DeMooiBoxtelKrant

12 december 2018

DeMooiBoxtelKrant 12 december 2018


Nieuwe Markt wordt zondag feestelijk geopend

Foto: Sander van Kasteren

Opening is onderdeel van Kerstfair in centrum Boxtel

Boxtel - Hoewel er de afgelopen weken nog stevig doorgewerkt werd, kan het vernieuwde marktplein komende zondag tijdens de Kerstfair geopend worden. Daarmee wordt de Markt precies volgens planning opgeleverd.

Foto: Sander van Kasteren
Foto: Sander van Kasteren
Foto: Sander van Kasteren

De werkzaamheden startten in de laatste week van augustus en behelsden verschillende fases. Zo werden eerst het gedeelte voor het gemeentehuis en de Rozemarijnstraat onder handen genomen. In november werd dit deel opgeleverd, zodat onder meer de Sinterklaasintocht gevierd kon worden op de Markt. Deze week ging de laatste fase in, waarbij de trottoirs en het onderliggende leiding- en kabelwerk werden vernieuwd.

Hoewel er verschillende archeologische vondsten werden blootgelegd, hebben die de uiteindelijke tijdsplanning van de werkzaamheden niet vertraagd. Dit komt, zo laat aannemer Rasenberg Infra weten, doordat de aanleg van de waterputten voor de fontein al tijdens de eerste fase werden uitgevoerd. Hierdoor kon eventuele vertraging makkelijker worden opgevangen. Hoewel de vondsten inderdaad een kleine vertraging opleverden kon de aannemer het uiteindelijke project op tijd afronden, ook dankzij een plan B dat al klaarstond. Zo werd ook in het weekend van 24 en 25 november doorgewerkt met de aanleg van de ruim 75.000 natuurstenen keien en ruim 170.000 klinkers op het marktplein.

De opening van de Markt is komende zondag tijdens de Kerstfair. Die vindt plaats in het gehele centrum van Boxtel en duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Meer dan 70 standhouders hebben zich al aangemeld. Om 15.00 uur zal de Markt officieel geopend worden. Daarbij is een rol weggelegd voor Jas de Keistamper, die ook in september al eens kwam kijken bij de aanleg van de Markt. Ook is er speciaal voor de gelegenheid een grote kerstboom geplaatst voor het gemeentehuis. Die zal ook een rol spelen tijdens de opening, natuurlijk in kerstsfeer.

Lees verder op pagina 3

Renovatieplan Oosterhof gepresenteerd

Boxtel - Op het gemeentehuis werden maandagmiddag de nieuwe plannen voor Winkelcentrum Oosterhof gepresenteerd. Dat het winkelcentrum aan een opknapbeurt toe was, daar is vrijwel iedereen het mee eens, maar er was nog geen concreet plan waar zowel gemeente, inwoners, winkeliers als de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVvE) van het winkelcentrum zich in konden vinden. Dat is er nu wel: een beperkte uitbreiding, zonder Aldi.

Volgens wethouder Eric van den Broek loopt de discussie over het opknappen van het winkelcentrum inmiddels al bijna 20 jaar. Vanwege verschillende redenen werden de plannen steeds in een vroeg stadium als onhaalbaar bestempeld. Zo was er onenigheid over de verkeersveiligheid in nieuwe plannen, maar ook het aantal vierkante meters waarmee het winkelcentrum kon uitbreiden was lange tijd onderwerp van discussie.

Hoewel het vertrek van Aldi uit het winkelcentrum volgens de betrokken partijen niet de directe aanleiding vormt voor de doorbraak, heeft het er wel aan bijgedragen. Want hoewel het vertrek van de discounter een aderlating voor het winkelcentrum is, maakte het ook een veel beperkter uitbreiding mogelijk. Ook het aanstellen van een onafhankelijk tussenpersoon, gevonden in Astrid Kraal die binnenkort de nieuwe gemeentesecretaris is, hielp de nieuwe plannen op weg. De betrokkenen zijn eensgezind over haar positieve invloed en het werken vanuit 'wat mogelijk is' in plaats van wat niet mogelijk is.

Lees verder op pagina 5

Kaartje bezorgers

Onze bezorgers, wij zijn er trots op! Week in week uit, weer of geen weer, zij zorgen dat de krant op 16.000 adressen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch op de mat valt. Daarom zeggen wij dankjewel tegen deze jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Wil jij dat ook doen? Dat kan! Volgende week woensdag en donderdag (19 en 20 december) komen ze persoonlijk bij je langs met dit kaartje (foto) om je fijne feestdagen te wensen. Daar staat niets tegenover, maar dat mag natuurlijk wel; het is een mooie gelegenheid om jouw bezorger te laten weten dat je hem of haar waardeert.

Helaas zijn er altijd mensen die misbruik willen maken van anderen. Let daarom goed op. Heeft degene aan de deur dit kaartje niet bij zich, dan is het geen bezorger van onze krant!

Pag. 9 Foto: Willemijn Wijdenes

'Gouden' Annie en Harrie

Pag. 7 Foto: Sander van Kasteren

Mendo en Lucas blij verrast

Pag. 5 Foto: Cock Stam

Jubileum Gerlof Trommelen

Pag. 13 Foto: Cock Stam

Veldrit Tweedaagse bij Langspier

KBO-activiteiten Boxtel

Donderdag 13 decemberBridgen in De Walnoot        13.30
Handwerken in De Orion        13.30
Naverkoop kaartjes reis naar de Orchideeënhoeve en De Seniorenexpo, alleen in De Walnoot        14.00-14.30
Vrijdag 4 decemberKerstviering KBO wijk Selissen in De Walnoot        11.00
Kerstviering KBO wijk Lennisheuvel in De Orion        13.00
Dinsdag 18 decemberBiljarten in De Walnoot        13.30
Hobbymiddag in De Kinderboerderij        13.30
Woensdag 19 decemberKerstviering KBO wijk Oost in De Rots        13.30

KBO-activiteiten Liempde

Dinsdag 18 december        Mindfit in De Kloosterhof        9.00

Sportschool 040FIT maakt weg vrij voor Aldi op Fellenoord

Boxtel - Sportschool 040FIT verhuist naar Duit 12, het voormalig pand van Hipa Sports. De verhuizing zal in januari plaatsvinden. Daarmee is de weg vrij voor Aldi, dat op Fellenoord een supermarkt wil realiseren.

Vorig jaar maakte Aldi bekend dat het de twee vestigingen in Boxtel wilde samenvoegen op de locatie aan Fellenoord waar 040FIT nu gevestigd is. Dit nieuws veroorzaakte nogal wat commotie omdat niet duidelijk was waar de sportschool zich zou vestigen als Aldi het pand zou betrekken.

Nu is dat echter wel bekend: 040FIT verhuist naar de locatie waar voorheen sportschool Hipa Sports gevestigd was aan Duit 12. Voordat het zover is moet er nog wel flink verbouwd worden, zo laat de sportschool weten. In het nieuwe pand zal het vloeroppervlak, verdeeld over twee verdiepingen, ongeveer een kwart groter worden dan het nu is. Die extra ruimte zal onder meer worden gebruikt om douches aan te leggen. De sportschool verwacht twee dagen dicht te zijn tijdens de verhuizing. Wanneer die precies zal plaatsvinden wordt nog gecommuniceerd met de leden.

Aldi zal naar verwachting direct in februari, als 040FIT aan de Fellenoord is verdwenen, beginnen met de bouwwerkzaamheden bij de voormalige sportschool.

Toestemming aanleg twintig camperplaatsen aan Mijlstraat

Het perceel aan de Mijlstraat 104 waar 20 kampeerplekken gerealiseerd worden. (Foto: Google) Foto: Google

Lennisheuvel - Het Boxtelse college heeft deze week toestemming gegeven voor de aanleg van twintig standplaatsen voor campers aan de Mijlstraat. Op het perceel waar ook Installatiebedrijf Baaijens gevestigd is lag een agrarische bestemming. Door die nu te wijzigen in 'toerisme en recreatie' wordt de aanleg van de camperplaatsen mogelijk.

Volgens wethouder Peter van de Wiel sluiten de camperplaatsen aan bij de ambities van Boxtel om meer toeristen die langer dan één dag in onze gemeente blijven aan te trekken. "Nu blijven zij gemiddeld ongeveer een halve dag. Dat willen we graag rekken", aldus Van de Wiel. Bovendien is de camper-kampeerder een groeiende groep, motiveert hij het besluit toestemming te verlenen voor de bestemmingsplanwijziging. Die wijziging voorziet overigens ook in het voortzetten van het installatiebedrijf op de huidige locatie.

De eigenaars van het perceel, de familie Baaijens, laten weten dat er een directe connectie is tussen het installatiebedrijf en de aanleg van de standplaatsen voor campers. Het installatiebedrijf is namelijk zelf in staat alle benodigde voorzieningen aan te leggen. "Wij hebben elders camperplaatsen gemaakt en toen is het idee ontstaan", aldus Desirée Baaijens. Zij geeft verder aan dat de camperplekken als het een beetje meezit de komende zomer al operationeel moeten zijn.

Nieuwe doorsteek van binnenterrein gemeentehuis naar Markt heet Het Januspad

Onder toeziend oog van wethouder Eric van den Broek (r.) onthullen broers Nol (l.) en Jan van Roosmalen het naambord van de naar hun vader Janus vernoemde straat. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Niet één, maar twee pogingen waren vrijdag nodig om de nieuwe naam van de doorsteek van de binnenplaats van het gemeentehuis naar de Markt te onthullen. Nadat het touwtje van het onthullingsdoek afbrak, wat leidde tot grote hilariteit onder de aanwezigen, kwam met behulp van een ladder het bord alsnog tevoorschijn. De doorsteek gaat voortaan door het leven als Het Januspad, vernoemd naar gemeentebode Janus van Roosmalen.

In het bijzijn van negen familieleden van Janus werd de nieuwe naam onthuld. Deze werd door de gemeente verkozen uit maar liefst 165 inzendingen voor de nieuwe doorsteek. Wethouder Eric van den Broek spreekt van een blijk van waardering voor de ambtelijk medewerker in het algemeen en voor Janus, die tot midden jaren 70 van de vorige eeuw bij de gemeente werkte, in het bijzonder. In zijn ruim 40-jarige staat van dienst verrichtte Janus vele werkzaamheden voor de gemeente, waaronder marktmeester en verzorger van arrestanten die toen nog in het gemeentehuis werden vastgezet. "Hij was hier altijd in touw, iedereen kende hem", memoreerde de wethouder.

De naam 'Het Januspad', of namen van soortgelijke strekking, was populair onder de inzendingen. Ook namen als 'Keistamperspadje' of 'De doorgang' werden volgens Van den Broek meerdere malen ingezonden. Uit de zes verschillende naamsuggesties rondom de persoon Janus van Roosmalen werd uiteindelijk door middel van het trekken van lootjes een winnaar voor een leuke attentie gekozen. Die eer viel Nol, de jongste van Janus zijn tien kinderen te beurt.

De familie Van Roosmalen kreeg voorafgaand aan de onthulling van het naambord petit fours aangeboden waarop een afbeelding van Janus prijkte. Tijdens het eten van de smakelijke gebakjes, nota bene op de plek waar voorheen zijn werkkamer gevestigd was, werden eveneens smakelijke herinneringen aan de markante Boxtelaar opgehaald.

Unilux genomineerd voor slechtste slogan 2018

Boxtel - Het Boxtelse bedrijf Unilux is genomineerd voor de slechtste slogan 2018. De slogan 'Wespen horren buiten' heeft inmiddels een plek weten te bemachtigen in de top 10 van de jaarlijkse verkiezing 'Neerlands Slechtste Slogan Verkiezing 2018'.

Tot en met vandaag, woensdag 12 december, kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete slechte slogan via www.sloganverkiezing.nl. Bij Unilux op de werkvloer zijn de branche-gerelateerde woordgrapjes al jaren aan de orde van de dag. Directeur Patrick van Loosbroek reageert: "Zeker met een zomer die we dit jaar hebben gehad werden er vele grappen gemaakt en vooral op social media gedeeld." Op diezelfde social media werden regelmatig flauwe slogans en uitspraken gedeeld over de verwachte wespenplaag dit najaar. "Dan kun je daar met een product als onze horren mooi op inspelen", lacht Van Loosbroek.

"We reageren dan ook niet als door een wesp gestoken hor", reageert de Unilux-directeur gevat op de nominatie. Hij ziet de verkiezing vooral als een grote eer: "Een nominatie als deze onderstreept dat de slogan werkt zoals we hem bedoeld hebben. Wij zeggen dan dat hij twee vliegen in één klap slaat: een slechte slogan laat juist ook zien dat onze focus ligt bij goede horren."
Unilux hoort deze vrijdag al of ze de 'geuzentitel' van slechtste slogan 2018 gewonnen hebben.

