DeMooiBoxtelKrant

7 november 2018

DeMooiBoxtelKrant 7 november 2018


Burgemeester Mark Buijs verruilt Boxtel voor Oosterhout

Burgemeester Mark Buijs tijdens de herdenking van de bevrijding van Boxtel eerder dit jaar. (Foto: Ruud van Casteren) Foto: Ruud van Casteren

Een 'verbinder en 'kartrekker' neemt afscheid

Boxtel - Burgemeester Mark Buijs (49) verruilt zijn burgemeesterspost Boxtel voor die in Oosterhout. Dit werd vorige week woensdag door de gemeente Oosterhout naar buiten gebracht. In die gemeente zal Buijs naar verwachting op 19 december als nieuwe burgemeester beëdigd worden. Boxtel moet dus op zoek naar een opvolger.

Buijs is sinds 2013 burgemeester van onze gemeente. Voorafgaand aan die periode was hij achtereenvolgens raadslid en wethouder in Heusden. Woensdag werd hij door Oosterhout bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aanbevolen voor het burgemeesterschap in die gemeente. Hierna volgt nog een benoemingstraject via de minister en de koning. Naar verwachting zal dat leiden tot zijn benoeming op 19 december.

Verrast
Ondertussen is in Boxtel verrast gereageerd op zijn vertrek. Zijn naaste collega's uit het Boxtelse college reageren met wisselende gevoelens op het naderende vertrek van Buijs. "Ondanks dat we hem gaan missen in het Boxtelse, gunnen we hem deze stap van harte", geven zij in een gezamenlijke verklaring aan. "Voor ons was Mark met name de verbinder en de kartrekker. Hij stond ons met raad en daad bij op onze dossiers, maar ook op het persoonlijke vlak."

De burgemeester zelf reageerde op de ontstane commotie middels een korte videoboodschap waarin hij ingaat op zijn spoedige vertrek. "Ik heb iets uit te leggen aan jullie. Ik ga mijn keten af leggen en dat gebeurt al vrij snel", begint Buijs. "Het solliciteren op een andere plek is mooi voor je ambitie en mooi om te doen, maar het betekent dat ik op deze plek heel veel los moet laten."

Lees verder op pagina 13

Boxtel krijgt onverwachte tegenvaller van 9 ton voor de kiezen

Boxtel - De gemeente heeft onverwacht een financiële tegenvaller van ruim 9 ton voor de kiezen gekregen. De tegenvaller is het resultaat van landelijk beleid op het gebied van jeugdzorg. Daarbij krijgen gemeenten een bepaalde Rijkssubsidie die vaak achteraf niet overeen blijkt te komen met de daadwerkelijk ingekochte jeugdzorg. Om het gat te dichten wordt naar oplossingen gezocht.

Boxtel koopt samen met vijftien andere gemeenten in de regio jeugdzorg in. Jaarlijks wordt voor deze inkoop de begroting op twee momenten vastgesteld: in het voorjaar een voorlopige inleg en in het najaar volgt de definitieve begroting.

Problematisch is dat de voorlopige begroting en de definitieve begroting niet met elkaar overeen hoeven te komen, aldus financieel adviseur Sander Burghoorn. Zo wordt de voorlopige begroting opgemaakt aan de hand van een door de overheid bedachte verdeelsleutel. Die maakt dat een kleine zeven procent van de totale regionale rijkssubsidie op dit beleidsterrein naar Boxtel gaat. Echter, de definitieve begroting wordt berekend aan de hand van de daadwerkelijk door de gemeenten ingekochte zorg.

Reden voor de tegenvaller voor Boxtel is de grote hoeveelheid zware jeugdzorg die geboden wordt bij bijvoorbeeld De La Salle. De kosten van deze zorg zijn vooraf lastig in te schatten omdat de casussen onderling veel verschillen. Dat veel van deze kinderen onder voogdij staan en dus niet uit Boxtel afkomstig zijn, maar onze gemeente wel voor de zorgkosten moet opdraaien, is een reden voor een deel van het tekort. Het andere deel heeft te maken met een landelijke trend: de toename van het gebruik van jeugdzorgvoorzieningen. Natuurlijk heeft dit ook weer effect op de 'zorg met verblijf', zoals de zorg op De La Salle in jargon heet.

Lees verder op pagina 3

Tafel 25 sluit op 1 januari de deuren

Boxtel - Horecazaak Tafel25 sluit per 1 januari de deuren. De verkoop van het pand en de daaraan gekoppelde maandenlange verbouwing is de reden dat ondernemersduo Leonie Stoelinga en Inge van Hout hun zaak gaat beëindigen.

het tweetal huurde het pand de afgelopen drie jaar, totdat zich een nieuwe koper aandiende. Die wil het pand verbouwen om de bovenverdieping bewoonbaar te maken. Die verbouwing is echter zo ingrijpend dat het onmogelijk is om Tafel25 gedurende de werkzaamheden geopend te houden. Hoewel Inge en Leonie de optie kregen om het pand na de periode van verbouwing opnieuw te huren, betekende dat dat hun zaak een lange periode gesloten zou blijven. Omdat Tafel25 nog steeds een groei doormaakt die door de tijdelijke sluiting maanden zou stilliggen, is besloten nu de stekker eruit te trekken.

Lees verder op pagina 7.

Boxtelaar (52) opgepakt voor betrokkenheid in grootschalig communicatienetwerk criminelen

Boxtel - Een 52-jarige Boxtelaar is vrijdagavond opgepakt in zijn woning aan de Deken Broekmanlaan wegens betrokkenheid bij een crimineel communicatienetwerk. Samen met zijn kompaan, een 46-jarige man uit Lingewaard, leverde de Boxtelaar via hun bedrijf versleutelde telefoons aan criminelen. Die communicatie is nu ontsleuteld door de politie. Bijna 260.000 berichten konden zo bekeken worden. In totaal heeft het onderzoek geleid tot veertien aanhoudingen. De politie sluit meer aanhoudingen bovendien niet uit.

Criminelen dachten veilig te kunnen communiceren met de zogeheten cryptofoons, die gebruikmaakten van de applicatie Ironchat. Experts van de politie in Oost-Nederland zijn er in geslaagd om toegang te krijgen tot deze communicatie en deze te ontsleutelen. Hierdoor heeft de politie enige tijd live mee kunnen kijken met de communicatie tussen criminelen, wat uiteindelijk tot de aanhouding van onder meer de Boxtelaar leidde.

Lees verder op pagina 13

wijken rondom:
Corpus
Liempde rondom Oude Dijk
Van Hornstraat
Baroniestraat
Spoorstraat

Bezorgers gezocht!

Ben jij 13 jaar of ouder en op zoek naar een bijbaantje? We zijn bij DeMooiBoxtelKrant nog op zoek naar bezorgers in verschillende wijken in Boxtel en Liempde. Onze krant komt op woensdag uit en moet die dag ook bezorgd worden. Kranten worden keurig bij je thuis afgeleverd. Je bent iedere week ongeveer twee uur bezig met bezorgen. Iets voor jou? Ga naar onze website www.mooiboxtel.nl/bezorgen en meld je aan of stuur een mailtje naar bezorging@boxtelmedia.nl. Mocht er niet direct een wijk beschikbaar zijn bij jou in de buurt dan kom je op een wachtlijst.

Pag. 5 Foto: Pinjarra Kinderopvang

Ondernemend Boxtel: Pinjarra

Pag. 11 Foto: Hans van Doorn Fotografie

Jeugdprins Cas d'n Urste

Pag. 7 Foto: Bas Voets

Dubbele winst Durpskwis

Pag. 10 Foto: MUBO / Willem van Vossen

Aanwinst voor MUBO

KBO-activiteiten Boxtel

Donderdag 8 november        Bridge in De Walnoot        13.30
                        Handwerken in De Orion        13.30
                        Kaartverkoop voor de Sinterklaasmiddagen in De Walnoot, De Orion, in Simeonshof en De Rots        14.00-14.30
Vrijdag 9 november        Rikken en jokeren in De Walnoot        13.30
Dinsdag 13 november        Biljarten in De Walnoot        13.30
                        Hobbymiddag in De Kinderboerderij        13.30
                        Kienen in De Orion        14.00
Woensdag 14 november        Rondleiding Baanderherencollege, Baanderherenweg        13.30

Vrouwencontact Boxtel

Merijn Foto: NSGK

Iedere maandag Yoga in De Walnoot        13.00
Iedere dinsdag Fietsen, vertrek Breukelsplein        13.00
Iedere woensdag Gym in de Angelaschool, groep 1 19.00-20.00
                 Groep 2        20.00-21.00
Iedere donderdag Nordic walking, vertrek Markt         9.00

Maandag 26 november Jokeren en rikken in De Walnoot        19.30

Collecte voor kinderen met een handicap

Boxtel - Van 12 tot en met 17 november gaan de collectanten van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap.

Collectant gemist? Je kunt doneren door de letters NSGK te sms'en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl.

KBO-activiteiten Liempde

Donderdag 8 november        Kienen in De Kloosterhof        13.30
Vrijdag 9 november        Eten met de Leden bij De Kloosterhof        18.00
Dinsdag 13 november        Bridgen en rikken in De Kloosterhof        13.30
Woensdag 14 november        Wandelen vanaf het Raadhuis        10.00

Vrouwencontact Liempde

Vrijdag 9 november        Wandelen met Wiebo vanaf de Vuurput        14.30
Dinsdag 13 november        Mindfit in De Kloosterhof        9.00
Woensdag 14 november        Keezavond in De Kloosterhof        19.30

Nog dit jaar duidelijkheid over nieuw plan renovatie Oosterhof

Boxtel - De nieuwe plannen rondom de renovatie van Winkelcentrum Oosterhof zijn in een vergevorderd stadium. Na 'constructief overleg' ligt volgens wethouder Eric van den Broek nu eindelijk een bijna compleet plan op tafel, dat naar verwachting al voor het einde van dit jaar aan de buitenwereld getoond kan worden.

De verbouw- en uitbreidingsplannen van het winkelcentrum staan al jaren op de politieke agenda. In het verleden werden meerdere malen vergevorderde ideeën namens de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Oosterhof bij de gemeente ingediend, die evenzoveel malen sneuvelden. De impasse rondom het winkelcentrum heeft er mede toe geleid dat Aldi het filiaal wil verplaatsen naar Fellenoord. Inmiddels is het winkelcentrum volgens de fractie van INbox 'een schande voor Boxtel Oost'.

Nu lijkt er echter een doorbraak te zijn, die de wethouder dinsdag tijdens de algemene beschouwingen wereldkundig maakte. Volgens hem wordt het verbouwplan nu financieel doorgerekend. Wel wilde hij nog niet ingaan op verdere details omtrent uitbreiding van het winkelcentrum. Een uitbreiding van Oosterhof was één van de zaken waarin het overleg tussen de gemeente en 'Oosterhof' eerder stuk liep.

Dinsdag toonde de wethouder echter vol trots een foto waaruit bleek dat de gemeente en de VvE weer 'on speaking terms' zijn. Hij gaf aan vóór het einde van het jaar bij de raad terug te komen.

