DeMooiBoxtelKrant

8 juni 2016

DeMooiBoxtelKrant 8 juni 2016


Shadé van Oorschot Nederlands Kampioen turnen op het hoogste niveau

Boxtel - Afgelopen weekend hield Shadé van Oorschot het hoofd koel en liet alle sterke tegenstanders van de grote turnscholen achter zich. Het Boxtelse talent mag zich Nederlands Kampioen Allround 2016 noemen.

Het was een historisch weekend voor GV Tabitta. Afgelopen jaren gingen er bij de jongste leeftijdscategorieën op het hoogste niveau al Nederlandse titels naar Tabittaleden. Bij de leeftijd Jeugd Nationaal 1 imponeerde de club al eens met toesteltitels. En dan heeft de club nu dus een Nederlands Kampioen allround jeugd op het hoogste niveau in huis. Een unieke prestatie van Shadé om als lid van een relatief kleine vereniging zonder trainingszaal met vaste opstelling landelijk zo te scoren.

Naast 18,5 uur per week samen trainen, samen logeren vanwege reisafstanden naar hun trainingen in Boxtel, stonden vriendinnen Shadé van Oorschot en Donna van Wijgerden samen in de finale jeugd N1. Gedurende de wedstrijd was er al blijdschap. Donna's persoonlijke doel was een gelukte brug en balkoefening. Dat laatste is een hele opgave, omdat de balkoefening op dit niveau vol zit met veel risicovolle elementen. Het lukte Donna haar doelen te behalen en ze verdiende de tweede score op balk. In de einduitslag allround is een achtste plaats in dit niveau een geweldige prestatie voor het Zaltbommelse talent dat al twee jaar in Boxtel traint.

Bij Shadé was het vooraf al duidelijk dat ze één van de kanshebbers op een podiumplek was. De wedstrijd startte met een persoonlijk puntenrecord (eerste score) op de brug. Vervolgens een ietwat onzekere balkoefening waarbij het wel lukte om staande te blijven (vierde score). Op vloer volgde een overtuigende oefening en monsterscore (eerste score). Na drie toestellen stond Shadé bovenaan en moest ze na een prima sprong lang wachten, maar ze bleek deze wedstrijd onverslaanbaar te zijn en veroverde de nationale kampioenstitel op het hoogste niveau.

Lees verder op pagina 13.

45e Avondvierdaagse Boxtel van start

Foto: Sandra Janssen

Boxtel - Honderden kinderen verzamelden dinsdagavond bij het Jacob-Roelandslyceum voor de aftrap van de Avondvierdaagse. In een bonte stoet, want vaak gekleed in de kleuren van hun school, begonnen zij vol enthousiasme samen met hun ouders, grootouders of andere wandelmaatjes aan hun wandeling van tien of vijf kilometer.

Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Foto: Sandra Janssen
Shade van Oorschot Foto: Sandra Janssen
Shadé van Oorschot Foto: Sandra Janssen
Foto: Mark van der Pol

Voor de 45e keer vindt dit jaarlijkse fenomeen, georganiseerd door WSV De Keistampers, plaats in Boxtel. Vandaag vertrekken de wandelaars vanaf De Walnoot, donderdag gaan zij van start vanaf De Orion in Lennisheuvel en vrijdag lopen zij weer vanaf het Jacob-Roelandslyceum om te eindigen op de Markt waar zij hun welverdiende medaille in ontvangst mogen nemen. Ook zal hier de school bekend gemaakt worden die dit jaar gewonnen heeft door met de meeste leerlingen deel te nemen. Als dat de Sint-Petrusschool is, is dat voor het derde jaar op rij en mogen zij de wisselbeker houden.

Najaarsprogramma Volksuniversiteit biedt 237 activiteiten

Den Bosch - Dit najaar heeft de Volksuniversiteit 237 verschillende cursussen, workshops, lezingen en excursies geprogrammeerd. In het nieuwe cursusjaar gaan vele interessante cursussen van start, zoals vijftien taalcursussen. Daaronder zitten onder andere Spaans, Italiaans, Engels en Frans maar ook exotische talen zoals Indonesisch. Geheel nieuw dit jaar is de cursus Oudgrieks. Samen met Latijn is Oudgrieks een dode taal maar voor veel mensen nog steeds erg boeiend.

Volksuniversiteit 's-Hertogenbosch is gespecialiseerd op het gebied van taalcursussen. En die worden niet alleen voor Nederlandstaligen aangeboden. Ook voor anderstaligen organiseert de Volksuniversiteit cursussen Nederlands op diverse niveaus. Ook organiseert de Volksuniversiteit cursussen, workshops en lezingen op het gebied van onder andere (Kunst)geschiedenis, Filosofie, Fotografie, Persoonlijke ontwikkeling, Creativiteit, Ontspanning en Wijnkennis.

Het volledige najaarsprogramma van de Volksuniversiteit is beschikbaar op www.volksuniversiteitdenbosch.nl. De Volksuniversiteit biedt een compleet programma waar iedereen een passende cursus kan vinden. De programmabrochure is gratis af te halen bij de Bibliotheek, het VVV kantoor, Perron 3, Boekhandel Adr. Heinen, diverse gemeenschapshuizen en bij de Volksuniversiteit, Havensingel 24, in Den Bosch. De Volksuniversiteit is ook telefonisch bereikbaar op: 073-6141120.

Tot en met 11 september is er een speciale actie in samenwerking met het Brabants Muziektheater. Inschrijvingen voor cursussen die worden betaald met iDeal maken kans op twee gratis vrijkaarten voor 'Titanic de Musical' in het Theater aan de Parade.

Laatste aflevering van het seizoen Dommel Sportland

Boxtel - In de laatste uitzending van dit sportseizoen is er bij Dommel Sportland aandacht voor twee sporten: de 24-uurs spinning marathon voor twee goede doelen in café het Geveltje en een reportage over de minder bekende sport Bootcamp.

Voor de achtste keer deden zestig sportievelingen mee aan de spinning marathon bij Het Geveltje. Zij haalden een fiks bedrag op voor het Ronald Mc Donaldhuis in Veldhoven en voor de kinderen van de voedselbank.
En dan Bootcamp. Enkele keren per week zijn sporters van jong tot oud te vinden in park Molenwijk. Spieroefeningen op allerlei manieren, maar ook goed voor de algehele conditie. Maar ook voor afvallen is het een uitstekende gelegenheid. Dommel Sportland laat verschillende oefeningen in een mooie omgeving zien met interviews van de coaches en verschillende deelnemers.

De uitzending is te zien op Ziggo 47 Omroep Dommelland vanaf donderdag 9 juni om 21.00 uur.

Nieuw artikel

KBO-activiteiten

Donderdag 9 juni Dagtocht Minicruise naar Zeeland Vertrek: 08.30
                 Handwerken in De Orion 13.30
                 Bridgen in De Walnoot 13.30
Vrijdag 10 juni        Rikken en jokeren in De Rots         13.30
Maandag 13 juni        Koersballen in De Orion        14.30
Dinsdag 14 juni        Wandelen met gids,vertrek bij het station in 's-Hertogenbosch        10.30
                 Biljarten in De Walnoot        13.30
                 Hobbymiddag in De Kinderboerderij        13.30
Wonesdg 15 juni Speksteen bewerken

Elke dinsdagmiddag fietsen, vertrek om 13.00 uur vanaf het Breukelsplein.
Elke woensdagavond fietsen, vertrek om 19.00 uur vanaf de Angelaschool.

Tropische sferen tijdens het concours hippique in Boxtel

Foto: Crebas Fotografie

Boxtel - Afgelopen weekend werd in Boxtel de derde selectiewedstrijd gereden voor de kwalificaties voor de Brabantse kampioenschappen. In totaal kwamen er z'n vijfhonderd deelnemers uit heel Brabant aan de start verspreid over twee zonovergoten dagen.

Op zaterdag kon menig paardenliefhebber zijn hart ophalen aan de veelzijdigheid van de ponycombinaties tijdens het springen en de dressuur. De sfeer zat er meteen goed in, het weer, de gesmeerde organisatie, een hapje en een drankje zorgden voor vele blije gezichten. Er kwamen natuurlijk ook diverse Boxtelse ponycombinaties aan de start en sommigen van hen konden ook het eremetaal in ontvangst nemen.

Foto: Elke Hoogenboom

Bij de allerkleinsten in de klasse B-L1 en B-L2 verschenen Iris van Olphen met haar pony Bleske en Eline de Bont met Misty in de ring. Beiden wisten hun pony's met veel plezier en concentratie rond te sturen, maar dat was helaas niet genoeg om in de prijzen te vallen. Lieke Tinnenbroek kwam uit in de klasse C-B met haar pony Nando en reed een keurige score. Ook Lieke van Zon kwam uit in deze klasse en maakte heel stoer haar debuut met haar nieuwe pony Nero. Suus van den Nieuwenhof verscheen in de klasse D-B in de ring met haar nieuwe troef InterUnique Mastro's Newman. Het duo begon sterk maar de nog onervaren Newman had gedurende de proef wat moeite om geconcentreerd te blijven in deze grote entourage. Kim van de Sande reed met haar Tetu HS in de klasse D/E-M1 een keurige proef maar moest nipt het eremetaal aan haar voorbij laten gaan. Het duo was goed voor een mooie vierde plaats met 62,83%.

Lieke de Bresser wist met haar opvallende verschijning Holm's gentleman echter wel te gaan voor een podiumplaats en pakte de vierde plaats in de klasse D/E-B met 67,83%. In de Klasse D-M2 wist Carlijn van Oerle met Leuns Veld's Walter de tweede prijs in de wacht te slepen met 66,66%.
Springamazone Ise Roosendaal sprong in de klasse D/E-M met haar pony Uvanti, een foutloze ronde en wist uiteindelijk met de snelste tijd van 48,28 sec en vier strafpunten in de barrage de tweede prijs op te eisen.

Zondag was het de beurt aan de paarden. Opnieuw waren de weergoden positief gestemd en als snel was het een levendige bedoeling om en nabij het strodorp. Ponyclub-instructrice Anky van der Heijden verscheen met twee paarden in de dressuurring. In de klasse ZZL wist zij met Reckless een fraaie en foutloze proef neer te zetten, wat werd beloond met een eerste plaats met 68,21%. In de klasse Z1 reed zij met Darina ook een zeer gedegen proef.
Elke Hoogenboom verscheen met haar jonge paard Happy HS, zowel tijdens het springen als met de dressuur aan de start. Dat zij haar paard piekfijn voor elkaar heeft bleek uit de score, het duo was goed voor de eerste plaats met 69,75%.

Live in Liempde biedt gevarieerd programma in de zon

Foto: Mari van der Velden

Liempde - Zo'n 200 enthousiaste deelnemers gingen zondagmiddag, verdeeld over vier groepen, op pad in Liempde om zich daar muzikaal te laten verrassen tijdens het jaarlijkse culturele evenement Live in Liempde.

Begeleid door een lokale gids die diverse lokale wetenswaardigheden wist te delen met de groep, werd via mooie routes steeds een nieuwe locatie bezocht. Bij vier Liempdenaren thuis werden de deelnemers verrast met een diversiteit aan culturele optredens.

Zo was er het toneelstuk 'kortsluiting' met een actueel onderwerp. Kortsluiting gaat over wat er kan gebeuren als robots gevoel gaan ontwikkelen. Met sterk spel door de twee acteurs werden mogelijke consequenties goed verbeeld aan de bezoekers.

Foto: Mari van der Velden
Foto: Mari van der Velden
Foto: Mari van der Velden

Even verderop, in een schaduwrijke achtertuin nam de Amerikaanse Shawn Mayer iedereen mee met haar ervaringen van diverse 'break ups'. Zichzelf begeleidend met mooi akoestisch gitaarspel bracht ze met passie en emotie haar zelf geschreven nummers.

In een loods een paar straten verderop, normaal in gebruik door een bouwbedrijf, was zelfs een compleet podium opgebouwd waar Fanfare Sint Cecilia uit Liempde op te vinden was. De fanfare stond onder strakke begeleiding van het zangduo Lisa van Nunen en Fons van Heesch. Zij brachten met verve enkele klassiekers uit de muziekgeschiedenis.

Via onder andere een bezoek aan het Prinsenbos aan de Heuvelstraat werden in de volgende achtertuin de lachspieren van eenieder op de proef gesteld. Humordenaar Andy Marcelissen gaf een geheel eigen invulling aan een vertaling van een succesnummer van een van Nederlands meest succesvolle zangers: Frank Boeijen. Met grappen en woordspelingen liet hij de mensen de warme zon snel vergeten. Het merendeel van de deelnemers sloot na afloop van de rondgang door Liempde aan bij de afsluitende bijeenkomst in 't Hof van Liempde. Onder genot van een speciaal voor de gelegenheid samengesteld driegangenmenu werd de zonnige middag nog volop geëvalueerd.


