DeMooiBoxtelKrant

15 augustus 2018

DeMooiBoxtelKrant 15 augustus 2018


Ingrid van Veen neemt uit handen van wethouder Eric van den Broek een felicitatiegeschenk in ontvangst bij de opening van haar nieuwe zaak aan de Markt in Boxtel. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Tiende Kindervakantieweek Liempde feestelijk geopend
Ook jeugd in Boxtel, Lennisheuvel en Esch geniet van vakantieweek

Liempde - De jubileumeditie van de Jeugdvakantieweek in Liempde is gisteren van start gegaan. De tiende editie van het evenement voor basisschoolkinderen belooft, vanwege het 10-jarig bestaan een extra feestelijke te worden. Ook in Boxtel, Lennisheuvel en Esch worden vakantieweken georganiseerd. De jeugdvakantieweek vindt plaats in de laatste week van de basisschoolvakantie en vormt de traditionele afsluiting van de vakantieperiode voor honderden basisschoolkinderen.

Tijdens de vakantieweek bouwen de kinderen met pallets en andere bouwmaterialen een heus dorp waarin spellen gespeeld worden en optredens verzorgd worden. Dat is zeker het geval in Liempde, waar de jubileumeditie de ondertitel 'Feestpop' meekreeg. Verschillende acts zullen die titel eer aandoen. De Jeugdvakantieweek Liempde duurt nog tot en met 17 augustus. Kijk voor het programma op www.jvwliempde.nl.

Feest in Liempde, tijdens de opening van de Jeugdvakantieweek. (Foto: Cock Stam) Foto: Cock Stam
Pandeigenaar Willem van der Heijden (l.) feliciteert Ingrid en haar man Kees van Veen met de opening van Bij d'Ingens. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel, Lennisheuvel en Esch
Ook in Boxtel is een jeugdvakantieweek die vandaag van start gaat en ook deze vakantieweek heeft een lustrum te vieren. Vandaag en morgen kunnen de kinderen vanaf 9.30 tot 15.30 uur aan de slag bij Brede School De Wilgenbroek. Vrijdag kunnen ze zelfs tot 19.00 uur timmeren, knutselen en spelen. De vakantieweek, die als weinig verhullende tagline 'Feestje!' meekreeg, wordt afgesloten met een disco. Meer informatie hierover is te vinden op www.kindervakantiewerkboxtel.nl.

Ook vindt in Boxtel de (muzikale)activiteit MuziTaal plaats. Dit programma, dat dinsdag al bij 'de buren' van de Vorsenpoel startte, is bedoeld om kinderen waarvan de ouders weinig financiële draagkracht hebben in de vakantie toch op een leuke manier bezig te houden met taal.

In Lennisheuvel kunnen kinderen van 15 tot en met 17 augustus ook terecht bij een bouwdorp in Natuurpark Boseind. Hierover vind je meer op Facebook onder de zoekterm 'Kindervakantiewerk Lennisheuvel'. Hier is het thema 'Camping'. In Esch werd al vanaf maandag gebouwd en rondden de kinderen gisteren al hun bouwwerken af om er vervolgens in te overnachten.

Lunchroom Bij d'Ingens opent deuren op de Markt Boxtelse Inge van Veen verwezenlijkt haar droom

Boxtel - 'Alweer een gat in de Markt opgevuld'. Met die woorden opende Ingrid van Veen dinsdagochtend haar zaak Bij d'Ingens aan de Boxtelse Markt. Bij de opening was onder meer wethouder Eric van den Broek aanwezig. Hij sprak van een bewogen en betrokken ondernemer die iets toe kan voegen aan de Boxtelse Markthoreca.

Van Veen is zelf 'onwijs trots' op haar nieuwe zaak. Want hoewel Bij d'Ingens al langer bestaat is de overstap van een zaak aan huis naar een zaak aan de Boxtelse Markt wel levensgroot. Bij d'Ingens ontstond toen Ingrid haar zaak Soep d'Ing het afgelopen jaar samenvoegde met het door haar overgenomen La Casa Dei Cicchetti.

De kersverse eigenaresse van de zaak aan de Markt heeft naar eigen zeggen de afgelopen weken 'een dubbele baan' gehad aan de voorbereidingen op de opening. Bij d'Ingens zal onder meer broodjes, koffie, gebak en soepen gaan verkopen. Ook zal ze catering verzorgen. Veel van de producten en gerechten bevatten een mediterraanse link. Later dit jaar zal Van Veen haar activiteiten gaan uitbreiden met een takeaway. De verwachting is dat dit medio oktober van start kan gaan.

Maar voor nu wil Ingrid zich eerst richten op de te verwachten drukte tijdens de kermis het komend weekend. Zij doet dit samen met de twee oud-medewerksters van Wendy's, dat eerst aan de Markt 14 gevestigd was. "Maar dat is de enige overeenkomst met die zaak", vertelt de goedlachse Van Veen. "Maar als Bij d'Ingens net zo'n begrip wordt als Wendy's was, dan hoor je mij niet klagen!"

Ondanks dat de kermis eraan komt is het wellicht een wat onhandig moment om van start te gaan voor een nieuwe ondernemer op de Markt, nu het plein voor enkele maanden volledig op de schop gaat. Toch is Van Veen optimistisch. Ze geeft aan de maanden te gebruiken om de gang van zaken van Bij d'Ingens te optimaliseren en alvast voorbereidingen te treffen voor de takaway.

Daarnaast moet je het proces volgens haar ook niet te pessimistisch bekijken: "Mijn zaak is gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Ik hoop dan ook dat het winkelend publiek niet weg blijft." Daar komt volgens Van Veen bij dat er straks een prachtig, bruisend marktplein voor terugkomt. "Het moet eerst een puinhoop zijn om het op te kunnen knappen", vindt ze.

Bij d'Ingens is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.30 uur, met uitzondering van vrijdag. Dan is de zaak al vanaf 9.00 uur open. Elders in deze krant vind je kortingsbonnen voor en speciale kermisactie en een openingsactie gedurende de hele maand augustus.

Alle lekkernijen die Ingrid verkoopt in haar zaak aan de Markt 14 zijn te vinden op www.bijdingens.nl.

Bezorgers gezocht!

Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant nog op zoek naar bezorgers, met name in Lennisheuvel. Onze krant komt op woensdag uit en moet die dag ook bezorgd worden. Kranten worden keurig bij je thuis afgeleverd. Je bent iedere week ongeveer 2,5 uur bezig met bezorgen. Iets voor jou? Ga naar onze website www.mooiboxtel.nl/bezorger worden en meld je aan of stuur een mailtje naar bezorging@boxtelmedia.nl. Mocht er niet direct een wijk beschikbaar zijn bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst.

Mijntje verhuist naar LA

Foto: Carola Doornbos

Stift & Stijl ontwerpt tassen

Boxtel viert kermis

Foto: Mark van der Pol

SY Blue Spirit redt zeilboot

De Boxtelse Mijntje Lupgens (23) gaat in Los Angeles samenwerken met de wereldberoemde Galen Hooks.

Boxtelse Mijntje Lupgens treedt in Los Angeles in voetsporen bekende choreografe Galen Hooks

Boxtel - De Boxtelse danseres en choreografe Mijntje Lupgens (23) maakt zich momenteel op voor een verhuizing naar Los Angeles. De talentvolle danseres was de afgelopen jaren onder meer te bewonderen in het RTL4-programma Dance Dance Dance en werkte voor dat programma samen met de internationaal bekende choreografe Galen Hooks.

Eigenlijk kwam Lupgens min of meer toevallig terecht bij het RTL-programma, zo vertelt ze. "Een vriendin vroeg me of ik mee wilde gaan naar de audities toen ik in het laatste jaar zat van de dansacademie", lacht ze. Het programma had al een vast team van dansers gecast in het buitenland, maar er werden nog extra danstalent gezocht, legt Mijntje uit. Zo kwam het dat ze als extra danseres toch bij het programma terechtkwam.

De Boxtelse Mijntje Lupgens gaat in Los Angeles samenwerken met de wereldberoemde Galen Hooks.

Dat was wel even omschakelen, aldus de Boxtelse: "Mijn opleiding was totaal theatergericht. Dit was voor televisie, dus ik wist totáál niet wat ik moest doen!" Toch weet ze tijdens het eerste seizoen bij Dance Dance Dance indruk te maken. Haar talent en doorzettingsvermogen konden direct op waardering rekenen.

Zoveel waardering zelfs dat ze met ingang van seizoen 2 als choreografe wordt toegevoegd aan het vaste team. Zo kwam de jonge danseres in aanraking met de wereldberoemde choreografe Galen Hooks. Zij begeleidde onder meer artiesten als Janet Jackson, Justin Bieber en Britney Spears.

Crechendo
Het gaat crechendo met haar carrière: de Boxtelse, die inmiddels in Amsterdam woont, wordt gevraagd als danseres bij The Voice, Let's Dance en Vrienden Van Amstel. In die periode reist ze ook regelmatig naar Los Angeles, de thuisbasis van Hooks. Daarnaast is ze ook te vinden in China, Hongkong en Londen.

Toch voelt Boxtel nog steeds als haar thuis, vertelt ze. "Ik ben in Den Bosch geboren, maar later naar de Brederodeweg in Boxtel verhuisd. Op mijn vierde begon ik met dansen bij Tiga. Daar heb ik tot mijn middelbare schooltijd gedanst." Haar talent is dan al opgemerkt. Bij haar schoolkeuze werd daar dan ook rekening mee gehouden. Ze gaat naar het Maurickcollege in Vught, dat naast de studie ook actief aandacht aan een dansgroep op niveau besteedt. Daarmee nam Mijntje deel aan wedstrijden. De keuze voor de dansacademie in Tilburg was enkele jaren later snel gemaakt.

Volgende stap
Inmiddels is Lupgens toe aan een volgende stap: werken in Los Angeles, als rechterhand van Hooks. Maar daarvoor heeft ze een werkvisum nodig. "Tijdens mijn vorige bezoeken mocht in enkel trainen en netwerken, maar nu wil ik aan de slag", legt ze uit. Het regelen van een werkvisum is nog een hoop geregel, zo vond de danseres uit: "Het is gigantisch veel papierwerk. En onder Trump is het niet echt makkelijker geworden met een visum de VS binnen te komen."

