.nl onder het kopje 'video's bekijken'.

Expositie Eerste Liempdse Fotoclub

Liempde - Zondag 30 oktober om 11.00 uur vindt de opening plaats van de expositie van ELF, de Eerste Liempdse Fotoclub, in Dienstencentrum De Kloosterhof.

De club, die inmiddels zes jaar bestaat, toont dit keer voor Liempde karakteristieke foto's. Na de opening zijn de foto's te bezichtigen tijdens de openingstijden van De Kloosterhof.

Lijkt het je leuk om lid te worden van ELF? Neem dan contact op met Frans Roefs via 0411-631736.

Hobby- en creamarkt De Rots

Boxtel - De Rots houdt in samenwerking met 't keramiek Huysje uit Vught een hobby- en creamarkt op 6 november.

Er zijn deelnemers die verschillende aspecten van hun hobby of creativiteit laten zien. Dat varieert van keramiek, tot houten kerstobjecten, wandborden, sieraden, schilderijen airbrush. Het zijn deelnemers uit Boxtel maar ook uit de regio. Ook het Hobby Centrum Boxtel is aanwezig.

De beurs is open van 11.00-16.00 uur, de toegang is gratis.

Kledingactie voor het goede doel bij Uniek Mode

Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Dameskledingwinkel Uniek Mode aan de Rozemarijnstraat houdt van 2 tot en met 5 november een speciale kledinginzamelingsactie voor het goede doel. Tijdens deze dagen krijg je bij inlevering van ieder gebruikt en representatief kledingstuk 20 procent korting op een nieuw kledingstuk. De zo ingezamelde kleding wordt gedoneerd aan Dress for Success Eindhoven. Dit is een maatschappelijke organisatie die werkzoekenden op weg helpt naar een baan door het geven van presentatie-advies en verstrekken van passende representatieve kleding als zij zelf de middelen daar niet voor hebben. En met succes; ruim 55 procent krijgt daadwerkelijk een baan na een bezoek aan de winkel.

"Wij als bedrijf vinden het ook belangrijk om iets voor de samenleving te doen", zegt Daniëlle van Nooij van Uniek Mode. "We verkopen mooie producten en kwalitatief goede kleding slijt nauwelijks. Vaak belandt de kleding na een poosje in de kast om er nooit meer uit te komen!" Het team van Uniek Mode besloot daar iets aan te doen en kwam uit bij Dress for Success.

Bertine Oudesluijs van Dress for Success (r.) overhandigt symbolisch een tas kleding aan Daniëlle van Nooij en Monique Smeulders (l.) van Uniek Mode. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren
Foto: Sander van Kasteren
Foto: Sander van Kasteren
Foto: Lennis Bierfest

Bertine Oudesluijs van Dress for Success was aangenaam verrast toen ze het telefoontje vanuit Boxtel ontving: "Het is bijzonder dat een mooi modebedrijf uit Boxtel zich wil verbinden aan ons. Je verwacht zulke acties eerder bij ondernemers uit Eindhoven zelf."

Dress for Success is een wereldwijde organisatie met tien vestigingen door het hele land. De vestiging in Eindhoven bestaat nu acht jaar en is uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie waar jaarlijks bijna 400 werkzoekenden geholpen worden door ruim 20 vrijwilligers om een goede eerste indruk te kunnen maken bij een werkgever.

De kleding die aan hen verstrekt wordt is gedoneerd door bedrijven en particulieren. Soms nieuw, vaak net als nieuw. Alleen nette, representatieve, eigentijdse kleding die heel is komt in de winkel te hangen, zodat de werkzoekende de kleding als nieuw ervaart. Het is de bedoeling dat zij vol zelfvertrouwen bij een sollicitatiegesprek kunnen verschijnen in kleding die past bij het bedrijf, de functie en de werkzoekende zelf.

De actie bij Uniek Mode geldt zowel voor het filiaal in Boxtel als het filiaal in Reusel. Als je een kledingstuk inlevert, is het wel van belang dat dit schoon en niet kapot is, anders kan Dress for Success er niets mee doen. Bij het inleveren van ieder gebruikt en nog net kledingstuk krijg je 20 procent korting op een nieuw kledingstuk. De korting stapelt zich dus niet op!

Meer informatie over Dress for Success is te vinden op hun website dressforsuccess-eindhoven.nl. Meer informatie over Uniek Mode is te vinden op uniekmode.nl.

Derde editie Lennis Bierfest met bierquiz

Lennisheuvel - Muziek, ludieke optredens, lange biertafels, pullen met schuimend bier, Deutsche wurst, dirndljurken en lederhosen. Zaterdagavond 5 november wordt het Lennis Bierfest georganiseerd door Beyersland Kapel uit Lennisheuvel. Het is voor de derde keer op rij dat Beyersland Kapel een najaarsfeest organiseert, maar vanwege diverse overvolle agenda's is dit jaar uitgeweken naar november en dan is de benaming Oktoberfest 'nicht mehr im Frage'.

Ondanks dat het bierfeest niet in oktober is blijft het concept hetzelfde als bij de voorgaande edities. Monique van Vugt, van de Beyersland Kapel: "We hebben een doorlopend programma zonder pauze en met veel afwisseling. Om dit te kunnen realiseren wordt aan beide kanten van de zaal een podium opgebouwd met daartussen biertafels en biertonnen." De zaal wordt volledig aangekleed in Oktoberfest stijl. Bier wordt geschonken in bierpullen en de echte Deutsche wurst met sauerkraut ontbreekt natuurlijk niet. Verkleed komen in dirndl of lederhosen hoeft niet maar maakt het sfeertje wel compleet.

Beyersland Kapel zal zelf de avond muzikaal openen. Ook Blaaskapel Blusswerruk uit Eindhoven verzorgt een optreden. De leden van deze blaaskapel schrijven zelf alle arrangementen. De derde kapel is De Pompzwengels uit Geffen. Hun repertoire is breed: Egerländer, Tsjechische en moderne muziek.

Ook komt Toeter Thijs, der Alphornzauberer, langs met zanger Thomas. Er is een ludiek optreden van Die Sex Lustigen Büb'n, die dit jaar denken dat ze kunnen dansen. Zang is er van dorpszanger Tom Ceelen. Als afsluiter verzorgt DJ Stijn ook een muzikaal programma.

Nieuw dit jaar is de BBQ: de Beyerslandse Bier Quiz. Hierbij wordt de bierkennis van het publiek op de proef gesteld. Natuurlijk zijn er ook vragen over het Bierfest zelf.

Er zijn nog enkele kaarten te bestellen voor dit avondvullende programma via www.beyerslandkapel.nl. Kaarten kosten 7,50. De avond vindt plaats in gemeenschapshuis De Orion en start om 20.30 uur. De zaal gaat open om 20.00 uur.

De winnaars van vorig jaar: Rian de Bie van Wendy's Croissanterie en haar danspartner Mike van der Heijden. (Foto: Hans van Doorn) Foto: Hans van Doorn

Voetjes mogen weer van de vloer bij Denziz with the Stars

Boxtel - Het is een echte Boxtelse traditie geworden: Denziz with the Stars. De danswedstrijd waarbij bekende Boxtelaren een dansje wagen met een professionele danspartner vindt volgend jaar op 4 februari plaats. Voor het vierde jaar op rij gaan bij Partycentre Denziz de voetjes van de vloer. Vanaf zondag wordt bekend gemaakt wiens voetjes dat zijn.

De voorbereidingen van het jaarlijkse dansevenement zijn al weer in volle gang en dat betekent dat de namen van de deelnemers binnenkort bekend worden gemaakt. Vanaf zondag gebeurt dat, uiteraard via de online kanalen van Denziz - bit.ly/DWTS2017 - maar ook via de Facebookpagina van MooiBoxtel. Houd deze in de gaten en ontdek welke Boxtelse danstalenten deze editie gaan strijden om de felbegeerde eerste plaats bij Denziz with the Stars.

Het Rode Kruis zoekt bestuursleden voor nieuwe regionale samenwerking

Boxtel - Het Rode Kruis in Boxtel gaat een brede samenwerking aan met de afdelingen Meijerijstad en Boekel. De samenwerking wordt gezocht omdat het volgens de organisatie steeds moeilijker is om bestuurders te vinden voor de lokale Rode Kruisafdelingen.

"Om onze vrijwilligers nog beter in te kunnen zetten", zo laat Het Rode Kruis weten in een persbericht, "vindt er op dit moment een omslag in organiseren plaats. We ervaren dat veel mensen graag een handje meehelpen als hen dat gevraagd wordt. We merken ook dat de meeste vrijwilligers zich voor korte tijd aan een activiteit willen binden."

Het Districtsbestuur Brabant Noord, waaronder de gemeenten vallen, werkt op dit moment met de lokale afdelingen samen om te komen tot de oprichting van één afdeling Meijerijstad/Boxtel/Boekel. De reden van de toevoegingen van Boxtel en Boekel aan de afdeling Meierijstad is dat Boekel al van oudsher samenwerkt met Veghel en dat Boxtel samenwerking zoekt in een groter geheel. De samenvoeging van afdelingen is vooral een bestuurlijke en organisatorische verandering.

De nieuwe, samengevoegde afdeling zoekt naar bestuursleden die de afdeling de komende jaren verder vorm willen geven. Meer informatie is te vinden op www.rodekruis.nl. Eline Somers is bereikbaar voor vragen: esomers@redcross.nl of 06-22178050.

Dansmiddag met Stardust Live in Gemeenschapshuis De Walnoot

Boxtel - In Gemeenschapshuis De Walnoot staat zondag 6 november een dansmiddag met de formatie Stardust Live op het programma.

Stardust Live bestaat uit de Schijndelse John en Marjolein die al vele optredens verzorgden door heel het land. Dit duo verzorgt een dansmiddag voor de veertigers en ouder onder het motto: gezellig samen zijn. Duo Stardust brengt een uitgebreid repertoire ten gehore met allerlei soorten dansmuziek en stijlen: zoals foxtrot, rumba, chachacha, wals en jive. Liefhebbers van country en linedance komen ook aan hun trekken.

Kortom een middag die de liefhebbers van luistermuziek en dansen zal aanspreken. Tijdens deze middag is er een Indische stand met catering en hapjes aanwezig.

De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Entree is 4 euro. Meer informatie over Stardust Live is te vinden op www.stardustlive.nl.

Foto: Heemkunde Boxtel
225
225 Bagijnen klooster Leeuwarden
Olieverf, 60 x 70 cm, gesign. l.o. 1933
Collectie: D. Janssen
Als we niet wisten, dat de echtgenote van Pierre Janssen in Leeuwarden geboren was, zou het
vreemd zijn, waarom hij juist hier, bij het Bagijneklooster in Leeuwarden, dit straattafereel
schilderde. Een familielid van de schilder gaf de tip, dat Pierre Janssen dit geschilderd had in
Leeuwarden. Het grote doek is gedateerd 1933. In 1933 overlijdt Cecile Janssen-Arnoldus, de
echtgenote van kunstschilder Pierre Janssen. Dit schilderij is ook vervaardigd in 1933. Zijn
schoonvader, de vader van Cecile, woont dan nog in Leeuwarden en wel in de buurt van de
Speelmanstraat en Kleine Hoogstraat. De plaats waar Janssen dit werk schilderde is
waarschijnlijk de omgeving, waar zijn vrouw haar jeugd doorbracht. Het is dus niet
uitgesloten, dat hij de herinnering aan de jeugd van zijn vrouw, door juist hier te schilderen,
levend wil houden. Of heeft hij het geschilderd in opdracht of op verzoek van zijn echtgenote,
nog voordat zij in oktober 1933 overleed? Aan de groene bladeren aan de bomen te zien, zou
dat heel goed kunnen. Op deze manier kon zij zelf haar jeugdherinneringen ophalen. We
zullen het nooit te weten komen. De oude huizen, in het oude centrum van de stad
Leeuwarden zijn, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, afgebroken en hebben plaats gemaakt
voor nieuwbouw. De locatie is alleen nog terug te vinden via oude foto's. Het Historisch
Centrum Leeuwarden zou het schilderij graag in haar collectie opnemen
Foto: Heemkunde Boxtel

225 Bagijnen klooster Leeuwarden
Olieverf, 60 x 70 cm, gesign. l.o. 1933
Collectie: D. Janssen

Als we niet wisten dat de echtgenote van Pierre Janssen in Leeuwarden geboren was, zou het
vreemd zijn, waarom hij juist hier, bij het Bagijneklooster in Leeuwarden, dit straattafereel
schilderde. Een familielid van de schilder gaf de tip dat Pierre Janssen dit geschilderd had. Het grote doek is gedateerd 1933.