Voorzitter Harrie Kroot van de VvE van het winkelcentrum bevestigt het verhaal van de wethouder. Hij laat weten zeer positief te zijn over de integrale aanpak vanuit de gemeente, waarbij diverse ambtenaren uit verschillende beleidsterreinen met de VvE en aannemer Hurks overleg voerden. Zo zaten alle disciplines bij elkaar waardoor het nieuwe plan zeer voortvarend uitgewerkt kon worden.

Een sleutelrol bij de doorbraak was weggelegd voor Aldi. Toen die keten bekendmaakte te willen verhuizen naar Fellenoord werd volgens Kroot de urgentie om Oosterhof op te knappen pas écht duidelijk. Daarnaast zorgde de voorgenomen verhuizing ervoor dat het winkelcentrum wat vierkante meters betreft minder hoeft te groeien, waardoor de plannen makkelijker te realiseren zijn.

Rookgordijn rond GreenTech-overeenkomst

Boxtel - Een 'geheime' overeenkomst tussen de gemeente en Noble Environmental Technologies leidde afgelopen raadsvergadering tot frustratie bij de oppositie. Noble ontrolde enkele weken geleden als eerste bedrijf buiten de samenwerkingspartners van de gemeente haar plannen met het GreenTech Park op bedrijventerrein Vorst B.

Voorafgaand aan het collegebesluit en de aanvullende beeldvormende raadsvergadering begin 2019 wil het college weinig kwijt over de overeenkomst die de gemeente en Noble Environmental Technologies met elkaar hebben gesloten. Dat komt, zo gaf wethouder Marusjka Lestrade in antwoord op een verontruste CDA-fractie aan, omdat de overeenkomst deels geheim is.

Het CDA stelde haar vragen omdat volgens fractievoorzitter Vera Brouns de gemeente de politiek altijd heeft voorgehouden dat op het Boxtelse biomassaplein kleine, lokale bedrijven konden gaan experimenteren met biomassa. "Noble is echter een groot internationaal bedrijf", aldus Brouns. Daarnaast is volgens haar fractie onvoldoende duidelijk over de voorwaarden waarop Noble de grond van de gemeente koopt. Ze kreeg bijval van BALANS dat bezorgd is dat waardevolle industriegrond te goedkoop wordt weggedaan onder het mom van GreenTech.

Volgens de wethouder is het echter nog te vroeg om de met het bedrijf besproken voorwaarden in de openbaarheid te brengen. Hoewel Noble een groot internationaal bedrijf is, biedt de gemeente volgens de wethouder ook startups voldoende mogelijkheden op het GreenTech Park. Er hebben zich nu zo'n 25 tot 30 gegadigden gemeld. Ook zijn er met Rabobank en de Universiteit van Maastricht nog twee grotere organisaties in de race.

Lestrade, die de honneurs waarnam voor de wegens ziekte afwezige wethouder Peter van de Wiel, wilde de oppositiepartijen echter tegemoet komen omdat ze wel inziet dat de discussie voor diezelfde oppositie lastig te voeren is zonder de feiten te kennen. Daarom gaat het college in overleg met Noble of het mogelijk is de stukken vertrouwelijk aan de raad te laten zien.

Katelijne van Thiel stapt uit politieke arena

Katelijne van Thiel (Foto: Combinatie95) Foto: Combinatie95

Boxtel - Katelijne van Thiel stopt als gemeenteraadslid en fractievoorzitter van Combinatie95. Dit maakte haar partij maandag bekend. Als reden noemt Van Thiel een 'overvolle agenda'. Haar 27-jarige partijgenoot Joep Schalkx neemt het stokje als fractieleider over. Hij is daarmee de jongste Boxtelse fractievoorzitter.

"Het is met een zwaar gemoed dat ik mijn afscheid aankondig uit de Boxtelse politiek. Vanwege mijn overvolle agenda kan ik mijn raadslidmaatschap niet meer uitvoeren zoals ik dat graag wil", zo kondigde Van Thiel haar vertrek uit de gemeenteraad van Boxtel aan. De afgelopen vijf jaar was Katelijne raadslid, en het laatste jaar, ook fractievoorzitter voor Combinatie95.

Combinatie95 geeft in een persbericht aan haar vertrek te betreuren. Wel is de fractie blij dat ze op de achtergrond betrokken blijft bij de partij. Naast het vinden van een opvolger als fractievoorzitter in raadslid Joep Schalkx, heeft de partij voor haar vrijgekomen raadszetel ook al een geschikte nieuwe kandidaat op het oog. "Op dit moment ronden wij de voorbereiding van de installatie af", wordt vermeld in het persbericht.

Vervolg van de voorpagina: Boxtel krijgt onverwachte tegenvaller van 9 ton voor de kiezen

Wethouder Marusjka Lestrade geeft aan dat ze weliswaar een tekort zag aankomen, maar dat het bedrag haar tegenvalt. Het probleem dat Boxtel heeft speelt in veel meer gemeenten. De VNG heeft het daarom ook meerdere malen bij de minister aangekaart. Even was de hoop gericht op het zogenaamde 'woonplaatsbeginsel', waarbij voor kinderen die onder voogdij staan de gemeente waarin deze kinderen voorheen ingeschreven stonden de gemaakte zorgkosten moeten betalen. Die maatregel is echter nog niet van kracht.

Lestrade heeft de gemeenteraad donderdagavond van het tekort op de hoogte gesteld. Omdat het gat van in totaal 905.000 euro over dit boekjaar gaat, is er te weinig tijd om het kasverschil op te vangen met bezuinigingen. Dat zorgt ervoor dat de gemeente twee dingen kan doen: aanspraak maken op Rijkssubsidies die bedoeld zijn om gemeenten die getroffen worden door deze problematiek tegemoet te komen óf een greep doen uit de reserves. Aangezien de sociale reserves op zijn, moet Boxtel dan putten uit de algemene reserve. Boxtel krijgt in december uitsluitsel of het Rijk de gemeente inderdaad tegemoet komt met extra subsidie.

Bij beslissingen over zo'n grote bedragen moet de gemeenteraad altijd eerst akkoord gaan. De verwachting is dat dit gebeurt omdat iedereen het er over eens is dat Boxtel haar sociale gezicht moet tonen. Bovendien durft de wethouder er haar hand voor in het vuur te steken dat het tekort geen gevolg is van fouten die het ambtelijk apparaat te verwijten zijn. Naar verwachting zal de raad in december, als er een voorstel klaarligt, dus instemmen met de oplossing, ongeacht waar het geld vandaan wordt gehaald.


Boxtel's Harmonie en Gildenbondsharmonie winnen Jonkers-Van der Velden Cultuurprijs 2018

Voorzitter Jan de Koning (r.) en Paul van Alphen (naast De Koning) van de 'Gildenbonds' en Boxtel's Harmonie nemen de oorkondes in ontvangst uit handen van de naamgevers van de prijs, Ton Jonkers en Ine Jonkers-Van der Velden. (Foto: Ruud van Nooijen) Foto: Ruud van Nooijen

Boxtel - Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie hebben vrijdagavond in het Boxtelse gemeentehuis de Jonkers-Van der Velden Cultuurprijs 2018 in ontvangst mogen nemen. De prijs bestaat uit een oorkonde en er zit een geldbedrag van 2.500 euro aan vast.

De cultuurprijs wordt eens in de vijf jaar uitgereikt aan culturele instellingen in Boxtel die een bijzonder project draaien of daarmee willen starten. Beide harmonieën bestaan dit jaar 110 jaar en vieren dit jubileum uitgebreid door gezamenlijke evenementen. Die bijzondere samenwerking heeft er toe geleid dat de prijs naar beide harmonieën gaat.

Actie Schoenmaatjes Edukans

Liempde - Met de landelijke actie Schoenmaatjes van Edukans vullen en versieren kinderen een schoenendoos met spullen voor een kind in een ontwikkelingsland. Voor het uitdelen van de dozen werkt Edukans samen met lokale partnerorganisaties. De dozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. In Liempde kunnen tot en met 17 november dozen worden ingeleverd bij Roos Visser, Den Achterhof 7 (06 46109715) en bij Jeanine Habraken, Bremhorst 6 (0411-63 23 44).

Een schoenendoos kan versierd worden met tekeningen, plaatjes, stickers en/of inpakpapier. Vervolgens wordt de versierde doos gevuld met schoolspullen, toiletartikelen, een knuffel en wat speelgoed. De deelnemers kunnen zelf kiezen of het cadeau voor een jongen of meisje wordt en in welke leeftijdscategorie. Het gaat om een aantal basisdingen zoals: pennen, schriften, potloden, een knuffel, een tandenborstel, tandpasta en een stuk zeep. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld klein speelgoed in doen zoals knikkers, puzzel, auto of een springtouw.

Aanmelden
Aanmelden en meer informatie is te vinden op www.edukans.nl/programma/schoenmaatjes. De doos moet voorzien worden van een unieke streepjescode. Er wordt gevraagd om een eigen bijdrage voor de verzendkosten, deze is welkom, maar niet verplicht. Streepjescodes zijn ook te verkrijgen bij de inleveradressen.

LAN Party in B-Town

Boxtel - Jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat 20 in Boxtel wordt zaterdag 10 november omgetoverd tot een LAN-party. Tijdens deze party wordt er van 12.00 tot 00.00 uur gegamed.

Aanmelden voor de LAN-party kan gratis via www.btown.nl/lanparty. Doe dit wel op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen. Deelnemen kan uitsluitend op een eigen pc, laptop of console en ook voor eten moeten de deelnemers zelf zorgen.

Filmavond woensdag 14 november
Cineclub B-Town presenteert iedere tweede woensdag van de maand een filmavond voor jongeren vanaf 12 jaar. Elke keer met een ander thema/genre. Woensdag 14 november zal op het grote scherm een filmdocu over een bekende rapper te zien zijn. Welke dat is, is een verrassing. De filmavond duurt van 19.00 tot 21.30 uur.

Studio inloop
Elke dinsdagmiddag van 14.30 tot 17:00 uur is er de studio inloop bij B-Town, waarbij jongeren de mogelijkheid hebben om onder begeleiding van een R-Newt jongerenwerker hun muzikale talenten te ontwikkelen. Dit kan in de vorm van muziek maken, inspiratie opdoen of proefopnames maken van songs.
De inloop en het advies zijn gratis. De studio gebruiken voor opnames kan tegen een geringe vergoeding. Neem contact op via B_Town@MijnGemeenteDichtbij.nl.

Samen zijn met gezinnen

Boxtel - Bij De Schakel naast de Protestantse Kerk aan de Clarissenstraat 18 in Boxtel wordt zondag 11 november een middag voor gezinnen georganiseerd.

Onder het mom van 'Samen zijn' worden mensen uitgenodigd om samen met hun kinderen een gezellige middag door te brengen met lampionnen maken, een spelletje doen of kleuren. De Schakel zorgt voor een hapje en een drankje en de middag wordt afgesloten met soep, broodjes en het verhaal van Sint Maarten.

De middag duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Opgeven is gewenst en kan via een mail naar samenzijn@pg-boxtel.nl, onder vermelding van naam en aantal personen.

Rijbewijskeuringen in Boxtel

Boxtel - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 21 november in De Walnoot aan de Reginahof 1 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, telefoonnummer 088-2323300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 35 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 50 euro. Voor de keuring is een Gezondheidsverklaring nodig. Dit keuringsformulier is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg.
Het advies luidt om ten minste vijf maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak te maken voor de keuring.

