DeMooiBoxtelKrant

22 augustus 2018

DeMooiBoxtelKrant 22 augustus 2018


Boxtel geniet van mooie kermisweek

Foto: Bo van Uden

Boxtel - Hij was wat verlaat, maar toen Django Wagner vrijdagavond iets na zevenen het 'podium' bij de Crazy Sjimmy beklom werd de Boxtelse kermis 2018 swingend geopend. Vlak daarvoor had mede-organisator Jordy van den Boer het wachtende publiek getrakteerd op een mini-optreden, dus de stemming zat er al goed in. Het publiek genoot van het repertoire van de zanger van 'Cali' en daarna van de vele attracties op de kermis.

De kermis bleef ook de dagen daarna vele enthousiaste bezoekers trekken, mede vanwege het goede weer. Ook de vuurwerkshow die traditioneel op dinsdagavond bij de gemeentevijver wordt afgeschoten mocht op veel belangstelling rekenen. Dat is weliswaar de officiële afsluiting, maar ook vandaag kan er nog volop genoten worden van de rups, de Copacabana, de botsauto's, draaimolens, Breakdance, de gezellige terrassen en ga zo maar door. En niet te vergeten de snoep-, oliebollen en viskramen die op beide terreinen, zowel op de Markt als op het Breukelsplein te vinden zijn. Nog één dag zwieren, zwaaien en rondjes draaien dus en dan kunnen we, mits er zich geen vervelende dingen voordoen, spreken van een zeer mooie kermisweek.

Django Wagner (midden) opende de Boxtelse kermis. (Foto: Bo van Uden) Foto: Bo van Uden

Ook 'kermisambtenaar' Richard Schuurs spreekt over een 'rustige kermis' wat betreft incidenten. "Ik spreek de politie dagelijks, maar ik heb niets over incidenten van ze gehoord", vertelt hij. Met name het weekend was het erg druk in het centrum dankzij de kermis en het goede weer, aldus Schuurs.

Lees verder op pagina 13

Stichting Broodnodig gaat eetpunt Elisabethsdael exploiteren

Boxtel - Het eetpunt in de ontmoetingsruimte van Elisabethsdael in Boxtel blijft open. Vanaf maandag 3 september gaat Stichting Broodnodig uit Schijndel de eetvoorziening exploiteren, zo laat Woonstichting St. Joseph op haar website weten. Op aanraden van Stichting Ouderen in Regie Boxtel kwamen de drie betrokken partijen, Zorggroep Elde, gemeente Boxtel en de woonstichting, in contact met de nieuwe exploitant. Ook de ontmoetingsruimte blijft open en toegankelijk voor het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten.

Sinds begin dit jaar hing de toekomst van het eetpunt aan een zijden draadje omdat het huurcontract tussen exploitant Zorggroep Elde (ZGE) en nieuwe eigenaar van het complex Elisabethsdael, Woonstichting St. Joseph, 1 juli afliep. ZGE kon het eetpunt naar eigen zeggen niet rendabel openhouden, waardoor het huurcontract niet vernieuwd werd. De woonstichting, op haar beurt, mag geen andere commerciële activiteiten uitvoeren en kon de eetvoorziening dus ook niet exploiteren. Een status quo volgde, waardoor de veelal ouderen die gebruik maakten van de voorziening maandenlang in onzekerheid zaten.

Terwijl met kunst- en vliegwerk een tijdelijke oplossing werd verzonnen, stelde Stichting Ouderen in Regie samen met Stichting Broodnodig een uitgewerkt bedrijfsplan op dat aan de drie betrokken partijen werd voorgelegd. De Schijndelse stichting heeft als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden of hen een dagbesteding te bieden. Er wordt nauw samengewerkt met lunchroom Broodje Apart in Schijndel. Vanwege het succes van deze formule is eerder al het werkterrein van Stichting Broodnodig uitgebreid. Zo worden ook diensten verleend in maaltijd- en cateringservice op verschillende locaties van Novadic Kentron in samenwerking met Stichting SUN.

Lees verder op pagina 3

Oproep bezorgers

Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant nog op zoek naar bezorgers, met name in Lennisheuvel, Liempde en de wijk Selissen. Onze krant komt op woensdag uit en moet die dag ook bezorgd worden. Kranten worden keurig bij je thuis afgeleverd. Je bent iedere week ongeveer 2 uur bezig met bezorgen. Iets voor jou? Ga naar onze website www.mooiboxtel.nl/bezorgen en meld je aan of stuur een mailtje naar bezorging@boxtelmedia.nl. Mocht er niet direct een wijk beschikbaar zijn bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst.

Foto: Jan van der Steen

Keileuke kindervakantieweken

Foto: Ruud van Casteren

Selissen beweegt

Foto: Sander van Kasteren

Nieuwe weg voor Dennis Wels

Foto: Sander van Kasteren

Puck zwemt toch

KBO-activiteiten Boxtel

Donderdag 23 augustus        Handwerken in De Orion        13.30
Vrijdag 24 augustus        Eucharistieviering in De Walnoot tot intentie van de overleden KBO-leden van de wijk Selissen. Na de viering is er koffie        09.30
                        Bezoek aan het Textielmuseum in Tilburg. Vertrek met de trein om 12.38 uur. In Tilburg is het 15 minuten wandelen naar het museum. Of met buslijn 5.
Dinsdag 28 augustus        Biljarten in De Walnoot        13.30
                        Hobbymiddag in De Kinderboerderij        13.30

Collecte Zonnebloem Liempde

Liempde - De Zonnebloem Liempde houdt volgende week haar jaarlijkse collecte van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september. De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een fysieke beperking. Met behulp van 26 vrijwilligers maken zij sociale en recreatieve activiteiten voor deze doelgroep mogelijk. De opbrengst van deze collecte wordt gebruikt om een financiële bijdrage te leveren aan de diverse activiteiten die georganiseerd worden.

Adressen gemeenschapshuizen

Boxtel:
De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA, 0411-673838
De Walnoot, Reginahof 1, 5282 GC, 0411-673485
Liempde:
Dienstencentrum De Kloosterhof, Kloosterhof 7, 5298 BW, 0411-631651
Lennisheuvel:
De Orion, Lennisheuvel 56, 5281 LG, 0411-674474
Esch:
Dorpshuis De Es, Dorpsstraat 5a, 5296 LT, 0411-601723

KBO-activiteiten Liempde

Donderdag 23 augustus Fietsen, vertrek Tooseplein 13.30
Donderdag 23 augustus Kaarten in De Kloosterhof 13.30
Dinsdag 28 augustus Bridgen en rikken in De Kloosterhof 13.30
Woensdag 29 augustus Sjoelen in De Kloosterhof 14.00

Vrouwencontact Boxtel

Elke dinsdag in augustus        Fietsen vertrek Breukelsplein        13.00
Elke woensdag in augustus        Fietsen vanaf Angelaschool        19.00
Maandag 27 augustus        Yoga in de Walnoot        13.00
Woensdag 5 september        Algemene jaarvergadering in De Walnoot        19.30

Vrouwencontact Liempde

Dinsdag 28 augustus        Mindfit bij De Kloosterhof        9.00
Woensdag 29 augustus        Openingsavond van het nieuwe seizoen, samenkomst bij de Kloosterhof        17.45

Spelen met muziek tijdens 'drietrapsraket' MuziTaal

Boxtel - Basisschool De Vorsenpoel was de afgelopen week dé plek voor kinderen om hun vakantie een muzikale afsluiting te geven met het project MuziTaal. Achttien kinderen die uit een huishouden komen dat niet veel geld te besteden heeft, werden voor het project geselecteerd. Zij maakten van afgelopen maandag tot en met vrijdag muziek en waren spelenderwijs bezig met taalvaardigheid. Vrijdag was de afsluiting: een concert, volledig met dans en muziek, verzorgd door de jonge deelnemers.

De achttien kinderen, die werden aangeschreven via de verschillende basisscholen waarop zij zitten, werden gedurende de week begeleid door verschillende muziekprofessionals zoals Elske Helmich, Jori van Gemert, Charlotte Pennings en Jordy Sanchez, die in samenwerking met Brede Scholen Boxtel een programma verzorgden voor de jonge muzikantjes.

MuziTaal kon rekenen op een bijdrage van de gemeente uit de beschikbare Klijnsma-gelden. Deze overheidsgelden zijn speciaal bedoeld om armoede te bestrijden en de sociale participatie van mensen met weinig geld te verbeteren.

De week is volgens mede-initiatiefnemer Ghislaine de Brouwer een succes. "Taal was het uitgangspunt van deze week en dat zag je in alle activiteiten terugkomen", laat de directrice van Brede Scholen Boxtel weten. "Van zingen, break-dancen, samba-percussie, op P-bones spelen, muziekinstrumenten maken, schimmenspel en drama theater. Alle kinderen konden hun talenten ten volle tot uitdrukking laten komen."

Op vrijdagmiddag was de afsluiting: een muzikale viering waarbij ouders, broertjes en zusjes van de deelnemers konden genieten van een gevarieerd programma van dans en muziek dat de kinderen hadden voorbereid. De week is afgesloten met een presentatie van de kinderen en daarna werd er gesmuld van de gerechten van een buffet.

MuziTaal is ingericht als een drietrapsraket. Dit betekent dat naast het programma van de afgelopen week (trap één) een vervolg wordt aangeboden waar deelnemers hun talenten verder kunnen ontdekken. Dat gebeurt in het naschools traject (trap twee) waarbij de kinderen zich verder kunnen verdiepen in de diverse disciplines. Daarna wordt hen een mogelijkheid geboden les te gaan nemen bij de diverse lokale aanbieders (derde trap).

Vervolg van de voorpagina: Stichting Broodnodig gaat eetpunt Elisabetshdael exploiteren

In juli werd nog op een ludieke manier actie gevoerd voor behoud van het eetpunt. Foto: Willemijn Wijdenes

Wethouder Eric van den Broek reageerde opgewekt op Facebook: "Blij dat we achter de schermen met partners de schouders eronder hebben gezet en dat dit uiteindelijk gelukt is." Hij is kritisch op de landelijke overheid, die volgens hem medeverantwoordelijk voor de ontstane situatie is: "Dit soort ontwikkelingen zijn resultante van landelijk beleid, de landelijke overheid trekt zich op allerlei manieren steeds meer terug. In dit geval door geld weg te halen voor dit soort ontmoetingsactiviteiten vanuit de zorgorganisaties."

Kostendekkend
Afgelopen maanden werd achter de schermen hard gezocht naar een oplossing om het eetpunt te behouden. Alle partijen gaven al eerder aan het belangrijk te vinden dat, zeker waar veel ouderen wonen, zo'n eetvoorziening blijft bestaan. Waar het aan schortte was een kostendekkende exploitatie.

Die is nu dus gevonden in de samenwerking met Broodnodig, waarvan de activiteiten vrijwel naadloos aansluiten op de vraag die er was vanuit het Boxtelse eetpunt. De Schijndelse stichting zal de eetvoorziening zeven dagen per week bemannen, waarbij op zondag de maaltijd wordt geserveerd door vrijwilligers. In de middag wordt op locatie gekookt en kunnen mensen een warme maaltijd krijgen, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht voor een bedrag van 10 euro. Dat is in lijn met wat de gebruikers voorheen betaalden.

Stichting Broodnodig stelt een coördinator aan die verantwoordelijk is voor het beheer van het eetpunt en een begeleider zorgt voor de aansturing van de doelgroep, stagiaires en vrijwilligers. Deze professionals zijn van 10.00 tot 18.00 uur aanwezig. Daardoor is het niet alleen mogelijk om een maaltijd te nuttigen. In de middag is er ook de mogelijkheid om onder het genot van een drankje gezellig samen te zijn en activiteiten te organiseren.

