DeMooiBoxtelKrant

28 september 2016

DeMooiBoxtelKrant 28 september 2016


Drukbezocht tapasdiner Proef Lokaal Liempde

Foto: Persburo Sander van Gils

Liempde - Mede door het prachtige weer afgelopen weekend is de tweede editie van Proef Lokaal Liempde wederom een groot succes geworden. Het grootste tapasdiner van Het Groene Woud had vorig jaar haar primeur op het evenemententerrein aan D'n Tip. Wegens de werkzaamheden moest dit jaar uitgeweken worden naar het Concordiapark. Ook hier wisten de bezoekers de weg goed naar te vinden.

Foto: Mark van der Pol
Foto: Mark van der Pol
Foto: Hans van Doorn

Honderden mensen zochten hun weg naar de Liempdse dorpskern zondagmiddag om daar te genieten van enkele tientallen verschillende culinaire hoogstandjes van hobbykoks en professionele koks die allen werkten met lokale ingredienten. Lekker genieten van een pulled pork uit het Liempdse buitengebied of van een stukje vers bereid edelhertenvlees, dat alles onder het genot van een biertje van de Liempdse Dorpsbrouwerij. Dit alles omlijst met sfeervolle en gezellige muziek van onder andere feestbend Toeternietoe en de nieuwe kapel 'Jachthoorns van Het Groene Woud'. De organisatie kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Buurtbewoner grijpt politieagent bij de keel bij uitslaande brand Het Kapittel

Boxtel - Een flinke woningbrand aan Het Kapittel in Boxtel heeft vrijdagochtend in alle vroegte een appartement verwoest. De bewoner werd met ademklachten naar het ziekenhuis gebracht. Zeven bewoners werden tijdelijk geëvacueerd. Een 41-jarige buurtbewoner die de brandweer hinderde bij het blussen en een politieagent bij de keel greep werd aangehouden.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de achterzijde al uit het appartement. De brandweer had enige moeite zich tussen de geparkeerde auto's goed te kunnen positioneren.

De oorzaak van de brand is volgens de politie niet meer te achterhalen. Omstanders meldden dat de bewoner mogelijk psychische problemen had. De politie kon dit bevestigen noch ontkrachten.

De politie sloot de straat af zodat de hulpdiensten veilig konden werken. Het appartement waar de brand woedde is door de brand onbewoonbaar. De brandweer rukte met drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen uit. Intussen is de buurtbewoner die de politie aanviel weer op vrije voeten.

Boxtel Oost Dag heeft abonnement op de zon

Boxtel - De zesde editie van de jaarlijkse Boxtel Oost Dag werd zondag drukbezocht. Op de warmste 25 september ooit gemeten genoten duizenden bezoekers van muziek, demonstraties of simpelweg van de zon.

Tijdens de Boxtel Oost Dag konden de duizenden bezoekers zich vermaken met demonstraties van turnvereniging Tabitta, de politie en tientallen andere (muziek)verenigingen die een stevige basis in de wijk hebben.

De Boxtel Oost Dag is al zes jaar niet meer weg te denken in het laatste weekend van september. Het evenement lijkt een abonnement op goed weer te hebben, want hoewel het eind september al flink kan afkoelen zijn alle edities van het festival tot nu toe zonnig verlopen. Afgelopen zondag was daarop geen uitzondering.

Bijbelcursussen bij Kasteel Stapelen

Boxtel - Drs. Frans Smulders verzorgt op 5 en 19 oktober en 9 november een bijbelcursus als een bijdrage tot rijkere levensbezieling en vreugde aan het geloof. Ditmaal gaat hij het hebben over een aantal van de meer dan veertig gelijkenissen (parabels) van Jezus.

Frans studeerde onder meer theologie en bijbel in Nijmegen bij Schoonenberg, van Iersel en Schillebeeckx. Daarna volgde hij nog jaren lang in Arnhem het 'leerhuis' van Yehuda Ashkenazy, de grondlegger van de Folkertsmastichting voor Talmudica. Bijna 36 jaar werkte Frans als docent bijbelkatechese op de Sg. Stevensbeek en was in die hoedanigheid ook een van de auteurs van "Naderen om te Horen" (Gooi en Sticht).

De lezing is van 19:30 – 21:00 uur in de Ridderzaal van Kasteel Stapelen en kost 7 euro per avond

Sint Petruskoor zingt in Breugel voor het goede doel

Boxtel - Mannenkoor Zang en Vriendschap zingt vrijdagavond 30 september in de Genovevakerk in Son en Breugel voor het goede doel. Het concert duurt van 20.00 – 21.30 uur en is gratis toegankelijk.

Het ensemble Kupalje uit Minsk in Wit Rusland is op de avond aanwezig om een aantal aria's uit bekende opera's ten gehore brengen. Naast Zang en Vriendschap zal ook het kerkkoor van de Sint-Petrusbasiliek optreden. Koren en solisten wisselen elkaar af in een veelzijdig programma en zullen de avond gezamenlijk afsluiten met het bekende Kalinka.

De opbrengst van het benefietconcert gaat naar projecten van de Nederlandse Stichting 'Pomosjtsj' (hulp) Minsk. Al enkele jaren zet deze stichting zich in voor school 91. Dit is een school voor leerlingen tussen de 7 en 18 jaar, deels goed horend, deels slechthorend of doof. Waar mogelijk hebben de kinderen gezamenlijk les. Voor een klas van tien leerlingen hoopt de stichting in het najaar van 2016 voldoende de aanschaf van hoorimplantaten mogelijk te maken.

Een ander project dat gesteund wordt is de hulp aan Internaat 2 in Minsk. Via overdracht van lesmethodiek, maar ook met instrumenten geholpen om daar een soortgelijke band op te zetten en te steunen.

Na de opbrengst van 1100 euro vorig jaar hoopt Zang en Vriendschap ook nu weer een flink bedrag te kunnen overhandigen. Na afloop is er een nazit in Den Bauw. Ook de opbrengst uit de consumptieverkoop gaat naar het goede doel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Betty van Eekelen, Voorzitter St. Petruskoor via het telefoonnummer 0411-675818 of mailen naar betty@van-eekelen.nl.

Nieuw artikel

KBO-activiteiten

Donderdag 29 september Bridgen in De Walnoot 13.30
Handwerken in De Orion 13.30
Vrijdag 30 september Rikken en Jokeren in De Adelaar 13.30
Zondag 2 oktober Eten bij Elisabethsdael opgeven voor 1 oktober bij receptie van Elisabethsdael via 662579 12.30
Maandag 3 oktober Koersballen in De Orion 14.30
Dinsdag 4 oktober Biljarten in De Walnoot 13.30
Hobbymiddag in De Kinderboerderij 13.30
Kienen in De Adelaar 14.00

Klaverconcert in De Serenade

Liempde - Het jaarlijkse Klaverconcert wordt aanstaande zondag, 2 oktober gegeven in De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde. Blazers in opleiding bij Boxtel's Harmonie, de Gildenbondsharmonie, fanfare Sint-Arnoldus (Lennisheuvel) en fanfare Concordia (Liempde) komen 's ochtends bij elkaar om gezamenlijk te repeteren aan diverse muziekstukken. 's Middags vanaf 15.00 uur zal het ingestudeerde programma ten gehore worden gebracht. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Reddingsbrigade houdt open dag

Boxtel - De Reddingsbrigade Boxtel geeft geïnteresseerden aanstaande zaterdag 1 oktober de kans om te ervaren wat de sport Zwemmend Redder inhoudt. Tussen 15.15 en 17.15 uur kan er in het water zwemmend gered worden.

Voorwaarde om mee te zwemmen is het hebben van een zwemdiploma B. Uiteraard zullen meerdere disciplines van de sport aan bod komen.

Je vindt de Reddingsbrigade Boxtel in Zwembad Het Dommelbad, Schijndelsweg 1A in Boxtel.

Gemeente Boxtel presenteert begroting 2017

Foto: Ab Welbergen

Boxtel - De gemeente heeft vorige week woensdag haar begroting voor 2017 gepresenteerd. Onder de streep gaat de Boxtelaar er aan gemeentelijke belastingen niet op voor-, maar ook niet op achteruit. Die gaan weliswaar wat (1,5 procent) omhoog, maar die stijging is gelijk aan de inflatie. Ook de riool- en afvalheffingen veranderen het komend jaar niet.

Wethouder financiën Herman van Wanrooij verklaart blij te zijn dat hij de begroting sluitend heeft gekregen omdat Boxtel de laatste jaren regelmatig uit de reserves moest putten. Die zijn daarom aan de lage kant (6,6 miljoen euro). De wethouder hoopt deze in 2019, of mogelijk zelfs in 2018 weer op het gewenste peil van 7,7 miljoen euro te hebben.

Ook burgemeester Marc Buijs en wethouder Peter van de Wiel verklaren trots te zijn op de zaken die bereikt zijn, zoals de vorderingen met het Greentech-project en in de woningbouw. Toch meldt Buijs dat de gemeente zich niet te veel op de borst moet kloppen: "Er zijn ook zaken niet goed gegaan."

Parkeerplannen
Dit blijkt onder andere uit het feit dat de mogelijkheid opengehouden wordt (delen van) de parkeerplannen in het centrum te herzien. Op het parkeerbesluit in het centrum kwamen veel bezwaren op binnen. Van Wanrooij ziet dit als een aanleiding om het dossier nog eens goed te bekijken: "We moeten niet onze plannen er koste wat kost doorheen duwen."

Aansluiting op de A2
In de begroting is ook geld gereserveerd voor een extra aansluiting op de A2 ter hoogte van de Schijndelsedijk. Volgens de gemeente zijn er nog geen concrete plannen, maar wordt alvast geld gespaard voor het moment dat dit wel zo ver komt.

Fietsveiligheid Molenwijkseweg
In de begroting wordt ook specifiek de verkeerssituatie rondom de Molenwijkseweg als aandachtspunt genoemd. Hier wordt volgens Van Wanrooij bij de herinrichting rekening gehouden met de veiligheid van fietsers en hoe die verbeterd kan worden. In de Boxtelse gemeenteraad wordt dit regelmatig op de agenda gezet. De gemeente onderzoekt daarom de mogelijkheid om een fietsstraat aan te leggen. Gelijktijdig wordt gekeken naar een oplossing van de problematiek van het parkeren van bezoekers van het sportpark.

Selissen
Op het gebied van bouw kon wethouder Peter van de Wiel aankondigen dat er binnenkort doorbraken gepresenteerd worden voor nieuwbouw in de wijk Selissen. Deze wijk gaat de komende tijd flink op de schop, getuige de huidige werkzaamheden aan de Baandervrouwenlaan. Ook staat de aanleg van een extra rotonde aan de Bosscheweg, ter hoogte van De Ketting, op de agenda. Hiervoor is 1,7 miljoen euro gereserveerd.

Meldpunt veiligheid
Uit de begroting blijkt verder dat de gemeente komend jaar een meldpunt veiligheid start, waar inwoners terecht kunnen als zij bijvoorbeeld radicalisering in hun buurt denken te zien. Burgemeester Buijs legt uit dat de gemeente zo eerder in staat is veiligheidsproblemen te constateren en niet pas als de politie er aan te pas moet komen.

Watercoalitie Liempde gaat van start

Liempde - SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde), gemeente Boxtel en Waterschap De Dommel zijn donderdag een samenwerking aangegaan die moet bijdragen aan een klimaatbestendig Liempde. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is de Watercoalitie Liempde formeel gestart.

SPPiLL zorgt voor het draagvlak, de contacten, het wij-gevoel en de realisatie van dit project. Gemeente Boxtel en Waterschap De Dommel werken mee met kennis en financiële middelen. Er wordt gestart in een pilotgebied om ervaring op te doen en te leren. Bij een positief resultaat is het de bedoeling om deze aanpak op meerdere plaatsen binnen de gemeente Boxtel te gebruiken.
Een voorbeeld van een initiatief dat mogelijk is dankzij de samenwerking is een plan waarbij bewoners zelf, door het afkoppelen en verwerken van regenwater op eigen terrein, aan de slag gaan met een klimaatbestendige inrichting van hun leefomgeving.

Shauny Bult stopt als miss na verlies Miss Nederland-verkiezing

De afzetting van de Baandervrouwenlaan (rechts) en de Poolsestraat aan de linkerkant. Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - De Boxtelse schone, Shauny Bult, is er maandagavond in Studio 21 in Hilversum niet in geslaagd om Miss Nederland te worden. Wel won zij de titel voor beste online ambassadeur van deze missverkiezing. Daags na de verkiezing kondigde het Boxtelse model aan te stoppen met het modellenwerk.

Samen met elf andere missen deed Shauny maandag mee aan de Miss Nederland verkiezing. De presentatie van de liveshow, die niet live op televisie werd vertoond, was in handen van Viktor Brand en Kim Kötter. Zij werd zelf in 2002 Miss Nederland.

Foto: Raymond Saldana

"Gisteren won ik de award voor beste online ambassadeur van Miss Nederland", laat Shauny via het sociale netwerk Instagram weten. "Vandaag start ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven. De tijd is gekomen om voorgoed vaarwel te zeggen tegen het modellenwerk", luidde vrij vertaald haar post. Als reden noemt de Boxtelse de stress. "Het is niet voor watjes."

De jury, met onder anderen Albert Verlinde, koos uiteindelijk de 23-jarige Zoey van der Koelen uit Almere tot Miss Nederland 2016. Zij mag het komende jaar de titel dragen en Nederland bovendien vertegenwoordigen op de Miss Universe 2016 verkiezingen op de Filipijnen.

De Beemden viert 40-jarig bestaan

Boxtel - Basisschool De Beemden in Boxtel-Oost bestaat dit jaar veertig jaar en dat wordt uitgebreid gevierd met alle leerlingen, ouders en leerkrachten. De laatste week van september staat de school helemaal in het teken van het jubileum en zijn er voor de kinderen allerlei creatieve knutselmomenten ingepland. Op vrijdag 30 september wordt het jubileum groots gevierd.

Op de dertigste september volgen de kinderen diverse workshops van Jambo Afrika, op het gebied van muziek, dans , trom, percussie en rap. Kinderen bereiden deze dag een grote voorstelling voor die in de avond, vanaf 17.30 uur, wordt opgevoerd in het Jacob Roelandslyceum.

Hier zullen de leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw in twee voorstellingen aan alle ouders laten zien wat ze die dag geleerd hebben tijdens de workshops. De extra aankleding, traktaties en activiteiten rondom het jubileum worden grotendeels betaald uit gelden die de leerlingen zelf bij elkaar gespaard hebben. Zo werd er het afgelopen jaar een sponsorloop gehouden, was er een vrijmarkt en organiseerde de leerlingen een flessenactie.

Alles bij elkaar wisten de leerlingen ruim tweeduizend euro bij elkaar te sparen voor het jubileum van de school. Door de sponsoractiviteiten is het mogelijk om extra groot uit te pakken en ook alle ouders mee te nemen in de festiviteiten.

Poolsestraat 'een racebaan' door werkzaamheden Baandervrouwenlaan

Boxtel - Sinds de werkzaamheden aan de Baandervrouwenlaan op maandag 19 september van start zijn gegaan is de Poolsestraat 'een racebaan' geworden, aldus buurtbewoners. Reden voor de gevaarlijke verkeerssituatie is de afsluiting van de Baandervrouwenlaan net ná de afslag Poolsestraat. Veel automobilisten kiezen ervoor om in plaats van de voorgestelde omleidingsroute toch de Baandervrouwenlaan in te rijden en slaan af bij de Poolsestraat.

