DeMooiBoxtelKrant

6 juni 2018

DeMooiBoxtelKrant 6 juni 2018


Zomerfair Liempde beleeft goede eerste editie

De Liempdse Zoë Timmermans veroverde op twee onderdelen zilver tijdens het NK Paalsport. Foto: Leon Hofenk

Liempde - Een zonnetje, veel verschillende handelswaar en honderden bezoekers. Dat waren afgelopen zondag de ingrediënten voor de eerste editie van de Liempdse Zomerfair.

Met 24 standhouders op de affiche was er op de zomerfair, in ieder geval op papier, van alles te verkrijgen en beleven. Toch moet altijd maar in de praktijk blijken hoe het uitpakt. Omdat onder de standhouders ook veel lokale ondernemers waren, wisten Liempdenaren de weg naar de fair goed te vinden. Ook voor vermaak werd goed gezorgd dankzij de aanwezigheid van een springkussen en een grote zandbak.

Op de Zomerfair viel genoeg te beleven, zoals een minicursus 'handlettering' van Stift & Stijl. Foto: Mark van der Pol
Julia Koppens (l.) en Zoë Timmermans met hun kampioensbekers. (Foto: Noortje Koppens-van Meurs) Foto: Noortje Koppens-van Meurs

De aankleding van de zomerfair was met recht zomers te noemen; zo konden verschillende modieuze zomeritems, jurkjes en natuurlijk ijs en buitenartikelen gekocht worden. Het weer droeg ook bij aan de zomerse sfeer, die ervoor zorgde dat de verkoelende biertjes en wijntjes, ook te koop op de Liempdse Zomerfair, extra goed smaakten. Muziek en een optreden van Fanfare Concordia maakten de dag compleet.

"Kon niet beter. En dat voor de eerste keer!", laat de organisatie van de Zomerfair via Facebook weten. En daarmee lijkt de weg voor een tweede editie geplaveid.

DeMooiBoxtelKrant geeft 3x2 vrijkaarten weg voor We Are Electric Festival maakt timetable bekend

Boxtel/Liempde - Het driedaagse muziekfestival We Are Electric dat 6, 7 en 8 juli op Landgoed Velder plaatsvindt, maakte de afgelopen week haar volledige timetable bekend. DeMooiBoxtelKrant mag voor het festival drie maal twee vrijkaarten voor het festival weggeven; voor iedere festivaldag twee.

In totaal wist We Are Electric meer dan honderd acts te strikken, waaronder The Prodigy, Eric Prydz, De Jeugd Van Tegenwoordig en het enige Nederlandse festivaloptreden van dj Martin Garrix.

Het festival, dat dit jaar voor het vierde jaar wordt gehouden, maakte in december vorig jaar bekend dat het zou verhuizen van Eersel naar Landgoed Velder. Reden voor de verhuizing was onder meer de mogelijkheid om de muzikale programmering tot diep in de nacht door te kunnen laten lopen in Liempde. Dat blijkt; tot 3.00 uur 's nachts kunnen de echte nachtbrakers terecht bij een van de vele acts. Op zondag gaat het programma door tot 1.00 uur.

Een weekendticket voor drie dagen met camping kost 99 euro. Alle overige ticketsoorten en hun prijzen staan op de website. De reguliere camping Electric Village is geopend van vrijdag tot maandag. Daarnaast is er ook nog de luxe camping Electric Paradise met campingaccommodaties en pakketten waaronder groepstenten, tipi's, festihutten en kartenten. Een aantal Electric Paradise pakketten is inmiddels al uitverkocht.

Meer info over het festival is te vinden op https://www.we-are-electric.com/

Winactie
Wil jij kans maken op vrijkaarten voor het festival? Houd dan de MooiBoxtel op Facebook in de gaten. Daar starten wij binnenkort een livestream vanaf een geheime locatie, waarbij we gedurende de tijd steeds meer tips zullen geven over waar we zitten. De eerste die ons vindt, wint twee vrijkaarten.

Boxtelse en Liempdse paaldanseressen veroveren goud en zilver op NK Paalsport

Boxtel - Op het NK Paalsport, dat op 2 en 3 juni in Waalwijk werd gehouden, hebben de Boxtelse Julia Koppens (8) en de Liempdse Zoë Timmermans (16) in hun categorie een gouden en zilveren medaille in ontvangst mogen nemen. Ook in de klasse 'Artistic Pole' behaalde de Liempdse een tweede plek.

Dat Koppens zou winnen was eigenlijk al duidelijk omdat ze vanwege haar jonge leeftijd als enige uitkwam in de categorie Pre Novice Girls. Zelf was ze daar echter van te voren niet van op de hoogte gesteld, dus de spanning was er bij het de jongste deelneemster van het toernooi niet minder om. Met 30 punten zette zij een zeer nette oefening neer.

De Liempdse Zoë slaagde er in de categorie Junior Girls niet in het goud mee naar huis te nemen, maar kon met een tweede plaats terugkijken op een erg goede wedstrijd. Met haar 38,2 punten hoefde het 16-jarige paaldanstalent enkel Demi Brama (47,7 punt) voor zich te dulden. In de klasse 'Artistic Pole' won Zoë eveneens zilver, met 69,3 punten.

Lees meer over de ervaringen van Zoë en Julia op pagina 15.

Start campagne 'Ik doe mee' rondom burgerinitiatieven

Wethouder Eric van den Broek vult de enquête in. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Het vergroenen van de Van Merheimstraat, de aanleg van een buurtspeeltuin in de wijk Sparrenlaene en de vergroening rondom de 'dinorotonde' op Duinendaal. Het zijn allemaal voorbeelden van burgerinitiatieven die het afgelopen jaar tot stand kwamen. In totaal zijn dat er nu 102. Toch meent de gemeente dat er nog meer initiatieven gerealiseerd kunnen worden. In het Boxtels gemeentehuis werd daarom woensdagmiddag de campagne 'Ik doe mee' gelanceerd.

Hoewel er al 102 burgerparticipatieprojecten in de gemeente actief zijn, heeft wethouder Eric van den Broek nog steeds het idee dat er mensen zijn met een goed idee waarbij de overheid kan faciliteren, die niet weten waar ze moeten aankloppen. Om ook die mensen te bereiken wordt de campagne 'Ik doe mee' gestart. Die bestaat uit vijf fasen. Fase 1, een enquête, ging woensdag van start. De vragenlijst kan ingevuld worden via www.boxtel.nl/ikdoemee.

De campagne is bedacht in samenwerking met de wijkmakelaars en een extern adviseur. Doel is om in het najaar een activatieplan te hebben dat de burgerparticipatie bevordert. Boxtel hoopt eveneens feedback op te halen die tijdens het participatietraject van pas kan komen. Anders gezegd: de gemeente wil graag van burgers horen hoe goede ideeën door de gemeente gesteund kunnen worden.

Om ervoor te zorgen dat ook mensen die de weg naar de gemeente nu nog niet weten te vinden de vragenlijst invullen, gaat Boxtel met de enquête de boer op. Zo zal de wethouder tijdens de weekmarkt rondgaan met de vragenlijst, worden mensen thuis bezocht en is er een stand waar de lijst ingevuld kan worden in het gemeentehuis geplaatst. Het invullen van de vragen duurt zo'n drie tot vijf minuten.

Van de enquête werden drie versies opgesteld: één voor de ambtenarij, één voor raadsleden en één voor burgers. Zo wil de gemeente een zo breed en goed mogelijk beeld krijgen van hoe Boxtel naar de gemeentelijke rol bij burgerinitiatieven kijkt en ontstaat eveneens een beeld van hoe er 'binnen de muren' van het gemeentehuis gedacht wordt over burgerparticipatie.

"We willen graag, met een positieve insteek, reacties en ervaringen ophalen", geeft de wethouder aan. "Wij kijken als gemeente serieus naar ideeën die burgers hebben, waarbij veel, maar natuurlijk niet alles, kan." Hij laat weten dat je de campagne eigenlijk ook als burgerinitiatief kunt zien, omdat hij bemerkte dat er vanuit burgers nog veel vragen waren over burgerinitiatieven.

Dat Boxtel veel waarde hecht aan het stroomlijnen van burgerparticipatie blijkt ook uit het budget dat is uitgetrokken voor de campagne: zo'n 13.000 euro. De enquête loopt gedurende een periode van vier weken. Daarna wordt ook nog kwalitatief onderzoek gedaan bij respondenten die in de vragenlijst aangeven hiervoor open te staan. Verder worden de resultaten gedeeld in een studiegroep van de Universiteit voor Humanistiek waar naast Boxtel ook de gemeenten Sint-Michielsgestel, Bernheze en Landerd deel van uitmaken.

Als alles meezit komt er in het najaar een onderbouwd activatieplan uit. Dit plan zal constant up to date worden gehouden en kan leiden tot beleid op het gebied van burgerparticipatie.

Tienerdrietal uit Oisterwijk op heterdaad betrapt bij woninginbraak Kapelweg

Boxtel - De politie heeft zaterdagochtend aan de Kapelweg in Boxtel drie jonge inbrekers aangehouden. De drie 14-jarige jongens, allen uit Oisterwijk, werden overlopen door de politie dankzij tips en hulp van buurtbewoners en getuigen. De drie jongens zitten vast.

Rond 6.25 uur kreeg de politie een melding binnen van een woninginbraak. De bewoner was in zijn tuin aan het werk en zag een van de daders uit zijn huis komen. De twee andere daders stonden voor de woning te wachten. De bewoner was nog achter de daders aangerend, maar verloor ze uit het oog. Hij belde direct met de politie. De omgeving van de Kapelweg werd ruim afgezet door toegesnelde agenten. Met meerdere eenheden waaronder een surveillancehond werd naar het drietal gezocht.

Terwijl de agenten aan het zoeken waren meldde een getuige zich bij een van de agenten. Die vertelde dat ze zojuist drie jonge mannen aan de andere kant van de spoorlijn net buiten het afgezette gebied had zien lopen. Terwijl enkele agenten daar naartoe gingen, kwam er een melding van een treinmachinist dat hij drie jongens over een hek zag klimmen en langs het spoor zag rennen richting het station. Agenten reden zo snel mogelijk naar de voor- en achterzijde van het station om hen in te sluiten.

"Hierop werd een achtervolging ingezet en bleek dat de drie verdachten niet hard genoeg konden rennen", laat wijkagent Frank Versluis weten. Tijdens de achtervolging staken de jongens het spoor over en verstopten zij zich in de struiken op het industrieterrein. Een passerende fietser wees een van de agenten op een jongeman die plat op zijn buik in het hoge gras lag. Deze jongen voldeed aan het signalement dat door de melder was gegeven en werd hierop direct aangehouden. Kort hierna werden ook de andere jongens ontdekt in de struiken langs het spoor. De jongens gaven zich over toen de agenten en een diensthond dichterbij kwam en de diensthond enkele malen hard blafte.

De verdachten werden overgedragen aan de recherche die hen later verhoord heeft. Waar het drietal het precies op voorzien had, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Foto: INbox

Boxtel - Twee onderscheidingen werden vorige week uitgereikt aan Boxtelaar Chris Aarts en Liempdenaar Marij Vervoort-Vogels. Aarts wist op voorhand nog niets van zijn Erepenning van Verdiensten van de gemeente Boxtel in zilver en werd in Restaurant De Waag verrast door de burgemeester. Vervoort-Vogels had haar Koninklijke Onderscheiding eigenlijk in ontvangst mogen nemen tijdens de lintjesregen van 26 april, maar was toen verhinderd. Zij haalde de ceremonie op het gemeentehuis die middag in.

Chris Aarts is vanaf 2006 voorzitter van de commissie bezwaarschriften van de gemeente. Hij heeft zich vrijwillig en met buitengewone toewijding ingezet als lid en voorzitter van deze commissie. Hij toetste vele bezwaarzaken en gaf daarbij ruimte aan alle partijen om hun verhaal te doen. Indien mogelijk werden zaken onder zijn leiding in onderling overleg tijdens de procedure al opgelost, zo geeft de gemeente aan. Dat werd zeer gewaardeerd. "Van de zaken die passeerden zijn er weinig die doorgingen naar de rechtbank. En ook daar bleef het advies van de commissie bezwaarschriften vaak in stand", zo laat de gemeente weten.

