DeMooiBoxtelKrant

6 mei 2015

DeMooiBoxtelKrant 6 mei 2015


Boxtel is een sportieve gemeente Gemeente mag inwoners meer stimuleren om te sporten

Boxtel - 'Boxtel is een sportieve gemeente', ruim zestig procent van de deelnemers van het burgerpanel Tipmooiboxtel.nl is het met deze stelling eens. Slechts vijf procent van de mensen is het hier niet mee eens en vindt Boxtel een onsportieve gemeente. De overige 35 procent van de geënquêteerden weet het niet of is het er noch mee eens, noch mee oneens. Dat blijkt uit de resultaten van het onlangs gehouden onderzoek door TopOnderzoek.

"Boxtel heeft gelukkig een grote keuze aan sporten binnen zijn grenzen, maar door het terugschroeven van subsidies zullen de prijzen van sporten snel omhoog gaan. Het zal voor minderbedeelden al snel niet meer betaalbaar worden", vreest een deelnemer aan de enquête. Wethouder Herman van Wanrooij van sport verwacht hier echter geen grote problemen: "Er is een financieel vangnet voor gezinnen aan de onderkant van de samenleving die budgettair niet uitkomen. Er zijn dus budgetten om alle kinderen in beweging te krijgen."

Lees verder op pagina 12.

KBO-activiteiten

Donderdag 7 mei         Bridgen in De Walnoot                 Aanvang 13.30 uur
                                 Handwerken in De Orion         Aanvang 13.30 uur

Vrijdag 8 mei         Rikken en Jokeren in De Adelaar Aanvang 13.30 uur                

Maandag 11 mei         H.Mis voor de overledenen wijk Centrum in Simeonshof
                                                                                         Aanvang 10.15 uur
                                 Koersballen in De Orion                Aanvang 14.30 uur
                                 Schouwburgbezoek bespreken in De Walnoot
                                                                                         Aanvang 14.00 uur

Dinsdag 12 mei         Biljarten in De Walnoot                 Aanvang 13.30 uur
                                 Kienen in De Rots                         Aanvang 14.00 uur
                                 Hobbymiddag in De Kinderboerderij Aanvang 13.30 uur
Woensdag 13 mei Fietsen bedevaart H. Eik. Vertrek Speelmanstraat
                                                                                         Aanvang 12.45 uur
                                 Bedevaart H. Eik in Oirschot (gebedsdienst)                                                                 Aanvang 14.00 uur, daarna koffiedrinken in De Stapperij

Benefietavond op Stapelen voor Palabana kinderdorp

Boxtel - In de authentieke spiegeltent op het terrein van Kasteel Stapelen kan op zondag 24 mei genoten worden van lekker eten en muziek om geld in te zamelen voor het Palabana kinderdorp in Zambia. De benefietavond wordt georganiseerd door de Pola van der Donck Stichting en de Stemvork, met ondersteuning van Bon Salon en de Paters Assumptionisten.

Bezoekers worden die avond getrakteerd op een vijf-gangen diner van de bekende koks Henjo Segbars en Mario Karssemakers (de Vork). Het duo Two of Us (de Stem) serveert een menu met muziek uit de jaren zestig. Tijdens de avond komt de voorzitter van de Pola van der Donck Stichting, John Schalken, een korte toelichting geven over het kinderdorp voor aidswezen en andere kwetsbare kinderen.

Wil je deelnemen aan de benefietavond, meld je dan vóór aanstaande zondag 10 mei aan op www.bit.ly/aanmelden-benefiet. De avond kost 65 euro (inclusief diner en consumpties) en begint om 18.30 uur.

Laatste eer slachtoffers MH17

Foto: Persburo Sander van Gils

Liempde/Boxtel - Voor de voorlopig laatste keer reed afgelopen zaterdag een rouwstoet met stoffelijke resten van slachtoffers van vlucht MH17 over de A2. Langs de route bewezen mensen de slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne de laatste eer. Ook in Liempde en Boxtel.

Rond 16.30 uur kwamen de kisten met stoffelijke resten per vliegtuig aan op het vliegveld in Eindhoven. Vandaar werden zij in rouwwagens onder begeleiding van de marechaussee en de politie vervoerd naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Hier zullen de resten geïdentificeerd worden.

Bij de crash van het toestel van Malaysia Airlines kwamen in juli vorig jaar alle 298 inzittenden om het leven. In het vliegtuig zaten 196 Nederlanders. De bergingsmissie in Oekraïne is inmiddels afgerond; dit was voorlopig de laatste keer dat stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp worden gerepatrieerd.


Dufourstraat

Foto: Marie Fick

Ir. Florentin Charles Dufour is de grondlegger van de elektriciteitscentrale in Boxtel, de eerste in de provincie Noord-Brabant. Hij wordt geboren in Gorinchem op 9 maart 1867 en overlijdt in Haarlem op 17 oktober 1940.

Elektrisch licht wordt geïntroduceerd in een periode dat de gasverlichting een enorme ontwikkeling doormaakt. Aan het eind van de negentiende eeuw speelt elektriciteit op de verlichtingsmarkt nog altijd een marginale rol. In 1895 telt Nederland nog maar zo'n 1600 elektrisch verlichte gebouwen. In diezelfde tijd hebben de twintig grootste gemeenten al ruim 140.000 aansluitingen op hun gasnet. Het zal zeker tot 1914 duren voordat deze situatie wezenlijk zal veranderen. De periode 1880-1895 is voor het elektrisch licht dan ook een pioniersfase.

Het startschot wordt gegeven door installatiebedrijven. Deze ondernemingen verkopen in eerste instantie alleen complete elektrische installaties - van dynamo tot en met de lampen - die één gebouw van licht voorzien. Sommige van die bedrijven proberen in de grote steden toestemming te krijgen om een centrale te openen, maar slechts enkele slagen daarin. Het aantal elektriciteitscentrales in Nederland blijft beperkt tot negen en de afzonderlijke installaties blijven het beeld van de elektrische verlichting bepalen. De bouw van elektriciteitscentrales zal pas na 1898 op gang komen. In vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland en Engeland maakt Nederland op het gebied van het elektrisch licht een langzame ontwikkeling door. Vanaf 1895 wordt elektriciteit niet langer exclusief voorbehouden aan de verlichting. Elektriciteit voor kracht en tractie gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Bovendien bemoeit de lokale overheid zich in toenemende mate met de elektriciteitsvoorziening. Ook in Boxtel.

Foto: Marie Fick
Foto: Marie Fick

De Boxtelse centrale wordt opgericht in 1899 nabij het spoorwegstation en wordt geëxploiteerd door de 'Maatschappij voor Electrische Centraalstations' te Haarlem. Men begint met veertig aansluitingen licht voor particulieren, veertig gloei- en negen booglampen voor straatverlichting en met verlichting van het stationsemplacement. In 1944 wordt het bedrijf overgenomen door de gemeente. De burgemeester deelt bij de overname mede, dat er spoedig gunstiger tijden zullen aanbreken en dat het hele elektrische bedrijf gemoderniseerd zal worden, omgebouwd en geschikt gemaakt voor elke capaciteit, die het vergrote en welvarende industriële Boxtel nodig heeft. De burgemeester draagt de leiding van de centrale op aan de heer Esser, directeur der gemeentebedrijven, die er vervolgens op wijst, dat niemand zonder zijn toestemming toegang tot het bedrijf zal hebben. In 1947 wordt de centrale overgenomen door de PNEM.

Bron: H.W. Lintsen, geschiedenis van de techniek in Nederland en Dagblad van het Zuiden 18-1-1944

Christ van Eekelen Heemkundekring Boxtel


Isa heeft het beste idee

Winnares Isa van Ool. Foto: Cock Stam

Boxtel - Het beste idee van Boxtel kwam vorige week woensdag van Isa van Ool (11). Met haar 'kontkussen' wist zij de jury unaniem te overtuigen. Tweelingzus Maud ging er met de tweede plaats vandoor.

Kinderopvang Humanitas, BSO Twizon, Buurtsport en Stichting Brede School Boxtel organiseerden het evenement, waaraan vijftien slimme jonge Boxtelaren meededen. "Je wilt kinderen leren om out of the box te denken", aldus Marjolein van Rooij van Humanitas. "Ze prikkelen om zich creatief te ontwikkelen en ze leren zelf oplossingen te bedenken." De jury, bestaande uit professor en uitvinder Ton van Geel, Ghislaine de Brouwer van Stichting Brede Scholen Boxtel en voorzitter Vivian, kreeg deze eerste editie ideeën voorgeschoteld, die de jonge uitvinders tussen de 4 en 12 jaar ook pas die dag hadden bedacht en met de aanwezige materialen in elkaar hadden gezet.

Kontkussen
"Als je gaat skeeleren of skateboarden kun je veel pijn hebben als je valt," vertelt Isa. "Ik ga vaak met mijn tweelingzus Maud skeeleren, die overigens vaker valt dan ik, en val zelf altijd op mijn billen. Daarom bedacht ik het 'kontkussen', dat ik maakte van sponsjes, tape, touwtjes en clipjes. Ik heb het zelf gebruikt en toen ging het kapot, maar dat heeft de jury niet gezien", lacht de winnares, die zelf haar kansen van te voren niet hoog inschatte. "Ik vond zelf het idee van Maud het beste. Zij had een automaat bedacht die kleding strijkt. Je drukt op een knopje en het kledingstuk komt er gestreken uit. Heel handig!"

De deelnemers van het Beste Idee van Boxtel tonen hun creaties. Foto: Cock Stam

De derde prijs ging naar de uitvinder van het 'trilbed', voor mensen die maar moeilijk wakker kunnen worden. En ook de peuters van Humanitas kwamen een kijkje nemen. Uitvinder Ton liet zijn eigen uitvinding zien: een 'dierentemmer'. Winnares Isa kreeg een mooie gloeilampjes-trofee en vier kaartjes voor de Ontdekfabriek in Eindhoven. Deelnemers en organisatie waren zeer te spreken over Het beste idee van Boxtel, dus wellicht krijgt deze wedstrijd voor Boxtelse bollebozen nog een vervolg.


Gastgezinnen gezocht voor Roemeense kinderen op vakantie

Boxtel - Vorig jaar kwamen voor het eerst kinderen uit het Roemeense kindertehuis in Saniob op vakantie in Nederland. Dat was een groot succes en deze zomer is het de bedoeling dat elf kinderen naar Nederland komen voor een vakantie, onder de vlag van Pax Kinderhulp Roemenië. Voor deze kinderen worden gezinnen met ruimte in huis en hart gezocht.

Het doel van de reis is dat kinderen een andere vorm van (gezins)leven ervaren en daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Een leven met structuur, warmte, stabiliteit en waar ze bijvoorbeeld eens een-op-een aandacht krijgen. De kinderen komen drie weken naar Nederland, van 5 tot 26 augustus. In ieder gezin worde twee kinderen ondergebracht, zodat ze onderling de taal kunnen spreken.

Pax Kinderhulp Roemenië is op zoek naar gastgezinnen. Dat kunnen bijvoorbeeld ook oudere mensen zijn die geen kinderen (thuis) hebben. Mensen die zich aanmelden als gastgezin, krijgen uiteraard op allerlei manieren ondersteuning van de organisatie. Ook andere vrijwilligers en sponsors zijn welkom. Kijk op de Facebook-pagina Pax Kinderhulp Roemenië. Of neem contact op met Harriët van der Struijk via t.struijk@kpnplanet.nl of Marion van Zandvoort via marionvanzandvoort@home.nl. Je kunt bij hen ook terecht voor meer informatie.


Best - Stichting educatieve en recreatieve projecten Best organiseert zondag 10 mei in Recreatiegebied 'De Vleut' aan de Broekdijk in Best een moederverwendag. In het prachtige gebied zijn onder meer Dierenpark Best Zoo, Pannenkoekenhuis de Klomp en Toon Vertier gevestigd. Elke ondernemer stelt zich deze dag rooskleurig op, moeders ontvangen namelijk 50 procent korting.

In Dierenpark Best Zoo betekent dit 50 procent reductie op de entree, bij Toon Vertier kan er met deze actie gebruikgemaakt worden van de Adventure Golf of van de Fotozoektocht rijden op de meermansfiets. Bij Pannenkoekenhuis De Klomp ontvangt men 50 procent korting op een pannenkoek en Van Erp Bijoux en Cadeau geeft elke moeder een gratis zeepje.