Volgens buurtbewoners leidt dit tot gevaarlijke situaties, want hoewel de Poolsestraat een 30-kilometerzone is houden veel automobilisten zich niet aan de snelheidslimiet. Een buurtbewoonster meldt dat ze het gevoel had dat haar melding zowel bij gemeente als politie niet direct tot actie leidde. "Alle auto's parkeren keurig aan één kant van de straat omdat aan de andere kant eikels van de bomen beginnen te vallen", meldt een buurtbewoonster. "Daardoor is de straat lekker overzichtelijk en nodigt die voor het doorgaand verkeer uit om veel harder te rijden dan 30 kilometer per uur. Het lijkt hier nu soms wel een racebaan!"

De gemeente was niet in staat om voor het ter perse gaan van deze krant een reactie te geven op de ontstane verkeerssituatie.

Kamerkoor Ratatouille viert 25-jarig jubileum

De leden van Kamerkoor Ratatouille. Foto: Ratatouille

Lennisheuvel - Kamerkoor Ratatouille bestaat 25 jaar en om dat te vieren is op zaterdagmiddag 15 oktober een feestelijk jubileumconcert in de St. Theresiakerk in Lennisheuvel. Aansluitend zijn de concertbezoekers ook welkom op het feest van Ratatouille in gemeenschapshuis Orion, op korte loopafstand van de kerk. Daar kunnen ze samen met het koor genieten van een muzikaal aangeklede maaltijd en proosten op het jubileum.

Ratatouille brengt een programma, waarin het feestelijke van deze dag te horen is, maar ook de betrokkenheid van Ratatouille met de natuur. Ook trakteert Ratatouille de concertbezoekers op enkele nummers uit haar rijke muzikale verleden, zoals Pasttime with good Company en Only You.

Het jubileumconcert begint om 15.30 uur in de St. Theresiakerk, Lennisheuvel 50. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief enkele consumpties (kinderen t/m 12 jaar gratis). Kaartjes voor het jubileumconcert met feest kosten 15 euro, inclusief het eten dat Ratatouille verzorgt. In verband met de praktische voorbereidingen vraagt Ratatouille kaartjes voor in ieder geval concert met feest vooraf (tot uiterlijk donderdag 13 oktober) te reserveren. Dit kan via www.kamerkoorratatouille.nl of 0411-672856 (De Kapsalon). Kaartjes voor alleen het concert kunnen ook nog op de dag zelf in de kerk worden gekocht, vanaf een half uur voor aanvang.

Meer informatie over Ratatouille is te vinden op www.kamerkoorratatouille.nl.

Grote Clubactie op 1 oktober van start

Boxtel - De Grote Clubactie begint zaterdag 1 oktober. Ook uit Boxtel doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Kinderen komen in de maanden oktober en november langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen.

Van de opbrengst van de loten gaat 80 procent direct naar de verenigingen. Dit jaar is het alweer de 44e editie van de Grote Clubactie. Directeur Frank Molkenboer: "Veel verenigingen zijn afhankelijk van de inkomsten van de Grote Clubactie." Uit het onderzoek van het Mulier Instituut komt naar voren dat 59 procent van de verenigingen de opbrengst van een actie gebruikt om de contributie betaalbaar te houden.
Aan de Grote Clubactie nemen in Boxtel de volgende clubs mee: JRC Boxtel, R.K.S.V. Boxtel, RKVV Odc, LTV Munsel, MHC Mep, Taverbo, R.-K. Gymnastiekvereniging Tabitta, 4 defence (Fight School Boxtel), Sakura Boxtel. Naast de hoofdprijs van 100.000 euro zijn in de loterij van de Grote Clubactie veel mooie prijzen te winnen.

Presentatie veilige routes door Selissenwal

Boxtel - Platform Selissen houdt vanavond, 28 september, in De Walnoot een bijeenkomst over de verkeersveiligheid in de wijk.

Bij de bijeenkomst, die om 20.00 uur start, komt de vraag wat een veilige route door de wijk kan zijn voor kinderen, mensen met een beperking en senioren aan bod. Vanuit het standpunt dat iedereen makkelijk en veilig bij winkels en school moet kunnen komen is er samen met kinderen en mensen die wat moeilijker door de wijk kunnen lopen gekeken wat zij aan knelpunten tegenkomen.

Die knelpunten willen ze graag aan wijkbewoners van Selissenwal laten zien. Bovendien wil de werkgroep peilen of de wijkbewoners achter hun ideeën en plannen om de veiligheid te bevorderen staan. Ook krijgen bewoners volop de gelegenheid op- of aanmerkingen en ideeën over de verkeersveiligheid in de wijk te delen.

Praat mee over de verkeersveiligheid in Selissenwal. Kom naar De Walnoot op 28 september om 20.00 uur.

Workshops over energie

Liempde - DMBK-columniste Tamara Koopman start samen met Marjoke Verboom op 3 oktober een serie van 5 workshops over energie. De workshops vinden plaats op vijf maandagavonden, 3, 17, 31 oktober en 14 en 28 november van 18.30 tot 22.00 in Liempde.

Marjoke brengt deze unieke workshopserie die het praktisch leren omgaan met energie behandelt. Ze leert cursisten op een leuke, humoristische en inzichtelijke wijze hoe zij balans kunnen creëren en hun energie verhogen.

De workshops hebben steeds een ander energie-thema en omvatten bewustwording, nieuwe inzichten, praktische tips, beweging, nuchterheid, gezelligheid, humor en het proeven van natuurlijke energie. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus belangstellenden moeten er snel bij zijn.

De lessen worden gegeven in de studio van Tamara aan de Nieuwstraat 49 in Liempde. Voor meer informatie kun je cntact opnemen met Marjoke Verboom op 06-24655615, via info@regie-over-eigen-energie.nl of op www.facebook.com/regieovereigenenergie.

Winnaars prijsvraag 2-jarig jubileum

Boxtel - De winnaars van de stempelwedstrijd die we vorige week hielden ter ere van ons tweejarig jubileum zijn Frank Schalkx en Pascalle van de Aker.

Frank en Pascalle vonden beiden het juiste aantal van 24 stempels in de krant van vorige week. Zij winnen beiden een Toon Vertier cheque waarmee zij naar dit gezellige familiepark in Best kunnen.
En omdat we jarig waren trakteren we extra: ook Miriam van Breugel ontvangt een Toon Vertier cheque voor de foto's van Burendag die ze ons stuurde (zie pagina 13).

Namens het hele team van DeMooiBoxtelKrant: gefeliciteerd en veel plezier!

Veteranen gedenken en genieten samen

Foto: Hans van Doorn

Boxtel - Boxtelse en Harense veteranen vierden afgelopen zaterdag samen de achtste Boxtelse Veteranendag bij Gemeenschapshuis De Rots. Vele oudgedienden en hun echtgenotes en ook weduwen van veteranen kwamen bij elkaar om herinneringen op te halen, bij te praten en te herdenken.

Voor de derde en laatste keer vierden Boxtel en Haaren deze gedenkwaardige dag samen. Na een hartelijk ontvangst voor de veteranen, openden voorzitter Theo Raaijmakers en de burgemeesters Mark Buijs (Boxtel) en Jeanette Zwijnenberg (Haaren) de bijzondere bijeenkomst. Hierna ging de herdenking van start met the Last Post, twee minuten stilte en het Wilhelmus. Tussen de programmaonderdelen door werd er veel bijgepraat en volop gelachen en uiteraard werd er ook gegeten; rond de middag genoten de aanwezigen van de traditionele 'Blauwe Hap', een uitgebreide Indonesische rijsttafel.

Foto: Hans van Doorn

"Het is pas sinds een jaar of vijftien dat er aandacht wordt besteed aan veteranen, dat er nazorg is voor deze groep mensen", aldus Thea Raaijmakers. "Daarvoor werd er niet bij stilgestaan dat de 'stoere' mannen en vrouwen ook schade konden ondervinden en hulp nodig zouden kunnen hebben na een uitzending in oorlogsgebied."

Met zo'n honderd aanwezigen was de opkomst dit keer minder groot dan vorig jaar. Raaijmakers: "Wat opviel is dat er vooral veteranen van boven de 50 aanwezig zijn op een veteranendag, dit komt waarschijnlijk doordat de oudere veteranen terugkijken op hun leven en de jongere veteranen meer op de toekomst zijn gericht."
Kijk voor meer foto's op pagina 13.

Krijg je meer te besteden?

De derde dinsdag van september staat traditiegetrouw in het teken van de Gouden Koets en heel veel hoedjes. De vraag is echter niet zozeer wat er die dag in de Troonrede wordt verteld, maar wat er in de Miljoenennota staat. Want daarin worden de Rijksfinanciën besproken. Én waar iedereen dit jaar benieuwd naar was: profiteer ik ook van de aantrekkende economie?

Het eerste punt van de Miljoenennota is in ieder geval bemoedigend: Nederland staat er financieel een stuk beter voor. Bovendien is de verwachting dat de economie ook in 2017 groeit. Met name de linkse partijen hopen daarom op een afschaffing van de eigen bijdrage voor de Zorgverzekeringswet of in ieder geval een verlaging. Maar deze plannen kunnen niet op een Kamermeerderheid rekenen, dus zullen ze voorlopig niet doorgaan. Wel wil het kabinet op een aantal punten de belastingen wijzigen om de koopkracht in evenwicht te brengen. Eén van de maatregelen is het aanpassen van de inkomstenbelastingschijven, de algemene heffingskorting, de arbeidskorting en de ouderenkorting. De kortingen gaan allemaal omhoog. Hier profiteren vooral ouderen en mensen met lagere inkomens van.

Een andere belangrijke wijziging treft de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). Deze kan vanaf 1 januari geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. DGA's die van deze pensioenopbouw gebruik maakten krijgen drie jaar de tijd om de opgebouwde pensioenaanspraak af te kopen. Dit kan op diverse manieren. Heb je hiermee te maken, neem dan contact op met jouw financieel adviseur om de mogelijkheden goed door te rekenen.

En - terug van weggeweest - is de verhoogde eenmalige schenkingsvrijstelling. Voor de aankoop, verbouw of het verminderen van de schuldenlast op de woning mag je eenmalig € 100.000 schenken. De ontvanger mag niet ouder mag zijn dan 40 jaar. De schenking kan bovendien over drie opeenvolgende jaren worden uitgesmeerd. Heb je in 2015 of 2016 al geld geschonken, dan kun je dat in 2017 weer doen. Alleen is het schenkingsbedrag dan maximaal circa € 47.000 (vrijstelling minus maximumbedrag 2016).

Nu begrijp je dat een boekwerk van 196 pagina's en bijlagen moeilijk in een paar woorden is samen te vatten. Bovendien staan er veel algemeenheden in. Heb je vragen over jouw eigen pensioen, belastingvrijstellingen, spaargeld of financiering? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.


Liempde gaat los bij Oktoberfest

Liempde - Pullen bier, muziek en lederhosen, dat waren zaterdagavond in de grote feesttent in het Concordiapark de ingrediënten voor een geslaagd Oktoberfest.

Honderden bierliefhebbers waren zaterdag op het traditionele Oktoberfest in het Liempdse park afgekomen. De Kromploegers zorgden voor de muzikale ondersteuning. Langzaamaan gooiden steeds meer bezoekers de schroom van zich af en zongen en dansten er flink op los. Al snel was de feesttent een gezellige boel en dat bleef het tot in de kleine uurtjes.
Kijk voor meer foto's op pagina 13.

Wie wordt de Prins van Ploegersland tip 3

Liemdpe - Iedere week geeft de geheimcommissie van de Ploegers een tip over de nieuwe Prins van Ploegersland. Deze wordt op zaterag 29 oktober bekend gemaakt tijdens de Installatie van de Prins om 20:30 uur in Ploegerspaleis Hof van Liempde. Denk je te weten wie de nieuwe prins wordt? Stuur je antwoord dan naar redactie@ploegers.nl en maak kans op twee kaartjes voor de jaarlijkse Zittingsavonden van de Ploegers.

Onze Prins zit dicht bij het vuur. Welk vuur denk je dan misschien? Het lopende vuurtje dat nu door Ploegersland gaat over zijn kandidatuur misschien? Zijn vingers heeft hij gelukkig nog nooit gebrand maar hij blijft er wel warm door. En een warme persoonlijkheid is precies wat de geheimcommissie van de Ploegers zocht voor de nieuwe Prins van Ploegersland!

Herfstfair zoekt samenwerking met andere evenementen op

Foto: Miriam van Breugel

Boxtel - De Markt in Boxtel staat 2 oktober in het teken van de herfst met de jaarlijkse Herfstfair. Het evenement, dat van 12.00 tot 17.00 uur duurt, is gratis toegankelijk en zal ook dit jaar georganiseerd worden door Boxtel Vooruit. Daarbij is de samenwerking gezocht met diverse andere evenementen die in hetzelfde weekend plaatsvinden. Ook de winkels in het centrum zijn dit jaar geopend.

Zowel op het vlak van lekker eten, als op het gebied van sfeer en beleving komen de deelnemers al een paar jaar achter elkaar terug naar het Herfstfestijn. Ook verkopen de dames van Boxtel Vooruit dit jaar wederom zelfgemaakte taarten voor het goede doel. 'Dikke kus Kinderkamerkunst' met allerlei opgepimpte woonaccesoires, 'Home made chocolate' en de 'Pieman' met heerlijke pie's, muffins en scones zijn de nieuwkomers.

Voor kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd in het teken van de herfst. Bij de scouting kan op een kampvuur iets lekkers worden gemaakt. Ook kan er geknutseld worden en zullen een troubadour rondlopen en een singer/songwriter muziek maken. Ook de kinderen mogen een poging wagen zichzelf op muzikaal en dansvlak te laten horen en zien op een open podium. Modern Classic Music School maakt dit wederom mogelijk.

Tijdens de Herfstfair zal een try­out van de voorstelling 'Van geboorte tot en met geboorte, situaties in een mensenleven' van PoëZIEN! te beleven zijn. Deze toneelgroep heeft gedichten van verschillende auteurs uit verschillende tijden op zo'n manier bij elkaar gebracht dat een voorstelling ontstaan is.

Samenwerking
Ook de succesvolle sap-persdag en appelproeverij zullen dit jaar weer aanwezig zijn in de fruitboomgaard in het centrum. Hier kunnen particulieren hun eigen appels en/of peren laten persen. De appelproeverij wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en het assortiment omvat ruim vijftig verschillende soorten appels. Ook zijn er pomologen die fruit, waarvan de naam niet meer bekend is, kunnen benoemen. Ter ere van het 250-jarig bestaan van bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius is er dit jaar bovendien een honingproeverij. Ook voor de start van de Duurzame Week Boxtel is dit jaar aandacht. In samenwerking met organisator Transition Town is om 14.00 uur op de Markt de officiële aftrap voor de week.

De Rode Draad
Ook kunstroute de Rode Draad zal wederom te bezoeken zijn op 1 en 2 oktober. Dit jaar zijn er 21 deelnemers, te herkennen aan de rode ballonnen bij hun tentoonstellingslocatie. Zo ook bij het Viaduct over het Duits Lijntje. Daar zijn op zondag 2 oktober 25 tot 35 andere graffitikunstenaars aan het werk.