Marij Vervoort-Vogels (59) uit Liempde is vanaf 1980 vrijwilliger bij de Boeremèrt in Liempde, vrijwilliger bij en medeorganisator van de avondwandeldriedaagse, vanaf 1990 vrijwilliger bij en bestuurslid en secretaris van Buurtvereniging Den Berg en jarenlang (bestuurs)lid van de muziekcommissie van Popkoor Voices Liempde. Om die reden is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Boxtelse en Essche maken kans op Koning Willem I College Award

Boxtel - Nienke Kievit uit Boxtel en de Essche Romy Pijnenburg zijn genomineerd voor een Koning Willem I College Award. De awards worden vanavond uitgereikt op de school aan de Vlijmenseweg in Den Bosch.

De Koning Willem I College (KWIC) Awards zijn in het leven geroepen om het beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen van het publiek, het bedrijfsleven en de overheid. De jury bestaat uit leden van de Raad van Toezicht, het college van bestuur, oud-Awardwinnaars en de A-Academy, de alumnivereniging van het KWIC.

Nienke Kievit volgt de opleiding Internationale Business Studies in Den Bosch. Romy Pijnenburg, ook bekend wegens haar vaak goede uitslagen in de autocross, is leerling Financiën & Recht. Zij maken samen met 12 andere kandidaten uit verschillende studierichtingen kans op een award.

In totaal worden vier prijzen weggegeven: één voor vakmanschap, één voor innovatie, één voor de bijdrage aan de community en één award voor een bijzonder verhaal. Vanavond wordt eveneens de 'Student van het Jaar' van het opleidingsinstituut bekendgemaakt. Hij of zij gaat het Koning Willem I College vertegenwoordigen bij de verkiezing van landelijk mbo-ambassadeur.

Alle genomineerden worden vanavond in het zonnetje gezet, zo meldt het KWIC. Ze worden voorgesteld aan de hand van korte filmpjes, voornamelijk opgenomen op de locatie van hun eindstage. De uitreiking wordt aan elkaar gepraat door tv-presentator Valerio Zeno.

Laatste inschrijfweek Dag der Kampioenen

Boxtel - Deze week sluiten de inschrijvingen voor de Boxtelse Dag der Kampioenen. Alle sportkampioenen worden op zaterdag 30 juni gehuldigd in Gemeenschapshuis De Rots en persoonlijk in het zonnetje gezet door sportwethouder Herman van Wanrooij.

Boxtelse verenigingen ontvangen deze week de uitnodiging voor de dag. Spelers en speelsters die lid zijn van een vereniging buiten Boxtel, maar er wel wonen, kunnen ook voor de huldiging worden aangemeld. Daarbij is van belang dat ze lid zijn van een sportvereniging die is aangesloten bij een landelijk erkende sportbond en het kampioenschap is behaald bij een door de landelijke sportbond georganiseerde competitie op landelijk, regionaal of districtsniveau. Clubkampioenen en toernooiwinnaars komen niet in aanmerking voor de huldiging. Individuele en teamkampioenen komen bij de aspiranten, pupillen en junioren tot en met 15 jaar in aanmerking. Bij A-junioren, senioren en veteranen komen naast alle individuele kampioenen bij de teamsporten uitsluitend het standaardteam (= eerste elftal) en bij de A-junioren alleen het A-1 team in aanmerking.
Alle kampioenen kunnen per e-mail worden aangemeld onder vermelding van naam en contactpersoon van de vereniging (met telefoonnummer en e-mailadres). Bij individuele kampioenen moet daarnaast de naam van de kampioen worden meegegeven en bij teams de teamnaam en de namen van spelers/speelsters en begeleiders. Ook het behaalde kampioenschap moet bij de aanmelding vermeld worden.
Opgeven kan nog deze week, tot en met 8 juni. Als zich na die datum nog kampioenen aandienen wordt verzocht overleg met de commissie van Boxtel Vooruit op te nemen. Aanmeldingen kunnen worden gemaild naar: dagderkampioenen@hotmail.com.

KBO-activiteiten Boxtel

Donderdag 7 juni        Kaartverkoop dagtocht naar Chocolade, Kinderdijk en Rotterdam bij De Orion, De Walnoot, in Simeonshof en De Rots        14.00-14.30
                        Opgave formulier inleveren voor de zomeractiviteiten tijdens de kaartverkoop van de dagreis bij De Orion, De Walnoot, in Simeonshof en De Rots        14.00-14.30
                        Bridgen in De Walnoot        13.30
                        Handwerken in De Orion        13.30
Vrijdag 8 juni        Stadswandeling in 's-Hertogenbosch, vertrek vanaf station 's-Hertogenbosch        10.15
                        Rikken en jokeren in De Walnoot        13.30
Dinsdag 12 juni        Biljarten in De Walnoot        13.30
         Hobbymiddag in De Kinderboerderij        13.30
                        Kienen in De Rots        14.00
Woensdag 13 juni        Fietsen Rondje Meierij, koffieadres De Roos in s-Hertogenbosch, vertrek vanaf de parkeerplaats Speelmanstraat        13.30
                        Vertrek snelle fietsers 13.15
         Eten bij Lotus, opgeven vóór 10 juni bij Henk Sturkenboom via 0411-677863 of henksturkenboom49@gmail.com of bij Sina van Alpen via 0411-689285 of sinavanalphen@solcon.nl        17.00

Collectes juni

Tot en met 9 juni        Epilepsiefonds
10 tot en met 16 juni        Ver. tot behoud van Natuurmonumenten NL
17 tot en met 23 juni        Maag Lever Darm Stichting
24 tot en met 30 juni        Ver. Het Nederlandse Rode Kruis

Verenigingen die in de gemeente Boxtel willen collecteren voor een goed doel hebben hiervoor geen vergunning nodig. Wel wordt hen gevraagd rekening te houden met de landelijke collectes en alleen in de zogenaamde vrije periodes te collecteren. Heb je iemand aan de deur gehad die zegt te collecteren namens het goede doel, maar vertrouw je het niet? Meld dit dan bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Verzamelaarsruilbeurs in De Walnoot

Boxtel - De Vereniging van Boxtelse Verzamelaars organiseert op zondag 10 juni haar verzamelaarsruilbeurs. Deze vindt plaats in Gemeenschapshuis De Walnoot, van 10.00 tot 13.00 uur.

Op deze doorgaans drukbezochte beurs kan van alles geruild worden. Van bidprentjes, sigarenbandjes en postzegels tot winkelwagenmuntjes theezakjes en diverse PLUS-spaaracties zoals koins en smurfen. Deze keer is er speciale aandacht voor ansichtkaarten van oud Boxtel.
De entree voor de beurs in De Walnoot aan de Reginahof 1 in Boxtel (0411-673485) bedraagt 1 euro voor volwassenen, kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen. Bij gebruik van navigatie 'Reginahof 1 STO 1' invoeren.

Lootjesverkoop De Zonnebloem

Esch - Vrijwilligers gaan in Esch de deuren langs om lootjes te verkopen voor De Zonnebloem. Met de loten van 2 euro per stuk kan meegespeeld worden in een loterij van de Zonnebloem-loterij. Van dit bedrag gaat de helft naar De Zonnebloem afdeling Esch.

De Zonnebloemafdeling in Haaren/Esch organiseert al dertig jaar lang vele activiteiten voor mensen met een fysieke beperking uit de gemeente Haaren. De verkoop in Esch is inmiddels gestart. In juni en de eerste weken van juli komen de vrijwilligers langs om loten te verkopen. Door het kopen van een lot kunnen ook de andere inwoners van Esch een steentje bijdragen. Bovendien maken zij kans op meerdere prijzen.

KBO-activiteiten Liempde

Donderdag 7 juni        Kienen in De Kloosterhof        13.30
Dinsdag 12 juni        Bridgen en rikken in De Kloosterhof        13.30
Woensdag 13 juni        Fietsen, vertrek vanaf Tooseplein        10.00
         Wandelen, vertrek vanaf Raadhuisplein        10.00

Vrouwencontact Boxtel

Donderdag 7 juni Nordic Walking, vertrek vanaf de Markt         9.00
                        Excursie kruidentuin Wintelre (Mostheuvel 20a), vertrek vanaf Breukelsplein        12.30
Maandag 11 juni        Yoga in De Walnoot        13.00
Dinsdag 12 juni        Fietstocht 50 km, vertrek vanaf Breukelsplein        9.00

Vrouwencontact Liempde

Dinsdag 12 juni        Mindfit in De Kloosterhof        9.00

Adressen gemeenschapshuizen

Boxtel:
De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA, 0411-673838
De Walnoot, Reginahof 1, 5282 GC, 0411-673485
Liempde:
Dienstencentrum De Kloosterhof, Kloosterhof 7, 5298 BW, 0411-631651
Lennisheuvel:
De Orion, Lennisheuvel 56, 5281 LG, 0411-674474
Esch:
Dorpshuis De Es, Dorpsstraat 5a, 5296 LT, 0411-601723

Liempdse Dianne van Giersbergen start crowdfunding voor nieuw muziekalbum Ex Libris

Zangeres Dianne van Giersbergen met haar bandgenoten van Ex Libris. (Foto: Ex Libris) Foto: Ex Libris

Boxtel - De Liempdse zangeres Dianne van Giersbergen bracht met haar symfonische metalband Ex Libris dit weekend haar nieuwe album 'Ann' uit. Of, om precies te zijn: het eerste onderdeel van een drieluik dat in zijn geheel een album vormt. Om de komende twee delen te kunnen financieren vraagt de band om hulp van het publiek, door middel van een crowdfundingcampagne. "We gaan voor 25.000 euro", aldus de zangeres. Dat bedrag is volgens haar minimaal nodig om deel twee van het drieluik uit te brengen.

De datum voor de release, 3 juni, is niet geheel toevallig gekozen. "Alles draait om het getal drie", lacht Van Giersbergen, die op de derde juni nota bene zelf haar 33e verjaardag viert. Op alle drie de albums staan drie songs die gaan over één Anna. Op het eerste album is dat Anne Boleyn, de tweede vrouw van de Engelse vorst Henry VIII, op de andere twee delen is dat weer een andere 'Ann'. Ook die naam bevat natuurlijk drie letters en bovendien wordt de naam van iedere hoofdrolspeelster weer net iets anders geschreven; drie schrijfwijzen dus.

Raymond van Barneveld (l.) en Michael van Gerwen mogen zich het beste dartduo ter wereld noemen. (Foto: Kelly Deckers) Foto: Kelly Deckers

Het leven van Boleyn fascineert Van Giersbergen: "Ik ben altijd al een groot fan van de Engelse geschiedenis geweest. Maar Anna was haar tijd vooruit." Daarmee doelt de zangeres op het feit dat Anna zich niet wilde schikken in haar rol als maîtresse van de koning. Ze dwong een scheiding van de koning met diens toenmalige vrouw, en daarmee een breuk met de kerk, af. Het leidde tot de oprichting van de Anglicaanse Kerk. "Daarmee is zij echt een key figure in de Engelse geschiedenis."

De meeste van de in totaal zes vrouwen die de Engelse koning heeft gehad kwamen er niet best vanaf. Zo ook Boleyn. Ze werd in 1536 onthoofd voor onder meer hekserij.

Zo zit het nieuwe drieluik vol dramatiek. De Liempdse zangeres houdt daar wel van: "Ik vind het fantastisch om echt in de huid van iemand te kruipen!" Van Giersbergen geeft aan dat ze dat op Medea, de vorige plaat van Ex Libris, al deed. Nu gaat ze daar nóg een stap verder in.

Het past bij de klassieke opleiding die Van Giersbergen volgde aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem; al van jongs af aan was de Liempdse gefascineerd door opera's geschreven in het hoog romantische tijdperk, naast de metalmuziek van nu.

Ann werd en wordt opgenomen in Rijen, bij Sandlane Recording Facilities samen met producer Joost van den Broek. Van Giersbergen noemt de samenwerking met hem erg prettig: "Hij is meer een soort zesde bandlid in plaats van een producer." Op dit moment wordt nog aan hoofdstuk nummer twee en drie gewerkt. Deze zullen worden gerealiseerd met geld afkomstig van crowdfunding.