In 1933 overlijdt Cecile Janssen-Arnoldus, de echtgenote van kunstschilder Pierre Janssen. Dit schilderij is ook vervaardigd in 1933. Janssens schoonvader, de vader van Cecile, woont dan nog in Leeuwarden en wel in de buurt van de Speelmanstraat en Kleine Hoogstraat. De plaats waar Janssen dit werk schilderde is waarschijnlijk de omgeving waar zijn vrouw haar jeugd doorbracht. Het is dus niet uitgesloten, dat hij de herinnering aan de jeugd van zijn vrouw, door juist hier te schilderen,
levend wil houden.

Of heeft hij het geschilderd in opdracht of op verzoek van zijn echtgenote, nog voordat zij in oktober 1933 overleed? Aan de groene bladeren aan de bomen te zien, zou dat heel goed kunnen. Op deze manier kon zij zelf haar jeugdherinneringen ophalen. We zullen het nooit te weten komen. De oude huizen, in het oude centrum van de stad Leeuwarden zijn, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, afgebroken en hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw. De locatie is alleen nog terug te vinden via oude foto's. Het Historisch Centrum Leeuwarden zou het schilderij graag in haar collectie opnemen.

Van Gogh National Park kandidaat 'mooiste natuurgebied van Nederland'

Boxtel - De Kampina, Oostelijke Langstraat bij Waalwijk, de Loonse en Drunense Duinen, Het Groene Woud met onder meer de Oisterwijkse Vennen en De Mortelen vormen samen het landschapspark Van Gogh National Park. Onder deze verzamelnaam dingen de Brabantse aangrenzende natuurgebieden mee naar de titel 'mooiste natuurgebied van Nederland'.

Zes organisaties in deze gebieden, waaronder Het Groene Woud en Brabants Landschap, bundelen voor Van Gogh National Park hun krachten. Doel is om de natuur en het landschap aantrekkelijker te maken voor bezoekers, mensen meer te betrekken bij wat de natuur te bieden heeft en de gebieden in Midden-Brabant te ontwikkelen tot nationaal icoon. Bijzonder aan Van Gogh National Park is dat het inwoners en bezoekers uit binnen- en buitenland een inkijkje geeft in hoe meester-schilder Van Gogh 'zijn' Brabant in de negentiende eeuw zag. Want veel van toen is bewaard gebleven: bossen, heide, vennen en zandverstuivingen, maar ook authentieke dorpen, levendige pleinen en het Brabantse landleven.

Verbonden met Van Gogh
Veel plaatsen in Brabant zijn verbonden met Vincent van Gogh. Zoals Tilburg, waar hij een kosthuis vond aan het Sint-Annaplein, of Nuenen. Daar schilderde Van Gogh een kwart van zijn totale oeuvre, waaronder zijn eerste meesterwerk: De aardappeleters.

Dat Van Gogh zich hierdoor liet inspireren, is te zien in Den Bosch, in het Noordbrabants Museum. Dit is de enige locatie in Brabant waar je originele werken van Van Gogh kunt zien. Ger van den Oetelaar van Nationaal Landschap Het Groene Woud: "Het Van Gogh National Park heeft veel te bieden, zoals vele uren genieten van robuuste natuur en van een rijk cultureel erfgoed. Het landschapspark kan dankzij haar grote schaal de karakteristieke Brabantse identiteit voor toekomstige generaties bewaren."

Stemmen
De publieksverkiezing 'Het mooiste natuurgebied van Nederland' is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Stemmen kan tot en met maandag 31 oktober op www.mooistenatuurgebied.nl/vangoghnp of door het sturen van een sms met natuur - spatie -10 naar 1008.

Met het predicaat 'Het mooiste natuurgebied van Nederland' zullen nog meer mensen van het gebied kunnen genieten. In de prijzenpot zit namelijk 300.000 euro om de natuur, het landschap en de toegankelijkheid van het gebied te verbeteren. En daar profiteren alle steden en gemeenten in Het Groene Woud van. Jan Baan, directeur van Brabants Landschap: "Met Van Gogh National Park ontstaat één nationaal park van allure waar de natuur dichtbij is voor elke bewoner, waar het Brabantse landschap verder kan worden verbeterd en waar het voor toeristen aangenaam toeven is."


Opening bakhuis Barrierweg 23 Liempde zondag 6 november

Liempde - Aan de Barrierweg 23 in Liempde wordt zondag 6 november het eerste bakhuis geopend dat Stichting de Brabantse Boerderij in samenwerking met SPPiLL heeft gerestaureerd. Iedereen is tussen 13.30 en 16.30 uur welkom om het herstelde monument inclusief nieuw gereconstrueerde bakoven van binnen en buiten te bekijken.

Naast het bakhuis zelf is ook de nieuwe waterput op het erf te bezichtigen. Er is van alles te doen tijdens de opening. Bezoekers kunnen deelnemen aan landschapsexcursies naar de Scheeken, de Prangen en de Vrilkhovense akkers, er is een informatiemarkt over erfgoed, bakhuizen, waterputten en andere gerelateerde onderwerpen en daarnaast laten vertegenwoordigers van SPPiLL en Stichting de Brabantse Boerderij zien hoe de reconstructie van een bakoven en restauratie van een bakhuis in zijn werk gaat.

Tot maart 2016 was het bakhuis aan Barrierweg 23 oud en vervallen. Na maanden hard werken is het monument compleet opgeknapt. Het heeft nu zelfs een functionerende bakoven. Het bakhuis is gerestaureerd door vrijwilligers van Stichting de Brabantse Boerderij en SPPiLL, in nauwe samenwerking met de eigenaren Peter en Marleen Vullings. Hiermee hebben zij de typerende boerderij weer in ere hersteld en een tweede leven gegeven. Het is de bedoeling dat het bakhuis op geplande tijdstippen open gaat voor het publiek, bijvoorbeeld tijdens evenementen. Ook wordt het bakhuis door Stichting de Brabantse Boerderij en SPPiLL opgenomen in toeristische routes.

Het programma op 6 november start in de ochtend met een besloten gedeelte voor genodigden. Dan wordt onder meer het bakhuis ingezegend door kapelaan Geoffrey de Jong. Daarnaast wordt onder begeleiding van bakker en ovenbouwer Gijs van Aarle uit Sint-Oedenrode brood gebakken. Om 13.30 uur start het publieksgedeelte met onder meer de informatiemarkt, landschapsexcursies onder leiding van Ger van den Oetelaar en de uitleg over de restauratie en reconstructie van het bakhuis en de bakoven. Het publieksgedeelte is om 16.30 uur afgelopen.

Naast de bakhuizen, werken SPPiLL en Stichting de Brabantse Boerderij ook aan het terugbrengen van authentieke, functionerende waterputten en historische erven. Meer informatie hierover is te vinden op www.sppill.nl onder projecten (onder Natuur- en Cultuurprojecten). Het terugbrengen van deze cultuurhistorische elementen maakt deel uit van het project Kloppend Hart van Het Groene Woud, onderdeel binnen het programma Landschappen van Allure van de provincie Noord-Brabant.

Open dag D'n Liempdsen Herd op zaterdag 29 oktober

(Foto: Ruud van Nooijen) Foto: Ruud van Nooijen

Liempde - Het toekomstig bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde opent 29 oktober opnieuw de deuren voor belangstellenden. Van 9.00 tot 12.00 uur zijn geïnteresseerden welkom.

Het monumentale pand wordt momenteel door SPPiLL verbouwd en gerestaureerd om vanaf 2017 te functioneren als bezoekerscentrum. Het wordt een ontmoetingsplek voor Liempdse inwoners en een informatie- en vertrekpunt voor bezoekers om Liempde en Het Groene Woud te ontdekken. Om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven om alvast binnen te kijken, houdt SPPiLL iedere laatste zaterdag van de maand een open dag.

Boxtelaren organiseren sinterklaasfeest in Rosmalen voor Dream4Kids

Lotte Timmermans en Corné Kuijpers. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Dolenthousiast zijn ze, Boxtelaren Lotte Timmermans en Corné Kuijpers. Samen met de eveneens Boxtelse Quinty en de twee niet-Boxtelaren Lonneke en Steffie organiseren zij een grote sinterklaasvoorstelling voor de hele familie bij PERRON-3 in Rosmalen. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Dream4Kids die zich inzet voor kinderen met een trauma.

De sinterklaasvoorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Studio P-ACT. Deze studio is opgericht door actrice Petra Kagchelland. Zij is bekend van de soap Onderweg Naar Morgen.

Corné Kuijpers was de initiator van de theatershow. Hij heeft al vaker iets georganiseerd voor Dream4Kids: vorig jaar was Kuijpers in dienst van de stichting zelfs medeverantwoordelijk voor een wereldrecord. Met 500 gasten vormde hij het grootste menselijke euroteken ter wereld. "Ik werd dit jaar door de stichting gevraagd om een sinterklaasfeest te organiseren", vertelt Corné. "Daarna ben ik meteen begonnen met het samenstellen van een werkgroep om dat te verwezenlijken."

Zo kwam hij uit bij kennis Lotte Timmermans. Ook zij is geen onbekende bij Dream4Kids. Vorig jaar organiseerde zij al een zogenaamde 'droomdag' voor Anneleen, die een trauma opliep doordat ze haar moeder verloor. De stichting Dream4Kids laat tijdens zo'n 'droomdag' de dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling. Deze bijzondere verrassingsdagen worden volledig door vrijwilligers, de 'dreamchasers' op touw gezet. Voor de aankleding van de droomdagen, maar ook van andere evenementen is Dream4Kids grotendeels afhankelijk van sponsoren.

"Dream4Kids is een relatief onbekende organisatie en dat is jammer. Kinderen die een traumatische ervaring meegemaakt hebben tellen net zo goed mee", vindt Corné. Volgens hem is een trauma vaak net zo ingrijpend voor een kind als een lichamelijke handicap, maar minder zichtbaar. "Daardoor krijgen getraumatiseerde kinderen niet de aandacht die ze verdienen." De stichting is daarom altijd op zoek naar extra dreamchasers.

Lotte en Corné leggen uit waarom ze voor de samenwerking met Studio P-ACT hebben gekozen: "We waren op zoek naar een geschikte locatie en kwamen uiteindelijk terecht bij PERRON-3. Maar daar zitten al diverse clubs, zoals theater- en muziekverenigingen, zoals Studio P-ACT. Die club zet daar ieder jaar al een sinterklaasfeest neer." Volgens het tweetal was Petra meteen enthousiast. "Ze bleek zelfs bereid de nodige aanpassingen in haar voorstelling te maken om onze plannen in het script in te passen."

Het leidt tot een spetterende sinterklaasvoorstelling die, in het thema van Dream4Kids, gaat over tante Sjaan en haar dromen voor de Sint. Tante Sjaan is een vast karakter in de voorstellingen die Kagchelland regisseert. Ditmaal zit de tante helemaal klaar voor het bezoek van sinterklaas. Ze heeft echt alles tot in de puntjes geregeld. Maar… is alles wel zo goed geregeld?

"Vanaf het moment dat de kinderen de foyer binnenlopen, gaan wij zorgen dat ze al helemaal meegenomen worden in de spanning van het sinterklaasfeest", vervolgt Corné. De Boxtelaren gebruiken hun uitgebreide netwerk om dat voor elkaar te krijgen. Zo zal Rik Wouters, eveneens Boxtelaar en vriend van Corné, een clowns-act opvoeren in de foyer. Verder wil het organisatiecomité nog niet al te veel details weggeven.

Het tweetal ontvangt ook steun van Jumbo Boxtel. Daar kun je emballagebonnen, die je krijgt als je lege flessen inlevert, doneren. De opbrengst daarvan gaat naar het sinterklaasfeest. De actie is deze week van start gegaan en loopt tot en met 13 november. In de week daarna wordt het geldbedrag aan Dream4Kids overhandigd.

De theatervoorstelling wordt op 27 november twee keer opgevoerd. Er is een show om 13.00 uur en een om 15.00 uur. Kaartjes kosten 8 euro en zijn te koop op de website van PERRON-3 (www.perron-3.nl). Kinderen die op de voorstelling afkomen krijgen allemaal een cadeautje.