Kijk ook op www.boxtelvooruit.nl voor meer informatie over de Herfstfair.

Duurzame Week Boxtel van start

Boxtel - Tijdens de Herfstfair op 2 oktober in Boxtel start de tweede Duurzame Week Boxtel. Met als thema 'het klimaat' zijn er vele activiteiten geprogrammeerd waarbij iedereen op een kan kennismaken met duurzame initiatieven. Boxtel bruist van de duurzame plannen en ondernemers en zij hebben wederom samenwerking gezocht om een interessant programma te kunnen bieden in de week voorafgaand aan de duurzame dag op 10 oktober.

Het programma strekt zich uit over de hele week. Het doel is om iedereen te bereiken en te betrekken. Vandaar dat er op alle basisscholen speciale projecten draaien en lessen worden gegeven over duurzaamheid en energie.

Voor middelbare scholieren is ook een programma in de maak. Op 3 oktober is er in het Gemeentehuis een avond over Boxtel Energieneutraal 2030. Duurzaamheid is ook hergebruiken van spullen. Vandaar dat het populaire Repair Cafe ook in de Duurzame Week Boxtel (DWB) present is.

Gevarieerd programma
In de avond van 7 oktober is er in de bovenzaal van Cafe Vollop (voorheen Marktzicht) een heuse quiz: De Boxtelse Greenchallenge. Ontwikkeld door Mirjam Bemelmans en Nadja van Berkel en geschikt voor iedereen die zin heeft in een gezellige, interessante avond.

Op de duurzame dag zelf, tien oktober, organiseert LA'21 in het gemeentehuis een avond over Duurzaam ondernemen. Nancy Bocken van TU Delft geeft een interactieve lezing over circulaire business, toegespitst op het publiek. Voorafgaand aan deze avond wordt er om 18.30 uur bij de inloop gratis kringloopsoep van De Verspillingsfabriek geserveerd.

Bijzonder Boxtels klimaatkleurboek
Ook enkele kunstenaars van kunstenaarsvereniging Kunstlicht 99 zetten zich in rond het thema Klimaat. Zij maakten speciaal voor DWB een Boxtels klimaatkleurplatenboek. Stuk voor stuk fraaie kunstplaten om in te kleuren. Er is ook een leuke kleurwedstrijd aan verbonden.

Bij de Duurzame Week Boxtel vormen diverse partijen zoals Bibliotheek Boxtel, Bijenhoudersvereniging st. Ambrosius, Transition Town, Kunstenaarsvereniging Kunstlicht '99, LA'21 en Eetbaar Boxtel een gelegenheidsteam dat zich ontfermt zich over hoe duurzaamheid in Boxtel beter op de kaart te zetten en te promoten. Ook medewerkers van de WSD zetten zich belangeloos in voor de Duurzame Week Boxtel.

Bekijk het volledige programma, prijzen en reserveringen op: www.facebook.com/DuurzameWeekBoxtel/events.

Lusthof Lucebert bij protestantse kerk

Boxtel - Luceberts vruchten uit de tuin der lusten over taal en beeld, met muziek en film en een boekpresentatie. Zondag 2 oktober kunnen literatuur- en kunst liefhebbers vanaf 14.00 uur hun hart ophalen in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18.

In het eerste gedeelte van de middag spreekt Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, over de invloed van Luceberts poëzie op de Nederlandse taal, speelt David den Boon op de saxofoon en behandelt Huug Schippers de stijlen van de tekenende duizendpoot Lucebert aan de hand van lichtbeelden.

Na de pauze verhaalt Ton den Boon over de relatie van Lucebert met Jeroen Bosch, doet Huug Schippers een boekje open over de tuin der lusten in Luceberts privéleven en is de film 'De moerasruiter uit het paradijs' van Kees Hin te zien, waarin Lucebert in een gesprek met Bert Schierbeek zijn visie geeft op de wereld en de taal. Met de voordracht door Lucebert van enkele van zijn gedichten.

Kaarten kosten 5 euro per persoon, inclusief hapje en drankje. Deze zijn verkrijgbaar bij Bosch Wijnkopers, Breukelsestraat 12 in Boxtel, geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Mocht u het nog niet weten: HET IS OORLOG! En dan niet in Syrië, Oekraïne of Irak, want dat wisten we al. Het is oorlog in Hollywood. Want Angelina en Brad, ofwel Brangelina, delen niet langer dezelfde slaapkamer en dat zal uitgevochten worden. Alleen Angelina is al goed voor 400 miljoen dollar. Katjing! Je zult dit nieuws waarschijnlijk allang zelf gehoord of gelezen hebben. Ik ben dan ook geen brenger van nieuws. Daar heb ik veel betere bronnen voor zoals de Telegraaf.

Van de week telde de voorpagina van mijn Telegraaf app maar liefst 15 berichten over dit uit elkaar gespatte sprookjeshuwelijk. Berichten over een mysterieuze landing van de Brad-jet (de Bradjet…het klinkt als een nieuwe kast van IKEA) tot het bericht met de mooie titel 'Brad Pitt schakelt advocaat Charlie Sheen in'. Dat Charlie Sheen al jaren op zijn retour als acteur is wist ik, maar dat hij tegenwoordig ook de advocatuur ingerold is, was ook voor mij nieuw.

Het drong pas echt bij me door toen ik las dat Madam Tussauds hun eigen Brangelina had gescheiden. Je ziet het… heel de wereld is van slag. What else? Nou dit: George Clooney is in Shock. Daar hielpen zelfs 20 Nespresso's niet tegen. Jennifer Aniston heeft altijd al geroepen dat Angelina niet bij Brad zou passen en ze kan het weten natuurlijk als ervaringsdeskundige. Brad zit eenvoudig in elkaar en Angelina zou complex zijn. Toch leuk om te horen via de media dat je ex je wat simpeltjes vindt.

Ook een prachtartikel: 'Sterren in Shock na scheiding'. Nou ik ben benieuwd. De eerste ster in shock is Susan Smit… huh… wie?... Oh wacht, dat is een schrijfster die zichzelf een heks vindt (opgezocht op Google). En ook Chrissy Teigen is blijkbaar helemaal van de leg. Ik ook, want ik heb ineens geen flauw idee meer wie er nu een ster is en wie niet. Wie is Chrissy Teigen nu weer? Nou, dat blijkt de vrouw van John Legend te zijn. En ook een zekere Jan Kooijman staat er tussen. Dat zal wel de achternicht van de zwager van de redacteur van de krant zijn. Ook een ster.

Fotograaf William Rutten komt het stel regelmatig tegen zegt hij. Volgens hem maken ze altijd een heel verliefde indruk. Hallo William. Even wakker worden: HET ZIJN ACTEURS. Als je ze vraagt om een moordenaar, dief of lenige Tombraider te spelen doen ze dat ook.

Ik leerde dat de beroemde acteur Jon Voight de vader was van Angelina. En hij is 'bezorgd'. Ik zou bezorgd zijn als hij niet bezorgd zou zijn. Waarom het woord 'bezorgd' tussen haakjes zijn begrijp ik niet helemaal. Zou het sarcasme zijn van de Telegraaf? Het artikel sluit in elk geval af met de memorabele woorden 'Ik ben hoopvol, laten we voor ze bidden'.

Als zelfs Jon Voight het zegt, moet ik me er maar aan overgeven: Ik ga ook bidden. Niet voor Brangelina natuurlijk, maar voor de redactie van de Telegraaf. Dat er nog maar vele scheidingen mogen volgen, want alleen zo weten we weer wat er echt belangrijk is in de wereld (en wat absoluut niet).

Derde Shopevent met 115 deelneemsters groot succes

Foto: Karin Schoenmakers

Boxtel - De derde editie van het Shopevent afgelopen zaterdag leverde een gezellige drukte in het centrum van Boxtel op. Het evenement kende ditmaal 115 deelnemers.

Organisator Van den Borne blikt tevreden terug op het Shopevent. Natuurlijk zorgde het weer voor perfecte omstandigheden om er een leuke dag van te maken.

Foto: Karin Schoenmakers
Foto: Diana van den Borne

"De opzet van de dag was hetzelfde als de voorgaande keren, maar we proberen elke keer weer te verrassen", vertelt Diana van den Borne, eigenaresse van Filipe Mode. Naast de bekende beauty-workshops, waren er ook enkele creatieve workshops waar de deelneemsters zich voor in konden schrijven.

De afwisseling en diversiteit zorgen ervoor dat dit voor een grote groep vrouwen een leuke dag was. Je ziet moeders, dochters en vriendinnenclubjes in alle leeftijdscategorieën. Een aantal deelneemsters doet al voor de derde keer mee.

Deze keer was een extra hoofdprijs beschikbaar gesteld door de elf deelnemende winkels. In iedere zaak was een afbeelding als onderdeel van een rebus tentoongesteld en degene met het juiste antwoord maakte kans op een waardecheque van 250 euro. Die is te besteden bij een of meerdere van de deelnemende winkeliers. Iedereen deed erg zijn best om de juiste oplossing te vinden en tussendoor zorgden 'Toos en Annie', gespeeld door Mieke van De Grapjurk voor de nodige hilariteit.

"Het is goed om te zien dat we door een goede samenwerking tussen de horeca en de retail, en de centrumondernemers onderling voor zo'n geslaagde dag kunnen zorgen. Vol enthousiasme gaan we over een tijdje weer beginnen aan de voorbereidingen voor de volgende editie", meldt Van den Borne.

Zodra die datum bekend is wordt dit uiteraard weer gecommuniceerd via de Facebookpagina van Shopeventboxtel.

Vernieuwde speeltuin Smalwatervallei geopend

Boxtel - In aanloop van de naderende herinrichting van Kalksheuvel is door buurtvereniging Smalwatervallei en de gemeente de buurtspeeltuin opgeknapt. Diverse toestellen zijn verplaatst, ondergronden vervangen, een pannaveldje en een picknicktafel toegevoegd. Resultaat is een gezellige speeltuin voor alle leeftijden, met goed overzicht voor de ouders.

"De wijk Kalksheuvel wordt helemaal hip en hot", aldus wethouder Herman van Wanrooij bij de onthulling van het nieuwe bord bij de speeltuin aan de Kapelweg. Na het welkomstwoord door de voorzitter van de buurtvereniging Hennie van Roessel, was het de beurt aan wethouder Van Wanrooij. Die vertelde dat hij uitziet naar de herinrichting van de wijk, waarbij buurtbewoners een grote inbreng hebben.

Uiteraard draaide de middag om de kinderen van de buurt. Na het formeel doorknippen van een lint door Hidde en het afschieten van de feestelijke confettikanonnen door Tess en Lynn werd de speeltuin gebruikt door alle aanwezige kinderen. Die kregen ranja en een ijsje, terwijl de ouders genoten van de door 't Tweespan en de gemeente aangeboden versnaperingen.

Mijn Mooi Boxtel: Peter Razenberg

Foto: Peter Razenberg

Idyllisch Boxtel. Bijgaande foto nam ik op zaterdag 30 juli in de ochtend vanaf het bruggetje op het Weikespad. Hoe mooi is Boxtel zo!

Vitaal Jong blijven met Frans van Beers

Van Beers naar Boven Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - De Boxtelse 'Iceman' Frans van Beers biedt samen met docent Chinese Geneeskunde Bert Bouwman uit Oosterhout op 21 én 30 oktober een cursus aan om vitaal jong te blijven. De dag bestaat onder ander uit ademhalingstrainingen, training om in de juiste mindset te komen en een koude training.

De 77-jarige Van Beers is zelf geen onbekende met het vitaal ouder worden. In januari bedwong hij nog de Kilimanjaro, de hoogste berg van het Afrikaanse continent, in korte broek.

Van Beers naar Boven Foto: Sander van Kasteren

De cursusdag begint om 10.00 uur met een met basisinformatie over de gezondheid en het menselijk lichaam. Cursisten leren hoe ze die gezondheid op peil kunnen houden. Later op de dag is er aandacht voor de Van Beers ademhalingstechniek en mindsetting. Hiermee is het mogelijk extreme hitte of koude te doorstaan.

Volgens Van Beers kun je na de eerste trainingsdag al in het ijs gaan liggen. Met de techniek die daaraan ten grondslag ligt is ook het immuunsysteem te beïnvloeden. "Op die manier is je lichaam in staat om vitaal, gezond en jong te blijven en word je minder snel ziek of verkouden", aldus Van Beers. Ook leer je tijdens de cursus beter omgaan met stress en kan de training vermoeidheidsklachten verminderen. Een nuttig gevolg van de training is een lagere energierekening. "De verwarming in huis kan een snel lager", aldus Van Beers.

De basis voor deze technieken leidt terug naar Tibetaanse monniken die de zogenaamde 'tummo techniek' gebruiken om zo hun lichaam te beïnvloeden. Ook Nederlands bekendste Iceman Wim Hof maakt gebruik van deze techniek.

Voor cursisten die na de eerste dag de smaak te pakken hebben is een meerdaags verdiepingsprogramma beschikbaar waarbij het beklimmen van hoge bergen en andere lichamelijke uitdagingen tot de mogelijkheden behoren.

De cursus is op 21 oktober op een nog nader te bepalen locatie. Ook op 30 oktober wordt een cursus gestart. Inschrijven moet vóór 10 oktober gebeuren en kan via e-mail vanbeersvitaal@gmail.com of door te bellen naar 06-51252570 of 06-21563139. Iedereen kan meedoen ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie.

Fietser gewond bij ongeluk Liempde

Liempde - Een 17-jarige fietser uit Liempde is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk in de Gemondsestraat in Liempde. Een vrachtauto die mogelijk bij het ongeluk betrokken was is volgens omstanders doorgereden.

De politie vermoedt dat de fietser tegen de achterkant van een vrachtwagen is aangereden en daarbij is gevallen. De jongen werd in de berm gevonden en was op dat moment niet aanspreekbaar. Het slachtoffer is met een hersenschudding en schade aan zijn tanden in een ambulance naar ziekenhuis gebracht.

Kettingbotsing met vier auto's op Eindhovenseweg

Foto: Persburo Sander van Gils

Boxtel - Vier auto's botsten vrijdagmiddag rond 15.00 uur op elkaar op de Eindhovenseweg in Boxtel. Bij de kettingbotsing vielen geen gewonden.

Foto: Sander van Gils

Wel leidde het ongeluk tot enige verkeershinder.

Pierre Janssen

Foto: Willemijn Wijdenes

Na de namen van honderd straten te hebben verklaard, toegelicht en uitgeplozen, gooit Christ van Eekelen van Heemkunde Boxtel het over een andere boeg. Vanaf nu zal hij elke week een schilderij van de Boxtelse schilder Pierre Janssen aan het publiek tonen en voorzien van een voor hem zo kenmerkende, boeiende en gedetailleerde toelichting.

Pierre (Petrus) Janssen wordt geboren op 25 augustus 1865 te Steenwijkerwold. Hij trouwt op 12 oktober 1898 te Leeuwarden met Cecilia Antonia Arnoldus. Zij wordt geboren op 11 mei 1876 te Leeuwarden en overlijdt op 5 oktober 1933 te Boxtel. Het echtpaar krijgt vijf kinderen. Pierre Janssen is op 8 augustus 1952 te Boxtel overleden.

Pierre Janssen krijgt zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en de Académie des Beaux Arts in Brussel.