Derde Open Boxtelse Quizronde weer groot succes

Boxtel - Welke twee Amerikaanse staten beginnen met de letter K? Wat is er zo bijzonder aan het neteldier Turritopsis nutricula? Zaterdag kregen de deelnemers aan de derde editie van de Open Boxtelse Quizronde van The Brain weer vele uiteenlopend vragen voorgeschoteld. 33 teams met namen als K'wisniks, Witte gij't, Jezus Quistus en Koffie Tobruk trokken van café naar café waar zij onder het genot van een drankje hun hersenen konden laten kraken.

De enthousiaste quizers speelden vier rondes van dertig vragen en tien trivia-vragen bij de deelnemende cafés Becoloth, En Garde!, De Kerk, 't Hart van Boxtel en Le Temps Perdu. Net zoals vorig jaar ging het team Korsakov Lite uit Utrecht er met de overwinning vandoor. Het Schijndelse Victory Boogie Woogie werd met drie punten achterstand tweede. De Slow Down Brothers uit Eindhoven werd derde en Verrek het is kaas uit Den Bosch vierde. No Brain No Gain eindigde als beste Boxtelse ploeg op de vijfde plaats.

Wil je meer weten over de quizen van The Brain, kijk dan op www.thebrain.nl.

Kijk voor meer foto's op www.mooiboxtel.nl.

Ons Doelstraat

Foto: Monique Fick

Tussen Baroniestraat en Breukelsestraat

Het eerste initiatief in Boxtel op het gebied van de coöperatieve woningbouw wordt genomen in 1907. In dat jaar wordt de ´Stichting Boxtels Belang´ opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel ´uitsluitend werkzaam te zijn in het belang van de huisvesting´.
De stichting krijgt geen medewerking van de gemeente en haar plannen gaan in de ijskast.

De oudste actieve woningbouwvereniging in Boxtel is de Neutrale Coöperatieve Bouwvereniging 'Ons Doel'. Deze wordt in 1911 opgericht en haar leden zijn uitsluitend spoorwegmensen. Voorzitter is Nicolaas Dekker, vader van de bekende Boxtelaar Klaas Dekker. Hij is machinist bij de Nederlandse Spoorwegen en woont in de Ons Doelstraat op nummer 6. Men begint in 1912 met de bouw van 18 woningen. Er worden onder andere woningen gebouwd in de Van Salmstraat, direct achter het station. 'Ons Doel' heeft daarna geen woningen meer bijgebouwd. Haar naam wordt niet meer vermeld in de verslagen over de volkshuisvesting. In de raadsnotulen van 26 september 1919 wordt 'Ons Doel' nog wel een keer aangehaald. De Vereniging wordt in 1936 opgeheven. De naam 'Ons Doelstraat' herinnert nog aan de oudste bouwvereniging van Boxtel. Er is ook nog sprake van een woningbouwvereniging met de naam 'Goed Wonen', die in 1924 zou zijn opgeheven. De voorzitter en de secretaris zijn beiden spoorwegmensen.

In 1917 besluit de gemeente wegens het permanente grote gebrek aan arbeiderswoningen zelf huizen te bouwen, omdat: ".. initiatieven van particulieren en instellingen, uitsluitend in het belang van de verbetering van de volkshuisvesting werkzaam, niet kunnen worden verwacht". Aan dit besluit gaat een hele discussie vooraf. De gemeenteraad is het er over eens dat er grote woningschaarste heerst en dat er gebouwd moet worden. Men is het niet eens over het antwoord op de vraag wie er moet bouwen. Enkele raadsleden zijn voor bouw van huizen door de gemeente, anderen zien hier een taak weggelegd voor woningbouwverenigingen. Uiteindelijk wordt in de raadsvergadering van 29 januari 1917 met zeven tegen drie stemmen besloten, om van gemeentewege te gaan bouwen. Raadslid Van Susante, zelf voorstander van bouw door verenigingen, drukt de consequentie van dit besluit plastisch uit: "… de bouwverenigingen kunnen voorlopig wel thuis blijven ". Men besluit in dezelfde vergadering de plannen van Boxtels Belang uit 1907 over te nemen. Boxtels Belang wordt daarna opgeheven. Dit betekende geenszins, dat de woningbouw nu krachtdadig wordt aangepakt. Het duurt meer dan een jaar voordat de gemeente besluit daadwerkelijk te gaan bouwen.

Bron: Onderdak in Boxtel, 75 jaar bouwvereniging St. Joseph

Christ van Eekelen, Heemkunde Boxtel

Inloopmiddag Fysio-team Liempde

Liempde - Op vrijdag 10 juni is er een inloopmiddag op de nieuwe locatie van Fysio-team aan de Nieuwstraat in Liempde. De middag begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Alle zes de fysiotherapeuten die er werkzaam zijn zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over hun werkzaamheden.

De Groene Draad leidt Boxtelaren langs eetbare siertuinen

Boxtel - Eetbaar Boxtel houdt op zondag 12 juni de derde editie van het natuurevenement 'De Groene Draad'. Geïnteresseerden kunnen dan per fiets of wandelend tien mooie, eetbare siertuinen bezoeken.

Tussen 11.00 en 16.00 uur staan de bezitters of initiatiefnemers van deze tuinen klaar om met veel enthousiasme te vertellen over hun groene projecten. De deelnemende projecten variëren van Herenboeren Wilhelminapark, een boomgaard met oude fruitrassen, buurtmoestuinen tot andere mooie, eetbare siertuinen.

Eetbaar Boxtel organiseert allerlei activiteiten om mensen meer bewust te maken en in contact te brengen met gezond, lekker en duurzaam voedsel uit eigen regio. Afgelopen jaar hebben ze een aantal projecten georganiseerd zoals de buurt-plant-dagen waarbij er op diversen plaatsen eetbare struiken geplant werden door bewoners in de wijk. De eerste foodwalk in Brabant is in Boxtel gerealiseerd en in navolging daarvan zijn meer buurtmoestuinen aangelegd.

Kijk op de site www.eetbaarboxtel.nl voor meer informatie.

Verzamelaarsruilbeurs bij De Walnoot

Boxtel - De Vereniging van Boxtelse Verzamelaars (VBV) organiseert aanstaande zondag,12 juni haar verzamelaarsruilbeurs bij Gemeenschapshuis De Walnoot.

Op de beurs kan weer volop geruild worden, er is van alles te vinden zoals bidprentjes,munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten, theezakjes, voetbalplaatjes, winkelwagenmuntjes en nog veel meer.
Op iedere beurs wordt aandacht besteed aan een speciaal thema. Voor zondag 12 juni is dit singles en lp's.

De beurs is van 10.00 tot 13.00 uur in het Reginahof 1, 5282 GC in Boxtel, telefoonnummer 0411-673485. Bij gebruik van navigatie moet je Reginahof 1 STO 1 ingeven.

Entree voor volwassenen bedraagt 1 euro, kinderen betalen 25 eurocent. Kijk ook eens op www.vbvboxtel.nl.

Mijn Muziekmoment voor mantelzorgers

Boxtel - Donderdag 30 juni vindt hèt muziekmoment voor alle mantelzorgers uit Boxtel plaats bij Podium Boxtel. Hierbij kunnen zij genieten van een aantrekkelijk avondvullend programma in een ontspannen sfeer. En andere mantelzorgers ontmoeten.

Voor de pauze zijn er optredens van Klammsteiger en Popkoor Jukebox. Na de pauze genieten de mantelzorgers van het enthousiasmerende optreden van Buchestelle met muziek vol herkenning en nostalgie.

De avond begint om 19.30 uur, om 18.45 uur gaat de zaal open. Gratis kaarten zijn tot 27 juni te bestellen bij ContourdeTwern via 0411-655899 of anneliesbolkestein@contourdetwern.nl. De kaarten liggen op 30 juni klaar bij Podium Boxtel.

Melvin (8) maakt knuffels voor kinderen in Nepal

Melvin met de twee prototypes en Ezel Foto: Soulmates Images

Esch - Beelden uit Nepal, een jaar na de aardbeving, raakten Melvin Erkemeij (8) uit Esch diep. Begin april besloot hij een knuffel te ontwerpen, om troost te bieden aan kinderen in rampgebieden. Ondertussen is de knuffel onder het label 'Peace by Melvin' in productie genomen. In oktober reist Melvin met zijn ouders naar Nepal om de knuffels persoonlijk aan de kinderen te geven.

Melvins grootste angst is dat hij zijn geboorteknuffel Ezel - zijn grote steun en toeverlaat - zou moeten missen. Toen hij dus op televisie kinderen zag die alles kwijt waren geraakt, maakte hij zich meteen zorgen 'dat ze nu geen knuffel meer hadden'. Vanuit zijn liefde voor 'De Kleine Prins' ontwierp hij een soort vos, die in het verhaal voor verbondenheid staat. En vanuit de behoefte aan geborgenheid kwam daar nog een klein kuikentje bij, dat in de buik van de vos schuilt. Aan de hand van deze tekening werd met de hulp van Melvins moeder een prototype in elkaar gezet van stofresten. Die sjouwde Melvin vervolgens overal mee naartoe om zijn verhaal te vertellen.

De ZIOL-leden van het eerste uur. Foto: Sander van Kasteren

De reacties waren enthousiast. Mensen doneerden spontaan stoffen en knutselmateriaal en boden hulp aan bij het produceren van de knuffels. Elke knuffel moet net zo uniek worden als zijn toekomstig mensenvriendje; ze zien er dus allemaal anders uit. Het plan is om er minimaal 300 mee naar Nepal te nemen. Aangezien de beestjes allemaal handgemaakt zijn, is elke hulp welkom. Wie graag met stof werkt, mag zich melden via peacebymelvin@gmail.com. Er zijn nog mensen nodig die de stoffen knippen, oogjes aannaaien en knuffels met de naaimachine in elkaar zetten. Qua materiaal zijn vooral nog zachte fleecestoffen en vulmateriaal welkom. Om de voortgang van het project te volgen, like je de Facebookpagina www.facebook.com/peace.by.melvin. Meer informatie is te vinden op www.peacebymelvin.com.

Zwemvereniging ZIOL bestaat 40 jaar

Boxtel/Esch - Zwemvereniging ZIOL (Zwemmen Is Onze Lust) bestaat in 2016 veertig jaar. Daarom organiseert de vereniging op 18 juni een feestelijke dag voor alle leden.

Bij de oprichting van de vereniging in 1976 richtte ZIOL zich vooral op het geven van zwemlessen. Oprichter Kees Verhoeven zag dat in Esch, waar de vereniging geboren werd, veel mensen niet konden zwemmen en besloot zich voor hen in te zetten. Het ledental groeide vrij snel door tot het hoogtepunt waarop zo'n 80 mensen zich bij de zwemvereniging hadden aangesloten. ZIOL begon met zwemmen in het zwembad de Schutskamp in Den Bosch. Leden van het eerste uur Jo en Maria Olislagers kunnen zich dat nog goed herinneren: "Ook voor de oprichting zwommen we al zo'n drie jaar bij het zwembad in Den Bosch", vertelt Maria (69).

Toen aan het eind van de jaren 70 van de vorige eeuw zwembad Den Haagakker werd opgeleverd, verkaste de vereniging daar naartoe. In die periode zijn ook de leden van de Spetterhoek, in het zwembad dat bij De La Salle lag, bij ZIOL gekomen. Op dat moment bleek dat met het aantal van tachtig leden het bad ook wel erg vol was. Daarom werd een ledenstop ingesteld, iets dat volgens ZIOL-lid Hans Verwijst nog steeds zo nu en dan gedaan moet worden om het aantal op het maximum van 65 te houden.

Veel zwemmers zijn daarom ook al lang actief bij de vereniging, die tegenwoordig op donderdagavond in het Dommelbad zwemt. Het oudste lid is al 86 jaar, maar nog steeds actief. "Hij zwemt nog twee keer per week", vertelt Hans. "En tot tien jaar geleden zwom hij nog mee met de snelle groep." Er zijn inderdaad behoorlijk wat grijze haren te zien bij de zwemvereniging, maar toch is er ook jonge aanwas. "Het jongste lid is 24 jaar. Je ziet ook dat leden die gezinsuitbreiding krijgen tijdelijk stoppen en een aantal jaren later als ze meer vrije tijd hebben weer terugkeren", vertelt Maria.

Hans legt uit dat ZIOL zich weliswaar richt op het fit blijven, maar niet op het competitief zwemmen. Instructrice Mieke Daniëls is al veertig jaar bij de vereniging betrokken en richt zich, sinds de vereniging ergens in de jaren 80 stopte met het aanbieden van zwemlessen, vooral op het geven van de zwemgymnastiek. Daarbij wordt ook het gebruik van attributen zoals een kurkband, plankje of bal niet geschuwd. "Mieke deinst er ook niet voor terug om je bijvoorbeeld een crawl met je benen te laten doen of een schoolslag op je rug. Het doel is dan om de 'handicap' te vergroten om zo ook de spierkracht te vergroten", lacht Hans.

"Zwemmen is een gezonde manier om in vorm te blijven", vertelt Maria. Zowel zij als Hans zijn aan hun knie geopereerd, maar lagen na enkele weken alweer in het water. "Het is de eerste 30 tot 40 minuten flink gas geven. Maar de meeste mensen komen denk ik ook om 'geplaagd' te worden", vertelt Hans. "Je ziet dat ook als het aan het einde van de les vrij zwemmen is. Sommigen gaan dan al naar huis." Mieke en Jo doen dat niet: "Het is toch zonde van je geld! Wij gaan door tot de laatste minuut hoor!"