Vervolg van voorpagina: opening Markt

Naast de archeologische vondsten, waarbij je natuurlijk nooit vooraf precies weet wat er tevoorschijn komt, was ook de aanleg van een drukverdelend doek een onverwachte factor. Dit heeft volgens Johan van Vlerken, die het woord doet namens Rasenberg Infra, te maken met de grondsoort onder de Boxtelse Markt. Ook werden in de beginfase enkele wijzigingen in het oorspronkelijke bouwplan doorgevoerd, zoals de aanleg van extra stroompunten om bijvoorbeeld kermiskramen van stroom te voorzien.

Wethouder Eric van den Broek beaamt dat de werkzaamheden wat hem betreft goed zijn verlopen. Hoewel het ontwerp van het marktplein tot het laatste moment werd aangepast aan wensen van marktondernemers en ook de werkzaamheden overlast hebben veroorzaakt, geeft hij aan ook veel positieve geluiden op te hebben gevangen. "Je weet van tevoren dat als je zo'n grote klus gaat klaren op zo'n centrale plaats als de Markt dat dat ook overlast en reuring gaat geven." De wethouder wijst erop dat de herinrichting van de Markt al bijna 20 jaar op de politieke agenda stond toen in 2014 eindelijk besloten werd de knoop door te hakken. "Nu we in een paar jaar tijd van planvorming tot realisatie zijn gekomen, mogen we niet ontevreden zijn denk ik", aldus Van den Broek.

Na het afronden van de werkzaamheden op de Markt zal al snel gestart worden met het volgende project om het aanzien van het centrum te verbeteren: het opknappen van de Rechterstraat en het aanpakken van de Stationsstraat. Die projecten worden momenteel ambtelijk 'aan elkaar geknoopt' onder de noemer 'Boxtel Binnen de Bruggen'. De aanleg van de veelbesproken fietsparkeerplekken in de Rechterstraat vormt daar een voorschot op. "We willen de verrommeling in het centrum tegengaan", wijst Van den Broek op de noodzaak van extra fietsparkeerplekken. Want, zo redeneert hij, je kunt moeilijk handhaven als je als gemeente wéét dat er te weinig fietsenstallingen in het centrum zijn, zoals nu het geval is.

Open kerstrepetitie Gemengd koor Ons Genoegen

Boxtel - Gemengd koor Ons Genoegen houdt op 17 december een open repetitie in het Muziekhuis aan de Passage Riche. Het koor speelt tijdens de repetitie een keur aan vrolijke kerstmuziek, begeleid door de piano. De repetitie, van 13.45 tot 16.00 uur, is gratis toegankelijk.

Ons Genoegen staat onder leiding van dirigent Miriam Zweerts en wordt begeleid door pianist Harry Termeer. Het 28-koppige koor speelt een vrolijk kerstrepertoire met nummers als 'Feliz Navidad'.
Het koor heeft inmiddels een gevorderde leeftijd bereikt en is dus ook op zoek naar enthousiaste, jonge leden. "Wij hebben een vrouwelijke bas die 93 is", lacht secretaris Jan van Roosmalen, die verder aangeeft dat plezier de belangrijkste drijfveer is van de koorleden. Daarnaast is enige zangkwaliteit ook wenselijk. "We zingen drie- of vierstemmig", aldus Van Roosmalen.

Hoewel de repetitie van 17 december in het teken van Kerstmis staat, heeft het koor niet uitsluitend kerstliederen in het repertoire. Ons Genoegen heeft namelijk meerdere optredens per jaar. "We zitten in een kring met zo'n vijf koren uit de regio", vertelt Van Roosmalen, die aangeeft dat uit die samenwerking regelmatig optredens voortkomen.

Wie eens wil komen kijken is de 17e van harte welkom, aldus Van Roosmalen. Oók mensen die niet per se bij het koor willen zingen. Wie wél interesse heeft om mee te doen kan dat die middag natuurlijk aangeven. Als ze dan zijn verhinderd, kunnen ze contact opnemen met de secretaris via 0411-678642.

Ploegerrangfestival in Ploegerspaleis Het Hof

Liempde - Het Poegerrangfestival staat aankomende zondagmiddag 16 december weer op het programma in Ploegerspaleis Het Hof. Ruim 50 deelnemers - verdeeld over 19 acts - uit de basisschoolgroepen 3 tot en met 8 gaan een nummer playbacken of zelf zingen. Dit onder het toeziend oog van Jeugdprins Cas d'n Urste en adjudant Tim. Het Ploegerrangfestival begint om 13.00 uur.

Een deskundige jury beoordeelt de optredens. In elke categorie (playbacken of zelf zingen) van de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 worden drie winnaars gekozen. De acts met de eerste prijs mogen deelnemen aan de jeugdzittingsavonden op 1 en 2 februari 2019. Ook de winnaar van de 'Vrolijke Noot', gekozen door Prins Joost d'n Echte en adjudant Tom, mag zijn of haar kunsten laten zien op deze Jeugdzittingsavonden. De 'Vrolijke Noot' is het meest carnavaleske optreden van het Ploegerrangfestival.

Het Ploegerrangfestival begint om 13.00 uur in Ploegerspaleis Het Hof, Nieuwstraat 43. De zaal gaat om 12.30 uur open. De activiteit zal rond 17.00 uur afgelopen zijn. Iedereen is van harte welkom om de optredens te komen bewonderen.

Oudjaarsbal bij Grand Café Rembrandt

Boxtel - Het Oudjaarsbal, dat traditioneel aan het einde van het jaar gevierd wordt bij Grand Café Rembrandt, kent dit jaar een iets ander programma dan gebruikelijk. In plaats van 'vaste gast' De Aggemarvanhuisaf Band zal op 29 december namelijk de coverband 'Mr. C' samen met een speciale gast de muziek verzorgen.

De Aggemarvanhuisaf Band (DAB) is de grondlegger van de avond maar moest dit jaar wegens andere muzikale bezigheden helaas verstek laten gaan. De coverband Mr. C., wat staat voor Midnight Rose Candystore, staat echter ook garant voor een avond vol spetterende muziek. Disco, soul, rock and roll, top 40 nummers, het komt allemaal voorbij. De band bestaat uit tien muzikanten die van iedere show op geheel eigen wijze een feestje maken. In 2015 was de band onder de naam G@zzerop ook al van de partij op het Oudjaarsbal. Vorig jaar zorgden ze bovendien samen met DAB voor het muzikale programma.

Om de avond nog completer te maken treedt er ook nog een 'special guest' op. Dit gastoptreden wordt verzorgd door Pim Lavaleije die dit jaar de rol van Judas in de Boxtelse editie van Jesus Christ Superstar vertolkte. Pim zingt enkele nummers met Mr. C. maar treedt ook solo op begeleid door gitarist Max Denteneer.

Entreekaarten voor het Oudjaarsbal zijn voor 7,50 euro te koop bij Grand Café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 en bij Sigarenmagazijn Voets aan de Rechterstraat 5. Ze zijn ook telefonisch te bestellen via 06-44926257. De avond begint om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur.

Vrouwencontact Boxtel

Donderdag 13 decemberKerstmarkt Keulen, vertrek vanaf Eetcafé De Oude Ketting        10.00
Woensdag 19 decemberKerstviering De Walnoot        19.30

Iedere maandag        Yoga in De Walnoot        13.00
Iedere dinsdag wandelen, vertrek vanaf Breukelsplein        13.00
Iedere woensdag        Gym in de Angelaschool groep 1        19.00-20.00
Groep 2        20.00-21.00
Iedere donderdag        Nordic Walking, vertrek vanaf de Markt        09.00

Kerststukjes maken bij De Kinderboerderij

Boxtel - Bij De Kinderboerderij kunnen jeugdige Boxtelaren op woensdag 19 december kerststukjes maken. Deelnemers nemen zelf een potje of schaaltje en een tuinschaartje mee. Voor de rest van het materiaal wordt gezorgd. Ook mogen zij een sfeervol windlichtje maken in de huiskamer aan het Apollopad, daarvoor hoeven ze niets mee te nemen. De activiteit is van 14.00 tot 15.00 uur en deelname is gratis.

De Kinderboerderij in Boxtel is op eerste en tweede kerstdag, oudjaarsdag en op 1 januari gesloten. De rest van de kerstvakantie is de boerderij geopend volgens de reguliere openingstijden.

Doggy Shoot bij B-Town

Boxtel - Om alvast in de kerststemming te komen organiseert Jongerencentrum B-Town op woensdag 19 december een 'honden-foto-shoot' in kerstsfeer. Van 19.30 tot 22.00 uur zijn trouwe viervoeters en hun baasjes welkom om een leuke kerstfoto te laten maken. De foto's staan nog dezelfde week op de website www.btown.nl. Daar zijn ze gratis te downloaden.

Vrouwencontact Liempde

18 december        Mindfit in De Kloosterhof         9.00
20 december        Kribkesroute wandelen vanaf de Vuurput        19.00

BoekProeverij in Bibliotheek

Boxtel - Bibliotheek Boxtel houdt op 18 december een zogenaamde 'BoekProeverij'. Tussen 14.00 en 15.00 uur kunnen Boxtelaren zich daar gratis laten informeren over onlangs verschenen en bijzondere titels.

'Doppeninzamelaars' halen meer dan 1.000 kilo op voor KNGF

Boxtel - De Boxtelse familie Van Hummel, die al sinds geruime tijd plastic doppen inzamelt voor KNGF Geleidehonden, heeft vorige week voor de eerste keer haar 'eigen' doppencontainer laten legen. Het bedrijf MSB stelde de container zo'n drie maanden geleden beschikbaar aan de familie. De container stelde de familie in staat veel grootschaliger doppen in te zamelen. In drie maanden leverde dat ruim 1.100 kilo aan plastic doppen op.

Dit meldt de familie verheugd aan DeMooiBoxtelKrant. Naast de container sponsorde MSB ook de transportkosten van Boxtel naar Tilburg. Daar worden de doppen verwerkt. KNGF krijgt per gewicht een bepaalde vergoeding voor de doppen. Van dit geld kunnen geleidehonden worden opgeleid.

In Boxtel hebben zich inmiddels verschillende scholen achter het idee geschaard, zoals basisschool De Spelelier. "Daar hebben wij vandaag voor de tweede maal de doppenkliko leeggemaakt", aldus Marja van Hummel. Ook basisschool De Hobbendonken spaart sinds drie weken mee. Praktijkonderwijs, onderdeel van het Baanderherencollege, heeft afgelopen maandag óók 40,3 kg doppen gebracht. Daarmee lijkt het inzamelen in Boxtel nu écht lekker van de grond te komen.

Cultuurverbinder Romijn Conen stelt zich in januari voor aan gemeenteraad

Cultuurverbinder Romijn Conen (51). (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - De Boxtelse cultuurverbinder, Romijn Conen, zal zich in januari presenteren aan de gemeenteraad. Dit zegt het college toe in een antwoord op vragen die de BALANS-fractie heeft gesteld. De raad gaf in augustus al aan graag kennis te maken met de cultuurverbinder.

De oppositiepartij vroeg zich verder af wat eigenlijk de belangrijkste verdiensten zijn van Conen in zijn rol als cultuurverbinder de afgelopen acht maanden. Conen was die tijd vooral druk met het leggen van contacten, het aanvragen van subsidies en regelingen voor culturele evenementen en het inrichten van een culturele broedplaats op de eerste verdieping van de Boxtelse bibliotheek, zo valt te lezen in de antwoordbrief.

Ook presenteerde hij op 22 november enkele concrete projecten aan het Boxtelse publiek tijdens een open bijeenkomst. Daarop kwamen vertegenwoordigers van enkele partijen af, maar niet de hele Boxtelse politiek was daar vertegenwoordigd. In januari zal dit wel zo zijn als Romijn zich voorstelt aan de raad.

Gerlof Trommelen viert 25-jarig jubileum als zanger

Foto: Cock Stam

Liempde - Zanger Gerlof Trommelen heeft afgelopen weekend in De Serenade in Liempde zijn 25-jarig jubileum als muzikant gevierd. Hij vierde zijn jubileum samen met verschillende muzikanten uit Boxtel en Liempde die hij de afgelopen jaren leerde kennen.

Tijdens het jubileumprogramma dat op zaterdag en zondag werd gespeeld kwam een breed scala aan muziek voorbij. Samen met muzikanten van Eacht One, met wie hij 25 jaar geleden als muzikant begon en De Aggemarvanhuisaf Band, de Kromploegers en zijn huidige band The Herriecanes, trakteerde Gerlof het publiek op nummers als 'Du' van Peter Maffay en 'I feel Good' van James Brown. Tussen de livemuziek door verzorgden dj Toon Sjek op zaterdag en Nie Te Houwe op zondag een muzikaal programma.

Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam

Ook greep Gerlof zijn jubileum aan om zijn eerste single 'Sing' te promoten, waarmee hij met de verkoop geld ophaalt voor de behandeling van de spierziekte ALS.

Vervolg van de voorpagina: Renovatieplan Oosterhof gepresenteerd

Een impressie van de maandag gepresenteerde plannen voor Winkelcentrum Oosterhof. Foto: Gemeente Boxtel

In de nieuwe plannen krijgt het winkelcentrum een beperkte uitbreiding. Ook worden zo'n 27 extra parkeerplekken aangelegd. Die worden aan de noordzijde en westzijde van het winkelcentrum gerealiseerd. Om de verkeerssituatie veiliger te maken wordt aan de Maastrichtsestraat een kleine laad- en loshaven gemaakt. Dit betekent dat vrachtwagens het fietspad niet meer hoeven te kruisen. De 'knik' aan de noordkant van het winkelcentrum zal uit het fietspad verdwijnen. Bovendien wordt dit pad volledig vrijstaand. Het gebouw van de voormalige peuterspeelzaal 'Olleke Bolleke' dat Jumbo nu als opslag gebruikt zal plaats maken voor parkeerplekken. Jumbo krijgt er per saldo wel extra ruimte bij. Zoals het er nu naar uitziet wordt de kantine bovenop de huidige winkel gerealiseerd en zal het pand aan de zijde van Princenlant extra ruimte krijgen.

De omwonenden die zich maandag meldden tijdens de informatiemarkt in het gemeentehuis zijn overwegend positief dat er eindelijk iets gaat gebeuren met het winkelcentrum. Dat is op zich al winst, want in het verleden vielen de plannen niet altijd in goede aarde bij omwonenden. Wel blijven de verkeersveiligheid en het aantal beschikbare parkeerplekken punten van zorg voor hen. Ook Jan de Vreede, voorzitter van Wijkorgaan Boxtel Oost, is gematigd positief.

Op maandag 17 december zullen de gemeente en aannemer Hurks de koopovereenkomst voor de benodigde grond tekenen. Toch tempert de gemeente de verwachting voor wie denkt dat de plannen nu snel rond zijn. De precieze invulling van het winkelcentrum moet nu worden uitgewerkt door Hurks, de ondernemers en CVvE. Daarbij worden ook zaken als de uitstraling van het winkelcentrum bepaald. Als alles meezit kan in mei 2019 de benodigde wijziging voor het bestemmingsplan worden ingediend bij de gemeente. Dat zou betekenen dat de verbouwing in het beste geval in de tweede helft van 2019 van start gaat.

(Advertorial) Winterbraderie Sint-Oedenrode: Samen genieten van ultiem decembergevoel

Sint-Oedenrode - Op zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur staat het centrum van Sint-Oedenrode weer in het teken van de winterbraderie. Een mooie beleving voor jong en oud. Je vindt er originele kraampjes, een knetterleuk sfeerplein met muziek, bijzondere ambachten, een authentiek straatorgel, een levende dierenstal, lekker eten en drinken en veel, heel veel gezelligheid. Kortom: beleef het ultieme decembergevoel. Verrassend groots genieten: Natuurlijk! Sint-Oedenrode.

De winterbraderie in Sint-Oedenrode is telkens weer een mooi sluitstuk van het jaar. Winkeliers gooien gastvrij hun deuren open, een lange slinger met kramen vult de sfeervolle winkelstraten.

Straattheater
Er is van alles te beleven. Uiteraard ontbreekt onze dorpsmascotte 'Rodi' niet. Markante figuren brengen hier en daar een straattheater ten tonele. De kans is groot dat de kerstman ook een bezoek brengt aan de winterbraderie. En ook Scrooge, de hoofdpersoon uit de roman 'A Christmas Carol' van Charles Dickens kun je tijdens deze winterbraderie tegen het lijf lopen. Met zoveel fijne mensen zal hij hier vast het licht gaan zien en zich bekeren tot het goede.

Sfeerplein culinaire driehoek
Nieuw dit jaar is het sfeerplein op de culinaire driehoek (in de driehoek Hertog Hendrikstraat-Heuvel-Kofferen)! Na het shoppen geniet je hier lekker van een gratis glühwein of warme choco. Ook de innerlijke mens komt zeker aan zijn trekken. Onze lokale zangeressen Saskia en Carine van 'CenS' dagen je uit om op hun muzikale klanken een deuntje mee te zingen of stil te genieten van het samen zijn.

Vrolijke noten
Afwisselend de hele dag door hoor je de vrolijke noten van onder meer het lokale kerstmannenorkest en andere blaasorkesten. Kortom: …..volop vertier voor iedereen! Verrassend groots genieten? Dat doe je in Natuurlijk! Sint-Oedenrode.

Opening Kribkesroute Liempde met Alpacawandeling

Liempde - De zevende editie van de Kribkesroute wordt aanstaande zondag 16 december feestelijk geopend met tal van activiteiten in en rondom D'n Liempdsen Herd in het centrum van Liempde. Bezoekers kunnen deze dag met alpaca's langs de kerststallen wandelen. De Kribkesroute bestaat uit drie wandelroutes, een speciale rolstoelvriendelijke en een kinderroute. In totaal zijn 230 kerststallen te bewonderen. De route is te lopen tot en met zondag 6 januari 2019.

Op zondag 16 december staat vanaf 13.00 uur een zestal alpaca's in het Concordiapark. Deze lopen - onder begeleiding - met groepjes bezoekers mee langs de kerststallen in het centrum. Vanaf 13.30 uur zijn er muziekoptredens van Op naor d'honderd, Noottoestand en het koor De vrolijke noot. In Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd speelt de Liempdse toneelgroep Gère gedaon om 14.00, 15.00 en 16.00 uur het kersttoneelstuk 'Tableau Vivant'. Om 14.30 uur wordt de Kribkesroute officieel geopend door wethouder Peter van de Wiel bij het Oude Raadhuis.
In D'n Liempdsen Herd is een expositie van vijftig papieren kerststallen te zien en worden kerststallen en -groepen verkocht. Ook is de expositie van de Liempdse schilder Jan Verhoeven te bezichtigen. Kinderen kunnen in workshops - onder begeleiding van Oplage 12 - kerststukjes en wenskerstballen maken. Deze wenskerstballen kunnen opgehangen worden in de kerstboom buiten bij D'n Liempdsen Herd. Hier staan ook vuurkorven waar kinderen onder begeleiding marshmallows kunnen roosteren. Op het terras van Café Het Wapen van Liempde worden wafels gebakken.
's Avonds is Liempde bovendien verlicht met sfeervolle verlichting. Neem voor een sfeerimpressie een kijkje op www.kribkesrouteliempde.nl of www.facebook.com/kribkesroute.

Kribkesletterpuzzel
Bezoeker van de Kribkesroute kunnen meedoen aan de Kribkesletterpuzzel. Langs de routes staan negen borden met daarop een letter, die samengeveogd moeten worden tot een woord. De oplossing kan ingevuld worden op de bon van de routefolder en worden ingeleverd in de brievenbus bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. Onder de goede inzendingen wordt een aantal Op Liemt Gemunt-bonnen verloot. Winnaars ontvangen automatisch bericht.

Digitale wandelroute
Vanaf 15 december liggen de routefolders bij de deelnemende horecagelegenheden en bij de startlocatie aan het Raadhuisplein. Deze is ook te downloaden via www.kribkesrouteliempde.nl. Daarnaast is er een digitale route beschikbaar via een wandelapp, die eenvoudig te downloaden is via de QR-code op de routefolder en via de appstore op de mobiele telefoon (naam app: Routes in Het Groene Woud).


MUBO exposeert kunstwerken van 22 Boxtelaren

Kunstwerk van Marianne Hol. (Foto: MUBO) Foto: MUBO

Boxtel - Museum Boxtel (MUBO) is van 15 december tot en met 10 maart 2019 podium voor amateurkunstenaars om hun kunstwerken te exposeren. Aan de oproep om zich hiervoor aan te melden hebben 22 Boxtelaren gehoor gegeven. Dat heeft geleid tot een expositie met een grote variatie aan kunstuitingen van schilderkunst en beeldhouwkunst tot kunstfotografie en dichtkunst.

Uit de enthousiaste aanmeldingen is een expositie samengesteld met een grote mix aan kunstvormen. De bezoeker kan genieten van schilderkunst, beeldhouwkunst, kunstfotografie, keramiek, houtsculptuur, dichtkunst, naaldkunst, sieraden en collages. Het zijn stuk voor stuk werken waarin de kunstenaar zijn hart en ziel heeft gelegd. De expositie is in nauwe samenwerking met de enthousiaste exposanten tot stand gekomen. Tijdens de looptijd van de expositie kan de bezoeker ook kennismaken met de kunstenaars. Gedurende de reguliere openingstijden zijn er altijd wel een of meerdere kunstenaars aanwezig om mee in gesprek te raken. Ze zijn dan te herkennen aan een badge met daarop hun naam.

Bovendien worden tijdens de looptijd van de expositie op alle zondagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur in de ontvangstruimte van MUBO demonstraties/presentaties gegeven door een of meer exposerende amateurkunstenaars. De 'kunstenaar van dienst' laat dan zien hoe hij of zij te werk gaat en vertelt op welke wijze het kunstwerk tot stand komt. Aan bod komen het maken van keramiek-sieraden, het maken van werken in gemengde technieken/collages, beeldhouwen, keramiek en natuurlijk schilderkunst. Op de website van MUBO (www.muboboxtel.nl) is te vinden welke kunstenaar op welke zondagmiddag aanwezig is voor de demonstratie.

De entreeprijs voor volwassenen is 4 euro en voor kinderen van 12 jaar en ouder 2 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Het MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gedurende de feestdagen is MUBO ook open op tweede kerstdag woensdag 26 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: Rini van Oirschot

Indenhof
De naam Indenhof doet de cultuurhistorie alle eer aan. Het gebied vijver en boomgaard wordt gekenmerkt door een rijke geschiedenis. Magdalena van der Stappen overleed in 1645 en beschreef in haar testament dat tien huisjes ingericht moesten worden voor arme oudere vrouwen. Die huisjes zijn inmiddels omgebouwd tot huurwoningen en de VVV en Heemkamer zijn er in gehuisvest.
In 1650 werd er naast het vrouwengasthuis Het Hofje ook een huis voor arme mannen gesticht. De arme vrouwen en mannen maakten gebruik van de boomgaard die dus zeker 370 jaar oud is, maar mogelijk nog ouder.

De naam Indenhof verwijst verder onder andere ook naar de kwekkende eendjes in de gemeentevijver en naar verbondenheid en ontmoeting. Petra van Esch is de bedenkster van de naam en mocht bij de opening van het parkje uit handen van wethouder Eric van den Broek een pakket met streekproducten in ontvangst nemen.
Bron: website SP Boxtel

Foto: Heemkunde Boxtel
Foto: Heemkunde Boxtel
Foto: Rini van Oirschot

0900-8844 een kwestie van veel, heel veel geduld.
Geen spoed, wel politie…. Zet de koffie klaar en ga er maar eens rustig voor zitten. Het bellen naar het 0900-8844 nummer van de Politie vraagt enig doorzettingsvermogen.

Vorige week las ik op de site van deze krant dat bij een aanrijding met een kindje de bestuurder van een kleine donkere auto was doorgereden. Bij het uitlaten van onze hulphond in opleiding zag ik bij ons in de wijk een kleine donkere auto staan met nog redelijk verse schade. Ik heb van de auto en het kenteken foto's gemaakt en dacht 'ik ga eens bellen met de politie voor mijn goede daad van deze week'.
Ik heb eerst de hond verder uitgelaten en heb natuurlijk en vanzelfsprekend zijn poep keurig opgeruimd. Thuis gekomen heb ik het 0900-8844 nummer gebeld. Dit is namelijk zo'n situatie waarvoor je geen 112 gaat bellen.

Maar goed, na het beantwoorden van de vraag in welke gemeente ik de politie wilde spreken, werd ik snel doorverbonden met de politie Brabant Noordoost. Een vriendelijk stem gaf aan dat ik een ogenblijk geduld moest hebben. Na 3 minuten wachten ben ik eerst maar eens koffie gaan zetten. Ik heb de telefoon op de luidspreker gezet en ben er met de koffie in mijn hand maar eens voor gaan zitten. Ik kreeg het idee dat het wel eens een lange zit kon worden.

Ik zal jullie niet vervelen met wat ik nog meer heb gedaan, maar na precies 25 minuten en 42 seconden wachten kreeg ik eindelijk een medewerker van de politie aan de lijn. Na wat vragen te hebben beantwoord gaf hij aan dat hij de 'zaak' zou gaan uitzetten. Dit gaf mij niet een erg warm gevoel, maar daar kom ik straks nog even op terug.