Het drieluik wordt in een gelimiteerde oplage uitgebracht. Later zullen nog het verzamelalbum en een dubbelvinyl worden uitgebracht. De reden dat de nieuwe nummers zowel fysiek als digitaal worden gereleaset is dat de fanbase van de band behoorlijk trouw is aan traditionele platen. "Daar hebben we wel wat research naar gedaan", aldus de zangeres.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het nieuwe drieluik van Ex Libris? Dat kan via https://gogetfunding.com/exlibris-ann/.

Change of Masterplan!

Het schattig restaurant waar ik werkte, is nog steeds schattig maar ik werk er niet meer. Mijn baas en ik kregen een onoverkomelijk meningsverschil waardoor duidelijk werd dat onze mindset anders is. Ik ben weggegaan met dikke tranen, maar een les leren gaat nooit zonder. No way dat ik mijn plan ging opgeven. Nog niet misschien. Mijn Spaanse vrienden Blondie en Juan zetten hun deur wagenwijd open. En hun ijskast, zodat ik wijn kon drinken, en Baileys. Wat ook openging waren hun lijntjes in Spanje; een dag later had ik een sollicitatiegesprek bij een ander restaurant. En ik werd aangenomen!

Ik ging een dag meedraaien en ik dacht: dit zijn al mijn horecabaantjes in één. Ik hou van de nachten dus laat me alsjeblieft tot 5.00 uur rondrennen met dienbladen vol biertjes en cocktails. En kroketten en frikadellen. En borden bami waar ik een hele week van kan eten. Het was een warm bad, ik kan niet anders zeggen. Warm in ontvangst, maar ook in temperatuur. Thuiskomen als het al 22 graden is, is nog eens wat anders. Weet je wel hoe leuk dat is? In Nederland kom je thuis van het stappen en hoor je de vogels fluiten en regent het pijpenstelen. Daar zit iedereen chagrijnig in de auto op weg naar het werk, hier zwaaien de palmbomen naar me. Mijn hart maakt dan een koprol. Soms twijfel ik of ik naar bed zal gaan of naar het strand. Omdat ik niet zeker weet of ik op tijd wakker word op het strand, neem ik meestal toch een taxi en rol mijn bed in. Als een blij ei.

Mijn moeder heeft 40 jaar nachtdienst gedraaid en ik vond dat vreselijk. Nu werk ik zelf nachtdiensten. De geschiedenis herhaalt zich en ineens snap ik mijn moedertje. Het heeft gewoon iets. Ik hou van mijn Amaretto appelsap 's morgens. Ik hou van de Spaanse muziek afgewisseld met Hazes. Ik hou van de gesprekjes met de taxichauffeur 's ochtends in het Spaans. Na die Amaretto kan ik ineens heel goed Spaans praten. Althans, dat denk ik dan.

Ik ben een meisje van de nacht maar dan anders. Altijd al geweest en dat zal ik altijd blijven. Dag negen tot vijf structuur. Dag doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Dag regeltjes en aangeleerde opvattingen. Hola dronken mensen die in slaap vallen aan de bar. Of de plee onder kotsen. Hola vakantiegangers die hun vakantie vieren alsof elke dag de laatste is. Hola gekkies. Nice to meet you, I like you a lot!

En zo zijn mijn tranen opgedroogd. Ik heb altijd vertrouwen. Alles heeft een reden. Altijd!

X Lola

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld winnen wereldtitel darts voor Nederland

Boxtel - Darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben in Frankfurt de wereldtitel voor landen weten binnen te slepen. De Nederlanders waren met een 3-1 eindstand in de finale duidelijk te sterk voor het Schotse duo Gary Anderson en Peter Wright.

Hoewel Van Gerwen namens het Nederlandse duo met een vliegende start begon tegen Wright, streek Anderson tegen Van Barneveld de met 4-2 verloren eerste set weer glad: 4-1. Met een gelijkspel op het scorebord gingen de darters de dubbel in. Daarbij waren de Schotten geen partij voor de ontketende Van Gerwen en Van Barneveld. Die laatste wist zijn eerdere verlies goed te maken met een zeer sterk stukje darts.

Van Barneveld hoefde niet meer in actie te komen tegen Wright omdat teamgenoot Van Gerwen met een fenomenaal potje darts Anderson eenvoudig aan de kant zette: 4-0. Met een gemiddelde van 111,33 bewees 'De kale sloopkogel' wederom waarom hij de onbetwiste nummer één van de wereld is. Nederland is dat als landenteam nu ook, dankzij het sterke spel van zowel Van Barneveld als Van Gerwen.

Insectenhotel maken bij Kinderboerderij

Boxtel - Kinderen van alle leeftijden zijn zaterdag 9 juni welkom bij de Kinderboerderij om een insectenhotel te maken. Vorige maand werd bekend dat het niet goed gaat met de insecten in ons land. Volgens Natuurmonumenten is de afname zelfs dramatisch. Zonder insecten geen bloemen en planten, zonder bloemen en planten geen eten. Om ze een klein handje te helpen worden er van 14.00 tot 16.00 uur hotels gemaakt, die mee naar huis en tuin mogen worden genomen. Deelname is gratis.

6 / 18

Foto: Rini van Oirschot

Ossenpadtunnel in de Ossenpad, het fietspad parallel aan de Prins Hendrikstraat

De Prins Hendrikstraat heette tot 1935 'De Ossenpad', een pad dat leidde naar de ossenwei. Op verzoek van de bewoners van die straat werd de naam gewijzigd in Prins Hendrikstraat. De Ossenpadtunnel is een belangrijke schakel tussen het dorp en het industrieterrein. Kunstenares Antonie Eikemans heeft deze tunnel opgevrolijkt met tekst, beeld en geluid.

Zacht geloei
Je bent lekker buiten en geniet samen met de koeien van het groen rondom kasteel Stapelen en dan word je ineens een donkere tunnel ingeleid. Tot je verrassing kom je de koeien in de tunnel weer tegen. Nu staan ze op vier handbeschilderde, Delfts blauwe tegeltableaus. Ze grazen rustig door en kijken je goedmoedig aan. Bij nadere beschouwing zijn er ook ossen bij. We zijn in de Ossenpadtunnel. Plotseling hoor je zacht geloei en fluitende vogels. Terwijl je je afvraagt waar dat geluid vandaan komt, ontdek je op de lichtbakken teksten als: 'Ik ga naar ons moeder toe'; 'Op reis in gedachten'; 'Ja, fietsen met oma'.

Foto: Rini van Oirschot
Foto: Rini van Oirschot

Bron: Boxtel in Beeld van Marja Reitsma-Vrijling en Hannie van Schijndel-Verhoeven

Loek en Lars zamelen geld in voor 'dyslexie' boeken

Boxtel - Loek (8) en Lars (10) hebben dyslexie en dat is lastig. Niet alleen omdat lezen je dan heel veel moeite kost, maar ook omdat de boekjes die je wel goed kunt lezen vaak voor veel jongere kinderen zijn. Met alle respect natuurlijk, maar als je in groep 5 en 6 zit, wil je wel wat spannenders lezen dan boom-roos-vis. En dus bedacht Loek een actie voor zijn school, de Sint-Petrus, om boeken speciaal voor kinderen met dyslexie te kunnen kopen. Hij vroeg zijn vriend Lars om hulp en samen organiseerden zij een boekenmarkt waar van thuis meegebrachte oude boeken voor 50 cent per stuk werden verkocht.

Sinds dit jaar weet Loek dat hij dyslexie heeft, Lars zelfs pas sinds een paar weken. De vrienden zijn het erover eens dat het wel fijn is om te weten wát je hebt, omdat je er dan iets aan kunt doen. Maar wat heb je dan precies? Dat kan Loek wel uitleggen: "Een kind zonder dyslexie hoeft bijvoorbeeld maar twee keer het woordje 'vis' te spellen en dan is hij eigenlijk al klaar. Dan gaat dat woord door een weggetje in je hersenen naar een plek zodat je in een keer 'vis' kunt lezen. Maar kinderen die 'gewone' dyslexie hebben moeten dat twaalf keer doen en kinderen die het heel erg hebben wel twintig keer!" Dat maakt het ook lastig om dingen te leren, en "om je eroverheen te zetten dat je sommige fouten heel vaak maakt", zo licht hij toe.
Niet iedereen heeft dezelfde problemen met dyslexie. Zo heeft Loek er last van bij lezen en schrijven, maar kan iemand anders er alleen last van hebben met spelling. Voor Lars is het allemaal nog nieuw, maar hij weet natuurlijk al wel waar zijn probleem ligt. "Bij lange woorden", vertelt hij, "dan moet ik die wel tien keer lezen." Duidelijk is dat het voor iedereen die het heeft erg lastig is. Ook draagt het niet bij aan het zelfvertrouwen, "want", zo vertelt Loek: "het is moeilijk met dyslexie om dingen te leren. En om je eroverheen te zetten dat je sommige fouten heel vaak maakt."

Lars (l.) en Loek haalden met hun boekenmarkt bijna 130 euro op. (Foto: Willemijn Wijdenes) Foto: Willemijn Wijdenes

Dat de jongens op school veroordeeld zijn tot het lezen van vaak toch wat 'kinderachtige' boekjes, vonden ze erg jammer. En daarom besloten ze in actie te komen, want als je een probleem hebt, dan zoek je een oplossing. Met zijn moeder Margriet bedacht Loek een manier om aan leukere boeken te komen, en samen met Lars ging hij aan de slag. Want er was veel geld nodig. Met z'n allen samen doen met één boek is ook niet handig, zo vertelt Loek: "want ongeveer 20 kinderen op onze school hebben dyslexie".
De hele school deed mee en er werden veel boeken ingeleverd om te verkopen voor 'dyslexie boekjes'. Wat dat precies zijn legt Loek uit: "het zijn vaak leuke boekjes, maar heel simpel en met een speciaal lettertype." Die boeken gaan over onderwerpen die Loek en Lars en kinderen van hun leeftijd leuk vinden, zoals bijvoorbeeld de Griezelbus van Paul van Loon. Maar ook veel andere populaire kinderboeken hebben een speciale dyslexie uitgave.

De boekenmarkt was vrijdag zo'n groot succes, dat Loek en Lars maandagochtend nóg meer mochten verkopen. Ze brachten zo 128,16 euro bij elkaar. Bij die opbrengst deed de school nog een duit in het zakje door het bedrag aan te vullen tot 175 euro. Een mooi bedrag, waar heel wat boeken voor te kopen zijn.

Tough Ten Miles
Loek heeft echter de smaak te pakken en wil doorgaan tot de 300 euro. Daarom gaat hij boekjes verkopen aan familieleden. Ook gaat hij samen met zijn moeder geld inzamelen door de Tough Ten Miles te lopen, een obstacle run van 4 kilometer in Oisterwijk. Een mooie afsluiter voor zijn project, aldus zijn moeder: "Want lezen met dyslexie gaat ook met hobbels en obstakels, maar uiteindelijk kom je er wel."

Wethouder en vrijwilligers slaan handen ineen voor inzameling plastic doppen

Boxtel - De gemeente gaat opnieuw bekijken hoe geholpen kan worden bij de inzameling van plastic doppen voor het goede doel. Dat zegde wethouder Herman van Wanrooij donderdag toe na een overleg met de familie Van Hummel, die al enkele jaren doppen inzamelt voor KNGF Geleidehonden.

Het overleg volgt na de vragen die de wethouder de afgelopen raadsvergadering kreeg naar aanleiding van een eerdere toezegging dat de gemeente zich hard zou maken voor vaste inzamelpunten voor de doppen. Ongeveer maandelijks rijdt de Boxtelse vrijwilliger Eddy van Hummel naar een afleverpunt in Tilburg met zo'n tien tot vijftien zakken vol met plastic doppen. De familie Van Hummel zamelt die nu zo'n vier jaar thuis in. In totaal haalde KNGF Geleidehonden met de plasticinzameling zo'n 70.000 euro, genoeg voor de training van vijftien geleidehonden, op.

In een constructief overleg beloofde wethouder Herman van Wanrooij donderdag dat hij er alles aan gaat doen om een grote container voor plastic doppen te realiseren zodat familie Van Hummel daar de door hen ingezamelde doppen kan afgeven. De familie had daarom gevraagd omdat nu hun hele schuur volstaat met zakken en tassen, gevuld met de plastic doppen. Waar de container komt is nog niet geheel duidelijk, maar de gemeente gaat in gesprek met diverse partijen.