Om het jubileum te vieren is er 18 juni een speciale activiteit voor leden in Esch. Veel wordt daar nog niet over bekendgemaakt, behalve dat leden uit iedere leeftijdscategorie er aan kunnen deelnemen.

Weer volop speelplezier op plein Molenwijkschool

Foto: Marjolijn Vermeulen

Boxtel - Leerlingen, hun ouders en docenten van Jenaplanschool Molenwijk in Boxtel hebben zaterdagmorgen en -middag het schoolplein stevig onderhanden genomen. Zo werden wilgentenen op het plein eerst afgezaagd, waarna er een soort doolhofje van werd gemaakt. Ook de verfkwast werd ter hand genomen om hinkelpaden aan te brengen en zelfs een heus Twisterveld. Gelukkig bleven regenbuien uit, zodat er flink wat werk kon worden verzet.

Foto: Nicole Durlinger

Leerlingen De Beemden rennen rondjes voor jubileum

Boxtel - Basisschool De Beemden heeft op 3 juni een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor het 40-jarig jubileum van de school. Dat wordt gevierd op 30 september.

De kinderen van groep 1 tot en met 8 en enkele docenten hebben heel wat rondjes rondom de school gerend, waarbij één rondje een lengte had van 300 meter. Hoeveel sponsorgeld er is opgehaald is nog niet bekend omdat de kinderen dit nog tot en met 20 juni kunnen inleveren.

Een week geen 'Bieb op school' in De Oversteek

Liempde - In verband met vakantie is er in de week van 13 tot en met 17 juni geen 'Bieb op school' in De Oversteek in Liempde.

Ook tijdens de grote vakantie, die dit jaar van 25 juli tot en met 2 september is, kunnen op de school geen boeken geleend en ingeleverd worden. Ook kunnen gereserveerde boeken niet worden afgehaald. Hiervoor zijn gebruikers van 'Bieb op school' aangewezen op de bibliotheek in Boxtel of elders bij bibliotheken in de Meierij.

Festiviteiten en startsein herinrichting D'n Tip

Explosion Rockets Foto: Explosion Rockets

Liempde - Zaterdag 11 juni wordt in Liempde het startsein gegeven voor de herinrichting van D'n Tip. De aftrap wordt om 12.30 uur gegeven door burgemeester Mark Buijs, vergezeld door wethouder Peter van de Wiel. Aansluitend is er een informatiemarkt en kunnen bezoekers op verschillende tijdstippen deelnemen aan wandel- en fietstochten onder leiding van een gids. Toekomstig bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stelt ook haar deuren open.

Deze Liempdse activiteiten worden georganiseerd door de gemeente Boxtel in samenwerking met Dorpsberaad Liempde, stichting Kèk Liemt en SPPiLL. Voor D'n Tip staan de komende tijd grote werkzaamheden op de planning. Onder het terrein wordt een rioolwaterbergingskelder gerealiseerd. De kelder is een tijdelijke opslagruimte voor overtollig rioolwater en zal wateroverlast bij hevige regenbuien in het centrum aanzienlijk moeten verminderen. De bouw van de kelder is volgens planning in september afgerond. Daarna start SPPiLL met de herinrichting van het bovengrondse gedeelte. Er komen onder meer fiets- en autoparkeerplaatsen met elektrische oplaadfaciliteiten, een bloemenplukhoek met insectenhotel, een houten veldpoort als evenementenoprit en speelvoorzieningen gemaakt van natuurlijke materialen. D'n Tip wordt het startpunt om Liempde en de omgeving te voet of met de fiets te ontdekken. Op de informatiemarkt komen de bezoekers alles te weten over de plannen van de gemeente Boxtel en SPPiLL op D'n Tip. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen.

The Explosion Rockets Foto: The Explosion Rockets
The Explosion Rockets Foto: The Explosion Rockets

Ook D'n Liempdsen Herd is open voor het publiek. Deze monumentale boerderij aan de Barrierweg 4 wordt op het moment verbouwd en gerestaureerd om vanaf 2017 te functioneren als bezoekerscentrum voor Liempde en Het Groene Woud. Een mooie manier om beide locaties te bezoeken is door deel te nemen aan de 'Liempdse droge voeten tocht'. Tijdens deze wandel- en fietstochten vertelt een gids van stichting Kèk Liemt meer over waterbeheersing in Liempde en de ontwikkelingen in de geschiedenis. De wandeltochten vertrekken om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur en de fietstochten om 13.00 uur en 15.00 uur. Ze starten bij D'n Tip en eindigen bij D'n Liempdsen Herd. De laatste fietstocht van 15.00 uur eindigt op de Markt in Boxtel, waar ook diverse activiteiten te beleven zijn.

Eetkamer Kinderboerderij tegen eenzaamheid onder senioren

Boxtel - De Kinderboerderij in de wijk Boxtel-Oost start aanstaande met een eetkamer waar senioren gezellig samen kunnen eten om zo eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De eetkamer moet aanstaande zaterdag 11 juni van start gaan.

De wijk Boxtel-Oost kent naar verhouding veel alleenstaande senioren. Van hen zijn er 250 ouder dan 70 jaar. Veertig procent daarvan is zelfs 80-plus. Naast kinderen komen er ook veel ouders en grootouders, verenigingen en mensen die er in de tuin, als verzorger van dieren of met de bijen werken bij de Kinderboerderij. Daarom is de Kinderboerderij prima geschikt om eenzame senioren weer onder de mensen te laten komen. De Kinderboerderij gaat de eetkamer samen met de stichtingen Ouderen in Regie en Eet met je Hart organiseren.

Er is bij de Kinderboerderij ruimte voor maximaal vijftien senioren. De ouderen worden rond 12.00 uur verwacht en zijn drie dagen van de week welkom. De woonkamer van de Kinderboerderij wordt daarbij omgetoverd tot een gezellige eetkamer. De maaltijden worden met professionele apparatuur eetklaar gemaakt en in een gezellige ambiance geserveerd.

Aanmelden voor de eetkamer kan op verschillende manieren: op de Kinderboerderij, per e-mail naar info@kinderboederijboxtel.nl of met een briefje naar Stichting Kinderboerderij Boxtel, Apollopad 1, 5283 KE Boxtel.

De eetkamer is volledig gratis, maar deelnemers moeten wel zelf zorgen voor hun maaltijden. Aangeraden wordt om gebruik te maken van een maaltijdservice. De Kinderboerderij kan de maaltijden voor de deelnemers bewaren.

Vrijwilligers die willen helpen bij de eetkamer zijn meer dan welkom. Zij kunnen zich onder andere aanmelden via de wijkzorg, ContourdeTwern, de Zonnebloem, of bij de Kinderboerderij zelf.

Poes Padje (Links voor) wordt rustig thuis onderzocht door Dierenarts@Home Simon van de Berg (Rechts) terwijl eigenaresse Aaf (Links achter) lekker door aait. Foto: Oïfa de Jong

De nieuwe dierenarts in Boxtel, bij jou aan huis
'Ontzettend leuk om te kunnen werken in de gemeente waar ik ben opgegroeid!'

Boxtel - Dierenarts Simon van de Berg is terug in Boxtel met een nieuw concept: de dierenartspraktijk bij je aan huis, ook in de avond en op zaterdag. Goede zorg voor dieren gaat Van de Berg aan het hart dus startte hij vorig jaar met Dierenarts@Home, de dierenarts aan huis. Voor de dieren veel minder stress, voor de baasjes veel gemakkelijker en eenvoudiger in te plannen.

De gezondheid van het dier staat bij Van de Berg voorop: "Veel dieren vinden het niet prettig om meegenomen te worden naar een vreemde omgeving. Dat geeft altijd enige stress wat bovendien voor een behandeling niet goed is. Vrijwel alle behandelingen en onderzoeken kunnen ook aan huis: van vaccinaties en chips plaatsen tot bloedonderzoek en infusen. Het bepalen van de bloeddruk is zelfs een stuk nauwkeuriger als het thuis wordt gedaan! Door deze drempel te verlagen hoop ik dat ik voor meer dieren iets kan betekenen."

Foto: Sandra Engels

Behandeling thuis dus, zonder witte jas.
De benodigde apparatuur en medicijnen worden meegebracht. De kliniek-auto met fel oranje stickers van Dierenarts@Home zal vanaf deze week steeds vaker te zien zijn in de gemeente. Ook op zaterdag en in de avond. "Anders zouden sommige dieren worden uitgesloten", zo zegt Van de Berg, "daarom heb ik extra ruime openingstijden. Zo kan ik meer betekenen voor de dieren in Boxtel."

Kennismaken op 11 juni
Kom zaterdag 11 juni kennismaken met de dierenarts bij de Geitenwei (kinderboerderij van Selissen) tijdens Boxtel en Route. De kinderen kunnen er terecht voor een knuffeldier-spreekuur en er zijn speciale aanbiedingen voor huisdieren. Kijk voor meer informatie (en alle speciale aanbiedingen) op www.DierenartsAtHome.nl/boxtel

Kijk voor meer informatie op: www.DierenartsAtHome.nl of neem direct contact op via telefoonnummer 06-55072920 of e-mail: vragen@dierenartsathome.nl.

Nieuwe voorzitter Prinsenvereniging De Ploegers

Liempde - Bestuurslid Reggie van Genuchten heeft Désiré van Laarhoven opgevolgd als voorzitter van Prinsenvereniging De Ploegers. De bestuurszetel van Désiré is overgenomen door Jan van de Sande. Het komende carnavalsseizoen wordt het vijftigste seizoen van Prinsenvereniging De Ploegers. Bij alle activiteiten wordt gezorgd voor een 'gouden randje', zodat dit jubileum als een gouden draad door het gehele seizoen herkenbaar zal zijn.

Désiré van Laarhoven is vijf jaar voorzitter geweest van Prinsenvereniging De Ploegers en ze vindt het wenselijk dat na deze periode weer een ander gezicht aan het roer komt. Ze blijft wel lid van de Prinsenvereniging en actief binnen diverse commissies. Reggie van Genuchten zit sinds twee jaar in het bestuur van de Prinsenvereniging en zal de komende jaren de voorzittershamer gaan hanteren. De plaats van Désiré is overgenomen door Jan van de Sande. Naast actief voor de rijvereniging in Liempde, nu dus ook bestuurlijk actief voor De Ploegers. Jan is een van de oud-gastgevolgleden van Prins Willem Oranje (Wim Jennissen).

Prinsenvereniging De Ploegers staat aan de vooravond van het vijftigste seizoen. De vereniging wil hier een seizoen met een gouden randje van maken met een knallende afsluiting. Dit betekent dat elke commissie gevraagd wordt om op een of andere manier het gouden jubileum te verwerken in hun activiteit. Ze worden hierbij ondersteund door de jubileumcommissie bestaande uit Harrie Raaimakers, Erica Vos, Beppie Vullings en Maarten Termeer.

Ook voor het vijftigste seizoen gaan De Ploegers uiteraard weer op zoek naar een nieuwe prins; een Gouden Prins. Op de website www.ploegers.nl is onder historie/prinsengalerij te zien wie de afgelopen 49 jaar de scepter over Ploegersland hebben gezwaaid.

VVV Zomerrondleidingen door het oude centrum van Boxtel

Boxtel - Op woensdagmiddag 15 en 22 juni om 14.30 uur start VVV Boxtel met de cultuurhistorische zomerrondleidingen. En vanaf woensdag 29 juni kun je weer elke woensdag- en donderdagavond van een andere wandeling genieten.

15 juni: route Sint-Petrusbasiliek
De route Sint-Petrusbasiliek neemt je mee langs het oudste gedeelte van de Boxtelse kern, waar het dorp is ontstaan. Je zult ontdekken hoe het religieuze en het profane leven eeuwenlang met elkaar waren versmolten. De kanunniken en de zusters Clarissen, de overheersing van het protestantisme en de opkomst en ondergang van 'Het Rijke Roomse Leven'. Het Bloedwonder met zijn Bloedprocessie die door de eeuwen heen zijn waarde heeft weten te behouden. Als toegift gaan de kerkdeuren voor je open en kun je je even laven aan het interieur van deze schitterende basiliek.

22 juni: route Kasteel Stapelen
De route Kasteel Stapelen laat zien wat voor invloed de Heren van Boxtel hebben gehad. Niet alleen in Boxtel maar ook ver daarbuiten. Willem van Oranje heeft zelfs wel eens op het kasteel geslapen en ook Lodewijk XIV. Wil je weten hoe de Heren van Boxtel echte ridders zijn geworden? Sluit aan bij deze wandeling en de kasteeldeuren gaan voor je open om de ridderzaal en ook de kapel te betreden.