Ondanks de voor haar jonge leeftijd indrukwekkende cv blijft Lupgens realistisch: "Het blijft een onzeker beroep. Je moet er écht alles voor over hebben." Dat leidt ertoe dat haar jeugd in Boxtel wel eens wat eenzaam voelde. "Toen ik 16 was wilden vrienden uit in de kroeg. Maar ik was zes dagen in de week aan het sporten. Je bent dus behoorlijk op jezelf aangewezen, ook nu als zelfstandige." Toch wil ze niet in mineur afsluiten: "Ik ben hartstikke gelukkig. Het werk is ontzettend leuk!"

Toekomst
In de toekomst wil Lupgens zich blijven richten op de combinatie danseres/choreografe. Daarvoor werkt ze wat het dansgedeelte betreft nu al samen met topdanser Timor Steffens, die zij ook kent van het programma Dance Dance Dance. In die rol van danseres is ze vanaf 25 augustus te bewonderen in het nieuwe seizoen van dit programma. En ondertussen is Mijntje dus alweer volop bezig met haar toekomstplannen als rechterhand van Hooks, en uiteindelijk op eigen benen in het zonnige Los Angeles.

Volg het avontuur van Mijntje Lupgens op www.mijntjelupgens.nl, via Facebook (Mijntje Lupgens), of Instagram (@mijntjelupgens).

Drukkerij Hazenberg maakt doorstart

Foto: Google

Boxtel - De op 19 juni failliet verklaarde Drukkerij Hazenberg heeft een doorstart gemaakt. Twee bedrijven hebben een gezamenlijke overname weten te realiseren; ADC Reproservice uit Den Bosch en HazenbergHoefsloot in Boxtel. De deuren van de vestiging in Boxtel zijn alweer geopend. De drukkerij gaat verder onder de naam ADC-Hazenberg.

Wat er met de bijna 30 personeelsleden van Hazenberg gaat gebeuren is nog niet geheel duidelijk, zo meldt directeur Bob Hoefsloot. Samen met HazenbergHoefsloot-compagnon Jacques Hazenberg en Gert-Jan van Roosmalen van ADC Reposervice vormt hij het nieuwe directietrio.

Het nieuwe speeltoestel. Foto: Gemeente Boxtel

Wel is duidelijk dat de drukkerij in afgeslankte vorm verdergaat. Daarbij gaat het bedrijf zich vooral richten op waar het volgens Hoefsloot altijd al goed in was: het drukken van grote volumes bestaande uit bijvoorbeeld briefpapier en acceptgiro's voor landelijke klanten als Albert Heijn, Coolblue en KPN.

ADC Reposervice is een toonaangevende drukkerij in Den Bosch, zo meent Hoefsloot. Mededirecteur Jacques Hazenberg van HazenbergHoefsloot is een oude bekende: hij leidde het bedrijf tot hij in 2010 na onenigheid de directie verliet. Nu keert hij terug op het oude nest. "Het begon toch weer te kriebelen", laat Hoefsloot weten.

Het is nog onbekend of de banen van alle werknemers behouden kunnen worden. Wel staat volgens Hoefsloot vast dat de werknemers niet hoeven te pendelen tussen de vestigingen in Den Bosch en Boxtel, maar werken vanaf een vaste locatie.

Vlonder en water-speeltoestel in park Boscheind

Boxtel - In Natuurpark Boscheind in Lennisheuvel is de afgelopen week een nieuw speeltoestel geopend. Later deze maand wordt de handwaterpomp geplaatst om het toestel af te maken. Daarmee is het mogelijk om grondwater op te pompen, dat via het speeltoestel in de vijver in het park terecht komt. Tijdens het jubileumfeest van Rond Kerk en Orion (RKO) op 25 augustus zullen de vlonder en het water-speelelement door het bestuur van RKO en wethouder Peter van de Wiel officieel in gebruik worden genomen. Het tijdstip zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Natuurpark Boscheind is natuurlijk ingericht en wordt met regelmaat gebruikt voor kleinschalige evenementen in Lennisheuvel. Tevens brengen wandelaars en bewoners vaak een bezoekje aan het fraaie park. In het park zijn onder meer de contouren van een oude Romeinse boerderij weergegeven. De ligging en de begroeiing van de vijver nodigen momenteel niet uit om van dichtbij te kijken. Door de realisatie van een deugdelijke staanplaats, zorgt de vlonder ervoor dat de aanwezige vijver de voetganger uitnodigt tot een bezoek.

De werkzaamheden in Natuurpark Boscheind worden uitgevoerd door lokale bedrijven. Zo realiseert Hollandia Groengroep uit Liempde de vlonder en het waterspeel-element en Installatiebedrijf Baaijens uit Lennisheuvel zorgt voor de waterput en de installatie van de handwaterpomp.

De realisatie van de belevingselementen in Natuurpark Boscheind maken onderdeel uit van het project Natuurexperience Lennisheuvel. Hierbij wordt een groene, veilige wandelroute met veel faciliteiten gerealiseerd. Het vormt de verbindende schakel voor de met de trein reizende recreant, op weg naar natuur en edelherten in Het Groene Woud. Natuurexperience Lennisheuvel wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant en gemeente Boxtel.

Orgelconcert Kees van Houten

Boxtel - Organist Kees van Houten geeft op zondag 26 augustus een 'thuisconcert' in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek. Het concert start om 20.15 uur en kost 8 euro. Het programma draait om de laatste opus van Johannes Brahms, de 'Elf Choralvorspiele' opus 122, die hij componeerde naar aanleiding van het overlijden van zijn dierbare vriendin Clara Schumann, de vrouw van de componist Robert Schumann.

'Zeer indringende muziek' noemt Van Houten de opus. De teksten behandelen zware onderwerpen als leven en dood. Uiteindelijk werd het laatste stuk uit deze serie - 'O Welt, ich muss dich lassen' - zonder dat hij dat zelf vermoedde, ook de zwanenzang van Brahms.

De bundel 'Elf Choralvorspiele' bevat de laatste composities van Johannes Brahms, bewerkingen van melodieën met merendeels teksten over passie en dood. Brahms componeerde deze stukken in mei-juni 1896, vlak na het overlijden van zijn dierbare vriendin Clara Schumann. In hoeverre hij toen reeds zijn eigen levenseinde voelde naderen, is niet met zekerheid aan te geven, maar het is veelbetekenend dat de symfoniker Brahms zich na veertig jaar opnieuw tot het orgel wendde om eeuwenoude melodieën als 'Herzlich tut mich verlangen' en 'O Welt, ich muss dich lassen' opnieuw tot leven te brengen. Hij werd hierbij in hoge mate geïnspireerd door de compositietechnieken van de koraalbewerkingen van Bach.

Deze stukken worden volgens Van Houten zelden integraal uitgevoerd. Op het Smits-orgel van de Boxtelse basiliek komen ze volgens de organist optimaal tot hun recht. Marjon Strijk zal steeds, voorafgaand aan iedere koraalbewerking, de melodie van het lied zingen. Het publiek krijgt de teksten, vergezeld van een uitleg, uitgedeeld.

Het programma wordt aangevuld met enkele nummers voor de sopraan Strijk. Deze nummers sluiten aan op het thema en gaan eveneens over leven, dood en afscheid. Zo is Het Klaglied, dat Buxtehude componeerde naar aanleiding van de dood van zijn vader en de sterfscène uit de opera 'Dido and Aeneas' van Purcell te horen. Tenslotte zingt Marjon Strijk het alles overkoepelende 'Magna res est amor', een groots en indrukwekkend loflied op de liefde van Hendrik Andriessen. Het concert wordt omsloten door twee orgelwerken van Bach en Mendelssohn.

Kofferbaksale in Liempde

Foto: Buurtvereniging de Mijlpaal

Liempde - Buurvereniging Looeind houdt op zondag 26 augustus de jaarlijkse Kofferbaksale-Liempde op D'n Tip. De sale duurt van 10.00 tot 13.30 uur. Toegang bedraagt 1.50 euro per persoon, waarbij kinderen onder de 12 jaar de markt gratis kunnen bezoeken.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de sale inschrijven via www.kofferbaksale-liempde.nl. Voor muziek, een hapje en een drankje wordt zoals altijd gezorgd.

Garagesale en kindermarkt bij Buurtvereniging de Rozengaard

Boxtel - Buurtvereniging De Rozengaard houdt op zondag 26 augustus vanwege haar 25-jarige bestaan een garagesale/rommelmarkt en een kindermarkt. Deelnemers zijn de Rozengaard 8, 18, 23, 28, 33, 40, 61, 64, 75, 85, 87 en 89, de Europalaan 26, 30 en 32 en de Oosterpoort 3 en 10. De kindermarkt is op een kleedje bij het speeltuintje aan de Rozengaard.

Van 10.00 tot 15.00 uur kan er volop gesnuffeld en geshopt worden bij de deelnemende woningen, die versierd zijn met ballonnen voor de herkenbaarheid. De entree is gratis.

KBO-activiteiten Boxtel

Donderdag 16 augustus        Handwerken in De Orion        13.30
Dinsdag 21 augustus        Biljarten in De Walnoot        13.30
                        Hobbymiddag in De Kinderboerderij 13.30
Woensdag 22 augustus        Fietsen Kampinaroute, koffieadres Net Wat Anders in Oisterwijk. Vertrek vanaf de parkeerplaats aan de Speelmanstraat         13.30
                        Vertrek snelle fietsers        13.15
                        Eten bij Meneer Klaver, Lennisheuvel 57, Aanmelden vóór 17 augustus bij Sina van Alphen via 0411-689285 of sinavanalphen@solcon.nl of bij Henk Sturkenboom via 0411-677863 of henksturkenboom49@gmail.com        17.00

Wandelexcursie 'Ontdek verborgen plekjes van Liempde'

Liempde - Vanaf D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 gaat komende zondag, 19 augustus, een wandelexcursie van start. De wandeling voert langs verschillende verborgen plekken in Liempde. De excursie start om 10.00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon.

De wandelexcursie voert langs verrassende plekjes in het centrum van Liempde, in en rondom de kerk en op het kerkhof. Plekjes die verborgen zijn voor het gewone oog, maar die door gidsen van Gastvrij Liempde 'zichtbaar' gemaakt worden. Een unieke, niet alledaagse excursie voor liefhebbers van cultuurhistorie, verhalen en anekdotes.