Ik beschik gelukkig nog over telefoonnummers van een aantal wijkagenten en heb via de WhatsApp de foto's van de auto doorgestuurd. Hierna was binnen 10 minuten een politieauto ter plaatse om de auto en de schade te controleren, waarvoor dank. Gelukkig of helaas bleek deze auto niet de auto te zijn waar naar gezocht werd.

Maar goed, het vervolg op mijn telefoongesprekje hebben jullie nog van mij tegoed. Ik had zaterdag gebeld met 0900-8844 en maandag werd ik door de politie Boxtel gebeld met de vraag wat ik precies had verteld en of de auto er nog stond. Tsja, zeg het maar…

Nu nog even terug naar 0900-8844. Geen spoed wel politie. Als je als politie verwacht dat de burger informatie aan je geeft, zorg dan dat het nummer goed bereikbaar is en dat je als beller snel wordt geholpen. Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat de politie veel tips misloopt door de slechte bereikbaarheid van dit overigens niet gratis nummer. Ik hoop dat het in 2019 snel verbetert.

O ja, en dan nog even dit. De bezorgers van deze gratis krant komen binnenkort ook weer langs. Vergeet ze niet een passende beloning te geven voor de trouwe bezorging.

Wielermaatjes Lucas en Mendo ontmoeten hun held Tom Dumoulin

Lucas (l.) en Mendo tonen trots hun door Roy Curvers en Tom Dumoulin gesigneerde wielertenue. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

SBS6-programma 'Fijne Kerst!' laat wens uitkomen

Boxtel - De 12-jarige Lucas Arts en de eveneens 12-jarige Mendo van Leeuwen werden eind november flink verrast toen bleek dat ze in het SBS6-programma 'Fijne Kerst!' zaten. Nóg groter was de verrassing toen de twee junioren van Wielervereniging Schijndel in Sittard ineens oog in oog stonden met hun idool Tom Dumoulin, die beiden ook nog een gesigneerd wielertenue van zijn ploeg Team Sunweb aanbood. Het is voor het tweetal een fijne afsluiter van een vervelende periode.

De uit Boxtel afkomstige Lucas begon zo'n drie jaar geleden met wielrennen bij Wielervereniging Schijndel (WVS). In die periode was de uit Maaskantje afkomstige Mendo ook net gestart bij de vereniging. Allebei komen ze uit een gezin waarbij de wielersport met de paplepel ingegoten werd. Het is dus niet zo vreemd dat beide jongens dezelfde idool hebben: wielrenner Tom Dumoulin. De twee hebben daarnaast nog iets gemeen: op het oog zijn het wel twee normale tienerjongens, maar daarnaast zijn het ook enorme doorzetters.

Mendo leed namelijk als kleuter aan kanker. Hij overleefde de ziekte weliswaar, maar de gevolgen ervan ondervindt hij nog regelmatig bij het sporten. Aan zijn ziekte hield hij littekenweefsel over in zijn borstkas, waardoor hij bij een hoge hartslag flinke pijn op zijn borst voelt. Ondanks dat heeft Mendo toch een droom: een goede veldrijder worden. Hij liet zich het afgelopen jaar daarom niet weerhouden door zijn beperking en knokte door met een speciaal trainingsschema om toch op conditie te blijven. Ook Lucas heeft het nodige doorzettingsvermogen: hij heeft autisme, waardoor hij soms wat gevoeliger kan reageren dan andere kinderen. Bovendien liep hij het afgelopen jaar een ernstige liesblessure op waardoor hij negen maanden niet kon fietsen.

De twee jongens hebben dus niet bepaald het fijnste jaar achter de rug. Dat vond ook clubgenoot Cas Krebbers (11) die het tweetal opgaf voor het SBS6-programma 'Fijne Kerst!'. In dit programma zorgen twaalf bekende Nederlanders ervoor dat de kerstwensen van mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken uitkomen. Het bijzondere verhaal van Mendo en Lucas spreekt de redactie klaarblijkelijk aan, want hun wens om Tom Dumoulin te ontmoeten wordt geselecteerd om uitgevoerd te worden.

De ouders van het tweetal worden kort van tevoren op de hoogte gesteld. Ze besluiten Lucas en Mendo met een smoesje naar de trainingsbaan in Schijndel te lokken. Daar staat presentator Dennis van der Geest de jongens al met draaiende camera op te wachten. "Ik dacht: wat gebeurt hier nu?!", drukt Lucas zijn verbazing uit. Samen met de filmploeg gaat de trainingsgroep van de twee jonge wielrenners op weg naar Sittard.

Lucas vertelt met een glimlach op zijn gezicht dat hij geen idee had waar de reis naartoe ging, hoewel hij de navigatie van de bus waarin de groep zat goed in de gaten hield. Om alvast in de kerstsfeer te komen wordt tijdens de busreis kerstmuziek gedraaid, vertelt Lucas met een blik die verraadt dat dát van hem niet per se had gehoeven. Toch was ook die busreis al een feestje, aldus Lucas' moeder Suzanne.

Op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard rijden de jongens verschillende ronden over de buitenbaan achter een auto waarin het camerateam zit. Ook rijden ze met GoPro-camera's in hun fiets rond. De twee jonge wielrenners vinden dit natuurlijk al prachtig, maar de échte verrassing komt pas als niet alleen Sunweb-renner Tom Dumoulin, maar ook ploeggenoot Roy Curvers zich aan hen voorstelt.

De wielerclinic die eigenlijk op het programma staat kan vanwege het slechte weer niet helemaal gereden worden, maar toch fietsen Lucas en Mendo een aantal ronden samen met hun wieleridolen. Ook krijgen ze trainingsadvies van hen en hebben ze 'gewoon' wat gepraat, legt Mendo uit. Om het feest helemaal compleet te maken krijgen Lucas en Mendo een door beide renners gesigneerd wielertenue cadeau.

De twee jongens hebben een 'ontzettend mooie' dag gehad, zo geven ze aan. Zeker omdat hen aan het einde van de uitzending nóg een grote verrassing te wachten stond. Wat dat precies was? Dat mag het tweetal nu nog niet zeggen.

Het programma 'Fijne Kerst!' is vanaf is vanaf 17 december dagelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6. De aflevering met daarin Lucas en Mendo is die van dinsdag 18 december.

Mijn Mooi Boxtel: Marcel Nooijen

Foto: Marcel Nooijen

Een foto van een weiland via het fietspad van Munsel richting Selissen. Als ik naar mijn werk ga dan kom ik dit regelmatig tegen; de mooie mist en kleuren in de lucht.

Annie en Harrie Steenbekkers vieren hun gouden bruiloft

Annie en Harrie zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Foto: Willemijn Wijdenes

Boxtel – Of ze elkaar toen echt pas voor de eerste keer zagen, daar zijn de meningen over verdeeld, maar één ding is zeker: toen Annie van Boxtel in 1963 haar nieuwe buurjongen Harrie Steenbekkers zag, was ze direct verkocht. Diezelfde avond gingen ze samen naar de Boxtelse kermis en was hun verkering een feit. Morgen, donderdag 13 december, zijn ze vijftig jaar getrouwd.

"Ik kwam binnen lopen met een rood hoofd", lacht Annie, "dus mijn moeder vroeg 'wat heb jij gedaan?'. 'Die jongen riep hallo tegen mij', zei ik." Harrie was bij de marine en net terug van een lange reis naar Curaçao. Zongebruind en strak in uniform betrad hij het huis op Zandvliet waar zijn ouders naartoe waren verhuisd toen hij op zee was. Hij zag zijn nieuwe buurmeisje ook wel zitten. Na die avond op de kermis bracht hij haar thuis. "En sindsdien zijn we aan elkaar blijven hangen", aldus Annie. "Dat was op 18 augustus."

Tijdens hun verkering was Harrie veel weg - dan weer zes weken, dan tien, dan een paar keer een half jaar - maar hun liefde hield stand. Na vijf jaar trouwden Harrie en Annie. Of daar een romantisch aanzoek aan vooraf ging? Het gouden paar moet lachen. "We kregen een huis in de Van Oschstraat, wat nu de Van Leeuwenstraat is", vertelt Harrie. "En ongehuwd samenwonen was in die tijd echt geen optie." En dus trouwde het jonge stel. Een jaar later werd zoon Ron geboren.

Als Harrie voor zijn werk bij de douane in het Rotterdams havengebied aan de slag gaat, verhuist het jonge gezin naar de Maasstad. "Ron was toen nog maar een week of acht oud", herinnert Annie zich. "Ik had ons huis daar nog niet eens gezien, Harrie had alles geregeld. We zetten de kinderwagen in de auto en gingen." Ze hadden het goed naar hun zin in de grote stad, al was het ver weg van de familie. "Telefoon hadden we toen niet, maar we probeerden elke twee weken naar Boxtel te gaan", vertelt Annie. "En ze kwamen natuurlijk ook bij ons op bezoek."

Acht jaar later keren ze terug naar Boxtel, omdat Harrie hier in de buurt geplaatst wordt voor zijn werk. Ze gaan op Oost wonen, de jonge wijk die toen nog in volle ontwikkeling was. Eerst in een huurhuis, omdat ze een tijd uit Boxtel weg waren geweest kregen ze geen woning, en later kochten ze er een huis. Toen ze 22 jaar geleden naar Breukelen verhuisden, kochten Ron en zijn vrouw Erna dat huis, waar zij nu nog steeds wonen met kleinkinderen Daniëlle en Thimo.
"We hebben een mooi gezinnetje", zegt Annie. Harrie is het daar roerend mee eens. De gezellige woonkamer in hun appartement hangt en staat dan ook vol met familiefoto's. Afgelopen zomer zijn ze met z'n allen op vakantie geweest naar Spanje, ook met Daniëlles vriend Jeroen erbij, om te vieren dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. En de dag zelf vieren ze ook met het gezin, lekker uit eten met z'n zevenen. De dag erna geeft het 50-jarig paar een groot feest voor vrienden en familie.

Op de vraag wat het geheim is van vijftig jaar getrouwd zijn, antwoordt Harrie: "ze zeggen altijd 'geven en nemen', en dat is ook zo." En je eigen ding doen, aldus Annie: "Harrie gaat elke twee weken een avond kaarten en ik tennis een paar keer per week. En samen met mijn zus ga ik elke week wandelen." "En ik heb mijn volkstuin", vult Harrie haar aan. "We zijn allebei gezond, dat is ook heel belangrijk. Daardoor zijn we ook in staat om ons ding te blijven doen."

Ter afsluiting van het interview merkt de reporter van DeMooiBoxtelKrant nog even op dat het toch frappant is dat ze al heel hun leven in Boxtel woonden, maar elkaar pas voor de eerste keer zagen toen ze buren werden. "Dat is niet helemaal waar", zegt Annie, "ik weet dat niet meer, maar je zei dat je me ooit eerder hebt gevraagd, bij het zwembad in het Molenwijks Ven." Harrie kan het zich niet herinneren, "maar het zou goed kunnen hoor." Het maakt nu gelukkig niets meer uit, want waar ze elkaar ook voor het eerst ontmoetten, Annie en Harrie hebben met hun halve eeuw getrouwd zijn samen een prachtige mijlpaal bereikt. Dus het is hoe dan ook maar goed dat ze 55 jaar geleden buurjongen en buurmeisje werden.

We spreken af op zijn werk, ik ben iets te vroeg en wacht bij de receptie. Keurig op tijd en met een charmante glimlach komt hij me ophalen, deze breedgeschouderde man.
Hij vertelt me over het nest waar hij vandaan komt. Zijn moeder was een zachtaardige vrouw, zijn vader was beroepsmilitair en regelmatig op missie naar oorlogsgebieden. Op die momenten was hij als oudste kind de man des huizes, die naast zijn moeder het gezin draaiende hield. Niet dat zijn ouders hem vroegen om dat te doen. Er was voor hem geen enkele twijfel om deze rol met volledig verantwoordelijkheidsgevoel te pakken. Hij deed het gewoon.

Het bracht hem leiderschapskwaliteiten; door het vuur gaan voor zijn zusje dat geplaagd werd op school. Het zorgde voor focus en hard werken, om zowel op school als thuis alles goed te laten lopen. Hij was een van de weinige studenten die zijn studie zelf financierde met bijbanen en binnen vier jaar afrondde.
En het bracht hem zijn warsheid voor autoriteit. Wie maakt hem wat, hij die al vanaf zo jonge leeftijd de lijnen van zijn leven zelf uitzet.

Met succes, want het heeft hem daar gebracht waar hij nu staat. Elk project weet hij tot een goed einde te brengen, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Wat hem enorm frustreert zijn de conflicten met zijn baas die zijn groei in de weg staan. Het zit hem zo in de weg, dat hij bommetjes gooit onder projectvergaderingen als zijn plan opzij wordt geschoven. Daarmee creëert hij tijd om achter de rug van zijn baas strategietjes te bedenken om de koers toch gewijzigd te krijgen. Hij is er trots op, dat hij het allemaal kan. Tegelijkertijd voelt hij zich steeds vaker eenzaam, en van dat rotgevoel, daar wil hij vanaf.