Uitbreiding
Niet alleen bewoners van Elisabetshdael kunnen van deze maaltijdvoorziening gebruik maken. Ook buurtbewoners zijn welkom. Eerder maakten dagelijks ongeveer twintig tot dertig personen van deze voorziening gebruik. In de maand september wordt de maaltijd in de middag aangeboden. Daarna gaat Stichting Broodnodig kijken of dit kan worden uitgebreid naar twee keer per dag, waarbij ook lunchmogelijkheden worden aangeboden. Deze nieuwe opzet loopt tot en met december. Dan moet blijken of Stichting Broodnodig de financiële exploitatie op zich kan blijven nemen. De verwachting is echter dat in januari ook extra overheidsgeld beschikbaar komt, waardoor de crisis afgewend lijkt.

Belangstellenden voor het eetpunt kunnen zich aanmelden via e-mail of via het telefoonnummer 06-30894758. Ook jongeren die interesse hebben in dagbesteding zijn welkom. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met Stichting Broodnodig via telefoonnummer 073-5496898.

UITmarkt Boxtel heet vanaf nu CULTURALE

Boxtel - Het derde weekend van september stond bij cultuurliefhebbers in Boxtel al langer op de agenda met de evenementen UITmarkt en Bockesprongen. Hiermee wordt traditioneel het culturele seizoen 2018-2019 geopend. Wat echter nieuw is is de naam die de UITmarkt vanaf nu draagt: CULTURALE. Op last van de UITmarkt in Amsterdam werd de Boxtelse variant het afgelopen jaar verzocht een andere naam te kiezen. Iets dat met ingang van editie 2018 dus is gebeurd.

Onder de noemer CULTURALE 2018 pakt Podium Boxtel ook dit jaar uit met een programma van zang, dans, toneel, beeldende kunst en film. Op zondag 16 september houdt stichting Bockepruik het jaarlijkse festival Bockesprongen, dat met CULTURALE 2018 deel uitmaakt van kunst- en cultuurweek QQLQ.

De naam CULTURALE werd bedacht door mede-organisator Peter van Oers. De nieuwe naam is gekozen omdat de organisatie van de UITmarkt in Amsterdam het alleenrecht heeft om deze naam te voeren.
CULTURALE 2018 wordt georganiseerd door stichting Bockepruik en Podium Boxtel en wordt geopend met een spectaculaire circusact. Tijdens het evenement laat cultureel Boxtel zich aan de inwoners zien en staan de begrippen ontmoeting en verbinding centraal in theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker.
Het programma omvat diverse muziek- en theateroptredens en er is aandacht voor de graffiti art van Tunnel Vision. Ook krijgt het publiek een voorproefje van het nieuwe evenement Klassiek op de Dommel. De band Dents & Friends verzorgt een swingende afsluiting.

Zondagmiddag en -avond 16 september zijn een bonte mix van straattheater, muziek en creativiteit de ingrediënten van festival Bockesprongen in de Oude Kerkstraat en het Processiepark. Vanwege de reconstructie kan Bockesprongen dit jaar niet op de Markt terecht en wordt uitgeweken naar het park op Duinendaal.

CULTURALE 2018 vormt met Bockesprongen de start van QQLQ. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk. Tijdens deze kunst- en cultuurweek, die in 2018 voor de tweede keer wordt gehouden, presenteren tal van culturele organisaties en ondernemers hun plannen en zijn evenementen te bezoeken. Voor Podium Boxtel is CULTURALE 2018 de eerste activiteit van het nieuwe theaterseizoen.

Marc Cleutjens nieuwe programmeur Podium Boxtel

Boxtel - Het bestuur van Podium Boxtel is onlangs versterkt met Marc Cleutjens. Hij volgt Lonneke Hoondert op als bestuurslid programmering.

Cleutjens is journalist, tekstschrijver en historicus en heeft al sinds de opening een warme band met Podium Boxtel. "Ik heb sinds de start in 2006 heel veel voorstellingen bezocht en herinner me veel prachtige lokale producties, onder meer van DesdeKunst en stichting BoeL. Als journalist deed ik vaak verslag van de voorstellingen."

Podium Boxtel slaagt er volgens Marc al sinds de opening in om onder het motto 'Gezellig uit in de buurt' een gevarieerd programma aan te bieden met muziek, zang, cabaret, dans en film. "Ik draag graag mijn steentje bij aan een afwisselend aanbod dat steeds meer inwoners van Boxtel en omgeving naar ons prachtige theater weet te lokken."

Het nieuwe bestuurslid verheugt zich op een nieuw theaterseizoen met voor hem enkele 'uitschieters'. Cleutjens noemt het liedjesprogramma van Paul de Munnik, cabaret van Yora Rienstra en het voetbalcollege met Youri Mulder. "Ook biedt Podium Boxtel prachtige lokale voorstellingen", aldus het nieuwe bestuurslid, "zoals de show 'Songbird' met Fenne van Wuijtswinkel en Roeland Heesbeen en optredens van Harry Hendriks, Joia Rath en de band Mateus."

Marc heeft al enkele verrassende namen op het programmalijstje staan voor seizoen 2019-2020. "Welke namen dat zijn? Nee, dat verklap ik niet! Eerst maar eens genieten van jubileumseizoen 2018-2019. Dat start met de Culturale 2018 op zaterdag 15 september."

Lezersactie

De winnaars van de actie, waarbij lezers van DeMooiBoxtelKrant twee gratis tickets voor de Solexrace ter waarde van 57,50 per stuk konden winnen, zijn inmiddels bekend en op de hoogte gesteld. Imke van Abeelen en Bjorn van der Schoot, veel plezier met jullie tickets!

Lezersactie Oktoberfest
Géén tickets voor de Solexrace gewonnen, maar toch zin in een leuk uitstapje? Houd deze week onze website in de gaten. Daarop mogen wij van de organisatie van het Traditionaler Oktoberfest 2.0 een tafel voor tien personen weggeven.

Hartemèrt biedt volop vermaak

Foto: BHIC

Schijndel - Op de 41ste editie van de Hartemèrt in Schijndel, zondag 26 augustus, zullen naast de vele te bezoeken attracties, winkels en terrassen dit jaar tientallen kapellen op diverse podia en in de straten van het langgerekte parcours te horen zijn. Zij laten hun muziekgenres en presentaties door een jury beoordelen.

Hartemèrt trekt elk jaar tienduizenden bezoekers, groot en klein, jong en oud. Op deze bruisende afsluiter van de vakantie kunnen zij langs de vele attracties slenteren, gezellig bijpraten onder het genot van koud glas fris, bier of wijn en dat alles in een decor van handel, cultuur, muziek, informatie, demonstraties, sport en spel. De kinderen kunnen hun hart ophalen in het mini-reuzenrad, de botsauto's en op de trampoline terwijl de ouders zich zullen verbazen bij bijvoorbeeld demonstraties betreffende de remweg van een auto. In de onmiddellijke nabijheid van het parcours liggen de parkeerplaatsen voor auto's en andere vormen van vervoer. De winkels in de Hoofdstraat, Molenstraat en op de Markt zijn geopend.

Deze themajaarmarkt is gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.hartemert.nl.

Reünie Zonnehoekschool

Boxtel - Na een geslaagde reünie in 2010 en een nog grotere opkomst in 2015 is er op zaterdag 29 september aanstaande een nieuwe reünie voor de Zonnehoekschool. Hierbij zijn niet alleen de reünisten van 2010-2015 weer van harte welkom, maar onder het motto 'hoe meer zielen hoe meer vreugd' wordt de doelgroep verbreed met iedereen die zich in de jaren 1955 tot en met 1960 'Zonnehoeker' mocht noemen.

Aanmelden voor de reünie kan vóór 3 september. Informatie is te verkrijgen bij Wim Maréchal via 073-6315497. De reünie is op zaterdag 29 september van 14.00 tot 19.00 uur bij Gemeenschapshuis De Walnoot.

Discussiebijeenkomst 'blijdschap' bij De Kleine Aarde

Boxtel - Stichting van Ondersteboven houdt op zondag 2 september een luchtige discussiebijeenkomst bij De Kleine Aarde aan het Klaverblad 13 rondom het thema 'blijdschap'. De bijeenkomst start om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Entree bedraagt 5 euro, inclusief een kop koffie of thee.

De bijeenkomst is er een in een reeks over emoties. Er worden onder meer vragen gesteld als 'wat maakt jou blij?', 'overkomt je dat of kun je er iets aan doen?'

Mensen met een persoonlijk verhaal of ervaring die ze graag willen delen of belangstellenden die iets meebrengen dat voor hen duidelijk maakt waar ze blij van worden, ze zijn van harte welkom

Aanmelden kan via: www.vanondersteboven.com of vanondersteboven@gmail.com. De volgende bijeenkomsten in de serie zijn op 7 oktober (thema: verdriet), 2 november (Allerzielen), 24 december (Kerstmis).

Zomerrondleidingen bij VVV

Foto: nvt

oxtel - VVV Boxtel organiseert deze maand nog verschillende cultuurhistorische rondleidingen. Elke woensdag- en donderdagavond van augustus staat er een wandelroute op het programma, waaronder de nieuwe routes 'De Wederopbouwroute' in Selissen en de 'Park Molenwijkroute'.

Vanavond, woensdag 22 augustus, start om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats van Restaurant Molenwijk, Molenwijk 2 de Park Molenwijkroute. De volgende dag, op donderdag 23 augustus is de Binnendommeltjestocht te volgen, die om 19.00 uur vertrekt vanaf het VVV-kantoor op de Markt 36 in Boxtel. Op woensdag 29 augustus vertrekt om 19.00 uur vanaf het VVV-kantoor de Molenroute en op donderdag 30 augustus is de Wederopbouwroute in Selissen te lopen, die om 19.00 uur in de Van Beekstraat tegenover PLUS van der Horst van start gaat.

Aanmelden voor de routes kan bij VVV Boxtel, Markt 36, 0411-685443 (bij geen gehoor: 06-22562001), info@vvvboxtel.nl, of zorg dat je voor aanvang van de rondleiding aanwezig bent bij de aangewezen locatie. De kosten zijn 2 euro per persoon.

Ook buiten deze wandeldagen om verzorgen de VVV-gidsen het hele jaar door dorpsrondleidingen op afspraak, die je kunt reserveren bij VVV Boxtel.

Brocante markt bij B&B D'n Hop

Boxtel - Bed & Breakfast D'n Hop organiseert aanstaande zondag 26 augustus van 10.00 tot 17.00 uur haar eigen Bric á Brac: een markt met 25 verschillende kraampjes met curiosa, brocante, vintage en allerlei andere mooie spullen. Op de markt die wordt gehouden op het terrein van de B&B aan de Luissel 19 is Boxtel is voor ieder wat wils te vinden.

De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen terwijl de ouders een rondje maken over de markt of op het terras belanden met een hapje en een drankje. De toegang is gratis en vrolijkheid en gezelligheid staan voorop.
Er wordt ingespeeld op het weer met erwtensoep en glühwein en een schietgebedje bij een Mariabeeldje, zo laat de enthousiaste organisatie weten. Eventueel wordt het terras met partytenten overdekt en wordt binnen een terras ingericht.

Alzheimer Café: bewegen en dementie

Boxtel/Schijndel - Op maandag 27 augustus wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel weer een avond van Alzheimer Café Regio 't Groene Woud georganiseerd. Het thema van de avond is: Bewegen en dementie.

Onderzoek heeft aangetoond dat bewegen belangrijk is voor onze gezondheid. Dit geldt ook voor mensen met de ziekte dementie. Bekend is dat bewegen goed is voor de lichamelijke conditie. Minder bekend is dat bewegen ook een positief effect heeft op onze intellectuele vermogens (cognitie) en op de stemming. Door letterlijk te bewegen, breng je de hersenen in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen, maar wel vertragen en de omstandigheden verbeteren. Deze avond krijgt je uitleg over (het belang van) bewegen, maar zeker ook praktische tips over hoe (meer) te bewegen in de thuissituatie.