Ook gaat de gemeente vuilnisbakken leveren die op diverse locaties neergezet kunnen worden om doppen mee op te halen en kunnen scholen binnenkort een gezamenlijke brief tegemoet zien met de vraag of zij een doppeninzamelpunt willen realiseren.

"Ik kijk ook even naar mijzelf en wil wel zeggen dat ook ik er iets te weinig tijd aan heb besteed," laat Van Wanrooij schuldbewust weten. Van Hummel geeft aan blij te zijn met de toezeggingen. Volgens hem is het van belang dat er een container komt omdat hij een flinke groei van het aantal ingeleverde doppen verwacht, nu het onderwerp in de aandacht staat. Bovendien is net een nieuw inzamelpunt, bij Hondenpension van het Luisselshof, gerealiseerd. Als voorbeeld geeft Van Hummel de inzameling in Schijndel: "Daar werden afgelopen maand 35 zakken ingeleverd. Die kan ik niet in mijn schuur kwijt!"

Loont het om een woning energieneutraal te maken?

Wie een luchtfoto van zijn wijk laat maken en deze vergelijkt met tien jaar eerder, zal één ding opvallen: het aantal zonnepanelen dat de daken siert. Bij het energieneutraal maken van huizen lijkt iedereen als eerste te denken aan PV-panelen. Vreemd eigenlijk, want hoe rendabel is stroom opwekken als de warmte via de gevel en het dak zo een huis verlaat? Nu is het ook wel begrijpelijk, want de prijs voor zonnepanelen is fors gedaald, terwijl het gemiddeld € 25.000 kost om een woning helemaal energieneutraal te maken.

Eind mei becijferde het EIB (Economisch Instituut voor de Bouw) dat de kosten om 7,6 miljoen woningen in Nederland energieneutraal te maken 190 miljard euro bedragen. Dat komt neer op gemiddeld € 25.000 per woning. Geen gering bedrag, maar er lijkt geen ontkomen aan dat u ook moet investeren omdat het Rijk zich tot doel heeft gesteld dat alle woningen in 2050 energieneutraal moeten zijn.

Nu zul je je wellicht afvragen: waar komen deze kosten vandaan? Een zonnepaneel is al verkrijgbaar vanaf zo'n € 350. Maar dat is slechts de energiebron. Om een huis energieneutraal te maken is veel meer nodig. Eerst moet het huis een warme jas aan krijgen, want daar is de grootste winst te behalen. Muren, vloeren en daken moeten (na)geïsoleerd worden en ramen voorzien van triple glas om te voorkomen dat warmte vervliegt. En dan ben je er nog niet. Zo'n dichte schil betekent namelijk ook dat er een ander ventilatiesysteem moet komen. Is dat allemaal goed geregeld, dan kun je denken aan de groene energiebronnen. Stadsverwarming bijvoorbeeld, zonnepanelen of een warmtepomp.

Al met al komen de kosten voor alle bouwkundige en installatietechnische maatregelen uit op € 25.000. Dat is een behoorlijk bedrag, maar de belangrijkste vraag is: is dat rendabel? Stel dat je in dat 'gemiddelde huis' woont, dan heb je waarschijnlijk ook een 'gemiddelde energierekening'. Deze bedraagt € 1660 per jaar. Als je een hypotheek afsluit (20 jaar vast, rente 2,4%) dan betaal je € 600 bruto per jaar aan rente en € 833 aan aflossing (30 jaar). Dat is minder dan jouw energierekening! En de rente is ook aftrekbaar.
Het enige dat je moet doen – behalve een goede aannemer zoeken – is aankloppen bij jouw financieel adviseur. Samen met jou rekent hij uit wat het voordeligste is.

Mijn Mooi Boxtel: Ans Kreijveld

Foto: Ans Kreijveld

Ik vind deze foto zo mooi vanwege de mooie kleuren van de zonsondergang die in het water weerspiegelen. De foto is genomen tijdens een avondwandeling over het pad langs de Dommel in Boxtel Oost.

Zomerclub bij Hobbycentrum Boxtel

Voor iedereen die niet in juli of augustus op vakantie gaat en toch iets leuks wil doen samen met anderen organiseert Hobbycentrum Boxtel gezellige activiteiten in de Zomerclub. Zonder je direct te verbinden voor een langere periode kun je eenmalig of voor enkele keren kennis maken met het Hobbycentrum en zijn activiteiten. Activiteiten die je misschien nog niet kent en wel zou willen ervaren. Er zijn workshops van een uur, een dagdeel of een hele dag inclusief lunch.

Als je graag wilt bewegen in een groep onder deskundige leiding, heb je de keuze uit Tai Chi, vrij dansen, oefeningen in de beweegtuin, wandelen en yoga. Dit zijn workshops van een uur.
Voor een ontdekkingstocht naar je creativiteit kun je aansluiten bij Stapel op schilderen (bij mooi weer op Stapelen), glaskunst en het open atelier. Deze activiteiten worden gegeven in dagdelen, maar je kunt ook kiezen voor een hele dag inclusief lunch.
Zou je graag een nieuwe textiele vaardigheid willen leren, dan staan er in augustus drie workshops textiel op het programma, waaronder vilten.
Ook is er een mogelijkheid om eens per week met je brei- haak of borduurwerkje aan te sluiten bij het Breicafé. Lekker met je eigen werkstuk bezig, handigheden en vaardigheden uitwisselen en gezellig samen kletsen.
Hou je van zingen dan zijn er voor jou de meezingmiddagen waarbij je naar hartenlust zowel Nederlandstalige als Engelstalige liedjes kunt zingen, waarvan de tekst op een scherm te lezen is.
Ook aan de spelletjesliefhebbers is gedacht. Tijdens de Spelinstuif is er gelegenheid om je spelinzicht en -vaardigheid te meten met andere deelnemers.

Zoals gezegd kun je bij elk van deze activiteiten aansluiten per keer. Het is fijn als je je van tevoren aanmeldt. Zeker voor de creatieve workshops is dat gewenst, onder andere om te kunnen zorgen voor voldoende materialen. Maar mocht je ineens denken 'daar heb ik zin in', dan ben je zeker welkom. De Zomerclub staat voor je open!
Kijk voor alle activiteiten op www.hobbycentrumboxtel.nl bij Zomerclub.

Liempds gilde gastheer Kringgildedag voor negen gilden

Foto: Ruud van Casteren

Liempde - Maar liefst negen gilden uit de Dommelgroep kwamen zondag samen in Liempde voor hun jaarlijkse gildedag. Deze gilden liggen allemaal aan de Dommel, waaraan de dag dan ook haar naam dankt.

Gilden uit Schijndel, twee maal Gemonde, Sint Michielsgestel, Boxtel, Den Dungen, Sint Oedenrode, Vught en het organiserende Liempdse Sint Antonius Abt kwamen vanaf 9.00 uur tezamen bij café het Wapen van Liempde.

Het vendelzwaaien levert soms acrobatische taferelen op. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren

Na de koffie, thee en krentenbrood vertrokken de gilden in stoet naar de Sint Jans Onthoofding kerk te gaan voor een mis met Kapelaan Geoffrey de Jong. Voorop het Liempdse gilde, burgemeester Mark Buijs en zijn echtgenote Christel met Ad Kools, de hoofdman van de Dommelgroep, daarna de acht vaandels, de levende patroonheilige, alle tamboers, bazuinblazers, Koningen en Hoofdlieden, zilverdragers en slot de overige leden.

De jonge kapelaan vond het zichtbaar prachtig om zoveel gildeleden te ontvangen. De kleurrijke gilden leverden dan ook een prachtig aanzicht op. Na de kerkdienst werd aan hem de hernieuwde eed van trouw aan het kerkelijk gezag afgelegd.

Na het verlaten van de kerk stelde men op voor de optocht door de mooie straten van Liempde om wederom bij het Wapen van Liempde uit te komen. Helaas voor de gilden kwamen daar slechts weinig mensen op af. Het Boxtelse gilde had een primeur, met een nieuwe ruiter; jeugdlid Job Spitters. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij met de Heilig Bloedprocessie al voor het eerst mee zou gaan, maar tot grote teleurstelling van Job gooide het weer roet in het eten.

Bij 'Het Wapen' aangekomen sprak hoofdman Roger van Laere, die blij was dat er zoveel leden aanwezig waren. Na de erewijn ging de gildedag verder op het gildeterrein voor het officiële gedeelte. Kringvoorzitter Kools opende daarop met weinig woorden de Kringdag, waarop het tijd was voor een vendelgroet namens alle gilden. De vele vendels leverden een kleurrijke aanblik op.

Burgemeester Buijs, de kapelaan en beschermvrouwe Van Pelt losten vervolgens de eerste geweerschoten, waarna de negen koningen aan de beurt waren om de vogel naar beneden te schieten. Die gaf zich niet zomaar gewonnen, het grootste deel brak uiteindelijk af, maar er bleef genoeg zitten. Ook dit stuk viel uiteindelijk naar beneden, echter er hing nog een 'splinter' vast. Truus van der Schoot (de enige vrouwelijke koning) wist het laatste stukje eraf te schieten en met het ere-koningskruis naar huis te gaan.

Ondertussen werden andere wedstrijden gehouden, zoals kruisboog-, geweer-, laser- en handboogschieten, bazuinblazen, vendelen, jeu de boules en trommen. Het vendelzwaaien werd in twee disciplines uitgevoerd: in groepsverband en individueel als acrobatiek.

Bij de kruisboogschutters was het Roland Rooyakkers die er met de hoofdprijs er vandoor ging. De overige winnaars in de diverse disciplines kregen zilveren schild of een prijs in natura. De Liempdse broeders kunnen tevreden terugkijken op een geslaagde dag. Volgend jaar is het Schijndelse gilde gastheer van de Kringgildedag.

Derde editie Liempt Fietst

Liempde - Buurtvereniging Den Berg houdt van 13 tot en met 15 juni de derde editie van het evenement Liempt Fietst. Tijdens de drie dagen krijgen fietsers iedere dag een route van tussen de 15 en 20 kilometer, of tussen de 30 en 35 kilometer voorgeschoteld. Van de inschrijfkosten, 4 euro, wordt de WensAmbulance Brabant gesponsord.

Dagelijks krijgen de deelnemers een andere route die ze via de omliggende dorpen weer terug voert naar start- en eindpunt Het Wapen van Liempde op het Raadhuisplein. Inschrijven kost 4 euro per persoon voor drie dagen. De fietsers dienen dit bedrag te betalen bij inschrijving. De starttijd is tussen 18.00 en 19.00 uur. Voor meer informatie kunnen deelnemers contact opnemen met Cees Braken (0411-631489).

Avond over minder vlees eten bij De Rots

Boxtel - Transitie Boxtel houdt op 8 juni een speciale, gratis toegankelijke avond over het minderen van de vleesconsumptie bij Gemeenschapshuis De Rots. Vanaf om 20.00 uur zullen studenten uit het Honoursprogramma 'global problems: climate change', een kokende dirigent, een columnist en een met het onderwerp worstelende moeder een spraakmakende avond rondom het thema 'minderen met vlees' verzorgen.

Minderen met vlees eten is dit jaar eveneens het thema dat bij de Duurzame Week Boxtel in oktober volop onder de aandacht komt. Het programma op 8 juni begint een ludieke column gevolgd door korte presentaties. Na de pauze komt het leukste van de avond: de ervaringen van thuis onderling en informeel uitwisselen.

Luchtpost uit Bolivia: JRL op expeditie

Foto: Luna Poirters

In april dit jaar gingen wij twee weken naar Cochabamba om daar de opbrengst van de kerstactie van onze school, het Jacob-Roelandslyceum, aan lokale goede doelen te besteden. Inmiddels zijn weterug van ons prachtig avontuur in Bolivia. We hebben erg genoten van alles wat we hebben gezien en meegemaakt en willen jullie hier graag van op de hoogte brengen.

Onze reis begon met een lange vlucht naar Santa Cruz. Daarna reisden we met de bus richting Cochabamba, met een overnachting in de jungle. Tijdens de busreis kregen een realistische eerste indruk van het land en zagen het échte Bolivia zonder filters; mooie natuur, ontzettend aardige mensen, maar ook veel armoede en zwerfafval.