Wil je graag mee lopen op een woensdagmiddag, meld je dan aan bij VVV Boxtel, Markt 36, telefoonnummer 0411-685443 (bij geen gehoor 06-22562001), of zorg dat je vóór 14.30 uur aanwezig bent bij de VVV. Aanmelden kan ook per e-mail: rondleidingen@vvvboxtel.nl. De kosten bedragen 2 euro per persoon. Op de websites: www.beleefboxtel.nl en www.vvvboxtel.nl vind je het zomerprogramma.

Opening vernieuwd VVV-kantoor

Boxtel - Het vernieuwde VVV bezoekerscentrum, gevestigd in het voormalige vrouwengasthuis uit 1646 aan de Markt, opent op 11 juni de deuren. Het vernieuwde kantoor krijgt als eyecatcher een nieuwe glazen toegangsdeur aan het Magdalena's Pad.

Zowel aannemer Nico de Bonth als eigenaar van het pand Woonstichting St. Joseph hebben hard gewerkt om zowel het interieur als de buitenkant van het monumentale gebouw te moderniseren. De heropening op zaterdag 11 juni vindt plaats om 11.00 uur.
Na het formele gedeelte gaat het dagprogramma door. Vrijwilligers van VVV Boxtel zullen de hele zaterdag op de Markt te vinden zijn met informatiebrochures en routes. Bovendien maken bezoekers kans op kaarten voor Slowlands 2016. Ook Jas de Keistamper, de reus van Boxtel, is aanwezig. Namens VVV Boxtel deelt hij 'stamperkes' (penningen) uit. Bezoekers kunnen hiermee een gratis rondleiding krijgen door de Basiliek, over de historische as, of bij Kasteel Stapelen wanneer zij de penning inleveren bij het VVV kantoor op 11 juni.

Team Merijn doet mee aan Run for KiKa in Eindhoven

Merijn met moeder Foto: Ringelberg fotografie

Liempde - Aan de Run for KiKa in Eindhoven op zondag 3 juli doet een team mee uit Liempde. In december 2014 kreeg de toen 3,5 jaar oude Merijn uit dat dorp de diagnose Acute Myeloïde Leukemie. Het team, bestaande uit zijn ouders, andere familieleden én de inmiddels 5-jarige Merijn zelf, loopt mee om geld in te zamelen om kinderkanker uit de wereld te helpen. Inmiddels staat de teller al ruim boven de 1350 euro.

De diagnose Acute Myeloïde Leukemie betekende voor Merijn dat hij een zware en belastende chemotherapie kreeg in de strijd tegen deze ziekte. Hij werd behandeld in het RadboudUMC in Nijmegen. Het gaat nu goed met hem maar er is nog een lange, onzekere weg te gaan. Afgelopen september is hij met veel plezier begonnen in groep 1 van Basisschool De Oversteek in Liempde.

Merijn met moeder Foto: Ringelberg fotografie

Bijna 25 procent van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75 procent geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo's zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaanbeschadigingen kunnen krijgen door de gekregen chemokuur.

Nu Merijn het naar omstandigheden goed maakt vindt zijn familie dat het tijd is voor actie. Ze besloten mee te doen aan de Run for KiKa. Dit jaar vindt de vijfde editie van dit evenement in Eindhoven plaats. Deelnemers rennen op 3 juli een afstand naar keuze voor Stichting Kinderen Kankervrij (Stichting KiKa). Naast het rennen zijn er vanaf 13.00 uur tot 15.30 uur allerlei activiteiten voor het hele gezin te beleven bij het IJssportcentrum, waar de run plaatsvindt. Zo zijn er voor de kinderen bijvoorbeeld springkussens en allerlei activiteiten te beleven in het speciale KiKaFun-gedeelte.

Het team dat onder de naam 'Team Merijn' meedoet aan de Run for KiKa bestaat uit zijn gezin, aangevuld met andere familieleden en vrienden. Zij hopen vanzelfsprekend met hun team veel geld op te halen, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar kinderkanker en er in de toekomst nog meer kinderen deze ziekte zullen overleven. KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95 procent te vergroten. Om dit te realiseren, is nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk.

Team Merijn is te sponsoren via de speciale actiesite: www.runforkika.nl/team-merijn

'Ik heb de zooooomer in mijn bol' blijft een lekker lied van mijnheer Hazes. Zomerliedjes gaan er met deze zonnige dagen wel in bij mij. Toch worden er in het genre feestmuziek maar weinig zomerse knallers gemaakt. Met carnaval zijn er honderden artiesten, zangerts en andere types die een lied schrijven dat door hen altijd wordt gelanceerd als 'carnavalshit' (let op: het woord kan op twee manieren gelezen worden).

Met de zomer zijn er geen wedstrijden of speciale tv-programma's. Dus minder kans met je porem op tv te komen en dus zijn er minder mensen geïnteresseerd om te investeren in een liedje. Wel jammer eigenlijk, want nu moeten we het weer hebben van de vakantiebeats die mee worden genomen van de zonnige feesteilanden. Je weet wel: van die Spaanstalige liedjes waarvan je de tekst eigenlijk niet mee kunt zingen omdat je er geen snars van begrijpt, maar toch doet. 'Bamboleo, bambolea….' en dan zing ik altijd iets als 'porrevi dami mir aha piri rasie'. En dat liedje van Gustava Lima…daarvan ken ik eigenlijk alleen maar het 'teteretete teteretete tetete' en aan het eind zing ik een keer zijn naam. Ik begrijp dat niet elke lezer begrijpt waar ik het over heb, maar als je het hoort, weet je wat ik bedoel. De Lambada dansen is me nog nooit gelukt, maar op mijn manier meezingen, dat lukt wel. Lekker fonetisch meebrallen.

Zo hadden The Mavericks ooit een heerlijk Spaans liedje: La Mucara. Zoek hem op en je begrijpt me direct. Van die heerlijk Mexicaans-Spaanse klanken. Het meezinggedeelte zal ook zo lukken: 'La Mucara stalla swega mama no pwedo conelja'. Heerlijk!

Nou dat moet ik dan toch ook kunnen in het Nederlands? En lekker uitvoeren met de mannen van Rooie Rico XXXL, mijn bandje! Laat ik de tekst gewoon eens gaan vertalen via het altijd geweldige Google Translate. Whoeps…dat had ik dan toch beter niet kunnen doen, want de zonneschijn die het lied in het Spaans overbrengt is toch plots heel anders als je de echte tekst in het Nederlands ziet. Overigens lijkt de Spaanse tekst nu ook niet echt op hetgeen ik tracht te zingen, maar dat vergeten we maar even voor het gemak. De tekst gaat letterlijk: 'La Mucura esta en el suelo mama no puedo con ella'. Vertaald: 'het potje staat op de grond en ik kan haar niet optillen'. Huh? En daarna zingt hij tientallen keren: 'mama no puedo con ella'. Letterlijk: "Mama ik kan hem niet tillen". Is dat het??

Ik kan dit vertaaltrucje met vele teksten doen, maar in het Nederlands klinkt het toch echt heel anders. Terwijl ik die taal nu juist zo graag zing. Ik kannos natuurlijkos ookos gewoonos overalos het woordjos 'os' achteros zettos. Klinkt ook Spaans. Tochos?

Je vraagt je nu misschien af: waarom maakt Rooie Rico zich hier nu zo druk om. Nou lieve lezers: ik ben al drie jaar bezig een zomerhit te schrijven. Jawel, ik ga gelijk voor de hit. Gewoon in het Nederlands, maar toch moet ie lekker zomers klinken. De concurrentie is klein, dus de kans van slagen lijkt groot. Dit jaar ga ik het doen. En als het geen hit wordt, dan hoop ik dat een Spanjaard hem ooit door Google Translate haalt, gewoon om te lezen waar dat geweldige lied toch over gaat. Ik hoop maar dat ik een andere tekst kan verzinnen dan 'Mama ik kan mijn potje niet tillen'.

Gratis lezen in de zomer met VakantieBieb-app

Boxtel - De VakantieBieb is voor het vierde jaar op rij geopend. Met de VakantieBieb-app kunnen gratis e-books voor zowel jeugd als volwassenen worden gedownload.

De VakantieBieb is vanaf 1 juni tot en met 31 augustus geopend voor de jeugd. De titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf 1 juli. Er zijn dit jaar zestig boeken te downloaden en er zijn leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bijvoorbeeld helemaal opgaan in het verhaal 'Iep!' van Joke van Leeuwen of 'Nog een mop?' van Erik van Os. Kinderen tussen 9-12 jaar kunnen wegdromen bij de avonturen van Samuel en Tess in 'Mijn bijzonder rare week met Tess' van Anna Woltz. Ook jongeren ouder dan twaalf jaar kunnen een keuze maken uit diverse e-books en mogen misschien al een enkel volwassen boek lezen.

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig.

Mijn Mooi Boxtel: Jan van der Steen

Foto: Jan van der Steen

Een mooi plaatje van de toren van de Petrusbasiliek, gefotografeerd vanaf de houten brug over de Dommel bij Zandvliet.

Een dure koffer

Heb je wel eens uitgerekend hoeveel de inhoud van jouw koffer waard is? Of je nu zwaar gepakt of alleen met een rugzak op reis gaat, je neemt vaak meer mee dan je zelf denkt. Gestolen bagage is daardoor een flinke kostenpost.

Ik heb zelf de proef op de som genomen toen ik onlangs een weekje naar de zon ging. Voor mijn gevoel had ik weinig meegenomen: één kleine koffer. Daarin zaten vijf verschillende kledingsets, twee paar schoenen, slippers, een paar boeken, een waterdicht horloge, tablet, smartphone en de reisdocumenten. Niets geks toch? Tot ik het bedrag optelde. Tot mijn verbazing sleepte ik bijna
2.000 euro mee. En mijn partner ook! Ik moet er niet aan denken dat ik dat allemaal kwijtraak.

Nu heb ik bij de lopende band op de luchthaven mijn koffer altijd kunnen oppikken, maar dat is lang niet altijd het geval. Per duizend reizigers raken de Europese luchtvaartmaatschappijen gemiddeld twaalf stuks bagage kwijt, één koffer per zes vliegtuigen. Alleen op Schiphol zijn dat er al 300 per dag. En dan heb ik het nog niet eens over bagage die gestolen wordt. Gelukkig doen de meeste airlines hun uiterste best om jouw koffer te traceren. Maar stel dat je niet tot de gelukkigen behoort of dat dieven het op jouw bagage hebben voorzien? Dan betekent zelfs het verlies van een kleine koffer al een flinke schadepost en veel rompslomp.

Een reisverzekering dekt een groot deel van deze kosten tegen een schappelijke prijs. Daarnaast biedt iedere verzekeraar de mogelijk om je te verzekeren tegen medische kosten en onverwachte annuleringen.

Een vraag die wij regelmatig krijgen is: kan ik beter per vakantie een verzekering afsluiten of een doorlopende reisverzekering nemen? Ga je één keer per jaar op vakantie dan ligt het omslagpunt bij ongeveer drie weken. Ga je regelmatig op vakantie of weekendjes weg, dan is het behalve veel gemakkelijker ook goedkoper om een doorlopende reisverzekering te nemen. Al is het maar omdat je in de ogen van jouw verzekeraar vaker op vakantie bent dan je zelf denkt; ook tijdens een familieweekend, een overnachting na een avondje theater of een paar dagen weg met vrienden verblijf je namelijk buitenshuis. En lang niet iedere inboedelverzekering vergoedt jouw schade dan.
Check daarom voordat je op reis gaat altijd goed hoe je verzekerd bent.

Els Bakker Uitvaartzorg Nieuwe uitvaartonderneming in Vught en omstreken

Foto: Arnoud Mooij

Vught - Eigen visie en ervaringen over afscheid nemen liggen ten grondslag aan het oprichten van Els Bakker Uitvaartzorg. Haar visie op afscheid gaat veel verder dan alleen het goed organiseren van de uitvaart zelf. De dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart zijn minstens zo belangrijk. In die dagen zijn er zoveel bijzondere momenten van afscheid. Ook dan zal zij een belangrijke schakel zijn en neemt zij de tijd voor u. Tijd voor een goed afscheid.

Els Bakker onderscheidt zich doordat zij niet alleen een ervaren en professioneel opgeleid uitvaartbegeleider is, maar ook een gediplomeerd ritueel begeleider.

Als uitvaartbegeleider zorgt zij voor de gehele organisatie van het afscheid. Els luistert met aandacht, denkt mee, adviseert, coacht en regelt. Zij houdt het overzicht en brengt rust. Op professionele wijze zorgt zij dat de dag van het afscheid staat als een huis.

Als ritueel begeleider biedt zij een wezenlijke bijdrage aan de inhoudelijke kant van een niet kerkelijke afscheidsceremonie. Door gesprekken met de nabestaanden staat zij stil bij de invulling die de overledene aan het leven gegeven heeft. Wat hij of zij voor u en anderen betekend heeft.

Samen met u zoeken naar teksten, muziek en rituelen die iets uitdrukken van het belang van dat moment. Zij zal zorgen voor een goed en mooi geheel en zij zal de ceremonie leiden op de dag van het afscheid.