De excursie is rond 12.00 uur afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon inclusief kopje koffie of thee na afloop.

Tweedehandsmarkt voor goede doelen

Boxtel - Bij Gemeenschapshuis De Rots wordt op zaterdag 1 september weer een tweedehandsmarkt gehouden voor het goede doel. De entree is gratis, een tafel huren om spullen te verkopen kost 4 euro.

De markt is van 13.00 tot 16.00 uur. Heb je interesse in het huren van een tafel, neem dan contact op met de organisatie via 06-22771772, kuijlen_wim@hotmail.com of 0411-601036. Parkeren bij het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 is gratis.

KBO-activiteiten Liempde

Donderdag 16 augustus        Kienen in De Kloosterhof        13.30
Dinsdag 21 augustus        Bridgen en rikken in De Kloosterhof        13.30
Woensdag 22 augustus        Jeu de boules bij GVT Den Dries        14.00

Vrouwencontact Boxtel

Elke dinsdag in augustus fietsen vertrek Breukelsplein        13.00
Elke woensdag in augustus fietsen vanaf Angelaschool        19.00

Adressen gemeenschapshuizen

Boxtel:
De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA, 0411-673838
De Walnoot, Reginahof 1, 5282 GC, 0411-673485
Liempde:
Dienstencentrum De Kloosterhof, Kloosterhof 7, 5298 BW, 0411-631651
Lennisheuvel:
De Orion, Lennisheuvel 56, 5281 LG, 0411-674474
Esch:
Dorpshuis De Es, Dorpsstraat 5a, 5296 LT, 0411-601723

Foto: Fysio Team

De 'zuster' van een thuiszorgorganisatie belt mij op en vertelt me dat meneer H. steeds vaker valt. Ze zegt me dat dit meestal binnenshuis gebeurt. Meneer H. is hierdoor erg bang geworden. Recent is meneer H. weduwnaar geworden en sindsdien gaat het zowel lichamelijk als geestelijk bergafwaarts met hem. Het is zelfs de vraag of het wel verantwoord is om meneer thuis te laten wonen.

Dit is een voorbeeld uit de praktijk die besproken wordt tijdens het multidisciplinair overleg (MDO). Tijdens een dergelijk overleg komen alle betrokken hulpverleners bij elkaar. De huisarts/praktijkondersteuner, de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopediste, de diëtiste, de thuiszorg/verpleegkundige, psycholoog, iemand van WMO en eventueel een specialist ouderen geneeskunde. Het beschreven verhaal gaat over een 88-jarige man, zonder kinderen, die woonachtig is in een woning in het buitengebied.

Zelf ben ik bij meneer H. aan huis gegaan en heb een valscreening afgenomen. Hierbij test ik hoeveel kracht hij heeft in zijn benen, hoe zijn evenwicht is en hoe het staat met zijn souplesse. Daarnaast kijk ik naar op wat voor schoenen iemand loopt, want bijvoorbeeld slippers die aan de achterkant open zijn verhogen het valgevaar, men kan hier immers uitschieten.

Foto: Fysio Team

De ergotherapeut kijkt naar de inrichting van de woning. Liggen er veel kleedjes, losse snoeren die het valgevaar verhogen, is er voldoende ruimte om - indien nodig - met de rollator door het huis te gaan? De praktijkondersteuner kijkt de ogen na, maar kan ook een test doen naar het geheugen. Is er voldoende licht in de nacht en hoe is het zicht van iemand? Ook worden de medicijnen bekeken. Deze kunnen van invloed zijn op de helderheid, maar ook kan de spierkracht hierdoor verminderen.

Na overleg met alle betrokkenen kwamen we tot de conclusie dat meneer na het overlijden van zijn vrouw zichzelf verwaarloosd had. Hij at slecht en bewoog bijna niet meer waardoor hij veel spiermassa verloren was. Omdat meneer zijn voeten onvoldoende op kon tillen struikelde hij gemakkelijk over de losse kleedjes in huis. Samen met hem ben ik krachttraining gaan doen en de ergotherapeut heeft met meneer de woning veilig gemaakt. De kleedjes zijn verwijderd en er zijn beugels bij het toilet en douche gekomen. Ook is er een bedbeugel gekomen zodat meneer niet uit bed kan rollen en gemakkelijk overeind kan komen. De diëtiste heeft hem verteld dat hij voldoende eiwitten in moet nemen om spiermassa op te kunnen bouwen. Dit is de brandstof voor opbouw van spieren. Twee dagen in de week gaat meneer nu naar een zorgboerderij waar hij het heerlijk vindt om onder de mensen te zijn. Samen met een vrijwilliger gaat hij wekelijks fietsen op de duofiets. Na drie maanden tweemaal per week trainen is het valgevaar geweken en kan meneer heerlijk thuis in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen.

Als geriatriefysiotherapeut werk ik zoals hierboven beschreven veel samen met andere disciplines. Samen weten we meer!

Yvonne Sijbers, geriatriefysiotherapeute werkzaam voor Fysio-Team

Omroep Dommelland verhuist naar De Baanderije

Boxtel - Omroep Dommelland heeft een nieuwe thuisbasis: De Baanderije. Al per 16 juli huurt de omroep vier ruimtes in het bedrijvencentrum aan de Parallelweg-Zuid 33. Hiermee is een einde gekomen aan een lange zoektocht naar een geschikte locatie. Vanaf 15 september worden op de locatie naar verwachting ook tv-uitzendingen gemaakt.

Waar de omroep vijf jaar geleden vanwege de verbouwplannen van Kloosterhof in Liempde noodgedwongen op zoek moest gaan naar een nieuwe locatie, moest nu opnieuw gezocht worden naar een ander onderkomen omdat Kasteel Stapelen in de verkoop ging. Omroep Dommelland huurde hier enkele ruimtes in het voormalig schoolgebouw, waar ook een deel van het archief van Stapelen gehuisvest was.

Voorzitter Inge van den Biggelaar van Omroep Dommelland is opgelucht en blij: "Het is echt een fikse klus geweest om iets geschiktst te vinden. We zijn ruim anderhalf jaar bezig geweest om samen met de gemeente de verhuismogelijkheden te onderzoeken, maar dit leverde vooralsnog geen toekomstbestendige oplossing op. Dat Kasteel Stapelen relatief snel verkocht werd en de omroep geacht wordt het pand snel te verlaten, zette uiteraard nog meer druk op de ketel."

Onlangs vond de omroep gehoor bij bedrijvencentrum De Baanderije en is de huurovereenkomst voor een eerste periode van vijf jaar ondertekend. "Deze studio biedt ook nieuwe mogelijkheden. De ruimtes zijn groter en in onze opnamestudio hebben we straks ook plek om tijdens de live uitzendingen publiek te kunnen uitnodigen. Het streven is om per 15 september vanuit de nieuwe locatie te gaan uitzenden. We zijn momenteel met onze vrijwilligers hard aan het werk om de ruimtes te verbouwen en in te richten. De fysieke verhuizing van de uitzendketen is echter afhankelijk van de snelheid waarmee het uitzendsignaal verlegd kan worden. Tot die tijd zenden we nog gewoon vanuit Stapelen uit", aldus van den Biggelaar.

Waterlekkage in flat Hoogheem

Foto: Persburo Sander van Gils

Boxtel - Zaterdagavond werd de brandweer gealarmeerd na een waterlekkage in enkele schuurtjes van bewoners van Hoogheemflat de 'Boogschutter'. Omdat het water van boven kwam stuitte men al snel op een lekke leiding in een badkamer van een woning op de tweede verdieping.

Foto: Persburo Sander van Gils
Foto: Persburo Sander van Gils
Foto: Persburo Sander van Gils
Foto: Persburo Sander van Gils
Foto: Omroep Dommelland
Foto: Google

Het koste eerst de nodige moeite alle woningen te betreden omdat veel bewoners op vakantie waren. Uiteindelijk werd de hoofdkraan van de betreffende woning dichtgedraaid en een monteur ingeschakeld. Het is niet bekend hoe lang het water al naar beneden lekte voordat het was opgemerkt. Ook de politie kwam ter plekke poolshoogte nemen.

Inbreker op heterdaad gepakt bij Winkelcentrum Oosterhof

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een inbreker op heterdaad betrapt bij winkelcentrum Oosterhof. De politie werd getipt door een oplettende buurtbewoner die de verdachte situatie meldde en kwam snel ter plaatse. De man kon worden aangehouden in de directe nabijheid van het winkelcentrum.

De inbreker had zich toegang verschaft tot het winkelcentrum door een ruit van een zijdeur in te slaan. Of de inbreker ook iets had buitgemaakt is bij de redactie niet bekend.

6 / 18

Foto: Heemkunde Boxtel

Rechterstraat 70

Een pand dat elke Boxtelaar wel kent. Maar wist je ook dat dit al een heel oud pand is? In 1736 was het eigendom van Jan de Bresser. In 1833 wordt het pand gekocht door Dirk Pastoor, die in dat jaar door de gemeente Boxtel wordt aangesteld als veldwachter. Het hele Boxtelse politieapparaat bestond, naast de klapwaker, maar uit één veldwachter. Dirk was eerder wachtmeester bij de Rijdende Artillerie en vocht in de Slag bij Waterloo en was net een paar jaar terug van de Tiendaagse Veldtocht (1831) in het kader van de Belgische opstand.

Dirk koopt dit huis van Martinus Liket en Willebrordus van Exel voor een bedrag van ƒ200.- Om de koopsom te kunnen betalen sluit hij een hypotheek af voor de duur van 10 jaar tegen een rente van 5%.
Oudere Boxtelaren zullen nog wel weten, dat er tot 1964 een bakkerij van Leonardus van Etten in gevestigd was. Daarna werd het pand overgenomen door automatiekhouder Jan van Etten. Nog weer later vestigde Sjef Smit er zijn cafetaria. Vanaf 2009 gaat het slecht met het pand. Er hebben diverse uitbaters in gezeten, maar vandaag de dag staat het leeg.

Foto: Rini van Oirschot
Foto: Rini van Oirschot
Foto: Rini van Oirschot

Deze veldwachter Dirk Pastoor heeft best wel wat grond in Boxtel bij elkaar gesprokkeld. Onder andere vlak bij de Oirschotseweg. Daarom werd er een straatnaam naar hem vernoemd. Nou ja, een straatnaam; meer een zandpad. Net na de spoortunnel in de Oirschotseweg loopt parallel aan die weg het 'Pastoorsbos'.