'Een schilder van het Brabants schoon, conservatief in goeden zin', zoals hij zichzelf omschreef.

In 1898 verhuist Janssen naar Boxtel. Met een korte onderbreking in Amersfoort, zal hij zijn verdere leven, tot 1952, daar blijven wonen en werken. In 1902 neemt het gezin Janssen, na het uitstapje naar Amersfoort, zijn intrek in de Stationsstraat te Boxtel. Als op 30 oktober 1911 het huis van Janssen in de Stationsstraat afbrandt, verhuist het gezin naar de Ossenpad, de huidige Prins Hendrikstraat

Waarom kiest hij voor Boxtel? Hij komt van oorsprong uit het Overijsselse Steenwijkerwold en heeft ook gewoond in grote steden als Amsterdam, Haarlem, Groningen, Rotterdam, Leeuwarden, Brussel, 's-Hertogenbosch en Amersfoort. Dat zal echter alles te maken hebben met de in Boxtel gevestigde 'Kunstinrichting Peinture Bogaerts', waar Janssen de eerste jaren van zijn Boxtels verblijf werkt. Ook andere bekende Boxtelse schilders als Jan Kruijsen, Frans Knirsch en Willem Schäffer beginnen hier hun loopbaan.

Gedurende een periode van een halve eeuw schildert Janssen vele plekjes in Boxtel en omgeving, die inmiddels allang weer verdwenen zijn. Alleen de oudere inwoner van Boxtel herkent misschien nog een straatje of een huisje. De jongere lezer zal, aan de hand van de tekst bij het schilderij, mogelijk het tafereel kunnen plaatsen in het straatbeeld van de 21e eeuw. Boxtelse markante figuren als Drika Tin en Stien Pek zijn zelfs door de ouderen niet meer in herinnering terug te brengen.

Een groot aantal dorpsgezichten en dorpsfiguren zal in deze nieuwe rubriek de revue passeren.

Bron: 'Pierre Janssen, een halve eeuw Boxtel' van Christ van Eekelen en Rini van Oirschot.

Uitgave: Heemkunde Boxtel

11 / 20

Foto: Ruud van Nooijen

Honderd jaar geleden: 1916 Eerste Wereldoorlog is halverwege
Flarden geschiedenis

We gaan honderd jaar terug in de tijd: 1916. De Eerste Wereldoorlog is halverwege. Nederland moet zich in allerlei bochten wringen om het begrip 'neutraal' niet te veel geweld aan te doen.
De Nederlandse krijgsmacht is gemobiliseerd en omdat de grootste dreiging al snel primair uit het zuiden (België) komt, verblijft het veldleger nagenoeg geheel in Noord-Brabant. Gezien de hoeveelheid militairen, tezamen met paarden, karren en uitrusting die hier verblijft, kunnen die onmogelijk in de beschikbare kazernes worden ondergebracht. Veel dorpen krijgen te maken met inkwartiering: militairen worden ondergebracht bij particulieren, alsmede in leegstaande of gevorderde gebouwen zoals scholen, herbergen en fabrieken. Daarnaast komen veel Belgische vluchtelingen naar ons land, evenals gedeserteerde militairen en vrijgelaten gevangenen. Ook Boxtel, strategisch gelegen aan een druk spoorwegkruispunt, krijgt daar vanaf het begin volop mee te maken.
In 1914 is de Cavalerie-Brigade opgericht met als commandant de generaal-majoor Piepers. Aanvankelijk verblijft de brigade in het westen van de provincie, belast met onder andere grensbewaking en tegengaan van smokkelen, doch op 27 juni 1916 wordt zij verplaats naar het oostelijk deel van Noord-Brabant, naar Boxtel en omgeving. De brigade-staf alsmede het 1e Regiment Huzaren worden in Boxtel ondergebracht. Het 2e Regiment Huzaren komt terecht in Sint-Oedenrode, het 3e Regiment Huzaren in Veghel en het 4e Regiment Huzaren in Uden en later in Oisterwijk. Twee batterijen van het Korps Rijdende Artillerie (Gele Rijders) die aan de Cavalerie-Brigade zijn toegevoegd vinden onderdak in Schijndel. Zij worden - ten onechte - wel eens aangeduid als huzaren, doch dat zijn ze niet. Ze behoren - ondanks hun toevoeging aan de brigade - niet tot het Wapen der Cavalerie. Die verwarring is begrijpelijk: ook zij verplaatsen zich te paard en hebben indrukwekkende uniformen met tressen, doch de gele kleur verraadt hun afkomst en naam. In de genoemde plaatsen zullen zij verblijven tot na het einde van de oorlog.

Sint-Oedenrode
Kort na de komst van de Cavalerie-Brigade naar Boxtel en omgeving vindt op donderdag 13 juli bij het 2e Regiment Huzaren in Sint-Oedenrode een tragisch ongeval plaats, waarbij de 35-jarige adjudant- kapelmeester van het Stafmuziekkorps, Willem van Diepenveen en een van zijn muzikanten, de 26-jarige wachtmeester Willem de Goeij, door verdrinking om het leven komen als hun bootje omslaat bij het binnenhalen van een visnet. Van Diepenveen laat een weduwe en drie jonge kinderen achter. De Goeij is ongehuwd. Van Diepenveen, die protestant is, wordt, onder grote belangstelling, begraven op het kerkhof rond de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode. Zijn familie, officieren van het Regiment en de muzikanten van zijn muziekkorps laten een grafmonument oprichten in de vorm van een taps toelopende zuil met aan de voorzijde twee marmeren platen met tekst. Zaterdag 3 september 2016 is daar een herdenking van het feit dat het honderd jaar geleden is dat dit tragische ongeval plaatsvond. Tevens is er een expositie met foto's in de hal van de Knoptoren.

Boxtel
Maandag 21 augustus 1916 is weliswaar een zomerse dag, doch de temperatuur komt die dag niet boven de 18,6 graden Celsius uit, met een daggemiddelde van 16,5 graad Celsius. De zon schijnt ondergemiddeld en er staat een matige wind. Wat de aanleiding is geweest weten we niet, doch de staf van de Cavalerie-Brigade poseert, deels gezeten op stoelen, voor het gebouw van Hotel Van Dijk, waarvan de naam korte tijd later wijzigt in Hotel Riche. Dit gebouw bestaat nog: het is het huidige Modecentrum Theelen.
Omdat zij poseren voor dit gebouw gaan we ervan uit dat (een deel van) de Brigadestaf hier is ondergebracht. We zeggen 'deel' omdat het hotel niet meer dan circa 20 slaapplaatsen heeft en een brigadestaf meer personeel omvat.
Op dit moment bestaat nog geen zekerheid over wie er op de foto staan afgebeeld. Niettemin een historisch document betreffende de militaire geschiedenis van Boxtel.

Dat we op de foto twee kleuren uniformen komt doordat het leger op dat moment bezig was de oude (donkere) uniformen te vervangen door grijze (aanvankelijk groengrijze genoemd) uniformen, doch onder andere de cavalerie hield nog lang vast aan het dragen van de oude, rijkversierde, uniformen.

Een andere ontwikkeling: een kleine twee jaar later vormt de oprichting te Boxtel van de School voor Verlofsofficieren der Cavalerie, onder leiding van de ritmeester Adolph Blussé van Oud-Alblas. De eerste cursus, met dertien leerlingen wordt in Boxtel gegeven tussen februari en augustus 1918. De leerlingen zijn ondergebracht in Hotel De Kei op de Boxtelse Markt.

In Boxtel en directe omgeving is ruimte te over, onder andere heidevelden, voor het praktisch oefenen: schieten, paardrijden, waterloop over steken (Dommel), zwemmen, geweervechten (met geplaatste bajonet), schermen, handgranaat werpen, in bivak gaan.

Als de Eerste wereldoorlog in november 1918 is uitgeraasd, wordt de Cavaleriebrigade ontbonden en ook andere legeronderdelen keren terug naar hun oorspronkelijke standplaatsen. De gemobiliseerde militairen worden gedemobiliseerd en keren terug naar huis. Toch duurt het nog tot voorjaar 1919 voordat in veel dorpen de laatste militairen wegtrekken.
De in Boxtel opgerichte School wordt verplaatst naar Amersfoort en de naam wijzigt in School voor Reserve-officieren der Cavalerie. Op de locatie op de Boxtelse Markt waar ooit Hotel De Kei stond en de School voor Verlofsofficieren der Cavalerie werd opgericht, bevindt zich tegen de muur een bordje met tekst dat daaraan herinnert.

Tekst: Ruud van Nooijen - versie: 17 september 2016
Foto: Stichting Museum Nederlandse Cavalerie, Amersfoort


Lieve lezers,

Wij leven in een land van regeltjes. Zo zijn wij. Een echte Nederlander heeft zijn zaakjes namelijk op orde. Vanaf de kleuterschool al begint onze regeldrift: steek netjes je vinger op in de kring, je juf spreek je aan met 'juf' en je gaat niet met een schaar rondrennen in de poppenhoek. Word je ouder, dan worden de regels ook complexer: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde, de letters van 't kofschip geven aan waar er een t moet en de meester of juf veegt je billen niet meer af.

Ook als volwassene is de regelzucht van ons Nederland goed te merken. Als ik een belastingformulier invul, weet ik van gekkigheid niet meer hoeveel procent ik waarover betaal en in welke box ik dan zit. En mag ik nou wél aan die lekkere verpleger zitten als hij mij wast of níet? Allemaal lastige regels die men moet onthouden. Ik begrijp wel dat dat soms een beetje lastig is voor de mens.
Maar er is één regel die toch glashelder zou moeten zijn; zit je fout, dan volgt er een consequentie. Toch? Niets blijkt echter minder waar.

Ik zal wat uitleg geven. Ik zat laatst te genieten van de laatste nazomerdagen op een van de Boxtelse terrassen op de Markt. Geld moet rollen, dus ik zat flink wat wijn naar binnen te sloeberen. Natuurlijk was ik lopend, want: glaasje op, laat je rijden. Terwijl ik daar zo lekker zat te borrelen, kwam er een auto de Markt op geslingerd. De man die achter het stuur zat parkeerde zijn wagen bijna tussen de bloembakken door het terras op! Deze man was klaarblijkelijk nogal dronken achter zijn stuur gekropen. Ik hoorde van voorbijgangers dat de man in kwestie zojuist bijna de apotheek binnen was gereden en dat hij op de snelweg een dollemansrit achter de rug had van heb ik jou daar.

De Markt gaf een zucht van verlichting dat er niemand was aangereden – de man was ondertussen rustig achter zijn stuur in slaap gevallen en kon door zijn kegel amper worden wakkergemaakt. Eén iemand belde de politie, die dan ook snel ter plaatse was. Gerustgesteld ging ik weer zitten; de agenten hadden hier de boel duidelijk onder controle.

Er gebeurde een tijdje niet veel, tot de likeurchauffeur opeens werd opgehaald en bij iemand anders achterin zijn auto ging zitten. De agenten stonden erbij en keken ernaar terwijl hij prinsheerlijk naar huis werd gereden.

Na zorgvuldige navraag kwam mij de volgende verklaring ter oren van de agenten: zij hadden de zatlel in kwestie niet zien rijden, dus daarom kon er ook geen boete worden gegeven. Er is zelfs geen blaastest gedaan! Het lijkt me duidelijk dat ik met mijn oren stond te klapperen toen ik dit hoorde. Dès toch nie normaal?

De regelzucht in Nederland heeft draconische vormen aangenomen. De glashelderste regel van allemaal (zit je fout, dan volgt er een consequentie) is de enige regel die in deze situatie níet is toegepast. We moeten met zijn allen weer eens terug naar simpelere tijden. Ik verwacht dan ook dat deze man alsnog wordt gestraft. Op de Mert. Aan een schandpaal, zoals vruuger. Toen de tijden nog overzichtelijk waren.

Liefs,Bets

PvdA/Groen Links

Foto: PVDA

Hoe gaat het met ons?
Nou, Boxtel zit niet stil. Het is een genot te zien hoe kinderen en jongeren plezier hebben op de zojuist vernieuwde ramp in Boxtel Oost. Liempde heeft van het Oktoberfest genoten, en kon zich zondagmiddag tegoed doen aan allerlei hapjes. De Boxtel Oost Dag had opnieuw mooi weer, het was gezellig en er was veel volk op de been. En zo kunnen we nog meer dingen noemen, bijvoorbeeld …Liempde gaat op de schop, een omvangrijk project. Conclusie: er zit leven in de brouwerij.

Subsidiebeleid
De raad heeft op 6 september jongstleden een belangrijke stap gezet: de vaststelling kadernotitie subsidieverlening. Dat legt een fundament onder het subsidiebeleid voor de komende jaren. PvdA/GroenLinks heeft regelmatig gepleit voor deze kaders, en nu is het gelukkig zover. Subsidies zijn aanvullend en ondersteunend, en helpen inwoners en verenigingen bij het realiseren van beleidsdoelstellingen van de gemeente Boxtel. Subsidies zijn gericht op jeugd, ouderen, met name de kwetsbaren. Subsidie ontvangen is niet vanzelfsprekend. Subsidie is niet afhankelijk van 'wie kent wie', maar van objectieve toetsingscriteria. Een initiatief moet in beginsel op eigen benen kunnen staan. Zo maken we een flinke stap vooruit. We zijn er ook blij mee dat voor grotere bedragen een prestatieovereenkomst wordt opgesteld.

Economie gestimuleerd?
Het bedrag van 1 miljoen om de plaatselijke economie te stimuleren heeft over het algemeen goed gewerkt. Nieuwe initiatieven zijn van de grond gekomen, zoals de schaatsbaan. Prachtig om te zien dat jonge lokale ondernemers hun nek uitsteken. Goede ondernemers zijn voor Boxtel goud waard. Bij PvdA/GroenLinks waren we ook erg gecharmeerd van de vouchers van 1000 euro. Een klein bedrag met een flinke uitstraling. Langs de weg van het geld gebeurt veel meer: contact, ontmoeting, overleg, gezien en gehoord worden, steun, samen op een nieuw idee uitkomen, gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid. We kennen ook de ervaringen dat ondernemer en overheid elkaar niet vinden, tegenover elkaar staan, er samen niet uitkomen. Des te mooier is om te zien hoe zij langs de weg van het stimuleringsbudget elkaar wel kunnen vinden.

Drie O's
Overheid, onderwijsinstellingen, ondernemers. Willen we de komende jaren economie en cultuur in Boxtel en de regio verder brengen, is samenwerking tussen de drie O's van groot belang. Dat bleek wel uit de bespreking van de nieuwe economische beleidsagenda op 20 september jongstleden. We kennen de ervaringen dat partijen elkaar niet vonden of niet zagen staan. PvdA/GroenLinks pleit ervoor grondig in de samenwerking te investeren: SintLucas en Baanderherencollege en Summa, samen met ondernemers en het gemeentebestuur.

Anja van den Einden
Nico Bulter

SP

Foto: SP

Geen sprake van zorgstop in Boxtel
Het college van B&W ontkent in antwoord op vragen van SP, Combinatie95 en CDA met klem dat er in Boxtel een zorgstop zou zijn. Dit werd in de pers verondersteld nadat het college negatief had geoordeeld over het plan om autistische jongeren onder te brengen op recreatiepark Dennenoord. SP-wethouder Eric van den Broek: "Het is zeker niet zo dat voor zorginitiatieven de deur op slot gaat. Integendeel. Wij werken graag actief mee aan zorgplannen die binnen het gemeentelijk Wmo-beleid vallen. Recentelijk werkte de gemeente actief mee aan een zorginitiatief in de Baroniestraat (De Herbergier) en op dit moment aan een zorginitiatief in de Clarissenstraat. Op die laatste locatie zullen acht tot tien bewoners met het syndroom van Down gaan wonen."