In het recreatiegebied kan jong en oud zich ruimschoots vermaken door een bezoek te brengen aan de recreatieve ondernemingen. Ook zullen er op deze dag springkussens aanwezig zijn die voor de kinderen gratis toegankelijk zijn. Het belooft een kleurrijke en gezellige Moederdag te worden. De dag begint om 10.00 uur. Wil jij je vrouw of moeder nou eens echt verwennen? Kom dan voor een dagje plezier naar recreatiegebied De Vleut in Best.

5 / 20

DA Van den Biggelaar en Bakkerij Schellens slaan handen ineen Leuk verrassingscadeau voor alle klanten

Boxtel - DA-drogisterij Van den Biggelaar en Bakkerij Schellens op Oosterhof slaan speciaal voor Moederdag de handen ineen. Zaterdag 9 mei ontvangen hun klanten die iets kopen een leuke attentie bij het afrekenen aan de kassa. "We waarderen onze klanten enorm en dit willen we graag laten zien. Nu het bijna Moederdag is, is dat een uitgelezen kans om op een leuke manier onze waardering uit te spreken", aldus Marc van den Biggelaar van DA.

Van den Biggelaar zocht de samenwerking op met zijn collega-ondernemer uit Winkelcentrum Oosterhof, bakker Gradjan Buss. Het maakt niet uit wat de klanten zaterdag kopen, iedereen krijgt een leuke verrassing voor Moederdag. De komende dagen zijn Buss en Van den Biggelaar druk bezig om voldoende attenties klaar te hebben voor zaterdag.

6 / 20

Een ode aan de Paardenbloem

Zo blij word ik ervan; al die gele zonnetjes in het gras. Wat een prachtige paardenbloemexplosie ieder jaar weer. Ondanks vele pogingen om mijn kinderen tegen te houden, worden de bloemen gretig door hen geplukt en word ik heel de dag door 'verwend' met paardenbloemen. De paardenbloemen die sierlijk hun knop openen wanneer ze wakker worden door de zon en dan vol bravoure hun prachtige gele bladeren laten zien aan de wereld, weten niet hoe snel ze zich weer moeten sluiten, wanneer ze van hun wortel afgerukt worden door een genadeloze kleine kinderhand. Maar hun interesse voor de natuur vind ik geweldig en ik heb daarom besloten om dit in mijn voordeel te gaan gebruiken en paardenbloemen te gaan verzamelen voor allerlei doeleinden, want naast hun vrolijke en mooie verschijning zijn ze allesbehalve onkruid.

Mijn opvatting is dat alles wat groeit in de natuur nooit zonder reden is. Zo heb ik ook sterk het vermoeden dat de paardenbloem nu in het vroege voorjaar groeit om ons te helpen om alle gifstoffen of een teveel aan stoffen dat gedurende de winter in ons lichaam wordt opgeslagen te verwijderen. De paardenbloem heeft namelijk een sterk helende werking op de lever, een vochtafdrijvende werking, het zuivert het bloed en werkt ontstekingsremmend.

Paardenbloemen kunnen worden gebruikt om thee van te maken, tinctuur, olie, zalf, zeep, en kunnen worden gebruikt in salades of cupcakes, zoals in het bijgevoegde recept.

Ik moet er wel bij zeggen dat mensen met nierstenen en/of vochtafdrijvende medicijnen of vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven eerst een natuurarts moeten raadplegen, voordat ze paardenbloemen gebruiken.

Zorg daarnaast dat je paardenbloemen plukt op een plaats, waarvan je weet dat daar geen gif is gebruikt, waar honden hun behoefte niet doen en waar geen auto's rijden vanwege de uitlaatgassen.

Wanneer je goede paardenbloemen kunt plukken en je kunt ze gebruiken, zou ik het ook zeker doen, want ze staan bol van de goede voedingsstoffen; ze bevatten erg veel vitaminen en mineralen en dan met name de wortel en het blad. Van de wortel is zelfs klinisch bewezen dat het kankersoorten kan bestrijden en de bladeren blijken de strijd aan te kunnen gaan met borst- en prostaatkanker. Zowel de wortel als de bladeren kunnen ook gebruikt worden als wilde groente. Een gratis groente boordevol voedingsstoffen. Wie kan daar nu nee tegen zeggen? De bladeren mogen dan wel bitter zijn, maar 'bitter in de mond maakt het hart gezond' werd vroeger vaak gezegd en wanneer je de bladeren even in zout water legt, verdwijnt het meeste bitter.

Bij mij thuis staan dankzij mijn enthousiaste plukkers de paardenbloemazijn en -olie al in de kelder, wordt er op dit moment zalf gemaakt voor vermoeide spieren en droge huid en kan er paardenbloemthee worden gedronken voor meer weerstand. Hier word ik ook helemaal blij van!

En die paar paardenbloemen die het nu overleven zullen ongetwijfeld nog aan de beurt komen voor het doen van wensen. Pluk ze!

Recept Paardenbloemcakejes
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 100 gr havermout
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanillepoeder
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- snufje zout
- 100 gr (gedroogde) vruchten, zoals moerbeien, rozijnen of bessen
- De gele blaadjes van 2 volle handen geplukte en gewassen paardenbloemen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats 10 (cupcake)vormpjes in een bakvorm of gewone schaal. Blend alle ingrediënten in een blender, behalve de vruchten. Doe het beslag in een kom en roer de vruchten erdoorheen. Schep per vormpje 2 eetlepels van het beslag erin en bak de cakejes in 30 minuten gaar.

Smakelijke groeten,
Tamara

Uitstel van betaling voor MiK

De Rechtbank Oost-Brabant heeft op 1 mei uitstel van betaling verleend aan de Stichting MIK. Dat betekent dat de stichting samen met de aangewezen bewindvoerders de voortzetting van het culturele onderwijs in de betrokken gemeenten zal onderzoeken.

Het onderzoek gebeurt in overleg met de personeelsleden en de betrokken gemeentebesturen. Het is al langer duidelijk dat de financiële situatie van MiK niet rooskleurig is. In de afgelopen periode is er gezocht naar mogelijkheden om de activiteiten van de stichting dit seizoen af te maken en in afgeslankte vorm voort te zetten. Aan het uitstel van betaling is een periode van stille bewindvoering vooraf gegaan. Met het uitstel is er nu de mogelijkheid om met personeel en gemeentebesturen, maar ook met enkele schuldeisers, te zoeken naar oplossingen. Dit doen de bewindvoerders Jan Dingemans van Holla Advocaten en Ilona van de Klundert van Deterink Advocaten en de directie van MiK gezamenlijk.

De ondernemingsraad en het personeel van MiK zijn op de hoogte gebracht van de stand van zaken. De medewerkers blijven op dit moment in dienst van de stichting. Op korte termijn worden met hen de mogelijke scenario's voor de toekomst besproken. De betrokken gemeentebesturen, Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Sint-Michelsgestel, Boxtel, Vught en Uden, zijn ook op de hoogte gebracht. Bewindvoerders en directie zullen binnenkort met de hen verder praten.

Voor cursisten van de stichting verandert er op de korte termijn niets. De lessen worden na de meivakantie zoals gebruikelijk hervat. Wanneer meer duidelijkheid bestaat over de voortzetting van de activiteiten van de Stichting MiK, zullen directie en bewindvoerders alle betrokkenen hiervan op de hoogte brengen.

Sparen voor Musicals bij Albert Heijn

Boxtel - Met de Albert Heijn voordelig naar 'Billy Elliot', 'Moeder, ik wil bij de revue', 'Dreamgirls' of 'The Sound of Music'. Dat kan tijdens de Musical Sterrenweken, die lopen van 4 tot en met 25 mei. Klanten van de Albert Heijn in Boxtel krijgen bij elke 10 euro aan boodschappen een Musical Ster, waarmee ze sparen voor een gratis tweede kaartje.

De vier populairste musicals van dit moment staan vanaf deze week bij de Albert Heijn in de spotlights. Per 10 euro aan boodschappen krijgen klanten één Musical Ster. Bij tien Sterren is de spaarkaart vol en krijgen zij bij inlevering hiervan bij de kassa een voucher met een unieke kortingscode. Hiermee kunnen zij het tweede kaartje voor een van de vier topmusicals gratis bestellen via ah.nl/sterrenmusicals. De volle spaarkaarten dienen vóór 1 juni 2015 te worden ingeleverd.

De musicals zijn te zien bij verschillende theaters in het land. Klanten bepalen zelf de datum en rang, op voorwaarde van beschikbaarheid.

Dodenherdenking in Boxtel en Liempde

Liempde/Boxtel - Maandag 4 mei stonden Liempde en Boxtel op stijlvolle wijze stil bij de nationale dodenherdenking. In Liempde was er muziek en werden gedichten voorgelezen. In Boxtel trok een lange stoet van de Sint-Petrusbasiliek, via het Indië-monument naar de Heilig Hartkerk.

In het Liempdse Concordiapark kwamen leden van Algemeen Belang Liempde en Het Dorpsberaad Liempde samen met onder andere leerlingen van Basisschool De Oversteek, het gilde Sint Antonius Abt en vele geïnteresseerden om de oorlogsslachtoffers te gedenken. Bij het oorlogsmonument werd een krans gelegd. De kinderen legden daar roosjes bij en lazen gedichten voor.

In Boxtel trok na de traditionele herdenkingsdienst in de Sint-Petrusbasiliek een lange, ingetogen stoet naar het Indië-monument op de Koppel. Hier vormde Scouting Boxtel een erehaag, werd een krans gelegd en bracht het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris een vendelgroet. Dit ritueel herhaalde zich bij de oorlogsgraven op de begraafplaats van de Heilig Hartkerk, waar de twee minuten stilte in acht werden genomen.

Na de dodenherdenking kregen drie jonge Marvel-atleten uit handen van locoburgemeester Herman van Wanrooij een toorts, waarmee later die dag, om middernacht, het bevrijdingsvuur werd opgehaald in Hotel de Wereld in Wageningen. Hier vond zeventig jaar geleden op 5 mei de capitulatie van de Duitsers plaats. Het bevrijdingsvuur werd de volgende dag, op Bevrijdingsdag, om iets voor 12.00 uur 's ochtends door Marvel-leden Boxtel binnen gebracht. Zij hadden de tocht vanaf Wageningen in estafette afgelegd.

Mijn Mooi Boxtel: Wilma Rozemeijer

Deze foto is gemaakt in de omgeving van de Voetboog, het is een mooie trekpleister voor onder andere Rondje Boxtel bij Kanovereniging De Pagaai. Dit ooievaarsnest is daar op 28 december 2014 geplaatst door initiatiefnemer Ad Verhagen samen met veel vrijwilligers. Het is een bijzondere plek voor vele wandelaars, fietsers en sporters van de sportaccommodaties in Munsel. Zeker nu het Ooievaarsnest nu op 16 april 2015 een bijzonder resultaat heeft opgeleverd. Dit is een mooie kroon op het mooie werk.

Wat is jouw mooiste plek van Boxtel? En waarom? Deel je favoriete plek met onze inwoners door een foto (minimaal 1 MB) te mailen naar redactie@demooiboxtelkrant.nl en vermeld hierbij waarom dat voor jou zo is.

Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Hans van Doorn
Foto: Wilma Rozemeijer

Boxtel viert 150 jaar spoor

Boxtel - Het was afgelopen vrijdag 1 mei precies 150 jaar geleden dat Boxtel werd aangesloten op het landelijke spoornetwerk met de ingebruikname van het spoor tussen Boxtel en Tilburg. Dit historische feit werd afgelopen zaterdag en zondag onder grote belangstelling uitvoerig gevierd met allerlei festiviteiten. Zo organiseerde de 'Werkgroep 150 jaar spoor Boxtel' van de Heemkundekring een wandeltocht door de Kampina, een braderie, diverse kinderactiviteiten, dans- en muziekoptredens, een tentoonstelling bij het MUBO en historisch vervoer.

Kijk voor meer foto's op www.mooiboxtel.nl.