Werken in Voedseltuin Boxtel goed voor lichaam en geest

Foto: Peter van As

Het is in deze periode hard werken in de Voedseltuin. Gedurende de zomer is het echt hoogseizoen! Dan worden de vele verse groenten geoogst zoals sla, andijvie, boontjes, courgettes, koolsoorten, prei en zomerwortelen. En de natuur houdt geen rekening met de vakantieperiode of weekends. Het vele werk is echter geen opgave als je maar genoeg mensen ter beschikking hebt. En juist daaraan hadden we de afgelopen maanden een groot gebrek. Maar er is goed nieuws te melden. De inspanningen om meer vrijwilligers te werven hebben succes gehad. Sinds enkele weken zijn er op elke werkdag zo'n 7 tot 8 mensen actief. En dat is hartstikke fijn! Vele handen maken immers licht werk.

Meerdere keren per week komt de Voedselbank de groenten voor hun cliënten ophalen. We geven tegenwoordig zelfs meertalige recepten mee om andere culturen te leren hoe ze het beste de groenten kunnen bereiden. Ook de opvang van stichting Johannes XVIII van diaken Pierpaolo Flesia aan de Oude Rijksweg krijgt sinds enkele maanden wekelijks een deel van de opbrengsten. Enkele daar verblijvende mensen werken wekelijks op onze tuin mee. De inzet van cliënten van de Voedselbank blijft helaas wat achter op de verwachtingen. Slechts enkele mensen werken regelmatig bij ons. Dat zouden er wat ons betreft best wel wat meer mogen worden, we doen dit project immers voor hen.

Het bijzondere van onze voedseltuin is, dat de vrijwilligers het samen heel goed hebben. De samenwerking is prima, er wordt plezier gemaakt maar ook flink doorgewerkt. Wat we doen op de tuinpercelen van De Kleine Aarde is alles wat met 'moestuinieren' te maken heeft. We maken de bedden klaar, poten daar de kleine plantjes op de juiste plant- en rijafstanden, zorgen voor water en meststoffen om goed te kunnen groeien. We schoffelen regelmatig en vertroetelen de groeiende planten tot die geoogst kunnen worden. En onze vrijwilligers worden daar elk om hun eigen reden oprecht gelukkig van. Samen aan hetzelfde doel werken helpt enorm om je kop goed leeg te maken. Dat is het beste medicijn tegen depressies (en andere kwalen) dat er is! En bewezen is dat je er ook nog eens lichamelijk fit van wordt.

Heb je ook zin om eens te komen kennismaken? Je bent altijd van harte welkom. We zijn er elke werkdag van 8.00 tot 12.30 uur. Adres Voedseltuin Boxtel: Klaverblad 13 op het terrein van De Kleine Aarde. Tot gauw!

Nog enkele plaatsen voor jeu de boules kampioenschappen Liempde

Foto: Pixabay

Liempde - Het gaat hard met de inschrijvingen voor de Eerste Open Liempdsen Herd jeu de boules kampioenschappen. Die gaan op zaterdag 2 september van start in en om het Concordiapark, D'n Liempdsen Herd, 't Huukske, Het Wapen van Liempde en bij De Durpsherberg. Van de 64 inschrijfplaatsen voor koppels zijn nog enkele plekken beschikbaar, zo laat de organisatie weten.

Verspreid over het centrum worden maar liefst twintig jeu de boules-banen aangelegd, allemaal met dezelfde ondergrond. Deelnemende teams, bestaande uit twee personen, strijden via een poulesysteem om de wisseltrofee, maar er zijn ook prijzen voor de drie beste duo's.

Er is nog ruimte voor enkele koppels. Inschrijven kan als duo of als individu. Uit de individuele aanmeldingen vormt de organisatie duo's. De minimumleeftijd is 12 jaar.

De inschrijfkosten bedragen 10 euro per persoon, inclusief lunch. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij D'n Liempdsen Herd, 't Huukske, De Durpsherberg en het Wapen van Liempde of te downloaden via www.facebook.com/jeudeboulesliempde of www.liempdsenherd.nl. De inschrijving is definitief na ontvangst van het verschuldigde inschrijfgeld.

De wedstrijden starten om 10.00 uur en om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking bij D'n Liempdsen Herd.

Tijdens het toernooi wordt het centrum van Liempde omgetoverd tot een Frans dorpsplein vol muziek en gezelligheid. Er zijn gratis activiteiten voor kinderen en ook een hapje en drankje ontbreken niet. Bij de horecalocaties kunnen de uitslagen live gevolgd worden via schermen en op alle terrassen klinkt een vrolijk muziekje, zodat het niet alleen leuk is om mee te doen, maar zeker ook om te komen kijken en de spelers aan te moedigen. Het wordt 'een dag vol Brabantse gezelligheid en gastvrijheid met een Frans tintje', aldus de organisatie.

Boxtelse bridgeclubs starten beginnerscursus

Boxtel - De Boxtelse bridgeclubs Revanche en Boxtel starten vanaf woensdag 19 september weer met een bridgecursus voor beginners. Deze cursus is door de Nederlandse bridgebond (NBB) nieuw opgezet en speciaal ontwikkeld voor de recreatieve bridger. Daarnaast is er een mogelijkheid om via internet de geleerde lesstof te oefenen.

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Het spel speel je samen met een partner (die tegenover je zit) tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met die partner meer slagen te maken dan de tegenstanders.

Naast het spelelement vormt bridge ook een sociale aangelegenheid. Speel je bij een club, dan ontmoet je voortdurend andere bridgeparen. Je praat met elkaar, drinkt samen wat en er ontstaan nieuwe vriendschappen. Bovendien zijn de spelregels wereldwijd hetzelfde, waardoor het spel ook in het buitenland te spelen is.

De bridgecursus is aan te bevelen voor mensen die het spel willen leren. "De ervaring leert dat cursisten met veel plezier de lessen volgen en het heerlijk vinden om na de cursus als beginnersgroep verder te willen oefenen", zo laten de verenigingen weten.

De bridgeclubs Boxtel en Revanche zorgen voor een vervolgtraject om na de cursus nog meer ervaring op te doen. Woensdag 5 september is er van 20.00 tot 21.30 uur in Restaurant Lotus aan de Breukelsestraat 34 te Boxtel een gratis kennismakingsles. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Ton Walbeek op 06-12062672 of 0411-676278 of per e-mail: tonwalbeek@gmail.com.

Jeu de boules toernooi Lennisheuvel

Lennisheuvel - Het kerkdorp Lennisheuvel staat op zaterdag 25 augustus in het teken van jeu de boules. In de vernieuwde speeltuin aan de straat Lennisheuvel wordt die dag vanaf 11.00 uur een toernooi gespeeld. Deelname hieraan kost 5 euro per persoon.

Het jeu de boulestoernooi wordt gespeeld in teams van twee personen. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen. De wedstrijden vinden plaats op zowel gravelbanen als (kunst)gras.

Het toernooi valt samen met de feestelijkheden rondom het vijftigjarig bestaan van het wijkberaad, dus er is van alles te doen: muziek, activiteiten voor kinderen en volwassenen en een gezellig terras. De winnaars kunnen mooie prijzen te verdienen.

Vanaf 10.30 uur worden de deelnemers ontvangen met koffie en thee. De start van het toernooi is om 11.00 uur. Inschrijven kan via p.kamps@gmail.com. Er kunnen maximaal zestien teams meedoen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Karin van Leeuwen via 0411-684048.

Wanderbird

DCIM/104MEDIA/DJI_0301.JPG Foto: Jeffrey van de Meerendonk

Het lijkt nog zo kort geleden, maar het is alweer een maand geleden dat we jullie meenamen in ons avontuur over de Pamir Highway in Tadzjikistan. De tijd vliegt voorbij, maar er worden ook flink wat kilometers afgelegd. Inmiddels zijn we Kirgizië en Kazachstan (het negende grootste land ter wereld) doorkruist en hebben we Centraal Azië achter ons gelaten. Op dit moment zijn we in Rusland en hebben we vijf dagen de tijd om de 1000 kilometer te rijden tot we in Georgië zijn.

Weer Kirgizië
Ja, wéér Kirgizië. Ondanks dat het land ons nog steeds niet verveelt, besluiten we toch om het zo snel mogelijk te doorkruisen. Het kiezen van een shortcut door Kirgizië bleek geen succes; alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Wellicht hebben jullie dit al gelezen in het artikel over 'Murphy's Law' op onze website, waar het complete verhaal verteld wordt. We weten het land, ondanks de tegenslagen, in ongeveer een week te doorkruisen.

Visum Rusland
Na enige obstakels in Kirgizië komen we uiteindelijk in Kazachstan aan. In Almaty regelen we het transit visum dat we nodig hebben voor Rusland. Het duurt een volle week voordat we deze op kunnen halen. We hebben tijd om onze auto compleet na te laten kijken en alle gebreken (voornamelijk door de bumpy wegen van de Pamir) te laten repareren. Verder doen we lekker rustig aan in Almaty, vieren onze '100 dagen op reis' met een 90's cocktailparty en maken een uitdagende hike in de bergen op een hoogte van 3200 meter. Waar we drie maanden geleden nog met dikke kleding aan stonden te klappertanden hadden we het nu warm in onze korte broek!

DCIM/104MEDIA/DJI_0301.JPG Foto: Jeffrey van de Meerendonk
DCIM/104MEDIA/DJI_0301.JPG Foto: Jeffrey van de Meerendonk

Rekensom
We hadden twee opties om naar Georgië door te reizen: de eerst optie was om de Kaspische Zee over te gaan met de Ferry om vervolgens via Azerbeidzjan naar Georgië te reizen, de tweede om via de noordelijke route om de Kaspische zee heen te rijden, via Rusland. Omdat de oversteek met een auto op de ferry bijna 500 dollar(!!) zou kosten hebben we besloten om de omweg via Rusland te nemen. Het transit visum voor Rusland kostte ons 35 euro per persoon en omdat hier een liter benzine nog geen 40 eurocent kost, was de rekensom zo gemaakt. Oke, we zijn dan misschien iets langer bezig, maar we hebben de tijd.