Als ik de baas zou zijn van het journaal
Ik ben gestopt met het kijken naar het journaal. Ook lees ik minder de krant dan ik vroeger deed. De reden? Het leuke nieuws wordt pas op het einde van het journaal vermeld of staat op pagina 10 van de krant. Waarom is ellendig nieuws belangrijker dan goed nieuws?
Doet me denken aan het fantastische Kinderen voor Kinderenliedje 'Als ik de baas zou zijn van het journaal' (dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever) uit 1984. Als je het niet kent: zoek het op! Niet alleen kinderen willen positievere berichtgeving: ik wil dat ook! En ja ik weet dat het herfst is en dat we dus weer gaan beginnen over zwarte, blauwe en kanariepieten discussies, want dat is belangrijk, zo vindt de media.
Ik vind het eigenlijk veel belangrijker dat er dadelijk weer allemaal leuke feestjes aankomen waar mensen vrolijk zijn en meezingen en dansen. Voor mij persoonlijk betekent dit bijvoorbeeld smartlappenfestivals in Utrecht en Nijmegen met Rooie Rico XXXL en uiteraard de aanloop naar carnaval. De aanvragen voor de carnavalsfeesten komen alweer binnen. Gezellig en goed nieuws dus.

Droomland
Een Amerikaans liedje uit 1897 met de titel 'Beautiful isle of somewhere' zegt je waarschijnlijk helemaal niets. Maar in 1934 werd het voor het eerst op de plaat gezet met de Nederlandse tekst 'Droomland'. Het werd door Willy Albert gezongen, maar de bekendste versie is denk ik die van André Hazes en Paul de Leeuw. Ze zingen over een land waar het altijd mooi en gezellig is. Maar helaas is het wel ver hier vandaan. Daar hebben ze geen slecht nieuws volgens mij.
Voor mij heeft het lied een wat dubbele betekenis. Op de dag dat mijn oma kwam te overlijden moest ik 's avonds nog optreden. Ik herinner me het goed. Het was in Belfeld bij een smartlappenfeest met mijn oude bandje Trane Met Tuite. Het was zo gezellig op dit feest, dat toen ik bij de aankondiging vertelde dat ik dit liedje opdroeg aan mijn zojuist overleden oma, de hele tent er om moest lachen. Ik vond dat niet erg: Ik vond het fijn dat die mensen het gezellig hadden en een geweldige avond.

Johnny Jordaan leeft
Toen mijn oma nog in leven was, zong ik het ook voor haar en haar medebewoners in het bejaardenhuis in Ouderkerk aan de Amstel. Ik zag bij het zingen van het lied dat sommigen een traan in hun ogen kregen. Een oude man riep na afloop: 'Johnny Jordaan leeft!' Teveel eer natuurlijk, maar het is prachtig om te zien dat muziek mensen gelukkig kan maken, zelfs al hebben ze verdriet.
En nu ik dit schrijf bedenk ik me dat het gelijk de oplossing kan zijn voor het journaal: We gaan er gewoon een vrolijk liedjesprogramma van maken! Ik weet niet of Astrid Kersseboom of Jan de Hoop het in zich hebben om zingend in beeld te verschijnen, maar ik heb er nu al zin in. En dan nodigen we allemaal gastartiesten uit en zoeken een presentator. Iemand met grote snor en bolle wangen of zo. En André van Duin nodigen we ook uit om iets te doen. En Humberto Tan doet de dansjes en Jochem Meijer komt ook om wat stemmen na te doen. Supergezellig. Ik ga elke avond kijken hoor. Oké, oké het heeft geen klap meer met het journaal te maken, maar het is allemaal wel in een keer een stuk leuker. Toch? Of zoals Kinderen voor Kinderen zongen: 'De hele wereld werd meteen een stukje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.' En zo droom ik lekker verder.Jos Hermans start nieuwe onderneming Hermans Catering & Freelance

Boxtel - Oud-eigenaar en chefkok van Restaurant De Negen Mannen Jos Hermans start deze week met zijn nieuwe bedrijf, Hermans Catering & Freelance. Hiermee richt de ervaren horeca-ondernemer zich op het verzorgen van catering aan huis, bij bedrijven en op diverse festivals.

Zo valt te denken aan een diner aan huis, hapjes voor een feest, lunch voor vergaderingen, koffie/thee-service voor bedrijven, maar ook aan het verzorgen van grote bijeenkomsten en feesten voor zowel bedrijven als particulieren. Naast de catering-activiteiten is Hermans ook beschikbaar als free-lancer in de horeca, als kok aan huis, verzorging van kookworkshops, medewerker bediening of interim-manager. Meer info is te vinden op www.joshermans.nl.

Horegro
De handelsnaam Horegro zal ook toegevoegd worden aan het bedrijf. Horegro zal een nevenactiviteit worden en zal zich gaan richten op het verspreiden van diverse food en nonfood producten richting horeca en particulieren, zoals diverse soorten speciaalbieren, regionale producten en exclusieve disposables. Horegro zal in de loop van haar bestaan de productenlijn uitbreiden, mede afgestemd op de vraag naar die producten. Het voordeel van het koppelen van deze bedrijven is zowel voor Hermans Catering, als voor haar klanten interessant, omdat hiermee de inkoopprijzen (en daarmee de verkoopprijzen) beter in de hand gehouden kunnen worden, zo laat Hermans weten.

Mijn Mooi Boxtel: Eric Brouwer

Foto: Eric Brouwer

Deze foto van een mooie zonsondergang in de Kampina maakte ik op donderdag 13 oktober.


Eerst advies, dan convenant

Scheiden is nooit leuk, maar een goede financiële afhandeling zorgt wel voor rust. Helaas zien we nog te vaak dat het juist daaraan schort. Dat komt onder andere omdat ex-partners eerst het convenant opstellen en pas daarna financieel advies inwinnen. Ons advies is: draai die volgorde om.

Een mediator of advocaat is geen financieel expert. Zij zullen er alles aan doen om jouw echtscheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Heb je echter vragen over jouw hypotheek, dan kun je je het best tot jouw financieel adviseur wenden. Hij kan je financiële helderheid verschaffen, zodat je op basis van een reële boekhouding het convenant opstelt.

De regels voor hypotheekverstrekking zijn de afgelopen jaren op meerdere terreinen aangescherpt. Zo kun je bijvoorbeeld niet langer de kosten koper volledig financieren. De belangrijkste wijziging is echter dat je - om recht te houden op renteaftrek - de hypotheek volledig moet aflossen in dertig jaar. Dat geldt voor nieuwe hypotheken, maar ook als je de hypotheek wilt verhogen. Bij een echtscheiding loop je hier tegenaan, met name als je jouw ex-partner wilt uitkopen. Voor het deel dat je overneemt van je ex gelden de nieuwe hypotheekregels. Daardoor kunnen jouw maandlasten hoger worden.

Bovendien zal je merken dat voor het verkrijgen van een hypotheek gekeken wordt naar jouw huidige inkomen. Op het moment dat je enig eigenaar van de woning wordt, toetst de geldverstrekker of je de maandelijkse lasten kunt opbrengen. Jouw inkomen wordt vermeerderd of verminderd met de alimentatie die je ontvangt of betaalt. De geldgever toetst jouw inkomen ook als je jouw ex-partner via een onderhandse akte of een royementsakte laat schrappen uit de hypotheekakte.

Ook de partner die zich laat uitkopen moet met een aantal zaken rekening houden. Heb je overwaarde op de woning en word je uitgekocht door jouw ex-partner, dan kun je niet altijd vrijelijk over het geld beschikken. Dat gaat bijvoorbeeld op als je binnen drie jaar een ander huis koopt of je inkoopt in het huis van een nieuwe partner. Om recht te blijven houden op hypotheekrenteaftrek, moet je de overwaarde uit de vorige woning inbrengen in het nieuwe huis.

Wil je meer weten over het uitkopen van jouw ex-partner en je financiële mogelijkheden, neem dan contact op met je financieel adviseur.


Botsing auto's op A2

Persburo Sander van Gils

Boxtel - Op de A2 bij Boxtel zijn maandag aan het einde van de middag enkele auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting 's-Hertogenbosch. Door het ongeval, dat tijdens de avondspits plaatsvond, ontstond er al snel een lange file. Rijkswaterstaat kruiste een rijbaan af en het verkeer moest zijn weg over de overige twee rijbanen voortzetten.

Politie en ambulance kwamen ter plaatse. Of er zich persoonlijke ongevallen voordeden is ons niet bekend. Bij het ongeval waren in ieder geval drie voertuigen betrokken. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de auto's die niet meer zelfstandig verder konden af te slepen.

Persburo Sander van Gils
Persburo Sander van Gils
Persburo Sander van Gils
Persburo Sander van Gils
Persburo Sander van Gils
Foto: Politie Boxtel Team Meierij
Foto: Mark van der Pol

Granaat uit WOII gevonden in Liempde

Liempde - In Liempde is donderdag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dit meldt de politie op Facebook. Samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de politie de granaat ingegraven en vervolgens op een veilige plaats tot ontploffing gebracht.

De politie wilde niet zeggen waar de granaat precies gevonden werd om te voorkomen dat mensen gaan zoeken naar scherven. Volgens een woordvoerder is er op geen enkel moment gevaar geweest voor omwonenden, aangezien de granaat in een afgelegen gebied werd gevonden. Daarnaast stond de granaat niet op scherp.

"Voor de kenners en liefhebbers", meldt de politie op Facebook, "het betrof een Brisantgranaat voor 25 ponder met rookmaker en schokbuis nr 119. De granaat was ongeveer 30 centimeter lang."

Garagebrandje aan Nimrodlaan door elektrische laadpaal

Boxtel - In de garage van een huis aan de Nimrodlaan heeft van woensdag op donderdag, even na middernacht, kort een brandje gewoed. Een elektrisch oplaadpunt in de garage was in brand gevlogen. Niemand raakte gewond en de schade lijkt mee te vallen.

Kort voor 0.30 uur werd woensdagnacht de brandweer gealarmeerd voor een brand in een garage aan de Nimrodlaan in Boxtel. De bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen en verplaatsten ook een auto die voor de garage stond. Bij aankomst van de hulpdiensten was al een grote hoeveelheid rook vrijgekomen.

Door snel optreden kon erger worden voorkomen. De brandweer heeft de garage geventileerd en verrichte in de aangrenzende woning metingen. De bewoners konden de nacht in hun eigen woning doorbrengen nadat het brandje gedoofd was.

FYSIO-TEAM breidt diensten voor ouderen

Charlotte Hoevenaars (l.) en Malou van Kempen. (Foto: Fysio Team) Foto: Fysio Team

Boxtel - Vanaf 1 november wordt FYSIO-TEAM versterkt met een nieuwe medewerkster, Charlotte Hoevenaars. Zij is zeer ervaren, met name op het gebied van chronische en neurologische aandoeningen en problematiek van ouderen.

De zorg in Nederland staat onder grote druk. Er wordt meer zelfredzaamheid gevraagd van ouderen met een zorgvraag, maar ook van hun omgeving. Iedereen dient zo lang mogelijk in zijn eigen woonomgeving te kunnen blijven functioneren. Door deze ontwikkelingen komen er ook veranderingen in de vraag naar zorg.

Die verandering zorgt ervoor dat een van de pijlers van de praktijk, het Team Ouderen, steeds belangrijker wordt. Dit team richt zich op het welzijn van ouderen, chronisch zieken en kwaliteit van leven. Behandelingen richten zich erop om thuiswonenden zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. FYSIO-TEAM speelt hierop in door Team Ouderen te versterken met Charlotte Hoevenaars.

Sinds begin dit jaar werkt de praktijk al samen met Yvonne Sijbers, geriatrie fysiotherapeute van Fysio@Casa. De nieuwe medewerkster, Charlotte Hoevenaars, is aangesloten bij ClaudicatioNet Nederland. Naast reguliere planning en specifieke trainingen voor ouderen, zal Charlotte ook een deel van de huis- en instellingsbezoeken in Boxtel overnemen en samen met Malou van Kempen aanspreekpunt voor de instellingen zijn.

Vanaf 1 november bestaat Team Ouderen uit Yvonne Sijbers, Charlotte Hoevenaars, Kees Verschoor, Malou van Kempen, Wim de Gruiter en Ankie van der Sloot-Neggers.