Foto linksboven (Oranje beeld): Pal voor het station onthulde locoburgemeester Herman van Wanrooij zaterdag het kunstwerk van de Tilburgse Ron van de Ven. De beeldend kunstenaar, die al 25 jaar les geeft bij SintLucas, liet zich inspireren door het onderstel van oude treinwagons.

Foto rechtboven (kinderen op trein): Via een straatspoor dat liep van Museum Vekemans in de Stationsstraat tot het Stationsplein konden kinderen zich zaterdag en zondag met een echt stoomtreintje laten vervoeren. Vele kinderen klommen aan boord van deze leuke attractie.

Foto linksmidden (bankje met blauwe vogel): Het Boxtelaartje kwam zaterdag naar het Stationsplein gevlogen om de verwarmde, roestvrijstalen bank te openen, die naar ontwerp van Bert Snellaars werd gebouwd. De Boxtelse firma Waverail, landelijk bekend door de techniek die zij hebben ontwikkeld voor het sneeuw- en vorstvrij houden van de treinwissels, maakte de verwarming van de bank mogelijk met zonnepanelen, een accu en een speciale coating.

Foto rechtsmidden (rock 'n roll): Op het Stationsplein verzorgde Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel zondag een aantal geweldige optredens waar het enthousiasme vanaf spatte. De acts werden afgewisseld met vrolijke, swingende muziek van Big Band Boxtel.

Foto linksonder, midden (grote fiets): Vakkundig liet de heer Van Heerebeek zien hoe je op een hoge bi (ook wel vélocipède) fietst. De berijder van deze 'daalder-dubbeltje'-fiets zit erg hoog, waardoor deze redelijk labiel en moeilijk te berijden is. Maar voor de heer Van Heerebeek geen probleem, zo bleek.

Foto linksonder (kinderen bij treintjes): Bij het Jacob-Roelandslyceum konden bezoekers het nieuwste project van de Modelspoorgroep Valkenswaard bekijken: een prachtige modulebaan. Ook was er een kinderbaantje te zien, dat verzorgd was door de Eindhovense ModelbouwVereniging (EMV).

Ad van Weert

Foto: Cock Stam

Wie kent hem niet? Ad van Weert was jaren lang vakbondsbestuurder voor de Voedingsbond en FNV, zat dertien jaar in de gemeenteraad en is voorzitter of bestuurslid geweest van een groot scala aan organisaties, waaronder de EHBO, Jeu de Boulesvereniging De Walnoot en het platform Mensen met een Beperking. Hoe is het nu met hem?

Ad begon op veertienjarige leeftijd met werken bij La Paz als sigarenmaker en zou daar 36 jaar lang in dienst blijven. Al vroeg voelde hij zich betrokken bij het bedrijf en de medewerkers, vandaar dat hij ervoor koos om lid te worden van de ondernemingsraad en de vakbond. Destijds vielen sigarenmakers onder de Voedingsbond, waarvan Ad uiteindelijk voorzitter zou worden. "Ik heb er nooit moeite mee gehad om met de directie te praten, zelfs al ging het over moeilijke onderwerpen. Als je het op de juiste manier aanpakt kun je heel goed voor werknemers opkomen zonder het management tegen de haren in te strijken. Toen ik jaren later afscheid nam van de vakbond kreeg ik van de verschillende werkgevers een prachtig afscheid, ondanks dat ik toch verschillende keren een staking heb moeten afroepen." Als voorzitter van de voedingsbond was Ad ook de afvaardiging richting FNV, waarvan hij enige tijd later ook voorzitter werd.

Het was de directeur van La Paz die Ad ertoe aanzette zijn betrokkenheid ook buiten het bedrijfsleven toe te gaan passen. "Je zou de politiek in moeten gaan", vertelde hij mij. "Daar kun je nog veel meer doen." En zo gebeurde het ook. Ad werd lid van de Werknemerslijst, die later de Democratische Partij Boxtel Liempde (DPBL) zou worden voordat deze in 2013 opging in INbox. "Als vakbondsman had ik natuurlijk al een flinke achterban", vertelt Ad over die eerste jaren in de politiek. "Bij de eerste verkiezingen waarbij ik op de lijst stond, kreeg ik bijna in mijn eentje al genoeg stemmen om gekozen te worden. Ik heb altijd geprobeerd om dat vertrouwen waard te zijn, door hard te werken voor de mensen die ik vertegenwoordigde. Het waren drukke jaren. Voor de vakbond hadden we wekelijks spreekuur op Hoogheem, ik had mijn werk bij La Paz en de vakbond en dan 's avonds nog de politiek erbij. Ik was thuis wel een beetje de 'man die op zondag het vlees kwam snijden'. Ik heb mijn vrouw wel eens gevraagd of ze dat niet vervelend vond, maar dan zei ze: 'Ach, je doet het niet voor jezelf, maar voor al die anderen.' Dus het is nooit een probleem geweest."

Het was zijn werk in de politiek dat hem uiteindelijk zijn werk voor de vakbond kostte. Tijdens een vergadering kreeg hij het verwijt voor zijn voeten geworpen dat hij niet meer onpartijdig zou zijn. "Ik voelde dat er iets mis was, dat er meer achter zat. Ik heb toen meteen de vergadering geschorst en ben met de andere vijf bestuursleden gaan praten. Ik vroeg ze op de man af wie er achter mijn rug om had zitten praten. Dat bleken er drie van de vijf te zijn. Ik heb de vergadering heropend en ben onmiddellijk opgestapt als voorzitter. Ik zal je zeggen: Als ik voor de PvdA in de raad had gezeten was het geen enkel probleem geweest. Het heeft me erg veel pijn gedaan, maar zonder vertrouwen kun je niets. De Voedingsbond is uit solidariteit met mij uit de FNV gestapt, en dat heeft nog drie jaar geduurd. Toen het eindelijk was gladgestreken ben ik niet meer teruggekeerd naar de FNV. Ik kon niet meer met die mensen door een deur."

Toch hield Ad niet op mensen te helpen. Ook op vrijwillige basis heeft hij een groot aantal functies bekleed. De meeste mensen kennen hem misschien wel als de voorzitter van Jeu de Boulesvereniging De Walnoot, waar hij aan de wieg stond van het verenigingsgebouw op Selissenwal. "Daar ben ik nog voor gearresteerd. Tijdens de verbouwing stond er ineens een ambtenaar op de stoep en voordat ik het wist zat ik in een cel op het politiebureau waar ik werd verhoord en een verbaal van zeven kantjes kreeg voorgeschoteld. Bleek dat het gebouw asbest bevatte en dat dat niet op de juiste manier verwijderd was. Daar hadden wij natuurlijk niks mee te maken. Met een beetje hulp van de burgemeester kregen we al snel bericht dat er een fout gemaakt was. Jan van Homelen is altijd een goede vriend van me geweest, al vanaf dat we achttien waren. Dat heeft de gemeenteraad nooit geweten, we waren ook altijd uitermate formeel met elkaar. Pas bij zijn afscheid heeft hij het verteld. Het verenigingsgebouw is uiteindelijk prachtig mooi geworden."

Inmiddels is Ad nog altijd actief voor het platform Mensen met een Beperking. "We helpen mensen bij het indienen van hun aanvragen voor voorzieningen en eventueel het indienen van bezwaarschriften. Daarnaast organiseren we met regelmaat uitjes en concerten, zoals dit jaar naar het Dierenrijk in Nuenen. Het is heerlijk om voor die mensen te werken, daar krijg je pas echt dankbaarheid van. Ik ga ermee door tot ik niet meer kan."

Ad zijn dochters hebben hem inmiddels vijf kleinkinderen geschonken en hij probeert hen zoveel mogelijk aandacht te geven. "We passen heel regelmatig op en ze blijven vaak slapen. Heel fijn om hen nu de tijd te geven die ik vroeger niet had voor mijn eigen kinderen."

Luchtpost vanuit Australië: Alex de Wit

Foto: Alex de Wit

In 2002 hakten Alex de Wit en zijn vrouw Marieclaire de knoop door en vertrokken zij definitief naar Australië. Vorige week vertelde hij je in de Luchtpost al meer hierover. Alex stapte in het bedrijf van zijn broer Marcel en schoonzus Connie, The Chilli Factory (www.thechillifactory.com), dat ze nu samen runnen. Het Australische leven bevalt de Boxtelaar wel...

Geef mij maar de 'No Worries Mate'-mentaliteit. Australiërs zijn veel relaxter dan Nederlanders. Ze laten je in je waarde, zullen je niet zo snel eens even vertellen hoe of wat, in tegenstelling tot veel Nederlanders. Ook laten ze je veel meer met rust - zeker omdat het hier lekker leeg is. Als ik vrienden of kennissen in Nederland spreek, hoor ik vaak dat ze het druk hebben. Weinig tijd om te praten. Iedereen is zo gestrest. Nou is dat ook geen wonder als je met z'n allen hutjemutje op elkaar zit.

Dit valt pas op als je een tijdje weg bent uit Nederland. Als je dan weer terugkomt zie je pas de stress om je heen. Als je er zelf middenin woont dan 'raak je eraan gewend'. Het gekookte kikker syndroom, zeg maar. Stop een kikker in een pan kokend water en hij weet niet hoe snel hij er weer uit moet komen. Zet je echter een kikker in een pan koud water op een laag vuurtje dan blijft het zitten tot hij dood gekookt is. Tijdens een bezoek of vakantie aan Nederland besef ik steeds al snel dat ik de juiste beslissing heb gemaakt.

Niet dat ik Nederland en Boxtel in het bijzonder nooit mis. Het is erg lekker om daar even op je fiets te springen als je ergens heen wilt gaan in plaats van continue je auto te moeten pakken omdat de afstanden hier tig keer groter zijn. En ik mis mijn vrienden en kennissen, het lekker even een terrasje pikken, de goede organisatie en het feit dat alles klopt of moet kloppen. Maar daar komt ook weer die stress vandaan hè. In Australië gaat het er gewoon een stuk relaxter aan toe. Daar kleven ook een aantal nadelen aan, maar de voordelen wegen daar ruimschoots tegen op!

Het weer, de ruimte en de natuur om je heen helpen hier natuurlijk enorm bij. We hebben hier gemiddeld zo'n 2700 zonuren per jaar. Als het warm (heet!) weer is dan stop ik regelmatig wat eerder met werken. Dan haal ik mijn zoon op van school en een paar minuten later liggen we in het meer. Zuid-Frankrijk in je achtertuin, zeg maar! Lekker met een paar koude biertjes erbij en het is feest hoor. En in de winter? Nou, als het overdag 18 tot 22 graden is en 's nachts komt het niet onder de 6 graden, bij een heel erg koude nacht, dan noem ik dat niet echt winter. Maar goed, de eerste drie 'winters' liep ik nog in korte broek en singlet rond. Ik had het altijd warm en liep de hele dag te zweten. Na veertien jaar in Australië ben ik redelijk geacclimatiseerd en draag ook ik soms inderdaad weer een lange broek!

No worries vanuit Australia

Foto: Heemkundekring Boxtel

Boerderij-herberg De Halse Barrière van Kluytmans en Theodorus Geven op Hal 20-22. De boerderij werd gebouwd in 1742. Om de rentelast en de onderhoudskosten te kunnen financieren werd er van de passerende karren en wagens tol geheven. De boerderij-herberg werd in 1966 gesloopt in verband met de verbreding van de Rijksweg Den Bosch-Eindhoven.

Fotograaf: Sjef Huijs

Christ van Eekelen, Heemkundekring Boxtel

Vrijwilligers gezocht

Boxtel - Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern zoekt vrijwilligers voor de individuele begeleiding van een jongen van 15 jaar, een keer per maand op woensdagmiddag, en van een jonge vrouw van 37 jaar, een tot twee keer per maand. Te denken valt aan activiteiten zoals wandelen, fietsen, een terrasje pikken, naar De Kinderboerderij en winkelen.

Daarnaast zijn ze op zoek naar een vrijwilliger die twee enthousiaste sportdocenten op dinsdagochtend wil ondersteunen bij het lesgeven aan een groep deelnemers met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 60 tot en met 80 jaar.