Droge steppen
De tocht vanuit Almaty naar de grens met Rusland is ongeveer 3000 kilometer. Een groot deel hiervan gaat door lange uitgestrekte droge steppen. Een weg die niet altijd even spannend of leuk is om te rijden, maar we maken er het beste van. Het oversteken van kuddes schapen, koeien of paarden waren we inmiddels gewend, maar in dit gebied weten we dat we ook ander overstekend wild kunnen tegenkomen: kamelen en dromedarissen. Om verveling onderweg tegen te gaan bedenken we spelletjes als 'wie het eerst de kameel ziet' en zoeken we een nummerbord waar onze beide voorletters instaan. Die laatste hebben we nog niet gevonden, ook al hebben we heel fanatiek gezocht!

Overblijfselen Zijderoute
Halverwege onze route kiezen we voor een aantal overnachtingen in en rondom Turkistan. Deze stad staat vol met overblijfselen uit de tijd van de oude zijderoute en we kijken onze ogen uit. Ten noorden van de stad vinden we een mooie kampeerspot dichtbij een door archeologen opgegraven dorp. We genieten van de zonsondergang en onder het genot van een rustgevend muziekje doen we een klein dansje bij volle maan en een heldere sterrenhemel. Later die nacht zetten we de wekker om naar de maansverduistering te kijken, overgoten door een bloedrode gloed. En als kers op de taart zien we een grote vallende ster.

Aanslag Tadzjikistan
Geschrokken werden we wakker, verschillende mensen lieten ons via WhatAapp weten dat er een ongeluk met fietstoeristen op de Pamir Highway was gebeurd. Al vrij snel werd ons duidelijk dat het verhaal niet helemaal logisch klonk, maar ondanks dat konden we op dat moment niet geloven dat er iets met opzet zou zijn gebeurd. Een dag later kregen we alsnog de bevestiging; het ging om een aanslag!

Dat is nog steeds moeilijk te bevatten, drie weken geleden reden wij er nog vrolijk rond en werden we al zwaaiend begroet door de inwoners. Ook keken we vol bewondering naar de bikkels die per fiets het ruige landschap trotseerden en riepen we ze bemoedigende woorden toe als we zagen dat ze het zwaar hadden. In onze ervaring (én die van onze medereizigers) is Tadzjikistan een van de meest gastvrije landen ter wereld.

Benieuwd naar meer verhalen, foto's en video's? Bezoek dan onze website: www.wanderbird.nl.

Terug naar de tijd van Elvis met The Explosion Rockets

The Explosion Rockets. Foto: The Explosion Rockets

Boxtel - De 41-jarige sterfdag van rock and roll-icoon Elvis Presley gaat in Boxtel niet ongemerkt voorbij. Na het succes van eerdere concerten, zullen The Explosion Rockets ook dit jaar een tribute brengen aan 'the king'. Op zaterdag 25 augustus staat daarom Partycentre Denziz aan de Stationstraat 69 in het teken van de in 1977 gestorven artiest. Het concert kost in de voorverkoop 8 euro en naast nummers van Elvis komen ook nummers van zijn tijdgenoten voorbij.

'The Rockets' zullen niet alleen het bekende werk uit de eindjaren 50 en beginjaren 60 van Elvis spelen, maar ook de mooie B-kantjes en de haast vergeten juweeltjes van toen. De nummers worden zo authentiek mogelijk gespeeld door de vijf rasmuzikanten die zanger Ruud Kuijpers begeleiden. Die kruipt als het ware in de huid van het rockidool. Ook de zangpartij van het achtergrondkoor van Elvis, The Jordanaires, zal door de muzikanten een heel eind worden benaderd. 'Een must voor de echte Elvis-fans', aldus de band.
Naast Elvis komen ook toppers van toen langs, zoals Cliff Richard and The Shadows, Buddy Holly en Jerry Lee Lewis. Niet alleen ruige rock and roll, maar ook de rustige nummers en de instrumentale gitaarnummers staan op het repertoire.

De band stond op 11 maart dit jaar als hoofdact op een rock and roll-festival op het eiland Wight in Engeland, op 15 augustus staan zij in een grote Elvisshow in Luxemburg en later dit jaar staan zij voor de tweede keer in Rotterdam Ahoy, dit keer tijdens het Pasar Festival Djempol.
De band zorgt steevast voor een volle dansvloer: die loopt vaak al bij de eerste tonen vol en blijft dat tot het allerlaatste nummer. Voor meer info zie www.explosionrockets.nl of Facebook.

Foto: The Explosion Rockets
Foto: The Explosion Rockets
Foto: The Explosion Rockets

Tickets voor dit optreden zijn verkrijgbaar bij Thom Sens, Beneluxlaan 32 te Boxtel, 06-45928586 of bij Cees Veenstra van Denziz, 06-34348594. In de voorverkoop kosten de tickets 8 euro, aan de zaal is dat 10 euro, zo lang de zaal niet vol is. Het vier uur durend optreden begint op 25 augustus om 20.30 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.


Hippe tassen zijn nieuwste hit van Stift & Stijl

Foto: Carola Doornbos

Boxtel - Brigitte van Vrede is haar naam, ontwerpen haar faam. Het vrolijke, bruisende karakter van deze Boxtelse creatieveling komt terug in alle kunstwerken van haar bedrijf Stift & Stijl: van kleurrijke raamtekeningen voor een geboorte en uitnodigende krijtborden voor winkels en horeca tot persoonlijke illustraties voor bijvoorbeeld de meester of juf en haar handletterworkshops in samenwerking met Oplage12. En nu zijn daar ook de zonnige roundies en stoere tassen van haar hand, exclusief ontworpen voor het label Mycha-Ibiza. Originele ontwerpen, met passie en liefde getekend.

De roundies - ronde strandlakens met spetterende designs - zijn al wat langer verkrijgbaar en een regelrecht succes. Al zonnebadend op deze lakens met illustraties van een classy unicorn, een relaxte luiaard, 'vrolijke' skulls of de bestseller Love & Peace is meedraaien met de zon een makkie. Steeds opstaan en je handdoek in de richting van de zon leggen is niet langer nodig. Daarbij zijn de roundies niet alleen heel handig, maar ook heel mooi en een must voor trendy strandgangers.

En die roundies kunnen dus sinds kort meegenomen worden in prachtige tassen, ook ontworpen door Brigitte van Stift & Stijl. In de webshop van Mycha-Ibiza vind je ze in allerlei modellen, kleuren, maten én materialen. Zo zijn er mooie, stevige tassen van gerecyclede oude legertenten, canvas en spijkerstof met leren of canvas hengels. De tassen hebben allemaal een met zorg uitgekozen tekst, onder andere woorden in andere talen die een hele speciale betekenis hebben. Zoals 'Meraki' (Grieks) dat 'De ziel, creativiteit of liefde die je in iets stopt' betekent, 'de essentie van jezelf die in alles zit wat je doet of maakt'. Of 'Lagom' (Zweeds): 'De kunst van het precies genoeg, niet meer niet minder'.

Foto: Carola Doornbos
Foto: Carola Doornbos
Model Soraya Cruz met een stoere 'Meraki' tas. (Foto: Carola Doornbos) Foto: Carola Doornbos
Foto: Carola Doornbos
Brigitte van Vrede Foto: Brigitte van Vrede

De tassen zijn uiteraard niet alleen voor het strand, maar kunnen ook prima mee naar je werk, een feestje of gewoon lekker casual. De collectie van Stift & Stijl is voor elke gelegenheid. Nieuwsgierig geworden? Alle met de hand gemaakte items staan op www.mycha-ibiza.com. Volg Brigitte via Instagram en Facebook.

Kermis in Liempde en Boxtel

Foto: Cock Stam

Liempde/Boxtel - Honderden mensen genoten de afgelopen week van de kermis in Liempde onder tropische temperaturen. Het was er zelfs zó warm dat werd besloten de kermis pas later te openen dan gebruikelijk om gevaarlijke situaties te voorkomen.

De kermisbezoekers konden genieten van diverse attracties, waaronder de Luchtschommels die na een jaar van afwezigheid weer waren teruggekeerd in Liempde. Natuurlijk was er ook van alles te doen naast de kermisattracties zelf. Dat leidde tot volle terrassen, maar ook tot volle attracties.

Inmiddels is de kermis in Liempde alweer een week voorbij en maakt Boxtel zich op voor een week vol feestelijk vermaak. De kermis wordt vrijdag 17 augustus om 18.45 uur op het Breukelsplein geopend door volkszanger Django Wagner. De kermis zal zoals de voorgaande jaren ook weer verdeeld worden over de Markt en het Breukelsplein.

Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
...en de schiettent. (Foto's: Cock Stam) Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Ook de attracties konden op de nodige bezoekers rekenen. Zoals de Crazy Jumper... Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam
Volle terassen tijdens de (tropische) Liempdse kermis. (Foto: Cock Stam) Foto: Cock Stam

Op dinsdag wordt de Boxtelse kermis afgesloten met het traditionele vuurwerk bij de gemeentevijver. Dat zal om 22.30 uur gebeuren. De Boxtelse kermis is vrijdag vanaf 19.00 uur geopend. Zaterdag tot en met woensdag start de kermis om 13.00 uur. Op vrijdag en zaterdag sluiten de attracties op de Markt om 1.30 uur en van zondag tot en met woensdag om 0.30 uur. De attracties op het Breukelsplein sluiten op alle dagen om middernacht.

Op pagina 13 van deze krant vind je de kortingsbonnen voor de Boxtelse kermis.


Ik zit net een kwartier aan mijn bureau en mijn volle inbox danst nu al voor mijn ogen. De eerste werkdag is weer begonnen en het opgewekte gekwetter van mijn collega's op de achtergrond over hun Het is hier fantasties!-vakantie hangt me nu al de keel uit. Ik voel een enorme migraine opkomen.

We hadden slechts twee weken vrij, deze zomer, mijn man en ik. We werden al tijden geleefd door promotie op het werk, deadlines, een verbouwing en tobbende ouders. Elkaar compleet uit het oog verloren. In al deze hectiek had ik een uitspatting. Een vlucht, uitlaatklep en praatpaal; een oude vlam van de middelbare school. We kwamen weer in contact via een reünie en de vonk was er plots weer. Die nacht hebben we gevreeën en daarna contact gehouden.