De eerste dag bezochten we San Augustín, een middelbare school. Dit is een voor Boliviaanse begrippen redelijk rijke school. Hier verzorgden we een presentatie over onze school en ons leven in Nederland. We kregen ook een rondleiding door de school. Vlak voordat we weer naar Nederland vertrokken, kwamen we terug in San Agustín. Toen hadden we inmiddels veel contact gehad met sommige leerlingen via social media en waren ze een paar keer met ons op stap geweest. Tijdens dit tweede bezoek hadden we meer contact met de leerlingen. Ook konden we toen veel meer laten zien hoe onze school werkt en merkten we de verschillen tussen de scholen. Op San Agustín besteden ze bijvoorbeeld meer aandacht aan muziek en kunst, maar worden er maar drie talen in plaats van vier aangeboden. Na het laatste bezoek namen we afscheid, via social media onderhouden we nog steeds contact.
Ook brachten we een bezoek aan Salomon Klein, een weeshuis voor kinderen tot vijf jaar. Dit was indrukwekkend. We kwamen hier voor een rondleiding, maar werden verrast met een dansoptreden van de kinderen. Ze nodigden ons ook uit om mee te dansen. We kregen hier een dubbel gevoel: we werden warm ontvangen, maar toch voelde het niet als een normale dag in het weeshuis. Omdat we graag veel wilden doen voor Salomon Klein, doneerden we 5000 luiers, 250 pakjes babydoekjes en een potje voor medicatie.
De eerste plek waar we niet alleen een bezoek brachten, maar ook onze handen uit de mouwen staken was basisschool Kasa Huasa. Hier schilderden we lokalen en meubilair. Dat deden we de eerste dagen van ons bezoek daar. De laatste twee dagen gaven we ook workshops in het thema 'dieren van de wereld', zoals sport, dans en knutselen. Tijdens ons bezoek raakte een aantal zaken ons. Zo was er geen stromend water in het toiletgebouw vanwege een kapotte waterpomp en hadden de nieuwe lokalen nog geen schoolborden. Daarnaast is de school nog niet klaar om op eigen benen te staan. Daar zijn onder andere nog een goede oprit en veiligheid rondom de school voor nodig. We besloten om deze zaken te realiseren met een deel van het geld van de kerstactie.
Elke dag als we een activiteit bij Kasa Huasa hadden, lunchten we in de comedor van stichting Atiy. Hier eten en verblijven kinderen tussen de middag, wanneer hun ouders moeten werken of om een andere reden niet thuis kunnen zijn. Na een aantal dagen gezellig en intensief bezig te zijn met deze kinderen, zagen we een grote behoefte aan een veilige plek om te spelen. Bij de comedor ligt een grasveldje met een volleybalnetje en twee voetbalgoaltjes. Deze waren niet meer in goede staat en we besloten ze een nieuw speeltoestel te schenken.

Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters
Foto: Luna Poirters

De kinderen die we bezochten hebben mede dankzij donaties van het JRL een 'normale' jeugd en een goed perspectief voor de toekomst. Dit is echter lang niet voor alle jongeren in Cochabamba het geval. Op twee avonden hebben we, in twee verschillende groepen, een bezoek gebracht aan El Techo, de enige nachtopvang in Cochabamba. We bezochten de straatjongeren ook op straat zelf onder leiding van medewerkers van de nachtopvang. Hier deelden we eten uit en luisterden we naar verhalen. Het was best heftig om de situatie van de straatjongeren te zien. We zagen ernstige verwondingen op hun lichaam en de meesten waren onder invloed van lijm.

Hoewel het grootste deel van de Boliviaanse bevolking in de stad woont, zijn er in de bergen veel kleine dorpjes met voornamelijk boeren. Ook daar is het belangrijk dat kinderen onderwijs krijgen ondanks een enkele reis naar school van vier uur. Een aantal internaten biedt daar uitkomst. Na een busreis van ongeveer zes uur werden we hartelijk verwelkomd in internaat Punacachi. We kregen cadeautjes en veel lieve woorden, omdat ze ons erg dankbaar zijn voor de nieuwe stapelbedden die wij voor een deel bekostigd hebben. 's Middags sportten we met de kinderen en 's avonds was er een talentenjacht met traditionele dansen en muziek. Na deze intensieve dag hadden wij de eer om voor het eerst in de nieuwe stapelbedden te slapen.

De reis was voor ons allemaal een bijzondere ervaring die we nooit zullen vergeten. Binnenkort zullen de sollicitatierondes voor de volgende expeditie starten. We hopen dat dit stukje een beter beeld geeft van wat we allemaal hebben gedaan. Mocht je graag verder willen lezen dan kan dat op http://expeditie.jrl.nl.

Foto: Kèk Liemt / Gerard Schalkx

Stichting Kèk Liemt zou graag informatie ontvangen over de foto's in de rubriek Liempde van toen. Het gaat elke keer om een andere foto met een onbekend dorpsgezicht, evenement of personen. Bij welke gelegenheid is de foto gemaakt en wanneer?

Kun jij meer vertellen over deze foto? Geef je reactie dan door aan DeMooiBoxtelKrant via redactie@demooiboxtelkrant.nl of bel naar 0411-842827. De reacties kunnen ook worden geplaatst op www.liempde.info. Alle reacties staan ook vermeld op de website van Kèk Liemt www.kekliemt.nl.

Alvast bedankt namens de archiefgroep van Stichting Kèk Liemt.
Fotograaf: Gerard Schalkx

12 / 18

Aanvullingen week 22

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Dennendreef 5-003, bouw recreatiewoning op recreatiepark Dennenoord
Eg 1, bouw woning
Kapelweg 50, plaatsen carport
Nergena 9a, starten Bed & Breakfast

Publicaties week 23

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Heidonk 28, vervangen 2 ventilatoren door een WarmteTerugWinning
(WTW) unit op dak sooszaal Pius
Landgoed Velder, het houden van festival We Are Electric van 6 t/m 8 juli 2018
Uilenbroek 6, bouw loods

Ingetrokken aangevraagde omgevingsvergunningen
Prins Hendrikstraat 8a, overnemen bestaande pizzeria
Oirschotseweg 12, bouw rundveestal

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunningen
Banier 7, realiseren één woning i.p.v. eerder vergunde twee woningen
Clarissenstraat 7, verbouw woning

Verleende omgevingsvergunningen
Clarissenstraat 7, verbouw woning
Dennendreef 5-109, plaatsen recreatiewoning op recreatiepark Dennenoord
Esschebaan 26, rooien: 1 esdoorn, 1 els, 1 beuk en 1 Hollandse eik uit linker zijerf
Markt 26 en 27, vervangen beglazing, verven kozijnen, ornamenten en
voordeur, herstellen metselwerk en coaten gevel
Munselse Hoeve 17-kavel 8, bouw vrijstaande woning
Savendonksestraat tegenover huisnummer 15, rooien: 27 populieren uit berm met herplant van 27 populieren

Melding Activiteitenbesluit Milieubeheer
Prins Hendrikstraat 62, veranderen supermarkt

Weigeren maken uitweg
Boxtelseweg 83, geen toestemming maken inrit

Toestemming maken nieuwe uitweg
Eg 1, aanleg nieuwe uitweg

Bestemmingsplan
Ontwerpbestemmingsplan Verbindingsweg Tongeren
Dit plan maakt de aanleg mogelijk van een nieuwe verbindingsweg aan de westzijde van Boxtel tussen de toekomstige Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK) en de bestaande Mezenlaan. Deze nieuwe weg sluit ter hoogte van Tongeren 50 aan op de toekomstige VLK en ten noorden van Mezenlaan 5 op de Mezenlaan. Aan de westzijde wordt de bestaande weg Tongeren enigszins aangepast en op de nieuwe verbindingsweg aangesloten.

Evenementenvergunning
Tunnel Vision Edition 3.0, verleende vergunning voor dit evenement aan de Laarakkerweg op zondag 2 september 2018 van 10.00 tot 20.00 uur

Besluiten en regelingen
Gemeenschappelijke regeling WSD
Aanwijzen voorzitter algemeen bestuur MijnGemeenteDichtbij

Verbouwing bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

GEMEENTE INFO
Oud papier:
08-06 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
09-06 Selissenwal; alles binnen de straten Baandervrouwenlaan, Baanderherenweg, Achterbergstraat en Bosscheweg
09-06 Munsel + deel Centrum – Breukelen
09-06 Deel Oost tussen Brederodeweg / Hoogheem / en Dr. de Brouwerlaan / Robert Schumanlaan + In Goede Aarde
12-06 Kerkeind

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.
LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 911
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Een goede vriend attendeerde mij laatst op iets opmerkelijks: 'Jij valt duidelijk op jongere mannen!'

Ik wuifde het lachend weg maar het zette mij later toch aan het denken... Want het is waar. Mijn oog en aandacht worden meer getrokken naar een twintiger of dertiger dan naar een veertiger of vijftiger; wat wel overduidelijk mijn eigen leeftijdscategorie is.

Pretoogjes en levenslust. De energie, kracht en charme van een jonge god; ik lik mijn vingers erbij af. Net als een goed bereide kippenbout waar je het vel van af wilt rukken met je tanden.

Dit zal de reden zijn waarom ik single ben en nog zal blijven. Ik moet mijn neus meer dan vijf keer stoten wil het doordringen dat een man met meer levenservaring het beest in mij daadwerkelijk kan temmen. De aandacht van jongere mannen is vleiend en ik voel me gewild. En een cougar is nu eenmaal een prachtig beest.

Ook heb ik inmiddels een goede push-up en anti-rimpelserum gekocht. En meteen ook nog een dekkende spoeling, wimper- en haarextensions aangeschaft. Dit allemaal maakt het fake-plaatje compleet en de drogist is uiteraard reuze blij met mij. Ik sport me strak, heb puntige nep nagels, kleed me vaak te jeugdig en trek door al het bovengenoemde deze doelgroep schijnbaar nog aan.

Een totaal andere levensfase en het feit dat ik al twee keer gebaard heb lijken hen niet te deren. Oudere vrouwen weten wat ze willen en zijn zelfstandig. Een oude fiets rijdt beter dan een nieuwe. Geen onzekerheden meer, maar genoeg levenservaring.
Allemaal argumenten die ik natuurlijk graag hoor, direct voor waar aanneem en me dan ook gewillig in mijn oor laat fluisteren. Want het klopt wel, ik durf nu initiatief te nemen. Ik red mezelf prima en straal zelfvertrouwen uit. Dat werkt schijnbaar als een magneet.
Iedere magneet heeft een plus- en minpool. Een magnetisch veld dat voorwerpen, of in dit geval mannen en vrouwen, aantrekt. Chemie. Voor deze conclusies hoef je echt geen wiskundige te zijn; het is er of het is er niet, dat voel je direct.
De aantrekkingskrachten.

Dat is het voordeel van jongere types. Heb je zin in lol dan krijg je lol. Geen psyche analyses en toekomstgeleuter; gewoon verstand op nul en oppervlakkig lust en plezier. Hoe strelend is het voor je ego als je een bierviltje in je kontzak gepropt krijgt met een 06-nummer er op. Zij hebben nog dat brutale en jongensachtige en een Milf doet het vaak goed bij deze categorie. Ze verwachten vaak ook niets terug op langere termijn. Behalve een avondje slap ouwehoeren, biertje en een sigaret en als ze geluk hebben veilige seks, wat voor beiden leerzaam kan zijn.
Over mijn werk vertel ik weinig, het doordeweekse leven is al serieus en vaak zwaar genoeg.

Heerlijk hoe ze vertellen over een 'timmetje' of een 'bommetje'. Mijn jargon wordt steeds groter en komt overeen met gruwelijk sick, skaf, mainchick en kaffa. Dankzij deze jeugdigen begrijp ik mijn kroost, die inmiddels ook naar het televisieprogramma Temptation Island kijkt, beter. Kán mama eindelijk een beetje meepraten, wordt het niet gewaardeerd. Woke gasten.