Patiënten kunnen bij de praktijk terecht voor problemen van algemene fitheid, het dagelijks functioneren, artrose, osteoporose, hart- en vaatziekten (waaronder etalagebenen/Claudicatio), valpreventie, COPD, neurologie (waaronder MS en Parkinson). Voor behandeling kunnen patiënten terecht bij de praktijk met trainingszaal in Boxtel of Liempde. Ook bezoeken op locatie zijn mogelijk.

FYSIO-TEAM zit in Boxtel op het Breukelsplein 6 en in Liempde op de Nieuwstraat 6b, bij de huisartsen en apotheek. Meer informatie of aanmelden kan op 0411-672548 of op de website www.fysio-team.nl.


Centrum Boxtel klaar voor de 'donkere maanden'

Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Het centrum van Boxtel is sinds vorige week donderdag weer voorzien van sfeerverlichting voor in de donkere dagen rond Kerstmis. Vorige week woensdag en donderdag werd hard gewerkt om de feestelijke lichtkransen op te hangen.

Dit jaar hangt de verlichting flink eerder dan vorig jaar, omdat toen vanwege de realisatie van Sta-P de Kruisstraat niet toegankelijk was voor de voertuigen waarmee de verlichting opgehangen wordt.

Inmiddels brandt de verlichting al, hoewel volgens de voorzitter van de centrumondernemers, Filipe van den Borne, nog niet alle lichtversieringen aangebracht zijn. Zo heeft hij zelf nog plannen om feestelijke verlichting op de Markt te hangen. Volgens hem is dit jaar getracht om alle wegoverspanningen aan te sluiten op andere stroompunten dan de straatverlichting. Dit omdat de straatverlichting en de daaraan gekoppelde sfeerverlichting pas aangaan als het buiten donker is.

Van den Borne legt uit dat, in overleg met de centrumondernemers, in het afgelopen jaar de meeste aansluitpunten zijn losgekoppeld van een aansluiting op het lantaarnnetwerk. "Dat is vrij soepel verlopen", aldus Filipe, "ondanks dat het om flinke investeringen gaat." Volgens de centrumondernemer kost de feestverlichting de ondernemersvereniging ieder jaar zo'n 10.000 euro. De ondernemers ontvangen een financieel steuntje in de rug van de gemeente om de kosten op te vangen.

De 'kerstverlichting' blijft nog tot half januari hangen.


Lieve lezers,

Het is al een tijd geleden dat we het gehad hebben over parkeervergunningen in het centrum van Boxtel. Er is veel over gezegd - in de meeste gevallen kwamen er vloekwoorden bij kijken. Boxtel was boos, en er kwamen woest beschreven spandoeken bij raadsvergaderingen. Een Facebookpagina werd aangemaakt; het leek wel een lever, zoveel gal kwam er voorbij op de sociale media. Veel dorpsgenoten hebben de zin van het bestaan opgegeven, en liggen nog dagelijks snikkend voor de deur van gemeentehuis, met in hun vernikkelende armpjes een klein speelgoedautootje geklemd.

Allemaal terecht overigens: ik ben geen fan van het parkeervergunningenplan. Ik kijk dan ook nog dagelijks op de Facebookpagina 'Parkeervergunningen Boxtel Centrum Nee', lekker loeren en af en toe mijn eigen gal spuwen.

Nu is er een ontwikkeling gaande onder de tegenstanders van dit plan. De woedende menigte heeft hun brandende toortsen en hooivorken neergelegd, en het enige wapen ter hand genomen dat machtiger is dan het zwaard. Juist, de Kamer Van Koophandel.

Want wat is er gebeurd? De Facebookpagina is een stichting geworden!

Laat dit even op u inwerken: Stichting Parkeervergunningen Boxtel Centrum Nee. Buiten het feit dat het een hele mond vol is - maar dáárover hoor je me doorgaans niet klagen - is het dus een organisatie mét een bestuur. En statuten!

Parkeervergunningen Boxtel Centrum Nee, de Facebookpagina waar Boxtels trots samenkwam om hun bak persoonlijke ellende doorspekt van spelfouten neer te plempen, heeft fucking statúten! Wat eens een lollige pagina was vol Boxtelse moppersmurfen - ik HAAT parkeervergunningen - is nu een genootschap dat geregistreerd staat bij het KvK.

Even een duikje in die statuten nemen? Dat kan. Deze zijn allemaal te vinden op hun onooglijke, onhandige, lillike draak van een website www.pvbnee.nl. Deze website is werkelijk waar het meest mismaakte ding dat ik ooit heb gezien. Goeie zaak hoor, ageren tegen vergunningen, maar die website kan écht niet. Alles staat door elkaar, beweegt in het rond en is onaf. Het lijkt wel een spreekbeurtpowerpoint uit groep 5. Wél goed om te zien dat de spelfouten meeverhuisd zijn van Facebook: deze vinden ook ruimschoots doorgang op pvbnee.nl.

En dan opeens zie ik dat ik ook word geciteerd! Ongevraagd, dat wel, maar wat wil je als je columns schrijft voor een hoogstaand nieuwsblad. Er wordt een column van mij aangehaald, zie ik tot mijn schik. Wel een column over Boxteldag in plaats van over parkeren, maar het is een begin.

En dan zie ik het opeens. Onderaan de website staan de briljant gekozen apocalyptische woorden: 'Teken de petitie en voorkom dat de doos van pandora opent.'

Dit is toch fantastisch.

Ik weet niet welke prachtige ziel deze website heeft gemaakt, maar het is misschien nog wel mooier dan de Facebookpagina.


Tip 7: Wie wordt de nieuwe Prins van Ploegersland?

Foto: De Ploegers

Liempde - Wie wordt de nieuwe Prins van Ploegersland? Deze zaterdag, 29 oktober, zal iedereen het weten. Dan wordt tijdens de jaarlijkse installatie van de nieuwe Prins in Ploegerspaleis Het Hof van Liempde bekendgemaakt wie dit jaar de scepter gaat zwaaien over het seizoen 2016-2017; het 50e seizoen van Prinsenvereniging De Ploegers. Een seizoen met een gouden randje. Tot die tijd geeft de geheimcommissie tips over diens identiteit. Deze week tip 7.

Er komen al diverse namen bij de geheimcommisse binnen maar of de juiste naam erbij zit verklappen we nog even niet. Om er echter zeker van te zijn dat we de 2 kaarten voor de zittingsavonden mogen verloten een hele duidelijke laatste tip. Naast genieten van het leven, iets met 'haar' te hebben, dicht bij het vuur te zitten en goed te zijn met praten is er iets heel speciaals aan deze Prins: dat hij een keer Prins zou worden stond namelijk al in de sterren geschreven. Denk je te weten wie er zaterdag als nieuwe Prins van Ploegersland geïnstalleerd gaat worden? Stuur dan je antwoord naar redactie@ploegers.nl.

Voor de installatie van de nieuwe prins en hieraan voorafgaand, het afscheid van Prins Primus en Adjudant Johan, is iedereen zaterdag van harte welkom in Ploegerspaleis Hof van Liempde, Nieuwstraat 43 in Liempde. De avond begint om 20.30 uur.


Foto: Heemkunde Boxtel

Luchtfoto van NOVUM Meubelen aan de Van Salmstraat 2d.

Heemkunde Boxtel, Christ van Eekelen

Gemeente stelt geld beschikbaar voor burgerinitiatieven

Boxtel - De gemeente stelt structureel een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor wijkinitiatieven. Inwoners of instanties met een goed initiatief voor de samenleving kunnen hier aanspraak op maken. In 2016 en 2017 is er daarnaast jaarlijks 75.000 euro beschikbaar voor initiatieven die erop gericht zijn dat inwoners (jong én oud) langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Het bedrag is niet nader verdeeld per wijk of dorp, dus beschikbaar voor de gehele gemeente. Het budget is bedoeld om initiatieven op gang te helpen. Wethouder Eric van den Broek: "Het gaat niet om een structurele subsidie. We ondersteunen niet in de vorm van geld, maar bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van materialen of diensten en het betalen van facturen aan derden." Er geen verdeling van het budget over de verschillende wijken of kernen. Het risico zou dan bestaan dat in de ene wijk initiatieven niet meer ondersteund kunnen worden omdat daar het geld op is, terwijl in de andere wijk geld overblijft. De door de gemeente aangestelde wijkmakelaars hebben hierin een rol als katalysator. Zij kunnen initiatieven stimuleren op plaatsen waar die niet (geheel zelfstandig) tot ontwikkeling komen.

In 2016 en 2017 is daarnaast jaarlijks een bedrag van 75.000 euro beschikbaar voor initiatieven in het sociaal domein. Dit geld is bedoeld voor initiatieven op het gebied van jeugd, Wmo, Participatiewet en gezondheids- en ouderenzorg. Wethouder Eric van den Broek: "Wij vinden het belangrijk dat collectieve voorzieningen en initiatieven van inwoners, ook daadwerkelijk van de grond komen. De gemeente wil daar graag aan meewerken met een financiële ondersteuning in de beginfase." Als voorbeelden noemt hij bijvoorbeeld het project Zorgzaam Boxtel, eetpunten in de wijk of het huiskamerproject Hoogheem. In tegenstelling tot het budget voor wijkinitiatieven, hoeft een initiatief niet per se vanuit de buurt of wijk te komen. Het mag ook vanuit instanties en/of de overheid worden geïnitieerd.

Inwoners die een goed idee of initiatief hebben kunnen contact opnemen met de wijkmakelaars. Voor Centrum-Breukelen (inclusief Ladonk-Vorst), Selissenwal en Munsel-Selissen is dat Werner van der Velden, w.vd.velden@mijngemeentedichtbij.nl, 0411-655262 of 06-37003141. Voor Lennisheuvel, Liempde en Boxtel Oost is dat Hans Mols, h.mols@mijngemeentedichtbij.nl, 0411-655256 of 06-37708243.

Je kunt ook bij de wijkmakelaars terecht voor meer informatie over de ondersteuning of over de voorwaarden waaraan een initiatief moet voldoen.


Balans

Foto: Balans

BALANS zegt JA!
Ja, mits', zit in onze genen. Wij gaan uit van het positieve, want dat levert onze burgers ook weer energie op, die ze bereid zijn te investeren in onze maatschappij!

Jeugdhulp: kortere wachtlijsten en meer lokale aanbieders
De laatste tijd is er een toename te constateren van hulpverzoeken van jongeren. Deze dienen vlot afgehandeld te worden, want er dient niemand tussen wal en schip te vallen. Wachtlijsten zijn voor ons onacceptabel dus meer capaciteit inzetten juichen wij toe. Bij de aankomende aanbestedingsprocedure voor Jeugdhulp vinden wij dat lokale aanbieders, hetzij individueel hetzij als collectief, opgenomen moeten worden om zorg aan te mogen bieden. Zodat meer Jeugdhulp dichtbij en door een vertrouwd gezicht in onze gemeente mogelijk wordt.

Onkruid helaas het nieuw visitekaartje van Boxtel
Door het groeizame weer is het onkruid in bermen, sloten en openbare ruimten flink omhoog geschoten, met als gevolg onveilige verkeerssituaties, ergernis en een minder fraaie uitstraling. Ook wordt er minder alert gereageerd op klachten van onze burgers wanneer verzocht wordt om meteen het onkruid te maaien.
BALANS vindt dat verkeersveiligheid en uitstraling bovengeschikt moeten zijn aan bloemetjes en bijtjes. Het college is het gelukkig met ons eens en heeft tijdens de raadsvergadering op onze mondelinge vragen gesteld dat er snel begonnen zal worden met maaien en dat de toegangswegen inderdaad niet een fraai visitekaartje voor onze gemeente zijn.

Binnendommeltjes blokkeren woningbouw centrum
We hebben al vaker gesproken over de in onze ogen domme plannen om de binnendommeltjes terug te laten keren in ons centrum. Deze week is gebleken dat het college het ook nog serieus meent, want een concreet bouwplan op de voormalige kwekerij aan de Clarissenstraat is van tafel geveegd, met als trieste motivatie de college-ambitie om de binnendommeltjes weer terug te brengen in het Boxtelse straatbeeld. Een zeer ongewenste ontwikkeling dat prachtige woningbouwplannen gedwarsboomd worden. 'Meewerkend Boxtel' lijkt selectief toegepast te worden!