Verder is het Vrijwilligerssteunpunt op zoek naar een beheerder voor een kledingdepot van Dorcas, een christelijke hulporganisatie die zich inzet voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit doet Dorcas onder andere door kledinginzameling voor projecten in landen als Moldavië, Oekraïne, Lesotho en Zuid-Afrika. De beheerder is verantwoordelijk voor de kledinginzameling in zijn omgeving en zorgt voor opslag van de kleding. Hiervoor is tenminste 4 vierkante meter opslagruimte nodig, bijvoorbeeld bij de beheerder thuis, in een schuur, in een kerk of een clubgebouw. Het regelmatig ophalen en transporteren van ingezamelde kleding naar het centraal depot wordt in principe verzorgd door vrijwilligers van de regionale afdeling logistiek. De beheerder bepaalt zelf de openingstijden van zijn depot. Uitgangspunt is tenminste twee uur per week en/of op afspraak. Dorcas informeert de beheerder regelmatig over de in te zamelen materialen en zorgt voor een team van gemotiveerde collega-vrijwilligers.

Wil je meer weten over deze of andere vacatures of wil je een afspraak maken? Bel dan van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het Vrijwilligerssteunpunt via 0411-655 899 of stuur een e-mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl.


TE KOOP
20 balen geplastificeerde hooi (kleine maat). Interesse? Neem contact op met A. vd Wetering, Kasterensestraat 21, Liempde 0411632391

SP

Foto: SP

SP wil huurmatiging
De SP vroeg Woonstichting St. Joseph om de huren dit jaar te bevriezen of te matigen. St. Joseph is daar deels aan tegemoetgekomen. Huurders met de laagste inkomens (tot 34.299 euro) krijgen per 1 juli, afhankelijk of de streefhuur bereikt is, 0 of 1 procent huurverhoging. De middeninkomens krijgen 1 tot 3 procent verhoging en de hogere inkomens (boven de 43.786 euro) de volle 5 procent. Dit betekent dat ongeveer 75 procent van de huurders een huurverhoging krijgt die op of onder het inflatiepercentage van 1 procent ligt. Maar de overige 25 procent van de huurders krijgt een verhoging van 3 of 5 procent voor de kiezen, hetgeen kan oplopen tot honderden euro's meer per jaar. Met name het rijksbeleid is hiervoor verantwoordelijk.

Huishoudelijke hulp voor 5 euro per uur
Door extra rijksgeld voor 2015 en 2016 kunnen Boxtelse mensen, buiten de Wmo om, tijdelijk extra huishoudelijke hulp - maximaal drie uur per week - inkopen bij zorgaanbieders voor een schappelijke prijs van 5 euro per uur. SP-wethouder Eric van den Broek: "Ik verwacht dat we op deze manier inwoners op een laagdrempelige manier kunnen voorzien van tijdelijke hulp. Het tarief van 5 euro voor Boxtel en Haaren is het laagste van de regiogemeenten."

Eerste echte banen voor mensen met een beperking
De Boxtelse aanpak in het kader van de Participatiewet van het scheppen van extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking werpt zijn eerste vruchten af. Zo werken er bij kringloopwinkel Het GOED al mensen met een beperking en zet Milieu Service Brabant (MSB) op dit moment tien medewerkers in van de WSD. Naar volle tevredenheid van zowel werkgevers als werknemers. Een centrale rol speelt daarbij werkmakelaar Maarten Rooijakkers die vraag en aanbod bij elkaar brengt. "Boxtel en Haaren zijn de enige regiogemeenten die een externe werkmakelaar aangesteld hebben en lopen daarmee voorop", aldus wethouder Van den Broek.

Wethouder deelt vouchers uit
De eerste van de vijftien vouchers (een soort cheques) van elk 1000 euro, waarmee ondernemers met een bijzonder initiatief in het centrum ondersteund worden, is onlangs door wethouder Eric van den Broek onder grote belangstelling uitgereikt aan Mix Market. Junior Kinderkleding en KunstCentrum Boxtel mochten later ook elk een voucher in ontvangst nemen. De wethouder: "Ik roep andere ondernemers op om het initiatief te nemen en een plan in te dienen."

Boxtel investeert in mantelzorg
In april werd in de raadszaal een symposium gehouden over mantelzorg. Wethouder Van den Broek zegde extra geld toe voor ondersteuning van mantelzorgers, maar ook voor opleiding, vorming en training. Bovendien stelde hij voor om het mantelzorgbeleid samen met mantelzorgers uit te werken in een gezamenlijke klankbordgroep. De oproep van de wethouder vond onmiddellijk weerklank bij de aanwezigen en leidde ter plaatse tot het oprichten van een klankbordgroep.

INbox

Guus Eltink. Foto: Cock Stam

Samen in voor Boxtel, samen in de raad
Onze Guus Eltink heeft samen met zes anderen een lintje gekregen voor al het vrijwilligerswerk dat zij de laatste jaren gedaan hebben en nog steeds doen. Gefeliciteerd. De dag daarvoor is Guus koning geworden van het Gilde. Dat betekent dat onze partij nu twee koningen heeft, de ene kan er niets aan doen, die is zo geboren als Jan de Koning en de andere heeft het verdiend. Nou ja verdiend, hij heeft na, ik meen, 152 ook door anderen geloste schoten het genadeschot gegeven om de houten papegaai van de paal te schieten. Maar goed, dan wordt je Gildekoning. Dus INbox heeft er een koning bij gekregen. Daar kunnen we trots op zijn.

Fietsen
Het zwemseizoen bij De Langspier is geopend. Dat betekent dat het weer drukker wordt op de Molenwijkseweg. INbox had vorig jaar gevraagd of ervoor gezorgd kon worden dat de weg naar De Langspier veiliger wordt, omdat nu ook ODC en Sparrelaene hun in- en uitrit hebben aan de Molenwijkseweg.

Daar gaat voor gezorgd worden werd ons beloofd. Bij navraag kregen we te horen dat daar zeker aan gewerkt wordt, maar dat dat op korte termijn nog niet gaat lukken omdat er maatregelen genomen worden die niet zo maar meteen uitgevoerd kunnen worden. Dat heeft tijd nodig. Jammer, maar we zullen er op aan blijven dringen zodat het hopelijk snel gerealiseerd wordt. En mogelijk moeten er toch tijdelijke maatregelen genomen worden.

Samen met leden van het wijkorgaan Oost zijn we door de wijk gaan fietsen, omdat ook daar maatregelen genomen moeten worden voor een veilige fietsroute. Maar zoals bleek, kijken bewoners daar anders tegenaan, omdat het behalve voor veilig fietsverkeer ook voor het andere verkeer belangrijk is dat ze een logische route hebben door de wijk. Maar op onze fietstocht hebben we samen toch een compromis gevonden wat recht doet aan een veilige fietsroute en aan de wensen van de bewoners. De knip in de Hendrik Verheeslaan hoeft niet, en er zal nog even gekeken moeten worden naar parkeerplaatsen bij de school, maar dan kan het plan verder uitgewerkt worden.

En verder hadden we weer genoeg om trots op te zijn. Afgelopen weekend de viering van 150 jaar Spoor door Boxtel, met de onthulling van een kunstwerk door locoburgemeester Herman van Wanrooij en de ingebruikname van een bankje bij het station. Een weekend waar van alles te zien en te beleven was op en rond het spoor.

Van verschillende kanten gehoord deze week: 'Niet zo zeuren Boxtel, er is hartstikke veel te beleven, Boxtel is prachtig wees er trots op.' Nou dat zijn we ook, trots op Boxtel en trots op wat al die vrijwilligers samen voor elkaar krijgen.

Maar is er iets waarvan u denkt dat kan anders of dat moet beter in Boxtel, dan horen we natuurlijk graag van u. Mail naar: secretaris@inbox-boxtel.nl of benader onze (steun)fractieleden.

Vervolg van voorpagina Hoe sportief is Boxtel?

Over de vraag of de gemeente Boxtel haar inwoners stimuleert om te gaan sporten zijn de meningen verdeeld. 25 procent van de ondervraagden vindt dat de gemeente hieraan voldoende doet, waarbij Buurtsport Boxtel vaak als voorbeeld wordt genoemd. "Buurtsport is een super manier om kinderen met sport kennis te laten maken. De prijs is ook zeer aantrekkelijk", aldus een van de respondenten.
Dertig procent van de deelnemers is het juist totaal niet eens met de stelling. Zij vinden dat de gemeente te weinig tot niets doet om sport te stimuleren. "We merken helemaal niets van stimulans vanuit de gemeente" en "Het zijn vooral de inwoners en de verenigingen zelf die de mensen stimuleren. Ik heb niet het gevoel dat er veel vanuit onze gemeente komt", lichten twee ondervraagden toe.
Voor wethouder Van Wanrooij is de uitkomst van het burgerpanel aanleiding om de rol van de gemeente nog eens goed tegen het licht te houden. "Als er een signaal komt dat inwoners van mening zijn dat Boxtel te weinig onderneemt om sport te stimuleren, en dit is onderbouwd, dan moeten we dat goed bekijken."

De derde stelling zorgt voor verdeeldheid onder Boxtelaren. Op de vraag of verenigingen hun eigen broek omhoog dienen te houden, zonder gebruik te maken van gemeentelijke subsidies, komt geen eenduidig antwoord. Een kleine meerderheid, 42 procent, is het hier niet mee eens. Zij vinden dat sportclubs wel subsidies moeten ontvangen: "De gemeente maakt vaak goede sier met de sportieve prestaties van zijn inwoners en daar mag best iets tegenover staan!" 32 procent van de ondervraagden is het wel met de stelling eens. "Het zou verstandig zijn voor sportclubs om onafhankelijk van subsidies hun begroting rond te maken. Subsidies zijn dan een mooi extraatje en bij bezuinigingen wordt de club niet getroffen", licht een ondervraagde toe. 26 procent kan geen duidelijke keuze maken.

Via www.tipmooiboxtel.nl kun je je nog altijd inschrijven om anoniem mee te doen aan de enquêtes. Regelmatig ontvang je dan een e-mail met een link naar dit onderzoek, waarbij je je mening kunt geven over interessante zaken die in de gemeente Boxtel spelen.

Vragen Balans over woningbouw

Boxtel - In een brief aan het college van B&W heeft de fractie van Balans vragen gesteld over woningbouw in onze gemeente. De partij stelt dat sinds de start van het huidige college 'algehele windstilte heerst over de noodzakelijke woningbouwplannen voor de toekomst'.

De fractie van Balans suggereert verschillende locaties in de omgeving die volgens hen rijp zijn voor verdere ontwikkeling; onder andere Lennisheuvel-Zuid, de hoek Roderweg-Hamsestraat in Liempde en Selissen in Boxtel. De plaatselijke partij vraagt aan het college wat de stand van zaken is over deze locaties, Princenlant 4 en 5 en de Hoeve.


GEMEENTE INFO Oud Papier: 08-05 Kasteren + Onrooi + Koppenhoefstraat, Hoog Munsel e.o. 09-05 Munsel + deel Centrum – Breukelen 09-05 Deel Oost tussen Brederodeweg / Hoogheem / en Dr. de Brouwerlaan / Robert Schumanlaan + In Goede Aarde 12-05 Kerkeind 13-05 Lennisheuvel 13-05 Roderweg e.o.

Afspraak op het gemeentehuis,
LET OP: tijdelijk andere ingangen

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Huisvuil, gft en plasticinzameling:
Even week restafval,
Oneven week: gft en plastic*
Postcode 5281 woensdag
Postcode 5282 maandag
Postcode 5283 donderdag
Postcode 5298 dinsdag

Zet het plastic verpakkingsafval vóór 7.30 uur aan de weg.

Trots

Lieve schatten,

Er zijn een hoop dingen die Boxtel mooi maken. Zo mooi dat we er met zijn allen trots op zijn. Zo ben ik er heilig van overtuigd dat de meest hilarische en gezellige mensen van de wereld in ons skon durpke wonen. Niet dat ik mezelf graag op de borst klop, maar ik ben daar één van. De Boxtelse Mèrt maakt me trots, alsook de bedrijvigheid in het centrum en de hilarische kleinschaligheid die zorgt dat 'van wie bende gij dur inne' altijd een legitieme vraag is. Al deze dingen maken dat ik met mijn borst(en) vooruit me kan voorstellen als een echt Waggelarinneke. Maar eens in de zoveel tijd maakt die trots plaats voor plaatsvervangende schaamte. Zo ook vandaag.