We gaan aan de slag. Regelmatig probeert hij ook mij te verleiden tot strijd. 'Overleven in oorlogsgebied, daar waar er geen oorlog is.' Als ik die woorden naar hem uitspreek wordt hij stil. Het is het moment in de coaching dat hij beseft dat hij jarenlang aan het strijden is geweest met zichzelf. Met het feit dat hij zich zo alleen heeft gevoeld, en zo verantwoordelijk. Dat er in zijn jonge jaren en puberteit niemand was die hem steunde. Het maakt hem razend en dat gevoel is zo sterk dat hij dat in de buitenwereld gooit door te strijden met zijn baas.

Hij laat zijn schouders zakken en kijkt me wanhopig met tranen in zijn ogen aan. Ik kijk niet in de ogen van een 48-jarige man. Voor me zit het jongetje van 6, dat zo veel volwassen verantwoordelijkheid voelde en niet wist hoe die te dragen. Het was ook niet zijn taak.
Het zal een klus worden: het heel voorzichtig afleggen van zijn wapenuitrusting om meer in verbinding met zijn omgeving te gaan leven. Zijn focus en vastberadenheid gaan hem helpen. Zijn baas biedt hem hulp, hulp die hij schoorvoetend accepteert. De eerste stap is gezet.

De Beemden

Beemden Foto: BS De Beemden

De Sint en vier van zijn pieten wilden dit jaar per luchtballon een bezoek brengen aan basisschool De Beemden. Om de landingsplaats af te bakenen vormden de kinderen en ouders een groot kruis op het schoolplein. Helaas ging het mis en landde de Sint in een nabijgelegen weiland. Gelukkig kwam de Goedheiligman door te liften toch nog met een auto aan op de school.

Eerst bracht de Goedheiligman een bezoekje aan de kleuterklassen, later bezochten de groepen 3, 4 en 5 de Sint in de versierde speelzaal. Er werden tekeningen gegeven, versjes voorgelezen en dansjes gedaan. En alle klassen mochten met de Sint en de Pieten op de foto. Iedereen genoot volop.

Bij De Beemden zocht het dit jaar hogerop, hoewel de Sint uiteindelijk toch per auto moest komen... (Foto: BS De Beemden) Foto: BS De Beemden
Beemden Foto: BS De Beemden
Beemden Foto: BS De Beemden
Beemden Foto: BS De Beemden
Beemden Foto: BS De Beemden
De Oversteek (groter formaat opgevraagd) Foto: De Oversteek
'Zie ginds komt de stoomtrein', in Liempde. (Foto: De Oversteek) Foto: De Oversteek
Bij de Theresiaschool in Lennisheuvel arriveerde de Sint na een uitgebreide letterspeurtocht uiteindelijk met de paardenkoets. (Foto: St. Theresia) Foto: St. Theresia

Als afsluiting bracht Sinterklaas ook nog een bezoekje aan de groepen 6, 7 en 8. Zij hebben deze dag samen surprises uitgepakt. Uiteindelijk klommen de pieten op het dak om de kinderen na schooltijd uit te kunnen zwaaien.

Sint Theresiaschool

Fanfare Sint Arnoldus uit Lennisheuvel was in alle vroegte naar school gekomen om live sinterklaasliedjes te spelen voor alle kinderen van de Theresiaschool, kinderdagverblijf de Sterrentuin en Peuterspeelzaal het Zandkasteel.

Tijdens het zingen kwam een bezorgde letterpiet aangerend. Alle letters waren kwijt. De kinderen zochten mee en gelukkig werden de letters dankzij hun goede hulp al snel op het plein gevonden. Lezen wat er staat konden de kinderen natuurlijk ook: Pietenplaatjes! Dankzij het harde zingen van de kinderen kwam uiteindelijk Sinterklaas en nog een Piet aan met een paardenkoets.

Zo was ook in Lennisheuvel het sinterklaasfeest gered en hebben alle kinderen een heerlijke sinterklaasochtend beleefd.

Hub Boxtel

Hub locatie Boxtel kreeg bezoek van een inval-Sinterklaas. Volgens de Zwarte Pieten had de echte Sinterklaas het te druk met het bezoeken van de andere scholen. Meester Bart, de directeur, wist daar wel raad mee. Gekleed in een jurk, een mooie mantel en een zwabber in plaats van de staf kwam hij het schoolplein opgelopen. Maar geen baard en ook een stem die niet klinkt als die van Sinterklaas en zelfs geen cadeautjes? "Nee meneer Bart, goed geprobeerd maar daar trappen we dus mooi niet in!", gaf een woordvoerder van de school al meteen aan.

Na die teleurstelling had meester Bart nog maar één wens; dat de echte Sinterklaas tóch nog een bezoekje zou brengen aan de leerlingen van 'zijn' school. En voor wensen moet je natuurlijk bij de Wensambulance zijn! Met een paar leerlingen begon meester Bart direct met bellen. Ze hadden geluk: de Wensambulance wilde Sinterklaas wel gaan halen. En na een paar minuten wachten werd Sinterklaas netjes door de ambulance bij de school afgeleverd en kon het grote feest alsnog van start gaan.

De Oversteek

Sint bezocht de Oversteek in Liempde dit jaar per trein, zo kon Amerigo nog even rusten voor de drukke pakjesavond begon. 'Zie ginds komt de stoomtrein', zongen de kinderen meermaals uit volle borst. Als dank voor hun mooie gezang kregen alle klassen cadeaus en uiteraard ook veel pepernoten van de Sint.

Sint Petrusschool

Een heuse Pietenbruiloft bij de Sint Petrusschool. (FischerFotografie-Marcel Fischer) FischerFotografie-Marcel Fischer

Piet Pietronella kwam met de enige echte 'All you need is love' caravan naar de Sint Petrusschool. Hier stond haar Piet Pedro met smart op haar te wachten. Op school zijn de Pieten getrouwd en hebben de kinderen hen en Sinterklaas verblijd met verschillende fantastische optredens waar de Sint dan ook zichtbaar van genoot.

Petrus FischerFotografie-Marcel Fischer
Petrus FischerFotografie-Marcel Fischer
Petrus FischerFotografie-Marcel Fischer
Petrus FischerFotografie-Marcel Fischer
Hub Boxtel Foto: Hub Boxtel
Meester Bart (r.), samen met de échte Sint. (Foto: Hub Boxtel) Foto: Hub Boxtel
Hub Boxtel Foto: Hub Boxtel
Hub Boxtel Foto: Hub Boxtel
11 / 16

Vroeger

Hoe ouder je wordt hoe meer de gesprekken over 'vroeger' in aantal toenemen. Het spanningsgevoel naar de toekomst neemt af. Die wordt immers eerder zorgelijk van aard dan uitdagend. Wat zal de toekomst op je oude dag nog brengen? Laten we daar maar niet teveel aan denken.

Ja, vroeger?... Als kleine 'jungskes' speelden we elke dag buiten. Het weer was van ondergeschikt belang. 's Zomers in korte broek, in de winter met de pofbroek aan. Soms flink onder de schrammen. Wat deden we toch allemaal? Kuilen graven, hutten bouwen, in bomen klimmen, het weiland in, over diepe sloten springen, tikkertje, hoepelen, knikkeren, touwtje springen met de meiden, tollen, hinkelen, vliegeren, landjepik met messen die je thuis pikte uit de keukenla, paardvechten op de rug van een ander, voetballen op de vuilnisbelt met een bal gemaakt van krantenpapier en elastieken, op vogeltjes en op elkaar schieten met een katapult, platte stenen over het water laten ketsen, oorlogje spelen met pijl en boog met je vriendjes, vuurtje stoken achter de steenfabriek, tenten bouwen op het grasveld voor het huis, vogeltjes vangen met de zeef in de tuin, meikevers vangen en bewaren in een glazen potje en ze met een draadje aan de poot rond laten vliegen, een kauw tam maken, bij de boer helpen, met hooien, de bieten voor de koeien door de machine draaien, de varkens voeren, helpen bij het aardappels rapen, verstoppertje spelen op de hooizolder, stiekem gaan zwemmen in de Aa bij de gevaarlijke draaikolken, bij de sluis die open stond met levensgevaar over de smalle muurtjes lopen, opa helpen bij het slachten van de konijnen en de kippen, ruzie maken en elkaar soms een blauw oog slaan, om de beurt op een gammel fietsje door de wijk razen, belletje trekken, een portemonnee aan een touwtje vast maken en vlak voor iemands neus wegtrekken, meisjes pesten en laten schrikken, vissen, kikkers opblazen met een rietje, kwakbollen vangen, naar de Brandse Wal (een bos tussen Den Bosch en Den Dungen) en daar hard doorheen rennen want daar zaten draken en beren, appeltjes jatten bij de boer, achter op vrachtauto's springen en op tijd er weer af, een stukje meerijden met de voddenboer, melkboer en schillenboer, vlotten maken van jerrycans, hulzen zoeken van in de oorlog afgevuurde kogels en granaten, schooien om een dubbeltje als de ijscokar door de straat kwam, baggeren door het drijfzand (volgens je ouders levensgevaarlijk) waar later Den Bosch-Zuid zal verrijzen, zwemmen in de IJzeren Vrouw waar je op een geheim plekje gratis naar binnen kon glippen, op zondag voor een dubbeltje naar de films van Rin-tin-tin en van Roy Rogers in het patronaatsgebouw, onderweg bij een boer langs om stiekem een sigaretje te kopen voor twee cent en een blik te werpen op de boerin, een wereldwonder van over de 200 kilo, Koninginnedag vieren op 31 augustus met zaklopen, eierlopen, touwtrekken en nog veel meer spannende spelletjes, met lampionnen langs de deur op de dag van driekoningen snoep vergaren én tenslotte elke avond doodvermoeid, na het bidden op je blote knieën van drie weesgegroetjes, je warme bed in.

Vervelen deden we ons nooit. In de buurt woonden kinderen in overvloed om mee te spelen. We hadden geen: mobiele telefoons, Playstation, Nintendo, Videogames, tv-zenders, videofilm, Surround-Sound, een eigen tv, computer en Internet-chatrooms. Wat wij hadden? Dat waren speelkameraadjes. We gingen gewoon naar buiten en daar kwamen we elkaar tegen. We gingen naar hun huis en belden aan. Of we stapten gewoon naar binnen zonder aan te bellen. En dat zonder van te voren af te spreken en zonder dat onze ouders dat wisten. Niemand bracht ons en niemand haalde ons weer op. We bedachten zelf spelletjes. Met voetballen op straat mocht je alleen meedoen als je goed genoeg was. Als je niet goed genoeg was, moest je met teleurstellingen om leren gaan. Sommige kinderen waren niet zo goed op school als anderen. Ze haalden onvoldoendes en bleven zitten. Dat leidde niet tot emotionele ouderavonden of zelfs tot veranderde prestatienormen. Soms hadden onze daden vervelende consequenties. Dat was logisch en daar kon zich niemand voor verstoppen. Als iemand iets verkeerds had gedaan dan was het normaal dat je straf kreeg. Je ouders waren het met de politie eens! Stel je voor! Onze generatie heeft vele probleemoplossers en uitvinders voortgebracht, die bereid waren risico's te nemen. We hadden vrijheid, we hadden succes of we sloegen de plank mis. We waren verantwoordelijk voor onze eigen daden.
Hoor jij ook bij die generatie? Wees blij dat je er toen bij was.

Nieuwe Dessotapijttegels, in allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

TE KOOP GEVRAAGD: Complete inboedels, Gebruikte eiken meubelen
Barok en antiek, Tel: 0621839778

KLUSJESMAN

Klusjesman, Boxtel en omgeving. www.klussen-boxtel.nl of M: 06 18558681

Ingezonden brief

Mevr. Lestrade

In de krant las ik, Cor van Geffen Beeldend en Uitbeeldend Kunstenaar en oprichter Openbaar Kunstbezit Brabant, dat er nog al wat vraagtekens zijn over de aanstelling van de heer Romijn Conen als cultuurverbinder. Iemand die van buiten Boxtel komt maakt het zichzelf moeilijk, zeker als deze niet eens de tijd neemt om zich voor te stellen. Hij heeft dan wel een jaar nodig om zich in te leven en in te werken in Boxtel. Met name als het gaat over kunst en cultuur, Boxtelaren die ruime ervaring in de Boxtelse kunst en cultuur en een groot netwerk hebben, vragen zich af wat de reden is voor de aanstelling van de heer Conen.

Waar zou hij meer toe in staat zijn dan menig kunstenaar die in Boxtel is gevestigd? Laten we hopen dat de heer Conen ons nog gaat verrassen, het is tenslotte gemeenschapsgeld, als dit door u zo wordt verspild hebben we nog wel wat vraagtekens over uw beleid. Ook gezien het feit dat u meer projecten in gedachten heeft die zeker op een meer professionele manier aandacht vereisen en beter zullen onderbouwd moeten worden. Het heeft onze aandacht!