Gebrek aan daadkracht
Omdat wij vinden dat in belangrijke dossiers - onder andere PHS, verbindingsweg Ladonk-Kapelweg, aanpakken Keulsebaan en Eindhovenseweg, parkeerbeleid, woningbouw en bestemmingsplannen (sociale woningbouw en verkoop bedrijfsgrond) - nauwelijks tot geen actie wordt ondernomen, hebben we het college opgeroepen tot meer focus, besluitvaardigheid en uitvoering in belangrijke dossiers en de raad actiever per kwartaal te informeren over de voortgang. De meerderheid van de raad vindt echter dat dit college voldoende daadkracht toont. Wij vinden dat duidelijk niet. Wij merken, net als onze burgers, dat veel zaken vooruitgeschoven worden. Dit getuigt niet echt van daadkracht.

BALANS zegt JA met een positieve grondhouding om Boxtel te verbeteren!

SP

Foto: SP

SP vraagt aandacht voor luchtkwaliteit in Boxtel
De SP-raadsfractie heeft voorgesteld om het huidige Luchtkwaliteitsplan dat stamt uit 2011, te actualiseren. Dat is nodig omdat er sinds die tijd veel zaken veranderd zijn, zoals de toename van het aantal aankopen via de digitale snelweg, gevolgd door bestelling aan huis of een afhaalpunt en daarmee een vermeerdering van het aantal vervoersbewegingen. De fractie oppert dat de negatieve gevolgen daarvan beperkt kunnen worden door een goed gelegen en gefaciliteerd centraal afhaalpunt, eventueel gekoppeld aan een goed georganiseerd lokaal distributiesysteem. Hierbij zouden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld via de WSD) kunnen worden ingeschakeld. Lokale ondernemers kunnen hierop aansluiten met een bezorgservice. Ook komen er steeds meer elektrische auto's en fietsen, moet de landbouwparagraaf aangepast worden en moet er meer aandacht komen voor de negatieve gevolgen van het stoken van hout door huishoudens.

Informatieavond Nationaal ZorgFonds in De Walnoot
Vanavond (woensdag 26 oktober) om 20.00 uur, organiseren het plaatselijk actiecomité Nationaal ZorgFonds en de SP een informatieavond in De Walnoot met medewerking van SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven die zijn collega Renske Leijten vervangt. Er komt ook nog een tweede spreker naar Boxtel. Verpleegkundige Mariëlle van Wijnen zal vanuit haar dagelijkse ervaringen ingaan op de beperkingen van het huidige zorgstelsel. Het doel is één landelijke zorgorganisatie zonder eigen risico (dit is in feite een boete op ziek zijn) en met tandarts, fysiotherapie en geestelijke gezondheidszorg in het basispakket. Landelijk zijn al 185.000 steunbetuigingen binnen en hebben 60.000 mensen een actiepakket aangevraagd. Op 26 november is de eerste grote landelijke manifestatie.

SP-wethouder Eric van den Broek vraagt advies van arme kinderen
Wethouder van den Broek volgt een suggestie van het CDA op en gaat arme kinderen betrekken bij de aanpak van armoede. Het idee erachter is dat kinderen wellicht een originele en eigen oplossing hebben voor problemen. Van den Broek: "Hoe we dat invullen moeten we nog uitdokteren. Kinderen van ouders met een smalle beurs kunnen overigens al gebruikmaken van extra voorzieningen, zoals het Welzijnsfonds. De gemeente heeft ook al 25.000 euro bestemd om armoede bij gezinnen vroegtijdig te signaleren. Ik hoop dat dit initiatief bruikbare ideeën oplevert." De SP-fractie heeft er in de gemeenteraad voortdurend voor gepleit om de armoede onder kinderen terug te dringen.

Gemeente ondersteunt goede initiatieven
Inwoners of instanties met een goed initiatief voor de samenleving kunnen op ondersteuning rekenen van de gemeente. Deze stelt voor wijkinitiatieven structureel een bedrag van 100.000 euro beschikbaar. In 2016 en 2017 is er daarnaast jaarlijks 75.000 euro opzij gelegd voor initiatieven die er op gericht zijn dat inwoners (jong en oud)langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wethouder Van den Broek roept burgers en instanties op om met goede ideeën te komen.


GEMEENTE INFO
Oud papier:
27-10 Keefheuvel e.o.
28-10 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
29-10 Selissenwal; alles binnen de straten Baandervrouwenlaan, Baanderherenweg, Achterbergstraat en Bosscheweg
29-10 Eindhovenseweg + Kleinder Liempde e.o.
01-11 Kerkeind
02-11 Lennisheuvel
02-11 Vrilkhoven e.o.

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.

LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 910
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Bekendmakingen week 43

Aangevraagde omgevingsvergunningen

-Koningsvaren 18        rooien: 4 zwarte elzen, 2 schietwilgen en 1 ruwe berk voor bouwrijp maken kavel
-Tongeren 44        rooien: diverse bomen en houtopstanden voor bouw woning
-Veldakkerstraat 1        rooien: 1 boom uit voortuin
-Vleutstraat 8                plaatsen dakkapel

Verleende omgevingsvergunning met uitgebreide voorbereidingsprocedure
-Boseind 17        wijzigen productie en het tankenpark

Bestemmingsplan
-Voorontwerpbestemmingsplan
Woonwerklocatie Hamsestrat Liempde         Hierbij gaat het om een strook van 11 percelen aan de oostzijde van de Hamsestraat. Het plan legt vast waar de bedrijfswoningen en bedrijfsgebouwen mogen worden gebouwd en in welke omvang en hoogte.

Gemeenschappelijke regeling
-Gemeenschappelijke regeling WSD                 Deze regeling van 1 januari 2002 is gewijzigd. De gewijzigde regeling is vastgesteld in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van de WSD op 16 december 2015.

Boom weg bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

Tomas van Wanrooij speelt al vijftien seizoenen in de Heren 1 Boxtelaar is meest succesvolle speler/coach HOCO Oisterwijk

Tomas van Wanrooij vertelt gepassioneerd over zijn sport in het bruin café van zijn eerste club, MEP. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Hockey, Boxtelaar Tomas van Wanrooij (36) kan er geen genoeg van krijgen. Dit jaar speelt hij voor het vijftiende seizoen in het Heren 1-team en mag hij zich bovendien bij zijn huidige club HOCO in Oisterwijk óók de meest succesvolle speler én coach uit de geschiedenis van de club noemen. DeMooiBoxtelKrant voelde hem aan de tand over hoe hij bij HOCO terechtkwam en wat zijn drijfveren zijn.

Al vijf minuten na binnenkomst is Tomas ontspannen en geanimeerd aan het vertellen. Over hoe hij als 'menneke' bij MEP begon, over zijn avontuur in Genua en over zijn trainersloopbaan, die vrij onverwacht startte. Én over de negen medailles die hij bij HOCO binnenhaalde. Tomas is niet het type dat zich hult in valse bescheidenheid. Dat hoeft ook niet, want zijn palmares als speler/trainer spreekt inmiddels boekdelen.

De eerste liefde op sportief gebied was echter niet hockey, maar voetbal. Destijds was zijn vader, de Boxtelse wethouder Herman van Wanrooij, bij zowel voetbalclub ODC als hockeyclub MEP actief. Zo werd Tomas de liefde voor sport met de paplepel ingegoten. Het hockey won uiteindelijk. "We stonden eigenlijk iedere zondag met wel honderd kinderen met een stick in onze handen op het miniveldje", herinnert Van Wanrooij zich. "Toen hebben we met een groepje van school besloten om op hockey te gaan." Zo werkte Tomas zich in de jaren 90 van Jongens E1 op tot de A1. Met zijn vader als eerste trainer.

Vader Herman was in 2009 één van de redenen voor Tomas om naar zijn huidige club HOCO in Oisterwijk over te stappen. Het seizoen daarvoor liep Herman van Wanrooij als trainer van hun Heren 1 op een haar na de play-offs om het kampioenschap mis. Het sterke team miste ervaren pinchhitters. Die hoopte hij te vinden in de Boxtelaren Tijn Maas en zoon Tomas. Het bleek een gouden greep: het jaar daarop werd HOCO kampioen en promoveerde naar de tweede klasse. Vanaf deze overstap werd Tomas ook meteen trainer/coach van Dames 1 én Meisjes A1 van de Oisterwijkse club. Inmiddels speelt hij er zelf alweer voor het zevende jaar op rij in het eerste herenteam. Zijn trainersfunctie noemt hij 'een betaalde hobby', die hij bovendien goed kan combineren met zijn onbetaalde hobby als speler.

Bij MOP in Vught volgde Tomas eind jaren 90 zijn opleiding tot hockeycoach. Zo kwam het dat hij al snel, en vrij onverwacht, gevraagd werd om ook in het Heren 1-team van die club te spelen. Na één seizoen hield dat avontuur op, want zijn kwaliteiten werden ook bij MEP gezien. "Daar zeiden ze: 'het is eigenlijk onzin dat je in Vught speelt terwijl Boxtel ook een hockeyclub heeft!'", legt Tomas uit. Zo kon hij aan de slag bij MEP Heren 1 en deed hij ervaring op in de Overgangsklasse, de één na hoogste hockeyklasse in Nederland. Zijn team stond onder leiding van Eric Verboom, tegenwoordig coach bij Den Bosch.

Naast bij MEP en MOP, hockeyde Van Wanrooij ook bij Forward Tilburg in het seizoen 2001/2002. Na twee seizoenen daar diende zich de kans aan om in Genua als prof te beginnen. Vol goede moed vertrok de hockeyer naar Italië, maar langer dan één seizoen duurde dit avontuur niet. "Ik zat met drie Argentijnen die nauwelijks Engels spraken in een appartement. Daarnaast mocht ik geen ander werk doen. Dan duren de dagen wel erg lang." En zo keerde hij na één seizoen weer terug naar Nederland, waar hij uiteindelijk dus in Oisterwijk belandde.

Ook zijn trainerscarrière begint onverwacht. In 1999 wordt hij bij MEP, uit nood geboren, gevraagd om de Meisjes A1 te trainen en coachen. "Ik kan me dat nog goed herinneren", lacht Tomas, "Ze vroegen toen of ik 'vandaag' tegen Helmond wilde coachen. Ik was zelf nauwelijks ouder dan die meiden en stond in het weekend met ze aan de bar! Maar ze waren meteen zo enthousiast over mijn enthousiasme en visie dat ik door kon gaan als trainer."

Onderdeel van die visie is zijn mening dat in de hockeywereld te weinig aandacht is voor individuele klasse. Wat dat betreft treedt hij in de voetsporen van zijn oude leermeester Verboom: heel het team moet zich schikken rondom een speler, of een paar spelers, die een actie in huis hebben om het verschil te maken. "Niet van: 'als die bal maar blijft rollen', maar met elf man zorgen dat die twee die het winnende verschil kunnen maken de bal krijgen", vertelt Tomas, zijn verhaal kracht bijzettend met handgebaren. "Verdedigen kan iedereen; de bal wegrammen en de tijd uitzingen. Het gaat er juist om dat je aanvallend het verschil moet maken. De voetballers Van Basten en Ibrahimovic liepen ook niet de hele tijd achter de bal aan; ik heb ze nog nooit een verdedigende actie zien maken."

Maar betekent dit dan niet dat je als minder talentvolle hockeyer ook minder plezier aan het spelletje beleeft? Volgens Van Wanrooij niet: "Dan ben je geen goede teamspeler. Als de bal bij een speler is die andere kwaliteiten heeft dan een pass, ben je gek als je die niet benut. Het collectief is belangrijk bij het verdedigen, maar als het gaat om aanvallen is het juist mooi om te zien als één speler een actie in huis heeft." En juist op die individuele kwaliteiten focust Tomas zich dus. Daar komt bij dat winnen volgens hem altijd goed voelt, óók voor de spelers die géén acties kunnen maken.

Heeft Van Wanrooij na zo'n rijk hockeyleven, nota bene pas in zijn 37e levensjaar, dan nog wel ambities? Jazeker! "Vorig jaar zijn de HOCO-dames na de play-offs tweede geworden en dus net niet gepromoveerd naar de tweede klasse. Dat voelde toen echt als een verlies. Dit jaar gaan we de strijd aan met Wijchen, ook met een oud MEP-trainer aan het roer. Alleen mijn tiende prijs bij HOCO, het kampioenschap, telt dus!" Op dit moment ligt HOCO goed op schema; het damesteam staat op een tweede plaats, op doelsaldo.