Toename treinvervoer gevaarlijke stoffen moet teruggebracht worden
De staatssecretaris heeft per brief meegedeeld dat de overschrijding van het aantal treinen met gevaarlijke stoffen dat is toegestaan op het traject Tilburg-Boxtel-Eindhoven nog niet heeft geleid tot een onverantwoorde situatie. Het risicoplafond is nog niet bereikt, maar de staatssecretaris gaat wel aan de slag om de overschrijding terug te brengen. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven is er niet gerust op: "Het is maar zeer de vraag of dat gaat lukken. Boxtel moet dit via het Overleg Brabantroute nauwlettend in de gaten houden. Het gaat immers om de veiligheid van onze burgers."

Wethouder pleit voor verbetering van burgerinspraak Wmo
Begin september opende wethouder Eric van den Broek een regionale bijeenkomst voor Wmo-adviesraden. Hij pleitte voor verbetering van de inspraak van Wmo-cliënten: "In Boxtel krijgen we relatief weinig klachten van Wmo-gebruikers, maar van een hoerastemming mag geen sprake zijn. Ik wil meer terugkoppeling van die groep naar de gemeente. Daarom besteed ik daar voortdurend aandacht aan, met huiskamergesprekken, cliëntdagen, persoonlijke contact, inzet ouderen- en Wmo-adviseurs, het promoten van de vertrouwenspersoon en overleg met adviesorganen. Met de ervaringen van de mensen gaan we meteen aan de slag, zo kweek je vertrouwen." De Boxtelse wethouder kreeg veel bijval vanuit de zaal.

Nationaal ZorgFonds in actie op Selissenwal.
De actie voor een Nationaal ZorgFonds zonder zorgverzekeraars, zonder eigen risico en met de tandarts, fysiotherapie en GGZ weer in het basispakket, loopt als een trein. Landelijk zijn er al 160.000 steunbetuigingen binnen en hebben 60.000 mensen een actiepakket aangevraagd. In Boxtel, waar de actie nog niet zo lang loopt, zijn meer dan 500 steunbetuigingen opgehaald. Vrijwilligers van het plaatselijke actiecomité en de SP gaan op de zaterdagen 8 en 15 oktober van 13.00 tot 15.00 uur de wijk Selissenwal in om huis aan huis steun te vragen voor het zorgplan. Op woensdag 26 oktober wordt in De Walnoot, aanvang 20.00 uur, een bijeenkomst georganiseerd met als spreker SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten.

Buitengebied Liempde geen racebaan

Wederom een fietser de 'klos' van een automobilist die denkt dat het buitengebied van Liempde is aangelegd als racebaan. Het ging faliekant mis toen een jonge fietser een aanrijding met een vrachtwagen had. Helaas geen op zichzelf staande situatie. Onlangs is een man van zijn fiets gevallen doordat hij zich gedwongen voelde aan de kant te gaan voor een haastige automobilist. Niet geraakt door de auto. Wel met zijn fietswiel in één van de gigantische kuilen naast de weg terecht gekomen en daardoor ongelukkig gevallen. Of de jonge moeder met twee kindjes op haar fiets. Uitwijkend voor een auto in een gat langs de weg terecht gekomen. Kunt u zich voorstellen wat een ellende het met zich meebrengt als je als moeder met je kinderen op de fiets omvalt?

Onze kinderen moeten over deze wegen naar school, naar vriendjes, sportclubs. Elke dag houden wij ons hart vast. Komen ze veilig aan? Wij leren onze kinderen goed uit te kijken. Ga aan de kant in de berm staan als er een grote tractor aankomt, steek je hand uit, fiets netjes aan de kant. Ze kunnen het hoor, onze kinderen. Ze hebben hun verkeersdiploma met vlag en wimpel verdient. Het verkeersexamen is voor hen een lachertje want zij zijn in de praktijk heel snel wijs geworden.

Aandringen op maatregelen bij de gemeente gebeurt na veel aandringen. Er wordt zand met grit in de gaten gewerkt, snel en goedkoop? Maar dan komt er een gigantische vrachtwagen en de gaten zijn er direct weer. Iets van 'water naar de zee dragen'? De gaten zorgen voor extra gevaarlijke situaties. Moet een fietser uitwijken en komt deze met zijn wiel in een gat terecht dan is het onmogelijk om de fiets recht te houden. De situatie hier wordt echter dagelijks gevaarlijker. Het is wachten op een groot ongeluk waarbij een ambulance helaas niet meer mag baten. Wil de gemeente Boxtel de verantwoording hiervoor dragen?

U bent natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken hoe het er hier dagelijks aan toe gaat. Kijkt u wel uit als u op de fiets komt? We zouden het vervelend vinden als u met uw fietswiel in een gat terecht komt en omvalt…..

Familie Van de Laar, Liempde


GEMEENTE INFO
Oud papier:
29-09 Keefheuvel e.o.
30-09 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk
01-10 Selissenwal; alles binnen de straten Baandervrouwenlaan, Baanderherenweg, Achterbergstraat en Bosscheweg
05-10 Lennisheuvel
05-10 Vrilkhoven e.o.

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.

LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 910
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Bekendmakingen week 39

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Dennendreef 5 3 aparte aanvragen voor het bouwen van in totaal 3 recreatiewoningen op recreatiepark Dennenoord
Halderheiweg 2 rooien: 2 douglassparren uit rechter zijerf
Hemelrijk 11 plaatsen en gebruiken mobiele gastank ter vervanging van gebruik vanuit gasflessen
Koolhof 13 bouw woning

Verleende omgevingsvergunningen
Prins Hendrikstraat op parkeerplaats achter Meneer van Dommelen: plaatsen standbeeld
Hoekstraat 13 (her)bouw loods

Verkeersbesluit
Parkeerschijfzone Prins Hendrikstraat en Rechterstraat

Verordening
Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren gemeente Boxtel 2016: vastgesteld door gemeenteraad in vergadering van 14 september 2016

Boom weg bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.

Geslaagde Burendag voor bewoners Hendrik Verheeslaan

Oudhollandse vervoerswijzen, zoals hier per paard en wagen, herleefden tijdens Boxtel Oost Dag. Foto: Hans van Doorn

Volgens Mirjam van Breugel heeft iedereen uit haar buurt (Hendrik Verheeslaan) zich tijdens Burendag van zijn beste kant laten zien. Op het grasveldje iets verder dan de Basisschool De Vorsenpoel was een gezellig buurtfeest georganiseerd met bbq. "Ieder nam zijn eigen drinken mee, tafels stoelen en partytenten werden tevoorschijn getoverd. Een springkussen voor de kleintjes ontbrak er niet. Er was ruimte om een balletje te trappen in gaten voor de jongens, later waagden ook nog enkele vaders zich daaraan", meldt Mirjam.

Friture Lambertje stelde ijsjes voor de kinderen beschikbaar, Jumbo maakte een mooi prijsje voor het vlees en bakker Gradjan Buss heeft enkele stokbroden afgestaan. "Namens alle buren dank jullie wel!", sluit Mirjam af.

De Aggemarvanhuisaf Band verraste enkele buurtbewoners op een tuinconcert tijdens de Boxtel Oost Dag. Foto: Hans van Doorn
De politie was ook aanwezig op de Boxtel Oost Dag. Diverse voertuigen en ander materiaal werden getoond aan het publiek. Foto: Hans van Doorn
Ook Tabitta gaf spectaculaire demonstraties tijdens de Boxtel Oost Dag. Foto: Hans van Doorn
Proef Lokaal Liempde. Foto: Mark van der Pol
De Kromploegers verzorgden de muziek tijdens het Oktoberfest in Liempde. Foto: Hans van Doorn
Met een groepstoost word het festijn geopend op het Oktoberfest Liempde. Foto: Hans van Doorn
Oktoberfest Liempde. Foto: Hans van Doorn
Oktoberfest Liempde. Foto: Hans van Doorn
Proef Lokaal Liempde. Foto: Mark van der Pol
De aanwezige veteranen kregen allen een attentie tijdens Veteranendag. De dag verliep soms plechtig... Foto: Hans van Doorn
... maar onder andere tijdens het diner bleek Veteranendag niet alleen plechtig, maar ook gezellig kon zijn. Foto: Hans van Doorn
Burendag. Foto: Miriam van Breugel

Teakwood House viert tienjarig bestaan

Foto: Boukje Canaan

Meubels van tropisch hardhout hoeven niet duur te zijn

In oktober 2006 begon ondernemer Marc van Son zijn handel in teakhouten meubelen, Teakwood House. De zaak, gevestigd aan de Rechterstraat, bestaat inmiddels tien jaar. Dat wordt gevierd met een korting van 25 procent op het gehele winkelassortiment. Deze actie loopt vanaf de jubileummaand oktober tot en met december.

Foto: Boukje Canaan
Foto: Boukje Canaan
Foto: Boukje Canaan
Foto: Boukje Canaan
Foto: Teakwood House

De ondernemer is al van jongs af aan geïnteresseerd in meubels en decoratie. Hij volgde bovendien een opleiding detailhandel in Den Bosch. Eén en één is twee en zo startte hij in het najaar van 2006 zijn eigen teakhout meubelzaak in hartje Boxtel.

"Teakwood House duur? Helemaal niet", begint Van Son. "Een stoel hoeft hier bijvoorbeeld echt geen honderden euro's te kosten!" De tropische houtsoort heeft de hardheid van eikenhout, maar is volgens de ondernemer veel levendiger en warmer wat betreft structuur. Er zijn vele verschillende soorten gerecycled teakhout en die hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en kleur.

Van Son is een ondernemer met hart voor zijn zaak. De schittering in zijn ogen verraadt het grote plezier dat hij beleeft aan zijn werk. Volgens hem is dat ook de sleutel tot succes. Het volgen van je gevoel, doen waar je zelf achter staat. Ook het ontwerpen van vernieuwende eigen meubels, draagt bij aan dit plezier en succes.

Flexibel en op maat
Klanten kunnen bij Teakwood House met een schets, modeltekening, of zelfs enkel een idee terecht. Samen met Marc kunnen zij dit dan uitwerken tot een meubelstuk, kast, dressoir, noem het maar op.

Eén van de redenen van de flexibiliteit die Van Son biedt is dat Teakwood House het hout verwerkt in een kleine fabriek in Indonesië. In de beginperiode van zijn zaak nam hij er enkel meubels af, maar sinds 2007 is hij eigenaar van een deel van de fabriek. Dit betekent dat het vanaf dat moment mogelijk was om zelf meubels op maat te maken.

Marc schat zelf dat inmiddels 80 procent van zijn verkoop uit maatwerk bestaat. Toch staat het diepe winkelpand ook vol met meubelen, zoals tafels, stoelen, tv-dressoirs, salontafels en zelfs decoratieobjecten om het pas gekochte meubilair te vergezellen, voor binnens- en buitenshuis. Dit alles kan uit voorraad verkocht worden. "Ook voor starters met een kleinere portemonnee", verzekert Marc. "Als je een bepaald budget hebt, komen we daar meestal samen wel uit." Dat is te danken aan de eigen productie, inkoop en het transport. Er is dus geen tussenhandel, wat gunstig is voor de prijzen.

Teakwood House werkt met gerecycled hout. Een van de voordelen daarvan is dat het droog is, niet meer werkt en bovendien ook niet meer verkleurt.

Service
Een sterk punt van Teakwood House is volgens Van Son de klantvriendelijkheid. "Ik verkoop nooit nee", vertelt hij. "Eigenlijk maak ik alles wat de klant wil hebben." Dankzij de eigen productie is wat dat betreft ook veel mogelijk. "We leveren echt een uniek product. De meeste mensen vinden dat best spannend", verklapt Van Son, "maar ze zijn vaak erg blij als ze het resultaat zien."

Daar moeten ze wel een paar weken geduld voor hebben: het op maat maken van meubels kost zo'n tien tot elf weken. "Ongeveer zes weken productie en daarna is het nog bijna een maand varen", legt Marc uit. "Maar wij zetten in de tussentijd altijd iets in bruikleen neer. Gewoon als service", en hij wijst op een televisiemeubel. "Die lenen wij uit, zonder meerprijs. Dat hoort gewoon bij de service. Ik behandel klanten zoals ik zelf ook behandeld wil worden." Ook bezorging van meubels behoort tot de mogelijkheden.

Het hele land
Teakwood House heeft ook een showroom in de woonfabriek in Amsterdam. "Daaruit komt veel vraag binnen", vertelt Marc trots. "Mensen doen daar ideeën op en vragen dan bijvoorbeeld of ik een kast die daar staat in een andere maat kan maken." Vanzelfsprekend is het antwoord dan ja. Ook via de website zoeken veel mensen contact met hem. "Ik heb klanten van alle leeftijden uit het hele land." Want naast dat teakhout niet duur is, is volgens Van Son ook het idee dat alleen ouderen geïnteresseerd zijn in teakhout niet juist: "Er komen ook veel jonge stelletjes binnenlopen!"

Teakwood House is te vinden aan de Rechterstraat 36a in Boxtel. Het volledige assortiment is te vinden op www.teakwoodhouse.nl.

Je kunt Teakwood House op Facebook vinden onder 'Teakwoodhouse'. Daarop is ook een speciale actie te vinden waarbij je een salontafel ter waarde van 400 euro kunt winnen.

Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je bellen met 0411-682898 of een e-mail sturen naar: info@teakwoodhouse.nl.

Quote: "Ik verkoop nooit nee", "Teakwood House is ook voor starters met een kleinere portemonnee", "Een stoel hoeft hier echt geen honderden euro's te kosten!", "Wij zetten in de tussentijd iets in bruikleen neer. Gewoon als service"

JRC Heren 3 overklast vlaggenteam EBBC in slotfase

Boxtel - Zondagmiddag stond de eerste competitiewedstrijd van JRC Heren 3 op het programma tegen oude bekende EBBC heren 3 uit Den Bosch. Vorig seizoen eindigden beide ontmoetingen tussen deze teams in een overwinning voor EBBC. Daarnaast heeft EBBC uitgesproken dit jaar kampioen te willen worden.

Voor de wedstrijd herinnerden de JRC-spelers elkaar eraan dat EBBC fanatiek zou starten om hun titelaspiraties direct kracht bij te zetten. JRC leek klaar voor de wedstrijd. Hoewel EBBC de eerste score van de wedstrijd maakte, antwoordde Steven Besuijen direct met een driepunter. Vervolgens werd JRC nog slechts gevaarlijk via Wijnand van Zadelhoff, die echter ongelukkig was in de afronding van zijn vrije worpen. Bij 4-14 moest JRC andere manieren zoeken om EBBC te bestrijden. De spelers die vanaf de bank werden ingebracht, stonden blijkbaar te popelen om hun kwaliteiten te tonen; Peter van Zadelhoff scoorde, waarna Victor van Lokven doorpakte met een driepunter. Met scores van Corné Linssen en Robin Hulskes beperkte JRC de schade tot 14-16 na het eerste kwart.