We weten allemaal dat Boxtel zich meer wil presenteren en zichzelf meer op de kaart wil zetten. Prima natuurlijk. Maar nu is er iets bedacht waar mijn haren recht van overeind gaan staan: op 20 juni is het namelijk Boxteldag.

Behalve de inhoud van deze dag - daar kom ik zo op - wil ik het allereerst hebben over de geweldige ambtenaar uit wiens brein deze catchy naam is ontsproten. Ik wist dat er heel wat op standje vrijdagmiddag wordt gedaan in het gemeentehuis, maar als we het hebben over jezelf presenteren, is de naam 'Boxteldag' wel echt een misser waar Clarence Seedorf zich nog voor zou schamen. Het heeft de kneuterigheid die je verwacht van ons dorp, maar daar houdt het dan ook mee op. Boxteldag. Laat het even op je inwerken. Het klinkt als een dag op een eetschema in een doorsnee gezin: "Wat eten we vanavond?", "Nou schat, het is vandaag pizzadag."

Boxteldag. De sexyness spat ervan af. Daar komt men op af hoor. Even helemaal uit je bol. Werknemers zullen vechten om vrij te krijgen op dit grootse feest. Maar goed, om fair te zijn: wat wordt er allemaal georganiseerd op Boxteldag 2015 #fissa #wateenfeest #uitjeplaat? Volgens de website van de gemeente Boxtel krijgen ondernemers de gelegenheid zich aan elkaar te presenteren in kraampjes op de Mèrt en zal - o hosanna - het gemeentehuis open zijn. OP EEN ZATERDAG! Ik weet niet of ik dit mentaal aankan. Verder was nog te lezen in het Brabants Dagblad dat burgemeester Mark Buijs dit idee meegenomen heeft vanuit het project 'Branding Heusden'. Wie kent het niet. PR-programma's van formaat, daar gaat het hier blijkbaar om.

Deze column heet 'Trots'. Zoals gezegd, ik ben trots om Boxtelaar te zijn. Om alles wat Boxtel definieert. Dus in feite ook dit, als ik er echt over nadenk. Lekker kneuterig, lekker over nagedacht en lekker dorps. En dus ben ik eigenlijk wel trots op Boxteldag. Stiekem. Huilend. In een hoekje. Maar tegen niemand zeggen hè.

Kusjes,

Bets

Informatieavond HSB 'Op naar het voortgezet onderwijs'

Boxtel - De overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor kinderen een enorme stap. Om toekomstige scholieren alvast voor te bereiden organiseert Huiswerk- en Studiebegeleiding Boxtel (HSB) een informatieavond voor de ouders van basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8.

De avond vindt plaats op dinsdag 12 mei op de Rechterstraat 67 en begint om 20.00 uur. Aanmelden kan op info@hsb-boxtel.nl.

Verzamelaarsbeurs 150 jaar Spoor

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars (VBV) organiseert op zondag 10 mei weer de verzamelaarsbeurs in Gemeenschapshuis De Walnoot. Deze keer wordt er extra aandacht besteed aan 150 jaar Spoor in Boxtel, met onder meer speciale postzegels en een eerste dag enveloppe.

Maar ook de gebruikelijke verzamelobjecten zoals bidprentjes, munten, sigarenbandjes, stickers en voetbalplaatjes komen langs. De verzamelaarsbeurs begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Toegang kost 1 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 25 eurocent.

Sint-Petrusbasiliek herdenkt organisten met plaquette

Boxtel - Na de hoogmis wordt zondag 10 mei in de Sint-Petrusbasiliek een plaquette geplaatst met daarop de namen van de vaste organisten die het monumentale Smits-orgel sinds de plaatsing in 1842 bespeeld hebben.

Na het overlijden van organist Jan Verhoeven in 2012, kwamen twee van zijn leerlingen, Hans van der Haagen en de huidige organist Tommy van Doorn, op het idee om hem en zijn voorgangers te eren met een vaste plaats in de basiliek. Op de plaquette die hiervoor wordt geplaatst staan zij vermeld: Henricus Lucas Hoebens, Theodorus van Duren, Jacques Driessen, Jan Verhoeven en sinds 2012 dus ook Tommy van Doorn. De weduwe van Jan Verhoeven, Minke, zal het gedenkteken zondag rond 11.30 uur onthullen.

Workshop over gezond ademhalen

Boxtel - In de bibliotheek aan de Burgakker is op maandag 18 mei een speciale workshop over gezonde ademhaling. Hilke Vrensen komt uitleg geven over de Buteyko Methode.

Deze methode geeft mensen de mogelijkheid om meer ontspannen door de neus te ademen en kan hulp bieden bij problemen met ademhaling zoals hyperventilatie, COPD, allergie, hooikoorts, slaapapneu of snurken. Deze ochtend is een onderdeel van de serie KennisMakers, waarbij verschillende mensen over hun passie of kennis over een bepaald onderwerp komen vertellen. De workshop begint om 10.00 uur en is gratis.

Brigit en René kiezen het ruime sop

Boxtel / Wereld - Nog een paar weken en dan gaan de trossen los. Dan varen Brigit Steer (53) en René de Jong (55) samen de wijde wereld in met hun zeilboot Blue Spirit. Ze laten huis en haard achter om rond de wereld te zeilen. Voor hoe lang, dat zien ze wel. "We gaan zolang we het leuk vinden. Dat kan tien jaar zijn, maar het kan ook zo zijn dat we in Suriname zeggen 'gauw weer naar huis!'. Maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.'

Zo'n tien jaar geleden leerden ze elkaar kennen. Hij had een droom: de wereld rond zeilen. En zijn droom werd ook die van haar, ze willen het samen gaan doen. Maar zoiets doe je niet even, dat vraagt veel voorbereiding, tijd en geld. Nu is het dan eindelijk zover. Het huis is verkocht en de boot is zoveel mogelijk zelfvoorzienend gemaakt. Het weekend 14 juni beginnen Brigit en René aan hun grote avontuur. Via Spanje, Marokko, de Canarische en Kaapverdische Eilanden maken ze de grote oversteek naar Zuid-Amerika. En vandaar gaan ze verder, de hele wereld rond.

"Ik wil dit al vanaf dat ik klein was", vertelt René, die de Zeevaartschool in Vlissingen deed en als stuurman ging varen op de grote vaart. Op zijn dertigste ging hij aan wal werken, maar de wens om met zijn eigen boot de wereld rond te gaan is altijd gebleven. "Voor mijn veertigste wilde ik mijn eigen boot en dan na mijn pensioen die wereldreis. Ik had al veel gezeild, met gehuurde boten en op mijn 38e kocht ik mijn eerste boot. Dan ga je eerst een keer het IJsselmeer over. En dan naar de Waddenzee, een rondje Noord-Holland. Toen kocht ik een andere boot en op een gegeven moment ging ik het Kanaal over. Zo bouw je dat in heel wat jaren op en ga je steeds verder. Vakanties naar Frankrijk, de Kanaaleilanden, langs de Engelse kust. Maar je moet ook gewoon werken dus je hebt steeds drie tot vier weken de tijd. Toen hij Brigit leerde kennen, deelde zij al snel zijn passie. Vanaf haar achttiende was de zeemansdochter werkzaam in de reiswereld en vloog ze van hot naar haar. "Ik had al wel eens gezeild, maar niet zoals met René. Toen we elkaar leerden kennen, sloten we een deal. Hij was nog nooit in Parijs geweest en zou daar met mij naartoe gaan en ik zou met hem gaan zeilen naar de Waddeneilanden."

Foto: Mark van der Pol
Foto: Mark van der Pol
Foto: Mark van der Pol
Foto: Mark van der Pol

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste keer op de boot van René was een bijzondere ervaring voor Brigit. "Dat was geen valkje van anderhalve meter, maar een boot van twaalf meter lang met de waarde van een huis", vertelt ze. "Dat zette me wel aan het denken. De achtergrond die René heeft kan ik nooit evenaren, hoe goed ik mijn best ook doe. Ik leer steeds bij, maar krijg nooit de ervaring die hij heeft. Als hij riep dat ik iets moest doen, dacht ik vaak 'waarom dan?', maar dat heb ik nu wel afgeleerd. Eerst doen, dan vragen. Er kan maar één kapitein aan boord zijn en dat is René. Dat zie je ook bij vrienden van ons die varen. Ze hebben allemaal een hele strikte taakverdeling. Dat moet ook wel, want je bent op elkaar aangewezen. Natuurlijk heb je ook wel eens ruzie aan boord en dan ga ik bijvoorbeeld even voor bij de mast zitten terwijl hij aan het stuur staat. Dan waait het letterlijk weer over."

In 2009 stopte René met werken om te gaan varen, met het idee dat hij en Brigit in 2010 echt zouden vertrekken. In juni vertrok hij voor een maand op zee. Het werden er uiteindelijk zes. "Vaak was ik alleen, maar Brigit vloog af en toe op en neer. En je komt in het wereldje van 'vertrekkers' terecht, mensen met dezelfde plannen als wij, met wie ik vriendschap sloot. Ik zakte af naar Spanje en vanaf La Coruña voeren we, Brigit was ook weer ingevlogen, met een groepje van tien schepen langs de Spaanse kust naar Portugal. Daar wilde ik mijn boot achterlaten en terugvliegen, want we kregen ons huis niet verkocht." René werd echter overgehaald om te blijven en mee te varen naar Marokko. Er volgde een overtocht met veel wind, van prachtig weer tot in een paar minuten tijd naar 40 knopen wind. Van Marokko voer hij naar de Canarische Eilanden, waar Brigit er ook weer bij kwam. Daar leerden ze een gezin kennen dat René vroeg om mee over te steken naar Zuid Amerika. "Ik zou eigenlijk met Brigit mee naar huis gaan, dus ik zei dat ik dat eerst aan mijn vrouw moest vragen." Brigit lacht betekenisvol: "En dus ging René op hun boot mee naar de Kaapverdische Eilanden om van daar over te steken naar Frans Guyana, Duivelseiland, en door naar Suriname." Het was ondertussen Kerstmis toen ze daar aankwamen en René ging naar huis. "Mijn boot lag nog bij de Canarische Eilanden", vertelt René. "Uiteindelijk ben ik samen met Brigit naar Spanje gevaren en in 2012 voeren we terug naar Nederland. We zouden weer een paar jaar gaan werken om de scheepskas te vullen. "En vorig jaar ging het ineens snel", vervolgt Brigit. "De buurman kende iemand die wel geïnteresseerd was in ons huis en het werd snel verkocht. Het gon weer te kriebelen, de droom kwam dichterbij."

En nu gaat het echt gebeuren. Binnenkort varen ze met Blue Spirit uit. "We hebben zonnepanelen en een windmolentje, maken onze eigen stroom aan", vertelt René. "En we hebben een watermaker; een apparaat dat van zout water drinkwater maakt. Daarmee zijn we redelijk onafhankelijk en zelfvoorzienend. Waar we precies terecht komen weten we niet. Onze intentie is de wereld rond te zeilen. Spanje hebben we nu wel gezien, dat stuk doen we wat sneller. Voor Marokko, de Canarische en de Kaapverdische Eilanden nemen we meer tijd. De planning is dat we in januari 2016 de oversteek maken naar Zuid-Amerika. Dan hebben we daar nog een paar maanden de tijd om beneden rond te zeilen en gaan we verder de Caraïben in. En van daar weer verder." Hoe lang ze wegblijven weten de avonturiers niet. En hoewel ze veel vrienden hebben die in hetzelfde schuitje zitten, hebben ze thuis ook veel vrienden. En familie. "Ik heb twee dochters", vertelt René. "Maar ik heb heel mijn leven al gereisd en er is in die tijd veel veranderd. Toen ik net ging varen, schreef ik brieven op luchtpostpapier, die drie weken later thuis aankwamen. Tegenwoordig ben je overal bereikbaar via sateliettelefoon, Skype en What's app. Je bent binnen 24 uur aan de andere kant van de wereld. Voor mij is de wereld heel klein." Brigit denkt daar hetzelfde over. "Mijn vader was bij de marine dus ik weet hoe het is. Hij was de eerste die zei dat we moesten gaan. We willen nieuwe mensen ontmoeten en andere culturen leren kennen. Elke keer een stukje verder gaan en ons afvragen wat er achter de horizon ligt."