Vanaf het eerste moment is Els als uitvaartbegeleider, ritueel begeleider en natuurlijk ook als mens betrokken bij het afscheid van uw dierbare. Mede door haar rustige en authentieke manier van werken kan er een vertrouwensband ontstaan die niet meer onderbroken hoeft te worden omdat zij u de gehele periode zal bijstaan.

Anders dan de meeste ondernemers is ook dat zij gekozen heeft voor een transparant verdienmodel. De families betalen een vaste fee voor de complete organisatie van de uitvaart en de begeleiding van de nabestaanden. Alle andere diensten en producten worden zonder provisie aan u doorgerekend. Eventuele kortingen die zij kan bedingen zijn vanzelfsprekend ook in uw voordeel. Op deze wijze kan zij u geheel onafhankelijk advies geven en heeft u inzicht in de kosten.

Vanaf heden kunt u een beroep doen op Els Bakker Uitvaartzorg. Wat de situatie ook is, de leeftijd, achtergrond of leefsfeer, u bent welkom. Meestal zult u contact hebben met Els zelf. Maar om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn zult u soms ook een andere stem horen of een ander gezicht zien. Els werkt samen met een kleine groep fijne mensen die net als zij dezelfde visie hebben en zich ook met hart en ziel voor u zullen inzetten.

Vóór het overlijden kan men ook contact opnemen voor een gesprek. Bij u thuis of in het kantoor aan de Glorieuxlaan. Een gesprek over de dood, over afscheid kan helderheid verschaffen en kan opluchten. Els raadt mensen sowieso aan om kennis te maken, om te kijken of het klikt. Want bij zoiets belangrijks als afscheid nemen van een dierbare wilt u toch weten met wie u in contact treedt?

Els neemt graag de tijd voor u. Tijd voor goed afscheid.

Els Bakker Uitvaartzorg Glorieuxlaan 2, 5261 SJ Vught Telefoon 073-3034606 (dag en nacht) www.elsbakkeruitvaartzorg.nl


The Explosion Rockets treden op bij Denziz

Boxtel - Het begint een ware traditie te worden; back to the fities and sixties met The Explosion Rockets in de prachtige fiftieszaal van partycenter Denziz aan de Stationsstraat 71 in Boxtel. Elk optreden daar was tot nu toe goed voor een volle zaal. Reden genoeg voor Cees Veenstra van Denziz om de Boxtelse band dit jaar niet twee, maar drie keer te laten optreden. Na 31 januari staan nu zaterdagavond 2 juli en zaterdagavond 2 oktober op de agenda.

Wie van authentieke muziek houdt uit de Top 100 van midden jaren 50 en begin jaren 60 én een spetterende show wil zien, kan zijn hart ophalen bij The Explosion Rockets. Al meer dan 30 jaar staat de band vrijwel iedere week op het podium om een klasse-show neer te zetten. Hun opzwepende performance wordt gebracht met een flinke dosis humor en vakmanschap en met vrijwel alle grote hits van legendes als Elvis Presley, Cliff Richard, Ricky Nelson en The Shadows.
Een avond Explosion Rockets is een avond vol herkenbaarheid en nostalgie. Zij brengen de bekende hits in dezelfde sound als de originele versies. Het vakmanschap wordt niet alleen in Nederland en België gewaardeerd en opgemerkt. Zo traden de Rockets op met de beroemde Elvis-gitarist James Burton en Elvis' achtergrondkoor 'The Sweet Inspirations' , met Chris Montez ( bekend van o.a. de hit 'Let's Dance'), The Blue Diamonds, en werden ze zelfs gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van 'de enige echte Killer' Jerry Lee Lewis. Ook het állerlaatste optreden van 'rock and roll vader' Andy Tielman werd begeleid door deze klasse band. Een optreden van The Explosion Rockets is een belevenis voor iedereen die wil genieten van een wervelende show en fantastische muziek uit de 'golden fifties and sixties'.

Voor de dansliefhebbers is er een grote dansvloer aanwezig. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats, kom dan op tijd. De zaal van Partycenter Denziz gaat zaterdag 2 juli om 20.00 uur open, de show begint om 21.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Kaarten kosten 8 euro en zijn te bestellen via 06-45928586 (Thom Sens) of Tel. 06-34348594 (Cees Veenstra) of explosionrockets@hotmail.com. Aan de zaal kosten de kaarten, mits nog voorhanden, 10 euro.

Kees van Houten geeft orgelconcert in Petrusbasiliek

Foto: Mark van der Pol

Boxtel - Kees van Houten, voorzitter van de Stichting Kerkconcerten Boxtel, geeft zondag 19 juni een orgelconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Geen Bach dit keer, maar wel composities uit de negentiende eeuw van componisten, die zich door Bach hebben laten inspireren. Het concert begint om 20.15 uur, toegang kost 8 euro per persoon.

"Een romantisch programma", zo noemt de organist het concert, "met een knipoog naar de baroktijd… en naar de grote meester. Zoals Max Reger (van wie ik ook twee werken speel) het mooi verwoordde: 'Bach ist Anfang und Ende aller Musik..!'"

Voor dit concert gaat Van Houten terug naar zijn eerste liefde, de romantiek. In de werken die hij ten gehore brengt grijpen negentiende eeuwse componisten terug op oude koraalmelodieën die Bach veelvuldig gebruikte in zijn vocale werken, zoals de Passionen en cantates en ook in zijn orgelwerken.

Foto: Mark van der Pol

Het programma is symmetrisch opgebouwd. Het wordt omsloten door twee grote romantische Sonates, respectievelijk van Mendelssohn en Rheinberger, waarin de gezangen 'Vater unser im Himmelreich' en 'Meine Seele erhebet den Herren' centraal staan. In het midden twee bewerkingen van Reger over 'Aus tiefer Noth', rondom 'O Gott, du frommer Gott' van Brahms. Als onderbreking van de koraal-composities staan twee fuga's van Robert Schumann, die als thema de notennamen van de grote barok-meester b, a, c en h laten horen. Met deze stukken, resultaat van een 'contrapuntkuur' na een maandenlange periode van depressie en zenuwinzinkingen, vond Schumann zijn scheppingsdrang in alle zuiverheid weer terug.

Kijk voor meer informatie op http://stichtingkerkconcertenboxtel.nl/.


Troubadour Jan van der Heijden op Brabants Dialectenfestival

The Explosion Rockets Foto: The Explosion Rockets

Boxtel - Op de twaalfde editie van het Brabants Dialectenfestival, aanstaande zondag 12 juni in Lieshout, zal onder anderen de Liempdse troubadour Jan van der Heijden in actie komen.

Tijdens dit tweejaarlijkse festival wordt een podium geboden aan individuen en groepen die zich op allerlei manieren inzetten voor het uitdragen, behouden of vastleggen van het Brabants dialect. Er wordt gezongen en er worden verhalen verteld, door artiesten die al jaren meedoen, zoals Van der Heijden en door nieuwkomers. Van 12.00 tot 18.00 uur zijn op elf podia - binnen en buiten - in het centrum van Lieshout optredens van diverse Brabantse artiesten en vertellers. Dit jaar is er ook dialectpopmuziek.

De toegang tot het festival is gratis.

11 / 16

Lieve lezers,

Heeft u de vlag al buiten hangen? De wimpel gestreken? Staat u al dagen een uurtje eerder op uit uw bed, alleen maar om te aanschouwen hoe mooi het leven kan zijn? Staat er een permanente glimlach op uw gezicht? Dat kan! Het is namelijk binnenkort weer BOXTELDAG! Boxteldag. In Godsnaam. Daar gaan we weer. Is het alweer een jaar geleden? Jazeker! Op 11 juni zal het feest weer in alle hevigheid losbarsten. Deze keer alleen onder een nieuwe naam: Boxtel En Route. Een soort Boxteldag 2.0 dus. We trillen natuurlijk nog op onze grondvesten van de vorige editie, maar dat kan de pret niet drukken.
Vorig jaar heb ik Boxteldag onder de loep genomen, om er daarna achter te komen dat de naam alleen al mij koude rillingen bezorgt. Het klinkt als een soort Secretaressedag of Dag van de Leraar, wat natuurlijk ook al zo sneu is als iets: och ja, de secretaresse. Die moet nog een dag voor zichzelf. Gèrrum. Ons Annie. Die typt al kei lang met tien vingers. Daar moeten we wat mee. En och ja, de juf van ons Rodney. Die is al jaren op het randje van overspannen. Geef die vrouw een eigen dag, en een doos chocola. Heeft ze nog een lichtpuntje. Zo ook Boxteldag. Och gèrrum Boxtel. Durpke. Geef maar gauw een eigen dag, dan is het nog wat.
Mijn excuses, ik blijf Boxteldag zeggen. Het heet natuurlijk sinds dit jaar Boxtel En Route. In het kader van: laten we het een Frans tintje geven, gewoon een nieuwe Franse naam, dan lijkt het nog lekker chic en hip. Misschien kunnen we dat met het parkeerbeleid ook doen! Gewoon een nieuwe naam geven. Parking Dans La Centre ofzo. Kijken of dat helpt.
Maar ik dwaal af. Boxtel En Route dus. Laten we het een kans geven en even het programma onder de loep nemen. Op de poster staat al meteen de leus 'Ga bij elkaar op bezoek!'. Ik hoop niet dat ze dit letterlijk menen. Ik bedoel, waar moet ik dan in godsnaam parkeren? En ik heb mijn visite-app nog helemaal niet ingesteld hoor. Hoeveel visitesaldo heb ik überhaupt? Dit roept al meer vragen op dan antwoorden.
Verderop in het programma zien we dat Jas de Keistamper natuurlijk weer vertegenwoordigd is op Boxtel En Route. Misschien kunnen we hem voor deze dag omdopen in Jean Le Stampeur du Kei. Verder vooral veel clinics en kraampjes waarin Boxtelse verenigingen het beste van zichzelf kunnen laten zien. Helemaal prima zou ik zeggen. Iedere wijk of kern heeft haar eigen programma. De mensen van Boxtel worden dus aangespoord om op de fiets of met de auto Boxtel te verkennen en te kijken wat Boxtel te bieden heeft.
Uiteindelijk zal er een gezamenlijke flashmob zijn op de Markt. Wat natuurlijk geheel tegen het idee van een flashmob ingaat; dit aankondigen in de krant. Maar goed, die geef ik ze. Ben trouwens ook wel benieuwd hoe dat eruit ziet. Misschien iets met auto's die dubbel geparkeerd staan op muziek? Het is maar een idee.
Fijne Boxteldag!

Liefs
Bets

Foto: Heemkundekring Boxtel

Nieuwe Kerkstraat, tegenwoordig Baroniestraat.
Links zie je de Korte Kerkstraat, die nu Pastoor Erasstraat heet. Links op de hoek ligt het huidige café De Adelaar. De aansluiting met de Annastraat bestaat hier nog niet. De datum van de poststempel luidt 27 augustus 1921.

Verras jouw vader met Vaderdag

Hoe lief, stoer, sterk en bijzonder is jouw vader? Laat het hem weten met een Vaderdag-boodschap in DeMooiBoxtelKrant. Stuur deze boodschap van maximaal 20 woorden vóór 12 juni naar redactie@demooiboxtelkrant.nl en geef je vader een extra goed gevoel!

Balans

Fractie BALANS met vlnr Willy van Zuijlen, Erica Vos, Mariëlle van Alphen en Wim van der Zanden. Foto: Bron: BALANS

BALANS zegt JA!
'Ja, mits..' zit ons in de genen. Wij gaan uit van het positieve, want dat levert onze burgers ook weer energie op, die ze bereid zijn te investeren in onze maatschappij.

Eerste stapje naar gastvrij blauw parkeren!
Dat BALANS zich blijft inzetten voor gratis gastvrij blauw parkeren in het centrum is iedereen bekend. Dat het spreekwoord 'de aanhouder wint' nog steeds van toepassing is, blijkt aangezien het college, op ons herhaaldelijk verzoek, de proef dit jaar gaat uitvoeren om een vijftigtal betaald parkeerplekken te voorzien van blauwe zone. Dit is een mooie eerste stapje; nu alle parkeermeters er nog permanent uit en een betere oplossing voor overal parkeervergunningen! Wij blijven daarvoor strijden, in de verwachting dat vroeg of laat het kwartje ook valt bij het college!

Contractloos en contactloos Collectief DKA!
In de raad is door de meerderheid besloten dat het collectief de kans krijgt om De Kleine Aarde te herontwikkelen. BALANS heeft hier niet mee ingestemd. Onze voorkeur gaat naar een concreet plan van Boxtelse ondernemers waarbij er draagvlak vanuit de omgeving is. Op dit moment blijkt er nog geen contract te zijn tussen de afzonderlijke partijen onderling, geen contract met de gemeente en het plan nog steeds vol met vraagtekens te zitten. Echter wat ons nog meer stoort is het feit dat het collectief nog geen contact opgenomen heeft met de omgeving! En het college accepteert dat klakkeloos. Zoals bekend is de omgeving geen voorstander van twintig appartementen. Ook zijn zij tegen de extra verkeersbewegingen als gevolg van de toekomstige plannen, inclusief biovergister! Maar de buurt wil toch om de tafel met het collectief. Maar ja, dat moet wel van twee kanten komen....