Het tweede kwart start JRC sterk met fastbreaks en neemt het de leiding door scores van Corné Linssen en Frank Schellekens. Bij de Bosschenaren staat Stefan van Meurs op en doet JRC pijn van afstand, hij scoort in het tweede kwart 14 punten. JRC wist de achterstand tot 27-34 te beperken dankzij driepunters van Robin Hulskes en Corné Linssen.

De JRC-spelers spraken af om te proberen punt voor punt dichter bij de Bosschenaren te komen. De taak om EBBC-uitblinker Van Meurs af te stoppen, nam Carlo Schoenmakers op zich. Na scores van Besuijen en Schoenmakers stond de stand halverwege het derde kwart op 34-40 en bleek JRC slechts één punt te zijn ingelopen. De eerste helft scoorden beide teams veelal van afstand, nu werd vaker gescoord van dichtbij. Giel Mommers scoorde in de bucket. Ook EBBC bleef scoren, waardoor JRC niet dichterbij leek te komen. De laatste score van dit kwart was een driepunter van Frank Schellekens, hierdoor kwam JRC op een kleine achterstand en bleek winst zeker nog tot de mogelijkheden te behoren: 42-45.

EBBC overblufte JRC de hele wedstrijd met harder spel en strakke verdediging, maar toen JRC de duimschroeven aandraaide, bleek EBBC hier niet mee om te kunnen gaan. De druk op de guard en forwards van EBBC resulteerde in balverliezen en als de Bosschenaren toch dichterbij de ring kwamen, stonden daar altijd nog de lange mannen uit Boxtel als slot op de deur. JRC kwam langszij met scores van Besuijen, Mommers en Schoenmakers. Met een driepunter van Hulskes en een vrije worp van Van Lokven sloeg JRC nu zelf een gaatje van zeven punten, met nog vier minuten te spelen: 52-45. EBBC scoorde na zeven minuten vijf punten binnen een halve minuut, waardoor de teams weer dichtbij elkaar stonden: 52-50. JRC probeerde met een time-out de rust in de ploeg terug te krijgen en besprak de tactiek voor de laatste minuten. Hierna liep JRC weer uit dankzij Wijnand van Zadelhoff en Corné Linssen. EBBC was genoodzaakt tot het maken van persoonlijke fouten om de klok te stoppen en JRC op de vrijeworplijn te krijgen. Besuijen, Hulskes en Van Zadelhoff scoorden samen vier van de zes vrije worpen en gooiden zo de wedstrijd op slot, die na 40 minuten vol strijd en goed basketbal van beide teams eindigde in een overwinning voor JRC: 60-51.

Topscores: Corné Linssen (12), Robin Hulskes (11), Steven Besuijen (10), Frank Schellekens (6), Wijnand van Zadelhoff (5), Carlo Schoenmakers (4, 6 assists), Peter van Zadelhoff (4), Viktor van Lokven (4), Giel Mommers (4).

Ondanks rommelig spel toch winst voor JRC Heren 1

Boxtel - Voor JRC Heren 1 ging dit weekend het nieuwe seizoen weer van start in de Tweede Divisie. Een week later dan gepland, vanwege terugtrekken van het team van EBBC Den Bosch, trokken de manschappen van Oliviera ten strijde tegen BC Kimbria uit Maastricht.

Een groot gedeelte van het team van vorig jaar is bij elkaar gebleven, behalve Remy Snepscheut is, die is vertrokken naar Vught en Coen van der Meijden, die heeft afgezwaaid en ervoor heeft gekozen om uit te komen voor het Heren 2 team van JRC. Daarnaast is ook dit seizoen weer een aantal nieuwe gezichten te zien in de selectie zoals David Gil Ortells, Jelle Jorritsma en Jur van Bussel. Ortells debuteerde afgelopen zondag in het Boxtels oranje, en dat was hard nodig ook omdat de selectie smal was voor de wedstrijd. Zo bestond de eigenlijke selectie door de afwezigheid van Kai Elissen, Jelle Jorritsma en de nog altijd geblesseerde Jaap van Loon slechts uit zeven man.
In Kimbria stond JRC een geduchte tegenstander te wachten. Het eerste kwart stond louter in het teken van snel en rommelig basketball aan weerszijden. Zo kwamen de Boxtelaren nog redelijk uit de startblokken met een aantal snelle scores op rij van Rooth, Stegeman en Hendriks. Echter, JRC liet zich te veel van de wijs brengen door de pressie die Kimbria op het veld bracht. Hierdoor kon de ploeg niet goed in het spel komen en Kimbria niet goed op afstand houden. Dit resulteerde in een kwarttussenstand van 17-14 voor JRC. In het tweede kwart had JRC veel moeite met de pressie. Door ondoordachte acties kwam de aanval niet op gang en zette Kimbria daar telkens een score tegenover. Doordat JRC het liet afweten in de verdediging kon Kimbria steeds makkelijke lay-ups lopen, dat kwart makkelijk uitlopen en zelfs 22 punten scoren.

JRC ging de rust in met een achterstand van vijf punten, 31-36. Na de rust wisten de Boxtelaren niet los te komen van Kimbria. Wel toonden zij zich al een stuk gretiger dan voor de rust. Dit was ook te zien in het aantal vrije worpen: twaalf in de eerste vijf minuten, waarvan drie werden geraakt. Aan het einde van het derde kwart wist Boxtel de stand weer gelijk te trekken. In het vierde kwart moest het dan maar gebeuren. Tot zo ver was het absoluut geen mooie wedstrijd om te zien. Het spel van JRC was ronduit bedroevend en het leek er dan ook op dat de ploeg een collectieve off day had. Toch wist JRC het hoofd koel te houden het gehele vierde kwart. Zo werd dankbaar gebruikgemaakt van de vrije worpen die zij kregen van de scheidsrechter. Dit tezamen met een goede verdediging en rebounding zorgde ervoor dat JRC een klein gat kon slaan van uiteindelijk van zes punten. Hierdoor won JRC de wedstrijd met een eindstand van 70-64.

(Top)scorers: Hendriks (25), Van Loon (16), Rooth (10), De Jongh (8), Stegeman (7), Gil Ortells (2).


Van pubquiz naar clubquiz bij De Merletten

Boxtel - Tennisvereniging De Merletten organiseert een pubquiz op zaterdag 1 oktober. Voor deze gelegenheid is de naam omgedoopt naar een heuse clubquiz. Je kunt meedoen met een team van 3 of 4 personen. Slechts 1 persoon hoeft lid te zijn van De Merletten. Inschrijven kan via: clubquiz@ltvdemerletten.nl. De Merletten is te vinden aan Molenwijk 3b.

Handbalsters HCB'92 verliezen nipt van HVM D-jeugd moet meer lef tonen

Boxtel - De handbalsters van het Boxtelse HCB'92 speelden zondag in Wagenberg tegen HVM voorlopig de laatste wedstrijd van de lopende veldcompetitie. Volgende week starten de dames met de zaalcompetitie.? De D-jeugd speelde zaterdag thuis tegen EHV D1 uit Eindhoven; altijd een zware tegenstander, die niet echt op het zelfde niveau handbalt.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De verdediging van HCB stond erg goed bij; een aantal goede aanvallen werd opgezet terwijl er veel invalspelers waren bij de Boxtelse dames. Gitte van Hout wist al vrij snel het doel te vinden via de hoek en scoorde 1-1, maar ook Janneke Eijkemans kwam regelmatig door de defensie van de thuisploeg heen en was trefzeker. HVM probeerde via snelle aanvallen het net te vinden waarin zij ook regelmatig slaagden. HCB nam wat afstand met 3-5, maar liet HVM teveel opkomen waardoor het de kleine voorsprong verspeelde in het laatste gedeelte van de eerste helft. Manon Foolen maakte een mooi sprongschot en legde de bal in het net in de rechterbovenhoek waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Hèlen Berkelmans maakte vanuit haar positie de 6-7, waarna de scheidsrechter afblies voor rustsignaal.
In de tweede helft draaide HVM meer wissels waardoor ook zij het doel wisten te bereiken. Een goed opgezette actie door Janneke Eijkemans stelde Gitte van Hout in staat doel te treffen. HVM pakte de Boxtelse aanvalsters goed aan, zo ook Liza van Rooij die mooi vrij kwam op de cirkel en daardoor een penalty mee kreeg. De stand was al snel 12-11, de spanning bleef in de sporthal hangen want de winst kon beide kanten op vallen. Beide teams gaven alles om de winst te pakken, maar kregen geen bal meer in het net: eindstand 12-11.

D-jeugd
Helaas stond HCB al snel een paar punten achter. Waud Berkien maakte het eerste doelpunt, met snel daarna nog een treffer; 2-3. Bart Strik stond in het Boxtelse doelgebied z'n mannetje. Na een paar goals van Tess Berkien en kansen voor Ive van de Langenberg en Jonier Nabih werd de ruststand 6-10.
In de tweede helft was de tegenstand echt te groot. Ondanks goed verdedigen van Lotte Tholen en Lenne van de Langenberg, lukte het niet om Eindhoven bij te benen. Nog wel een mooie treffer van Jorien Strik die de stand op 7-12 bracht, maar dit mocht niet helpen. HCB handbalde een goede met mooi samenwerken in verdediging en aanval, maar de tegenstander was beter: eindstand 7-20.

Jong talent op 25e editie Boxtelse Golfkampioenschappen

Felix Hazenberg toont trots zijn trofee. Foto: Angelique Wagenaars

Boxtel/Leende - De vijfentwintigste editie van de Open Boxtelse Golfkampioenschappen zaterdag bij Haviksoord Golf Club in Leende is geslaagd in de nieuwe opzet om jongeren aan te trekken. Die 'jonkies' waren meteen succesvol: de op een na jongste deelnemer, het 17-jarige golftalent Felix Hazenberg, mag zich dit jaar Boxtels Golfkampioen noemen.

Hazenberg wist met een handicap van 33 een stablefordscore van 45 punten te halen en liet daarmee de andere deelnemers achter zich. De Boxtelse kampioenen van vorig jaar wisten hun titel te prolongeren, bij de heren Adi van Wijk met 81 slagen en bij de dames Gerian van Ooijen met 84 slagen. Aan de kampioenschappen deden 62 deelnemers mee.

Kampioen Felix Hazenberg (m.) in actie.
Foto: Angelique Wagenaars

De Open Boxtelse Golfkampioenschappen vonden dit jaar voor het eerst in het weekend plaats. Ook werd voor een nieuwe locatie gekozen: de golfbaan in Leende. Alle golfers werden ontvangen met koffie/thee en een stuk Limburgse vlaai. Op hole tien kreeg iedereen een glaasje kruidenbitter om de moed erin te houden.

De organisatie laat weten dat het 'een super geslaagde dag' was met mooi weer en tevreden deelnemers. Na afloop van de ronde was er een chipwedstrijd voor het terras. Iedereen mocht drie ballen chippen naar een container(tje) van Milieu Service Brabant. Diegene die de chipwedstrijd won kreeg een gesponsorde golftas met alle ballen van de chipwedstrijd. Onder luid gejuich en aanmoedigingen vanuit het terras was er slechts één deelnemer die het lukte om een bal in de container te chippen: Cbyszek Kucinowicz.

's Avonds volgde een gezellige avond bij Plein 2 met een optreden van Frans Bevers. Daarna ontvingen alle winnaars, verdeeld over verschillende categorieën, een prijs.

Zeer geslaagd Recreantentoernooi JRC Ducks

Foto: JRC Ducks

Boxtel - Voor de 27e keer kwamen achttien teams vanuit het hele land naar de honk- en softbalvelden op Sportpark Den Wielakker om het jaarlijks terugkerend sportieve recreantentoernooi mee te maken. 'Wederom een zeer geslaagd evenement', aldus de tevreden organisatie.

De teams kwamen uit onder andere Dronten, Rijswijk en Vennep, en uiteraard waren er Ducksleden die met hun team deelnamen. De recreanten- en gelegenheidsteams van vriendengroepen en families speelden op zes velden, waarbij ook gebruikgemaakt mocht worden van het rugbyveld van de buren. Vrijdagochtend werd door vele vrijwilligers de speciaal voor deze gelegenheid opgezette tent ingericht en in de loop van de dag arriveerden de eerste teams. Langs de velden werden de tenten en caravans geïnstalleerd.

Zaterdagochtend om 10.00 uur werd het startschot gegeven voor de wedstrijden tussen achttien teams verdeeld over drie poules. Op zaterdagavond was er een gezellige en goed bezochte feestavond voor alle deelnemers, Ducksleden en hun families. De volgende morgen werden de wedstrijden om 10.00 uur op een zonovergoten veld hervat. Omdat deelnemen belangrijker is dan winnen was het volop vrolijkheid op én langs de velden van sportpark Den Wielakker. Na de prijsuitreiking werd het terrein weer ontruimd van tenten en caravans en keerden de teams moe maar voldaan huiswaarts.

Met behulp van vele vrijwilligers uit alle geledingen van de vereniging, is alles soepel en op rolletjes verlopen. Dankzij de sportiviteit van de teams, de vele vrijwilligers, samenwerking met de rugbyburen van RC Ducks, ondersteuning van de Boxtelse EHBO én het prachtige zonnige weer kon het weekend niet meer stuk.