Is dat het? Dat ik herkenning zie en voel? Halen zíj het jeugdige meisje in mij juist weer naar boven? Of heb ik simpelweg moeite met het proces van ouder worden en geven zij mij juist het gevoel dat ik nog vol in het leven sta en dat de chemie klaarblijkelijk nog steeds bestaat?
Of zou ik eigenlijk liever gekoesterd willen worden door een paar stevige oudere armen om mij heen. En begeleiden we samen het roerige leven van onze kinderen en kunnen we ontzettend lachen om al die onbezonnenheid en rare termen. Kijken we samen naar Omroep Max en boeken we een busreis naar Italië en gaan we in hetzelfde trainingspak met onze Nordic Walking stokken de vulkaan op. Met een appel, gesmeerde broodjes en een gevuld Dopper flesje; dat is ook leuk en ondernemend.

Iedere levensfase heeft zijn eigen charmes. Als vrouw van in de veertig kan ik nu nog even twijfelen en proeven. Het ontdekken van nieuwe smaken en (jongere) mannen. Hoe lang ik hier nog een goed gevoel uit haal? Voordat het echt te triest gaat worden en mijn rimpels en tandvlees mijn echte leeftijd verraden? Een stuk pittige 30+ Milner kaas of een niet te versmaden brok Old Amsterdam;
een rijpe stroperige Port of een ad fundum dropshotje...
De tijd zal het leren óf afleren..

Rapper Yes-R opent nieuwe buitenspeeltuin Cis

Yes-R.

Boxtel - Brasserie Cis krijgt zondag bezoek van rapper en presentator Yes-R, die vanaf 12.00 uur de feestelijke opening van een nieuwe buitenspeeltuin zal verrichten.

"In Boxtel zijn er niet zo veel gelegenheden waarbij de kinderen buiten in een speeltuin terecht kunnen", verklaart eigenaar Frenk de Wert de aanleg van een nieuwe speelgelegenheid. Het oude speeltuintje dat bij de brasserie zat was bovendien aan wat vernieuwing toe. "Kinderen zitten natuurlijk nooit stil", lacht De Wert, "en nu kunnen ze mooi terecht op de schommels, het klimrek of de glijbaan." Hij wijst op de enorme betonnen fundering van de schommels die op het moment van schrijven aangelegd wordt. "We gaan natuurlijk niet over een nacht ijs met de speeltoestellen."

De Durpskwis is een leuke én serieuze aangelegenheid. (Archieffoto: Emiel van Vught) Foto: Emiel van Vught

Met de nieuwe buitenspeeltuin hoopt eigenaarsduo Frenk en Lotte nog meer jonge gezinnen aan te trekken. Het openingsfeest begint zondag 10 juni tegen het middaguur. De daadwerkelijke opening van de speeltuin zal later op de middag zijn, waarbij Yes-R symbolisch het lint doorknipt. Daarna zal de rapper enkele nummers opvoeren.

Bij de opening zal een popcornmachine aanwezig zijn en krijgen kinderen een welkomstcocktail. Ook is de tuin van Cis feestelijk aangekleed. "Want de opening van een nieuwe speeltuin is natuurlijk weer een mooie reden om een feestje te geven", vindt De Wert.

Brasserie Cis, aan de Eindhovenseweg 39, is zondag geopend vanaf 12.00 uur.

Lustrumeditie Liempdse Durpskwis

Liempde - Oorspronkelijk ontstaan uit de Buurtkwis, maar inmiddels uitgegroeid tot heuse dorpsquiz, is de Liempdse Durpskwis inmiddels toe aan de vijfde editie. Die zal op vrijdag 2 november gehouden worden. De quiz wordt georganiseerd door buurtvereniging Klein Hoekje Nieuwe Wijk.

Inschrijven voor de Durpskwis 2018 kan vanaf zaterdag 1 september middernacht op durpskwisliemt@gmail.com, onder vermelding van de naam van het team, een contactpersoon, een mobiel telefoonnummer en het e-mailadres van de contactpersoon. Inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team en dient op de avond zelf contact betaald te worden tijdens het ophalen van de vragen.

Ervaring leert dat de inschrijving snel vol is, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Inschrijvingen die vóór 1 september binnen komen zullen niet gehonoreerd worden.

De kwis start op 2 november om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur waarna rond 0.30 uur de prijsuitreiking plaats zal vinden bij het Wapen van Liempde. Meer info en spelregels zijn te vinden op www.facebook.com/durpskwis.liemt.

Jubileumweekend Buurtvereniging Den Berg

Liempde - Buurtvereniging Den Berg viert het komend weekend haar 50-jarig jubileum. De eigenlijke 'verjaardag' van de oudste buurtvereniging in Liempde was al op 11 maart, maar het grote feestweekend is van 8 tot en met 10 juni.

Alle straten van de wijk Den Berg zijn door de bewoners op ludieke wijze versierd. Achter de schermen is er al ruim een jaar door vele vrijwilligers gewerkt aan de invulling van dit weekend. Dat resulteert in een verrassend programma voor alle leeftijdscategorieën. Een aantal weken geleden zijn alle mensen die in de buurt wonen geïnformeerd over het weekend. Massaal hebben ze zich aangemeld voor de festiviteiten die nabij de Oude Dijk 117 (achter Sporthal Pius X), zullen plaatsvinden.

Op vrijdagavond 8 juni van 19.00 uur tot middernacht wordt gestart met een uitdagend programma voor de oudere jeugd in de leeftijdsklasse van 12 tot 18 jaar. Zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur is er voor de allerjongsten van 0 tot en met groep 3 de gelegenheid om als prinsessen en ridders spannende avonturen beleven. Zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur kan de jeugd van groep 4 tot en met groep 8 ravotten en genieten van stoer spektakel.

Op zaterdagavond begint om 20.30 uur een groots feest met een liveband, dit is voor alle leden van 18 jaar en ouder. Ruim 240 leden zullen aanwezig zijn.
De zondag is voor alle leeftijdscategorieën. Deelnemers worden verdeeld in groepen en maken een wandeling door de wijk, waarbij zij allerlei spelletjes doen. Daarna komen zij weer terug op het feestterrein waar nog gezellig nagepraat kan worden onder het genot van een hapje en een drankje op het foodplein 'Proef Den Berg'.

Julia Koppens wint goud op NK Paalsport

Foto: Willemijn Wijdenes

Boxtel - In de straat van Julia Koppens is het niet lang zoeken naar het huis van de achtjarige Nederlands Kampioen Paalsport. De gevel is versierd met slingers, het werk van een trotse oma. Want trots, dat is de hele familie op deze jongste deelneemster aan het nationale toernooi in Waalwijk dit weekend. Zelf is ze er vrij nuchter onder: "ik vond het heel leuk!"

Hoewel Julia in haar categorie Pre Novice de enige deelneemster was, vanwege haar jonge leeftijd, wilde dat niet zeggen dat ze niet haar best moest doen. Want zo'n oefening moet aan allerlei eisen voldoen en voor je het weet krijg je puntenaftrek. "Ik was bang dat ik maar dertien punten zou halen, maar het waren er dertig!", vertelt ze trots. Dat was wel een hele verrassing, vertelt haar moeder Noortje, want je kunt per onderdeel maar een vast aantal punten verdienen. "Een oefening moet negen compulseries, verplichte onderdelen, bevatten. Die moet je van te voren opgeven en in precies die volgorde uitvoeren. Als je daarvan afwijkt krijg je puntenaftrek. Ook moét je elke pose twee seconden vasthouden." Vader Jeffrey vult aan: "Ze wordt beoordeeld door een tienkoppige, professionele jury, ook op hoe zich zichzelf presenteert. Van de make-up, het haar en haar outfit tot de bewegingen, de manier waarop ze haar been gestrekt houdt, alles... Ze heeft het echt supergoed gedaan." Was dat dan niet eng? "Dat had ik niet eens in de gaten toen ik bezig was", aldus de kersverse kampioene. "Het ging wel goed", vertelt ze bescheiden. "Ik was wel zenuwachtig maar ik had mijn knuffel bij me en die helpt mij altijd."

Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Noortje Koppens-van Meurs
Foto: Noortje Koppens-van Meurs

Krap een jaar geleden begon Julia met de paalsport. Twee keer in de week traint ze bij Best Body & Mind onder leiding van haar coach Bettine Sarton. Op de vraag of het niet hartstikke moeilijk is, antwoordt ze resoluut: "Ik vind het gewoon leuk." En dat ontdekte ze in de speeltuin. "Daar stond zo'n slingerpaal waar je aan naar beneden kunt glijden. Die gebruikte ik als paaldans-paal en dat vond ik zo leuk dat ik er meteen op wilde!" Zo gezegd zo gedaan. Het NK van afgelopen weekend was haar eerste wedstrijd ooit. Twee dagen was het achtjarige talent erbij in Waalwijk. Niet dat ze zaterdag voorrondes hoefde te doen, maar haar ouders vonden het belangrijk dat ze alles kon zien en ervaren, zodat ze wist wat haar zondag te wachten stond.

Na afloop was Julia niet alleen heel blij, maar ook heel moe. Maandagochtend uit bed komen was dus best zwaar, maar de medaille en beker mochten uiteraard mee naar school waar ze deze trots aan haar klasgenoten mocht laten zien. Deze week viert ze nog een feestje met haar trainingsgroep en dan gaat ze er weer tegenaan. Ze zou best professioneel paalsporter willen worden, dus er moet veel getraind worden. Wie haar grote idool is? "Zoë Timmermans!", zegt Julia meteen. Zij nam samen met de andere deelnemeesters van Best Body & Mind afgelopen weekend tussen haar wedstrijden door de tijd om Julia aan te moedigen. Paalsport mag dan een individuele sport zijn, zo vertelt Noortje, die meiden hebben elkaar afgelopen weekend enorm gesteund en aangemoedigd. "Helemaal geweldig!"

Liempdse Zoë Timmermans kwalificeert zich met NK-zilver voor WK Paalsport

Liempde - Het 16-jarige Liempdse paaldanstalent Zoë Timmermans is erg blij met haar twee tweede plekken die zij het afgelopen weekend veroverde op het NK Paalsport. Dit goede resultaat geeft recht op een plaats op het WK, dat in juli in Spanje wordt gehouden. Bovendien mag ze daar haar wereldtitel op de discipline Ultra Pole gaan verdedigen.

De hoge score (38,2 punten) van Zoë is, zeker gezien haar verre van ideale voorbereiding, opmerkelijk te noemen. "Ik moest het formulier met oefeningen die ik zou doen inleveren toen ik nog geen vaste trainer had", aldus de Liempdse. Inmiddels is die wel gevonden in Dineke Minten, zelf winnares in de senioren-categorie. Op dat moment kwam Zoë er ook achter dat ze veel bonuspunten liet liggen door de door haar gekozen oefening. "Maar toen was het formulier al ingeleverd en kon ik er niets meer aan veranderen."

Ook de examens maakten het voor Zoë moeilijk voldoende tijd te vinden om te trainen in de aanloop naar het NK. Bovendien kampt ze met een spierblessure in haar onderarm: "Daar is een spiertje gescheurd." Mede daarom had ze eigenlijk al niet meer van een podiumplek durven dromen. Met de tweede plek verzekert de 16-jarige Liempdse zich van een ticket naar het WK, dat in juli in Spanje gehouden wordt. Daar mag ze, zo hoorde ze maandagavond, dankzij haar goede prestaties op het NK eveneens haar WK-titel die zij vorig jaar behaalde op de Ultra Pole gaan verdedigen.

Voorafgaand aan haar oefening moest Zoë de pijn van haar blessure verbijten. "Gelukkig voelde ik die tijdens de wedstrijd niet. Ik denk door de adrenaline", vertelt ze opgelucht. "Het ging echt heel goed en een score van 38 is eigenlijk best wel hoog. Daar ben ik dus heel tevreden mee."

De komende weken gebruikt Zoë om even uit te rusten van de hectische periode, haar blessure wat rust te gunnen en alvast een plannetje op te stellen voor het WK. Ditmaal mét bonuspunten. Daarna begint het trainen daarvoor. Het doel is dit jaar een top 10 klassering te behalen. En gezien haar elfde plek in 2017 is dat geen onrealistisch scenario. Op 15 juli zullen we weten of Zoë haar doel bereikt heeft.