Rectificatie: Move'31

In het artikel over verkeersplan Move'31 in de DeMooiBoxtelKrant van 31 oktober, pagina 9, is een storende fout geslopen. Hoewel zowel over een westelijke als oostelijke aanleg van de Verbindingsweg A2-N618 (VAN) en parallelstructuur van de A2 gesproken wordt in de onderliggende stukken, is niet de westelijke variant, maar de oostelijke variant de meest kansrijke. Dit is per abuis verkeerd vermeld in het artikel. In de begeleidende afbeelding, die ook op onze website te vinden is, is wel de correcte situatie weergegeven.

Vogelshow in De Rots

Boxtel - Vogelvereniging Vogelvreugd Ons Ideaal organiseert op zaterdag 10 en zondag 11 november haar jaarlijkse vogelshow in Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel.

Dit jaar is er een Nationale tentoonstelling gecombineerd met de Boxtelse Kampioenschappen; een vogelshow met maar liefst 1.150 vogels. De vogelshow is gratis toegankelijk op zaterdag 10 november van 14.00 uur tot 22.00 uur en op zondag 11 november van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Ruilbeurs in De Walnoot

Boxtel - De Vereniging van Boxtelse verzamelaars (VBV) organiseert op zondag 11 november van 10.00 tot 13.00 uur haar verzamelaarsruilbeurs in Gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1.

Op deze veelal drukbezochte beurs kan van alles geruild worden, zoals Plus Movie plaatjes, bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten, theezakjes en winkelwagenmuntjes. Op iedere beurs wordt aandacht besteed aan een speciaal thema. Dit keer is dat: Notenkrakers.

De entree voor de beurs is 1 euro voor volwassenen, kinderen betalen 0,25 euro. Bij gebruik van navigatie kan 'Reginahof 1 STO 1' worden ingeven.

Gebedsviering met kinderzegen

Boxtel - Traditioneel vindt er ieder jaar op of rond het hoogfeest van Sint Willibrordus een korte gebedsviering met kinderzegen plaats in de Willibrorduskapel op Luissel. Dit jaar is dat aanstaande zondag 11 november om 13.30 uur.

Nadien de gebedsviering is er traditiegetrouw Luisselse koek, die tegen een bescheiden prijs kan worden verkregen bij een van de leden van het Luissels comité. Voor meer informatie: www.heilighartparochie.nl.

Boxtelse raad slaat verzoenende toon aan en stemt in met begroting

Boxtel - Met een krappe meerderheid is dinsdagavond de begroting voor het komend jaar aangenomen door de Boxtelse gemeenteraad. Tijdens de algemene beschouwingen viel vooral de vriendelijke toon die werd aangeslagen op. De grootste politieke zorgen concentreerden zich met name op de lege reserve sociaal domein, de nieuwbouw van Winkelcentrum Oosterhof en de achterstallige huur van Het Collectief op De Kleine Aarde.

Zowel oppositie als coalitie waren in een 'slechts' zes uur durende vergadering vrij eensgezind: er waren over vrijwel de gehele breedte zorgen over de lege reserve sociaal domein en enkele 'hoofdpijndossiers': De Kleine Aarde, de uitbreiding van Oosterhof en de verkeersplannen van Move'31. Er werden achttien moties ingediend waarvan het merendeel werd aangenomen. Ook de tekst van de moties en de toon van het debat was opvallend zacht. Daarmee lijken de gesprekken die de afgelopen maanden plaatsvonden om de raadscultuur te verbeteren nu zichtbaar effect te hebben.

Moties die opriepen een doorbraak met betrekking tot de nieuwbouw van Winkelcentrum Oosterhof te forceren, een motie die opriep tot een herziene inspraakprocedure van het verkeersplan Move'31 en een motie ter bevordering van het welzijn van senioren konden rekenen op steun van alle partijen. Ook wat meer exotische ideeën zoals een proef met zonnepanelen in het wegdek, of een motie die opriep de elektrische voertuigen die de gemeente tot haar beschikking krijgt buiten gebruikstijden beschikbaar te stellen voor Boxtelse burgers konden op unanieme goedkeuring rekenen en worden dus onderzocht.

Toch was niet de hele avond hosanna. Dat er ook scherpe tegenstellingen waren bleek toen de achterstallige huur van De Kleine Aarde op tafel kwam. De gehele oppositie op PvdA/GroenLinks na vond het tijd worden dat de gemeente meer druk zou uitoefenen op Het Collectief om nu eindelijk de huur van het sinds 2016 gehuurde terrein over te maken. Daartoe diende BALANS ook een motie in. Hoewel ook plaatsvervangend wethouder Herman van Wanrooij (wethouder Peter van de Wiel moest vanwege ziekte verstek laten gaan) vond dat het wel eens tijd werd om de openstaande rekeningen weg te werken, wilde hij nog niets van machtsmiddelen vanuit de gemeente weten. "Het momentum is daarvoor niet goed", aldus Van Wanrooij. "Wij gaan, net zoals met andere partijen waarvan we nog geld tegoed hebben, altijd eerst in gesprek. Uiteindelijk strandde die motie dan ook, evenals een oproep om Esch extra te betrekken bij verkeersplan Move'31. "Dat traject moeten we eerst bespreken met de gemeente Haaren", luidde de reactie van Van Wanrooij.

Ook waren er zorgen over het feit dat de begroting slechts sluitend was wegens een greep van meer dan 1 miljoen euro uit de algemene reserve. Daar komt bij dat Boxtel via de ambtelijke organisatie een meevaller van 270.000 euro op de salarissen had. Zonder die onverwachte meevaller had er een grotere greep uit de spaarpot gedaan moeten worden. Ook was ten tijde van het debat nog niet bekend hoe groot de financiële tegenvaller op het gebied van jeugdzorg, waarover je elders in deze krant leest, zou zijn.

Uiteindelijk stemden oppositiepartijen CDA, VVD en BALANS tegen zowel de begroting 2019 als de tweede bestuursrapportage 2018. Hun kritiek? De extra greep uit de reserves, het lege reserve sociaal domein en het niet, of te weinig terugkeren van de hun eigen politieke agenda in het programma. PvdA/GL en de coalitiepartijen SP, Combinatie95, INbox en D66 stemden wel in met de plannen. Een meerderheid, dus werden beide voorstellen aangenomen.

Anja de Laat - Pinjarra Kinderopvang

Foto: Willemijn Wijdenes

Boxtel is een bedrijvige gemeente met veel, heel veel ondernemers. Wie zijn die mensen en wat doen ze precies? In de rubriek 'Ondernemend Boxtel' leer je lokale ondernemers kennen die je vertellen over hun bedrijf en drijfveren. Deze week Anja de Laat (42) van Pinjarra Kinderopvang.

Een vrolijk, enthousiast, lief en soms een beetje gek mens, zo omschrijft Anja zichzelf. En daar is geen woord van gelogen. Net als haar huiselijke kinderopvangruimte in het prachtige monumentale pand aan de Clarissenstraat 7 in Boxtel, straalt de professionele gastouder gezelligheid, warmte en betrokkenheid uit. Terwijl haar stagiaire Angélica zich ontfermt over het kleintje dat na het fruit lekker aan het spelen gaat, vertelt Anja over haar onderneming.

Toen Anja en haar man Jules de kans kregen om voor zijn werk naar Australië te verhuizen, hoefden ze daar 'ongeveer twee seconden over na te denken'. In Sydney werkte de Boxtelse vier jaar lang bij Pinjarra Pymble, een preschool voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar oud. "Ik heb daar een geweldige tijd gehad", vertelt Anja enthousiast, "het voelde echt als familie." Precies dat gevoel, van familie, is wat ze wilde creëren bij háár Pinjarra.
Dat deed ze eerst twee jaar lang met succes in Tilburg, waar ze woonde voor en na haar verblijf in Australië. Hier ving ze kinderen op in haar eigen woonkamer. Sinds een aantal maanden wonen Anja en Jules weer in Boxtel, waar ze beiden geboren en getogen zijn, en Pinjarra verhuisde natuurlijk mee. Nu in een aparte, gezellige verblijfsruimte met eigen slaapkamer en keuken die helemaal dat familiegevoel uitstralen. Net zoals Anja zelf: "Ik lach graag en veel. Zingen, dansen, knuffelen, lekker creatief bezig zijn, dat hoort bij mij!"

"Ik kijk vooral naar wat de kinderen willen", aldus Anja. "Als de grootte van de groep dat toelaat uiteraard. Dus als we daar zin in hebben doen we samen lekker gek, gaan we dansen met de discolamp aan, op de ramen tekenen met speciale krijtjes of samen naar de winkel of de markt. Ik kan daar zelf ook heel blij van worden!" Daarbij is er natuurlijk ook tijd voor regelmaat en rust: samen een boekje lezen, rusten en fruit eten. Wat ze ook doet met haar opvangkinderen, Anja gaat graag uit van wat hen blij maakt. "Mijn doel als gastouder is vrolijke kinderen die zichzelf mogen zijn en met mij hun eigen interesses ontplooien en verdiepen. Ik geloof in positief opvoeden."

Goed contact met de ouders is daarbij erg belangrijk, Pinjarra's motto luidt niet voor niets 'opvoeden doen we samen'. "Het is belangrijk dat de ouders en ik een klik hebben, het gaat tenslotte om hun kind", vertelt Anja. Omdat de opvang kleinschalig en persoonlijk is, is de Boxtelse flexibel en kan er meer dan bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. "Ik leef erg mee met de kinderen en de ouders", vertelt Anja. "Dus als er iets voorvalt en ik kan daarbij helpen door de kinderen eerder of later op te vangen, dan doe ik dat als dat mogelijk is graag." Ook dat draagt bij aan het warme familiegevoel dat hoort bij Pinjarra.

Als gastouder vangt Anja kinderen van 0 tot 4 jaar oud op. Ze heeft nog plek voor meer opvangkinderen. Heb je interesses? Je kunt met haar in contact komen via gastouderbureau ViaViela (www.viaviela.nl), of door zelf contact met haar op te nemen: Pinjarra Kinderopvang, Clarissenstraat 7, 5281 AX Boxtel, 06-51995457, www.pinjarrakinderopvang.nl, anja@pinjarrakinderopvang.nl.

'Miscommunicatie' leidt tot bouwprobleem carnavalswagens

Boxtel - Ook dit jaar hebben Boxtelse bouwers van carnavalswagens weer grote moeite om geschikte bouw- en stallocaties te vinden voor hun bouwwerken. Dit ondanks de poging die wethouder Marusjka Lestrade vorig jaar al deed om samen met de verenigingen en Stichting Openbaar Carnaval (SOC) een inventarisatie op te maken met de wensen van de wagenbouwers om zo tot een oplossing te komen. Door een misser in de overdracht tijdens de bestuurswissel bij het SOC is die inventarisatie echter nooit bij de wethouder terechtgekomen.

Veel carnavalsclubs hebben grote moeite een geschikte bouw- en stallocatie te vinden voor hun carnavalswagen. Als gevolg daarvan haken wagenbouwers af of bouwen ze een fors kleinere wagen dan ze oorspronkelijk van plan waren.