Gastspreker deze avond is Jacinthe Segers van Fysiotherapie 4all in Uden. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur en de avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Kasteelconcert Stapelen

Boxtel - Kasteel Stapelen mag dan zijn verkocht, het jaarlijkse Kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie gaat dit jaar gewoon door. Het gratis concert wordt gegeven op zondag 2 september.

De Gildenbondsharmonie viert dit jaar haar 110-jarig jubileum en heeft daarom samen met Big Band Boxtel haar eveneens jubilerende zustervereniging Boxtel's Harmonie te gast voor het Kasteelconcert, dat op 2 september begint om 14.00 uur. Het is gratis toegankelijk.

Open podium bij B-Town

Boxtel - Tijdens Plug&Play op vrijdag 24 augustus wordt er in B-Town een open podium georganiseerd. Jongeren die het leuk vinden om muziek te maken zijn welkom op het podium.

B-Town is geopend van 19.30 tot 23.00 uur. Naast het open podium in het café is de zaal ook open. In de zaal kan gepoold worden, getafeltennist, gedart of gewoon bijgekletst. De entree is gratis.

Gratis tekenles in Esch

Esch - Vanaf deze week kunnen liefhebbersvan tekenen weer bij Ton van Eijndhoven terecht voor tekenles. Elke vrijdag brengt hij zijn cursisten geheel gratis de basistechnieken van het tekenen bij. Alleen de koffie kost 0,50 euro, papier en potloden, een gum en zin brengen de deelnemers zelf mee.

De les is van 9.30 tot 11.30 uur achter de Willibrordusschool in Esch. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden o.v.v telefoonnummer en e-mailadres via eijnd01@ziggo.nl of 06 51110862.

Kinderen werken zich in het zweet in vakantiebouwdorpen

Het vakantiebouwdorp JEsch leverde ook dit jaar weer mooie plaatjes op vanuit de lucht. (Foto: E.D. evenementenbegeleiding / Prikbord Esch) Foto: E.D. evenementenbegeleiding / Prikbord Esch

Boxtel/Haaren - De schoolvakanties zijn inmiddels alweer achter de rug, maar de afgelopen week staken honderden kinderen uit Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel de handen uit de mouwen tijdens hun laatste vakantieweek. Twee jeugdvakantieweken, die in Boxtel en Liempde, vierden een jubileum en waren dus extra feestelijk, maar alle vier de bouwweken hadden sowieso één overeenkomst: er was een groot aantal kinderen bezig met spelen, bouwen en vooral heel veel lol maken.

Liempde
De Jeugdvakantieweek Liempde vierde het tienjarig jubileum en had daarvoor het festival 'Feestpop' in het leven geroepen. Maar liefst 261 Liempdse kinderen kwamen naar het 'festival' en alle bijbehorende activiteiten toe. Tijdens de vakantieweek bouwden de kinderen hutten en ontstond er een echt bouwdorp op het veld achter jeugdhuis Pius X te Liempde. In samenwerking met Scouting Boxtel was er een klimwand voor de kinderen, werden diverse workshops gegeven en kregen de kinderen de nodige sportieve uitdaging met diverse spellen.

Mede dankzij een bijdrage die zij kregen van Tourspel Liempde kregen alle 261 kinderen, geheel in het festivalthema, vrijdag een heuse dj-workshop aangeboden. Terwijl deze 'beats' over het festivalterrein klonken, vermaakten de kinderen die nog niet aan de beurt waren zich met een security-workshop, een lasergamespel, de klimwand of met een van de andere workshops of activiteiten. Er was ook een foodtruck en er konden diverse festivalhapjes worden gemaakt. Tussen de middag kregen alle kinderen frietjes die zij uiteraard in hun eigen hut mochten opeten.

In Lennisheuvel werd een complete camping, inclusief receptie, uit de grond gestampt. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren
Na al dat gebouw was het tijd om even uit te puffen, zoals hier in Boxtel. (Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen
Liempde vierde feest, met het festival 'Feestpop'. (Foto: Cock Stam) Foto: Cock Stam

Tijdens de afsluiting werden de kinderen en toegestroomde (groot) ouders en andere belangstellenden, getrakteerd op een dj-optreden van enkele kinderen en werd er enthousiast mee gedanst. Onverwacht kwam er na dit optreden hoog bezoek, toen een zeer luxe auto met chauffeur en beveiliging het terrein op kwam rijden. Speciaal voor de drie bestuursleden die dit jaar afscheid nemen kwam 'Koning Willem Alexander' het Feestpopfestival verrassen met een bezoekje.

"Het was een geweldige week en wij zijn ontzettend trots op wat wij met alle vrijwilligers, sponsors en hulpouders ook dit jaar weer hebben neergezet", aldus voorzitster Mieke Beerens.

De Jeugdvakantieweek is voor de Liempdse kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Dus woon je in Liempde en wil je er volgend jaar bij zijn, kijk dan voor meer informatie op www.jvwliempde.nl.

Lennisheuvel
De kinderen uit Lennisheuvel konden zich van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 augustus bezighouden met spelen, bouwen en knutselen. Er was een heuse (kinder)camping opgericht. Een aantal van 103 kinderen werd in zeven groepen verdeeld waarin van jong tot oud samenwerkten. De opkomst was hoog als je het afzet tegen de 1.200 inwoners van het kerkdorp.

De tien medewerkers van de kindervakantieweekcommissie hadden voor elk groepje een kijkdoos gemaakt. Zo konden de kinderen hun thema zien en met hulp van vaders en moeders aan de slag. En zelfs een enkele opa stond met een decoupeerzaag klaar om het heftiger zaagwerk te verrichten. Er werd gespijkerd, geschilderd en de kinderen stikten stoffen aan elkaar voor hun bouwwerken.

Ook zorgden de kinderen voor een receptie, caravan, vouwwagen, zwembad, speeltuin en cocktailbar om de 'campinglook' compleet te maken. Na het afronden van de bouwwerkzaamheden mochten de kinderen op 'hun' camping eten; friet met een snack.

Nog tijdens de maaltijd verscheen Lennie de Vos, de mascotte van de camping, op het terrein om daar een rondleiding te krijgen van de kinderburgemeester. Tijdens de rondgang hadden ondertussen ook de ouders, opa's en oma's de weg naar de camping gevonden. Maar zoals bij een echte camping moesten ook zij zich eerst melden bij de receptie, waar zij een bezoekerssticker en een plattegrond kregen.

In de kiosk hield Lennie uiteindelijk samen met de kinderen een flashmob. Aansluitend trad de voormalige groep 8 van de Theresiaschool op met hun campingdanslied uit de afscheidsmusical. Het bleef nog lang druk op de camping en het was al donker toen de laatste gasten huiswaarts keerden.

Boxtel
Eveneens van woensdag tot en met vrijdag kon de Boxtelse jeugd zich wederom uitleven op Brede School De Wilgenbroek tijdens het kindervakantiewerk. Dat vierde het eerste lustrum onder het overduidelijke thema 'Feestje!'.

Zo'n 250 deelnemertjes van 4 tot en met 12 jaar namen deel aan de activiteiten. Naast het gebruikelijke bouwdorp waren er knutselactiviteiten, konden kinderen zich laten schminken, een street- en breakdance workshop volgen van RawNeal en deelnemen aan sportactiviteiten georganiseerd door Buurtsport Boxtel.

Vooral het Bubble Ball – voetballen in een opblaasbal – op de woensdag en de 28 meter lange stormbaan op vrijdag waren in trek.

Ter ere van het vijfjarig jubileum werden de kinderen op vrijdag getrakteerd op frietjes en een heuse cocktail, waarna ze nog even konden swingen tijdens de disco.

"Dankzij de hulp van alle vrijwilligers kunnen we weer terugkijken op een paar geslaagde dagen", aldus Steffie van de Vorstenbosch van Stichting Kindervakantiewerk Boxtel. "Samen met de mensen van Buurtsport konden we de kinderen een gevarieerd programma aanbieden, waar ze volop van hebben kunnen genieten."

Esch
In de gemeente Haaren kwamen in totaal zo'n 900 kinderen op de jeugdvakantieweek af, waaronder die van vakantiebouwdorp JEsch in Esch. Daar werd van maandag tot en met woensdag gebouwd, waarop de kinderen op de laatste avond in hun bouwwerken mochten overnachten.


Jachthoorns van het Groene Woud zoekt nieuwe leden

Blaasgezelschap Jachthoorns van het Groene Woud. (Foto: Alphons van der Heijden) Foto: Alphons van der Heijden

Boxtel - Een kleine twee jaar is Jachthoorns van het Groene Woud actief; een blaasgezelschap dat in het Groene Woud (en daarbuiten) diverse activiteiten opluistert met de jachthoorn, een koperblaas instrument waar alleen natuurtonen mee worden geproduceerd. De groep heeft inmiddels diverse optredens verzorgd en vele repetities en andere gezellige bijeenkomsten gehad. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Met de Furst-Pless en Parforcehoorns maken de leden van het blaasgezelschap aloude jachtmuziek en beheersen zij vele jachtsignalen. Ook spelen ze diverse jagersmarsen en andere melodieën, te gebruiken bij vreugdevolle en minder prettige aangelegenheden zoals uitvaarten. Niet alle leden van Jachthoorns van het Groene Woud zijn jager en ook is niet iedereen al langer bezig met muziekmaken, maar noten leren lezen doen ze ook.

Nu het jachtseizoen weer voor de deur staat en diverse activiteiten, zoals Jacht en Buitenleven op Landgoed Velder, diverse Hubertusvieringen, de Hopoogstfeesten in Schijndel en de Hippische Rally in Eersel het gezelschap al hebben verzocht op te treden, gaan de leden medio september weer volop aan de slag om goed voor de dag te komen. Elke dinsdag repeteren ze vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 21.45 uur met het muziekboek op de Nergena 9 in Boxtel.

In het gemêleerde blaasgezelschap is nog plaats voor enkele nieuwe leden. Wil je kennismaken met Jachthoorns van het Groene Woud of met het instrument de jachthoorn, kom dan langs of bel 06-33700803 voor meer informatie. Heb je geen jachthoorn dan hebben ze om te beginnen enkele (kleine) jachthoorns ter beschikking.


Wandelexcursie Historisch fruit in Dommeldal

Foto: SPPiLL

Liempde - Van april tot en met september is iedere laatste zondag van de maand het informatiepunt 'Groot Duijfhuis' van Brabants Landschap geopend. Op zondag 26 augustus wordt deze openstelling voor de eerste keer gecombineerd met een excursie verzorgd door een van de gidsen van Gastvrij Liempde. Onderwerp van deze wandelexcursie is 'Historisch fruit in het Dommeldal'.

De excursie start om 10.00 uur vanaf het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 in Liempde en is rond 12.00 uur afgelopen. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. Dit is inclusief een waardebon voor een kopje koffie of thee in Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd.

Tijdens de wandelexcursie worden twee boomgaarden bezocht die zich bevinden in het Dommeldal. In de boomgaarden staan hoofdzakelijk historisch waardevolle appelrassen. Jan Zandbergen, expert op het gebied van historisch fruit, fruitrassen, de teelt van fruit en de opkweek van fruitbomen, is de gids tijdens deze excursie. Hij zal op al deze aspecten ingaan en uiteraard kunnen veel vragen worden gesteld.

Foto: SPPiLL
Foto: SPPiLL

Samenwerking
De wandelexcursie 'Historisch fruit in het Dommeldal' komt voort uit de samenwerking tussen het Informatiepunt Groot Duijfhuis (Brabants Landschap) en Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd (SPPiLL). Beide organisaties werken samen op het gebied van opleiding van gidsen en gastheren/gastvrouwen, activiteitenprogramma, verhuur van ruimten en informatievoorziening. Het informatiepunt Groot Duijfhuis functioneert hierbij als 'satelliet' van D'n Liempdsen Herd. Bedoeling van de samenwerking is om hiermee zowel de exploitatie van het informatiepunt Groot Duijfhuis als van Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd te versterken.