Brandweerposten Boxtel en Liempde blijven open!
Enkele jaren geleden zijn alle brandweerkorpsen in Noordoost-Brabant opgeheven en samengegaan in de Veiligheidsregio. De financiële bijdrage van de gemeente aan de regio werd gebaseerd op hetgeen door de gemeente was ingebracht, maar dit wordt per 1 januari gewijzigd. Er dient dan betaald te worden op basis van het aantal inwoners. Boxtel staat dan jaarlijks voor ongeveer 60 mille extra aan de lat. In redelijkheid mag je dan verwachten, dat meer wordt geleverd, maar het tegenovergestelde is echter het geval.
De Boxtelse kazerne is inmiddels qua tractie en materieel uitgekleed, met als gevolg minder korpssterkte waardoor de motivatie van de vrijwilligers onder druk komt te staan. Kennelijk wordt meer vertrouwd op de door de Veiligheidsregio gehanteerde computermodellen, terwijl wij minstens hetzelfde vertrouwen hebben in de kennis en kunde van onze brandweervrijwilligers. Wij hebben daarom niet ingestemd met de begroting 2017 van de Veiligheidsregio.
Er is gelukkig ook goed nieuws te melden. In de voorliggende meerjarenplannen van de Veiligheidsregio blijven de brandweerposten Boxtel én Liempde overeind. Dit was, is, en blijft een speerpunt van BALANS!


BALANS zegt JA met een positieve grondhouding om Boxtel te verbeteren!
Tips voor ons? info@balansboxtel.nl of spreek ons gewoon aan; wij zijn er voor u!

INbox

Foto: Maria van den Hoven

Het worden politiek drukke tijden zo net voor de vakantieperiode. Het worden ook spannende politieke tijden en tijden van keuzes. Keuzes die van belang zijn voor de diverse doelgroepen maar ook voor heel Boxtel.

Op dit moment is onze wethouder Herman van Wanrooij, samen met de centrum ondernemers en horeca Boxtel, in overleg over de proef met blauwe parkeerzones in plaats van betaald parkeren. Een wens van de ondernemers om te kijken wat het kan gaan brengen en of het iets positiefs oplevert.

Dat is ook weer een mooi voorbeeld van Meewerkend Boxtel. Waarom wachten tot de hele Markt omgebouwd is? Gewoon nu al de handen uit de mouwen en samen met de belanghebbenden een plan opstellen om meteen deze proef te gaan starten. Helaas zijn er natuurlijk ook procedures en zelfs wetten waaraan we ons moeten houden. Maar Herman kennende, is dit niet onoverkomelijk en kunnen we snel resultaat verwachten. Dat is nu weer typisch INbox: "We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen!" Samen maken we ons dorp een fijn dorp om in te leven, in te wonen, te recreëren, boodschappen te doen et cetera.

Op 28 juni aanstaande staat het jaarverslag op de agenda van de gemeenteraad. Dit is de jaarlijks terugkerende beleidsmatige en financiële verantwoording over het afgelopen boekjaar. Met de uitkomsten zal rekening worden gehouden bij de opstelling van de begroting 2017-2020 van de gemeente. Deze zullen we weer in oktober/november bespreken.

Het jaarverslag en de jaarrekening 2015 bevatten de verantwoording van het college aan de raad. De stukken zijn door de accountant gecontroleerd maar nog niet voorzien van een goedkeurende verklaring. Dit heeft te maken met nog niet ontvangen accountantsverklaringen van zorgaanbieders in het sociaal domein.

Omdat het iedereen binnen Boxtel aangaat, wil ik u hierbij van harte uit nodigen om op 14 juni aanstaande naar de raadszaal te komen om de beeldvormende raadsvergadering bij te wonen. Onze accountant is dan ook uitgenodigd om een toelichting te geven op het accountantsverslag.

Iedereen wordt deze avond in de gelegenheid gesteld om eventuele vragen te stellen en kan dus in principe meepraten over de financiën van onze gemeente.

Een hele mooie vorm van burgerparticipatie en een prima manier om eens kennis te maken met en mee te praten over zaken die ons allemaal aangaan. De politiek zal van de partij zijn. Dus ook als u vragen hebt van een andere aard kunt u ze dan stellen aan de diverse raadsleden. Zij zijn tenslotte uw vertegenwoordigers in de raad en in het bestuur van Boxtel.

Grijp uw kans en praat mee! Graag tot 14 juni en/of een van de volgende raadsvergaderingen. U bent van harte welkom. Zeker namens de fractie van INbox!

GEMEENTE INFO
Oud papier:
10-06 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
11-06 Selissenwal; alles binnen de straten Baandervrouwenlaan, Baanderherenweg, Achterbergstraat en Bosscheweg
11-06 Munsel + deel Centrum – Breukelen
11-06 Deel Oost tussen Brederodeweg / Hoogheem / en Dr. de Brouwerlaan / Robert Schumanlaan + In Goede Aarde

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 910
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Bekendmakingen week 23

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Boseind 17 vervangen en plaatsen opslagtanks
Breukelsestraat 2 vervangen bestaande kozijnen
Corpus 59 kappen: 1 spar en 1 goudenregen uit voortuin en 1 slangenden uit achtertuin
Vendelstraat 12 restaureren boerderij
Zonnegoud ongenummerd bouw woning met kelder

Verlenging beslistermijn met zes weken aangevraagde omgevingsvergunning
Onrooi 13 realiseren poel voor natuurontwikkeling

Verleende omgevingsvergunningen
Clarissenstraat 33 bouw woning met garage
Esschebaan 2a plaatsen carport
Molenstraat 82 rooien: 1 wilg uit achtererf
Zonneglans 13 uitbreiden reeds bestaande opbouw

Ontwerpwijzigingsplannen
Nergena 28-30 Plan voorziet in het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming in een woonbestemming en de voormalige tweede agrarische bedrijfswoningen te herbouwen op het noordelijk gekoppelde deel van het agrarisch bouwblok. Op het noordelijk deel staat een ligboxenstal die wordt gesloopt.
Velderseweg 1 Plan voorziet in het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming in een woonbestemming

Vastgestelde besluiten MijnGemeenteDichtbij
Mandaatbesluit van de bestuursorganen van MijnGemeenteDichtbij
Ondermandaatbesluit algemeen bestuur MijnGemeenteDichtbij
Regeling behandeling klachten MijnGemeenteDichtbij

Meer informatie

Via boxtel.nl/bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice Berichten over uw buurt!

Vervolg van de voorpagina Shadé van Oorschot Nederlands Kampioen

Andere Tabitta talenten zetten dit weekend ook knappe prestaties neer. Bij de instappers N1 kwamen Liz van Eijndhoven en Mara van der Heijden voor hun allereerste keer bij een Nederlands Kampioenschap in actie. Hoewel het heel spannend voor ze was, deden beide turnsters dit toch geheel foutloos. Liz eindigde op de achtste en Mara op de dertiende plaats.

Bij de jeugd N2 was Tabitta sterk vertegenwoordigd met drie turnsters in de landelijke finale (top 36 van Nederland). Wendy Li en Celeste Canaan turnden de hele wedstrijd mee in de top 10 klassering e zij mogen zeer tevreden zijn met hun zevende en achtste plaats, op maar één punt verwijderd van het nationale podium. Voor Romy Poirters (35e) liep de wedstrijd minder dan gehoopt. Zij had haar piekmoment goed ingezet op de halve finale, waar ze bijzonder knap een toestelfinale balk behaalde.

Zondagmiddag waren de toestelfinales. Liz van Eijndhoven en Romy Poirters mochten tegelijkertijd aantreden. Liz turnde haar allerbeste brugoefening van het seizoen, waarmee ze landelijke de vijfde score behaalde. Romy viel de balk aan als een tijger, echter er volgde een val en ze raakte uit haar ritme. Toch pakte ze een knappe zevende plaats. Regiokampioen Wendy Li pakt al jarenlang prijzen, maar op het NK heeft ze keer op keer pech. Deze toestelfinale mocht ze als reserve helaas ook niet deelnemen.

Op 25 en 25 juni sluit Tabitta in Ahoy het wedstrijdseizoen af. Daar zijn de laatste districtsteam wedstrijden, eredivisie en toestelfinales.

Kijk voor meer foto's op www.mooiboxtel.nl.

Rugby: Give it a try! Introductietraining en Wildrugby RC Ducks

Boxtel - Sportpark de Wielakker op Munsel opent aanstaande zaterdag zijn deuren voor Boxtel en Route. Rugby Club Ducks koppelt hier een leuk dagprogramma aan zodat de jeugd kennis kan maken met de rugbysport.

Van 11.00 tot 14.00 uur geven de Ducks-trainers en jeugdspelers een introductietraining waaraan iedereen gratis mee kan doen. Hierbij komen diverse onderdelen van rugby aan bod. Voor kleine kinderen is er ook een springkussen. Van 14.00 tot 17.00 uur is er het jaarlijkse Familietoernooi voor iedereen: ervaren, onervaren, jong en oud. Er wordt op een kleiner veld zeven tegen zeven gespeeld met aangepaste regels. Dit biedt een leuke kans om kennis te maken met deze wervelende sport. Deelname is gratis en kan met een team of individueel. Spelers worden bij een team ingedeeld. Van 17.00 tot 19.00 uur is er een gezellige barbecue, deze kost 5 euro.

Wildrugby
Nog meer kansen om kennis te maken met rugby zijn er op dinsdag 14 en 28 juni. Met 'Wild Rugby' kan de basisschooljeugd vanaf 6 jaar deelnemen aan intro-trainingen. Speciaal hieraan is dat de trainingen in de wijk zijn, en wel op het grasveld bij de Hobbendonkseweg in de wijk Oost. Van 18.30 tot 20.00 uur staan daar de Ducks-trainers en jeugdspelers klaar om belangstellenden het spel te laten ervaren. Dit gebeurt in samenwerking met buurtsport. Info over aanmelden en verdere uitleg gaat via buurtsport op de scholen.

Jubileum
Alle leden en oud-leden van de rugbyclub zijn uitgenodigd voor het 40-jarig jubileum van de club op zaterdag 17. Op de Wielakker zal dit gevierd worden met een dag vol wedstrijden voor jeugd, senioren en veteranen en 's avonds een knalfeest met live muziek.

Gelijkspel voor HCB´92 DS1, F1 pakt eerste winst

Boxtel - HCB´92 DS1 trad zondag in eigen huis aan tegen LIDO/De Vlinders. Beide ploegen spelen op gelijk niveau en dat bleek ook in de eindstand: 9-9. De spelers van F1 pakten thuis tegen Niobe uit Asten met 4-1 hun eerste overwinning.

De Boxtelse dames van D1 begonnen vol frisse moed aan de wedstrijd. De gastvrouwen kregen binnen een minuut al een penalty die Hèlen Berkelmans benutte. Mary Swinkels tekende voor de 2-0 en Janneke Eijkemans scoorde de derde treffer. Daniëlle Troeijen verruimde de voorsprong met een mooie stuitbal. In de verdediging sprong Berkelmans tussen twee aanvalsters van LIDO, onderschepte de bal en scoorde vanuit een break-out 5-0. Door een overtreding veroorzaakte zij hierna een penalty die werd benut door LIDO. Na 5-2 voor LIDO scoorde Van Drunen 6-2. Nog net voor rust bracht LIDO de stand op 6-3.
Na de rust was het Vanhout die het eerste doelpunt maakte, diep vanuit de hoek. Maar HCB'92 ging wat slordiger spelen, wat balverlies veroorzaakte. Er volgden drie doelpunten op rij voor LIDO. Halverwege de tweede helft was de riante voorsprong van HCB'92 geslonken naar 7-6. Na een doelpunt van Van Drunen bracht LIDO de stand terug naar 8-7 en vervolgens op 8-8, waarna Van Drunen het doel weer vond met een onderhandse bal, 9-8. Helaas was het slotakkoord van de wedstrijd voor LIDO en werd de eindstand bepaald op 9-9
Volgende week reizen de Boxtelse dames naar het Limburgse Panningen om het veldseizoen af te sluiten.

Eerste winst voor F1
Tegenpartij Niobe arriveerde in Sporthal de Braken met een speler te weinig. Sanne van de Steen van HCB´92 was zo sportief om met de tegenstander mee te spelen, zodat ook zij genoeg spelers op het veld hadden. Het duurde even voordat er gescoord werd, maar er werd hard gewerkt en goed gekeken waar iemand vrij stond. Uiteindelijk opende Jara Schoenmakers de score. Nog een aantal pogingen op goal door HCB´92 werden gestopt of gingen naast. Er werd fanatiek verdedigd. De goal van HCB´92 werd de eerste helft goed dichtgehouden door Fanni Török met een paar mooie reddingen, waardoor de Boxtelaren met 1-0 de rust in gingen.