Kampioenschap voor MEP MB5 en MA3

MB5

Boxtel - De meiden van MEP B5 zijn zaterdag kampioen geworden. Irene Assman, Sterre Boleij, Karlijn Doms, Sam van der Heijden, Amy van Houtum, Isa Langenhoff, Robin van Moorsel, Jitske Schafer, Aniek Schoenmakers, Eline Stehouwer, Emma van Straten, Nine Swinkels, Jozefine Vasse, Wies van Vught en Pien van Zandbeek wonnen met 2-3 van het Vughtse MOP.

MA3
V.l.n.r.: Wout Coppens, Britt van Schijndel, Jolijn Toemen, Fleur van den Boom, Indy van Weert, Noor van Rooij, Suus Baars, Didi van der Steen, Senna Rabou, Lieke Luijkx, Tess van Weert, Mara van den Boogaard, Annabelle Caroll en Evy van Griensven. (Foto: Joost Rabou) Foto: Joost Rabou

Ook de meiden van A3 moesten zaterdag voor de kampioenstitel tegen MOP. Diede Bastianen, Zoë van den Biggelaar, Isabelle Dankers, Sam Feenstra, Dieke Feenstra, Isa de Laat, Pleun Meister, Aïscha van der Pasch, Romée Schats, Madeleine Schepers, Nienke Tielemans, Milou Verberk, Iris Verberk en Nikah Verdaasdonk wonnen met 4-1 en veroverden daarmee het kampioensschap.

Meiden van RKSV Boxtel MO13-1 tweede in strijd om jeugdbeker

Terheijden - In een zinderende wedstrijd in de finale van de Zwaluwe jeugdbeker 2017-2018 KNVB district zuid 1, kwamen de meiden van BOC MO-13 zaterdag al vrij snel op voorsprong tegen Dubbeldam Dordrecht. Daarna ging het gelijk op, maar uiteindelijk kwam in Terheijden dan toch een einde aan de zegetocht van de Boxtelse voetbalsters. Ze verloren met 3-2. Hoewel de Boxtelse meiden voetballend aanzienlijk sterker waren, deden zij fysiek onder voor hun tegenstanders. Het was hoe dan ook een super ervaring, met een mooie tweede plaats als resultaat.

16 / 18

Bridge

Bridgeclub Revanche, uitslagen 29 mei A-lijn: 1 S. Tempels & P. van de Ven 63,02% 2 F. & H. Schalkwijk 59,11% 3 L. & R. Verstijnen 57,55% 3 W. van der Heijden & A. van Os 57,55%

Bridgeclub Rembrandt, uitslagen 29 mei A-lijn: 1 H. Maas & P. Raaijmakers 59,00% 2 A. van Diesen & G. Bogaerts 58,75 3. Toos van de Leek & Hans Siemons 56,67% B-lijn: 1 A. van Uden & T. van Uijtert 67,36% 2 B. van Pelt & T. van der Zanden 60,42% 3 L. Siemons & H. van Laatum 59,72

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 29 mei
A-Lijn: 1 I. van der Meijden & C. Nienhuis 58,33 2 W. de Langen & A. Bosveld 55,56% 3 G. Joren & R. van Stuivenberg 53,61% B-Lijn: 1 A. van de Sande & F. van de Spijker 59,31% 2 J. Boom & B. Wienbelt 56,25% 3 J. Esser & J. Kronenberg 55,83%
Uitslagen 31 mei
A-Lijn: 1 M. Klaassen & A. van der Sangen 68,75% 2 A. Bosveld & M. Soederhuizen 61,88% 3 J. van Doremalen & F. van Roy 53,13% B-Lijn: 1 T. Hoppenbrouwers & G. Wagenaars 60,42% 2 T. Bosveld & H. Hoogers 59,03% 3 J. van de Meulengraaf & T. van der Kolk 56,25%

Bridgeclub Liempde, uitslagen A-lijn: R. Prinsen & E. van de Westelaken 61,46% 2 P. Raaijmakers & F. van de Schans 60,07% 3 J. van de Biggelaar & J. Koppen 56,94% B-lijn: 1 E. de Jong & I. Smits 62,92% 2 J. Dobbelsteen & D. Legius 62,50% 3 A. Evers & M. Teulings 57,08%

Duivensport

PV De Luchtpostslag, uitslag wedvlucht, Sens 299 duiven
Ad Blummel 1
Combinatie van Rooij-Platenburg 2-3
Berrie van de Brand 4-14
Combinatie Pennings-Huiskens 5-11-12-13-15
Roland van de Langenberg 6-9
Frans van Laarhoven 7-8
Theo van de Langenberg 10

Voetbal

RKSV Boxtel, ODC, Essche Boys
Uitslagen 30 mei
Sint-Michielsgestel VR1-ODC VR1        0-4
Uitslagen 31 mei
ODC 1-RKDVC 1        3-1
Uitslagen 3 juni
Sint-Michielsgestel VR1-Essche Boys VR1        1-3

DVG, uitslagen 3 juni
DVG 3-Sparta'25 5        1-7
Bl.Geel'38 10-DVG 4        6-2
DVG 5-Heeswijk 4        0-2
DVG 6-WEC 4        1-1
WEC 6-DVG 8        5-0
Schijndel 8-DVG 9        5-1

Honk- en softbal

JRC Ducks, uitslagen 2 juni        
Ducks BM1-Blue Lions Tilburg BM1 13-16
Boosters JH1-Ducks JH1 19-7
Ducks PH1-Blue Lions Tilburg PH1 3-10
Blue Lions Tilburg JS1-Ducks JS1 1-17
Uitslagen 3 juni
ROEF! AS1-Ducks AS1 10-9
Ducks H2-Bullfighters H1 11-15
Ducks DS1-Stags DS1 6-1
Cardinals H1-Ducks H1 10-4
Programma 7 juni
Starlights DS1-Ducks DS1 19:30
Programma 9 juni
Ducks AS1-Stags AS1 10:30
Ducks PH1-MULO PH1 13:00
Programma 10 juni
Radboud Rangers H1-Ducks H2 11:00
Catch JS1-Ducks JS1 12:00
Ducks H1-Hazenkamp H2 15:00
Programma 14 juni
Gryphons DS2-Ducks DS1 19:30

Handbal

HCB'92, uitslagen 3 juni PSV Handbal E2-HCB'92 E1        9-12 Zephyr/HCB'92 HC1-Dongen HC1        14-9 Roef DC1-HCB'92 DC1        14-13 Programma 5 juni Elshout DA1-HCB'92 DA1        19.15 6 juni Zephyr/HCB'92 HC1-Witte Ster HC1        18.20 9 juni HCB'92 DC1-Elshout DC1        10.40 10 juni HCB'92 DS1-Achilles'95 DS1        09.45

Jeu de boules

JBV De Walnoot
1. Tonny Mauriks 3/32 punten
2. Jozef Pennings 3/24 punten
2. Ben Heutink 3/24 punten
4. Henk Schuurmans 3/22 punten
5. Ludo Mennen 3/18 punten
6. Jos van Meersbergen 3/13 punten
7. Frans Minkels 2/9 punten
8. Hans Wesdorp

Kringdag Dommelgroep, uitslagen 3 juni
Koningschieten        
Wisselkruis + Herinneringskruis,Truus van de Schoot 174, Gilde St.Joris en St. Catharina, Gemonde

Kruisboogschieten op wip        
Personeel        
1e prijs-zilver: R. Rooyakkers, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 2e prijs-zilver: W. vd Leest, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 3e prijs-natura: J. vd Leest, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde Viertallen        
1e prijs- zilver: 59, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 2e prijs-zilver: 54, Gilde St. Barbara en St. Joris, Boxtel, 3e prijs-natura: 50, Gilde St. Catharina en Barbara, Schijndel

Geweerschieten        
Personeel        
1e prijs- zilver: M. vd Loo, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 2e prijs-zilver: D. Geerts, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 3e prijs-natura: E. vd Heijden, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde Viertallen        
1e prijs- zilver: Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 2e prijs-natura: Gilde St. Catharina, Den Dungen

Jeu de boules (triplettes)        
1e prijs- zilver Landjonker: Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 2e prijs-zilver: Heerboer Gilde St. Catharina en Barbara, Schijndel 3e prijs-natura: Gilde St. Anthonius en St. Barbara, Sint-Michielsgestel

Jeugdwedstrijden
Laserschieten        
1e prijs: Goud: Sam Spitters, Gilde St. Barbara en St. Joris, Boxtel 2e prijs Zilver: J. vd Leest, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 3e prijs Brons: R. Hokbergen, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde Handboogschieten Korte baan        
1e prijs Goud: J. vd Leest, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 2e prijs Zilver: J. Spitters, Gilde St. Barbara en St. Joris, Boxtel 3e prijs Brons: J. vd Leest, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde Handboogschieten Lange baan        
1e prijs Goud: Diederick vd Schoot, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde 2e prijs Zilver: S. Spitters Gilde St. Barbara en St. Joris, Boxtel 3e prijs Brons: T. vd Leest, Gilde St. Joris en St. Catharina, Gemonde

Foto: Mikkel Wendelboe

Dreetz, Duitsland - De afgelopen weken was Kay Karssemakers er vaak dichtbij maar keer op keer greep hij nipt naast de overwinning. Tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West in het Duitse Dreetz greep hij de zege met beide handen stevig vast. De Team Youth Pro MX-rijder won beide manches en steeg hiermee naar een tweede plaats in de tussenstand.

Voor de kwalificatie op zaterdag werd in één groep getraind omdat er precies veertig rijders waren aangemeld in de 85cc klasse. In de vrije training zette Kay een mooie tweede tijd neer en ook in de pre-kwalificatie lukte het hem om een snelle tijd neer te zetten. Met een derde tijd had hij een goede startpositie voor de kwalificatierace later op de middag.
Hierbij reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en hij leek binnen de top 5 aan de wedstrijd te beginnen. Echter in de eerste run kon Kay samen met een hele groep een gevallen rijder niet meer ontwijken waardoor een massale valpartij ontstond. Op een 39e plaats hervatte Kay zijn wedstrijd. Nu moest hij zo ver mogelijk naar voren zien te komen. Hij wist zich op te werken naar een elfde plaats, waarmee hij de schade voor een goede startplaats in beide manches op zondag redelijk beperkt hield.

Zondagochtend zette Kay de snelste warm-up tijd neer. Het starthek voor de eerste manche viel en de Youth Pro MX-rijder reageerde goed. Kay nam zelfs kopstart en begon zo als leider aan de wedstrijd. Hij vond meteen het juiste ritme en wist in de beginfase al een kleine voorsprong op te bouwen. Halverwege de race maakte hij echter een fout waardoor zijn voorsprong teruggebracht werd naar 1 seconde. Kay herpakte zich snel en door constante rondetijden te blijven rijden bouwde hij zijn voorsprong in de slotfase van de wedstrijd nog uit naar zo'n zeven seconden. Zo kwam hij als winnaar over de finish.
Later op de middag stond de Boxtelaar achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was hij iets minder goed weg en net binnen de top 5 begon Kay aan de wedstrijd. Hij werkte zich op naar een tweede plaats en ging op jacht naar de kopman. Om het dagklassement te winnen, moest hij de leider in de wedstrijd passeren. Doordat hij de hele race bleef aandringen bij de kopman maakte deze een fout. Hier kon Kay optimaal van profiteren en hij nam de leiding in de wedstrijd over. Hij had nu een enorme voorsprong van zo'n 25 seconden. In de slotfase bleef hij geconcentreerd rijden en wist zo ook de tweede manche op zijn naam te schrijven.

Foto: Mikkel Wendelboe
Foto: Mikkel Wendelboe

Met 1-1 won de 13-jarige Kay het dagklassement en dus mocht de Alpinestars geklede crosser als winnaar het podium beklimmen. Ook won hij voor het eerst dit seizoen een wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc met een dubbele zege. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 85cc North-West doet Kay ook goede zaken en na deze winst stijgt hij naar een tweede plaats. Aankomend weekend zal Kay achter het starthek staan in Borculo voor de volgende ONK-wedstrijd. De volgende wedstrijd om het EK staat over twee weken op het programma in Slowakije.

Winst in eigen huis voor dames Ducks Honkballers verliezen in Oss

Boxtel - Het damesteam van Ducks speelde zondag een thuiswedstrijd tegen Stags uit Etten-Leur. Hoewel het een spannende wedstrijd was, liet de eindstand geen twijfel bestaan over welke ploeg de sterkste was. Ducks won met 6-1. De heren speelden zondag in Oss, waar zij niet opgewassen bleken tegen de Cardinals. De Boxtelaren verloren met 10-4.