Kinderen van The Star Company nemen videoclip op

Tijdens de opnames van de single 'Let The Children Play' werd ook veel plezier gemaakt. (Foto: The Star Company) Foto: The Star Company

Boxtel - Naar aanleiding van het succes van de single 'Dromenland', die zij opnamen om geld in te zamelen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), besloten Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen The Star Company te starten. Bij dit halfjaarlijks terugkerend project krijgen kinderen van 4 tot 17 jaar zang-, acteer-, en dansles én mental coaching. De eerste single 'Let the Children Play' is inmiddels opgenomen in muziekstudio Apollo-98 in Boxtel en zondag volgt de videoclip. De opbrengst gaat naar Stichting Het Vergeten Kind.

Zo'n twintig kinderen van alle rangen en standen nemen deel aan The Star Company. De zang- en acteerlessen en mental coaching worden gegeven door Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen. De danslessen worden door twee dansdocenten gegeven bij Tiga. "Je ziet de kinderen groeien", vertelt Inge enthousiast. "Ze maken alle kanten van het artiest-zijn mee." En dit begint pas echt na de opnames van de videoclip, aanstaande zondag rond 11.00 uur bij de onlangs opnieuw met graffiti beschilderde tunnel bij Het Duits Lijntje en rond 12.30 uur bij de Sporthal Tabitta, aldus Inge. "Binnenkort hebben we al een radio-interview voor de promotie van 'Let the Children Play' en er volgt nog veel meer. Maar de kinderen geven zelf aan wat ze wel en niet willen, niets moet en alles mag."

Afsluitend concert
Het half jaar vol lessen, opnames en promotie wordt door de deelnemende kinderen samen afgesloten met een spetterend concert. De datum en locatie hiervan volgen binnenkort, aldus Inge. "Voor het concert werken we zo veel mogelijk samen met andere partijen, zoals het eerder genoemde Tiga. Maar ook de Gildenbondsharmonie heeft zich spontaan gemeld, gewoon omdat ze mee willen doen.Samen gaan we er een groot feest van maken!"

Na het afsluitend concert start een nieuw project van The Star Company. Dan wordt er opnieuw een lied gecomponeerd dat wereldwijd wordt uitgebracht. En elke nieuwe periode wordt er een goed doel aan het project gekoppeld. Het nummer wordt nationaal en internationaal geplugd en zal dus wereldwijd te horen zijn op radio en tv. Tevens is het nummer via iTunes, Spotify, YouTube en alle andere portels te horen en te zien.

Wil je meer informatie over The Star Company? Kijk dan op Facebook: The Star Company, bel naar 06-21240063 of stuur een e-mail naar info@apollo-98.nl.

Het Vergeten Kind
Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, opgroeien in sobere opvanglocaties in plaats van een stabiele en veilige thuisomgeving. Dit betreft in Nederland duizenden baby's, peuters, kleuters en tieners. Vele duizenden van hen slapen niet eens meer in hun eigen bed. Het zijn vergeten kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Zij leven noodgedwongen in opvanglocaties in een sobere leefomgeving met vaak beperkte specialistische begeleiding en minimale speelmogelijkheden. Meer informatie vind je op www.hetvergetenkind.nl.


Mooie prestaties Judo Club Liempde op ZNK

Keira Kreijveld met haar zilveren medaille. (Foto: Bas Raaimans) Foto: Bas Raaimans

Liempde/Gilze - In sporthal Achter de Tuintjes in Gilze kwamen zaterdag de beste judoka's van Brabant en Zeeland bijeen voor het Zuid-Nederlands Kampioenschap onder 12 jaar. Judo Club Liempde had drie judoka's in de strijd; Mats Canters, Xavi van Weert en Keira Kreijveld deden hun uiterste best om in de prijzen te vallen.

Sanne Verhagen (links, in het blauw) met de jonge Sakura-judoka's. (Foto: Sakura Boxtel) Foto: Sakura Boxtel
Sanne Verhagen (links, in het blauw) met de jonge Sakura-judoka's. (Foto: Sakura Boxtel) Foto: Sakura Boxtel

Mats Canters (10) kwam uit in de lichtste klasse. Hij judode drie wedstrijden en wist een partij in winst om te zetten. Hij behaalde hierdoor een mooie derde plaats.
Xavi van Weert (11) was goed in vorm en gemotiveerd om een medaille mee naar huis te nemen. In de eerste partij maakte hij een half punt en ging meteen door met een houdgreep (ippon). In de tweede wedstrijd trof hij de latere kampioen. Xavi liep teveel mee met zijn tegenstander en kreeg daardoor een mooie binnen-dij-heupworp (uchi-mata) tegen. Hij kreeg de opdracht om deze verliespartij te vergeten en zich te concentreren op de komende wedstrijden. En dat deed hij. Xavi zette de knop om en won drie wedstrijden op rij met ippon. Zijn tegenstanders hadden geen schijn van kans. Hij won nog een wedstrijd met een houdgreep (ippon) en stond toen in de kleine finale om het brons. Helaas werd Xavi verrast door zijn tegenstander en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats.
De eerste partij voor Keira Kreijveld (10) was meteen een hele moeilijke en zij moest tot het uiterste gaan om de overwinning veilig te stellen. De drie scheidsrechters vonden unaniem dat Keira de beste was. De tweede wedstrijd was een makkelijke overwinning. Binnen tien seconden lag haar tegenstandster op de rug met doorsturen (ippon). Toen kon Keira zich al gaan opmaken voor de finale. Helaas werd ze hierin verrast door haar, een jaar oudere, tegenstandster. Keira was erg teleurgesteld door haar verlies en wilde in eerste instantie niet gefeliciteerd worden met het zilver. Maar een half uur later stond ze al weer lachend op het podium en nam ze uitgebreid de verdiende felicitaties in ontvangst.

49e editie Don Quichotte ?Sparrenbosloop

Elk jaar doen veel jonge atleten mee aan de Sparrenbosloop. (Archieffoto: Hans van Doorn) Foto: Hans van Doorn

Boxtel - Zondag 30 oktober vormt het landgoed Sparrenrijk in Boxtel het decor voor de 49e editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop. Deze wedstrijd is traditioneel de start van het crossseizoen en trekt ieder jaar weer honderden atleten en recreatieve lopers naar Boxtel.

De brede rechte paden in landgoed Sparrenrijk vormen een ideaal parcours om het winterseizoen te beginnen. Later in het seizoen staan de zwaardere crossen met heuvels op het programma.

Atletiekvereniging Marvel ziet elk jaar weer honderden atleten aan de start verschijnen, verdeeld over de verschillende AU categorieën. Natuurlijk is er ook weer de recreantenloop, waarmee het programma op zondag 30 oktober om 10:30 uur begint. Deze recreantenloop staat voor iedereen open, jong en oud, wel of geen atleet. De deelnemers kunnen hun eigen afstand bepalen tussen 1500 en 7700 meter.

Na deze loop wordt er gestart met de officiële AU wedstrijden. Om 11.30 uur is de start van het hoofdnummer met de dames en heren senioren en de meisjes en jongens A en B junioren.
Vanaf 12.40 uur volgen de wedstrijden voor de meisjes en jongens C en D junioren en pupillen.
Inschrijven kan tot een kwartier voor aanvang in het inschrijfbureau bij de start.

Omdat de Baandervrouwenlaan in Boxtel is afgesloten, krijgen mensen die vanuit het noorden Boxtel binnenrijden met een omleiding te maken. Zij dienen de omleidingsroute voor de Parkweg of de bordjes van AV Marvel te volgen en worden dan omgeleid door de Achterbergstraat.

Kijk voor meer informatie op www.avmarvel.nl/sparrenbosloop.


ZNK verloopt goed voor Sakura-Boxtel

Boxtel/Gilze - Ook Sakura-Boxtel trok zaterdag naar Gilze voor het Zuid-Nederlands Kampioenschap onder 12 jaar. Zes judoka's zetten hun beste beentje voor bij de districtskampioenschappen.

Tara van de Brand sleepte een tweede plaats in de wacht, Emma Bouman werd derde en Bo van de Brand veroverde een vierde plaats. Steven Mollink, Mart van Esch en Lienne Sluiter lieten mooi judo zien, maar voor hen was de tegenstand net te groot.

Clinic Sanne Verhagen
Olympisch judoka Sanne Verhagen gaf donderdag een clinic voor een groep van Sakura. Zij kwam een aantal dingen vertellen over het wedstrijdjudo en gaf tips en trucs. De kinderen, die behoorlijk zenuwachtig waren om haar te ontmoeten, vonden het geweldig.

Doshu Weekend in Brussel.
Ook voor de Aikidoka's van Sakura was het een enerverend weekend, met een delegatie bezochten zij de kleinzoon van de oprichter van Aikido. Met wel 1500 Aikidoka's stonden ze op een mat van 10.000 vierkante meter, waar zij les kregen van verschillende leraren en trainden met mensen van over de hele wereld.

Teams l'Union in mindere fase

Boxtel - In de lopende indoorcompetitie lukt het de schutters van Handboogschutterij l'Union Boxtel maar niet om de mindere vorm te boven te komen.

In eigen huis vorige week dinsdag behaalde het eerste team een povere 791 punten en een vijfde en laatste plaats in de Ere-klasse. De scores kwamen van Henk Jegers met 269, Marchel Kluijtmans met 262 en Adri van de Langenberg met 258 punten. Kersverse clubkampioen Frank van Grinsven moest vanwege ziekte de wedstrijd voorbij laten gaan.

In de A-klasse in Schijndel liet het tweede viertal 756 punten optekenen, wat ook aan de magere kant is. De resultaten van Paul Smolders met 256, Henri van de Broek met 252, Ronald Tax met 248 en Gerard van der Steen met 242 punten waren dan ook onder hun kunnen.

Bridge

Bridgeclub Revanche, uitslagen 18 oktober
A-lijn: 1. P. Raaijmakers & F. Sedee 62,85% 2. C. & J. Kerssens 57,43% 3. G. & A. van Lier 57,29% B-lijn: 1. H. Veroude & G. Veroude 66,16% 2. B. Hermkens & A. Wertenbroek 59,04% 3. J. van den Bouwhuijsen & J. Vos 58,70%
Uitslagen 20 oktober
A-Lijn: 1. C. & J. Kerssens 58,68% 2. P. van de Ven & A. Tops 55,90% 3. T. Brouwers & A. van Ewijk 55,56%

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 18 oktober
A-lijn: 1. A. Bosveld & H. Schilder 58,33% 2. M. Kleiss & E. Wijnen 56,94% 3. A. Kuilman & M. van der Meijden 54,86% 3. G. Joren & R. van Stuivenberg 54,86% B-lijn: 1. N. Knijnenburg & T. van de Sande 58,33% 2. W. de Langen & I. Peeters 57,99% 3. B. Lauwers & A. Krekelberg 57,92%
Uitslagen 19 oktober
A-lijn: 1. H. van Esch & P. van de Ven 66,32% 2. R. Dankers & F. van de Schans 62,50% 3. J. de Wolf & R. van Stuivenberg 58,33% B-lijn: 1. J. Meeuwis & C. Meeuwis 67,25% 2. A. & C. van der Velden 62,17% 3. P. & R. van der Pasch 60,63%
Uitslagen 20 oktober
A-lijn: 1. N. & F. Gieles 62,50% 2. W. de Langen & F. Geurts 61,81% 3. S. Tempels & J. Sweere 57,29% B-lijn: 1. T. Godding & S. Mols 66,67% 2. J. & J. van de Meerendonk 61,01% 3.A. & B. Kuilman 55,95%

Bridgeclub Rembrandt, uitslagen 18 oktober
A-lijn: 1. B. van de Hout-Strik & G. van Rooy 57,14% 2. T. van de Leek & H. Siemons 56,85% 3. A. Feenstra & J. Peerlings 55,65% B-lijn: 1. H. Goes & E. Visser 68,75% 2. L. Siemons & H. van Laatum 63,89% 3. J. van Doorn & J. Schüller 62,85%

Bridgeclub De Rots, uitslag 19 oktober
A-lijn: 1. J. & R. Steenbakkers 61.11% 2. J. v/d Borne & J. Fischer 57.29% 3. E. Visser & P. Zuidgeest 55.90%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 20 oktober
A-Lijn:1. Dames van Oirschot-van de Laar 63,54% 2.Heren Raaijmakers-Sedee 60,76% 3.Dames van de Steen-Eltink 58,68% B-Lijn:1. Echtpaar Damen 56,25% 2. Mevr. Kapteijns-Heer van Wijlick 55,00% 3. Heren van de Dungen-Smulders 54,58% C-Lijn:1. Dames Jussen-Ronde 63,54% 2. Echtpaar van Schaijk 58,85% 2. Dames van Erp-van de Heijden 58,85%