Bridge

Bridgeclub Rembrandt, uitslagen 20 september
A-lijn: 1. J. Clercx & H. Peerlings-Flinsenberg 68,12% 2. B. van de Hout-Strik & G. van Rooy 57,58% 3. A. van Boxtel & A. Loupias 56,67% B-lijn: 1. MJ Ronde & P. Ronde 68,55% 2. L. Siemons & H. van Laatum 60,67% 3. J. van Doorn & J. Schüller 59,92%

Bridgeclub De Rots, uitslagen 21 september
A-lijn: 1. F. Verhees & M. Vergouwe 60.41% 2. N. Fischer & J. v Breugel 58.59% 3. J.Fischer & Ria Koelink 58.46%

Bridgeclub Revanche, uitslagen 21 september
A-lijn: 1. Piet Raaijmakers & Frans Sedee 59,23% 2. Riet Koenders & Gerry Wagenaars 55,95% 2. Ted van Doorn & Francis Verhees 55,95% B-lijn: 1. Trix van der Kolk & Sandra van Lier 64,88% 2. Maartje Sterrenburg & Gac Sterrenburg 57,91% 3. Lily van Zantvoort & Gerard van der Wal 57,13%

Bridgeclub Revanche, uitslagen 22 september
A-lijn: 1. Corry Kerssens & Jan Kerssens 69,33% 2. Lidy Verstijnen & Rene Verstijnen 61,74% 3. Jetty Buiks & Annie Tops 56,78%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 22 september
A-lijn: 1. Echtpaar Van de Meerendonk 60,76% 2. Heren Van Heeswijk-Bekkers 59,03% 3. Heren Van de Schans-Van de Laar 58,33% B-lijn: 1. Heren Strik-Van den Heuvel 69,94% 2. Dames Smits-De Jong 67,86% 3. Mevr. Van de Vleuten-Heer Verkade 63,39% C-lijn: 1. Echtpaar Damen 58,33% 2. Heren Janssen-Van de Laar 55,00% 3. Echtpaar Van Esch 52,50%

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 22 september
A-lijn: 1.J. van Doremalen & F. van Roy 62,85% 2.M. Klaassen & A. van der Sangen 56,94% 3.W. de Langen & F. Geurts 55,90% B-lijn: 1. T. van Alphen & S. van Alphen 62,80% 2. G. & G. van den Bosch 61,01% 3. A.& B. Kuilman 57,50%

Biljart

Wapen van Liempde, uitslagen:
Wapen van Liempde kader-Hazelaar 1 6-2
Hazelaar 5-Wapen van Liempde 1 30-23
't Ivoor 4-Wapen van Liempde 2 26-25
Wapen van Liempde-BBG 1 19-30

Uitslagen 't Ivoor
Libre:
BV De Hazelaar 2-'t Ivoor 1 30-20
't Ivoor 2-BV De Hazelaar 3 30-21
Ons Trefpunt 1-'t Ivoor 3 27-27
Royal 2-'t Ivoor 4 29-28
Recreanten libre:
't Ivoor 1-NGRT 1 38-22
't Ivoor 2-De Vliedberg 4 32-31
't Ivoor 3-ODA Boys 2 34-28
't Ivoor 4-De Haarstek 1 40-32
Recreanten 3-Banden klein:
't Ivoor 5-NAL 7 27-24
't Ivoor 6-Het Groene Laken 1 25-25
De Hopbel 2-'t Ivoor 7 27-23
3-Banden groot:
Rio Bar 2-'t Ivoor 1 22-27

Senioren-biljart Geboliesch, uitslagen
Ons Genoegen - 't Krijtje 35-32
Le Carambole - Ons Vertier 40-19
De Fetsers - De Stapelaars 34-36
De Eenheid - Samen Sterk 34-34
De Poedelaars - 't Pommeransje 35-35
Kloosterboys - Dé Zie'k Wel Zitte 33-35
De Prutsers - De Treffers 36-33

Judo

Judoclub Liempde
Uitslagen eerste ronde Judo Cup Brabant
Kampioen: Teun Franken, Mike van der Mijden en Cas de Wit
2e plaats:        Job Putmans, Yoran Lips, Luuk van de Sande en Mees Koster
3e Plaats:        Anouk van der Mijden, Keira Kreijveld, Senn Steenbakkers, Guus Zwijnenberg, Quin Goossens en Cas de Wit
4e Plaats:        Henri de Kruijf, Bas Daverveld, Joost van der Linden, Luc de Laat, Irene van Oijen, Pim de Wit, Sam Smulders, Gijs van Mensvoort, Faye Goossens en Xander Kreeft

Taverbo/Sabo
Alle jeugduitslagen:
Taverbo/Sabo 1-Stiphout 3 4-6
Taverbo/Sabo 2-Stiphout 5 3-7
Taverbo/Sabo 3-Rally 4 6-4

Honkbal/softbal

Uitslagen:
20 sept: Sb Aspiranten Ducks-Roef!17-8
24 sept: Hb Aspiranten Uden Red Sox-Ducks 5-5
Programma 1 oktober
BeeBall Rookie League All-In Ducks 10.00
Hb Aspiranten ROEF! Ducks 12.30
Hb Pupillen Ducks MULO 12.30
Sb Aspiranten Twins Ducks 15.00
Sb Pupillen Gryphons Ducks 14.30
Programma 2 oktober
Sb Senioren Dames Ducks DS1-ROEF! DS2        11.00
Hb Junioren Zeeuwse Honk-Ducks         13.00

Boxtelse Golfkampioenschappen, uitslagen
Kampioen Heren: Adi van Wijk (81 slagen), Runner up: Martien Joosten (85 slagen), Kampioen Dames: Gerian van Ooijen (84 slagen), Runner up : Threes Hartmanns (92 slagen)
Categorie stableford: 1e prijs Felix Hazenberg, 1e prijs dames Liesbeth van Horen, 2e prijs heren Henk Wagenaars, 2e prijs dames Francien Knoops, 3e prijs heren Bas Dollevoet, 3e prijs dames Ans van Hees, 4e prijs heren Noud Brok, 4e prijs dames Conny Meeuwis, 5e prijs heren Victor Oostendorp,
5e prijs dames Elle van Wijk, Longest drive dames: Gerian van Ooijen, Longest drive heren: Ralph Zink, Neary dames: Marjo van Groeningen, Neary heren: Martien Joosten, Winnaar chipwedstrijd: Cbyszek Kucinowicz

Handbal
Uitslagen 24-25 september:
HCB'92 D1-EHV D1 7-20
Habo'95 DC2-HCB'92 DC1 16-5
HVM DS1-HCB'92 DS1 12-11
Programma 1 oktober
HCB'92 D1-Bedo D2 9:10
HCB'92 C1-Lido DC2 10:05
HCB'92 rolstoelteam toernooi         12:00 – 17:00
Programma 2 oktober
HCB'92 DA1-PSV Handbal DA1 9:40
HCB'92 DS 2-Lido/De Vlinders DS 2 11:05
HCB'92 DS 1-Lido/De Vlinders DS 1 12:30
Groene Ster E2-HCB'92 E1 13:30

Rugby

Uitslagen
24 sept: Gouda-Ducks/Dukes 63-5
25 sept: REL/Dordt-Ducks Legends 75 – 17

Programma 2 oktober:
Ducks Legends-Octopus Uden (in Den Bosch) 13.00

Zaalvoetbal

Uitslagen 24 september
C.J.vd Sande – Filipe Mode/E. Maas 5-2
Eltechno inst. – X2COM                 1-10
Fysio de Dommel – Kwalitaria Strik 5-4
Pika Bikes/'t Geveltje – Heva Autos 2-7
Cafe Vollop – Hart.v. Boxtel                4-2
Tahadi – Vouwwagenspecialist         5-3
Adm Jilesen – Le Temps Perdu         4-7
Uitslagen 26 september
Men.v. Dommelen 2 – Men.v. Dommelen 1 2-6
F.c. Blokfit – Celdex b.v. 4-7
Verbeij/ Hanekroot – Vermeer verz 3-3
Faes entertainment- Feestcafe de Nozem 3-3
Programma 1 oktober
17.00 vd Langenberg /Fleur- Nike F.C.
17.45 X2COM – Heva Autobedrijf
18.30 Grieks rest Corfu- Vouwwagenspecialist
19.15 Fysio de Dommel – El Techno inst.
20.00 Goossens Fin Advies – Tahadi
20.45 Kwalitaria Strik – Pika Bikes/'t Geveltje
19.00 vd Heijden milieu- Vinyl en Tapijtwinkel
19.45 v. Stekelenburg – Vermeer verz
20.30 Groen Als Gras – Rijschool Gestel
21.15 Selissen Boys – Men.v. Dommelen 1

Voetbal

DVG 24 september
DVG JO13- 1-Ollandia JO13-1G        9-2
Heeswijk JO13-2-DVG JO13- 2        1-1
DVG JO11- 1Schijndel JO11-2        5-0
DVG JO11- 3-Avesteyn JO11-2        2-2
DVG JO11- 4-Avesteyn JO11-3        4-3
Avanti'31 JO11-5-DVG JO11- 5        0-8
DVG JO9- 1-Schijndel JO9-2        10-0
DVG JO9- 2-Margriet JO9-2        0-15
Irene JO9-3-DVG JO9- 4        1-0
DVG JO7- 1-SCI JO7-1        8-3
DVG JO19- 1-Berghem Sp. JO19-1        1-1
Rhode JO19-3-DVG JO19- 2        3-1
DVG JO17- 2-Mariahout JO17-2        3-4
Rhode JO15-1-GDVG JO15- 1        0-1
DVG JO15- 2-Ollandia JO15-1G        0-7
DVG MO15- 1-Reusel Sport MO15-1        13-0
Zondag 25 september
Boskant 1-DVG 1        1-0
MULO 2-DVG 2        2-2
DVG 3-WEC 2        4-1
Ollandia 2-DVG 4        3-3
Heeswijk 9-DVG 5        2-1
DVG 6-Keldonk 4        3-1
DVG 7-Boskant 6        3-2
Mariahout 6-DVG 8        3-4
DVG VR 1-Nulandia VR 1        3-3

Programma 1 oktober
Blauw Geel JO13-3-DVG JO13- 1         11:30
DVG JO13- 2-Wec JO13-1        11:45
DVG MO13- 1-UDI'19 MO13-1        11:45
DVG JO11- 2-Heeswijk JO11-2        09:30
Avanti'31 JO11-3-GDVG JO11- 3        09:30
Rhode JO11-6-GDVG JO11- 4        10:30
DVG JO11- 5-Irene JO11-2        09:30
Gemert JO9-5-DVG JO9- 1        10:30
HVCH JO9-2-DVG JO9- 2        09:00
DVG JO9- 3-Rhode JO9-2        10:45
DVG JO9- 4-Ollandia JO9-2G        10:45
Boxtel JO7-1-DVG JO7- 1        10:30
Boskant JO7-1-DVG JO7- 3        10:00
Oranje Zwart JO19-1-DVG JO19- 1        14:30
DVG JO17- 1-Margriet JO17-2        14:30
Boskant JO17-1-DVG JO17- 2        13:30
DVG JO15- 1-Boekel Sp. JO15-1        13:00
DVG JO15- 2-Blauw Geel JO15-5        13:00
RPC MO15-1-DVG MO15- 1        13:00
Programma 2 oktober
DVG 1-Keldonk 1        14:30
ELI 3-DVG 3        11:00        09:45
DVG 4-Mierlo Hout 4        10:00
Avanti'31 5-DVG 5        10:00
Fc.Uden 8-DVG 6        12:00
DVG 8-Nijnsel 5        10:00
OSS'20 VR 1-DVG VR 1        09:45
Programma 4 oktober
Sparta'25 JO19-3-DVG JO19- 2        19:00

LSV programma 1 oktober
De Bocht'80 - LSV VE1        15:00
Programma 2 oktober
LSV 1 - DOSKO'32        14:30
RKDVC 7 - LSV 2        10:30
LSV 3 -Real Lunet 4        12:00
Jong Brabant 8 - LSV 4        10:00
Helvoirt VR2 - LSV VR1        10:00

Uitslagen
LSV VE1 – Taxandria VE1        3-4
LSV 1 – Waalre 1        0-8
LSV 2 – OJC Rosmalen 7        3-3
St Michielsgestel 6 – LSV 3        1-2
LSV 4 – GSBW 4        3-0
Wilhelmina VR2 - LSV VR1        5-4

LBC programma 1 oktober
LBC mini 1 – ODC mini 5        9:30
LBC JO9/1 – Best Vooruit JO9/6        9:30
LBC JO13/1 – Oirschot Vooruit JO13/3        11:00
SBC JO15/4 – LBC JO15/1        13:00
Best Vooruit JO17/3 -LBC JO17/1        14:45
Emplina MO19/1 – LBC MO19/1        13:00

Uitslagen
Oirschot Vooruit JO9/6 – LBC JO9/1        1-11
ODC JO13/2 – LBC JO13/1        12-1        
LBC JO15/1 – Unitas'59 JO15/5        5-7
LBC JO17/1 – Unitas JO17/5        1-0
LBC MO19/1 – OJC Rosmalen MO19/1        0-4

Paardensport
HSV St. Martinus
Best; Eline de Bont & Misty,Klasse B-L2, 1en 2e met 189 en 180.5 punten
Uden; Carlijn van oerle & Leunsveld's Walter,Klasse D-Z1, 1e met 65,14%

Tafeltennis

Uitslagen
De Dommel - Taverbo Sabo 3 3 – 7
De Firma Fotografie - Taverbo Sabo 2 5 - 5
Grand Café Rembrandt - Taverbo Sabo 1 3 - 7
Rotsvast - De Horntreffers 6 - 4

Standenlijst
Teams        Gesp.        Gew.        Verl.
1. Taverbo Sabo 1        10        7        3
1. Taverbo Sabo 3        10        7        3
3. Rotsvast        10        6        4
4. De Firma Fotografie        10        5        5
4. Taverbo Sabo 2        10        5        5
6. De Horntreffers        10        4        6
7. De Dommel        10        3        7
7. Grand Café Rembrandt        10        3        7
9. Taverbo Sabo 4        0        0        0


Tweede plaats op NK estafette voor Myrthe Kouwenberg en haar team

Van links naar rechts: Sanne Diepen, Karlijn Bongenaar, Myrthe Kouwenberg en Emmy van den Berg. Foto: Familie Kouwenberg

Boxtel - De Boxtelse Myrthe Kouwenberg behaalde zondag samen met haar teamgenoten Karlijn Bongenaar, Emmy van den Berg en Sanne Diepen de tweede plaats op de NK estafette in Amstelveen.

Bij het tweedaagse NK estafette in Amstelveen werden estafettes over verschillende afstanden in verschillende categorieën gelopen door de sterkste teams van het land. Het team waar Myrthe deel van uitmaakt deed mee aan de 4x800 meter. De meiden snelden met een tijd van 9,54,79 naar de tweede plaats en mochten even later de zilveren medaille ophalen op het erepodium.

Myrthe begon met atletiek bij het Boxtelse Marvel, maar traint nu al een aantal jaar bij de Running Academy in Vught. Aanvankelijk combineerde ze trainingen van de Running Academy met de clubtraining bij Marvel, afgelopen jaar maakte ze de overstap naar het Vughtse Prins Hendrik waar ze nu vier keer per week onder leiding van onder anderen Stefan Beumer traint op de middellange afstand.


Blox walst over ODI heen

Boxtel - Blox HS1 speelde zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ODI HS2. De Boxtelaren lieten er geen twijfel over bestaan dat zij de betere ploeg waren en wonnen overtuigend.

Blox begon redelijk aan de eerste set. De wil om te winnen was er, maar het lukte nog niet om uit te lopen. De punten die de tegenstander maakte, waren vooral fouten van de Boxtelse ploeg. De set werd uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen met 20-25.

Hierna volgde een korte set waarin iedereen gefocust was en vooral aan het aanvallen. Zeker de midaanval van de gebroeders Van den Boer liep voortreffelijk. Libero Thijmen passte goed en dook vaak de ballen van de grond. Blox bouwde een grote voorsprong op en Sten werd in het veld gebracht voor Paul. Zijn eerste set-up was perfect voor Simon jr. die de bal binnen smashte. De set werd uiteindelijk met grote overmacht gewonnen: 10-25.

In de derde set liep de Boxtelse ploeg al snel uit waardoor de tweede set-upper Sten weer kon worden ingebracht. De winst was binnen, maar Blox ging voor een volle buit. Die kwam er, maar het niveau zakte terug in deze laatste set. Er slopen wat slordigheidsfoutjes in het spel en de passing lag minder goed. Uiteindelijk wonnen de Boxtelaren de set wél verdiend met 20-25. ODI was niet in staat om aanvallend veel in te brengen.

Zaterdag 1 oktober speelt Blox de eerste thuiswedstrijd om 14.30 uur in De Braken tegen Bladel.

Verlies voor Rugbyers Ducks

Boxtel - Zowel het jeugdteam als de senioren van Ducks kregen dit weekend flink klop. De Cubs verloren zaterdag in Gouda met 63-5, zondag was REL/Dordt te sterk voor de senioren die met 75-17 trug naar Boxtel werden gestuurd.

Bij de cubs was zaterdag de organisatie niet altijd in orde en vooral het tackelwerk was niet voldoende. Met name in het begin van de wedstrijd liet Ducks zich de kaas van het brood eten. Dit leverde al snel een 27-0 achterstand op. Hierna werd het beter maar een forse nederlaag van 63 -5 was niet meer te voorkomen. De eer voor Boxtel werd gered door David Iwuchukwu, die de enige try scoorde.