Hierna vond Jara de goal opnieuw en bracht de stand op 2-0. Een speelster van Niobe weet kort daarna echter keeper Jort Berkien te passeren die de rest van de wedstrijd zijn goal goed dicht hield. Door goed samenspel en vrij te lopen kwamen er meer kansen. Jara kwam op stoom en werd door haar medespeelsters goed aangespeeld. Met een paar knappe sprongschoten met een stuit wist ze zo nog twee keer de keeper van Niobe te passeren, wat de eindstand op 4-1 bracht. Hun eerste welverdiende overwinning.

Koppel Remy van Alebeek/Ricardo Verheijden wint Duo-Darttoernooi Taverbo/SABO

Op de foto van links naar rechts: Kevin van de Veerdonk, Brandon van Brussel, Corné Kuijpers ( organisatie ) Ricardo Verheijden, Remy v Alebeek Foto: Hans van Haren

Boxtel - In de speelzaal van tafeltennisvereniging Taverbo/SABO werd 28 mei de tweede editie van het Taverbo Duo-Darttoernooi gehouden. 27 koppels bonden op een sportieve en gezellige manier de strijd met elkaar aan.

Na het spelen van de voorrondes werden de teams verdeeld over de A- en B-klasse. Titelverdedigers Jan van Gerven en Marcel Peijnenburg waren ook dit jaar weer van de partij maar gingen ditmaal nog voor de finale onderuit. Brandon van Brussel en Kevin van de Veerdonk, vorig jaar nog verliezend finalisten, schopten het ook deze keer weer tot de eindstrijd maar opnieuw moesten zij genoegen nemen met de tweede plek. Ditmaal bleek het koppel Remy van Alebeek/Ricardo Verheijden de sta-in-de-weg. Van Alebeek en Verheijden klopten de tafeltennissers van Taverbo/SABO met 3-1 en gingen er met de trofee en de bijbehorende geldprijs vandoor.

Op de foto van links naar rechts: Kevin van de Veerdonk, Brandon van Brussel, Corné Kuijpers ( organisatie ) Ricardo Verheijden, Remy v Alebeek Foto: Hans van Haren

Ook in de B-groep werd fanatiek gegooid voor de prijzen. De winst ging hierin naar Youri Berkelmans en Kenny Toelen, die in de finale met 3-0 te sterk waren voor Ad en René van den Bosch.

Meer foto's van het toernooi zijn te vinden op de facebookpagina van Taverbo/SABO: www.facebook.com/TTV.Taverbo.

Kas Beekmans twee keer vijfde op NK Wegrace

Foto: Jan van de Staak

Emmen - De twaalfjarige Boxtelaar Kas Beekmans racete afgelopen zaterdag in Emmen zijn vierde wedstrijd in het Molenaar NSF100 Championship. Ondanks dat de jonge coureur niet fit was, behaalde hij twee keer een knappe vijfde plaats.

In het Molenaar NSF100 Championship, een raceklasse voor coureurs van 10 tot en met 14 jaar komen de talenten bovendrijven. Momenteel staat Kas hier op een geddeelde vierde plaats in het klassement, met een kleine achterstand op de tweede positie. Vorig jaar was Kas in deze klasse de beste nieuwkomer en eindigde hij op de vijfde plaats.

Foto: Jan van de Staak

Begin Augustus staat Assen op het programma, een van Kas zijn favoriete banen. Wil je Kas volgen?Kijk dan op www.facebook.com/KasBeekmansRacing/.

Bridgeclub revanche, 31 mei
A-lijn: 1. Herman van de Wetering & Bert Hermkens 61,67% 2. Riet Koenders & Gerry Wagenaars 60,83% 3. Willy van der Heijden & Ad van Os 60,00% B-lijn: 1. Jeanette Smolders & Cees Smolders 62,47% 2. Jeanne Snijders & Piet Snijders 57,71% 3. Sjaan van der Meijden & Maria den Ouden 57,61%

Bridgeclub Boxtel, 31 mei
A-lijn: 1. Gert Joren & Riet van Stuivenberg-Munnichs 58,33% 2. Jan Sebregts & Clemens Nienhuis 55,42% 3. Francie Geurts & Hans Jolie 55,00% 3. Jet van Oosterhout-van Tartwijk & Marianne Soederhuizen-Penning 55,00% B-lijn: 1. Jos Boom & Bien Wienbelt 55,42% 2. Betty Dragt-Bouwman & Han Dragt 54,58% 3. Theo Spikmans & Hannie Spikmans-Pouwels 54,17%

2 juni
A-lijn: 1. Riet Koenders-van Uum & Fons van de Spijker 65,94% 2. Jeanne van Doremalen & Francien van Roy-van de Meerendonk 65,31% 2. Francie Geurts & Willemien de Langen-IJpelaar 65,31%

Bridgeclub Rembrandt, 31 mei
A-lijn: 1. G. Bogaerts & A. van Diesen 60,42% 2. A. van Kempen & S. van de Vries 59,38% 3. J. Koppen & N. Maas 56,25% B-lijn: 1. E. Kemna & D. Landman 68,23% 2. B. van Pelt & T. van der Zanden 59,38% 3. J. van Doorn & E. Visser 55,21%

Bridgeclub De Rots, 1 juni
A-lijn: 1. T. & H. IJsseldijk 65.41% 2. J. Fischer & D. Landman 57.91% 3. J. vd Biggelaar & J. Koppen 53.75%

Bridgeclub Liempde, 2 juni
A-lijn: 1 Heren van de Schans – van de Steen 65,86% 2 Heren R van Heeswijk – Bekkers 64,43% 3 Dames Prinsen – van de Westelaken 56,20% B-lijn: 1. Echtpaar van Schaijk 61,57% 2. Dames van de Meerakker–van de Heijden 60,42% 3. Dames van Overbeek – Peijnenburg 60,19%

Honk- en softbal

Ducks
Uitslagen 4 juni
BeeBall Major League         Ducks-MULO 24-22
Softbal Pupillen         Stags-Ducks 15-9
Honkbal Aspiranten         Ducks-PSV14-7
Honkbal Junioren         Ducks-Gryphons 20-9
Softbal Aspiranten         Ducks-Twins 6-9
                Ducks-Twins 13-13

Uitslagen 5 juni
Softbal Senioren Dames         Ducks-Alphians 0-10
Honkbal Senioren         Ducks-Bullfighters22-6
Honkbal Senioren         Ducks-Mustangs 15-2

Programma 11 juni
Softbal Pupillen        Ducks-Cardinals 10:00
BeeBall Rookie League        Ducks-All In 10:30
Honkbal Pupillen         Ducks-Gryphons 12:30
Honkbal Aspiranten         Ducks Uden-Red Sox 12:30
Honkbal Junioren        Ducks-Wizards of BoZ15:30
Softbal Aspiranten        Nuenen-Ducks16:00

12 juni
BeeBall Major League        Hazenkamp-Ducks 10:00
Softbal Senioren Dames         Ducks-Braves 11:00
Honkbal Senioren         Ducks 2-Panters 1 11:00
                Ducks 1-Tilburg 2 15:00

16 juni
Softbal Aspiranten         Ducks-Nuenen 19:00

Paardensport

3e selectiewedstrijd kwalificaties Brabantse Kampioenschappen

Paarden Dressuur
Klasse ZZL: Ankie van der Heijden met Reckless, 1e met 68,21%
Klasse B: Elke Hoogenboom met Happy HS, 1e met 69,75%
Klasse B: Tara Verbeten met Diva, 62 met 65%
Pony's springen
Klasse D/E-M: Ise Roosendaal met Uvanti, 2e met de snelste tijd van 48,28 sec en 4 strafpunten in de barrage
Pony's dresuur
Klasse E/D-B : Lieke de Bresser met Holm's gentleman 4e met 67,83%
Klasse D-M2: Carlijn van Oerle met Leuns Veld's Walter, 2e met 66,66%

Handbal

Uitslagen HCB '92 5 juni
HCB'92 DS1- LIDO/De Vlinders DS1        09-09
HCB'92 F1- Niobe F1        04-01
Programma HCB '92 11-12 juni
Zaterdag 11 juni(uitwedstrijd Venray)
Manual D1-HCB'92 D1        10:05
Zondag 12 juni(uitwedstrijd Helmond)
Swift F1-HCB'92 F1        11:00
Zondag 12 juni(uitwedstrijd Panningen)
SVVH DS1-HCB'92 DS1        11:45
Zondag 12 juni(uitwedstrijd Geldrop)
H.C.G. DB1-HCB'92 DB1        12:50


Zes kampioensteams voor LTV De Merletten

vlnr Gijs Boekweit, Yvette van Zeeland, Casper von Harenberg, Fleur van den Bogaert en Hugo Kroonen Foto: LTV de Merletten

Boxtel - De voorjaarscompetitie heeft tennisvereniging LTV De Merletten maar liefst zes kampioensteams opgeleverd.

Na een zinderende slotdag greep Team Groen de titel in de jeugdcompetitie. Nina van Esch, Jessie Vermeiren, Anouk Foolen, Lois Sanchez Gutierrez en Geerte Herbers versloegen Donkelaar met 6-0, waardoor ze concurrenten Peppelieren en Asmunt net voorbleven.
Ook het jeugdteam 11 tot en met 14 jaar op zondag wist de titel op de slotdag veilig te stellen. Ilse Wagenaars, Macy Vermeiren, Roel de Bresser en Tijn van der Vleuten versloegen Wolfsbosch met 6-0 en werden daarmee glansrijk kampioen.

Op vrijdagavond was er een eerste plaats voor het tweede Herendubbel-team na een klinkende 4-0 zege op TV De Hambaken. Ook op zaterdag mocht de champagne ontkurkt worden: Gemengd 2 en Heren 3 werden kampioen.
De zondagcompetitie kende een spannende ontknoping voor het derde gemengde team. Gijs Boekweit, Yvette van Zeeland, Casper von Harenberg, Fleur van den Bogaert en Hugo Kroonen versloegen in een onderling duel concurrent Pettelaer met duidelijke cijfers: 7-1.
Aanstaande zaterdag worden alle kampioensteams gehuldigd tijdens de competitieafsluiting.


MEP Kampioenen

De kampioenen van MF4. Staand van links naar rechts: Janne van de Ven, Willemijn van Düren, Imke van der Steen. Zittend van links naar rechts: Lynn Rovers, Yfke Vermeulen, Janne Schilder, Tess Rovers en Karleen Hendriks. Foto: Jan van der Steen

Vorige week werden de meiden van MEP MB2 kampioen na een seizoen waarin zij maar liefst 66 doelpunten wisten te maken. Afgelopen zaterdag sleepten de jonge hockeytalenten van MEP MF2, MF4 en MF5 hun allereerste kampioenstitel binnen. Gefeliciteerd allemaal!

De kampioenen van MF5. Staand achter: coach Anneke van den Aker en trainsters Sophie Teunis en Petri Sterrenburg. Voor van links naar rechts: Kezz van de Langenberg, Lisa van den Aker, Guusje Teunis, Kris Weijers, Yenthe Goossens, Bibi Pije, Annabel Smits, Britt van Dongen. Foto: Anneke van den Aker
De kampioenen van MF2. Van links naar rechts: Camille Mocking, Noortje van der Rijt, Sofie Zwiers, Isa Hoendervangers, Isa de Werd, Lieve van Thiel, Mylou de Rooij, Lisa Dankers, Sarah Mariano en Fem van Brussel. Foto: Katelijne van Thiel
De meiden van MEP MB2 werden vorige week kampioen na een seizoen waarin zij maar liefst 66 doelpunten wisten te maken! Foto: Domien van der Meijden
Het Cruyff 6 vs 6 eerste meisjesteam van de Angelaschool. Vlnr boven: Femke, Lynn, Laura, Lonneke. Midden: Romy, Lieke, Bente. Onder: Nodesha. Foto: Sander van Kasteren

Meiden Angelaschool staan in landelijke finale Cruyff 6 vs 6 toernooi
'Onze tactiek is hard schieten en druk zetten!'

Boxtel - Het eerste meisjesteam van de Angelaschool speelt op 18 juni in Eindhoven de landelijke finale van het Cruyff 6 vs 6 toernooi. Eerder wonnen Femke, Laura, Lonneke, Lieke, Nodesha (allen 12), Lynn, Romy (beide 11), en Bente (10) al de Boxtelse, de kwart- en halve finales. Vrijwel hetzelfde team komt bovendien in actie tijdens de districtsfinale van het schoolvoetbaltoernooi in Middelburg op 11 juni.

Het eerste meisjesteam van de Angelaschool bestaat uit acht speelsters, waarvan er steeds twee wissel staan. Voetballer Romy (11) doet meteen het woord: "We hebben na het winnen van het Boxtels kampioenschap begin april de kwartfinales in Oosterhout en de halve finale in Eindhoven ook gewonnen." Volgens de meiden was te merken dat het niveau steeds hoger werd. Keepster Lynn (11): "In Eindhoven hebben we vijf wedstrijden gewonnen en één gelijkgespeeld." Lieke (12) haakt daar op in: "Dat was tegen de ploeg uit Tilburg." De dames trokken veel op met dit team, dat zij ook al troffen in de kwartfinales. Het team uit Brabants grootste stad behaalde zowel in de kwartfinale als de halve finale de volgende ronde omdat het de respectprijs won voor fairplay.