Gelukkig hadden we beiden snel het besef dat dit verkeerd was. Hij wilde zijn gezin zeker niet in de steek laten en ik evenmin. Eén keer zijn we betrapt door een vriendin van mij toen we een kamer hadden geboekt in een hotel. In de lobby stelde ik hem aan haar voor als een zakenrelatie. Later kwam ze daar uiteraard op terug en heb ik haar in vertrouwen verteld over mijn gebrek aan aandacht in mijn huwelijk en het fijne gevoel wat deze man mij nu even gaf. Na 'betrapt' te zijn heb ik niet meer afgesproken, ik vond het te gevaarlijk en hield te veel van mijn man.
Ik richtte mijn aandacht weer volledig op thuis en manlief en onze relatie kreeg een dikke vette boost.

Een paar dagen voor vertrek naar de Costa wilde mijn vriendin mij dringend spreken. Dat gesprek zette mijn wereld op zijn kop. Ze zette me ijskoud voor het blok. Of ik ging in de vakantie mijn misstap aan mijn man opbiechten, of zij. Waarom? Zij en haar man konden ons niet meer recht in de ogen kijken als vrienden en vonden dat hij recht had op de waarheid.

Ik heb natuurlijk gekozen voor optie A en heb hem alles zelf verteld. Opbiechten is eerlijk maar ook egoïstisch. Ik was van mijn schuldgevoel af maar zadelde de ander op met een flinke deuk in zijn eigenwaarde. Deze biecht was meteen het einde van onze vertrouwensband, huwelijk en alle vriendschappen. Ik had zélf een keuze willen maken en niet mijn lot laten bepalen door een ander.

Mijn leven is kapot. Door een bemoeizieke trut en aanhang die even de held uit wilden hangen. Die niet openstonden voor andermans gevoelens en tekortkomingen en direct hun oordelen velden. Wetende dat het woord vergiffenis niet voorkomt in het vocabulaire van mijn man. En dat een brute aanval op zijn ego teweegbracht.

Mijn collega's zijn bijna bij mij.
Ik kan niet vluchten of doen alsof. Mijn dichte keel en tranen zeggen alles en mijn wallen hangen bijna op mijn bureau. Ik zal wederom met de billen bloot moeten en ook hier moeten vertellen dat mijn vakantie een grote ramp was en mijn huwelijk voorbij.

Stel, jij bent vreemdgegaan. Wat ga je dan doen, wel of niet vertellen tegen je partner?


Tekst:

Nieuwe Desso Tapijttegels, in allerlei kleuren/soorten.Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

FOTOGRAFIE
Cock Stam: Voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids- en uitvaartreportages. Meer informatie: 06 48 65 77 85

Foto: Kèk Liemt

Stichting Kèk Liemt zou graag informatie ontvangen over de foto's in de rubriek Liempde van toen. Het gaat elke keer om een andere foto met een onbekend dorpsgezicht, evenement of personen. Bij welke gelegenheid is de foto gemaakt en wanneer?

Kun jij meer vertellen over deze foto? Geef je reactie dan door aan DeMooiBoxtelKrant via redactie@demooiboxtelkrant.nl of bel naar 0411-842827. De reacties kunnen ook worden geplaatst op www.liempde.info. Alle reacties staan ook vermeld op de website van Kèk Liemt www.kekliemt.nl.

Alvast bedankt namens de archiefgroep van Stichting Kèk Liemt.

Ingezonden brief: Overlast hondenpoep

Foto: Fam. Van Dulmen

In Liempde doen we best veel om ons dorp mooi te maken en te houden. Helaas werkt daar menig hondenbezitter niet aan mee. Als ze hun trouwe viervoeter uitlaten en deze moet nodig poepen, dan is dat een gezonde en normale zaak. Wat niet gezond en normaal is, is dat er nog veel baasjes niet het fatsoen hebben om dat op te ruimen. Ze wandelen hun eigen straat uit en gaan naar andere straten of paden waar de hond zijn behoefte doet. Dit is alles behalve sociaal gedrag.

Wist je dat er een opruimplicht is?!
Wist je dat het verplicht is om opruimspullen bij je te hebben, zoals bijvoorbeeld een poepzakje? Wist je dat als hondenpoep in de voedselketen komt, dit tot vervelende zaken kan leiden, denk aan poepen in aandappelveld, maïs, rogge etc? Wist je dat drachtige koeien hun kalf te vroeg kunnen werpen door bacteriën uit hondenpoep?

Foto: Fam. Van Dulmen
Foto: Fam. Van Dulmen
Foto: Fam. Van Dulmen
Foto: Fam. Van Dulmen
Foto: Fam. Van Dulmen

Maar vooral, weet je dat je met een klein beetje meer sociaal gedrag, door je rommel niet te laten slingeren, of dat het nou poep is of iets anders, ons dorp nog leuker kunt maken?

Familie Van Dulmen

14 / 18

Bekendmakingen week 33
Aangevraagde omgevingsvergunningen
Achterberghstraat t.h.v. 1, het rooien van 5 moeraseiken (herplant met 4 zilverlinden)
Brugstraat 23, het rooien van een plataan uit het zijerf
De Strodekker 14, het rooien van een spar uit de achtertuin
Einsteinstraat 1, het verlengen van de erfafscheiding aan de voorzijde van de woning
Hemelrijk 11-13, het milieuneutraal veranderen van de inrichting door het
wisselen van het schuimmiddel
Keefheuvel 26, het rooien van een lindeboom uit de voortuin
Lennisheuvel 41, het rooien van 2 dakplatanen uit het voorerf
Magdalena's Pad, naast gemeentevijver het rooien van een paardenkastanje (boom is ziek, herplant met een Kaukasische vleugelnoot)

Ingetrokken aanvraag omgevingsvergunning
Dopplerhof 1, het realiseren van een carport op de oprit van de woning

Weigering aanvraag omgevingsvergunning
Mijlstraat 47, het project heeft betrekking op de activiteiten bouwen bouwwerk en
gebruiken in strijd met bestemmingsplan.

Verleende omgevingsvergunningen
De Beeken 13, het rooien van een eik uit het achtererf (boom is dood)
De Doelen 24, het rooien van een boom uit de achtertuin
Heidonk 28, het vervangen van 2 ventilatoren door een WarmteTerugWinning (WTW) unit op het dak van de sooszaal van Pius X
Nimrodlaan 7, het legaliseren van de bouw van een atelier- en hobbyruimte
Velder 18 en 18a, het bouwen van een twee-onder-een-kapwoning

Evenementenvergunning
UIT-markt en Bockesprongen 2018
Zaterdag 15 september 2018 van 19.00 tot 23.30 uur (UIT-markt op het terrein van Sint Lucas en rond het Podium aan de Burgakker)
Zondag 16 september 2018 van 13.00 tot 22.30 uur (Bockesprongen in het processiepark aan Duinendaal en in de Oude Kerkstraat)

Bekendmakingen week 32
Aangevraagde omgevingsvergunningen
Oude Postbaan 5, uitbreiden woning aan achterzijde en plaatsen 3 dakkapellen op achterdakvlak
Hoekstraat 13, Mestvergister plaatsen voor vergisting van bedrijfseigen mest. Max. 50m³ per jaar
Markt, herplaatsen 3 kunstwerken op de markt

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunningen
Apollopad 1, herplaatsen historische dwarsdeelschuur bij de kinderboerderij

Geweigerde omgevingsvergunning
Rechterstraat 42, verbouw pand tot woningen

Verleende omgevingsvergunningen
Hobbendonkseweg 110, verbouwen woning
Kapelweg 50, plaatsing carport
Ronduutje 12, rooien van een beuk uit de begraafplaats
Stationsplein 2, hotelaccommodatie wijzigen in woonbestemming (1e en 2e etage)

Toestemming maken uitweg
Koningsvaren 20, aanleg nieuwe uitweg aan de Koningsvaren 20
Koningsvaren 22, aanleg nieuwe uitweg aan de Koningsvaren 22

Verleende vergunning aan Honk- en Softbalvereniging JRC Ducks voor het organiseren van het Recreanten softbal toernooi 2018 op Sportpark De Wielakker. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 29 2018 september van 10.00 – 24.00 uur en op zondag 30 september van 10.00 – 17.00 uur.

Bekendmakingen week 31

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Lisdodde ongenummerd, realiseren 30 appartementen met bergingen en een ondergrondse stallingsgarage
Spoorpad bij ingang dienstenweg spoorbaan, rooien: circa 2 bomen i.v.m. transport ten behoeve van
realisatie Natuurbrug De Mortelen

Ingetrokken aangevraagde omgevingsvergunning
Oude Dijk 103, rooien: 1 eik

Verleende omgevingsvergunningen
Armehoefstraat 17, rooien: 1 kastanjeboom uit voortuin. Boom is ziek.
Dorpsstraat 28, het brandveilig in gebruik nemen van de kinderopvang Speelleercentrum De Oversteek
Sint Jorisstraat, rooien: 9 haagbeuken uit middenerf. Herplant met 9 krentenbomen.
Krollerbocht ter hoogte van huisnummer 5, rooien: 1 zuileik
Oisterwijkstraat 20, vergroten kozijn voorgevel
Planckpad 4, bouw woning met vergunningvrije berging en overkapping
Sweelincklaan 36, isoleren en stucen voorgevel
Velderseweg 10-Landgoed Velder, voor het houden van het evenement Jacht & Buitenleven op
21, 22 en 23 september 2018

Melding aanleg gesloten bodemenergiesysteem buiten inrichtingen
Lisdodde ongenummerd

Toestemming maken uitweg
Kruisbroeksestraat 11, aanleg nieuwe uitweg

Toestemming verbreden bestaande uitweg
Kruisbroeksestraat 13-15

Evenementenvergunning
Boxtel Oost Dag 2018 Verleende vergunning aan Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost en Veilig Verkeer Nederland voor het organiseren van de Boxtel Oost Dag en een Remwegdemonstratie in de straten: Nieuwe Nieuwstraat tussen Hendrik Verheeslaan en Pastoor van Besouwplein, Beneluxlaan tussen Hendrik Verheeslaan en parkeerterrein Oosterhof en Hendrik Verheeslaan tussen Beneluxlaan en Dr. De Brouwerlaan. Dit evenement vindt plaats op) zondag 30 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur.