Met vriendelijke groet,
Cor van Geffen productions


Foto: Heemkunde Boxtel

Complex Duinendaal tijdens de sloop in 1982-1983, gezien vanaf Hoogheem.

12 / 16

Aanvullingen week 49

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Rechterstraat 42-44, realiseren van 4 appartementen

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Diverse locaties Boxtel en Liempde, rooien: 17 bomen ter plaatse van het leidingtracé Rotterdam-Rijnpijp
Kasterensestraat 18, verplaatsen van een treurwilg uit de voortuin naar andere locatie
Smidsepad 46, rooien: 3 eiken en 7 sparren uit zij- en achtertuin woning (herplant van 5 bomen)
Grote Beemd 8, plaatsen van een opbouw op de aanbouw achterzijde woning
Breukelsestraat 54, plaatsen van 2 dakkapellen
Halderheiweg 5, vervangen van het pannendak door een rieten kap en realiseren van een carport
Stapelen 3, rooien: 2 Italiaanse populieren op het zijerf
Hogenbergseweg 27c, 27d, 27e en 29, rooien: 4 bomen (herplant 4 bomen aan overzijde ter hoogte van huisnummers 32 t/m 44)
Oude Dijk 42 en 44 en De Wilgen 27, rooien: 4 bomen (herplant 4 bomen in de groenstrook)

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunningen
Dennendreef 5-019, plaatsen van een recreatiewoning op recreatiepark Dennenoord
Dennendreef 5-032, plaatsen van een recreatiewoning op recreatiepark Dennenoord
Roond ong., naast nummer 12 te Boxtel, realiseren van parkeerplaatsen

Verleende omgevingsvergunning
Kerkakkers en Pastoor Dobbeleijnstraat, rooien: 48 populieren

Toestemming maken uitweg
Runmolen 8 en 8a, aanleg nieuwe uitweg

Verkeersbesluit
Aanwijzing gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Hobbendonkseweg

Evenementenvergunning
Serious Westival. Verleende evenementenvergunning om het evenement Serious Westival te organiseren t.b.v. 3FM Serious Request aan Tongeren 16 in Boxtel op donderdag 20 december 2018 van 17.00 – 21.00 uur.

Life Line Liempde. Verleende evenementenvergunning aan Gastvrij Liempde om het evenement Life Line Liempde te organiseren, t.b.v. 3FM Serious Request, aan het Raadhuisplein in Liempde op donderdag 20 december 2018 van 12.00 – 15.00 uur.

Verbouwing bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.


GEMEENTE INFO
Oud papier:
15-12 Eindhovenseweg + Kleinder Liempde e.o.
15-12 Den Berg|
18-12 Kerkeind

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.
LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 911
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Leo van de Laar met zijn prijs. Foto: Ard Smulders

Leo van de Laar en Adrie van Kuringen winnen vogeltentoonstelling

Liempde - Tijdens de onderlinge vogeltentoonstelling van vogelvereniging De Notenkraker Liempde is Leo van de Laar met een Gouldamadines-roodkop de afgelopen week algemeen kampioen geworden met 93 punten. Het Bondskruis werd gewonnen door Adrie van Kuringen met een kleurgrasparkiet-blauw. Die leverde hem 92 punten op. Aan de wedstrijd namen acht leden met 129 vogels, verdeeld over dertig verschillende groepen deel.

Nationale Veldritwedstrijden bij Recreatieplas De Langspier

Boxtel - Stichting Wielerbelangen Boxtel organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 december haar jaarlijkse Nationale Veldritwedstrijden bij Recreatieplas De Langspier. Zaterdag staat geheel in het kader van de jeugd, zondag komen alle KNWU categorieën aan bod.

Ten opzichte van voorgaande jaren is het parcours flink gewijzigd. Zo is de lengte van de zandstrook verdubbeld waardoor de renners er gegarandeerd stilvallen. Hiermee hoopt de organisatie het spektakel van de rit te verhogen. Ook de beklimming van de dijk is twee keer in het parcours opgenomen om de rit spannender te maken voor de toeschouwer.

De Rabo Veldrit Tweedaagse, zoals de wedstrijd officieel heet, gaat op 22 december om 11.00 uur van start met de jeugdritten. Die duren tot 15.00 uur. Op 23 december wordt om 10.00 uur gestart met de amateurs. Daarbij zal ook de dit jaar in het veldrijden zeer succesvolle Boxtelse renner Klaas Groenen (zie pagina 15) zijn. Hij wist dit jaar al negen maal als eerste de finish te passeren. Om 11.00 uur starten de Masters met oud-Boxtelaar en comitélid Frank van Oirschot aan het vertrek.

De Elite Beloften Vrouwen starten om 12.00 uur. Olympisch en wereldkampioene Anna van der Breggen heeft zich nog niet ingeschreven, maar net als vorig jaar zal zij pas een week voor de 23e daarover beslissen. "We hopen uiteraard wel op haar komst", laat de organisatie ietwat eufemistisch weten. Om 14.00 uur starten de Elite/Beloften heren. Net als voorgaande jaren heeft Jordi Steenbakkers zich ingeschreven. "Jordi is geen echte veldritspecialist maar laat zich wel mooi zien in zijn eigen woonplaats", aldus de stichting.

Naast Nederlandse zijn ook buitenlandse renners uit onder meer België, Japan en Canada ingeschreven. De wedstrijden, die worden verreden bij Recreatieplas De Langspier, Molenwijkseweg 5c, zijn gratis toegankelijk.

De Liempdse Arjen Robben

Al mijn gehele glansrijke voetbalcarrière word ik geteisterd door blessures. Enkel gebroken, meniscus ingescheurd, sleutelbeen gebroken, enkelbanden ingescheurd en schouder uit de kom, een illuster rijtje van mijn kwetsuren. Door mijn vrienden word ik daarom vaak belachelijk gemaakt. 'Is het weer zover zielepoot?' Bijnamen als 'de man van glas' en 'botje' krijg ik dan ook regelmatig naar mijn hoofd geslingerd en ondertussen ben ik alle ziekenhuizen afgegaan in Nederland. Sommige mensen zwaaien met hun creditcards, ik pronk erop los met mijn ziekenhuispasjes. Ons pap en mam hebben al bij het CZ gebedeld om het eigen risico naar 3,85 euro te verlagen, alleen hier is nog geen gehoor aan gegeven. Ook ken ik onderhand de volledige collectie buurtbuschauffeurs uit de regio.

Vaak was het voetbalveld de plaats van ellende. Zo brak ik mijn sleutelbeen tijdens een thuiswedstrijd vijf jaar geleden. Ik kreeg een schouderduw van de tegenstander en vloog als een Boeing 747 naar de overkant van het veld. Het voelde meteen niet helemaal goed, maar ik strompelde nog even als een verloren manke over het veld. Na een paar minuten gebaarde ik toch naar de zijlijn voor een wissel. De 'EHBO'er' (in ieder geval zo werd hij genoemd) van DVG kwam ter plaatse en drukte tegen mijn schouder aan. "Oh ja, je voelt wel een verschil tussen links en rechts", ja dat voel ik ook maat als je mijn sleutelbeen bekant richting mijn adamsappel duwt. Ik heb het gevoel dat niet de val, maar hij mijn sleutelbeen heeft gebroken.

Daarnaast is de enkel niet veilig gebleven. In de B1 kwam een jongen met gestrekt been in, waarna ik gestrekt ging. Ons pap en mam brachten me naar het ziekenhuis waar ik werd ondervraagd. Heb je al eerder wat gebroken? Ja, mijn sleutelbeen. De verpleegkundige spietste haar oren en werd alert. Met dit antwoord maakte ik mijn moeder tot hoofdverdachte mishandeling. Zij probeerde hier nog onderuit te komen door me te beschuldigen van broze botten, maar deze tegenaanval sloeg ik af door te zeggen: "ze slaat er thuis op los hoor."

Twee weken geleden was het weer raak. Ik werd er in de rust ingebracht (ieder mens maakt fouten coach, zo ook tijdens het maken van de basisopstelling). Ik kreeg als opdracht mee de aanvallende middenvelder onschadelijk te maken en die nam ik vrij letterlijk. Hij draaide weg en dat kon ik natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. Ik zette mijn schouders eronder (dat kon op dat moment nog) en probeerde hem onderuit te halen. Alleen ik was degene die viel en kwam verkeerd terecht. Schoudertje uit de kom.

Gelukkig gaat een blessure voorbij en is het niet voor altijd. Maar misschien kan ik beter op dammen gaan, dat is een stuk veiliger. Alhoewel, daarbij kun je ook geslagen worden. (Hopelijk speel ik niet tegen ons mam, want die heeft een stevige rechtse.)

HCB'92 DB1 verliest van Aristos

Best - De handbalsters van HCB'92 DB1 begonnen zaterdag vol goede moed aan de wedstrijd tegen Aristos. Het mocht niet baten, de dames uit Best waren een maatje te groot voor de Boxtelse ploeg.

HCB'92 begon met een sterke verdediging, maar door een penalty wist Aristos toch het eerste doelpunt te maken. Al snel maakte Monique Dometilla het gelijkspel door een snelle aanval vanuit de opbouw. De verdediging van HCB'92 zwakte af waardoor Aristos een voorsprong kon maken naar 5-1. HCB'92 kwam terug door mooie snelle aanvallen van Anouk Foolen en Tess Berkien. Ook Jorien Strik wist vanaf de cirkel te scoren doordat Lieke van Rooij haar goed aanspeelde. De ruststand was 12-6.

De tweede helft ging HCB'92 van start met de opdracht doelpunten te maken. De verdediging begon sterk en er werd goed samengewerkt. Ondanks dat wist Aristos toch nog een paar doelpunten te scoren. Keepster Anouk Foolen wist drie penalty's te stoppen. Door mooi samenspel tussen Lieke van Rooij en cirkelspeelsters Jorien Strik en Veerle van Abeelen, wisten ook zij nog twee doelpunten te maken. Dit zorgde voor een eindstand van 17-8 in het voordeel van Aristos.

BRTC-dubbeltoernooi gestart met 12 teams

Boxtel - In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) werd vorige week de start gemaakt van het jaarlijkse dubbeltoernooi. In drie weken strijden twaalf dubbelteams die door loting aan elkaar zijn gekoppeld tegen elkaar om de winst van dit toernooi.

De eerste speeldag speelden de dubbelteams vier partijen van drie games waarbij werd gestreden om de winst van elke game. Voor elke gewonnen game kan een punt worden bijgeschreven.

Ad van Weert van de Horntreffers was door loting gekoppeld aan Peter van Berkel van team Rotsvast. In vier wedstrijden verloren zij slechts één game van Lothar Groth (Taverbo-Sabo 2) en Frans van Dun (Taverbo-Sabo 1) en gaan ze met elf punten voorlopig aan de leiding.
Op een goede tweede plaats volgt een van de winnaars van vorig jaar, Erwin Holowacki (Taverbo-Sabo 3) die ook gekoppeld is aan een speelster van Rotsvast, namelijk Dinie van den Nieuwenhuizen, op slechts één gamepunt achterstand. Hieruit blijkt dat de tweede plaats van team Rotsvast in de teamcompetitie niet geflatteerd is.
De derde plaats van dit toernooi wordt in beslag genomen door Hans van Haaren van Taverbo-Sabo 1 die samen met debutante in de BRTC, Lindie van der Steen van team Grand Café Rembrandt, zeer sterk voor de dag kwam. Zij speelden acht gamepunten bij elkaar.

Wie dit toernooi uiteindelijk gaat winnen, zal volgende week duidelijk worden wanneer de laatste wedstrijden gespeeld zijn.