Op de vraag wat hun tactiek is, antwoordt de groep eensgezind: "Hard schieten en druk zetten!" De meiden leggen uit hoe ze getraind hebben om de bal snel rond te laten gaan. Als ze naar buiten gaan voor het fotomoment is dit te zien. Ze spelen de bal soepel de kring rond met panna's, hakjes en overstapjes. Dit zijn duidelijk meiden met passie voor het spelletje. Het merendeel van hen zit ook op voetbal of heeft het plan er binnenkort op te gaan. Alleen Lonneke niet. Ze zit op hockey en vindt die sport nog nèt iets leuker. Het team werd samengesteld uit de beste voetbalsters van de school die op Bente na allemaal in groep acht zitten. "Maar Bente is misschien wel de beste speler van het team", zegt aanvoerder Femke.

Naast het spelen van wedstrijden kreeg het team ook clinics, trainingen en workshops aangeboden in de kwart- en halve finale. Over wat de leukste activiteit was lopen de meningen uiteen. Misschien was het wel de clinic die zij kregen van een jeugdtrainer van PSV of een smoothieworkshop. Romy: "Bij die workshop stonden allemaal bakjes met groente en fruit op tafel. Ook lagen er een paar vieze dingen zoals andijvie. Die heb ik natuurlijk niet in mijn smoothie gedaan, haha." Ook kregen de meisjes vip-tickets voor de Europese kampioenschappen atletiek cadeau voor hun sportieve inspanningen.

18 juni zullen ze in stijl naar Eindhoven reizen: met een tourbus waar ruim 60 man in past. "Het is wel een beetje jammer dat het in Eindhoven is, dan kunnen we niet zo lang in die bus zitten", verzuchten de voetbaltalentjes. In de lichtstad zullen twintig teams strijden om de landstitel. Het speelschema van die wedstrijden is nog niet bekendgemaakt. Als ze ook daar weten te winnen mogen ze naar de wereldwijde finales in Rome. Wat ze daar te wachten staat is nog niet precies bekend.

Op de vraag of er ook verschil zit tussen het jongens- en het meisjestoernooi hebben de meiden van de Angelaschool niet zo snel een antwoord. "Wij konden dat zelf moeilijk zien. We waren vooral bezig met voetballen of de andere activiteiten tussendoor", vertelt Lieke. Volgens haar meldde de commentator tijdens de halve finales wel dat de meisjes met veel meer respect voor elkaar voetbalden. Op één team na, volgens de Boxtelse voetbalsters: "Die gingen overduidelijk voor de respectprijs en maakten smerige overtredingen waar ze zich vervolgens heel overdreven voor excuseerden."

Het team is druk met de wedstrijden, zeker omdat ook de volgende ronde van het schoolvoetbaltoernooi voor de deur staat. Als de meisjes niet winnen in Eindhoven is er altijd nog een sluiproute naar Rome: het team dat de respectprijs wint mag ook naar de internationale kampioenschappen.

Sofbalsters Ducks gaan onderuit tegen koploper Alphians Honkballers boeken mooie overwinning tegen Mustangs

Boxtel - Onder hete omstandigheden ontving het damesteam van Ducks zondag de koploper van de competitie; Alphians uit Alphen aan de Rijn. Dat winst tegen dit team te hoog gegrepen was, was te merken in de uitslag van de wedstrijd: 0-10.

In de eerste inning kwam Ducks niet tot scoren, ondanks dat Nikki van Nes tot op het derde honk kwam. De Alphians scoorden twee punten. In de verdere inningen kwam een aantal dames van Ducks nog op de honken, maar scoren lukte niet. Dit in tegenstelling tot de Alphians, die veel goede honkslagen sloegen en daarmee veel scoorden. Wel stonden de Ducks sterk in het veld. Er werden veel vangballen gemaakt door Pitcher Inge van Geel, midvelder Evelien Gerrits en driemaal door tweedehonkvrouw Ilon van Gurp. De wedstrijd werd beëindigd door een schitterende vangbal van een speelster van de Alphians die in het Nederlands softbalteam heeft gespeeld. Na vijf inningen was de stand 0-10 en de wedstrijd daarmee afgelopen.

Honkbal
Zondag trad de formatie uit Boxtel thuis aan tegen Mustangs uit Venlo. Ducks, dat een goede winstreeks wilde voortzetten op deze warme dag, begon in het veld. Startend werper Jeroen van Nes rekende op overtuigende wijze af met de eerste drie slagmensen van de ploeg uit Venlo om zo het stokje over te dragen aan de slagploeg. Aan de offensieve kant kwam Ducks ook goed uit de startblokken: de ploeg dwong acht maal vier wijd af. Ook was er een prachtige tweehonkslag van Jeroen van Nes. Mede daardoor scoorden de Boxtelaren tien keer in de eerste inning. Van Nes schitterde aan zowel offensieve als defensieve kant en ondanks dat hij een punt tegen incasseerde, wist hij Mustangs met gemak aan de kant te zetten.

In de tweede inning scoorde Ducks twee maal. Dit kwam door goed geplaatste honkslagen van Bram van der Horst, Kees van Dooremalen en John de Wind.

Daarna bleef het aan beide kanten rustig tot in de vierde inning. Met alle honken bezet verzaakte Ducks om de voorsprong met een groot aantal punten uit te breiden. Alleen Kees van Dooremalen scoorde, omdat Jan van der Wielen raak gegooid werd. In de zesde inning kon de ploeg uit Venlo nog een puntje scoren door een goede tweehonkslag, opgevolgd door een goed neergelegde honkslag. Ducks antwoordde door twee punten terug te pakken en nu was het aan Jeroen van Nes om de laatste drie slagmensen van Mustangs opzij te zetten om zo een 'mercy-rule' af te dwingen en de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Dit lukte hem zonder moeite en de eindstand was bereikt: 15-2. Wederom een sterke wedstrijd van het herenteam uit Boxtel. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Kees van Dooremalen met een score van 3 uit 4 (0.750 gemiddeld).

TS Dekker is acht scheidsrechters rijker

Foto: TS Dekker

Boxtel - Taekwon-do school Dekker is acht nieuwe scheidsrechters rijker. Zondagochtend vertrok een groep naar het Friese Drachten voor de opleiding Taekwon-do Scheidsrechter D en B. Alle deelnemers van TS Dekker slaagden voor de cursus.

Het ochtendprogramma bestond uit een theoriegedeelte waarbij vooral ook interactief met de cursisten werd omgegaan. Hier werden de rules and regulations uitgelegd zodat die in de middag toegepast konden worden.

Na van een goede lunch en het fijne buitenweer te hebben genoten gingen de leden dan ook weer flink aan de slag. Enkelen hadden hun dobok (Taekwon-do pak) bij zich en fungeerden als wedstrijdsporters. Ook het onderdeel sparren kwam aan bod. Na veel handelingen te hebben verricht, waarbij iedere cursist telkens in een andere rol terecht kwam, werd de dag afgesloten met een feedbackbespreking.

Alle deelnemers van TS Dekker zijn geslaagd voor de opleiding Scheidsrechter Taekwon-do. Deze opleiding vormt een verplicht onderdeel om later op te mogen voor de zwarte band.

De geslaagden zijn: Alex van Vreede, Aäron Dekker, Tini Mitro, Ralph Dikmans, Max van Brunschot, Kayleigh Belemans, Romy Raaymakers en Marcel van Brunschot. Tini en Kayleigh zullen in oktober 2016 opgaan voor hun zwarte band, ofwel hun eerste Dan Taekwon-do.

TS Dekker zal op 26 juni met 10 leden ook deelnemen aan het Brotherhood toernooi in Utrecht waarbij de nieuwe scheidsrechters van TS Dekker ingezet zullen gaan worden.

Ad van de Langenberg behaalt vijfde plaats op NK

Schijndel - In Schijndel werd vorige week gestreden om de Nederlandse Kampioenschappen op de 25 meter. Boxtelaar Ad van de Langenberg werd vijfde in de hoogste heren klasse.

Met zijn vijfde plaats eindigde Van de Langenberg slechts drie punten achter de nummer één. Met scores van 236 en 239 over de twee keer 25 schoten zette hij een zeer goede prestatie neer. Nederlands kampioen werd Paul van der Heijden uit Gemonde. In de tweede klasse heren werd Marchel Kluijtmans met scores van 219 en 226 tiende.

Survival run door Sparrenbos

Boxtel - Op 12 juni wordt in het Sparrenbos een survival run gehouden. De opbrengst hiervan gaat naar stichting Bewa Ghana, die zich onder meer inzet voor projecten en ondersteuning van activiteiten die zich richten op onderwijs in Ghana.

Inschrijven voor de survival run kost 2 euro, hiervan wordt 1 euro gedoneerd aan Bewa Ghana. Er zijn verschillende routes variërend van 1,5 tot 15 kilometer. Om 11.30 uur start de Kids survival run, waar kinderen tot en met 8 jaar één of twee rondes van 1,5 kilometer kunnen lopen. De survival run zelf gaat van start om 12.00 uur. Die wedstrijd is toegankelijk voor iedereen vanaf 9 jaar en bestaat uit 1, 2, 3, 4 of 5 rondes van 3 kilometer.
De rondes lopen door het Sparrenbos en bevatten verschillende uitdagende obstakels. Deelnemers aan de wedstrijd worden verwacht bij het Sparrenbos, ingang Molenwijkseweg. Vanaf daar kunnen zij de bewegwijzering volgen.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar: nicole@buurtsportboxtel.nl. Vermeld in de mail je naam, leeftijd, te lopen afstand en telefoonnummer. Ook vragen kun je via dit mailadres stellen.

16 / 16

7-10 juni

Avondvierdaagse Boxtel
Boxtel, Lennisheuvel

9 juni-28 augustus

Groepsexpositie van het Creatief Collectief
Oertijdmuseum De Groene Poort, Bosscheweg 80, Boxtel

Donderdag 9 juni

Crea- en handwerkclub voor senioren
14.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Zomeravondbridgedrive Liempde
20.00 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

Quizzen met The Brain bij Denziz
21.00 uur, Partycentre Denziz, Stationsstraat 71, Boxtel

Laatste aflevering Dommel Sportland seizoen 2015/2016
21.00 uur, Ziggo 47

Vrijdag 10 juni

Inloopmiddag Fysio-Team Sluijters
15.00 uur, Nieuwstraat 6B, Liempde

Jazz Ofzo
19.30 uur, Stichting Forofiet, Ronduutje 11, Boxtel

Zaterdag 11 juni

Volleybalspeeltuin
10.00 uur, Sporthal De Braken, De Braken 1A, Boxtel

VVV; Officiële opening vernieuwde huiskamer van Boxtel
11.00 uur, Markt 36, Boxtel

Dansen bij De Rots
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Zondag 12 juni

Verzamelaarsbeurs
10.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Survival Run in Sparrenbos
10.30 uur, Sparrenbos, ingang Molenwijkseweg, Boxtel

De Groene Draad langs 10 eetbare plekken
11.00 uur, diverse locaties te bezoeken, Boxtel en Liempde

Bierproefevenement Proeftijd
14.00 uur, Bar Becoloth, Rozemarijnstraat 2, Boxtel

Officiële opening van Anoek's Crea-Hoek
15.00 uur, Postelstraat 14, Esch

Dinsdag 14 juni

Wild Rugby met ondersteuning van Buurtsport Boxtel
18.30 uur, Grasveld naast de Vorsenpoel aan de Hobbendonkseweg, Boxtel

Woensdag 15 juni

Kienen met de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Zomerrondleiding route St. Petrusbasiliek
14.30 uur, vertrek vanaf VVV, Markt 36, Boxtel

Vesperdienst
19.30 uur, Kasteel Stapelen, Kapel, Boxtel

Inspiratieavond Kleinschalige Wooninitiatieven Senioren
19.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

16-19 juni

Proeftijd bij Restaurant De Rechter
De Rechter, Rechterstraat 1, Boxtel

Donderdag 16 juni

Crea- en handwerkclub voor senioren
14.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Zomeravondbridgedrive Liempde
20.00 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

17-24 juni

Eindexpositie Sint Lucas (m.u.v. za & zo)
10.00 uur, Sint Lucas, Burgakker 17, Boxtel

Vrijdag 17 juni

Uitvoering kindertheater De Reizende Speeldoos: 'De Lettervreters'
17.15 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

Zaterdag 18 juni

ODC 5 tegen 5 toernooi
09.30 uur, Sportpark Essche Heike, Boxtel

Zondag 19 juni

Boxtel Trapt Los!
12.00 uur, Jack Leijten, Stationsstraat 103, Boxtel

Ierse Sessie
13.30 uur, Bed & Breakfast In Den Boogert, Oude Boomgaard 3, Boxtel

ZLM toer
+/- 15.15 uur, Finish, Stationsstraat, Boxtel

Orgelconcert door Kees van Houten
20.15 uur, Sint-Petrusbasiliek, Oude Kerkstraat 20, Boxtel

Foto: Karin Dorrestijn-Hoenselaars

Albert Hoenselaars

Kees Verschoor