Bekendmakingen week 30
Aangevraagde omgevingsvergunningen
Breukelsestraat 3, renoveren en verbouwen woning
Dennendreef 5-055, bouw recreatiewoning op recreatiepark Dennenoord
De Doelen 24, rooien: 1 boom uit achtertuin
Dopplerhof 1, realiseren carport op oprit woning
Europalaan: plantsoen achter Lierenbout 2 t/m 24 realiseren bijenhotel in combinatie met aangepaste
groeninrichting (bewonersinitiatief)
Het Klaverblad 13, realiseren bijenkast op terrein De Kleine Aarde
Koningsvaren 20 en 22, bouw twee-onder-een-kapwoning
De Vorst 5, rooien: 7 eikenbomen uit voorerf

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunningen
Hoek Bloemmolen - Keulsebaan op Vorst B realiseren biomassaplein met kenniscentrum en tijdelijke
kantoorunit voor een periode van 4 jaar
Eg naast 1b, bouw woning
Heidonk 28, vervangen 2 ventilatoren door een WarmteTerugWinning (WTW) unit op dak sooszaal PiusX

Verleende omgevingsvergunning
Mgr. Bekkersstraat 141, (nevenadres: Markt 25) en 143 bouw appartement en vergroten onderliggende berging/opslagruimte

Horecavergunningen
Café De Kroeg, Spoorstraat 28, verleende horecavergunning en exploitatievergunning met
terras

Besluit
Gebiedsaanwijzing cameratoezicht Markt en directe omgeving

Evenementenvergunning
Jacht en Buitenleven
Verleende vergunning aan Uitgeverij Hubertus voor het organiseren van deze buitenbeurs op Landgoed
Velder op vrijdag 21 september 2018, zaterdag 22 september 2018 en op zondag 23 september 2018 van 10.00 tot 18.00 uur.

Verbouwing bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.


GEMEENTE INFO
Oud papier:
17-08 Tongeren,Nergena, Luissel e.o.
17-08 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
18-08 Selissen en Selissenwal buitenroute; o.a. Dianabos, Vendelhof, gedeelte Munsel en Molenwijkseweg
18-08 Den Berg

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.
LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 911
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Foto: Ad Kruysen

Vroege foto in de Kampina.

Foto: Brigit Steer

Van onze plaatselijke verslaggever!

SY Blue Spirit is onderweg van de Marquises eilanden richting Tuamotus archipel. Doel zijn de eilanden Kauehi en Fakarava, zo'n 5 dagen varen. De eerste dag is erg rommelig maar daarna is het heerlijk zeilen en razend snel komen de eilanden naderbij. De laatste dag breekt aan en we tellen de uren af, dan klinkt er een bericht via de marifoon. Een Frans reddingsvliegtuig zoekt contact met een zeilboot, we proberen het te volgen, maar de verbinding valt af en toe weg, dus we hebben geen totaalbeeld. Ik meen de naam Cinderella gehoord te hebben, een zeilboot die we kennen! Na enige tijd blijkt dat te kloppen en nu zijn we toch wel nieuwsgierig wat er is gebeurd. Cinderella heeft ons iridium e-mailadres, dus hopelijk hebben ze een berichtje gestuurd. Inderdaad, de verstaging van hun mast is gebroken en daardoor kunnen ze geen zeil meer hijsen. Een groot probleem voor ze, want zij hebben een kleine electro motor die maar beperkt gebruikt kan worden!

Via Tahiti Rescue werd het reddingsvliegtuig uitgestuurd om te kijken hoe er geholpen kan worden, ondertussen drijft SY Cinderella in afwachting van hulp... via de marifoon wordt SY Blue Spirit opgeroepen: Kunnen we helpen? We zijn in de buurt! Nou ja, 15 mijl terug varen en het wordt donker... hoe gaan we dat aanpakken? Maar natuurlijk gaan we helpen, stel dat het je zelf overkomt, dan ben je ook blij met alle hulp! René maakt, terwijl we terug varen, alvast een sleeplijn klaar, ook dat wordt nog een uitdaging, hoe krijgen we de lijn in het donker overgegooid? Maar alles lukt en om 18.45 uur lokale tijd melden we Tahiti Rescue dat we SY Cinderella op sleep hebben en richting Fakarava varen, bijna 100 mijl... zeilvrienden in de buurt leven mee en bieden ook hulp aan, eerst maar eens op Fakarava komen denken René en ik! Het reddingsvliegtuig blijft nog even in de buurt maar moet dan terug naar de basis, via de telefoon blijven ze bereikbaar en bij problemen komen ze gelijk terug, wordt ons verteld. Er wordt ons succes gewenst en als we in Tahiti zijn moeten we zeker langskomen...

Nu varen we dus met een snelheid van 4 knopen gemiddeld richting Fakarava, hopelijk kan er support geregeld worden als we ter plekke aankomen in het donker om de pas door te varen, maar daar gaan we morgen mee verder. Ondertussen is het plan gewijzigd en varen we naar Kauehi, hier kunnen we de pas bij daglicht binnenvaren en er liggen zeilboten die we kennen. De nacht was onrustig, hoge golven en wind soms wel 30 knopen! Tot nu toe gaat alles prima, zojuist hebben we een situatierapport gestuurd naar Tahiti Rescue, ook zij zijn tevreden. Bevriende zeilers staan klaar in Kauehi dus met vertrouwen gaan we nu de laatste 25 mijl in.

En dan moet je nog 2 mijl en staat er zo veel stroming, golven en wind dat de motor van Blue Spirit het niet meer aan kan... gelukkig is SY Skabenga snel ter plaatse en wordt de sleeplijn overgezet naar een grotere catamaran met meer motor power! Blue Spirit vaart op eigen kracht door de pas en we zien een grote lagoon met allemaal eilandjes voor ons uit, we zijn aangekomen in de Tuamotus archipel. Vanavond worden we heerlijk verwend door vrienden met hapjes en drankjes en zullen de spannende verhalen en tranen loskomen! De volgende dag realiseren we ons weer eens hoeveel geluk je soms kunt en moet hebben. We kunnen weer een avontuur toevoegen aan ons verhaal... nu genieten we van deze prachtige eilanden, stipjes in de Pacific!


Inschrijvingen Liempdse Durpskwis start op 1 september

Foto: Jolanda Tiebosch

Liempde - De Liempdse Durpskwis zal op vrijdag 2 december voor de vijfde keer plaatsvinden. De quiz ontstond in 2013 uit de Buurtkwis en is een initiatief van buurtvereniging Klein Hoekje Nieuwe Wijk. De kwis start op 2 november om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Al snel daarna, rond 00.30 uur, vindt de prijsuitreiking plaats bij het Wapen van Liempde.

Inschrijven voor de Durpskwis 2018 kan vanaf zaterdag 1 september 0.00 uur op durpskwisliemt@gmail.com, onder vermelding van de naam van het team, een contactpersoon, een mobiel telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon waarop die tijdens de avond bereikbaar is. Inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team en dient op de avond zelf contact betaald te worden tijdens het ophalen van de vragen.

Inschrijvingen die vóór 1 september binnen komen zullen niet gehonoreerd worden. Meer info en spelregels zijn te vinden op www.facebook.com/durpskwis.liemt.


Selissenwal Beweegt moet wijk in beweging krijgen
Doel gekleurde 'Magere Josjes' onthuld

De gekleurde 'Magere Josjes' werden in mei geplaatst. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Het samenwerkingsproject 'Selissenwal Beweegt' gaat de komende week van start. In het project slaan Platform Selissen, de Prinses Amaliaschool, Buurtsport Boxtel, GGD en Jongerenwerk R-Newt de handen ineen om gedurende een week iedere dag een beweegactiviteit voor jong en oud aan te bieden.

Gekleurde palen in de wijk, stoeptegels met pijltjes erop, de eerste week van het nieuwe schooljaar wordt als het aan de initiatiefnemers ligt met iedereen sportief, feestelijk en vrolijk begonnen.

Met alle beweeginitiatieven in de wijk wordt ook eindelijk onthuld waarom de gekleurde palen en tegels in de wijk zijn aangelegd. Er zijn 'ommetjes', er ligt een kwiek beweegroute, en er is een jeu de boules baantje. Ook zijn verschillende beweegclubjes in de wijk tot stand gekomen. En de palen, door sommigen al 'Magere Josjes' gedoopt, die halverwege mei her en der in de wijk werden geplaatst? Die zijn er om een veilige route door de wijk aan te geven.

De verschillende ommetjes zijn ook digitaal te bekijken op de website van het wijkplatform: http://selissenwal.nl.


Bridge

Bridgeclub Revanche, uitslagen 17 juli
A-Lijn: 1 M. Kleiss & H. Bos 73,44% 2 S. Tempels & H. Schalkwijk 59,90% 3 L. den Dekker & H. van de Wetering 55,21% B-Lijn: 1 C. & J. Kerssens 63,00% 2 M. Jessurun & M. van Weert 60,25% 3 L. & R. Verstijnen 55,22%Uitslagen 24 juli
A-Lijn:1 R. van den Aker & M. den Ouden 64,38% 2 R. Dankers & F. Sedee 61,88% 3 A. Wouters & H. Schilder 58,3% B-Lijn: 1 A. van Erp & T. van Leusden 56,25% 2 A. Wouters & T. Daams 55,21% 3 S. van Thiel-de Vries & C. Kerssens 54,17%Uitslagen 31 juli
A-Lijn: 1 S. Tempels & H. Schalkwijk 59,38% 2 L. & R. Verstijnen 57,81% 3 A. Veraa & T. Heesakkers 55,73% B-Lijn: 1 H. van Esch & P. van de Ven 66,67% 2 T. van der Leek & K. de Waal 55,73% 3 A. Schalkx & H. van der Krabben 53,13%Uitslagen 7 augustus
A-Lijn: 1 R. van der Laar & P. Raaijmakers 63,02% 2 J. van de Laar & G. van Oirschot 56,25% 3 L. den Dekker & H. van de Wetering 54,69% B-Lijn: 1 G. & A. van Lier 66,67% 2 C. Pastoor & A.van de Ven 60,42% 3 M. & J. Denteneer 58,33%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 19 juli
A-Lijn: 1 F. van Roy-van de Meerendonk & Jean 56,58% 2 H. van Esch & R. Traa-Vertogen 53,92% (3) C. de Jong & R. vd Laar 52,58% (3) R. Prinsen & E. vd Westelaken 52,58% B-Lijn: 1 W. & J. Kuijpers 65,10% 2 W. Strik & H. Verdonk 57,81% 3 M. & W. van Schaijk 54,69%Uitslagen 26 juli
A-Lijn:1 R. Prinsen & E. vd Westelaken 72,75% 2 L. & J. Vermulst 61,33% 3 P. Raaijmakers & F. vd Schans 57,33% B-Lijn: 1 W. Strik & H. Verdonk 59,03% 2 M. van Overbeek & C. van Heeswijk 57,50% (3) T. vd. Leek & T. vd. Zanden 56,25% (3) G. van Wijlick & B. vd Vleuten 56,25%
Uitslagen 2 augustus
A-Lijn: 1 .P. Raaijmakers & F. vd Schans 57,81% 2 J. vd Biggelaar & J. Koppen 57,29% 3 R.Prinsen & E. vd Westelaken 55,00% B-Lijn: 1 R. van Dijk & A. van Hastenberg 61,46% 2 H. Verdonk & J. Smulders 57,81% 3 D. van Erp & R. vd Heijden 57,29%
Uitslagen 9 augustus
A-Lijn: 1 G. & L. vd Meerendonk 63,33% 2 J.vd Laar & G. van Oirschot 60,83% 3 M. Nieman & R. van Heeswijk 58,75% B-Lijn: 1 R. van Dijk & A. van Hastenberg 66,25% 2 C. & R. van der Heijden 55,42% 3 E. de Jong & I. Smits 55,00%