Brigit gaat de lezers van DeMooiBoxtelKrant maandelijks van dit grote avontuur op de hoogte houden via een column in de krant. Vorige week verscheen de eerste, de volgende vind je in de krant van woensdag 27 mei. Kijk ook op dinsdag 19 mei naar Dommelland Live (Ziggokanaal 47), voor meer over Brigit en René.

Politie lost waarschuwingsschoten

Foto: Persburo Sander van Gils

Boxtel - De politie wist donderdagmorgen rond 3.20 uur op de Geelders in Boxtel twee inzittenden van een voertuig aan te houden. Het gaat om een 24-jarige Eindhovenaar en een 42-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Ze worden verdacht van een inbraak in een juwelierszaak aan de Hoofdstraat in Schijndel, kort voor hun aanhouding gepleegd, waarbij een aantal sieraden is weggenomen.

De politie lostte waarschuwingsschoten om de dieven aan te houden. Foto: Persburo Sander van Gils

Een politiesurveillance reed over de Sint Lambertusweg en zag over de Schijndelsedijk een bestelauto voorbij komen. Gelet op het nachtelijke tijdstip besloot de politie het voertuig te controleren. Bij het zien van de politie reed de bestelauto met hoge snelheid weg en probeerde de politie van zich af te schudden. Er ontstond in Boxtel een achtervolging waarbij de bestuurder van de bestelauto zeer hard en roekeloos reed. Hij scheurde Boxtel-Oost in en ander verkeer op de Europalaan moest stoppen om een ongeluk met de bestelauto te voorkomen. Tijdens de achtervolging werd het stopteken van de politie genegeerd.

Waarschuwingsschot
Uiteindelijk reed de bestelauto Boxtel weer uit in de richting van Schijndel. Hij draaide de Geelders in; een donkere en doodlopende weg. Hier botste het voertuig tegen een stenen pilaar van een hekwerk en kon niet verder rijden. De inzittenden probeerden te vluchten, ondanks dat hen herhaalde malen gemaand was te stoppen. Omdat het donker en onoverzichtelijk was loste de politie een waarschuwingsschot. Kort hierna konden beide mannen worden ingerekend. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld omdat ze als verdachten kunnen worden aangemerkt voor de inbraak in de juwelierszaak aan de Hoofdstraat in Schijndel.

Getuigen gezocht
De politie vraagt getuigen die iets gezien en/of gehoord hebben dat te maken kan hebben met de inbraak in de winkel zich te melden. Ook zoekt de politie naar weggebruikers die door het roekeloze rijgedrag van de verdachten moesten uitwijken of stoppen om een aanrijding te voorkomen. De politie is specifiek op zoek naar de bestuurder van een auto op de Europalaan in Boxtel die maar ternauwernood een ongeluk kon voorkomen. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844. Anoniem is ook mogelijk via 0800-7000.

Jonge automobilist ramt gevel en gaat ervandoor

Boxtel - De politie en brandweer zijn maandagavond opgeroepen nadat een auto de voorpui van een woning had geramd. Dit gebeurde bij een appartement in Bocstelstede aan de Dr. van Helvoortstraat. Na de aanrijding is de automobilist ervandoor gegaan. De bewoners waren thuis maar raakten niet gewond. De brandweer inspecteerde de gevel en constateerde dat er geen instortingsgevaar was, een lokale aannemer heeft vervolgens de boel gestut.

Door de klap was een groot deel uit de muur weggeslagen en de stenen lagen tot enkele tientallen meters ver. Ook een geparkeerde fiets voor de woning liep flinke schade op. De veroorzaker van het ongeval is er daarna meteen vandoor gegaan. De politie sloot de straat tussen de Rechterstraat en de Mgr. Bekkersstraat af voor onderzoek. De politie wist aan de hand van getuigenverklaringen en onderdelen van de auto de bestuurder te achterhalen. Rond 23.30 uur werd een 22-jarige man uit Boxtel bij zijn woning als verdachte aangehouden.

De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en mocht dinsdag rond het middaguur naar huis. Bij de verdachte werd een alcoholpromillage van 0,45 vastgesteld. Als beginnend bestuurder mag je niet meer dan 0,2 promille alcohol in je bloed hebben bij het besturen van een auto.Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het OM voor verdere behandeling.

Aanhouding na achtervolging gestolen auto

De politie hield woensdagmorgen 29 april rond 6.30 uur een 27-jarige man uit Vught aan op een parkeerplaats aan de snelweg A2 ter hoogte van Boxtel. Eerder op de avond wilden surveillerende agenten een auto controleren op de Repelweg in Vught met daarin twee mannen. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.

Daarop ontstond een achtervolging die voerde over diverse wegen binnen de gemeente Vught. De bestuurder reed daarbij met zeer hoge snelheid, nam rotondes in de verkeerde richting, reed door rood licht en op de Sint Elisabethstraat en Vlasmeersestraat botste hij achtereenvolgens tegen een heg, een geparkeerd busje en een lantaarnpaal. Uiteindelijk werd de achtervolging door de politie uit veiligheidsoverwegingen gestaakt.

Later kwam de melding dat de wagen was aangetroffen. Deze was bij de afrit Liempde van de snelweg A2 uit de bocht geraakt en op de vangrail gebotst. De beide inzittenden waren verdwenen. De politie startte een grote zoektocht en riep de hulp in van de politiehelikopter. Die heeft geruime tijd boven Boxtel-Oost gecirkeld en later die nacht kon een van de verdachten aan de hand van zijn signalement alsnog worden aangehouden op een parkeerplaats langs de snelweg. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De auto waar het duo in reed bleek gestolen te zijn.

Vrienden van Cello bouwen rommelhok om tot atelier

Een impressie van het nieuwe atelier.

Liempde - De afgelopen tijd heeft een groep vrijwilligers met financiële hulp van de Stichting Vrienden van Cello, zich ingezet voor een atelier in de voorziening voor gehandicapten van Cello aan D'n Dries in Liempde. Een van de schuren achter de groepswoning is volledig uitgeruimd, schoongemaakt en verbouwd tot een prachtige hobbyruimte/atelier, waar de bewoners alle ruimte hebben om aan hun kunst te kunnen werken. Het atelier zal officieel worden geopend op 16 mei.

Foto: Ton de Jong

Het complex staat al sinds 1978 en biedt ruimte aan achttien mensen met een verstandelijke beperking. Bij een verbouwing in 2011 zijn de verschillende woonruimtes groter gemaakt, maar dat ging ten koste van de gezamenlijke huiskamers, die aan ruimte moesten inleveren. Als gevolg daarvan is er bijna geen ruimte meer voor hobby's die wat meer ruimte in beslag nemen, zoals schilderen. Op initiatief van Christ van Eekelen is toen het plan ontstaan om een van de schuren tot hobbyruimte om te bouwen. Met behulp van een financiële boost van de Stichting Vrienden Van Cello en een aantal handige vrijwilligers die de verbouwing zelf op zich namen, is de ruimte inmiddels bijna klaar om in gebruik genomen te worden. De officiële opening, inclusief de onthulling van de naam van het atelier, zal plaatsvinden op zaterdag 16 mei vanaf 14.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken naar het goede werk dat door de vrijwilligers is gedaan.

Wandeling Natuurwerkgroep Liempde in Nuenen

Liempde/Nuenen - De Natuurwerkgroep Liempde organiseert op zondag 10 mei een wandeling in Nuenen. Van de Hooidonkse Watermolen voert deze langs de Dommel naar de Boktse Beemden. Omdat het gebied erg drassig is, is het dragen van laarzen of waterdichte schoenen geen overbodige luxe.

Om 9.30 uur verzamelen de wandelaars bij Café 't Groene Woud, vanwaar zij carpoolend naar Nuenen vertrekken. Hier start de wandeling om 10.00 uur bij de Hooidonkse Watermolen waar Jannie Bottema een deel van de geschiedenis van Hooidonk zal vertellen door het een en ander te laten zien op het eiland. Dit eiland is particulier terrein en ligt tussen de Dommel en de bypass naar de molen.

De tocht wordt stroomafwaarts voortgezet naar de torenruïne en via de 'Piet Rendersbrug' over de Dommel naar de Boktse Beemden. Dit gebied bestaat uit de Dommel, beemden, houtwallen, moerasland en de stuw van de Hooidonkse watermolen. Door de lage ligging is het erg drassig en in vroeger tijden liep de Dommel op het einde van de winter honderden meters buiten haar oever. Heel duidelijk is op enige plaatsen te zien waar de Dommel zo'n twee jaar geleden haar meanders weer terugkreeg. Vooral in deze tijd van het jaar is er in het hele gebied veel te zien en te horen.

Meer informatie over de excursie is te verkrijgen bij het secretariaat via
info@natuurwerkgroepliempde.nl.

Foto: Hans van Doorn

Jeroens Clan en Harry Hendriks & Mike Roelofs bij Live in Liempde

Liempde - Afgelopen week zijn een tweetal namen toegevoegd aan het programma voor het culturele huiskamerfestival Live in Liempde dat op donderdag 18 juni gehouden wordt. Tijdens het festival worden via een wandeling door het dorp voorstellingen bezocht op vier verschillende locaties.

Jeroens Clan is de cabaretgroep van Bram Kroon, Jip de Poorter, Matthias Tuns en Thijs Vervoort. Ze staan al vanaf de brugklas samen op het podium en brengen in een rap tempo grappige, intelligente sketches en liedjes. Voor de muziek zijn Harry Hendriks & Mike Roelofs aangetrokken, die nummers spelen van Paul Simons legendarische LP One Trick Pony.

Kaarten voor Live in Liempde kosten 15 euro of 29,50 euro inclusief diner. Ze zijn te bestellen via liveinliempde@gmail.com.

Dommelland Live in Spiegeltent Stapelen

Boxtel - Dommelland Live komt op dinsdag 19 mei vanaf een wel heel speciale locatie: de Spiegeltent bij Kasteel Stapelen. Vanaf 20.00 uur wordt hier een speciale uitzending opgenomen.

In het programma wordt aandacht besteed aan de jubilerende Paters Assumptionisten en zijn er beelden van Kunst op Stapelen en andere actualiteiten. Daarnaast is er muziek van lokale artiesten. Ook is er een item over Brigit Steer en René de Jong, die samen een wel heel bijzondere stap gaan zetten. Meer hierover lees je op pagina 15 en elke maand in de column van Brigit in deze krant: Brigits Logboek.

De opnames van Dommelland Live zijn gratis bij te wonen. Meld je dan wel even aan bij
joleen.matchmakerij@gmail.com.

Gratis workshops bij Teejatergroep Orion

Lennisheuvel - Heb je belangstelling voor toneel en wil je uitproberen of het ook echt iets voor jou is? Dan biedt Teejatergroep Orion je nu een unieke kans om je talenten te ontdekken.

Op woensdagavond 13 mei en op woensdagavond 27 mei kun je, samen met de vaste Orion-spelers, deelnemen aan een workshop onder leiding van ervaren regisseurs. In deze workshops maak je kennis met allerlei aspecten van het toneel zoals improvisatie, houding en stemgebruik. De workshop van 13 mei staat onder leiding van de jonge theatermaker Bas de Bont en op 27 mei is het de beurt aan kunstenaar en regisseur Maarten Melis.

Iedereen vanaf 16 jaar, met of zonder toneelervaring, is deze dagen van harte welkom vanaf 19.45 uur in Gemeenschapshuis De Orion in Lennisheuvel. Voor meer informatie en contact kun je kijken op www.teejatergroeporion.com.

Ierse volksmuziek in B&B In Den Boogert

Boxtel - In Bed&Breakfast In Den Boogert wordt op zondag 17 mei weer een sessie Ierse volksmuziek gehouden. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn, om mee te spelen of om gewoon te luisteren, is van harte welkom.

De Ierse variant van de volksmuziek staat bij de sessie voorop, maar er is zeker ook uitgebreid aandacht voor volksmuziek uit andere landen, waaronder Nederland. De Ierse Sessie begint om 13.30 uur en is gratis te bezoeken. Je vindt B&B In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel (over de A2 richting Schijndel, eerste weg linksaf).