Het probleem rond het vinden van geschikte bouwlocaties werd in juli vorig jaar al aangekaart door BALANS. Daarop gaf wethouder Marusjka Lestrade aan in overleg te gaan met de wagenbouwers en SOC om de wensen van de carnavalsverenigingen te inventariseren. Hoewel dit overleg niet soepel tot stand kwam, zaten verschillende clubs eind 2017 met de gemeente om de tafel. Daar werd, zo meldde de wethouder vorige week dinsdag tijdens de algemene beschouwingen, afgesproken dat er een lijst met suggesties en wensen vanuit de carnavalsverenigingen naar de gemeente gestuurd zou worden zodat de wethouder actie kon ondernemen.

Die lijst is echter nooit aangekomen, gaf Lestrade aan. Navraag leert dat de lijst wel werd opgesteld, maar dat die bij de 'machtsoverdracht' van oud SOC-voorzitter Jan de Koning naar Frank van Heesch waarschijnlijk in een lade is blijven liggen. Het SOC is inmiddels gewezen op dit probleem en heeft alles op alles gezet om het vervolgoverleg toch zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.

Als gevolg van de miscommunicatie zitten diverse wagenbouwers dit jaar wederom zonder geschikte bouwlocatie. Daarom hebben zij hun plannen moeten aanpassen of zijn ze zelfs helemaal afgehaakt wat betreft het bouwen van een carnavalswagen. Rick de Jong van CV Gin Verstand is één van de bouwers die de plannen moesten wijzigen omdat er geen geschikte bouw-/stalplaats gevonden werd. Hij laat weten dat zijn vereniging al enige tijd met het bouwen van een wagen bezig is. Die zal dit jaar wel een stuk kleiner worden dan wat Boxtelaren van zijn club gewend zijn. De wagen was bij het vinden van een andere bouwlocatie waarschijnlijk groter geworden, zo vertelt hij. De Jong wil echter niet met de vinger wijzen en hoopt dat het overleg er nu snel komt zodat de problemen rondom het vinden van een goede bouwplaats het volgend jaar voorgoed achter de rug zijn.

De gemeente laat weten nog geen datum voor dit overleg gepland te hebben. Het SOC heeft niet gereageerd op de vragen die deze krant heeft gesteld.


6 / 18

Foto: Rini van Oirschot

Begraafplaats Stapelen

De marmeren platen met de namen van alle overleden Nederlandse Assumptionisten, die op het kerkhof achter de voormalige Lourdesgrot in het park van Kasteel Stapelen begraven liggen. Dit kerkhof is niet met het kasteel mee verkocht. Het blijft eigendom van de paters Assumptionisten.

Overbrenging van Bergeijk naar Boxtel
Op 1 juli 1969 kreeg aalmoezenier Theo Vermeulen in Bergeijk verlof van de gemeente Bergeijk om het kerkhof van het voormalige Augustinianum, dat in 1968 als Scholasticaat (kloosterschool) was opgeheven en op het punt stond verkocht te worden, over te brengen naar het kerkhof van Stapelen in Boxtel, achter de Lourdesgrot. In augustus van dat jaar werden zes kloosterlingen overgebracht naar Boxtel: Maternus Geerts († 1944), Jeroen Bulte († 1956), Bonaventura Beldhuis († 1956), Aloysius Luyken († 1957), Godfried Mulders († 1962), Jan Straver († 1962).

Foto: Heemkunde Boxtel / Rini van Oirschot
Foto: Rini van Oirschot
Foto: Bron: Heemkunde Boxtel

Militaire oefening
De 118e gravendienst compagnie uit Ermelo (nu genaamd De Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht; BIDKL) werd bij deze operatie ingeschakeld. Pater Theo Vermeulen, die als oud-legeraalmoezenier goede relaties had met het leger, had dit georganiseerd. De gravendienst van het leger houdt zich in oorlogstijd bezig met identificatie van gesneuvelden. In vredestijd werken zij op kerkhoven, waar de militairen ook leren identificeren. Dit werk is voor hen te beschouwen als een militaire oefening. Bij de herbegrafenis in Boxtel waren gewone dienstplichtige militairen betrokken.

Griezelige Halloweentocht door Liempde

Een van de griezelhuizen (Foto: Bas Voets) Foto: Bas Voets

Liempde - De Buurtverenigingen Kerkeind en Keefheuvel organiseerden afgelopen zaterdagavond een Halloweentocht voor kinderen. Zij volgden een route langs verschillende woningen die waren omgetoverd tot spookhuis. Tijdens de twee uur durende tocht in het donker maakten vrijwilligers de kinderen aan het gillen.

Kinderen van groep 5 tot en met 8 konden zich opgeven voor de Halloweentocht. Zij mochten een groep maken met vriendinnen, vrienden en een begeleider. Elke groep startte vanaf een griezelplek. De looproute voerde door de buurten Kerkeind en Keefheuvel. De kinderen werden langs Basisschool de Oversteek, de Sint-Jans Onthoofdingkerk, Klompenmakerij Ad Traa, zandpaadjes en meerdere straten weer terug naar hun beginpunt geleid.
Tijdens de route werden de kinderen de stuipen op het lijf gejaagd door de vele vrijwilligers die meededen aan de Halloweentocht. In totaal waren 26 huizen omgetoverd tot ware spookhuizen. Horrorclowns, een kind verstopt in een koelkast, kettingzagen, hakbijlen, spinnenwebben en spoken, alles was uit de kast getrokken om de kinderen te laten griezelen. Toch stond de gezelligheid voorop. Jong en oud genoten van de mooi en eng verklede deelnemers. Al zag een moeder de bui al hangen: "Nu is het leuk, maar de komende week niet meer. Dan kunnen ze niet slapen."

Vervolg van de voorpagina: Tafel25 sluit de deuren

Het begon allemaal ruim drie jaar geleden aan tafel zes van restaurant De Deugniet. Daar spraken interieurontwerper Inge van Hout en Deugniet-eigenaar Leonie Stoelinga elkaar over het toen al jaren leegstaande pand ernaast aan de Rechterstraat 25. Al vrij snel werd het huwelijk gesloten tussen de interieurachtergrond van Inge en de horeca-achtergrond van Leonie en zag Tafel25 het levenslicht. Omdat deze nieuwe zaak in het naburige pand van De Deugniet kwam konden de twee restaurants relatief eenvoudig via de keuken met elkaar verbonden worden. Daarnaast vormde het voor Inge een mooie manier om haar interieur niet alleen te tonen, maar ook te laten beleven en aanschaffen door bezoekers van de nieuwe horecagelegenheid.
Want alles wat binnen stond was te koop; de tafels, de stoelen en natuurlijk ook alles wat op de menukaart stond. In die zin was Tafel25 totaal nieuw voor Boxtel. Ook wat betreft de ophaal- en thuisbrengdienst voor ouderen, met de in 2017 in het leven geroepen Tafel25-bus, was de horecazaak vernieuwend. "Het was een leuke formule", kijkt Inge terug op de afgelopen drie jaar. Ook Leonie blikt met veel plezier op Tafel25 terug. "En we gaan er nog twee prachtige maanden van maken natuurlijk!", lacht ze.

Tijdens die twee maanden is een driegangenmenu, inclusief een welkomstdrankje te verkrijgen voor 25 euro. Maandag 31 december zal de laatste dag zijn dat de zaak open is. Mensen die nog cadeaukaarten voor Tafel25 hebben hoeven zich echter niet te haasten, want na 1 januari kunnen die ook nog bij 'buurman' De Deugniet worden ingeleverd.

Hoewel in januari de wegen van het tweetal zich zakelijk weer scheiden, sluiten Leonie en Inge niet uit dat ze ooit weer op zakelijk gebied de krachten zullen bundelen. Het tweetal heeft toekomstplannen genoeg. De Tafel25-wagen wordt in ieder geval omgestickerd tot Deugniet-bus. Zo zullen verschillende succesformules van Tafel25 door De Deugniet geadopteerd worden. Inge zal haar interieurbedrijf I+C interieurontwerp op een andere locatie voortzetten. Ook kunnen haar accessoires en meubels in modezaak 3-Trend aan de Rechterstraat 52 bewonderd en aangeschaft worden.

Twee winnaars bij Durpkwis Liemt

Overleg tussen teamleden tijdens de Durpskwis in Liempde. (Foto: Bas Voets) Foto: Bas Voets

Liempde - Maar liefst 41 teams deden afgelopen vrijdag mee aan de lustrumeditie van de Liempdse Durpskwis. De activiteit werd voor de vijfde keer georganiseerd door Buurtvereniging Klein Hoekje/Nieuwe Wijk.

De teamleiders konden de vragen en opdrachten rond 19.00 uur ophalen bij Het Wapen van Liempde. Vóór stipt 23.00 uur moesten de antwoorden weer worden ingeleverd bij de jury. In de tussentijd waren de verschillende teams volop aan de gang met de Kwis. Zo had de organisatie deze editie uitgepakt met een geheime opdracht waarvoor elk team één iemand in pak met een bakje popcorn naar de brandweerkazerne in Liempde moest sturen. Daar liepen de deelnemers over een rode loper en beantwoordden ze enkele vragen.

Om 00.30 vond de prijsuitreiking plaats in een afgeladen vol Café 't Wapen van Liempde. Basisschool De Oversteek ging er met de winst vandoor, althans dat werd op de avond zelf gemeld. Eén dag later zag de jury in dat er een telfout was gemaakt; niet het team van de Basisschool uit Liempde bleek als eerste geëindigd, maar Quiz 't Wel. Dat team stond in eerste instantie nog zesde, maar na een hertelling ontdekte de organisatie dat de joker van Quiz 't Wel niet was meegeteld waardoor het team van captain Toine de Jong vijf plekken steeg. Saillant detail: dit team weet goed hoe het voelt om net naast de eerste plaats te grijpen. Vorig jaar werd de overwinning namelijk onterecht aan hen toegedicht.

Volgens de organisatie zal De Oversteek de beker teruggeven en wordt deze alsnog feestelijk aan team Quiz 't Wel uitgereikt. De teams die oorspronkelijk als nummers 2 tot en met 5 zijn geëindigd zijn, mogen hun prijzengeld houden. De commissie meldt daarnaast op hun Facebookpagina ze met veel plezier aan de Liemtse Durpskwis 2018 heeft gewerkt en bedankt alle helpers, deelnemers en sponsoren.

Boxtel, 7 november 2018

Aan: sollicitatiecommissie burgemeester Boxtel
Markt 1
5281 AT Boxtel

Geachte heer/mevrouw/combinatievorm/ambtenaar,

Met gemengde gevoelens las ik het bericht dat er een vacature open staat voor nieuwe burgemeester van Boxtel. Onze burgervader, onze steun in bange dagen, Mark Buijs gaat op een andere plek zijn functie uitoefenen. Ergens bij Tilburg ligt de gemeente waar Mark nu burgemeester van wordt. Vlakbij de Efteling dus! Ik snap dat wel: Mark is in Boxtel al jaren gewend aan slapende Laven die zichzelf ambtenaar noemen, aan sprookjes over magische bomen en aan parkeerproblemen.