Ducks D1 begon verdedigend sterk door de eerste drie slagvrouwen al snel uit te maken, mede door een mooie vangbal van de catcher. Ook aanvallend wist Ducks goed uit de startblokken te komen. De eerste twee slagvrouwen bereikten de honken en werden daarna allebei door een mooie dubbele honkslag binnengebracht. Ook die slagvrouw wist de thuisplaat te bereiken, wat de stand na de eerste inning op 3-0 bracht. Stags scoorde pas in de derde inning een punt. Pas later in de wedstrijd kregen zij wat meer grip op de Boxtelse pitcher, maar door sterk veldwerk konden zij de thuisplaat niet vaker dan één keer bereiken. Ducks sprokkelde elke inning nog mooi een punt binnen.
Tot in de laatste slagbeurt bleef het een spannende wedstrijd, maar Ducks trok aan het langste eind. Met een eindstand van 6-1 hadden zij de overwinning in handen.

Honkbal Cardinals-Ducks
De heren van Ducks begonnen in Oss zwakjes aan slag, in de eerste inning gingen de eerste drie slagmannen meteen uit. De startend werper van Ducks liet dit niet zomaar over zijn kant gaan en ook hij zette zonder moeite de slagploeg van Cardinals opzij in de gelijkmakende helft van die inning.
In de tweede inning wist de korte stop van Ducks een honkslag te slaan, maar de ploeg uit Boxtel kwam niet tot scoren, ondanks dat er twee lopers in scoringspositie stonden met nul uit. Cardinals zette een tandje bij en scoorde op een afgedwongen fout. Ducks had geen antwoord en kwam niet op de honken, terwijl de Ossenaren dit wel deden: in de derde inning kwamen zij twee maal tot scoren op drie honkslagen en twee keer vier wijd.
In de vierde en vijfde inning breidde Cardinals deze voorsprong uit naar 7-0. De Boxtelaren konden dit natuurlijk niet over hun kant laten gaan en in de zesde inning scoorden zij vier punten: met drie op een homerun van de korte stop en één punt op een fout brachten zij de stand op 7-4.
Helaas deelde Cardinals in de zevende inning de genadeklap uit door de voorsprong met drie punten uit te breiden. De heren van Ducks hadden hierop geen antwoord en verloren de wedstrijd met 10-4. Al met al geen slechte wedstrijd voor de Boxtelaren, die helaas hun kansen niet konden verzilveren.

LSV 4 wint KNVB-districtsbeker

Lennisheuvel - LSV begon zaterdag zeer voortvarend tegen het favoriete Woenselse Boys 5. Dit team won in de halve finale met 10-0 en oogde fysiek zeer sterk. Maar met goed positiespel liet LSV zien over de betere voetballers te beschikken en na 20 minuten spelen was het al 2-0 voor de ploeg uit Lennisheuvel.

Zlatan Alkuzia en Saad Koutabi scoorden fraai. Even kwam Woenselse Boys terug naar 2-1, maar direct in de rebound was het Kadi Novaman die voor de 3-1 zorgde. Even later viel de 4-1 door Rochemi Elisabeth. Door een tien minuten tijdstraf voor Younes Ouassaïdi was de organisatie even weg bij LSV en kon Woensel binnen vijf minuten twee keer scoren. Vlak na rust mocht Ouassaïdi weer het veld in en werden de verhoudingen hersteld. Een kwartier voor tijd was het wederom een doelpunt van Zlatan Akuzia dat de jongens uit Eindhoven moedeloos maakte en na negentig minuten sportief voetbal mocht LSV-aanvoerder Mo Kissami de beker in ontvangst nemen. Aanstaande zondag 10 juni kan LSV 4 het seizoen nog fraaier maken door te winnen van FC Tilburg 8 en daarmee het kampioenschap binnen te halen.

Kampioenenregen bij LTV De Merletten

Eerste herenteam met Menion Heutink, Tom van Ooij, Willem van Dijk, Jorn van den Braak, Bas Kuijten, Jeroen van Beers, Pepijn van Hal, Jeroen Michels. (Foto: LTV De Merletten) Foto: LTV De Merletten

Boxtel - Op de slotdag van de voorjaarscompetitie mochten zes teams van tennisvereniging LTV De Merletten de champagne ontkurken.

Op vrijdagavond werden het eerste, tweede én derde damesdubbelteam 35+ kampioen. Een dag later stelden drie zaterdagteams de titel veilig: het eerste en derde herenteam en het eerste damesdubbelteam 35+. Vrijdagavond 8 juni kan daar nog een team bij komen. Het tweede herenteam 35+ speelt dan een inhaalwedstrijd en heeft nog drie punten nodig voor de titel.

Romy Schepens, Esmee Komen en Fenna Bergman. (Foto: Tabitta) Foto: Tabitta
Bas Raaimakers (l.) en zijn trainingspartner Collin van Dijk van Judo Club Liempde. Raaimakers behaalde zaterdag zijn tweede dan judo. Zondag slaagde hij voor zijn diploma judoleraar. (Foto: Judo Club Liempde) Foto: Judo club Liempde

Promotie naar Topklasse
Voor het eerste herenteam op zaterdag was het kampioenschap een unicum. Voor het eerst in de geschiedenis wist een Boxtelse tennisvereniging te promoveren naar het hoogste landelijke niveau op zaterdag: de Topklasse. In 2010 kwam LTV De Merletten al eens uit in de landeljke eredivisie op zondag. Aanstaande zaterdagavond worden de kampioenen gehuldigd tijdens de competitieafsluiting op de vereniging.

NK-medailles voor Esmee Komen

Tilburg - Fenna Bergman, pupil 2 N2, en Esmee Komen, jeugd 1 N3, kwamen zaterdag uit op het NK Turnen in Tilburg. Hiermee mochten zij zich sowieso al scharen onder de 36 beste turnsters van Nederland in hun niveau. Beide turnsters zetten goede prestaties neer. Esmee wist zelfs twee medailles in de wacht te slepen.

Fenna had zichzelf als doel een plaats binnen de top 15 gesteld. Met een knappe twaalfde plaats overtrof zij haar eigen verwachtingen. Esmee stond met verschillende podiumplaatsen in de kwalificaties voorafgaand aan het NK onder hoge druk. Na een zeer spannende wedstrijd behaalde zij de zilveren medaille.
Op zondag kwamen Fenna en Esmee nogmaals in actie op de toestelfinales. Fenna had zich geplaatst voor het toestel sprong en behaalde een achtste plek op dit toestel. Esmee turnde op brug wederom een mooie oefening en won met een 14,333 de bronzen medaille en daarmee haar tweede NK-medaille.
Romy Schepens was reserve turnster op vloer voor de NK-toestelfinale, maar alle geselecteerde turnsters waren aanwezig en dus mocht zij niet in actie komen.

Tweede Dan en diploma judoleraar voor Bas Raaimakers

7 juni-7 juli

Expositie Brabantse kunstschilder Jan Kruijsen (za &zon)
MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

7 juni-14 september

Expositie Mieke Tak 'Landschap'
JBZ, Liduinahof 35, Boxtel

7-22 juni

Expositie Boxtelse Laura Wagenaars (do,vrij,zat)
10.00 uur, YourStory, Stationsstraat 33, Boxtel

7-15 juni

Ramadan activiteiten voor de jeugd (di tm vrij)
22.00 uur, Brede School De wilgenbroek, dr. De Brouwerlaan 74, Boxtel

Donderdag 7 juni

Gratis schilderworkshops
09.30 uur, Galerie La Veritá, Stationsstraat 80, Boxtel

Hobbycentrum; vrije dans ( aanmelden)
09.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; omgaan met hout ( aanmelden)
09.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Inloopavond Heemkamer
18.30 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Kienavond Aquavaria
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 8 juni

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Inloopochtend baby's en peuters
10.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Expositie Kunstlicht 99
14.00 uur, Le Garage, Prins Hendrikstraat 43, Boxtel

Plug & Play
19.30 uur, Jongerencentrum B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Informatie avond wel of geen vlees eten?
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

9 juni-30 september

Rondje Boxtel per kano (op afspraak za &zon)
10.00 uur, De Pagaai, De Voetboog 7, Boxtel

Zaterdag 9 juni

ODC 5 tegen 5 toernooi
09.00 uur, Sportpark Wagenaars, Essche Heike, Boxtel

Ontmoet de herder in de Kampina
10.00 uur, aanmelden via natuurmonumenten.nl/agenda

Gratis tennisclinic voor kinderen
13.00 uur, LTV Munsel, De Voetboog 5, Boxtel

Huiskamer; rikken, hobby, jokeren
14.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Kinderboerderij: Insectenhotel maken
14.00 uur, Apollopad 1, Boxtel

Zondag 10 juni

Ruilbeurs Vereniging Boxtelse Verzamelaars
10.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Live in Liempde (uitverkocht)
12.00 uur, Liempde

Maandag 11 juni

Kaartmiddag van de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Honkbal iets voor jou? Train mee!
18.15 uur, JRC Ducks, De Voetboog 20, Boxtel

Openbare repetitie Fanfare St. Arnoldus
19.30 uur, in de wijk van het Gescheurd Hemd, Lennisheuvel

Dinsdag 12 juni

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Be-Chill
14.30 uur, Jongerencentrum B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Kinderconcert Fanfare Concordia Liempde
18.30 uur, De Serenade, De Oude Dijk 117, Liempde

Inloopavond herinrichting Markt Boxtel
18.30 uur, Raadszaal Gemeentehuis, Dr. van Helvoortstraat, Boxtel

Open training rugby, doe je mee?
18.30 uur, Grasveld tussen BS De Vorsenpoel en de Hobbendonkseweg, Boxtel

Jeu de Boule Liempde, doe je mee?
19.00 uur, Gilde Sint Antonius Abt, De Oude Dijk 121, Liempde

Bewustzijnsontwikkeling.....een ontdekkingsreis naar jezelf
19.30 uur, Gemeenschapshuis De Orion, Lennisheuvel 56, Lennisheuvel

Open bridgedrives bij Revanche
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

13-15 juni

BV Den Berg organiseert 'Liemt Fietst'
18.00 uur, vertrek vanaf Café 't Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, Liempde

Woensdag 13 juni

11e Buitenspeeldag
Deelnemende straten: Veldakkerstraat, Schijndelseweg, Brede School De Wilgenbroek, Berkengaard, Boxtel

Huiskamer; rikken, jokeren
13.30 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Huiskamer; bij goed weer fietstocht
13.30 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Donderdag 14 juni

Gratis schilderworkshops
09.30 uur, Galerie La Veritá, Stationsstraat 80, Boxtel

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Inloopavond Heemkamer
18.30 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Pubquiz
20.30 uur, Partycentre Denziz, stationsstraat 71, Boxtel

Vrijdag 15 juni

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Inloopochtend baby's en peuters
10.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Expositie Kunstlicht 99
14.00 uur, Le Garage, Prins Hendrikstraat 43, Boxtel

Plug & Play
19.30 uur, Jongerencentrum B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Zaterdag 16 juni

Huiskamer; rikken, hobby, jokeren
14.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Caribean Fiesta
20.30 uur, Jacob-Roelandslyceum, Grote Beemd 3, Boxtel

Zondag 17 juni

Wandelexcursie verhalende kroegentocht
10.00 uur, D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4,Liempde

Muziekstraatje Kapellenfestival
11.00 uur, Centrum, Boxtel

Ierse sessie
13.30 uur, Bed and Breakfast In den Boogert, Oude Boomgaard 3, Boxtel

Maandag 18 juni

Honkbal iets voor jou? Train mee!
18.15 uur, Sportpark Den Wielakker, De Voetboog 20, Boxtel

Dinsdag 19 juni

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Be-Chill
14.30 uur, Jongerencentrum B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Open training rugby, doe je mee?
18.30 uur, Wijk De Goede Aarde, Boxtel

Jeu de Boule Liempde, doe je mee?
19.00 uur, Gilde Sint Antonius Abt, De Oude Dijk 121, Liempde

Open bridgedrives bij Revanche
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1,Boxtel

Woensdag 20 juni

Huiskamer; kienen, rikken
13.30 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel


Peter van Zoest