Biljarten

Biljartvereniging 't Ivoor, uitslagen 17-23 oktober
Libre
't Ivoor 1-BV De Hazelaar 4 15-30
Het Wapen van Eerschot 1-'t Ivoor 2 26-21
't Ivoor 3-Royal 4 30-21
Recreanten libre
De Piepers 3-'t Ivoor 1 23-39
Triangel 1-'t Ivoor 2 26-39
DVR 3-'t Ivoor 3 30-38
Recreanten 3-Banden Klein
't Ivoor 5-NAL 6 12-30
't Ivoor 6-NAL 7 25-24
De Hopbel 1-'t Ivoor 7 30-10
3 - Banden-Groot
't Ivoor 1-BV Ammerzoden 1 23-28

Senioren-biljart Geboliesch
't Pommeransje-Le Carambole 34-38
Unie Boys-Kloosterboys 39-35
Ons Genoegen-De Prutsers 39-34
De Poedelaars-De Eenheid 30-40
De Treffers-De Stapelaars 31-38
't Krijtje-De Fetsers 40-26
Samen Sterk-Ons Vertier 34-32

Handboogschieten

Tussenstand Ere-klasse.
1. Ontspanning 1-St.Oedenrode 26 2500
2. Concordia 1-St.Oedenrode 26 2497
3. Rozenjager 1-Eerde 20 2445
4. Amicitia 1-Schijndel 15 2413
5. L'Union 1-Boxtel 13 2386
A-Klasse:
Ontspanning 2-St.Oedenrode 26 2347
HBS 1-Boxtel 22 2322
L'Union 2-Boxtel 20 2281
Landmans Unie 1-Schijndel 19 2290

Voetbal

DVG, uitslagen 22 oktober
DVG JO11-1SV Lierop JO11-1 11-0
DVG JO15-1Blauw Geel JO15-2 1-1
DVG JO17-2Ollandia JO17-1 0-2
DVG JO19-1Blauw Geel JO19-1 1-4
DVG JO19-2Boskant JO19-1 0-6
Uitslagen 23 oktober
DVG 4-Mierlo Hout 4 3-8
DVG 6-Avesteyn 7 5-3
Programma, 29 oktober
DVG JO9/1-Avanti'31 JO9/1 10:45
DVG JO9/3-Avanti'31 JO9/5 10:45
SCMH JO9/2-DVG JO9/4 10:30}
DVG JO11/1-Mariahout JO11/1G 09:30
DVG JO11/2-Eli JO11/1G 09:30
Boskant JO11/1-GDVG JO11/3 09:30
NLC'03 JO11/1-DVG JO11/4 10:00
Mariahout JO11/3G-DVG JO11/5 11:00
Sv Brandevoort JO13/2-DVG JO13/1 11:00
Mariahout JO13/1-DVG JO13/2 12:00
Schijndel MO13/1-DVG MO13/1 10:15
Schijndel JO15/2-DVG JO15/1 11:30
Avanti'31 JO15/3-DVG JO15/2 13:00
Boxtel MO15/1-DVG MO15/1 13:15
DVG JO17/1-Boskant JO17/1 14:30
DVG JO19/1-Volkel JO19/1 14:30
Schijndel JO19/2-DVG JO19/2 15:00
SENIOREN, 30 oktober
WEC 1-DVG 1 14:30
Mariahout 2-DVG 2 11:30
DVG 3-Avesteyn 3 12:00
VOW 2-DVG 4 11:30
DVG 5-Irene 3 10:30
DVG 6-Boekel Sp.8 11:00
DVG 8-Erp 10 10:00
DAMES
Margriet VR 1-DVG VR 1 11:00
31 oktober
DVG JO13-1Ojc Rosmalen JO13-4 18:30

Uitslagen en programma LSV/LBC
Programma 29 oktober
Boxtel VE1-LSV VE1 15:30
TERLO 1-LSV 1 14:30
Baardwijk 6-LSV 2 12:00
LSV 3- Den Dungen 4 12:00
Programma 30 oktober
Were Di 7-LSV 4 10:00
LSV VR1-CHC 1 11:00
Uitslagen
LSV VE1-Jong Brabant VE 1 1-5
HHC'09 4-LSV 2 1-5
LSV 3-Boxtel 5 2-1
Hilvaria 5-LSV 4 2-6
LSV VR1-Nemelaer VR2 2-8

Programma LBC 29 oktober
LBC JO9/1-Best Vooruit 4 9:30
LBC JO13/1-SBC 3 11:00
LBC JO15/1-Boxtel 3 11:00
LBC JO17/1-LBC 1 14:30
LBC MO19/1-LBC 1 14:45
Uitslagen LBC
UNA JO13/4G-LBC JO13/1 9-1
FC Eindhoven JO15/5M-LBC JO15/1 8-0
SBC JO17/2-LBC JO17/1 3-2

Zaalvoetbal
Uitslagen 22 oktober
Adm Jilesen-Cafe Vollop 5-6
Nike F.C.-Gebr. Bekkers 1-5
Goossens Advies-Eltechno 10-0
Fysio de Dommel-Vouwwagenspecialist 6-2
Kwalitaria Strik-Grieks rest Corfu 1-3
Filipe Mode-Hart.v. Boxtel 2-4
Uitslagen 24 oktober
F.C.Blokfit-Men.v. Dommelen 2         1-5
Rijschool Gestel-Men.v. Dommelen 1 1-2
Faes entertainm-Verbeij /Hanekroot 4-1
Vinylen Tapijtwinkel-Vermeer verz         2-0
Programma 29 oktober
17.00 Heva Autobedrijf-Tahadi
17.45 C.J.vd Sande-v.d. Langenberg
18.30 Pika Bikes/'t Geveltje-X2COM
19.15 Nike F.C.-Le Temps Perdu
20.00 Grieks rest Corfu-Fysio de Dommel
20.45 Eltechno-Kwalitaria Strik
Programma 31 oktober
19.00 Feestcafe de Nozem-v. Stekelenburg
19.45 v.d. Heijden milieu-Verbeij/Hanekroot
20.30 Groen als Gras-Men.v. Dommelen 2
21.15 Celdex b.v.-Selissen Boys

Jeu de boules

JBV De Walnoot
Uitslagen 24 oktober
1. Jan van Vught 3/25 punten, 2. Jos van Meersbergen 3/23 punten, 3. Jeanne Teulings 3/22 punten, gedeeltelijke 4 en 5 Wim van Alphen en Dien Hanegraaf 3/17 punten, Erik Jansen 3/16 punten, Jo van der Heijden 3/9 punten.

Tafeltennis

BRTC, uitslagen
De Dommel-Taverbo/Sabo 1        0-5
De Firma Fotografie-De Horntreffers 1-9
Rotsvast-Taverbo/Sabo 4 3-7
Taverbo/Sabo 2-Taverbo/Sabo 3        4-6
Standenlijst per 24 oktober
1. Taverbo/Sabo 3         40-32
2. De Horntreffers         40-28
3. Taverbo/Sabo 1         35-23
4. Rotsvast                40-19
5. Taverbo/Sabo 2         40-18
6. Taverbo/Sabo 4         40-18
7. De Firma Fotografie         50-18
8. De Dommel                45-15
9. Grand Café Rembrandt        40-14
Programma 31 oktober
De Dommel-De Horntreffers                
Grand Café Rembrandt-Taverbo/Sabo 4                
Rotsvast-Taverbo/Sabo 3                
Taverbo/Sabo 1-Taverbo/Sabo 2

Handbal

HCB '92, programma
29 oktober:
Aristos DC1-HCB'92 DC1 (uit in Best)         10:00
DOS'80 D3-HCB'92 D1 (uit in Heesch) 15:30
30 oktober:
Swift DS2-HCB'92 DS1 (uit in Helmond) 09:15
Tremeg DS2 -HCB'92 DS2 (uit in Gemert) 10:00
HCG DA1-HCB'92 DA1 (uit in Geldrop) 14:00
31 oktober:
HCB'92 recr-THW Tijgers recr (thuis in PiusX) 19:00


                                

Taverbo/Sabo 3 wint met moeite van clubgenoot in BRTC

Boxtel - In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) had koploper Taverbo/Sabo 3 aan Taverbo/Sabo 2 een zware kluif en won met maar een klein verschil. De Firma Fotografie leed een zware nederlaag tegen De Horntreffers. Door een ruime zege op Rotsvast verliet Taverbo/Sabo 4 de onderste plaats. Taverbo/Sabo 1 won met groot overwicht van De Dommel.

In het treffen tussen Taverbo/Sabo 3 en clubgenoot Taverbo/Sabo 2 moest Daan de Koning van Taverbo/Sabo 3, die tot dan toe nog geen wedstrijd had verloren, het punt aan Hans Fonken laten. Fonken won ook van Henk IJsseldijk en was samen met Mari van Dijk goed voor het derde punt door winst in het dubbelspel.
Van Dijk versloeg Henk IJsseldijk. Voor Taverbo/Sabo 3 was het goed dat Uschi Meeuwis alle drie haar enkelspelen wist te winnen en met het punt van Henk IJsseldijk tegen Joop van Eijk werd het een zeer benauwde 6-4 zege. Joop van Eijk kon voor Taverbo/Sabo 2 niets aan deze uitslag veranderen en bleef zonder winst.

Kon De Firma Fotografie vorige week nog in juichstemming de speelzaal aan de Voetboog verlaten, deze avond ging het allemaal anders. Na de 8-2 zege op Rembrandt moest het deze keer diep buigen voor De Horntreffers. Wim van Aarle deed weer wat hij de laatste weken gewoon is geworden en won drie enkelspelen. Hans van Weert deed hetzelfde en deze keer was het Ad van Weert die een puntje moest inleveren. Voor De Firma Fotografie wist Nick van de Laak de eer te redden met die winst op Ad van Weert. Stef Schellekens en Gabriël Valks vochten wel voor wat ze waard waren, maar bleven toch puntloos achter. Zij het dat het in enkele partijen ook anders uit had kunnen vallen. Uitslag 9-1 in het voordeel van De Horntreffers.

Rotsvast is tot nu toe de grote verrassing in deze competitie maar de afwezigheid van Eric van der Schoot was in de partij tegen Taverbo/Sabo 4 duidelijk te merken. Peter de Rooij van Taverbo/Sabo 4 rook de kans om van de onderste plaats af te komen en liet dit blijken door drie keer te scoren in het enkelspel. Teamgenoot Toon van Geel deed hier amper voor onder en voegde er twee punten aan toe. Ook Raymond de Boer was nog goed voor winst in een enkelspel en in het dubbelspel wisten Toon en Raymond het zevende punt binnen te halen. Voor Rotsvast scoorde Geerta Pluut twee punten en Bart Theeuwes het derde punt. Jan Don kon deze keer niet tot scoren komen en daardoor verliet Taverbo 4 de onderste plaats op de ranglijst en naderde Rotsvast tot op één punt.

De laatste wedstrijd van deze speeldag ging tussen de tweetallen van Taverbo/Sabo 1 en De Dommel omdat er enkele blessures in de teams waren. Het werd een eenzijdige wedstrijd die geheel volgens verwachting in winst voor Taverbo/Sabo 1 eindigde. Ronald van Dael en Hans van Haaren wonnen alle partijen inclusief het dubbelspel van Wim Jansen en Ad de Man. Uitslag 5-0 in het voordeel van Taverbo/Sabo 1.

HCB-er Jarno van Wanrooij (m.) is geselecteerd voor het Nederlands rolstoelhandbalteam. (Foto: Cobi Neeft) Foto: Cobi Neeft

Goed bezocht rolstoelhandbaltoernooi bij HCB'92
HCB-er Jarno van Wanrooij geselecteerd voor nationaal team

Boxtel - Sportcomplex de Braken was zondagmiddag goed gevuld met rolstoelers die een dagje kwamen handballen. Maar liefst zeven teams streden onderling voor de toernooizege, weliswaar met het speelplezier voorop.

Deze keer had HCB'92 zes gastspelers van andere handbalverenigingen opgenomen die aan de vooravond staan om ook een rolstoelteam op te richten. De sport, die door valide en mindervalide sporters in de mix gespeeld wordt, is duidelijk in populariteit aan het winnen.