Bridge:
Bridgeclub Boxtel, 28-04:
A-lijn:
1 T. Walbeek & H. Wolsky                66,25%
2 N. vd Poel & J. de Wolf                63,75%
3 A. Bosveld & H. Schilder                60,00%
B-lijn:
1 J. Sebregts & C. Nienhuis        62,50%
2 Gerard en Iet Damen                56,77%
2 A. Wouters & I. Peeters                56,77%
C-lijn:
1 R. Post & M. Theloesen                58,74%
2 F. vd Spijkers & A. vd Sande        57,08%
3 Tom & Mien Heidelberg                55,00%
29-04:
A-lijn:
1 J. Sweere & J. de Wolf                67,19%
2 P. Verstijnen & W. vd Heijden        64,58%
3 Irene & Harry Peeters                51,56%
B-lijn:
1 J. Jilesen & L. Frankevijle                62,92%
2 H. Kalverboer & G. van Rooij        58,33%
3 B. v. Geusau & G. a.d. Stegge        57,50%
30-04:
A-lijn:
1 Ans & Ton Walbeek                65,31%
2 H. Schalkwijk & S. Tempels        63,65%
3 J. van Doremalen & F. van Roij        63,44%
B-lijn:
1 G. v/d Horst & M. vd Meijden        68,13%
2 F. Geurts & T. van Schijndel        53,75%
3 Gerrit & Gerry van den Bosch        53,13%
C-lijn:
1 I. Dekkers & S. van der Meijden        61,81%
2 Hans & Jeanne van Uitert        60,00%
3 M. Smulders & M. Theloesen        54,86%

Bridgeclub Revanche, 28-04:
A-lijn:
1 R. Dankers & F. Sedee                60,31%
2 Maartje & Gac Sterrenburg        57,53%
3 B. Hermkens & A. Wertenbroek        56,84%
B-lijn:
1 Corry & Jan Kerssens                70,42%
2 Jeanette & Cees Smolders        60,83%
3 C. Pastoor & Lous Frankevijle        57,50%
30-04:
A-lijn:
1 G. vd Meer & M. Sterrenburg        59,03%
2 Corry & Jan Kerssens                52,08%
2 H. van Esch & P. vd Ven                52,08%
B-lijn:
1 René & Lidy Verstijnen                61,67%
2 M. van Kampen & S. van Thiel        58,58%
3 Herman & Ans Hulscher                54,42%

Bridgeclub Rembrandt, 28-04:
A-lijn:
1 J. Clercx & H. Peerlings                63,02%
2 J. Peerlings & A. Loupias                58,33%
3 G. van Boxtel & L. Weitmann        56,77%
B-lijn:
1 B. vd Hout & G. van Rooy        60,42%
2 G. Stolk & K. de Waal                55,83%
3 Jan & Marijke Hamels                54,17%

Bridgeclub Liempde, 30-04:
A-lijn:
1 Mw. v Oirschot & Mw. vd Laar        66,81%
2 Dhr. Strik & Dhr. vd Heuvel        65,76%
3 Echtpaar Habraken                59,72%
B-lijn:
1 Mw. Legius & Mw. Dobbelsteen        60,00%
2 Mw. Prinsen & Mw. vd Westelaken        58,33%
3 Dhr. Knoops & Dhr. Smulders        55,42%
C-lijn:
1 Mw. van Erp & Mw. vd Heijden        66,67%
2 Mw. Kusters & Mw. v Kollenburg        64,58%
3 Dhr. vd Laar & Dhr. Janssen        56,25%

Zaalvoetbal:
X2COM – Grieks rest Corfu        3-6
Fysio de Dommel – Langenberg/Fleur        1-10
Grieks rest Corfu – 't Tweespan        2-8
Heva Autobedrijf – Tahadi                0-7
Filipe Mode/E.Maas – Goossens Advies        8-1
Laansma Tuinen – Hajji/Kissami        3-0
Pika Bikes/'t Geveltje –Dongen/vd Wiel        5-4
C.J.vd Sande – Hart van Boxtel        4-4
Programma 09-05
16.30 C.J.vd Sande – Autorijschool Gestel
17.15 v. Stekelenburg – Dongen/vd Wiel
18.00 Bakkal – Hart.v. boxtel
18.45 Adm Jilesen – Laansma Tuinen
19.30 Cafe 't Geveltje – Goossens Advies
20.15 Hajji/Kissami boys – Vouwwagenspecialist

Voetbal:
ODC 1 - BVV 1        1-0
BMC 1 - Boxtel 1        1-1

Programma 10-05:
Helvoirt 1 - ODC 1        14:30
Boxtel 1 - Baardwijk 1        14:30

DVG 02-05:
Venhorst F1        DVG F1        2-0
DVG F4        RK PVV F1        2-9
DVG F5        Gemert F11        4-6
EVVC A1        DVG A1        6-2
Rood Wit'62 B2        DVG B1        4-3
DVG B2        Gemert B4        3-0
DVG C1        Nulandia C1        0-0
Zondag 03-05:
Nijnsel 1        DVG 1        4-0
DVG 2        Heeswijk 3        3-3
Schijndel 4        DVG 4        2-3
Sparta'25 7        DVG 5        7-1
DVG 6        Avanti'31 8        6-4
Schijndel 8        DVG 7        1-1
DVG 8        Boskant 6        3-0
DVG VR1        WHV VR1        2-0

Programma:
Zaterdag 09-05        aanvang
Asv'33 E1        DVG E1        11:15
Boekel Sp. E6g        DVG E4        10:30
DVG F2        Blauw Geel F4        09:30
Erp F3        DVG F3        10:30
DVG F6        Irene F3        09:30
Ollandia        DVG A1        17:30
DVG B1        Neerkandia B1        13:00
DVG C2        Blauw Geel C9        13:00
10-05        Hapse Boys        DVG 1        14:30
11-05        DVG D2        Boekel Sp. D5g        19:00

LSV:
LSV 1-Riel 1        0-6
Boxtel 5- LSV 2        0-2
LSV 3-Real Lunet 5        1-2
LBC A1-EFC A2        1-9
Nuenen C4- LBC C1         3-4

Programma:
09-05 Dommelen A2-LBC A1        14:30
10-05 Vlijmense Boys VR2-LSV VR1        12:00

Honk- en Softbal JRC Ducks:
Uitslagen 02-05:
Beeball majors        Nuenen Lions - Ducks        18-22
Pupillen hb        Ducks - PSV        17-5
Aspiranten sb        Nuenen - Ducks        25-24
Uitslagen 03-05:
Heren 2        Radboud Rangers - Ducks        3-16

Programma 09-05:
Junioren        Nuenen - Ducks        13:00
Pupillen sb        Tilburg - Ducks        14:00
Aspriranten sb        Ducks - ROEF!        15:00
Programma 10-05:
Dames        Ducks - Starlights        11:00
Heren 2        Ducks - Gryphons        11:00
Heren 1        Ducks - Tilburg        15:00

Meisjes ME1 DVG halen kampioenschap binnen

Foto: Mark van der Pol

Liempde – De kinderchampagne vloeide rijkelijk en de confetti dwarrelde feestelijk rond bij het kampioenschap van de meisjes ME1 van DVG. Afgelopen zaterdag sleepten zij thuis met een 10-0 overwinning op Constantia uit Wanroij de titel binnen.

Na het behalen van het winterkampioenschap werden de meisjes ingedeeld in een poule met de sterkste meisjes E-pupillen uit de regio 1 en 2, zoals BlauwGeel ME1 en Oss'20 ME1. Ondanks de sterkere tegenstand zijn ze nu voor de tweede keer op rij kampioen geworden, een unieke prestatie en een geweldige promotie voor het meisjesvoetbal bij DVG. Zeker gezien het feit dat dit het eerste jaar is dat DVG een meisjes E-team heeft.

Speelsters Lieke J., Caitlin, Elisa, Janne, Senna, Dewi, Lana, Laura, Lieke O. en Lora begonnen de wedstrijd rustig onder toeziend oog van trainsters Sharon en Romy en leiders/trainers Richard en Jan. Keepster in de eerste helft Laura had in de tweede minuut al een goede redding en enkele minuten later was het raak. Senna rondde een goede pass koelbloedig af in de verre hoek: 1-0. De ban was gebroken en Lieke O. maakte er meteen 2-0 van. Caitlin scoorde voor rust nog twee keer zodat de Liempdse meiden de rust in gingen met een 4-0 voorsprong.

De champagne kon ontkurkt worden na de overwinning. Foto: Mark van der Pol

Constantia sputterde in het begin van de tweede helft nog wat tegen, maar binnen tien minuten was het al 6-0 door goals van Caitlin en Lieke J. De meisjes gingen onvermoeibaar door en uiteindelijk wonnen zij de wedstrijd met 10-0 door de laatste vier goals van Lieke O., Caitlin, Janne en Senna. Scheidsrechter Maik floot af en het feest kon beginnen. Na de ontlading, champagne en confetti sprongen alle speelsters, trainers en leiders met kleren aan onder de douche. Hierna volgde een triomftocht door Liempde in een oude brandweerauto.

Promotie
Het dubbele kampioenschap van de meisjes ME1 is een geweldige promotie voor het meisjesvoetbal bij DVG. Binnenkort wordt nog eens extra aandacht besteed aan het meidenvoetbal door een vrije training voor meisjes uit de groepen 6 tot en met 8 van de basisschool. Deze wordt gehouden op dinsdag 12 mei van 18.30 tot 19.45 uur op sportpark De Roode Bleek. De trainingen worden verzorgd door de meiden van het Vrouwen 1 team van DVG met assistentie van enkele junior meisjes.

De KNVB telt al ruim meer dan 100.000 meisjesleden in de leeftijdsgroep van 6 tot 18 jaar en het meisjesvoetbal is daarmee de snelst groeiende tak van sport. DVG hoopt dan ook dat veel meisjes zich zullen aanmelden. De inschrijving voor deze vrije training is geheel gratis, aanmelden kan bij Jan Smulders via j.a.smulders@ziggo.nl of 06-25304090.

Bekijk meer foto's in het fotoboek op www.mooiboxtel.nl.


Broers Karssemakers winnen het NK in Oirschot

Boxtel/Oirschot - Stef en Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Team hebben tijdens het NK Jeugd in Oirschot beide hun klasse weten te winnen. De tienjarige Kay won beide manches overtuigend en pakte zijn eerste dubbele NK 85cc winst. Zijn dertienjarige broer Stef kende een bijzonder goede dag en kwam in de eerste manche als tweede over de finish. De tweede manche won hij, wat ook voor hem de dagwinst opleverde.

In de tijdtraining kwam Kay al vrij snel in het juiste ritme, hij kent het circuit van Oirschot als geen ander en zette daardoor ook al vrij rap een hele goede tijd op de klok. Hiermee nam hij de snelste tijd in handen en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in beide manches. Bij de start van de eerste manche was zijn reactie niet goed waardoor Kay werd ingesloten en pas op een twintigste plaats aan de wedstrijd begon. In de eerste halve ronde van de wedstrijd duwde Kay goed door en stootte hierdoor al meteen door naar een derde positie. Hij ging op jacht naar de twee koplopers voor hem en ook deze moesten er één ronde later aan geloven. Kay nam de leiding in de wedstrijd over. In het restende deel van de wedstrijd bouwde hij alsnog een enorme voorsprong op en wist met een voorsprong van zo'n 23 seconden op de tweede man als winnaar over de finish te komen.

De start van de tweede manche was duidelijk beter, Kay reageerde sneller op het vallen van het starthek en begon als derde aan de wedstrijd. Meteen stootte hij door naar de tweede plaats en ook dit maal werd de leider in de wedstrijd een halve ronde later gepasseerd. Opnieuw reed Kay een enorm sterke wedstrijd met constante rondetijden en hij bouwde een grote voorsprong op. Ook in deze manche werd hij als winnaar afgevlagd met zo'n 32 seconden voorsprong op de tweede man.