Het geeft mij dan weer wel de kans om mijn eigen sollicitatiebrief hier te plaatsen. Omdat ik weet hoe snel post wordt verwerkt in het gemeentehuis (hallo, ik wacht nog steeds op een reactie op mijn plan voor een Febo op de Markt) plaats ik hem maar in het meest gelezen beleidsstuk van het gemeentehuis: DeMooiBoxtelKrant. Wordt 'ie in ieder geval gezien.

Natuurlijk zal ik nooit de schoenen kunnen vullen van ons Mark. Daar ben ik me bewust van. Mark Buijs: de verbinder, de doorpakker, de man die iedereen mocht tutoyeren. Hij die zich nooit gek liet maken, en er soms ook lekker met het gestrekt been in ging. Houd ik van. Toch zal hij vervangen moeten worden, en zo'n burgemeestersketting lijkt me toch wel vet staan bij mijn nieuwe beige bloemetjestuniek.

Bij deze dus mijn motivatiebrief. Ik denk dat ik als geen ander geschikt ben voor de functie van nieuwe burgemeester van Boxtel. Ik bedoel, waarom niet? Die ambtenaren weten niet wat ze meemaken. Geen tijd om in te kakken als ik op mijn scootmobiel door de raadszaal scheur. En ik ben niet te moeilijk, de vrijdagmiddagborrel kan gewoon een paar uur vervroegd worden. Voor mij dan hè.

En qua beleid? Nog meer cafés, dat zal sowieso een speerpuntje zijn. En die Febo zal er ook moeten komen. Carnaval een week langer, en iedereen een zakkie munten van 't huis. Kasteel Stapelen terugkopen en bovendien alle dino's preventief ruimen.

En waar we dit allemaal van moeten betalen? Laten we beginnen met het aantal ambtenaren eens door de helft te doen, dan komen we vast een heel eind. Scheelt mij ook weer wat pils bij de vrijmibo.

Graag kom ik mijn sollicitatiebrief toelichten op het gemeentehuis, onder het genot van een kopje koffie. Met een koekje. Én een borrel. Het zijn tenslotte toch mijn eigen centen.

Met vriendelijke groet,

Bets Bik

Mijn Mooi Boxtel: Rien Schuurmans

Foto: Rien Schuurmans

Spiegelbeeld,
in helder water weergegeven.
Warme kleuren brengen de herfst tot leven.
Zoveel tinten,
glinsteren in de zon,
alsof zojuist
het mooiste jaargetij begon.
Het zal je maar gebeuren,
dat je op dit plekje staat
en het zonlicht voluit
over 't sprookjesachtige landschap gaat.
Zo'n moment,
je krijgt het zomaar effe.
Het is goed,
om dat van harte te beseffen.
(Gedicht Diny)

'De mens die zich omringt met feiten, niet toestaat dat hij verrast wordt, geen flits van intuïtie kent, geen veronderstellingen maakt, geen risico neemt, leeft in een afgesloten cel.'

Als gescheiden veertiger maak ik van alles mee. De woorden van Einstein hierboven zorgen ervoor dat mijn leven niet ingedut, maar vol onverwachte wendingen en (on)aangename verrassingen zit.

Overdag zit ik op kantoor met mijn hoofd in de statistieken, in de avond kan ik zowaar ergens de tango dansen en me weer opladen voor een nieuwe, stressvolle dag. Als ik stellen samen zie eten met hun telefoon op tafel en stil om zich heen kijkend, denk ik bij mezelf: dat nooit, echt nooit meer. Ik heb meer vrijheid, tijd voor zelfreflectie en ben daarnaast een leukere, meer relaxte moeder.

Ik was voor zaken in Amsterdam en dook 's avonds een gezellig uitziende kroeg in. Daar kreeg ik oogcontact met een leuke man, strak in pak en met een enorme, glimmende Rolex om zijn pols. Hij kwam mijn kant op en we raakten in gesprek. Hij vertelde neutraal wat over zijn werk en vroeg of ik getrouwd was. Ik antwoordde naar waarheid en vertelde kort mijn verhaal. Hij was wel getrouwd maar had een open relatie. Hij fluisterde in mijn oor dat hij wel zin had in een wilde avond, hij was hier tenslotte voor zaken. Met zo'n dikke veelbetekenende knipoog erbij.

Blikken of blozen doe ik niet snel meer. Wat mannen je kunnen vertellen na een paar borrels op zou je verbazen. Maar nu werd ik toch wat zenuwachtig. Hij fluisterde wat hij met mij wilde doen in zijn hotelkamer. Ik wist me niet echt een houding te geven en knikte maar braaf. Wel werd ik lichtelijk opgewonden want zo te horen was hij een zeer ervaren, creatieve minnaar. Ik had de laatste tijd al een aantal keer meegemaakt dat mijn bedpartners het af lieten weten; hun apparaat werkte niet mee met het koppie en dan bedoel ik niet hun scheerapparaat, dus ik was eigenlijk wel benieuwd.

Zo gezegd zo gedaan. We gingen naar zijn hotel om de hoek en hij kleedde zich netjes uit. Zijn horloge (een replica uit China vertelde hij me eerder die avond eerlijk, maar gekocht om indruk te maken) ging bovenop de keurige stapel. Ik smeet mijn jurk op de grond en we vleiden ons in het grote luxe Hastens bed. Na wat onkundig gefriemel en ook niet echt fijne zoenen werd mijn animo al snel minder. Zijn verhalen klopten niet of hij had te hoge verwachtingen geschept. Ik ging met een smoes naar het toilet om te bedenken hoe ik hier snel weg kwam en toen ik weer naar het bed liep hoorde ik een regelmatige, diepe ademhaling. Hij was in slaap gevallen, mijnheer de stoute zakenman, met zijn sokken opgevouwen naast zich op het nachtkastje.
Dit was een ongemakkelijke situatie. Ik trok vlug mijn kleren weer aan en wist niet hoe snel ik weg moest komen. Een beetje teleurgesteld maar nog zin in een biertje ging ik terug naar hetzelfde café. Aan de bar raakte ik in gesprek met de barvrouw en vertelde een beetje lacherig mijn verhaal van net. Zij moest ook grinniken en vertelde mij goede verhalen over zakenlieden in de hoofdstad.

De volgende ochtend trok ík mijn strakke pak aan en wandelde naar mijn nieuwe client. Ik werd keurig ontvangen door de secretaresse en genoot van een goede bak koffie. Toen zoemde de intercom en dat was het teken dat ik mijn entree mocht maken. Ik liep zelfverzekerd naar binnen en zag het bij binnenkomst direct; dit was mijn slapende fiasco van gisterenavond!
Er viel een ongemakkelijke stilte en mijn keel werd droog. Hij kreeg vlekken in zijn nek en begon te stotteren. Ook ik was even uit het veld geslagen. Hij stamelde een excuus en begon zenuwachtig aan zijn horloge te draaien. Ik herpakte mij snel en begon over onze zakelijke belangen en dat ik die van hem beter niet meer kon behartigen en appte snel mijn college of hij het over wilde nemen via een conference call.
Ik wilde zo snel mogelijk weg. Naar mijn auto, naar mijn veilige kantoor in Brabant. Vandaag had ik weer belangrijke lessen geleerd; gedetailleerder vragen naar iemand zijn werk tijdens een achteloos gesprekje in de kroeg. Dat dit pubergedrag niets meer voor mij was en dat de (zaken)wereld klein is. En hoe meer opsmuk en hoe opvallender het horloge, vergezeld van de meest spannende verhalen; des te meer het allemaal compensatiedrang is.

Nog een half uurtje rijden zie ik op mijn bescheiden klokje. Een echt erfstuk van mijn oma. Ik verheug me op een warm bad vanavond en ga vandaag thuiswerken. Even alles laten bezinken en bedenken hoe ik mijn werkrelatie met deze man kan herstellen zonder dat dit voorval ten koste gaat van onze clientèle.

Saai? Nee dat is mijn leven zeker niet. In eerste plaats altijd moeder, maar ook een zakenvrouw en weer genietend van het leven. Ik kan inmiddels zelf ook een avond vullen met hilarische anekdotes die het erg goed zouden doen in een bruin café.

WOZ-waarden van koopwoningen relatief laag

Boxtel - Het CBS maakte woensdag 31 oktober de WOZ-waardes op 1 januari 2017 per eigendomstype en per geografisch gebied in Nederland bekend. Opvallend aan de cijfers is dat Boxtel vergeleken met omliggende dorpen zoals Sint-Michielsgestel, Oisterwijk, Vught en Best een relatief lage WOZ-waarde heeft terwijl de ligging wél gunstig is. Dat maakt Boxtel op papier een relatief goedkope gemeente om een huis te kopen. Hoe dat kan zochten wij uit.

WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. De WOZ-waarde is de waarde van een woning. Deze wordt elk jaar op 1 januari bepaald door de gemeente en vormt de basis voor diverse belastingen en heffingen. Hoe hoger je WOZ-waarde, hoe nadeliger, zo erkent ook Chris van der Graaf, hypotheekadviseur bij Finenzo Boxtel. "Lage WOZ-waardes zijn alleen maar gunstig. Het betekent meer hypotheekrenteaftrek en anderzijds ook een lagere gemeentelijke heffing", aldus Van der Graaf. De inwoners van de gemeente Boxtel mogen in hun handen klappen, aangezien de gemiddelde waarde van een koopwoning daar op 291.000 euro ligt. Een stuk lager dan bijvoorbeeld Oisterwijk, met 358.000 euro. En ook in de andere aanliggende gemeenten Vught, Sint-Michielsgestel en Best liggen de WOZ-waardes (aanzienlijk) hoger. Respectievelijk 393.000, 331.000 en 297.000 euro.

De hypotheekadviseur probeert dit te verklaren: "Best is een randgemeente van Eindhoven en die stad is 'booming'. Ditzelfde geldt voor Gestel maar dan met Den Bosch." Maar heel stellig is Chris niet. "Misschien dat Boxtel daar net iets op achterligt, alleen dat waag ik te betwijfelen. Want de praktijk wijst wat anders uit." Hij geeft bijvoorbeeld aan dat Boxtel 'superinteressant' is. "De ligging is goed. Het heeft een station en zit tussen drie grote steden in", vertelt Van der Graaf. Hij plaatst ook een kanttekening bij de cijfers van het CBS: "Dit is echt een momentopname van 1 januari 2017. De gemiddelde WOZ-waarde ligt nu hoger, dat weet ik zeker."

Hier is Tijn Maas, van Tijn Maas Makelaardij in Boxtel het mee eens. "De WOZ-waardes lopen achter de feiten aan. De peildatum ligt al zo ver terug, dat is bijna twee jaar geleden geweest. Die prijzen zijn ondertussen flink gestegen", is Maas helder. De makelaar bekijkt het vanuit zijn vak en heeft een eenvoudige verklaring voor de lage WOZ-waardes in de gemeente Boxtel. "In verhouding heb je hier veel minder duurdere huizen, dus de gemiddelde WOZ-waarde is dan automatisch ook lager."

Volgens hem is het niet anders uit te leggen. Tijn: "Het ligt vooral daar aan, want Boxtel is best gewild en ligt gunstig." Hij verwacht ook niet dat het aanbod van duurdere huizen hier extreem zal toenemen. "Omdat Boxtel voornamelijk bestaat uit de middenklasse", legt Maas uit. Cijfers van het CBS bevestigen dit. De inwoners van Best, Oisterwijk, Sint-Michielsgestel en Vught verdienen gemiddeld gezien meer dan mensen uit de gemeente Boxtel. De makelaar en de hypotheekadviseur zijn eensgezind: "Je moet niks doen aan een lage WOZ- waarde, daar moet je alleen maar blij mee zijn."