De senioren van Ducks speelden in Dordrecht tegen het sterke REL/Dordt. Bij Ducks ontbraken een aantal schakelspelers waardoor het sterke REL hier gebruik van maakte. Ducks maakte vooral de fout het spel te snel open te gooien. Hierdoor konden de voorwaartsen het niet belopen. Dit zorgde ervoor dat REL met enige regelmaat wist te scoren. Het gevolg was een ruime 75-17 nederlaag.

DVG verliest derby tegen Boskant

Ruud Pijnenburg. Foto: Toon van Ruremnde

Liempde - Dat de derby DVG-Boskant niet meer zo leeft bij de huidige generatie van spelers, wil niet zeggen dat er niet gestreden wordt voor de overwinning. Zondag was Boskant de gelukkige winnaar, op basis van het veldspel zou een gelijkspel de meest logische uitslag zijn geweest.

DVG begon goed aan de wedstrijd, bouwde een overwicht op en speelde veelal op de helft van Boskant. Al in de zevende minuut leverde dit een kans op voor Peter Versantvoort. Zijn schot was echter te veel door het midden. De spits van Boskant probeerde aan de andere kant met een omhaal te scoren, maar deze werd geblokt en leverde geen gevaar op. Het verschil op de ranglijst was in deze wedstrijd niet te merken en beide ploegen creëerden geen echte doelkansen. Ruststand was 0-0.

Ruud Pijnenburg. Foto: Toon van Ruremonde

Net na rust had Boskant de pech dat de bal na een indraaiende hoekschop niet kon worden ingeschoten. Het werd gaandeweg een wedstrijd waarbij de eerst scorende ploeg ook de overwinning zou behalen. DVG was daar dichtbij toen een voorzet van Wilco Voets de instormende Bart de Windt net niet bereikte. De toeschouwers hielden de adem in, want Bart kwam in deze actie bijna in aanraking met de doelpaal. Wil het niet echt lukken aan DVG-zijde, dan is het vaak een moment van onachtzaamheid dat wordt afgestraft. Een hoge voorzet bereikte de vrijstaande Boskantaanvaller die met het hoofd de eerste treffer op het scorebord zette.

Inmiddels speelden de ploegen al in de 79e minuut. DVG was even aangeslagen, maar toonde karakter door de aanval te kiezen. Een perfect genomen vrije trap van Ruud Pijnenburg werd met een uiterste krachtinspanning door de Boskantgoalie tot corner verwerkt. Toen ook een vlammend afstandschot door de Boskantkeeper werd tegengehouden was een nieuwe nederlaag voor DVG onafwendbaar. In deze competitie kan blijkbaar iedereen van iedereen winnen, voor DVG is dit echter even niet het geval. Volgende week komt Keldonk op bezoek.

DVG 2 verspeelde een 2-0 voorsprong, uit tegen Mulo. Vooral de gelijkmaker in de 90e minuut door een strafschop was extra zuur.

De DVG dames behaalden een verdiend punt, thuis tegen Nulandia werd het uiteindelijk 3-3 na een enerverende wedstrijd die in de slotfase nog alle kanten op kon. Woman of the Match was Gabi van de Steen.

Drie kampioenen voor J.C. Liempde

Liempde/Haaren - De eerste ronde van de Judo Cup Brabant vond zaterdag plaats in sporthal de Sprankel in Haaren. Judo Club Liempde nam met ruim twintig judoka's deel.

De cup is speciaal bedoeld om judoka's wedstrijdervaring op te laten doen. Daarnaast is het doel om de fanatieke judoka's uit de regio klaar te stomen voor nationale en internationale judotoernooien. Er kunnen punten worden behaald met aantal keer dat een judoka aanwezig is geweest en met de behaalde resultaten.

Judo Club Liempde ging uiteindelijk met drie kampioenen naar huis. Coaches Bart Schoones en Bas Raaimakers waren tevreden over de prestaties van de Liempdse judoka's, omdat de onderlinge verschillen vaak erg klein waren en er veel nieuwe cupdeelnemers aanwezig waren.

Met name judoka's Job Putmans, Mike van der Mijden en Cas de Wit vielen op met goed judo en vechtlust. Job verloor helaas één partij, omdat hij een nieuwe regel overtrad tijdens een geweldige score. Om de nek pakken is niet meer toegestaan onder de 12 jaar, om nekletsel te voorkomen. Job werd desondanks verdiend tweede.

Xander Kreeft vocht als een leeuw, maar verloor al zijn partijen nipt. Het was zeer knap dat hij nog zo goed gejudood heeft na een hockeywedstrijd en een kinderfeest op dezelfde dag.

Taverbo/SABO slaat slag tegen titelconcurrent

Boxtel - Voor het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/SABO stond er in de tweede speelronde van het seizoen direct een topper op het programma. In eigen huis werd kampioenskandidaat TTC Middelburg met 6-4 verslagen waardoor de Boxtelse ploeg nu aan de leiding gaat in de hoofdklasse.

Voor aanvang van de wedstrijd viel er al een meevallertje te noteren voor Taverbo/SABO. De sterkste Middelburgse speler bleek namelijk in Zeeland te zijn achtergebleven. Desondanks namen de gasten brutaal de leiding na een verrassende nederlaag van Marlotte Staps tegen de Zeeuwse kopvrouw Kimberly 't Hooft en een onnodige nederlaag van aanvoerder Teun Vlaminckx tegen de invaller aan Middelburgse zijde. Vlaminckx kwam in deze partij met 2-0 voor, verspeelde vervolgens enkele matchpoints en kwam er in de beslissende vijfde game niet meer aan te pas. Na het eveneens verloren dubbelspel keek Taverbo/SABO tegen een 3-1 achterstand aan. De eenvoudige overwinning van Michel Sperling, die aantrad tegen zijn oude club, op 't Hooft bracht de ommekeer teweeg. De Zeeuw in Boxtelse dienst wist uiteindelijk twee partijen te winnen. Staps en Vlaminckx herstelden zich knap en wonnen ieder ook nog tweemaal, waardoor er na 4,5 uur spelen een 6-4 eindstand op het scorebord stond.

Met dit resultaat deelt Taverbo/SABO niet alleen een mentale tik uit aan de directe concurrent, maar de ploeg staat na twee speelronden nu ook aan de leiding in de hoofdklasse. Komende zaterdag staat er in Den Bosch de wedstrijd tegen de huidige nummer twee, Never Despair 2, op het programma. Een lastige tegenstander maar normaal gesproken zou het de Boxtelaren moeten lukken om aldaar de koppositie te verdedigen.

Toch winst voor 3-Banden groot 't Ivoor

Boxtel - De mannen van het eerste libreteam van 't Ivoor hebben de juiste vorm nog niet te pakken. Ze leden een nederlaag tegen De Hazelaar 2. Theo Verhagen, Don van der Wiel en Chris Fasseur verloren kansloos hun partij.

Het tweede team was wel in vorm en won ruim van De Hazelaar 3. Cees van Eindhoven stal hier de show met zijn moyenne van 19,44 in het kaderspel. Emanuel Coort en Henk van Kollenburg wonnen ook. Het derde team speelde remise. Peter van Giersbergen en Ad van Os wonnen voor 't Ivoor. Emanuel Coort behaalde zeven punten. Het vierde team leed een nipte nederlaag. Theo van Dongen won zijn partij terwijl Gerard de Beer en Math Hendriks genoegen moesten nemen met ieder negen punten.
Bij de afd. Recreanten libre zegevierden alle teams van 't Ivoor. Het eerste team verpletterde NGTR 1. Theo Verhagen, Fouad Hasbani en Henk van Boxmeer, die een moyenne noteerde van 4,64, wonnen hun partij. Toon Bevers scoorde acht punten. Het tweede team won hun ontmoeting nipt. Leo Huijbers en Wim Bekkers zorgden voor de winstpartijen terwijl Ad Habraken en Frans Klein te veel punten lieten liggen. Het derde team won ruim. Wim van Dijk en Frans Maas waren hier de uitblinkers. Frans van de Boogaard en Harrie Verhoeven moesten buigen voor hun tegenstanders. Het vierde team pakte uit met een maximale score van 40 punten. Henk de Koning, Math Hendriks, Jan Meeuwis en Theo van Dongen wonnen hun partij.
Bij de afd Recreanten 3-banden klein herstelde team 5 zich enigszins van een slechte competitiestart en won hun wedstrijd. Wim van Gils en Cor van Alphen wonnen. Frits Radema scoorde zeven punten. Team 6 speelde een verdienstelijke remise tegen het Boxtelse Het Groene Laken 1. Jacques van Loon en Fouad Hasbani wonnen hun partij, Theo van Dongen behaalde slechts vijf punten. Team 7 leed een nederlaag; alle drie partijen werden verloren.
Het 3-banden groot team won in Vught van Rio Bar 2. Louis van der Meijden redde deze week de eer door zijn partij te winnen met een moyenne van 0,698. Leo van Westelaken verloor weliswaar zijn partij met zeven punten maar kreeg er drie omdat zijn tegenstander reglementair te hoog boven zijn opgegeven moyenne speelde. Bernhard Legierse onderging hetzelfde lot. Ook hij verloor met vijf punten en kreeg er twee. Zo werd een 22-27 nederlaag omgezet naar een 27-22 overwinning.

Wisselend succes jeugdteams Taverbo/Sabo

Boxtel - Wisten de jeugdteams van Taverbo/Sabo vorige week allemaal hun wedstrijden te winnen, deze week hadden ze het duidelijk moeilijker. Nam het derde team vorig weekend het maximale aantal punten nog mee naar huis, deze week moest het genoegen nemen met een nipte zege tegen Rally uit Wijk en Aalburg. Merlina Singh en Rens Bedijn waren in eigen huis ieder goed voor drie winstpartijen waardoor ze nog steeds de eerste plaats van het klassement bezetten met 16 punten uit twee wedstrijden.

Het eerste jeugdteam begon moeizaam. Lars de Laat sleepte er in de eerste partij tegen Demi den Outer van Stiphout met moeite een vijfsetter uit, maar moest zich in de laatste game al snel gewonnen geven. Sjoerd van Heerebeek en Dani de Rooij zorgden ieder voor een winstpunt. Doordat De Rooij samen met Lars de Laat hier ook de punten van de dubbel aan toevoegde, stonden de jongens in deze fase van de wedstrijd met 3-1 voor. Daarna wist alleen Sjoerd van Heerebeek nog een partij te winnen waardoor Stiphout won met 4-6. Hierdoor staan ze met 10 punten uit twee wedstrijden op de derde plaats in de ranglijst achter SV Red Star '58 en Valkenswaard.

Kaderteam WvL komt op stoom

Liempde - Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd van de nationale kadercompetitie hebben de Liempdse biljarters een ruime 6-2 overwinning behaald in de ontmoeting met het eerste team van de Hazelaar uit Rosmalen. De smaakmaker was deze keer Ton Rovers, die met een mooie serie van 112 caramboles de 160 volmaakte in slechts drie beurten.

Ook Martien van den Tillaart vestigde de aandacht op zich door voor de tweede achtereenvolgende keer zijn 160 caramboles in het moeilijke kader 57/2 te voltooien in zes beurten. De overwinning werd gecompleteerd door Leo van Hastenberg die na een dramatisch begin de rollen toch wist om te draaien en zijn tegenstander na vijftien beurten het nakijken gaf. Cees van Eindhoven had zijn dag niet en verloor kansloos.

20 / 20

D O G B X N E S N A D E E W H T
A L N I T R E H R X P T L C N S
G E V E T E R A N E N A F O O E
R Z V R P R K T K R A M T I U F
S I L E S P V R N K N S B G S R
K N R L U K A H O D G F O W T E
I G E O M O A L L I T F C I L B
J N B T Q R F L T E Q M K J O O
K N M H V E S P E R D I E N S T
A G E B O N J W K E A R R F N K
V A T R E C N O C N O M K E E O
O D P O L E F D A B Q J S S Z Z
N T E E N R O B R I A G A T Z M
D S S S L O W L A N D S L I I T
D O A N S P R O N G E N E J U E
E O M H E I T I S O P X E N Q P

Donderdag 29 september

Open bridgedrive
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Kienavond Aquariumvereniging Daphnia
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1 , Boxtel

1 - 2 oktober

Kunst- en Cultuurroute 'De Rode Draad'
11.00 uur, Diverse locaties, Liempde en Boxtel

Grote Liempdse gezinnen geportretteerd
11.00 uur, Trouwkamer, Raadhuisplein 1, Liempde

1 - 11 oktober

Duurzame Week Boxtel
Diverse activiteiten, Diverse locaties, Boxtel

Zaterdag 1 oktober

Open Dag Bereden Politie
09.30 uur, Nergena 3, Boxtel

Dag van het huren
10.00 uur, Selissenwal, Van Beekstraat, Boxtel
11.00 uur, Vinckenrode, Mgr. Bekkerstraat 2, Boxtel

Rommelmarkt
13.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Open Dag Reddingsbrigade
15.15 uur, Het Dommelbad, Schijndelseweg 1-A, Boxtel

Van Pubquiz naar Clubquiz!
20.00 uur, LTV De Merletten, Molenwijk 3b, Boxtel

Inspirerende film "Tomorrow" opent Duurzame Week Boxtel
20.15 uur, Podium Boxtel, Burgakker 17, Boxtel

Explosion Rockets
21.00 uur, Party Centre Denziz, Stationsstraat 71, Boxtel

Zondag 2 oktober

Tunnelvision en Graffiti-kunst in Boxtel
10.00 uur, tussen Boxtel en Liempde

Herfstfestijn & Koopzondag
12.00 uur, Centrum, Boxtel

Optreden van de Swanee Bridge Jazzband
12.00 uur, Classic Park, Koppenhoefstraat 14, Boxtel

Appelproeverij
12.00 uur, Boomgaard achter VVV, Boxtel

Dierendag
14.00 uur, Kinderboerderij Boxtel, Apollopad 1, Boxtel

Lusthof Lucebert
14.00 uur, Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel

Dansmiddag m.m.v. Stardust Live
14.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Klaverconcert
15.00 uur, De Serenade, Oude Dijk 117, Liempde

Maandag 3 oktober

High Tea in het kader van 'Beter een goeie buur(t)!'
14.00 uur, Kinderboerderij, Apollopad 1, Boxtel

Workshop energie ( m.m.v. columniste DMBK Tamara Koopman)
18.30 uur, Pius X, Sooszaal, Heidonk 38, Liempde

Dinsdag 4 oktober

Start cursus Digisterker: werken met e-overheid
13.30 uur, Computerlokaal, Gemeente, Markt 1, Boxtel

High Tea in het kader van 'Beter een goeie buur(t)!'
14.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Woensdag 5 oktober

Extra Repair Café
12.00 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Kienen met de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Openingsfeest Kinderboekenweek in Bibliotheek Boxtel
14.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Bijbelcursus door drs. Frans Smulders
19.30 uur, Kasteel Stapelen, Ridderzaal, Boxtel

september
koren
lezing
concert
veteranen
dag
bocke
sprongen
uitmarkt
expositie
kerksale
smartlappen
wijnfestijn
proeflokaal
dierenbingo
vesperdienst
slowlands
quizzen
dansen
racketlon
biereloth
airborne
kijkavond
oktoberfest
oostdag