Foto: Rini van Oirschot

Brug Stapelen Grote Beemd

Tot de 20e eeuw was niet alleen Kasteel Stapelen omgracht, maar ook de daaromheen gelegen gronden waren door water omgeven. De toegang tot het park van Kasteel Stapelen kreeg men via drie ophaalbruggen. Op de foto zien we de betonnen brug die in 1935 werd gebouwd als vervanging van de houten brug. De bouw van de brug werd gestart op 27 augustus 1935 - de betonnen brug is nu 83 jaar oud - en werd in eigen beheer door de paters Assumptionisten uitgevoerd. 'Hoofduitvoerder' was pater Theodoor Beijer, Assumptionist en leraar wiskunde. Hij voerde het werk uit met hulp van de priesterstudenten, die gehuisvest waren in Missiehuis Sint-Theresia, tegenover het kasteel.

Foto: Rini van Oirschot
Foto: Rini van Oirschot
Foto: Rini van Oirschot

De vakantie is weer voorbij. De koffers staan weer opgeborgen in de garage of op zolder, de tent ligt weer schoon op zijn plekje en de computer staat vol met mooie vakantieherinneringen. De kinderen zijn weer gestart op school en wij pakken het 'gewone' leventje weer op. Voor ons gezin gaat dat ook nog op. Zoals jullie in de zomercolumn hebben kunnen lezen zijn wij in afwachting van gezinsuitbreiding. Ik ben de afgelopen weken door verschillende lezers van deze krant aangesproken die mij wilden feliciteren met de zwangerschap van mijn vrouw, of gewoon nieuwsgierig vroegen welke uitbreiding er aan kwam. Voor ik dat bekendmaak eerst even een korte inleiding.

De meeste van ons kunnen elke dag de mooie dingen om ons heen zien en kunnen geheel zelfstandig door het leven. Er zijn echter ook mensen die niet alles alleen kunnen en hulp nodig hebben van een trouwe en goed opgeleide hulpkracht. Deze hulpkracht is het maatje dat dag en nacht klaarstaat en zorgt voor vrijheid en meer onafhankelijkheid. Weet je het al?

Wij wachten op een pup die wij mogen trainen om als hulphond te worden opgeleid. Hulphonden kunnen mensen met visuele of lichamelijke beperkingen helpen om weer zelfstandig dingen te kunnen doen. Voordat een hulphond echter zover is gaat daar een intensief trainingsprogramma aan vooraf. Een training van een hond kost ongeveer 40.000 euro en een hoop aandacht en geduld. Het eerste jaar van de hulphond moet hij doorbrengen bij een gezin dat ervoor moet zorgen dat de pup gesocialiseerd wordt. Wij moeten de hond laten wennen aan ons mensen, winkels, auto's en alle andere onverwachte zaken. Hierbij krijgen wij gelukkig wel hulp van KNGF Geleidehonden. Wij zullen de hond overal mee naar toe nemen, dat wil zeggen in de trein, in winkels, het bos en natuurlijk gewoon op straat. Natuurlijk roept een pup om aandacht en wil je hem misschien wel even lekker knuffelen. Dat kan helaas niet altijd. Als hij namelijk 'in training' is mag hij niet worden geaaid.

Wij hebben er enorm veel zin in en het wachten is nu op de komst van de pup. Voor zover ik weet zijn wij het tweede gezin in Boxtel die een hulphond gaan opvoeden. Afgelopen jaar zijn 188 honden gestart met de opleiding en hebben er 148 de eindstreep gehaald. Ik hoop dat wij onze pup ook met succes kunnen opvoeden zodat hij geschikt is voor het tweede traject van zijn opleiding. Wij gaan in elk geval ons uiterste best doen.

O ja, en dan nog dit. Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Het is dus goed om hier rekening mee te houden. Er zijn weer veel nieuwe fietsertjes bijgekomen die op weg naar school nog niet alle gevaren zien. Maar ook zijn er weer hele groepen fietsers die samen naar school gaan en niet altijd opletten. Houdt daar als weggebruiker dan ook rekening mee en matig je snelheid als je een groep fietsers ziet.

Selissenwal beweegt nog niet in groten getale

Er was ook een goochelduo aanwezig vlakbij de Prinses Amaliaschool. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren

Boxtel - In het kader van de themaweek Selissenwal Beweegt zijn de hele week verschillende beweegactiviteiten in de wijk Selissenwal te beleven. De week werd maandag afgetrapt door onder meer wethouder Herman van Wanrooij. Echt druk was het echter nog niet, hoewel het enthousiasme van de vrijwilligers groot was.

In aanloop naar de 'beweegweek' werden onder meer verschillende gekleurde 'Magere Josjes' en speciale stoeptegels verspreid door de wijk aangelegd. Ook werden korte wandelroutes, 'ommetjes' gedoopt, samengesteld. Die zijn te bekijken op de website van het wijkplatform (http://selissenwal.nl).

Foto: Persburo Sander van Gils
Foto: Persburo Sander van Gils

Selissenwal Beweegt is een samenwerking van Platform Selissen, de Prinses Amaliaschool, Buurtsport Boxtel, GGD en Jongerenwerk R-Newt, waarbij gedurende een week iedere dag een beweegactiviteit voor jong en oud wordt aangeboden.

Maandagochtend opende de themaweek om 8.00 uur met een act bij ieder 'Mager Josje' in de wijk. Wethouder Herman van Wanrooij gaf acte de présence met een bellenblaaskit. Hij gaf daarbij gekscherend aan zijn roeping gemist te hebben en blies de ene na de andere bel. "Tot in Schijndel!", aldus een trotse wethouder. Vlakbij De Prinses Amaliaschool stond een goochelduo dat heel enthousiast de trukendoos voor de schoolgaande kinderen opende.

Auto vliegt in brand tijdens rijden

Boxtel - Een auto is vrijdagavond rond 21.30 uur op de Mijlstraat in Boxtel al rijdend in brand gevlogen. De bestuurder merkte het gelukkig snel op; hij kon het voertuig nog aan de kant zetten en ontsnappen aan de vlammen. De auto brandde vervolgens helemaal uit.

Het is niet exact bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan, mogelijk komt het door een technisch mankement. Tijdens het blussen lekte het voertuig brandstof die ook in brand vloog. Met zand werd de vloeistofbrand ingedamd en met schuim afgeblust.

Terwijl de brandweer bezig was om de felle autobrand te doven kwam er een tweede melding binnen; namelijk een verkeersongeval met beknelling op de Esschebaan in Boxtel. Toen de vlammen waren gedoofd, zijn de brandweerlieden daar hulp gaan verlenen. Later is een andere eenheid teruggekeerd naar de autobrand om het voertuig volledig af te blussen. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het voertuig af te voeren.

Auto belandt op zijn kop in sloot, bestuurder neemt de benen

Boxtel - Terwijl de brandweer de autobrand op de Mijlstraat bluste, reed op de Esschebaan in Boxtel een bestuurder met zijn auto in de sloot. Wonderbaarlijk genoeg kon hij zijn voertuig, dat op zijn kop lag, zelfstandig verlaten. Hierop nam hij de benen.

Getuigen verklaarden tegenover de politie dat de man hevig bebloed richting Esch was gelopen. Gelukkig wist de politie hem snel te achterhalen waarna hij door ambulancepersoneel is behandeld aan zijn verwondingen.

De brandweer was inmiddels ter plaatse en controleerde het voertuig op een eventuele tweede inzittende maar deze was niet aanwezig. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de sloot getakeld. Het is bij de redactie niet bekend waarom de bestuurder vluchtte, of hij is aangehouden en of hij nog naar het ziekenhuis is vervoerd.

Scooterrijder ernstig gewond bij ongeluk Hobbendonkseweg

Boxtel - Een scooterrijder is dinsdagavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Hobbendonkseweg. Verschillende ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen en hebben zich over de jongen ontfermd. De precieze aard van de verwondingen is op dit moment nog niet bekend. De automobilist bleef ongedeerd.

De scooterrijder kwam de automobilist tegemoet gereden en draaide om onbekende reden af. Hij zag bij het oversteken van de weg een automobilist over het hoofd die hem vol in de flank raakte. Omdat het een snorscooter betrof had de jongen geen helm op. Wegens de kermis en het mooie weer zijn er vele mensen op de been en trok het ongeluk veel bekijks van honderden nieuwsgierige mensen.

Verkeersspecialisten van de politie deden onderzoek naar de toedracht, die enige tijd met politielinten afgesloten was.

Mijn Mooi Boxtel: Marij Wagenaars

Foto: Marij Wagenaars

Deze foto heb ik gemaakt bij het Hertenkamp in Boxtel. Een mooie foto, mooie kleurenspiegeling, mooi plekje.

Precies tien jaar geleden, augustus 2008, verhuisden we van Badhoevedorp naar Brabant. Het verlangen om terug te gaan naar het Zuiden was niet meer te houden, en werd uitvergroot door het verlies van onze dochter Maike vlak na haar geboorte. We kwamen terecht in Boxtel. Het bleek de juiste plek om een nieuw leven op te bouwen, zowel privé, als op het gebied van werk. Onder het motto 'What the hack, alles staat op z'n kop, het heftigste heb ik verloren, nu heb ik helemaal niets meer te verliezen' besloot ik voor mezelf te beginnen. Ondanks het feit dat mijn vader ondernemer was, was het ondernemerschap nooit echt in me opgekomen. Tegelijkertijd trok de vrijheid, dat kon ik ook voelen. De recessie volgde vrij snel, en toch kon ik mijn bedrijf blijven ontwikkelen. Mijn ervaring als zelfstandige groeide en groeide. De trainer, de coach en bovenal… de mens in mij.

Tien jaar Feelwise: een mooi moment om de balans op te maken. De tien belangrijkste adviezen aan mezelf, voor elk Brabants jaar één:
1. Als ik ergens als een berg tegenop zie, krijgt het zetten van steeds opnieuw een stap(je) me wel in beweging.
2. Blijf kijken naar de realiteit van deze seconde. Voorkom de verleiding van de nostalgie van dat wat was. Ga niet hopen op dat wat, misschien wel ooit en misschien wel nooit, komen gaat.
3. De beste beslissingen heb ik genomen zonder erover na te denken. Alles in mij zei (en voelde) op dat moment 'ja, ik wil'. Daar kon mijn hoofd geen speld meer tussen krijgen.
4. Ik heb altijd een keuze.
5. Doe de dingen zonder de verwachting dat een ander iets terug moet doen of geven.
6. Ga altijd op zoek naar de vraag achter de vraag, er speelt vaak meer dan ik in eerste instantie denk.
7. Ik mag altijd één fout maken, diezelfde fout maak ik daarna namelijk nooit meer.
8. Een goed gesprek is een gesprek waarin ik achter mezelf vandaan kom, en me eerlijk en open uitspreek.
9. Blijf investeren in mijn eigen ontwikkeling, zelf-ontplooiing is ook goed voor rimpels.
10. De zin van het leven is zin in het leven.

Ik ben benieuwd … welk advies geef jij jezelf als het gaat om de inrichting van jouw leven?

Terug naar nu. Vorige week kreeg ik dit mooie bericht van een cliënte: 'Alweer tien jaar aan de weg, en andermans wegen, aan het timmeren met Feelwise. Wauw, wat een prestatie! Proost op nog vele mooie en inspirerende jaren erbij!'

Alle mensen die ik de afgelopen tien jaar heb ontmoet, staan symbool voor groei. Groei in de vorm van inspirerende ontmoetingen, mooie opdrachten, prachtgesprekken en pittige levenslessen. Waardevol voor mij en… wat ik hoop, evenzo waardevol voor de ander!
Tien jaar Feelwise. Ik teken bij, echt wel. Ik kijk er naar uit je ergens de komende tien jaar weer of voor de eerste keer te ontmoeten. Want (werk)geluk vermenigvuldigt zich door oneindig en tijdloos delen!