Beeldschermreparaties telefoon direct uitgevoerd door Expert Boxtel

Boxtel - Klanten met een kapot beeldscherm van hun telefoon kunnen vrijdag 16 november terecht bij Expert Boxtel. Daar is van 12.00 tot 20.00 uur een Repair Café ingericht en staat een erkend reparateur klaar om de telefoons ter plekke snel en vakkundig te repareren. De klant kan in de tussentijd genieten van een kop koffie en meekijken met de reparatie. Speciaal op die dag hoeven alleen de kosten van het gebruikte onderdeel betaald te worden. Vooraf aanmelden voor reparatie is gewenst, omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Onder alle aanmeldingen verloot Expert Boxtel 10 iPhone schermen. Klanten kunnen zich aanmelden voor een beeldschermreparatie van hun telefoon via boxtel@expert.nl of bellen met 0411-688688. Aanmelden kan tot en met donderdag 15 november. De winnaars krijgen automatisch bericht. Alle aanmeldingen worden meegenomen in de verloting, alleen voor reparatie geldt vol=vol.

Aanleg multimedianetwerken
Expert Boxtel geeft advies op maat, persoonlijke aandacht en hulp bij het vinden van het product dat aan de wensen van de klant voldoet. Ongeacht welk product dat is. Zo biedt Expert Boxtel het beste voor multimedianetwerken waarmee er een optimaal netwerk in huis gerealiseerd kan worden. Wilfred van Erp: "Alles wat met connectivity te maken heeft, kunnen wij de klant aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van het totale draadloze thuisnetwerk tot aan het verbinden van een wasmachine. Ook als er wensen zijn om andere producten met elkaar te verbinden, kunnen we adviseren en aansluiten."

Beste Winkelketen van Nederland, categorie Elektronica
Expert is voor het tweede jaar op rij door een grote meerderheid van de consumenten tot winnaar verkozen in de categorie Elektronica, dit vanwege hun klantgerichtheid, persoonlijke aandacht en benadering en de hoge servicegraad.

Muziekinstrumenten voor De Oversteek dankzij statiegeldactie

Scholieren van De Oversteek bespelen de overhandigde muziekinstrumenten, Edwin Vugts (r.). (Foto: Maarten Termeer) Foto: Maarten Termeer

Liempde - De Kromploegers en Coop Tax Liempde overhandigden vrijdag 2 november verschillende muziekinstrumenten aan Speelleercentrum De Oversteek. Na een inzamelingsactie die de supermarkt het afgelopen kwartaal samen met het orkest uit Liempde hield, mocht de school een keyboard, vier ukeleles, drie saxofoons, drie trombones en drie trompetten in ontvangst nemen.

Bezoekers van de Coop konden hun statiegeld de afgelopen maanden doneren aan een goed doel. Dat waren in eerste instantie De Kromploegers, maar na overleg werd de basisschool in Liempde de gelukkige. Jan Tax, de eigenaar van de supermarkt, had in juni voor ogen om het geld te geven aan de Kromploegers. Maar Maarten Termeer, trompettist en leider van het orkest, zag dat niet zitten: "Ik zie onszelf niet puur als een goed doel. Er zijn anderen die een donatie beter kunnen gebruiken."

De orkestleider vond het idee wel leuk en na brainstormen werd bedacht om Speelleercentrum De Oversteek een muzikale impuls te geven door muziekinstrumenten te schenken. De Kromploeger licht dit toe: "Wij investeren graag in de jeugd, zodat ze het leuk vinden om muziek te maken en dat zo laagdrempelig mogelijk is." Maar het is deels ook eigenbelang, legt Maarten uit: "Want uiteindelijk willen wij in de komende jaren een mooi feest (eind september organiseren De Kromploegers ieder jaar een groots feestweekend -red.) blijven geven en daarvoor moeten we jonge muzikanten aantrekken." Volgens hem begint dit bij de basisschool. Termeer vervolgt: "Als we het nog vijftig jaar willen volhouden zoals nu dan moet je daar continu aandacht voor hebben en deze actie is een mooie manier om kinderen in aanraking te laten komen met muziek."

De supermarkt en De Kromploegers verdubbelden het gespaarde bedrag, wat betekende dat er voor ruim 1.600 euro gewinkeld kon worden. De muziekvereniging uit Liempde schafte hiervan verschillende muziekinstrumenten aan. "Voor het Speelleercentrum is het gewoon te duur om die spullen te kopen", meldt Termeer. "Soms is er een naschoolse muziekles of wordt een muziekleraar ingehuurd. Maar dit is weer extra", aldus De Kromploeger. Het Speelleercentrum in Liempde wilde graag een keyboard en blaasinstrumenten hebben. De Kromploegers namen dat verzoek mee in hun keuze, maar hielden daarnaast ook rekening met de leeftijd van de leerlingen. Maarten: "Wij hebben leuke instrumenten uitgezocht die kinderen aanspreken. Je kunt wel een hartstikke mooie saxofoon neerzetten van een paar honderd euro, maar dat werkt niet."

Uiteindelijk kochten Coop Tax en De Kromploegers, een keyboard, vier ukeleles, drie saxofoons, drie trombones en drie trompetten. Vrijdagochtend nam directeur Edwin Vugts de muziekinstrumenten namens de kinderen in ontvangst.

Oud Boxtelse schenkt zeven schilderijen aan MUBO

Mathilde Naessens-van Zogchel in haar huis in Ede te midden van de 7 geschonken schilderijen. (Foto: MUBO / Willem van Vossen) Foto: MUBO / Willem van Vossen

Boxtel - Museum Boxtel (MUBO) heeft eind oktober uit handen van de 84-jarige Mathilde Naessens-van Zogchel, oud inwoonster van Boxtel, zeven schilderijen van aan Boxtel gerelateerde kunstenaars in ontvangst mogen nemen. Het gaat om een pentekening van Toon Ninaber van Eijben, drie schilderijen van Pierre Janssen en drie schilderijen van Maria Kruijsen, dochter van de bekende kunstschilder Jan Kruijsen.

De overdracht van de kunstwerken vond plaats in Ede, in de woning van de voormalig Boxtelse. Het MUBO-bestuur is zeer blij met de werken die beschouwd worden als belangrijke aanvulling op de nog steeds groeiende collectie van schilderijen. Op dit moment heeft MUBO meer dan vijftig schilderijen van diverse kunstenaars in bezit en beheer.

Mathilde Naessens-van Zogchel is geboren en getogen in Boxtel. Ze groeide op in haar ouderlijk huis aan de Bosscheweg, waar nu apotheek De Dommel is gevestigd. Zo ging ze naar de MMS Zusters Ursulinen in het Ursulagebouw aan de Baroniestraat, waar nu Museum Boxtel gevestigd is. Na haar opleiding op de kweekschool in Den Bosch vertrok ze in 1962 uit onze gemeente.

De werken van Pierre Janssen kreeg de familie Naessens als bedankje van de bevriende huisartsenfamilie Hoeks. De schilderijen van Jan Kruijsen kreeg Mathilde in haar bezit door haar vriendschap met Maria, de dochter van de kunstschilder. De pentekening van kunstenaar Toon Ninaber van Eijben ten slotte komt uit de inboedel van haar ouderlijk huis.

Luchtpost uit Berlijn: Patrick van den Aker

Foto: Patrick van den Aker

Aan de start staan van de New York marathon, een deelname met naast een sportief ook een ander belangrijk doel: het zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa, Kinderen Kankervrij.

En dat ging goed. Met het inzamelen van 6.000 euro kon ik meedoen in New York. Inmiddels staat de teller op ruim 12.500 euro. Daarmee kreeg ik de mogelijkheid om, naast in New York, ook mee te gaan naar de marathon van Berlijn. Echter was deze zeven weken voor New York. Kon dat wel?
Al vrij snel was ik eruit. Ik ben redelijk fanatiek aangelegd (understatement) en een bepaald realistisch doel stellen doe ik graag. Een 'snelle' tijd lopen in New York gaat niet door het parcours, maar in Berlijn wel. Dus toen werd eigenlijk een perfect plan geboren. In Berlijn gaan voor een persoonlijk record en in New York eens echt gaan genieten van een marathon.

Op 14 september vertrok ik met 33 mede KiKa-lopers naar Berlijn om daar twee dagen later de marathon te lopen. Bijna kon ik niet mee, door een spierblessure in mijn rug. Maar door intensieve behandeling bij Fysio Verzijden en Massagepraktijk Steur en het dagelijks uitvoeren van oefeningen, was ik voldoende hersteld (lichtelijk overtraind?). Het was een bijzonder leuke ervaring, waar ruimte was voor plezier, een lach en een traan. Ook heb ik er bijzondere mensen ontmoet, met ieder zijn of haar verhaal. Hier is het besef gekomen dat we allen aan iets goeds werken en dat ik de komende jaren door ga met acties voor KiKa.

Foto: Patrick van den Aker

De marathon verliep goed, hoewel ik iets te snel gestart was (bekend probleem). Toch ging er ruim 11 minuten van mijn pr af, gelopen in april dit jaar in Rotterdam. Nu staat dit op 3:38:59. Volgend jaar ga ik proberen om de grens van 3:30:00 te slechten. Alle KiKa-lopers liepen de marathon uit en als team haalden we 160.000 euro op voor KiKa. Meer dan geslaagd dus.

Uiteindelijk was ik deelgenoot van een unieke historische gebeurtenis door het fantastische wereldrecord van Eliud Kipchoge. Ik ben zelfs nog in de gelegenheid gekomen een selfie met deze topper te maken (we zaten in hetzelfde vliegtuig). Het zal zijn weekend wel helemaal compleet gemaakt hebben (haha).

Hierna stond New York op het programma. Hoe het mij daar vergaan is, lees je volgende week in de Luchtpost.

Sportieve groet
Patrick van den Aker

Je kunt KiKa via mijn 2019 actiepagina nog steeds ondersteunen: https://2019.runforkikamarathon.nl/patrick-van-den-aker
Via Facebook ben ik ook te volgen: https://www.facebook.com/patrickvandenaker


Cas de Kort Jeugdprins Ploegersland

Prins Cas d'n Urste (l.) zwaait samen met Jeugdadjudant Tim van Roosmalen de scepter over de jonge Ploegers. (Hans van Doorn Fotografie) Hans van Doorn Fotografie

Liempde - Uit maar liefst 24 kandidaten werd afgelopen zondag Cas de Kort verkozen tot Jeugdprins van Ploegersland. Onder de naam Prins Cas d'n Urste zwaait hij deze carnaval samen met zijn Jeugdadjudant Tim van Roosmalen en Z.D.H. Prins Joost d'n Echte en Adjudant Tom de scepter over Ploegersland.

De spreuk van dit jaar 'In Liemt gao g't vanêiges' gold zeker ook voor de enerverende verkiezing afgelopen zondag. Bente de Jong playbackte een eigen versie van 'Wat is ut heet 'in Ploegersland'. Anne Korst was aan het werk van '9 to 5' en Fieke van de Sloot had zelfs een levend paard ingehuurd voor haar playbackact 'Er staat een paard in de gang'.