Bridge

Bridgeclub Revanche, uitslagen 4 december
A-Lijn: 1 W. van der Heijden & A. van Os 60,42% 2 H. van Esch & P. van de Ven 60,07% 3 D. Eltink & G. van der Meer 55,90% 3 A. van Ewijk & G. van Heertum 62,83% B-Lijn: 1 A. van Erp & A. van der Heijden 59,92% 3 H. & G. Veroude 55,08%
Uitslagen 6 december
A-Lijn: 1 H. van Esch & P. van de Ven 59,72% 2 B. Hermkens & H. Schalkwijk 57,29% 3 C. & J. Kerssens 55,56% 3 L. & P. Springer 55,56%

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 4 december
A-Lijn: 1 L. van der Meijden & C. Nienhuis 68,94% 2 A. & A. Wouters 62,11% 3 I. & H. Peeters 59,63% B-Lijn: 1 G. & I. Damen 63,89% 2 R. Post & M. Theloesen 61,46% 3 J. Esser & J. Kronenberg 55,90%
Uitslagen 5 december
A-Lijn: 1 C. van Hal & G. Meys 61,25% 2 J. Braken & M. Legius 58,33% 3 A. Slaats & R. van Weert 56,25% B-Lijn: 1 W. Braken & A. van de Langenberg 65,28% 2 A. & C. van der Velden 58,47% 3 R. van Dijk & R. Timmermans 55,28%
Uitslagen 6 december
A-Lijn: 1 W. de Langen & F. Geurts 61,25% 2 T. Walbeek & R. van Wersch 57,92% 3 R. Traa & H. van Esch 57,50% B-Lijn 1 T. Heidelberg & F. van de Spijker 63,50% 2 T. Hoppenbrouwers & T. van Bragt 60,83% 3 J. Jansen & R. Koenders 58,33% C-Lijn: 1 T. Bosveld & H. Hoogers 60,42% 2 J. & M. Dekkers 58,68% 3 P. & R. van der Pasch 56,25%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 6 december
A-Lijn: 1 M. Nieman & R. van Heeswijk 63,89% 2 J. Beerens & B. van Ruremonde 57,29% 3 A. & P. Wagenaar 55,56% B-Lijn: 1 E. van der Heijden & W. van de Worp 62,15% 2 A. & B. van de Langenberg 55,21% 3 D. Eltink & M. van Overbeek 54,51% 3 M. van Esch & J. Smulders 54,51% C-Lijn: 1 M. van de Westelaken & H. de Vries 62,22% 2 G. van Wijlick & B. van de Vleuten 61,28% 3 G. van Boeckel & M. van de Hoek 58,26%

Essche Bridgeclub, uitslagen 6 december
A-Lijn: 1 E. van de Broek & P. Olijslagers 62,24% 2 Riet van den Aker & R. van Empel 60,42% 3 J. Hereijgers & Hans van de Aa 59,90%

Biljarten

Geboliesch, uitslag week 49
De Eenheid-De Unie Boys        35-33
Wapen van Liempde/RegioBank, uitslagen week 49:
De Hazelaar 2-Wapen van Liempde/RegioBank kader        2-7
De Uitdaging 1-Wapen van Liempde/RegioBank 2        29-19
Wapen van Liempde/RegioBank 3-Royal Events Palace 2        25-17

BV 't Ivoor
Avondcompetitie libre:
Royal Events Palace 3-'t Ivoor 2        19-30
E Straat 1-'t Ivoor        30-20
Royal Events Palace 1-'t Ivoor 4        30-10
Avondcompetitie 3-banden klein:
't Ivoor 1-Ons Moeder 3bnd 3        27-28
Avondcompetitie 3-banden groot:
't Ivoor 1-Rio Bar 3        30-21
Dagcompetitie libre:
't Ivoor 1-Rio Bar 3        38-24
't Ivoor 2-Hart van Brabant 1        40-23
De Vliedberg 1-`t Ivoor 3        40-25
't Ivoor 4-DVR 1        34-32
't Ivoor 5-NGTR 3        39-31
Dagcompetitie 3-banden klein:
't Ivoor 6-D'n Brouwer 4        24-26
't Ivoor 7-D'n Brouwer 1        28-18
De Piepers 4-'t Ivoor 8        30-23
't Ivoor 9-Pas Buiten 1        24-23

Zaalvoetbal
Uitslagen 8 december
Second Cars-Langenberg/Dammers        16-5
Juf Juf United-Heva/Van Weert        3-8
Team Van de Wielen-Brabant Sports 2000        0-7
Ron Verhagen-Kwalitaria Strik        4-1
Hart van Boxtel-Le Temps Perdu        4-4
Uitslagen 10 december
Green Team-Van Stekelenburg        1-3
Celdex BV-Vermeer verz        2-6
Programma 15 december
17.00 Big Street 68-Café Vollop
17.45 Heva/Van Weert-Ron Verhagen
18.30 Tahadi-El Techno
19.15 Brabant Sports 2000-Juf Juf United
20.00 Hart van Boxtel-Van de Sande/Pacqt
20.45 Team Van de Wielen-'t Geveltje
Programma 17 december
20.00 Verbeij/Hanekroot-Celdex BV
20.45 Green Team-Vermeer verz
21.30 Van Stekelenburg-Van der Heijden milieu

Paardensport

HSV St. Martinus/PC Reambo
Dressuuruitslagen ponyruiters 8 december
Sofie Teulings & Sascha, Klasse AB-L1, 8e pl, 181,5 pnt
Anne Teulings & Jonkers Anigo, Klasse D-L2, 4e pl, 186.5 pnt
Lieke de Bresser & Holm's Gentleman, Klasse DE-M2, 5e pl, 181 pnt
Kim van de Sande & Têtu HS, Klasse DE-Z1, 4e pl, 219.5 pnt
Uitslagen 9 december
Lieke van Zon met Nero, Klasse C-L2, 2 x 1e, 191 & 199 pnt
Anne-Rose Maes & Floyd Brasil, Klasse CD-B, 2 x 1e, 185 & 198 pnt

Handbal

HCB'92, uitslagen 8 december
Groesbeeks Glorie DS2-HCB'92 DS1        20-7
Aristos DB1-HCB'92 DB1        17-8
Uitslagen 9 december
Red-Rag/Tachos D1-HCB'92 D1        23-6
Apollo HB1-Zephyr/HCB'92 HS2        33-11
Aristos/HCB'92 HS2-Handbal Someren HS2        27-28
HCB'92, programma 12 december
Zephyr/HCB'92 HB1-Achilles'95 HB1        19.00
Programma 15 december
HCB'92 E1-Tremeg E2        09.05
HCB'92 D1-Dos'80/Olympia'89 D1        10.05
HCB'92 DB1-MHV'81 DB1        12.00
Programma 16 december
HCB'92 DS1-Taxandria DS2        10.15
Blauw Wit HS1-Aristos/HCB'92 HS2        11.55
Programma 17 december
HCB'92 recr.-Bergeijk recr.         20.00

Rugby

RC Ducks, uitslagen 8 december
Cubs:        Wasps Nijmegen-Ducks/RCE         79-0
Junioren: Ducks/RCE-Oisterwijk Oysters         36-24
Colts:        Ducks/RCE-DIOK Leiden         5-51
Uitslagen 9 december
Senioren: Octopus Uden-Ducks/Oysters         17-12
Programma 15 december
Cubs:        Eemland Amersfoort-Ducks/RCE         12.30
Jnioren: Gouda-Ducks/RCE         12.00
Colts:        West Coast HoekvHolland-Ducks/RCE         14.30

Voetbal

DVG, uitslagen 8 december                                                
Schijndel JO9/2-DVG JO9/1        6-1
Blauw Geel JO9/6-DVG JO9/3        1-2
DVG JO11/1-Festilent JO11/1G        4-4
Oss'20 JO11/4-DVG JO11/3        15-0
DVG JO13/1-Schijndel JO13/1        2-3
Rhode JO13/3G-DVG JO13/2        0-2
DVG JO15/1-HVCH JO15/1        2-2
WEC JO15/2-DVG JO15/2        0-2
DVG JO17/1-Someren JO17/2G        4-1
Avanti'31 JO19/2-DVG JO19/2        5-0
Uitslagen 9 december
Nulandia 3-DVG 2        1-4
DVG 5-Avanti'31 5        1-5
DVG 6-Rhode 10        2-2
TOP VR1-DVG VR 1        4-0

DVG, programma 15 december
Sbc JO7/1-DVG JO7/1        09:00
Sbc JO7/2-DVG JO7/2        09:00
DVG JO9-/1-Ravenstein/SDDL JO9/2        10:30
TOP JO9/1-DVG JO9/2        10:30
Wilhelmina Boys JO9/3-DVG JO9/3        11:15
Beerse Boys JO11/1-DVG JO11/1        10:30
DVG JO13/1-OJC JO13/1        11:30
OJC JO15/2-DVG JO15/1        13:00
DVG MO15/1-Nooit Gedacht MO15/1        13:00
Nooit gedacht JO19/1- DVG JO19/1        14:30
Boekel Sport JO19/2-DVG JO19/2        14:00
Programma 16 december
DVG 1-Vorstenbosch Boys 1        14:00
Heeswijk 6-DVG 5        12:00
DVG 6-EVVC 8        12:00
DVG 7-Avanti'31 9        10:00

RKSV Boxtel, ODC, Essche Boys, uitslagen 9 december
Vorstenbossche Boys 1-Boxtel 1
ODC 1-Taxandria 1        6-1
St Were Di /FC Tilburg VR2-ODC VR 1        0-0
Gloria UC 1-Essche Boys 1        1-2
Essche Boys VR1-Best Vooruit VR1        1-5
RKSV Boxtel, ODC, Essche Boys, programma 16 december
Boxtel 1-Cito 1 14.00
FC Engelen 1-ODC 1        14.00
Essche Boys 1-Ollandia 1        14.00
Waspik 1-Essche Boys VR 1        10.00

Tafeltennis.

BRTC, stand na acht gespeelde wedstrijden
1 E. Holowacki/D. van den Nieuwenhuizen-22 2 A. van Weert/P. van Berkel-19 3 R. van Dael/H. van de Laak-15 4 P. de Rooij/A. de Man-14 5 L. Groth/F. van Dun-13 6 H. van Weert/S. Schellekens-12 7 W. van Aarle/W. Jansen/P. Wouters- 12 C. Hems/J. van Eijk-4


MEP MA4 pakt kampioenschap

MEP MA4. (Foto: Twan Tiebosch) Foto: Twan Tiebosch

Boxtel - Het MA4-team van MHC MEP werden afgelopen weekend eerste in de vierde klasse. De hockeysters hoefden voor hun titel het veld niet op. Met nog één wedstrijd te gaan stonden MEP en MOP gedeeld eerste, en omdat de Vughtse concurrent de laatste wedstrijd verloor werd MEP kampioen. Voor de meeste leden van het team was dit de eerste keer, daarom volgde een rondje door Boxtel op de platte kar vanaf Eetcafé De Oude Ketting.

Boxtel MO13-1. (Foto: Patrick Arts) Foto: Patrick Arts

Kampioenschap voor Boxtel MO13-1

Boxtel - Met nog één wedstrijd te gaan kunnen de meiden van RKSV Boxtel MO13-1 zich nu al kampioen noemen. De voetbalsters hebben tien wedstrijden gespeeld, waarvan ze er negen wonnen en één gelijk speelden. Hierdoor staan ze bovenaan in de competitie met 28 punten en een doelsaldo van 58. In de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Helvoirt MO13-1 lieten de Boxtelse meiden zien de kampioenstitel waardig te zijn; ze wonnen met 6-1.

Wisselende uitslagen bij avondcompetitie libre 't Ivoor

Boxtel - Waar team 2 van biljartvereniging 't Ivoor deze week met de maximale score won, leden team 3 en 4 een nederlaag met de maximale score tegen.

Bij team 2 speelden Ad van Os en Theo van Dongen ieder een formidabele partij. Beiden waren in slechts zestien beurten uit. Henk van Boxmeer won in 23 beurten. Bij team 3 en 4 wisten de mannen van 't Ivoor geen partij te winnen. Het dieptepunt lag bij team 4 dat slechts tien punten bij elkaar sprokkelde.
Bij de dagcompetitie libre won koploper team 1 weer met ruime cijfers, ditmaal van Rio Bar 3 met 38-24. Peter Franken, Jacques van Loon en Toon Bevers wonnen overtuigend. Team 2 heeft de goede vorm weer te pakken. Een maximale score van veertig punten was het resultaat. Met name Jan Meeuwis schoot uit zijn slof door 45 caramboles te maken in slechts tien beurten. Henk Goettsch, Frans Klein en Henk Spooren scoorden ook ieder tien punten. De mannen van team 3 wisten geen partij te winnen en ging flink ten onder met 25-40. Team 4 won op het nippertje met 34-32. Gerard Eijkemans en Math Hendriks bleven aan de goede kant van de score. Team 5 behaalde een mooie overwinning met 39-31. Wim Bekkers kwam slechts twee caramboles tekort voor de winst. Emanuel Coort, Gerard Eijkemans en Harrie van der Velden wonnen hun partij.

Bij het 3-banden klein verloor team 6 ondanks twee winstpartijen. Team 7 won overtuigend met 28-18. Twee goede partijen van Henk Kollenburg en Fouad Hasbani lagen hieraan ten grondslag. Team 8 verloor van de koploper met 23-30. Team 9 won nipt met 24-23. Rene de Windt was de enige met winst. Bij de avondcompetitie 3-banden klein verloor team 1 met 27-28 . Henk Goettsch was de uitblinker met een prima winstpartij en een moyenne van 0,750. Het 3-banden groot team bevestigde hun koppositie door winst met de maximale score van dertig punten. In Uden, tegen de gelijknamige club, wonnen Huub Wilkowski, Emanuel Coort en Cees van Eindhoven hun partij.