Boxtelse muzikant Dennis Wels slaat nieuwe weg in

Astrit Verstijnen in haar studio Yogafarm. (Foto: Marjo van de Peppel-Kool) Foto: Marjo van de Pepppel-Kool

Boxtel - De Boxtelse muzikant Dennis Wels bracht afgelopen vrijdag een digitaal verzamelalbum uit met daarop 50 nummers die hij gedurende zijn inmiddels al twintigjarige muzikale carrière schreef. Het album, dat de toepasselijke naam 'Collected' meekreeg, kan gezien worden als de afsluiting van de Engelstalige periode van de zanger-/muzikant. Maar er zit meer achter, blijkt als wij Wels spreken.

"Ik heb best veel gemaakt de afgelopen twintig jaar", begint Wels het gesprek. Dat is misschien wel een eufemisme, want Wels was met tien studioalbums en naar eigen zeggen met nog meer, niet uitgebrachte muziek, zeer productief te noemen. "Ik heb vele cd's rondzwerven en ook veel dingen die ik zelfs kwijt ben", vervolgt hij. "Over een jaar of tien is misschien alles wel weg. Ik zou het zelf leuk vinden als mijn dochters dan ook iets van mij zouden kunnen luisteren."

Dennis Wels. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Zo begon de speurtocht door de honderden nummers die de 43-jarige Boxtelaar de afgelopen decennia schreef. "Daar zaten best goede dingen tussen", constateert Wels. En dus besloot hij dat hij zijn muziek wel met meer mensen kon delen dan enkel zijn gezin. Dat gebeurt dus met het 50 nummers tellende verzamelwerk, dat overigens niet als fysieke schijf wordt uitgebracht.

Wels geeft desgevraagd aan dat er een bepaalde ontwikkeling te horen is gedurende de jaren, vooral op het gebied van songwriting. "Als je die oudere dingetjes terugluistert zijn die tekstueel nog een beetje 'schoolkrantpoëzie'. Naarmate de jaren verstrijken wordt het allemaal steeds volwassener en interessanter, ook wat betreft songstructuren zoals nummers die geen refrein bevatten." Dat verraste hem enigszins: Ik luisterde eigenlijk niet zo vaak naar mijn eigen nummers!"

Het album kan echt gezien worden als de afsluiting van een periode, vindt Wels. Hij wil zich de komende tijd meer gaan richten op het Nederlandstalige repertoire. Daarbij hoef je overigens geen Guus Meewis-achtige nummers te verwachten: "Ik blijf deze stijl spelen. Denk dus eerder aan een soort Nederlandstalige Damien Rice."

De stap naar Nederlandstalig voelde natuurlijk aan, zo vertelt Wels: "Ik heb een lange tijd geen album uitgebracht; bijna zes jaar. In de tussentijd luister je ook weer naar andere muziek. Nu is dat bijvoorbeeld veel Frank Boeijen en dergelijke. Die muziek komt dan toch in je systeem." De Boxtelaar vindt dat schrijven in het Nederlands hem goed af gaat: "Ik vind het makkelijker dan Engels. Je woordenschat ligt toch hoger en je kunt wat meer spelen met zinnen."

Overigens is het Nederlandstalige repertoire niet volledig nieuw voor Wels: hij schreef ooit samen met de Boxtelse Wim Kuipers mee aan nummers voor 'Oesterzult'. Ook probeerde hij de afgelopen periode al enkele nummers in zijn moedertaal uit. "Maar echt een hele Nederlandstalige set speelde ik nog niet. In ieder geval niet aangekondigd", lacht hij. "Ik maak het mezelf weer moeilijk denk ik."

Later dit jaar verschijnt als het goed is dan ook een nieuw Nederlandstalig album van Wels. "Ik ben dat nu aan het opnemen en breng het pas uit als ik het goed genoeg vind", lacht hij. "En dan zien we wel wat er gebeurt. Ik ben wel gedreven, maar het is me niet zo te doen om commercieel succes."

Het meer dan twee uur durende verzamelalbum 'Collected' is onder meer te beluisteren op Spotify. Daar zal ook zijn nieuwe album later dit jaar op verschijnen. Een voorproefje daarvan zal op 5 oktober live te beluisteren zijn in De Groene Engel in Oss. Wels verzorgt die avond het voorprogramma voor de band Vals Licht.

Yogafarm biedt yoga voor iedereen

Haaren - Al ruim twintig jaar verdiept yogadocent Astrit Verstijnen zich actief in yoga, het proces van bewustwording en verandering. In Yogafarm, haar studio in Haaren geeft ze lessen in maar liefst drie soorten yoga, voor mensen van alle leeftijden en elk ervaringsniveau.

"Persoonlijke aandacht, kwaliteit, verbinding en flow staan in mijn lessen voorop", vertelt Astrit, die anderen graag wil laten ervaren wat yoga zowel fysiek als mentaal voor hen kan betekenen. "De combinatie van bewust bewegen en aandacht voor je ademhaling zorgt voor veel positieve effecten", aldus de yogadocente. "Het geeft niet alleen een gezond en soepel lichaam, ook meer rust in je hoofd en je hart."

In haar yogastudio met 'flow', een verwijzing naar de vloeiende bewegingen die Astrit dankt aan haar dansachtergrond, geeft ze lessen in drie soorten yoga: Yin yoga, Yin-Yang yoga en Strong Flow. Astrit: "Yin yoga is een rustigere vorm van yoga, gericht op het bindweefsel en het loslaten van (spier)spanning. Yang yoga is een actievere vorm van yoga waarbij we beweging en ademhaling combineren. Yin-Yang yoga is een combinatie van deze stijlen. Strong Flow is creatief, dynamisch en ritmisch, met ruimte om jezelf uit te dagen en je fysieke en mentale grenzen te verkennen."

De lessen van Yogafarm zijn geschikt voor iedereen, van iedere leeftijd en van elk ervaringsniveau, zo benadrukt Verstijnen. Ze vinden plaats in kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en een goede opbouw met veel afwisseling.

Open dag
Op zaterdag 1 september stelt Astrit van 14.00 tot 16.00 uur de deuren van Yogafarm open, zodat mensen geheel vrijblijvend kennis kunnen maken en de studio kunnen bekijken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.yoga-farm.nl of via Facebook @YogafarmYogastudio.

Interesse?
Neem contact op met Astrit Verstijnen via info@yoga-farm.nl of 06-11455491, of kijk op www.yoga-farm.nl. Je vindt Yogafarm aan de Belversedijk 1 in Haaren.

Hevig verliefd

In april 2016 heb ik in een column als een moderne stadsomroeper reeds luid melding gemaakt van de ontluikende vrijage tussen de gemeentelijke bestuurders en ambtenaren van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Ik schreef toen: 'Of de vrijage (lees: ambtelijke fusie) uiteindelijk zal leiden tot een duurzaam huwelijk (lees: één gemeente) staat nog in de sterren geschreven.' Sinds kort ben ik er echter zeker van dat het puberale erotische gescharrel zich ontwikkelt tot een hevige verliefdheid. Men kan elkaar niet meer missen. De vrijpartijtjes liegen er niet meer om. Alles wordt in stelling gebracht om een naderende verloving aan te kondigen. Ik durf er een goede fles wijn om te verwedden dat de huwelijksdatum al min of meer bepaald is in het jaar 2022 rondom de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Wat lees ik onlangs in een persbericht? 'De gemeentebesturen van Boxtel en Gestel gaan de komende bestuursperiode intensiever samenwerken. De helft van de 'speerpunten' pakken de gemeenten samen op. Met die speerpunten, neergelegd in beide coalitieakkoorden, worden onder andere bedoeld de aanpak van de leegstand in de winkelgebieden, centrummanagement, openbare orde, verbeteren leefomgeving, economisch beleid en de toekomst van de gemeenschapshuizen.' Als slotzin volgt dan 'Als het aan het gemeentebestuur ligt worden de komende jaren vooral gebruikt om de afstemming tussen Gestel en Boxtel verder te vergroten en het beleid nog beter op één lijn te brengen.'

Een heel belangrijk signaal voor een naderend 'huwelijk' (fusie) acht ik de vroegtijdige aankondiging van burgemeester Jan Pommer enkele maanden geleden dat hij besloten heeft gezien zijn naderende pensioenleeftijd in september 2019 zijn ambt neer te leggen. Heel begrijpelijk en na zo veel intensieve jaren volkomen verdiend. Een uitstekend gekozen tijdstip om na zijn terugtreden een tijdelijke burgemeester in Gestel te benoemen die tot medio 2022 de zaken waarneemt. Dan wordt de keuze van de burgemeester op de 'huwelijksdag van Boxtel en Gestel' toch wat eenvoudiger. De huidige burgemeester van Boxtel, Mark Buijs (1968), is namelijk nog redelijk jong en pas burgemeester vanaf juni 2013, In 2022 kan hij nog enkele jaren mee.

In 2016 had ik reeds een nieuwe naam bedacht voor 'DeMooiBoxtel'- en 'DeMooiGestelkrant' samen, namelijk 'DeMooiGroeneHartkrant'. Nu ga ik een stapje verder. Mocht men in 2022 de inwoners van beide gemeenten vragen een naam te bedenken voor de nieuwe grote gemeentelijke broer tussen Meijerijstad en Den Bosch dan maak ik nu reeds bekend dat mijn keuze zal zijn: 'Het Groene Hart'. Het klinkt toch fantastisch als mensen je in de toekomst vragen 'waar woon je?', dat je dan kunt antwoorden: 'Ik woon in 'het Groene Hart' in Brabant.'

Ingezonden brief: Beleggers hebben lak aan buurt

Steeds meer arbeidsmigranten worden in Boxtel te werk gesteld door uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in het leveren van werkkrachten uit Oost-Europa. Vion is daarbij een grote afnemer. Uiteraard moeten deze mensen woonruimte hebben en daar springen gewiekste beleggers handig op in. Beleggers kopen woningen op en verhuren deze vervolgens aan uitzendbureaus die naargelang de grootte van de woning 4 tot 8 en zelfs 10 arbeidsmigranten in gewone gezinswoningen laten wonen. Hierdoor is een verdienmodel ontwikkeld waarbij rendementen van 8 tot 10% geen uitzondering zijn.
Dit alles gaat ten koste van woonbuurten waar rijtjeswoningen, ook tussenwoningen, in een pension veranderen en de buurt wordt ontregeld door de wijze waarop een dergelijk pension tot stand komt en functioneert. Als de koop gesloten is, worden de buurtbewoners door de nieuwe eigenaar ingelicht over de bedoelingen. Vaak komen er dan 8 tot 10 arbeidsmigranten in de tussenwoning.
In Boxtel wordt momenteel een inventarisatie gehouden over de omvang van deze praktijken in woonbuurten. De Gemeente roept burgers ook op dergelijke ontwikkelingen te melden zodat er wel beleid op gemaakt kan worden.
Intussen wordt het rustig en ongestoord woongenot van diverse buurten danig op de proef gesteld. Het leefritme, de groepsgrootte en de leefwijze van de nieuwe buurtbewoners helpt ook niet bij het opnemen in buurten. Het is zeer schrijnend dat de arbeidsmigranten zo moeten wonen. Zonder huurovereenkomst en dus zonder veel rechten worden ze als moderne slaven in woningen gestopt in buurten die daar veel moeite mee hebben en feitelijk machteloos moeten toezien. Alleen de beleggers zijn de lachende derde en denken als rupsjes nooit genoeg, omdat Boxtel er nog geen beleid voor heeft, dat ze deze moreel verwerpelijke zaken goed voor elkaar hebben. De arbeidsmigranten en de buurt zijn de rechteloze verliezers.

Namens inmiddels veel verontruste burgers,
Ad van den Brand.