Ook blunderen kunnen de nieuwe Jeugdraadsleden goed. Jesper van Esch poetste een dood konijn van de buurman op en legde hem terug in de kooi. Ook handig als je weet dat Jan in het Engels eveneens een vrouwennaam is. Ga je niet voor niets heel enthousiast naar een concert van Jan Smit, zoals Mare de Greef. Marijn van de Laar maakte het op oudejaarsavond heel bont. Met een voetzoeker die in zijn tas met vuurwerk belandde, was hij in een klap klaar met vuurwerk afsteken. En Lotte van de Ven maakt zoveel gekke blunders dat ze deze zelfs niet voor kon doen.

Er werden vele carnavalsnummers geplaybackt en de zaal ging natuurlijk mee. Zoals met de liedjes van Snollebollekes door Iris van Olphen en Nikki van de Laar. Of met het nummer 'Helemaal dol' door Anouk Bressers. Sofie Saris bleek een echt 'Wonderkind' met haar act op het carnavalsnummer van André van Duin. Loes Termeer nam als een echte leider de zaal mee op sleeptouw met haar nummer 'follow the leader'. Karlijn van der Pas vertolkte de mening van alle bezoekers: 'Ik ben hier voor mijn plezier'. En natuurlijk mocht het sfeervolle 'Brabant' niet ontbreken op deze middag dacht Tim van Roosmalen. Cas overtuigde iedereen van de boodschap 'Ik haal alles uit het leven'. En Jochem Meijer in de zaal? Nee, het was 'Nederlandse dialecten' door Coen Verhoeven. Tot slot relaxte iedereen in het bubbelbad met Thijs Thomassen.

Na de playbackacts en de grootste blunder mochten de vijf beste kandidaten vertellen waarom zij graag Jeugdprinses of Jeugdprins van Ploegersland willen zijn. Dit waren Cas de Kort, Mare de Greef, Sofie Saris, Robin van Rijzingen en Kyra Lucius. Cas bracht de zaal met zijn uitleg in vervoering en overtuigde daarmee de jury. Hij won met 127,5 punten de felbegeerde titel van Jeugdprins. Iedereen ging vervolgens aan de warming-up voor carnaval: van links, naar rechts, kwart slag draaien, handen op de schouder en lopen en hoofd, schouder, knie en teen. Binnen een paar minuten stond de hele zaal op z'n kop. Het bewijs was geleverd: 'In Liemt gao g't vanêiges' met Cas als Jeugdprins. En met een enthousiaste Jeugdadjudant Tim, Jeugdraad van Elf en Jeugdgevolg.


Tekst:

Nieuwe Dessotapijttegels, in allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe meeneemprijs. Vanaf € 2,- per m2. Duinweg 17, Schijndel, 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

't Tussenstation CATERING: bbq, buffetten, hapjes, lunch en maaltijdservice. Voor privé en zakelijk. www.tussenstation.com tel. 06-29517770. Cobi Peijnenburg-Doggen.

FOTOGRAFIE
Cock Stam: Voor al uw fotoreportages, ook ervaring met afscheids- en uitvaartreportages. Meer informatie: 06 48 65 77 85

TE KOOP GEVRAAGD: Complete inboedels, Gebruikte eiken meubelen
Barok en antiek, Tel: 0621839778

Foto: Stichting Kèk Liemt

Stichting Kèk Liemt zou graag informatie ontvangen over de foto's in de rubriek Liempde van toen. Het gaat elke keer om een andere foto met een onbekend dorpsgezicht, evenement of personen. Bij welke gelegenheid is de foto gemaakt en wanneer?

Kun jij meer vertellen over deze foto? Geef je reactie dan door aan DeMooiBoxtelKrant via redactie@demooiboxtelkrant.nl of bel naar 0411-842827. De reacties kunnen ook worden geplaatst op www.liempde.info. Alle reacties staan ook vermeld op de website van Kèk Liemt www.kekliemt.nl.

Alvast bedankt namens de archiefgroep van Stichting Kèk Liemt.

Boxtel zoekt aansluiting bij Nationaal Preventieakkoord

Boxtel - Het onlangs door de overheid gepresenteerde Nationaal Preventieakkoord moet ervoor zorgen dat Nederlanders gezonder en bewuster gaan leven. Zo ook de inwoners van onze gemeente. Naar aanleiding hiervan stelde de fractie van D66 schriftelijke vragen aan het college over de manier waarop Boxtel hierop inspeelt.

Een van de actiepunten in het akkoord is bijvoorbeeld om kantines van sportverenigingen en scholen aan te sporen te kiezen voor gezondere voeding en snacks. De gemeente is zich ervan bewust dat ze een informerende en motiverende rol kan spelen met het oog op alcohol- of rookvrije sportkantines en -velden en gezonde school- en sportkantines. Dit wordt mogelijk opgenomen in een gemeentelijke preventieplan, zo valt in de antwoordbrief van het college te lezen.

Het gemeentebestuur meldt daarnaast dat vijf basisscholen in Boxtel actief bezig zijn met de ontwikkeling en invoering van een gezond voedingsbeleid. Dit wordt gedaan volgens de Gezonde School methodiek, een aanpak voor scholen om structureel te werken aan gezondheid. De Maremak, De Vorsenpoel en De Hobbendonken hebben dat predicaat al behaald en mogen zichzelf een 'Gezonde School' noemen. Verder doen vier basisscholen in Boxtel mee met het project 'Les je dorst', dat het drinken van (kraan)water moet stimuleren.

Ook moeten volgens het akkoord kinderen aangemoedigd worden meer te bewegen en sporten, een van de gezondheidsthema's binnen de Gezonde School. Ook buiten het bewegingsonderwijs om verzorgt Buurtsport op diverse scholen een naschools aanbod.

Een ander aandachtspunt in het preventieakkoord is roken. De overheid wil dat in 2040 geen enkele jongere meer een sigaret opsteekt en zo zorgen voor een rookvrije generatie. Scholen in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo zijn zelfs per 2020 verplicht hun terrein rookvrij te maken. Enkele scholen in Boxtel voldoen hier al aan, zoals het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum.

Tot slot zal de gemeente samen met de GGD checken of er voldoende aandacht besteed wordt aan het stimuleren van mensen met een kinderwens om niet te roken. Verder volgt Boxtel de ontwikkelingen met betrekking tot het Nationaal Preventieakkoord en de maatregelen die op het gebied van overgewicht, roken en alcoholgebruik door de landelijke overheid genomen worden.


Aanvullingen week 44

Ontwerpbesluit te verlenen omgevingsvergunning
Molenwijk 1a, brandveilig gebruiken sportkantine MHC MEP door BSO Humanitas

Verleende omgevingsvergunningen
Goossen Bunder - Natuurgebied De Scheeken inrichten van 10,36 ha natuur als hooilandreservaat

Bestemmingsplan
Ontwerpbestemmingsplan Mijlstraat ongenummerd (ten noorden van huisnummer 30) te Boxtel. In dit plan wordt de bestemming van het voormalig agrarisch perceel gewijzigd in een woonbestemming bestemd voor één ruimte-voor-ruimtewoning.

Bekendmakingen week 45

Aangevraagde omgevingsvergunningen
De Beukums ter hoogte van huisnummer 110, rooien: 1 es uit trottoir. Herplant met 1 Chinese iep.
Ladonkseweg 18 -20, gebruik pand voor kamergewijze verhuur
Rijksweg A2 tussen viaduct Liempdse Barrier tot aansluiting Best-West, rooien: 853 populieren en het frezen van stobben uit de
buitenberm aan de west- en oostzijde binnen de gemeentegrens van Boxtel. Herplant met Canada populier en zwarte populier.

Intrekking verleende omgevingsvergunning
Esschebaan 26, plaatsen garage/berging

Verleende omgevingsvergunning
Vleesbroekstraat perceel LDE02 G 478 in De Scheeken, realiseren basisbiotoop (ondiepe laagte/poel met 4 bramensingels) voor de boomkikker

Evenementenvergunning
Jubileumconcert Boxtel's Harmonie en Gildenbondsharmonie. Verleende evenementenvergunning aan Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie voor het organiseren van het Jubileumconcert in Sportcomplex De Braken aan De Braken 1A. Het concert vindt plaats op zaterdag 17 november 2018 van 20.00 tot 01.00 uur.

Verbouwing bij u in de straat? Zó weet u ervan!
Wilt u weten wat wij over uw eigen buurt besluiten? Wilt u weten welke vergunningen wij hebben verleend of welke regelingen we hebben vastgesteld? Ga dan naar www.overuwbuurt.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl of download de app 'Over uw buurt'.


GEMEENTE INFO Oud papier: 09-11 Kasteren + Onrooi + Koppenhoefstraat 09-11 Klein Hoekje - Nieuwe Wijk 10-11 Selissen en Selissenwal buitenroute; o.a. Dianabos, Vendelhof, gedeelte Munsel en Molenwijkseweg 10-11 Munsel + deel Centrum – Breukelen

Gemeentehuis Boxtel
Bezoekadres:
Markt 1 - 5281 AT Boxtel
Postadres:
Postbus 10.000 - 5280 DA Boxtel
Algemeen telnr: (0411)655 911

Burgerzaken heeft elke woensdag en donderdag avondopenstelling van 17.00 tot 19.30 uur.
LET OP: Burgerzaken werkt enkel op afspraak

Milieustraat:
Kruisbroeksestraat 22, Boxtel
Servicelijn: (0411) 655 911
Openingstijden: Wo-, do-, en vrijdag: 12.30-15.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur

Vervolg van de voorpagina: Boxtelaar opgepakt voor betrokkenheid in grootschalig communicatienetwerk criminelen

De deur van de woning aan de Deken Broekmanlaan werd geforceerd.

Het datacentrum waarover de versleutelde communicatie plaatsvond, is ontdekt nadat de politie in Oost-Nederland, in een onderzoek naar witwassen, de leverancier van de cryptofoons op het spoor kwam. Met deze duizenden euro's kostende telefoons kunnen alleen chatberichten worden verstuurd. Door het gebruik van een eigen computerserver die de communicatie versleutelde, werd het dataverkeer onzichtbaar voor ieder ander dan de zender en ontvanger.

"Deze operatie heeft ons een unieke inkijk in de criminele wereld gegeven waarin vrijuit werd gecommuniceerd over strafbare feiten", zegt Aart Garssen, Hoofd van de Dienst Regionale Recherche in Oost-Nederland. Hierdoor werd een drugslab opgerold in Enschede en werd bij verschillende politieacties meer dan 90.000 euro aan contant geld aangetroffen, automatische wapens en grote hoeveelheden harddrugs (onder meer MDMA en cocaïne) in beslag genomen. "Daarnaast kregen we een op handen zijnde vergeldingsactie in het criminele circuit van Twente mee", zo vervolgt Garssen. Vanmorgen zijn daarvoor vier aanhoudingen verricht. Hiermee komt het totaal aantal aanhoudingen in het onderzoek tot nu toe op veertien.