HCB-er Jarno van Wanrooij (m.) is geselecteerd voor het Nederlands rolstoelhandbalteam. (Foto: Cobi Neeft) Foto: Cobi Neeft

Voor de eerste keer werd het team van Westfriesland SEW uit Nibbixwoud dagwinnaar. CSV, als eerste vereniging ruim tweeënhalf jaar geleden met de rolstoelhandbalsport begonnen, werd hierdoor tweede. Deze uitkomst is voor de toekomstige ontmoetingen een goede stimulans voor de overige teams. Het niveauverschil tussen de clubs wordt kleiner en daardoor zijn de wedstrijden spannend en leuk voor de spelers en het publiek.
HCB'92 speelde deze dag met drie teams mee en was op de laatste plekken geëindigd. Toch konden de spelers uit Boxtel zeer tevreden zijn, want bij de bekendmaking van de selectie van het Nederlands rolstoelhandbalteam bleek ook een teamgenoot uitgekozen te zijn: Jarno van Wanrooij. Hij kwam pas bij de start in maart dit jaar in aanraking met het rolstoelhandbal. De komende weken gaat hij zijn uiterste best doen op de trainingen, zodat hij in december in Zweden mee kan doen aan het EK.

Verlies voor eerste jeugdteam Taverbo/Sabo Tweede team pakt winst, derde speelt gelijk

Valkenswaard/Den Bosch - Afgelopen zaterdag trad het eerste jeugdteam van Taverbo/Sabo in Valkenswaard aan tegen de koploper. Twee weken geleden leek het verloop van deze competitie door de enorme puntenuitloop van Valkenswaard eigenlijk al uitgestippeld, maar afgelopen zaterdag lagen alle opties ineens weer open nu Valkenswaard het de rest van het seizoen zonder Lonneke Holman moet doen.

De eerste wedstrijd stond Dani de Rooij meteen tegenover Anna Peters die dit voorjaar nog eerste werd bij het NK in haar klasse. De eerste twee games gaf hij nipt af maar in de derde game had hij niets meer te vertellen en was het eerste punt binnen voor Valkenswaard. De daaropvolgende partijen werden door Lars de Laat en Sjoerd van Heerebeek op de valreep afgegeven in de vijfde game. De dubbel leek echter voor een ommekeer te zorgen toen Van Heerebeek en De Rooij deze zeer verrassend in drie games wisten te winnen. Pas in de laatste wedstrijden hadden de jongens het ritme te pakken en konden ze ieder nog een partij in winst omzetten.
Hierdoor staan ze met 26 punten uit vijf wedstrijden nog steeds op de derde plaats in het klassement. Maar doordat Red Star, die tweede staat, met 3-7 van hekkensluiter Stiphout wist te winnen, is de voorsprong van Valkenswaard aanzienlijk minder geworden.

Het tweede jeugdteam dat eveneens in Valkenswaard speelde, wist op het nippertje een gelijkspel te voorkomen. Rick van der Schoot won al zijn wedstrijden en Nienke Strik voegde hier nog twee punten aan toe. Samen namen ze ook de punten van de dubbel mee naar Boxtel. Hierdoor komen ze twee punten tekort om hun koppositie te handhaven. Met 28 punten uit vijf wedstrijden hebben ze deze af moeten staan aan MTTV '72 dat met 2-8 won van Veldhoven en hierdoor twee punten voorsprong heeft genomen.

In Den Bosch kwam het derde jeugdteam tegen Kruiskamp '81 niet verder dan een gelijkspel waardoor het eveneens naar de tweede plaats gezakt is, twee punten achter Rally, dat dit weekend tegen Never Despair de maximale score pakte.

Jeugduitslagen:
Valkenswaard 2-Taverbo/Sabo 1 6-4
Valkenswaard 4-Taverbo/Sabo 2 4-6
Kruiskamp '81 1-Taverbo/Sabo 3 5-5

Wisselend succes voor 't Ivoor

Boxtel - Dat de ene week de andere niet is, bleek dit weekend maar weer eens. Werd er vorige week glorieus gewonnen door het eerste libre team van 't Ivoor, deze week leed dit team een zware nederlaag: 30 - 15 tegen BV De Hazelaar 4. Don van der Wiel, Chris Fasseur en Fouad Hasbani waren compleet kansloos.

Ook het tweede team leed een nederlaag. Cees van Eindhoven redde de eer voor dit team met een prima partij met een moyenne van 19,16 in het spelsoort kader 38/2. Adrie van de Wetering en Emanuel Coort verloren ruim hun partij.

Het derde team boekte een mooie overwinning. Ad van Os, Henk van Boxmeer en Emanuel Coort wonnen alle drie hun partij. Het vierde team had vrij. Bij de afdeling Recreanten libre speelden de drie teams een uitwedstrijd en boekten allen een grote overwinning. Het eerste team met 23 - 39. Fouad Hasbani, Peter Franken en Henk van Boxmeer, die een dubbelpartij speelde, zorgden voor de 39 punten.

Het tweede team won met 26 - 39. Jan Meeuwis, Wim Bekkers, Frans Klein en Frans van Esch, hij kwam slechts 1 carambole tekort, zorgden voor de 39 punten. Het derde team won met 30 - 38. Harrie Verhoeven, Frans Maas en Frans van de Boogaard wonnen hun partij. Wim van Dijk kwam tot 8 punten. Bij de afdeling Recreanten 3-banden klein was het deze week kommer en kwel.

Team 5 en team 7 gingen zwaar ten onder. Team 6 verloor nipt met 1 punt verschil. Ook het 3-banden groot team verloor de ontmoeting. Na twee mooie overwinningen werd nu kansloos verloren van BV Ammerzoden 1. Bernhard Legierse was de enige van 't Ivoor met een overwinning. Leo van Westelaken en Louis van der Meijden behaalden respectievelijk 7 en 6 punten.

Taverbo/SABO 1 blijft lijstaanvoerder

Boxtel - Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/SABO handhaaft met een 8-2 overwinning op Never Despair 4 de koppositie in de hoofdklasse. Halverwege het seizoen heeft de Boxtelse ploeg een marge van twee punten op naaste concurrent TTC Middelburg. Stefan Bernhardt kende een uitstekend debuut door al zijn partijen te winnen.

In Den Bosch kwam Taverbo/Sabo zaterdagmiddag eigenlijk nimmer in de problemen tegen de hekkensluiter. Alleen het teruggekeerde talent Ronny Struyk wist het de Boxtelaren echt lastig te maken. Zowel Michel Sperling als aanvoerder Teun Vlaminckx verslikte zich in de Bossche hardhitter. De overige partijen werden allemaal een prooi voor Taverbo/SABO waardoor er aan het eind van de middag een uitslag van 2-8 op het scorebord stond.

Na een welverdiende vakantie maakte Stefan Bernhardt deze middag eindelijk zijn debuut in de hoofdmacht. De regerend clubkampioen liet direct zien van grote waarde te zijn voor zijn ploeg. Hij won soeverein al zijn partijen en had zodoende een belangrijk aandeel in de ruime overwinning.

Dankzij deze zege staat Taverbo/Sabo halverwege het seizoen aan kop van de ranglijst. Alleen TTC Middelburg, dat zelf dit weekend met 9-1 van Never Despair 2 won, kan met een achterstand van twee punten nog enigszins in het spoor blijven van de Boxtelaren.

Niet alleen Taverbo/Sabo 1 is op kampioenskoers. In de eerste klasse won Taverbo/Sabo 3 deze week met 9-1 van Stiphout en nam zodoende twee punten afstand van naaste belager Deurne. Ook Taverbo/Sabo 4 heeft in de tweede klasse de titel in het vizier. In Vught werd PJS met 8-2 opzij gezet en de ploeg heeft nu een voorsprong van vijf punten op de nummers twee en drie.

TS Dekker succesvol op Open Belgisch Kampioenschap

Tilia Marouche en Bryan Marien. (Foto: TS Dekker) Foto: TS Dekker

Boxtel/Tervuren - Met vele enthousiaste leden, ouders en supporters vertrok TS Dekker zondag vroeg in de ochtend naar Tervuren in België voor het Open Belgisch Kampioenschap.

Op het grote internationale toernooi waren landen als Albanië, Duitsland, Wales, Griekenland, België en Nederland vertegenwoordigd. Na een lange dag voor zowel de leden als hun ouders en supporters, slaagden de teakwon-doka's erin om maar liefst acht prijzen mee naar huis te nemen.

Tilia Marouche en Bryan Marien. (Foto: TS Dekker) Foto: TS Dekker

Uitslagen:
Bryan Mariën eerste met tulls en derde met sparren
Tilila Marouche eerste met sparren
Jolijn van Eisden eerste met sparren
Luuk Pijnenburg tweede met sparren
Bart Wilms tweede met sparren
Lucas Punt tweede met sparren
Roy Pijnenburg derde met sparren

18 / 18

I S Y O B W O C N A P I S T M F
A R M P A R D I P A N A M A O C
K A R S T D E R K M A G A I N I
P I I G R A L C E C T D N V K E
Z P S P R I P O P O L O L O I X
T I H F R R M L E L T O O O O Y
U R O N A L D O H P R S S R V E
L S C R I T E H C O C I R S N S
N N A M L H O P R R Q A I T R A
E E M K I N D E R T I C K E T S
L L I E M G D I U E P A O L U L
R R E T A E H T L U T P D L U A
O T L Z F A A A N R C A I I R K
K L G L L A V I T S E F K N M M
P I Q U E T N E E N E E O G O C
Z A M E Y I W T S S R O P U Q S

Donderdag 27 oktober

Open bridgedrive
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 28 oktober

Inloopochtend voor baby's en peuters
09.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Poppenkastvoorstelling in de bibliotheek
10.30 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Zaterdag 29 oktober

Open dag D'n Liempdsen Herd
09.00 uur, Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4, Liempde

Vogeltentoonstelling voor 80-jarig jubileum Vogelvreugd
14.00 uur, De Luchtpost, Molenwijkseweg 5a, Boxtel

Halloweendisco
19.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Rots-kidz: Halloween
19.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Installatie Prins Ploegersland
20.30 uur, Ploegerspaleis Hof van Liempde, Nieuwstraat 43, Liempde

Zondag 30 oktober

Herfstkleurenwandeltocht
vanaf 08.00 uur vertrek, JRL, Grote Beemd 3, Boxtel

Vogeltentoonstelling voor 80-jarig jubileum Vogelvreugd
10.00 uur, De Luchtpost, Molenwijkseweg 5a, Boxtel

49e editie van Don Quichotte Sparrenbosloop
10.30 uur, Landgoed Sparrenrijk, Molenwijkseweg, Boxtel

Thema-rondleiding over de geschiedenis van Boxtel
11.15 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

35 jaar jubileum concert Frans van der Aa accordeonmaker
13.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Halloween
14.00 uur, Kinderboerderij, Apollopad 1, Boxtel

Live optreden Dutch Roses
15.00 uur, Dok 12, Markt 12, Boxtel

Maandag 31 oktober

Een filosofische kijk op paranormale verschijnselen
14.00 uur, De Schakel, Clarissenstraat 18, Boxtel

Woensdag 2 november

Kienen met de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Donderdag 3 november

Weer in het reine komen (lezingen met film)
13.30 uur, Ridderzaal, Kasteel Stapelen, Boxtel

Lezing: HSP (High Sensitive Persons)
20.00 uur, Jeugdhuis PiusX, Heidonk 28, Liempde

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 4 november

Inloopochtend voor baby's en peuters
09.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Lampionnenoptocht Selissen
18.30 uur, Geitenwei, Selissenwal, Boxtel

Durpskwis Liemt
19.00 uur, 't Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, Liempde

Zaterdag 5 november

Workshop over EFT; emotional freedom techniques
10.30 uur & 14.00 uur, Dianabos 5, Boxtel

Tweedehandsmarkt
13.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxte

3e Boxtelse Kwis
18.00 uur, Restaurant En Garde, Markt 34-35, Boxtel

Uitwisselingsconcert Gildenbondsharmonie
20.00 uur, Tijberzaal, BHC, Baanderherenweg 5, Boxtel

Lennis Bierfest
20.30 uur, Gemeenschapshuis De Orion, Lennisheuvel 56, Lennisheuvel

Zondag 6 november

Hobby & Crea markt
11.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Lezing door vertegenwoordigers van BAeSs?
11.15 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

festival
circolo
voorstelling
kindertickets
colporteurs
ciexy
ricochet
ish
ronaldo
pardi
ripopolo
pohlmann
panama
theater
acapa
piquet
zigzag
okidoki
aslak
again
camiel
familiar
monki
cowboys
voldaan

Melissa Bogaards

Mies van der Linde