Tekst:

Nieuwe Dessotapijttegels, in allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

Tekst:

Nieuwe Dessotapijttegels, in allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

Tekst:

Nieuwe Dessotapijttegels, in allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

Brievenbox

Ingezonden brief: Goed nieuws

Het eetpunt bij Elisabethsdael gaat door! Op maandag 3 september gaat stichting Broodnodig uit Schijndel aan de slag. Dit hoopvolle bericht kregen wij maandag 20 augustus jl. in onze brievenbus. Jammer dat het niet per 1 juli jl. gerealiseerd heeft kunnen worden, maar laten we ophouden met jammeren en naar de toekomst kijken en hopen dat alle anderen die elders verplicht een oplossing hebben gezocht weer terug kunnen komen. Laten we ons nu richten op alle activiteiten die wij nog missen en die voor ons allemaal heel belangrijk zijn. Vooral de gym, zodat we zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Hier kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken. Met dank aan Stichting Ouderen in Regie Boxtel, Wmo, Elde en de Woonstichting voor hun gezamenlijke inzet.

Mevrouw. J. van Dinther

Ingezonden brief: Bloembakken

Elk jaar worden voor de kermis de bloembakken vanaf het Breukelsplein verzet naar diverse willekeurige plaatsen in de Stationsstraat, waar helaas de bloembakken aan de lantaarnpalen verdwenen zijn dit jaar! En elk jaar hoor je uitspraken als 'Hè wat mooi, wat sfeervol, dat fleurt op' etc. Daarom bij deze het verzoek aan de gemeente om deze bloembakken te laten staan en op het Breukelsplein eventueel andere, gelijkwaardige nieuwe bakken te plaatsen. Het is een kostenplaatje, maar de voormalige bloembakken aan de lantaarnpalen die weg zijn, hebben bakken geld gekost zonder functioneel effect.
Tevens zijn de bakken een 'obstakel' voor de rondscheurende scooters die veel overlast en angst bezorgen bij veel voetgangers! Tot op heden zonder ongelukken, maar dit blijft niet uit.
Deze reeds aanwezige bloembakken kunnen van water voorzien worden door medewerkers van de gemeente zelf middels een gierton - dat wordt op meerdere plaatsen reeds gedaan!
Gemeente denk hier goed over na.

Martin van Tillaart

Foto: Heemkunde / Jan van Oploo

IJspret op het Leijsenven.

Foto: Jan van Oploo februari 1982

12 / 16

Bekendmakingen week 34

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Pastoor Tilmanstraat (naast Het Gescheurd Hemd 2), het rooien van een haagbeuk
Van Leeuwenstraat t.h.v. nummer 70, het rooien van een kastanje (boom is ziek, herplanting twee Perzische parrotia 'Vanessa')

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunningen
Lierenbout 52, het rooien van een berk uit de achtertuin
Grote Beemd 8, het plaatsen van een dakkapel/dakopbouw

Verleende omgevingsvergunningen
Liduinahof 35, het verplaatsen van grond voor het aanleggen van de wandeltuin
Dennendreef 5-065, het plaatsen van een recreatiewoning op recreatiepark Dennenoord
Europalaan, plantsoen achter Lierenbout 2 t/m 24, het realiseren van een bijenhotel in combinatie met aangepaste groeninrichting (bewonersinitiatief)
Het Klaverblad 13, het realiseren van een bijenkast op het terrein van De Kleine Aarde

Toestemming maken uitweg
Lisdodde ongenummerd, het aanleggen van een nieuwe uitweg

Evenementenvergunning
Klassiek op de Dommel, Zondag 23 september 2018 van 12.00 uur tot 20.00 uur op de Dommel aan de Prins Hendrikstraat te Boxtel.

Verkeersbesluit
Tijdelijke verkeersmaatregelen Markt en omgeving

Verbouwing bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

GEMEENTE INFO
Oud papier:
24-08 Eindhovenseweg + Kleinder Liempde e.o.
25-08 Centrum
25-08 Overig deel Oost + Zonnegolven e.o.
28-08 Roderweg e.o.

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.
LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 911
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Foto: Bas Voets

Ontiegelijk mooi

16 dagen, 43 pakken Miljeko (Kroaats voor melk), 95 decibel gesnurk zonder alcohol en 950 decibel met, 8 landen, 10 blikken knaks (waar ik naar mijn zin te weinig van op heb), 82 potjes Mario Kart op de Nintendo, 4 Airbnb's, 3 miljoen appjes naar Marieke en 3 naar mijn ouders, 5100 km in ons buske beplakt met posters (zie foto), 1893 mensen die onze posters zagen en ons nauwelijks meer herkenden na 60 afmattende stapuurtjes, 2 gesneuvelde voorwerpen (later meer daarover), 720 blikken bier, 5 buitenlanders die we de woorden gegrilde groenten hebben geleerd en 9 'volwassen' mannen die de tijd van hun leven hebben gehad. Onze vakantie in cijfers.

16 Juli om 05:00 begon de reis vanuit Liempde, waar we 397 uur later weer terug zouden keren. München, Porec, Boedapest en Praag zouden precies in deze volgorde de tussenstops zijn. Daarom zet ik ze ook zo neer, slimmigheidje. We zijn naar de kwalificatie van Formule 1 wezen kijken, een harstikke leuke dag waarop ik erachter ben gekomen dat spreekwoorden soms ook andersom gelden. Na zonneschijn komt regen. Terwijl ik eerst mijn ticket gebruikte als nekbescherming voor de zon, kwam ie daarna van pas als beschutting voor de regen. Want paraplu's stonden helaas niet op het vakantiechecklistje, minpuntje voor onze moeders.

Foto: Bas Voets

99,7% van de aanwezige fans bleek wel enig verstand te hebben en trok een poncho uit hun rugzak. Wij met zijn negenen waren de overige 0,3%. Na binnen 2 minuten te zijn omgetoverd tot een spons vonden wij het wel welletjes en wilden we de 100% gaan completeren. Sten en Hugo werden op pad gestuurd op zoek naar iets wat ons ook maar een beetje droog zou houden. 18 minuten en 18 plensbuien later hadden zij 9 poncho's te pakken gekregen. Het kwaad was al lang geschied en ze bleken ook nog eens 5 euro per stuk te kosten. 5 euro voor een plastic zakje met 3 gaten erin, dan hadden we nog beter naar de Action in Boxtel kunnen rijden, benzine kost minder.

Naast het weer was er ook op het circuit zelf wat te beleven. Verstappen behaalde een teleurstellende zevende plek in de kwalificatie, maar na regen komt zonneschijn hè. Nick de Vries won met grote overmacht in de Formule 2.

Daarnaast zal ik het verhaal vertellen achter de twee gesneuvelde voorwerpen. Nummer 1: een 13 kilo wegende watermeloen. Zijn einde kwam in Porec. Twee frivole jochies leek het namelijk lachen om meloentje overgooi te spelen. Waarbij een van de twee al met zijn hoofd bij de voorbereiding van het voetbalseizoen zat en de kalebasachtige vrucht, ja synoniemen.net wordt wel eens geraadpleegd, op de grote teen van zijn werpmaatje mikte. De watermeloen splashte uiteen en het tapijt kreeg hierdoor zijn dagelijkse vitamines binnen. Dit deed hem kennelijk zo goed dat hij weer wat kleur kreeg, beetje roze-groenachtig. Nummer 2: een bloempot. Deze overleed in Boedapest na een vrije val van drie hoog. In de bloei van zijn leven werd hij rond vier uur in de nacht hardhandig vermoord door een aantal brute mannen. 4 uur in de nacht, ja uw verwachtingen kloppen, er was wat alcohol in het spel. Door wat duw- en trekwerk plantte een vriend zijn schouder tegen de plant, waarop ze ging bungeejumpen zonder elastiekje. Twee achtergebleven vrienden dachten dat er een raam werd ingegooid, maar zulk kattenkwaad halen wij niet uit. Dat gaat te ver.

Ach joh, scherven brengen geluk. Want wat een geluk dat ik deel uit maak van deze vriendengroep. Ik heb twee ontiegelijk mooie weken gehad en dus een advies voor iedereen: drink met mate(n).

Bewoners de Munselgroep brengen feestelijk kermisbezoek

Centrummanager Berry Dankers leidt het kienspel voor de ruim zestig oudere Boxtelaren. (Foto: Marie Fick) Foto: Marie Fick

Boxtel - Een kleine twintigtal bewoners van de Munselgroep, een woonvorm in Boxtel voor mensen met een beperking, kon dit jaar op de maandag voor de tiende maal genieten van een kermisbezoek. Tien jaar geleden startte het kermisbezoek, toen enkele vrijwilligers het idee opperden. Een traditie was geboren.

"Als je straks die gezichten ziet, dan snap je waarom ik dit met zoveel plezier doe. Onbetaalbaar!", aldus een van de medewerkers van schiettent Welsing. Hij hoeft niet zo nodig met zijn naam in de krant. Wat hij wel wil is de cliënten een leuke dag bezorgen.

De kermisbezoekers van de Munselgroep krijgen van diverse kermisondernemers, zoals hier namens schietkraam Welsing, een aandenken aangeboden. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Het begon allemaal in 2008, toen het eerste kermisbezoek eigenlijk onaangekondigd van start ging. Direct was met name de uitbater van de schietkraam enthousiast. De bewoners van de Munselgroep mochten kosteloos schieten. Ook maakten de mensen van MHJ Welsing, zoals de schietkraam heet, zich direct hard voor het organiseren van andere activiteiten voor de cliënten. "Ze mogen gratis schieten, ze krijgen een knuffel; hij steekt er écht zijn nek voor uit", aldus vrijwilliger en mede-initiatiefnemer Eddy van Hummel.

Het rondje met de cliënten ziet er eigenlijk altijd ongeveer hetzelfde uit: eerst wordt het Breukelsplein bezocht, waarna de groep naar de Markt toe loopt. Daar wordt natuurlijk geschoten bij Wensink, maar ook een frietje gegeten bij Mikies en touwtje getrokken. Ook café Volop verleent tegenwoordig meestal medewerking en vaak sluiten spontaan meerdere kermisondernemers zich aan door bijvoorbeeld kleine prijsjes of suikergoed uit te delen.

Daar zijn de bewoners van de Munselgroep erg blij mee, zoals René. Schieten, touwtje trekken.. Hij kan eigenlijk niet kiezen wat hij het leukste vindt. Trots wijst hij op een zojuist bemachtigde knuffelbeer: "Mijn maatje!" Ook Carline, die zelf al voor de tiende keer op rij naar de kermis gaat is opgewekt. "Ik kijk er ieder jaar toch wel naar uit", zegt ze. Zelf vindt ze touwtje trekken het leukste, terwijl ze vrolijk op een mooie zwarte knuffel wijst die ze er heeft gewonnen.

Nadat de 'beperkten' hebben genoten van een lekkere frikandel of kroket is er als toetje nog een zuurstok voor hen. Van Hummel legt uit hoe belangrijk het ook voor deze groep is om onder de 'gewone' mensen te komen. Prompt wordt hij onderbroken door Dirk, één van de bewoners. "Wij zijn óók gewone mensen. Wij willen gewoon meedoen met hen!", slaat hij de spijker op de kop. Van Hummel knikt: "Dat bedoel ik."

Omdat Welsing voor de tiende keer op rij de mensen van de Munselgroep zo vriendelijk ontvangt, worden de eigenaars éxtra hartelijk bedankt door de bewoners van de woonvorm, maar ook door Van Hummel. En dát levert dan weer onbetaalbare blikken op van de trotse uitbaters van de schiettent.