Ruime winst voor kaderteam 't Wapen van Liempde/Regiobank

Liempde - Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank behaalde vorige week een ruime overwinning op de Hazelaar 2 uit Rosmalen. Harm van de Laar won overtuigend en alweer liet hij zijn tegenstander ver achter zich.

De winst ging deze keer in acht beurten (17,5 gemiddeld en een hoogste serie van 42). Ton Rovers begon vrij goed en liep snel uit en zijn tegenstandster kon het niet bijbenen. Na dertien beurten had Ton zijn benodigde 160 caramboles gemaakt met een hoogste serie van 65. De wedstrijd van Henry van Dijk ging tot de helft gelijk op, maar daarna kon hij de partij naar zich toetrekken. Martien van den Tillaart kon deze keer niet tot winst komen.
't Wapen van Liempde/Regiobank 3 behaalde een belangrijke overwinning tegen medekoploper Royal Events Palace 2 uit Heeswijk. Patrick Sterrenburg speelde sterk en was na veertien beurten klaar met zijn partij. Hij liet zijn tegenstander gedesillusioneerd achter met maar één punt - 3.928 gemiddeld met een hoogste serie van 28 - zijn beste partij en hoogste serie tot nu toe dit seizoen.
Cor van Beers kwam deze keer niet tot winst en behaalde vijf punten. Edward Korsten speelde solide en ruim boven zijn gemiddelde; 3.750 gemiddeld met hoogste serie van 24.
Team 2 wist niet te winnen van de Uitdaging 1 uit Rosmalen. Alleen Johan van der Ven sloot zijn partij winnend af.

Van den Tillaart naar regiofinale
De finale van district Den Bosch werd gespeeld bij 't Wapen van Eerschot in Sint-Oedenrode. Martien van den Tillaart werd districtskampioen en behaalde acht punten met een algemeen gemiddelde van 0,960 met een hoogste serie van zeven caramboles. De regiofinale wordt 21 tot en met 23 december gespeeld in Rosmalen.

Zes kampioenen voor Judo Club Liempde

Liempde - Na een week waarin afscheid genomen is van erelid Cor van Dijk nam Judo Club Liempde met 23 judoka's deel aan een door Kuatsu uit Oss georganiseerd toernooi.

Onder toeziend oog van coaches Björn en Collin van Rooij werd goed gejudood door de jonge judoka's. "De jongens en meiden boeken zeker vooruitgang, vooral degenen die twee keer in de week komen trainen", aldus Björn. "Ook de kleinsten pikken ons advies heel snel op, waardoor ze toch een aantal partijen hebben gewonnen. Voor veel van onze jongens en meiden was dit een heel goed leerproces."

Annabel Loman werd kampioen, met fel judo won zij al haar partijen overtuigend. Ook Jens Kelders had zich goed herpakt. Het vorige toernooi had hij duidelijk zijn dag niet, nu won hij al zijn partijen en werd kampioen. Ook Ivar van Weert blonk die dag uit met goed judo. Hij moest uiteindelijk tijdens één partij zijn meerdere erkennen, omdat zin tegenstander tactischer judode. Desalniettemin een nette prestatie van de jonge judoka. Uiteindelijk werden zes van judoka's van JC Liempde kampioen.

Kinderen die kennis willen maken met judo, kunnen een keer meedoen op woensdag of donderdag in de gymzaal van basisschool 'De Oversteek' in Liempde.

Rugbyers Ducks gaat vechtend ten onder

Uden - De rugbyers van Ducks/Oysters lieten zich zondag in de uitwedstrijd bij Octopus verrassen. De lagergeplaatste de ploeg uit Uden kwam stevig uit de startblokken en maakte er een fysieke wedstrijd van.

Waar Ducks dacht even snel wat tries te scoren, werd het verrast door twee snelle tries van de thuisploeg. Toen deze powerplay van Uden tot stand was gebracht, wist Ducks net voor rust tegen te scoren. De ruststand werd hierdoor 14-5 voor Octopus. In de tweede helft deed Ducks/Oysters verwoede pogingen om een nederlaag af te wenden. Door blessures, onder anderen speler/trainer Tim Nouwens moest er met een hoofdwond af, moesten ook een paar wissels worden toegepast. Verder dan een try plus conversie kwam Ducks niet. Ook een slotoffensief overleefde Octopus, dat hierdoor een zwaar bevochte 17-12 overwinning behaalde.
De competitie ligt nu vier weken stil. Voor Ducks zaak om de blessures rust te geven en plan de campagne te maken voor de promotie play offs die zondag 12 januari starten. Omdat Ducks/Oysters derde is geworden in de eerste competitiehelft, hebben zij zich hiervoor gekwalificeerd. De jeugd speelt aanstaande zaterdag nog wel een competitieronde.

Boxtelse Klaas Groenen pakt twee podiumplaatsen

In Amersfoort eindigde Klaas als eerste. (Foto: Henk van Roosmalen) Foto: Henk van Roosmalen

Amersfoort/Moergestel - Het was weer een goed weekend voor veldrijder Klaas Groenen van Team Invicta. De Boxtelaar voegde zaterdag in Amersfoort weer een zege toe aan de vele overwinningen die hij dit jaar behaalde. Zondag kon hij in Moergestel nog een mooie tweede plaats aan zijn cv toevoegen.

Groenen ging afgelopen zaterdag uitermate gemotiveerd van start in Amersfoort, maar het was Dennis van de Kruisweg, die na de eerste ronde het tempo bepaalde en een klein gat sloeg met de Invictarenner. Drie ronden bleef het gat liggen op zes seconden. In de laatste ronde herpakte Groenen zich, realiseerde de aansluiting en nam de koppositie over. In een spannende laatste halve ronde kon Van de Kruisweg deze niet meer overnemen en flitste Klaas als eerste over de finish.

De jonge taekwondo-ka's van TS Dekker. (Foto: TS Dekker) Foto: TS Dekker

Zondag stond Groenen aan de start in Moergestel. Met een sterk deelnemersveld, met onder andere Yannick Runhart, Atse ten Brink, Team Kruisweg en team UWTCX, beloofde het een spannende strijd te worden. Door materiaalpech vlak voor aanvangst verscheen Klaas te laat bij de start en stond hij op de tweede rij. Na het startschot kon hij de achterstand op de lange startstrook snel corrigeren en ging hij als tweede het veld in. Door het loodzware parcours en een hoog tempo, dat werd opgelegd door Yannick Runhart, werd het veld in de eerste ronde uit elkaar geslagen. Bij de eerste doorkomst waren het Runhart en Groenen, die aan de leiding gingen met al een flinke voorsprong op de rest. In de tweede ronde sloeg Runhart een gat. Ondanks twee flinke valpartijen door de Nederlands kampioen, kon Groenen de aansluiting niet vinden. Hij kwam op vijf seconden als tweede over de streep. Tommy Oude Elferink finishte op ruim één minuut als derde.

Knappe prestaties jonge taekwondo-ka's TS Dekker

Sint-Oedenrode - Gemotiveerd gingen de taekwondoka's van TS Dekker zondag naar Sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode voor de Fuji Mae Kids Cup, een taekwondo-toernooi voor kinderen tot en met 14 jaar. Maar liefst 308 deelnemers uit heel Nederland waren op dit toernooi vertegenwoordigd.

De ochtend begon met het lopen van de Tuls, gevolgd door de Breektesten. Hierna kwam de Hoogtesprong aan bod en als laatste het Sparren. Taekwondo School Dekker had drie nieuwe (wedstrijd)deelnemers meegenomen: Quin van Vlokhoven, Dexter van Vleuten en Kaj van den Oetelaar. Ze werden alle drie vierde in hun eigen klasse en onderdeel.

Femke van Gaal behaalde een derde plaats Tuls en tweede plaats Sparren. Thijn Streur liet ook van zich horen en behaalde een mooie tweede plaats Sparren op dit grote evenement. Ook Roy Pijnenburg gaf zijn tegenstander het nakijken. Na een tijdje weg te zijn geweest maakte hij indruk op zijn tegenstanders en behaalde een tweede plaats Sparren. Kaj van de Meulengraaf liet ook zien dat er met hem niet te spotten valt. Zijn tegenstanders hadden een zware dobber aan Kaj die een de tweede plaats Sparren behaalde. TS Dekker-benjamin Corne Beekmans behaalde maar liefst twee welverdiende prijzen: derde plaats Sparren en derde plaats Hoogtesprong.

Ruime overwinning voor VC Blox Heren 1

Boxtel - Het was een spannende en belangrijke wedstrijd afgelopen zaterdag voor Heren 1 van VC Blox. De tegenstander was de nummer één van de competitie: Bladel HS2. Als VC Blox deze wedstrijd zou winnen konden de heren weer meedoen in de top van de volleybalcompetitie.

De heren begonnen fel aan de wedstrijd en liepen vrijwel meteen uit. In het veld leek iedereen overrompeld door het sterke spel van Blox en de eerste set werd dan ook gewonnen met 25-21.
De volgende set kregen de Boxtelaren van coach Jeroen Verhagen te horen de focus te houden en vooral niet te verslappen. Dat advies werd opgevolgd: Thijmen van der Heijden (liberospeler) haalde alle ballen van de grond waardoor set-upper Sten IJsseldijk iedereen een goede set-up kon geven. Er werden mooie aanvallen gemaakt waar Bladel geen antwoord op had. VC Blox won de tweede set met 25-13.
De derde set verliep vrijwel hetzelfde als de twee voorgaande. Keurige passes, mooie set-ups en harde aanvallen. Ook de vierde set was niet anders, al oogden beide teams wel vermoeider vergeleken met het begin van de wedstrijd. De derde en vierde set werden gewonnen met respectievelijk 25-16 en 15-18.

Heren 1 van VC Blox kan terugkijken op een uiterst goede wedstrijd. Zaterdag staat de wedstrijd tegen VVC-Vught (nummer 4) op het programma.

16 / 16

Donderdag 13 december

09.00 uur, sieraden maken met halfedelstenen
13.30 uur, kerststukjes maken voor het goede doel
Hobby Centrum, Baroniestraat 105, Boxtel

ChakraDance: dansende reis door chakra's
09.30 uur, PIUS X, Heidonk 28, Liempde

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Revanche Open Bridgedrive
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Kienen Aquavaria
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 14 december

Gratis tekenles (aanmelden)
09.30 uur, Achter de Willibrordusschool, Esch

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Inloopochtend baby's en peuters
10.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Boeken Bingo in de bieb
15.30 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Training jeugdbiljart 't Ivoor, doe je mee?
18.30 uur, Biljartvereniging 't Ivoor, De Voetboog 14a, Boxtel

Editie 2.0 van hardstylefeest Asylum in B-Town
20.00 uur, Jongerencentrum, Baroniestraat 20, Boxtel

Verandercafé presenteert 'Sea the Truth'
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Zaterdag 15 december

Boxtels bridgekampioenschap
13.30 uur, De Serenade, De Oude Dijk 117, Liempde

Huiskamer; rikken, hobby, jokeren
14.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Biertour met speciaalbieren
14.30 uur, D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4, Liempde

Kerstmarkt Selissen
16.00 uur, Van Beekstraat, Boxtel

Kerstconcert Con Fervore
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Zondag 16 december

52e OLAT Winterseriewandeling 60, 50, 40, 30, 20, 15 en 10 kilometer
08.00 uur, vertrek vanaf Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Kerstfair
12.00 uur, Centrum, Boxtel

Ploegerrangfestival
13.00 uur, Het Hof van Liempde, Nieuwstraat 43, Liempde

Boxtelse 'Ierse sessie'
13.30 uur, Bed and Breakfast In den Boogert, Oude Boomgaard 3, Boxtel

Opening Kribkesroute & wandelen met Alpaca's
14.30 uur, Centrum, Liempde

Opening Markt
15.00 uur, Markt, Boxtel

Kienavond CV De Natneuzen
20.00 uur, Fellenoord 6, Boxtel

Maandag 17 december

Kerst Inn Zing smartlappen met het Dükerskoor
20.00 uur, Grand Café Rembrandt, Rechterstraat 56, Boxtel

Dinsdag 18 december

09.30 uur, creatief met penseel
13.30 uur, Spaans tweede leerjaar
13.30 uur, stijldansen
19.30 uur, Spaanse conversatie
HobbyCentrum, Baroniestraat 105, Boxtel

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Boekproeverij
14.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Inloopspreekuur Seniorweb
15.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Woensdag 19 december

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Huiskamer; rikken en Jokeren
13.30 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Kerststukjes maken door kinderen
14.00 uur, Kinderboerderij, Apollopad 1, Boxtel

Jongerencentrum organiseert Honden-foto shoot
19.30 uur, B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel


Foto: MooiBoxtel

Rianne de Jong

Verena Eijkemans

Tess Scheepers