Ook Stef begon goed aan de dag door een sterke tweede tijd in zijn groep neer te zetten in de tijdtraining. Dit betekende dat ook hij zich verzekerde voor een goede startplaats in beide manches. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, reageerde Stef goed en op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd. Meteen zette hij goed aan en wist in de eerste ronde verschillende rijders te passeren om vervolgens op een tweede plaats de eerste ronde door te komen. Vervolgens ging hij op jacht naar de kopman en deed hij er alles aan om deze te passeren. Er ontstond een mooi gevecht om de leiding en Stef kon de leider voorbij. In de laatste ronde, op het laatste rechte stuk voor de finish, zette hij nog een keer aan. Met een minimaal verschil van 0,041 seconden werd hij als tweede afgevlagd.

In de tweede manche reageerde Stef opnieuw goed op het vallen van het starthek. Hij begon op een derde plaats aan de wedstrijd en reed de eerste twee ronden kort achter de twee koplopers. In de derde ronde wist Stef de tweede man en ook de kopman te passeren om vervolgens als leider de wedstrijd door te komen. In het restende deel van de wedstrijd bouwde hij een veilige voorsprong op, reed zeer constant en wist zijn eerste NK 85cc gr. wielen manche te winnen.

Het was een sterk weekend voor beide broers. Kay pakt zijn eerste dubbele winst in het NK 85cc en nam hiermee de leiding in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc kl. wielen over. Stef won zijn eerste NK 85cc gr. wielen op zijn thuiscircuit in Oirschot, en stootte daarmee door naar een derde plaats in het Nederlands Kampioenschap 85cc gr. wielen. Stef en Kay zullen met het Beursfoon Rockstar KTM Team deze week twee trainingsdagen met de KNMV selectie in Frankrijk rijden en daarna zullen ze doorreizen naar de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap Noord/West in Duitsland die dit weekend op de kalender staat.

DVG onderuit bij kampioen Nijnsel

Foto: Hans van Doorn

Liempde - De belangen van DVG waren zondag duidelijk anders dan die van kampioen Nijnsel. Thuisteam Nijnsel wilde de ongeslagen status in eigen huis behouden en aan de scheidende trainer nog een overwinning meegeven. DVG daarentegen keek al vooruit naar de nacompetitie volgende week en ging met een duidelijk andere instelling dan normaal het veld op.

Het was maar goed dat de regen pas viel nadat de aftrap had plaatsgevonden, anders waren er misschien minder DVG'ers naar Nijnsel vertrokken. Al in de derde minuut viel het eerste doelpunt, een voorzet werd via de onderkant van de lat ingeschoten. De 2-0 volgde na zeventien minuten. Met een fraaie lob werd Sander van Eeuwijk geklopt. DVG kon daar maar weinig tegenover stellen en behoudens een klein kopkansje van Rik van Ruremonde waren de aanvallen veelal onvoldoende. Met een 3-0 ruststand zochten de toeschouwers de kantine op.

Martijn Caarls kopt de bal. Foto: Toon van Ruremonde

De eerste echte aanval van DVG volgde in de 56e minuut, maar toen had Nijnsel al de 4-0 gescoord. Aaron van Dooren had de beste kans op deze eretreffer, maar zijn inzet ging via de keeper naast het doel. Gezien de inzet en goede wil was een doelpunt wel verdiend maar het mocht niet baten. Good Old Piet van der Velden nam voor de tweede keer afscheid van de selectie en ook nu was dit tegen Nijnsel. Man of the Match was het DVG-publiek dat weer talrijk aanwezig was, de technische staf koos voor aanvoerder Martijn Caarls.

Volgende week begint de nacompetitie en zal duidelijk worden of het een goede keuze was om een aantal basisspelers rust te gunnen. In ieder geval zijn er geen blessures of schorsingen bij gekomen dus in dat opzicht was het een geslaagde zondag. DVG speelt in de eerste ronde uit tegen Hapse Boys en vervolgens volgt hopelijk het thuisvoordeel.

DVG 2 speelde thuis tegen Heeswijk. Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg met 0-1 achter te staan en na een 3-1 voorsprong werd het uiteindelijk toch nog een gelijkspel: 3-3. Hier werd Teun van der Meyden Man of the Match. De dames sloten de competitie af met een thuisoverwinning op WHV door doelpunten van Stans Beerens en Woman of the Match Moniek van Esch. Zij zorgde met haar doelpunt voor de beslissende 2-0.

Acht EHBO-geslaagden voor TS Dekker

Boxtel - Leden van Taekwondoschool Dekker (TSD), waaronder de Sabum zelf, kregen op woensdag 29 april hun laatste EHBO-les en hun examen. Onder leiding van Piet Smulders en Bert van Lijssel werden ze bijgespijkerd over de verschillende blessures en verwondingen waar je als sporter mee te maken kunt krijgen.

Lotus slachtoffer Moussa speelde op vermakelijke wijze verschillende aandoeningen na, wat niet alleen erg grappig om te zien was, maar ook erg informatief. Toen de laatste les voorbij was, mochten Tini Mitro, Romy Raaijmakers, Ralph Dikmans, Kevin van Weert, Alex van Vreede, Aaron Dekker, Raymond Verberk en Ad Dekker zelf hun EHBO-diploma in ontvangst nemen; zij waren allen geslaagd voor hun examen. Sporters in de dojo van TSD kunnen zich vanaf nu dus extra uitleven; als er iets gebeurt is er altijd iemand aanwezig om de nodige hulp te verlenen.

Goede resultaten jeugd Martinus

Boxtel - Afgelopen zaterdag ging Anne Teulings samen met haar pony Djo-Djo in Drunen-Elshout van start. Zij reed twee proeven in de klasse B-B en wist met een score van 186 en 185 punten de derde en tweede plaats te bemachtigen.

Op zondag verschenen in Schijndel zowel Eline de Bont als Carlijn van Oerle in de ring. Eline en haar Misty namen twee keer de tweede plaats in in de klasse B-B met 190 en 193 punten. Dat zij een zeer nette proef reed bleef ook de lokale TV-zender niet onopgemerkt. Eline mocht na afloop een interview geven.

In de stromende regen reden Carlijn en pony India zich in de klasse D-Z1 naar een derde plaats met 62,94%.

Honderden wandelaars trekken door de Kampina

Boxtel - De jaarlijkse Kampina wandeltocht van WSV De Keistampers heeft afgelopen weekend weer vele honderden wandelaars op de been gebracht. In het kader van 150 jaar spoor in Boxtel verliep de tocht dit jaar wat anders dan gewoonlijk, wat het plezier bij de deelnemers alleen maar vergrootte.

Wandelaars van de tien kilometer werden van het Jacob-Roelandslyceum naar de Kampina vervoerd met een dubbeldeksbus. Vandaar liepen zij naar Oisterwijk, waar ze gratis met de trein weer terug konden reizen naar Boxtel. De wandelaars die twintig kilometer wandelden vanaf het Jacob-Roelandslyceum naar Oisterwijk en namen daar ook de trein terug naar Boxtel. Deelnemers aan de dertig en veertig kilometer legden de gehele tocht wandelend af.

In totaal liepen zo'n 1700 wandelaars mee. De organisatie gaf aan zeer tevreden te zijn met het verloop van het tweedaagse evenement.

20 / 20

2 mei - 12 juli

Tentoonstelling 150 jaar spoor Boxtel, met Märklin speeltuin
MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

Vrijdag 8 mei

KBO : Voorlichting tablet-project 'Ons Platform'
14.00 uur, Kloosterhof, Liempde

Zaterdag 9 mei

Zeskamp Voetbalvereniging LSV
13.00 uur, Sportpark LSV, Mijlstraat 127, Lennisheuvel

Legendary PSV - ODC G-voetbal ter ere van 25 jaar ODC G-voetbal
13.30 uur, Sportcomplex De Herdgang, Oirschotsedijk 12A, Eindhoven

Duo Darttoernooi
14.00 uur, Taverbo, Voetboog 8, Boxtel

Dansavond 40+
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Karaoke Night
21.00 uur, 't Hart van Boxtel, Markt 16, Boxtel

Zondag 10 mei

Ruilbeurs voor verzamelaars
10.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Onthulling plaquette voor organisten
11.30 uur, Sint Petrusbasiliek, Oude Kerkstraat 20, Boxtel

Roofvogeldemonstratie
15.00 uur, Boerderijterras Jacobushof, Middendreef 2, Boxtel

Maandag 11 mei

Meezingavond Dükerskoor
20.00 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Dinsdag 12 mei

KBO Kienen
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Informatieavond 'Op naar het voortgezet onderwijs'
20.00 uur, Huiswerk- en Studiebegeleiding Boxtel, Rechterstraat 67, Boxtel

Woensdag 13 mei

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrije training DVG
14.00 uur, Sportcomplex de Roode Bleek, Sportlaan 2, Liempde

Eetpunt
17.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Donderdag 14 mei

Vlooienmarkt
09.00 uur, Parkeerterrein Eetcafé De Oude Ketting, Bosscheweg 74, Boxtel

Kofferbakverkoop/Rommelmarkt
10.00 uur, Parkeerterrein Café 't Groene Woud, Kasterensestraat 23, Liempde

Vrijdag 15 mei

Mix Market
10.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

Zaterdag 16 mei

Mix Market
10.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

Geitenwei geopend
13.00 uur, Geitenwei Selissenwal, Boxtel

Opening Hobbyruimte/Atelier
14.00 uur, Woonvoorziening Cello, Den Dries 1, Liempde

8e editie Boer zoekt band
20.00 uur, Café d'n Boer, Corpus 2, Boxtel

Prijsuitreiking Zaalvoetbal Boxtel seizoen 2014-2015
20.00 uur, Sporthal De Braken, De Braken 1, Boxtel

Zondag 17 mei

Excursie ontstaan Landgoed Velder en Heerebeek
10.00 uur, Vertrek vanaf parkeerterrein bij Herberg de Schutskuil, Oude Grintweg 100, Oirschot

Muziekstraatje met Red River Band
12.00 uur, Stationstraat tussen Zwaansche Brug en Rabobank

8e editie Boer zoekt band
12.00 uur, Café d'n Boer, Corpus 2, Boxtel

Geitenwei geopend
12.00 uur, Geitenwei Selissenwal, Boxtel

Ierse volksmuziek
13.30 uur, B&B "In Den Boogert", Oude Boomgaard 3 Boxtel

Maandag 18 mei

Kaarten Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Alzheimer café
19.30 uur, Restaurant De Nachtegaal, Boxtelseweg 15,Schijndel

Dinsdag 19 mei

Dommelland Live: Kasteel Stapelen
19.30 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Lezing door Ronald van Genabeek
20.00 uur, Café/Zaal De Adelaar, Baroniestraat 75, Boxtel

20 - 22 mei 2015

WandelAvondDriedaagse
18.00 uur, Start: Café 't Wapen van Liempde, Raadhuisplein 4, Liempde

Woensdag 20 mei

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrije training DVG
14.00 uur, Sportcomplex De Roode Bleek, Sportlaan 2, Liempde

Eetpunt
17.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Vesperdienst
19.30 uur, Kapel, Kasteel Stapelen, Boxtel

Vrijdag 22 mei

Mix Market
10.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

Zaterdag 23 mei

Mix Market
10.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

24 - 25 mei

Atelierroute Kunstlicht99
Route langs diverse ateliers van kunstenaars

Zondag 24 mei

Limuscene Live
13.00 uur, Concordiapark, Liempde

Benefietavond voor Palabana kinderdorp in Zambia
18.30 uur, Spiegeltent, Kasteel Stapelen, Boxtel

Maandag 25 mei

Brabantse Oldtimerdag
10.00 uur, Centrum, Liempde

Woensdag 27 mei

Kaarten Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Donderdag 28 mei

Pubquiz
20.30 uur, Partycentre Denziz, Stationsstraat 71, Boxtel

Vrijdag 29 mei

Mix Market
10.00 uur, Rechterstraat 26, Boxtel

Boxtel
Haarstudio Ciseaux
Bakkerij Schellens
Kapsalon Schoenmakers
Texaco Ladonk
Albert Heijn
Jacobushof
B-Town
Ursula
Expert
Rabobank Liempde
Sigarenmagazijn Voets
Camping Dennenoord
Gemeente Boxtel
The Read Shop

Esch
Cafetaria 't Trefpunt
Spar

Haaren
De Michel
Albert Heijn

Oisterwijk
Tiliander
Albert Heijn
Landgoed de Rosep

Gemonde
Cafetaria 't Lambertje
Tankstation Schellekens