Vervolg van de voorpagina: Kermis vol gezwier en plezier

Nadat op maandag de Munselgroep een bezoek aan de kermis bracht, was de kermis dinsdag vanaf ongeveer 10.00 uur het domein van tientallen senioren die naar de autoscooters van Maurice Rademaker kwamen om daar een aantal kienpotjes te spelen. Dit 'kermiskienen', dit jaar voor de vierde maal georganiseerd, wordt mogelijk gemaakt door de inspanningen van diverse ondernemers uit de Boxtelse horeca, die belangeloos eet- en drinkwaar beschikbaar stellen, Faes Entertainment voor de kienbenodigdheden, de gemeente, en andere centrumondernemers die prijzen beschikbaar stelden. Ruim zestig senioren kwamen op de kienochtend af.

Nieuw dit jaar was een spontane barbecue daags voordat de kermis begon, in de achtertuin van Dok 12. Daarbij zaten kermisondernemers en Richard Schuurs. Hoewel de bijeenkomst spontaan ontstond is die volgens Schuurs zeker voor herhaling vatbaar.

Eigenlijk ontstond het idee voor het kermiskienen in Boxtel ruim vier jaar geleden ook spontaan, toen Schuurs met een bevriende kermisambtenaar uit Sint-Oedenrode sprak. Hoewel de opzet vorig jaar iets veranderde toen de gemeente de regie overnam van Stichting Met je Hart, is het concept onveranderd. "De formule is hartstikke leuk", verklaart Schuurs het uitblijven van grote veranderingen. Wel pakt de gemeente het het komend jaar achter de schermen iets anders aan om meer ouderen te bereiken, zo geeft hij aan.

Dat komt goed uit, want de ondernemers hebben heel wat te bespreken: zo gingen dit jaar wederom geluiden op om een prikkelarme kermis te organiseren. Tijdens bepaalde uren draait de kermis dan met minder licht- en geluidseffecten, om ook mensen met beperkingen zoals autisme een fijne kermiservaring te bezorgen. Om prikkelvrije uren op de kermis te realiseren moeten de neuzen van de kermisondernemers natuurlijk wel dezelfde kant opstaan, net zoals die in de politiek. De door D66 ingediende motie die daartoe opriep kwam volgens Schuurs echter ruim te laat om dit jaar nog rekening mee te houden. Onderwerp van discussie dus. En ook over de dag en het tijdstip waarop de kermis prikkelvrij zou moeten worden is nog discussie mogelijk.

Ook de vernieuwde Markt, waarop volgend jaar de kermis wordt gehouden, zou onderwerp van gesprek kunnen zijn. Zo gaat de oppervlakte van het marktplein er netto iets op vooruit omdat de vijver en de elektriciteitskast in de nieuwe plannen verdwijnen. De nieuwe Markt levert de gemeente een forse kostenbesparing op omdat de elektriciteit direct vanuit het gemeentehuis geleverd kan worden. Zo wordt niet dubbel vastrecht betaald. Hoe die kostenbesparing zich gaat uitbetalen kan Schuurs op dit moment nog niet zeggen.

Bridge

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 14 augustus
1 M. Kleiss & E. Wijnen 63,21% 2 J. Sebregts & C. Nienhuis 61,61% 3 P. Raaijmakers & F. van de Schans 57,14%

Bridgeclub Revanche, uitslagen 14 augustus
A-Lijn: 1 H. Schalkwijk & S. Tempels 57,08% 2 M. van der Sloot & L. Bekers 56,25% 3 P. & A. van de Ven56,00% B-Lijn: 1 A. van Ewijk & G. van Heertum 67,19% 2 M. Schalkwijk & J. Kniest 58,85% 3 T. van der Kolk & S. van Lier 56,77%

Bridgeclub De Rots, uitslagen 14 augustus
A-Lijn: 1 G. Voltmann & M. van Elk 58.85% 2 K. Betten & D. Landman 57.81% 3 T. & H. IJsseldijk 54.68%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 16 augustus
A-Lijn: 1 M. Nieman & R. van Heeswijk 66,50% 2 J. & H. vd Steen 65,42% 3 A. & P. Wagenaar 61,25% B-Lijn:1 P. van Gemert & Z. Kusters 62,02% 2 M. van Overbeek & C. van Heeswijk 58,57% 3 C. & T. van Gestel 57,95%
Uitslagen 18 augustus, 24e Klumpkesdrive
1 I. de Vrught & H. Eliëns 67,73% 2 S. Panis & H. Veenstra 67,28% 3 E. Preso & J. Rutten
65,16% 4 C. & G. van den Bosch 64,12% 5 M. Box & W. Strik 63,21% 6 M. Nieman & R. van Heeswijk
62,96% 7 F. van de Schans & H. van der Steen 62,75% 8 L. & B. de la Parra 62,16% 9 G. Evers & M. Smolders 61,82% 10 M. de Groof & R. Jansen 61,71%

Honk- en softbal

JRC Ducks, programma 25-8        
PSV PH1-Ducks PH1 10:00
Nuenen Lions-Ducks BM1 12:00
Ducks JH1-All In JH1 13:00
Programma 26-8
Ducks H2-Gryphons H2 11:00
Ridderkerk Rowdies JS1-Ducks JS1 13:00
Ducks JS1-Adegeest JS1 (op het veld van Ridderkerk) 14:30
Ducks H1-Maastricht H1 15:00

Duivensport

PV De Luchtpost, Asse-Zellik 19-8, duiven 220
B. van de Brand 1-2-3-4-6-8-14
Van Rooy Platenburg 5-7
R. van de Langenberg 9-10-12-13-15
T. van de Langenberg 11
Asse-Zellik 19-8, duiven 410
C. Willems 1-2
M. van de Schoot 3-7
R. van Grinsven 4-6
F. Kapteijns 8-14
R. van de Langenberg 9
M. & N. Verbeek 5-10
T. van de Langenberg 11-15
A. Lucius & zn 12

Feestelijke heropening en open middag sporthal Pius X

Liempde - Na een ingrijpende renovatie wordt op zondagmiddag 26 augustus om 14.00 uur de sporthal Pius X in Liempde feestelijk heropend. Tot 17.00 uur staan de deuren voor iedereen wagenwijd open om een kijkje te nemen in de vernieuwde accommodatie. Een groot aantal verenigingen geeft die middag in en om de sporthal demonstraties.

Er is sinds begin juni hard gewerkt aan de grote renovatie van de sporthal en het jeugdhuis zodat het nieuwe seizoen begint met een compleet vernieuwde accommodatie. De oude versleten vloer in de sporthal is vervangen door een schitterende nieuwe vloer. De toiletten, kleedkamers en douches in de sporthal zijn compleet vernieuwd. Daarbij is nadrukkelijk rekening gehouden met gehandicapte sporters. Ook het dak van de sporthal is vernieuwd, extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Tenslotte zijn er in de gymzaal geluiddempende materialen aangebracht. Op de planning staan verder nog een nieuwe boiler voor de warmwatervoorziening. Uiteraard wordt daarbij ook weer gelet op de mogelijkheden om energie te besparen.

Ook is er een begin gemaakt met het opknappen van het buitenterrein. De goals en de handbalpalen zijn al vernieuwd. Maar er moet meer gebeuren. Zo is het asfalt van de handbalvelden in slechte conditie en aan vernieuwing toe. Het idee is om deze velden multifunctioneel inzetbaar te maken. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een ijsbaantje in de winter of beachvolleybal in de zomer. Tegelijkertijd is er overleg met een groepje Liempdenaren die zich hard maken voor een skateplek op het buitenterrein.

Het bestuur wil het buitenterrein meer bij de accommodatie betrekken. Ideeën daarvoor zijn van harte welkom. Daarnaast is het bestuur nog op zoek naar actieve Liempdenaren, organisaties en bedrijven, die op een of andere manier hieraan een bijdrage willen leveren.

Lustrumeditie Boxtel by Night is op 8 september

De verlichting is bevestigd, nu nog wachten op het startsein van de kanotocht. Foto: Mark van der Pol

Boxtel - In de avonduren over de Dommel door Boxtel varen, langs prachtig verlichtte tuinen. Het kan dit jaar voor de twintigste keer tijdens het kano-evenement Boxtel by Night, dat op 8 september gehouden wordt door kanovereniging De Pagaai. Vanaf ongeveer 18.00 uur kunnen de boten versierd worden. Het startsein wordt gegeven rond 21.00 uur, als het donker is.

Deelnemers moeten zich vooraf inschrijven omdat de organisatie niet meer dan 200 kanoërs op de Dommel wil zetten. Je inschrijven kan via: kvdepagaai@gmail.com. Deelnemers krijgen per e-mail informatie toegestuurd.

Inschrijven kost 7,50 euro per persoon inclusief kano. Bij deelname met eigen kano is dat 5,50 euro. Tijdens deze avond worden alle bruggen en ook de omgeving van het clubgebouw van de Pagaai, Voetboog 7, voorzien van sfeervolle verlichting. De bewoners die langs de Dommel wonen wordt verzocht om hun tuin te voorzien van verlichting. Enkele buurtverenigingen hebben hier spontaan zelfs een jaarlijks festijn van gemaakt.

De mooist verlichtte tuin komt in aanmerking voor een prijs. Op diverse plaatsen aan de Dommel zal muziek te horen zijn en bij het clubhuis speelt livemuziek vanaf 19.30 uur tot het vertrek van de deelnemers. Bij terugkomst kunnen deelnemers en bezoekers nog nagenieten van de kanotocht onder het genot van een hapje en een drankje. Dit wordt muzikaal ondersteund door een dj.

Meer informatie is te krijgen door te bellen naar 06-20082982 (na 18.00 uur).

BC Revanche organiseert Walnoot Bridgedrive

Boxtel - Voor Bridgeclub Revanche start het nieuwe seizoen op 28 augustus met de openingsdrive en de huldiging van de kampioenen. Een week later begint de eerste competitieronde van het seizoen 2018-2019. Op zondag 14 oktober is het weer tijd voor de grote Walnoot Bridgedrive in Gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1 in Boxtel. Iedereen die op een club of thuis dit spel speelt of als sport bedrijft kan hieraan meedoen.

Om spelers tijdens de Walnoot Bridgedrive de kans te bieden tegenstanders op het eigen niveau tegen te komen worden paren ingedeeld in een A-, B-, C- of D-lijn. In iedere lijn zijn prijzen beschikbaar. Ook worden meesterpunten gegeven aan spelers, die lid zijn van de Nederlandse Bridge Bond.
De zaal is open vanaf 13.30 uur. Er zal worden gespeeld van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur. Verwacht wordt dat de prijsuitreiking rond 17.30 uur zal plaatsvinden. De deelnemers wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn.
Inschrijven kan tot en met woensdag 10 oktober, het inschrijfgeld bedraagt 12,50 euro per paar. De inschrijving is geldig en definitief nadat dit bedrag is bijgeschreven op bankrekeningnummer NL05RABO 010 88 08 939, ten name van Bridgeclub Revanche in Boxtel.
Verdere informatie is te verkrijgen bij Bert Hermkens, Schijndelseweg 150, 0411-674246. Bij hem kan ook het inschrijfformulier, graag met vermelding van de gewenste speelsterkte, worden ingeleverd. Dit kan ook per e-mail via
bcrevancheboxtel@gmail.com.

Wekelijkse drive
Vanaf donderdag 30 augustus gaat om 13.30 uur weer de wekelijkse open drive van start. Deze staat open voor iedereen die wil bridgen en wordt gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot. Een partner is niet vereist. Als je je individueel aanmeldt voor 12.00 uur, spant Revanche zich in om een partner voor je te vinden.

Beginnerscursus
Samen met BC Boxtel faciliteert BC Revanche de beginnerscursus die vanaf woensdag 5 september gegeven wordt door Ton Walbeek. Geïnteresseerden kunnen zich bij hem melden via 06-12062672 of 0411-676278 en bij de bridgeclubs. De opzet en inhoud van deze cursus is dit jaar door de Nederlandse Bridge Bond vernieuwd en speciaal ontwikkeld voor de recreatieve bridger. Aanvang is om 20.00 uur. Op 5 september is het een kennismakingsavond: Wat is bridge? Is het een kaartspel dat iets voor mij/ons is? Op 19 september om 20.00 uur beginnen de lessen echt.