Bridgeclub Boxtel,uitslagen 31 juli
1. P. Raaijmakers & F. van de Schans 62,50% 2 A. & A. Wouters 57,81% 3 I. & H. Peeters 55,21%
Uitslagen 7 augustus
A-Lijn: 1 T. Hoppenbrouwers & T. van Bragt 58,33% 2 N. Knijnenburg & T. van de Sande 56,94% 3 A. & A. Wouters 56,67%
Uitslagen 9 augustus
A-Lijn: 1 M. Klaassen & A. van der Sangen 78,27% 2 J. van Doremalen & F. van Roy 61,31% 3 J. Peerlings & R. van Stuivenberg 61,01%

Je de Boules

JBV De Walnoot, uitslagen 13 augustus
1. M. Lijten 2. R.van Breugel 2. J. Schellekens 3. G. van de Plas 4. J. van der Heijden 5. H. van der Aa 6. E. Jansen

Postduiven

PV De Luchtpost, uitslagen Chateauroux 21 juli, 92 duiven
F. Kapteijns 1-5-7
Combinatie Noni 3-4-5-10-13
F. van Laarhoven 8
Combinatie Pennings- Huiskes 9-11
C. Willems 12-14
A. Blummel 15

Quievrain 21 juli, 64 duiven
A. Blummel 1-5-6-8-11-13
Combinatie Pennings- Huiskes 2-4-10
F. van Laarhoven 7-14-15
M. & N. Verbeek 9
Th. van de Langenberg12

Quievrain 21 juli, 166 duiven
B.van de Brand 1-3-6-7-8-9
Combinatie Pennings-Huiskes 2-11-12-13
R. van de Langenberg 4-10-14-15
A. Blummel 5


Open Toernooi Merletten van start Recordaantal deelnemers strijden om tennistitels

De medaillewinnaars van het Open Toernooi Merletten 2016. (Foto: Yvonne Reijnders) Foto: Yvonne Reijnders

Boxtel - Tennisvereniging LTV De Merletten houdt van 17 tot en met 26 augustus het jaarlijkse open toernooi. Ruim vierhonderd deelnemers, waaronder enkele regionale topspelers, strijden tien dagen lang in meer dan dertig categorieën om de eindzege.

Deze editie staat het TV-thema centraal tijdens de toernooiweek. Toernooileider Casper von Harenberg kijkt uit naar de nieuwe editie: "LTV De Merletten wordt deze week omgetoverd tot RTL-TV De Merletten. Zo hebben we onze eigen TV-studio, een livestream vanaf ons centercourt en is ons paviljoen omgetoverd tot TV-kantine."

Op vrijdagavond 24 augustus is er een speciale cocktailavond met hapjes, verzorgd door Brasserie CIS. De wedstrijden worden in de avonden gespeeld vanaf 17.00 uur en in de weekenden vanaf 9.00 uur.

Open dag beugelclub De Klöskes

Liempde - Beugelclub De Klöskes houdt aanstaande vrijdag 17 augustus een open dag. Tijdens de dag kan kennis worden gemaakt met de beugelsport in de accommodatie aan de Oude Dijk 21. Vanaf 20.00 uur zijn de deuren geopend. De avond is gratis toegankelijk. Meer informatie over De Klöskes is te vinden op liempdebeugelen.nl.

Bettine Vriesekoop brengt Boxtel in beweging

Boxtel - Oud-Europees kampioene tafeltennis Bettine Vriesekoop geeft op woensdagochtend 3 oktober een sportieve lezing in de zaal van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo. De lezing, plus de eerste drie maanden lidmaatschap van de vereniging is gratis toegankelijk voor 50-plussers.

De lezing behandelt het belang van bewegen voor 50-plussers, het verblijf van Vriesekoop in China, en haar sportcarrière. Daarna zal de kampioene met de geïnteresseerden de sportzaal van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo in gaan om met bal en batje aan de slag te gaan. De avond is zowel toegankelijk voor ervaren tafeltennissers als mensen die nog nooit een batje hebben aangeraakt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden per e-mail bij uschi@taverbo.nl of telefonisch via: 06-37083239.

Wisselvallig weer deert Regiomix JBV De Walnoot niet

Boxtel - Hoewel de zon maandag regelmatig plaats moest maken voor een regenbui, werden de jeu de bouleswedstrijden bij JBV De Walnoot overwegend gespeeld op de dertig prachtig gesitueerde buitenbanen van de club. Onder toeziend oog van diverse geïnteresseerden gooiden 42 deelnemers een balletje mee.

De vrijwilligers van de vereniging, onder wie Gerard van Esch en Thom Brocken verzorgden de bardienst. De wedstrijdleiding was deze week in handen van Hans van Dinther. De eerste prijs ging naar Michel Lijten. Ria van Breugel en Joop Schellekens werden tweede en Gerhard van de Plas derde. De vierde plaats was voor Jo van der Heijden, de vijfde voor Han van der Aa en Eric Jansen werd zesde.

Elke maandagmiddag vanaf 13.00 uur zijn jeu de boulesliefhebbers welkom bij JBV De Walnoot aan de Selissenwal 25, 5282 SJ in Boxtel om mee te doen een dit toernooi. Elke vóór 13.30 uur aangemelde aanwezige kan deelnemen aan deze wedstrijden voor iedereen uit de regio Boxtel, van Tilburg, Den Bosch tot en met Eindhoven. Ook publiek is van harte welkom.

Kijk voor aanvullende informatie over Jeu de boulesvereniging De Walnoot op www.jbvdewalnoot.nl.

18 / 18

16 augustus -14 september

Expositie Mieke Tak 'Landschap'
JBZ, Liduinahof 35, Boxtel

16 augustus - september

Rondje Boxtel per kano za & zon (doordeweeks op afspraak)
10.00 uur, De Pagaai, De Voetboog 7, Boxtel

16 augustus -23 september

Expositie patchwork en Quiltwerk
MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

16-17 augustus

Kindervakantieweek
Brede School De Wilgenbroek, Boxtel
Gemeenschapshuis De Orion, Lennisheuvel 56, Lennisheuvel
Terrein Oude Dijk/Sportlaan, Liempde

Donderdag 16 augustus

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Hobbycentrum; workshop Werken met hout in de Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; workshop yoga in de HCB-Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; dagworkshop glaskunst in de HCB-Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; workshop Textiel in de HCB-Zomerclub
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Inloopavond Heemkamer
18.30 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Cultuurhistorische zomerrondleiding; Kloosterroute
19.00 uur, VVV, Markt 36, Boxtel

Kienen Aquavaria
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

17-22 augustus

Kermis
Markt & Breukelsestraat, Boxtel

Vrijdag 17 augustus

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV, Markt 36, Boxtel

Hobbycentruml zing je mee? in de HCB-Zomerclub
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Plug & Play
19.30 uur, , Jongerencentrum B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Open Dag Beugelclub De Klöskes
20.00 uur, Oude Dijk 21, Liempde

Zaterdag 18 augustus

Klumpkesbridgedrive
10.00 uur, Diverse Horeca, Liempde

Huiskamer; rikken, hobby, jokeren
14.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Zondag 19 augustus

Wandelexcursie 'Ontdek verborgen plekjes van Liempde'
10.00 uur, D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4, Liempde

Boxtelse 'Ierse sessie'
13.30 uur, Bed and Breakfast In den Boogert, Oude Boomgaard 3, Boxtel

Kienavond CV De Natneuzen
20.00 uur, Fellenoord 6, Boxtel

Maandag 20 augustus

Kaartmiddag van de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Dinsdag 21 augustus

Hobbycentrum; workshop Tai Chi in de HCB-Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; workshop werken met hout in de Zomerclub
10.00 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; breicafé in de HCB-Zomerclub
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Jeu de Boule Liempde, doe je mee?
19.00 uur, Gilde Sint Antonius Abt, Oude Dijk 121, Liempde

Open bridgedrives bij Revanche
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vuurwerk Boxtelse kermis
22.30 uur, Vijver, Dr. van Helvoortstraat, Boxtel

Woensdag 22 augustus

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Cultuurhistorische zomerrondleiding: Park Molenwijk
19.00 uur, Restaurant Molenwijk, Molenwijk 2, Boxtel

Donderdag 23 augustus

Hobbycentrum; Workshop Beweegtuin in de HCB-Zomerclub
10.00 uur Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; Workshop Werken met hout in de Zomerclub
10.00 uur Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; Dagworkshop Schilderen in de HCB-Zomerclub
10.00 uur Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; Workshop Textiel in de HCB-Zomerclub
13.30 uur Baroniestraat 105, Boxtel

Hobbycentrum; Wandelen in de HCB-Zomerclub
14.00 uur Baroniestraat 105, Boxtel

Inloopavond Heemkamer
18.30 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Cultuurhistorische zomerrondleiding; Binnendommeltjestocht
19.00 uur, VVV, Markt 36, Boxtel

Kienen Aquavaria
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 24 augustus

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel


Foto: Liek Vogels-Schellen

Danny Vogels -18-

Dhr of mevr. Hulsberg

Dianne van Giersbergen