Stijve Spierentoernooi bij Taverbo-Sabo

Boxtel - Tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo opent aanstaande vrijdag, 24 augustus, traditiegetrouw het nieuwe seizoen met het Stijve Spierentoernooi. Dit toernooi begint om 19.00 uur. Vanaf maandag 27 augustus is de zaal weer normaal geopend en zullen ook de reguliere trainingen hervat worden.

Taverbo-Sabo is een actieve, bruisende vereniging met een eigen accommodatie aan de Voetboog 18 (sportpark Munsel) in Boxtel. Ben je geïnteresseerd in de tafeltennissport, loop dan eens binnen en doe een aantal keer vrijblijvend mee. Er zijn mogelijkheden voor zowel recreanten (vrij spelen op woensdagochtend en donderdagavond) als wedstrijdspelers (NTTB-competitie in het weekend of interne competitie op maandagavond).

Tafeltennis kan door zowel jong als oud gespeeld worden. Gedurende het jaar worden er ook allerlei activiteiten en toernooien georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.taverbo.nl of neem contact op met Hans van der Aa via 0411-684180.

Puck Bakker zwemt bij IJzeren Man alternatieve 'zwem-Elfstedenzwemtocht'

Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - De teleurstelling was groot in huize Bakker toen de 12-jarige Puck Bakker te horen kreeg dat ze 18 augustus niet mee kon zwemmen in de 'Elfstedentocht' van Maarten van der Weijden. De winnaar van het Olympisch goud op de 10 kilometer in Bejing mocht als enige de 200 kilometer lange tocht door het Friese water afleggen omdat er te veel 'poepbacteriën' in zaten om verantwoord in te zwemmen.

De Boxtelse Puck zou, samen met talloze andere zwemmers, het water induiken om de topzwemmer te vergezellen tijdens zijn zwemtocht voor KWF Kankerbestrijding. De kwaliteit van het water werd door het betrokken waterschap, Wetterskip Fryslân, echter te slecht bevonden om de meezwemmers verantwoord het water te laten betreden vanwege de grote hoeveelheid E.coli-bacteriën. Deze bacterie zit onder meer in uitwerpselen en kan als je wat van het besmette water binnenkrijgt maag- en darmklachten veroorzaken.

De zwemmer liet vrijdag na overleg met waterschap, gemeenten en de organisatie achter zijn monstertocht in een persconferentie weten dat hij als enige in het water zou gaan vanwege de gezondheidsrisico's. Het nieuws was een grote teleurstelling voor Puck, die Van der Weijden nabij Sneek zou vergezellen. "Het kwam als een volslagen verrassing", vertelt moeder Tessa Bakker. "Een oom van Puck had de persconferentie gezien en belde ons op om het nieuws te melden. Wij geloofden het eerst niet omdat hij wel vaker grapjes maakt."

Langzaamaan drong echter door dat het nieuws wel echt waar was. "Puck vond het ontzettend erg", laat Tessa weten. Maar de jonge zwemster liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan en herpakte zich al snel. Al haar sponsors teleurstellen door niet het water in te gaan zit niet in haar aard, dus koos de Boxtelse ervoor een alternatieve route van zo'n twee kilometer te zwemmen. Waar dat precies zou zijn was niet direct duidelijk. "De Zegenwerp was de meest veilige optie", vertelt haar moeder, "maar Puck zwemt natuurlijk het liefst in open water."

Daardoor viel uiteindelijk de keuze op De IJzeren Man in Vught. Puck wordt begeleid door zwemmer Rob van de Ven, omdat de begeleiding van een volwassene een vereiste was, zo laat haar moeder weten. Haar zwemtocht moest op korte termijn gepland worden, want waterrat Puck gaat in september ook weer van start in de reguliere zwemcompetitie. Haar zwemactie zal uiteindelijk komende dinsdag (28 augustus) om 19.00 uur bij het gratis toegankelijke gedeelte van De IJzeren Man zijn. Mensen die haar willen aanmoedigen zijn van harte welkom.

Schrijf je in voor Het Liempdse Golf Kampioenschap

Liempde/Postel - Als locatie voor Het Liempdse Golf Kampioenschap, oftewel De Liempdse, is dit jaar gekozen voor golfbaan Steenhoven in het Belgische Postel. Deze wedstrijd voor dames en heren uit Liempde wordt op vrijdag 7 september voor de 29e keer gespeeld.

Vijf jaar eerder, in 2013, werd De Liempdse ook al gespeeld op Golfbaan Steenhoven. Deze uitdagende 18-holes PAR-72 golfbaan is ontworpen door één van de eigenaars, Pierre de Broqueville, op een 120 hectare groot domein gelegen in een bosrijke omgeving. Meer informatie hierover is te vinden op www.steenhoven.be.
Bij zowel de dames als de heren wordt een Strokeplay en een Stableford wedstrijd georganiseerd. Bovendien zijn er prijzen voor de Neary, Longest en Birdies.

De deelnemers worden uiterlijk om 10.00 uur verwacht in het clubhuis, waar koffie en thee met een lekkernij wordt geserveerd. De afslag van de first flight is om 11.00 uur. Inkom van de laatste flight wordt rond 17.00 uur verwacht. Op de 19e hole ontvangt iedere flight een snackplateau en een consumptie per persoon en is er tijd voor gezellig naborrelen.
Om 20.00 uur worden de deelnemers met partner verwacht bij Café Het Wapen van Liempde waar rond 20.30 uur een streekmenu wordt geserveerd. De prijsuitreiking vindt hier plaats omstreeks 21.30 uur. De bar sluit om 01.00 uur.

Deelname aan de golfwedstrijd en de daaropvolgende feestavond bedraagt 100 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers:
• Ontvangst met koffie/thee en een lekkernij
• Greenfee
• Bittergarnituur per flight en een consumptie per persoon bij binnenkomst
• All-inclusive feestavond met streekmenu en consumpties
De kosten voor deelname aan alleen de golfwedstrijd zijn 60 euro. Partners van de spelers zijn welkom tijdens de feestavond, en hiervoor zijn de kosten 40 euro.

Aanmelden kan tot 31 augustus door een e-mail te sturen naar bert.beekmans@home.nl onder vermelding van voor- en achternaam, NGF-nummer en of je ook deelneemt aan de feestavond. Graag ook vermelden als je niet-spelende partner deelneemt aan de feestavond. Je inschrijving wordt definitief als het inschrijvingsbedrag is overgemaakt op IBAN rekeningnummer NL40 RABO 0108836827 ten name van L.H.A.M. Beekmans onder vermelding van 'Liempdse 2018' en je voor- en achternaam.
Als je door onvoorziene omstandigheden je inschrijving moet annuleren dan kan dit tot 4 september. Het bedrag zal dan worden teruggestort.

Regiomix bij JBV De Walnoot

Boxtel - Het was weer een drukte van belang maandag bij JBV De Walnoot. Zo'n vijftig sportievelingen waren te vinden op de dertig mooie buitenbanen van de jeu de boulesvereniging aan de Selissenwal 25 in Boxtel. 44 van hen gooiden een balletje mee.

De wedstrijdleiding was in handen van Gerard van de Sande terwijl de bardienst uitstekend werd verzorg door André Teulings. Tien deelnemers wisten drie partijen te winnen, van wie acht met een prijs naar huis gingen. De eerste plaats was voor Albert van der Camp. Hij behaalde 3/23 punten. Ad Pennings werd tweede met 3/21 punten, Ad Voermans derde met 3/18 punten en Hans van der Aa veroverde met 3/16 punten de vierde plek. Leo Bekers behaalde de vijfde plaats met 3/15 punten, Jo van der Heijden de zesde plek met 3/14 punten en Marlies van Vught en Grard van de Plas deelden de zevende positie met 3/13 punten.

Elke maandagmiddag vanaf 13.00 uur is iedereen welkom bij JBV De Walnoot, Selissenwal 25, 5282 SJ in Boxtel om mee te doen aan dit wekelijkse open toernooi waar elke, op tijd aangemelde deelnemer, kan deelnemen aan de regiomix. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.

16 / 16

23 augustus -14 september

Expositie Mieke Tak 'Landschap'
JBZ, Liduinahof 35, Boxtel

23 augustus -23 september

Expositie Patchwork en Quiltwerk
MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

23 augustus - september

Rondje Boxtel per kano za & zon (doordeweeks op afspraak)
10.00 uur, De Pagaai, De Voetboog 7, Boxtel

Donderdag 23 augustus

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Hobbycentrum; Workshop Beweegtuin in de HCB-Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; Workshop Werken met hout in de Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; Dagworkshop Schilderen in de HCB-Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; Workshop Textiel in de HCB-Zomerclub
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Selissenwal beweegt; sport en spelmiddag
13.30 uur, Reginahof, Wijk Selissen, Boxtel

Hobbycentrum; Wandelen in de HCB-Zomerclub
14.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Inloopavond Heemkamer
18.30 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Cultuurhistorische zomerrondleiding; Binnendommeltjestocht
19.00 uur, VVV, Markt 36, Boxtel

Kienen Aquavaria
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 24 augustus

Gratis tekenles (aanmelden)
09.30 uur, achter de Willibrordus Schol, Esch

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Selissenwal beweegt; spelletjesmiddag
14.15 uur, Reginahof, Wijk Selissen, Boxtel

Open podium in Jongerencentrum B-Town
19.30 uur, Baroniestraat 20, Boxtel

25 -26 augustus

Feestweekend 50 jaar Hoogheem (aanmelden)
Hoogheem, Boxtel

Zaterdag 25 augustus

Openbare verkoop spullen Pastorie
10.00 uur, Pastorie, Vendelstraat 2, Liempde

Jeu de Boules Toernooi
10.30 uur, Speeltuin/Park, Lennisheuvel

Dorpsfeest 50 jaar
14.30 uur, rond Kerk en Orion, Lennisheuvel

Explosion Rockets terug in de tijd van Elvis
20.30 uur, Partycentre Denziz, Stationsstraat 71, Boxtel

Zondag 26 augustus

Wandelexcursie 'Historisch fruit in Dommeldal'
10.00 uur, Groot Duijfhuis, Hoevedreef 2, Liempde

Garagesale en kindermarkt bij Buurtvereniging de Rozengaard
10.00 uur, Rozengaard, Oosterpoort 3 & 10, Europalaan 26, 30, 32, Boxtel

Kofferbaksale
10.00 uur, D'n Tip, Barrierweg, Liempde

Openstelling Groot Duijfhuis
10.00 uur, Groot Duijfhuis, Hoevedreef 2, Liempde

Lezing Patchwork
11.15 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

Feestelijke heropening en Open Dag Sporthal Pius X
14.00 uur, PIUS X, Heidonk 28, Liempde

Kienavond CV De Natneuzen
20.00 uur, Fellenoord 6, Boxtel

Zondagconcert; Kees van Houten, orgel & Marjon Strijk, sopraan
20.15 uur, Sint Petrus Basiliek, Oude Kerkstraat 20, Boxtel

Maandag 27 augustus

Alzheimer Café Regio 't Groene Woud
19.30 uur, Boxtelseweg 15, Schijndel

Dinsdag 28 augustus

Hobbycentrum; workshop Dans in de HCB-Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Hobbycentrum; Breicafé in de HCB-Zomerclub
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Jongerencentrum; Be-Chill
14.30 uur, B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Jeu de Boule Liempde, doe je mee?
19.00 uur, Gilde Sint Antonius Abt, Oude Dijk 121, Liempde

Woensdag 29 augustus

Huiskamer; rikken en jokeren
13.30 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Cultuurhistorische zomerrondleiding; Molenroute
19.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel


Vincent Bosma

Wijnanda Vork

Mijntje Lupgens