De politieactie werd gestart nadat er voldoende concrete aanwijzingen waren dat de man uit Lingewaard cryptofoons verkocht aan criminelen. De buitgemaakte informatie kan leiden tot beslissende doorbraken in lopende onderzoeken. Ook kunnen de gegevens worden gebruikt om nieuwe strafrechtelijke onderzoeken op te starten. Op deze manier is er bewijs in lopende onderzoeken verkregen en kunnen nieuwe criminele activiteiten gestopt worden.

De server en website van de aanbieder van de cryptofoons zijn inmiddels offline gehaald. Dit belangrijke communicatiekanaal, waarmee criminelen zich onbespied waanden, behoort hiermee tot het verleden.

Garssen laat weten dinsdag naar buiten te zijn getreden omdat de politie via het berichtenverkeer meekreeg dat criminelen argwaan kregen. "Ze verdachten elkaar ervan informatie te lekken naar de politie", aldus Garssen. "Dit wantrouwen onder de gebruikers van de telefoons jegens elkaar kan leiden tot represailles. Nu maken we duidelijk dat de politie heeft ingegrepen op basis van de onderschepte communicatie."

Vervolg van de voorpagina: Burgemeester Mark Buijs verruilt Boxtel voor Oosterhout

Buijs wordt geroemd wegens onder meer zijn inzet in de veiligheidsdossiers. Want Buijs is naast verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid ook voorzitter van het regionale Veiligheidshuis. Het is een van zijn vele, onbetaalde nevenfuncties op het gebied van veiligheid.

Die achtergrond blijkt uit zijn aanpak van drugscriminaliteit. Het is mede daarom dat ook de politie blij met hem was. Teamchefs Han van der Heijden en Erik Wanders laten namens het basisteam Meierij weten zich altijd door hem gesteund te hebben gevoeld. "Wij feliciteren de gemeente Oosterhout met een kundige, betrokken, toegankelijke en op samenwerking gerichte burgemeester. Hij was in zijn denken en handelen altijd gericht op de integrale aanpak van veiligheidsvraagstukken en het bereiken van duurzame effecten in de Boxtelse samenleving."

Hervormer
Ook zal in Boxtel teruggekeken worden op zijn rol als hervormer. Buijs kreeg de schone taak op zich de samenwerking met het ambtelijk apparaat van Sint-Michielsgestel te stroomlijnen. Hoewel dat niet altijd even soepel verliep roemt het college hem om de daadkrachtige aanpak waarmee hij de nieuwe ambtelijke organisatie MijnGemeenteDichtbij en daarbij horend Meewerkend Boxtel op de kaart zette. Ook politiechefs Van der Heijden en Wanders blikken positief terug op de rol van Buijs als hervormer, waarbij de politie meer midden in de samenleving kwam en komt te staan: "Hij steunde ons bij het doorontwikkelen van onze nieuwe manier van werken."

De burgemeesterspost in Oosterhout stond open sinds begin dit jaar de vorige burgemeester, Stefan Huisman, het veld moest ruimen nadat hij 'grensoverschrijdend gedrag' vertoonde op een personeelsborrel van de gemeente. In juli werd de vacature opengesteld. Twintig sollicitanten meldden zich, waarvan zeventien mannen en drie vrouwen. Daaruit werd Buijs als meest geschikte kandidaat gekozen.

Voor Boxtel breekt nu een periode van onzekerheid aan. Omdat Buijs al op relatief korte termijn vertrekt is het niet waarschijnlijk dat zijn opvolger dan al bekend is. Tot dat moment zal iemand zijn taken moeten waarnemen. De gemeente kon deze week nog niet zeggen wie dat wordt.

Liempde hangt weer in het licht

Foto: Cock Stam

Liempde - De tiende editie van het evenement Liemt in het Licht is afgelopen weekend van start gegaan. Bij het evenement wordt het centrum van Liempde met lange ketens sfeerverlichting versierd. De in totaal ruim 10 kilometer aan lichtsnoeren zijn na die periode intussen aan vervanging toe, zo liet de organisatie eerder al weten. Om de kosten hiervan te kunnen opbrengen wordt burgers en ondernemers in het kerngebied van Liempde om een financiële bijdrage gevraagd.

Foto: Cock Stam
Foto: Cock Stam

Liemt in het Licht is begonnen op initiatief van de ondernemersvereniging Liempde. Met een subsidie van de gemeente Boxtel werd het kerngebied van Liempde van sfeerverlichting voorzien. In de jaren die volgden werd dit gebied uitgebreid. Het principe is nog steeds hetzelfde. Clubs die deelnemen aan Op Liemt Gemunt zorgen voor vrijwilligers die begin november de sfeerverlichting ophangen om deze eind januari weer te verwijderen. Veel van deze vrijwilligers zijn al tien jaar van de partij.

Open Coffee Bij D'Ingens

Boxtel - Open Coffee het Groene Woud organiseert maandelijks netwerkbijeenkomsten op wisselende locaties. Op 14 november is Ingrid van Veen de gastvrouw. Tussen 9.00 en 11.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in haar restaurant D'Ingens aan de Markt 14 in Boxtel.

Ingrid zal als gastvrouw optreden en belangstellenden meenemen in haar droom die werkelijkheid is geworden door in zichzelf te geloven maar ook door ondersteuning vanuit haar netwerk om iedere keer weer een stap verder te komen in het realiseren van die droom. Aanmelden mag op opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com , maar hoeft niet.

Voor meer informatie: kijk op LinkedIn (OpenCoffee Het Groene Woud), Twitter (@OpenCoffeeGroen) of Facebook (Open Coffee het Groene Woud).

HCB'92 DS1 wint moeizaam van Aristos DS3

Boxtel/Best/Someren - De dames van HCB'92 gingen zondag 4 november op bezoek in Best bij het derde damesteam van Aristos en namen de overwinning mee naar huis. Voor HCB'92 DB1 stond eveneens een uitwedstrijd op de planning. Zij verloren met ruime cijfers tegen Someren DB1.

De verdediging van HCB'92, was in de beginfase van de wedstrijd nog rommelig. Het leek erop alsof de dames nog niet helemaal op scherp stonden. De dames uit Best hadden toch moeite met de verdediging, waardoor zij niet tot scoren kwamen. Pas na ruim vijf minuten spelen werd de openingsscore gemaakt door Gitte Vanhout vanuit de rechterhoek. Daarna begon het beter te lopen voor de Boxtelse dames. Cirkelspeelsters Susan van den Berg en Ellen Persoons trokken de gaten op de cirkel waardoor Annemarie Sens en Gitte Vanhout vrij voor goal kwamen en konden scoren. Ook Hèlen Berkelmans werd mooi vrijgespeeld in de linkerhoek en wist haar kans te verzilveren. Door sterk samenspel kwam Aristos enkele keren tot scoren. Bij het klinken van het rustsignaal was het 6-8 in het voordeel van HCB'92.

In de beginfase van de tweede helft gaf HCB'92 weinig kansen weg aan Aristos. Het Boxtelse handbalteam breidde zijn voorsprong verder uit door een vrije worp die Annemarie Sens in de kruising gooide. Daarna zette Inge Brom een prima sper op de verdediging van Aristos, waar Manon Foolen gebruik van maakte en kon scoren. Ook Ellen Persoons kon zich vrijlopen op de cirkel en wist haar kans te verzilveren. De concentratie in de verdediging van HCB'92 zwakte af, waardoor de dames uit Best enkele malen konden scoren. Hierna onderschepte Manon Foolen een bal en wist zij de break-out goed af te ronden. In de aanval oogde het spel van HCB'92 bij tijd en wijle rommelig. Slordig balverlies leed tot een snelle tegenaanval van Aristos, waarbij keepster Mary Swinkels kansloos was. In de laatste minuten van de wedstrijd wisten de dames van HCB'92 nog enkele malen het net te vinden, waardoor de eindstand op 11-15 kwam en HCB'92 met de winst naar huis ging.

Verlies voor DB1
Ook de dames van HCB'92 DB1 speelden een uitwedstrijd, namelijk tegen Handbal Someren DB1. Na een matige start wist Veerle van Abeelen de eerste goal te maken, maar de uitploeg bleef wat achter de feiten aan lopen. HCB'92 kreeg het niet voor elkaar om de verdediging dicht te houden. Door nog een paar goals van Veerle van Abeelen en Anouk Foolen was de ruststand uiteindelijk 17-5. De tweede helft hadden de Boxtelse dames de verdediging wat beter voor elkaar maar lukte het ze niet om zelf veel te scoren. Eindstand 29-8 in het voordeel van de handbalclub uit Someren.

Rolstoelhandbaltoernooi
Aanstaande zondag organiseert HCB'92 weer een thuistoernooi voor rolstoelhandballers, waarbij supporters van harte welkom zijn om deze sport te aanschouwen. Van 10.45 tot 17.00 uur zullen zeven teams onderling hun wedstrijden spelen in Sportcomplex De Braken in Boxtel.
Het rolstoelteam van HCB'92 heeft altijd plaats voor nieuwe leden. Er wordt wekelijks getraind op woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in Pius X in Liempde. Meer informatie is te verkrijgen via hcb92@handbal.nl.

Leerzaam weekend basketballers JRC

Boxtel/Maastricht/Rosmalen/Heeswijk-Dinther - Heren 1 speelde zondagavond 4 november een uitwedstrijd in Maastricht tegen basketbalclub Kimbria. Beide teams bevonden zich in de middenmoot van de competitie. De wedstrijd startte op een hoog tempo, waar Kimbria makkelijk scoorde via hun boomlange center.

JRC Boxtel wist tot halverwege het derde kwart goed bij te blijven, maar moest steeds een kleine achterstand goed maken. Na 48-48 zette Kimbria weer aan en dit kon JRC niet meer goedmaken. Eindstand 82-60, met als JRC-topscorers Corné Linssen en Floris de Jongh.

Dames 1 speelde in Rosmalen de derby tegen The Black Eagles. Veel dames van Boxtelse kant hebben een verleden als speelster bij deze club en waren extra gebrand op een overwinning. In het eerste kwart ging het erg gelijk op. In het tweede kwart werd JRC iets slordiger in de afronding en daar profiteerde de thuisploeg uit Rosmalen van, waardoor er met elf punten achterstand aan het derde kwart begonnen werd.
In de tweede helft was JRC sterker en kwam het zelfs op voorsprong. De gastvrouwen knokten zich terug en wisten uiteindelijk toch de overwinning binnen te slepen.

Ook Heren 2 speelde een uitwedstrijd. Zij moesten naar Heeswijk-Dinther. Hier troffen zij rivaal Tenderfeet. JRC begon sterk en zette al in het eerste kwart een voorsprong neer. Halverwege het tweede kwart kwam Tenderfeet terug, maar JRC pakte de overwinning zonder veel problemen. Eindstand 48-62. Topscorer was Steven Besuijen met negentien punten.

Naast de uitspelende teams legden vijf teams dit weekend hun wedstrijden thuis af. Op vrijdagavond kwamen de dames onder 20 in actie tegen Waldric. Dit was een wedstrijd die voornamelijk verdedigend van hoog niveau was. Waldric ging iets beter met de kansen om, eindstand 18-33. Op zondag speelden de onder 10, onder 12, onder 14 en onder 16 thuis. Hier wist alleen onder 14 te winnen van Oirschot. Topscorer was Keanu van der Geer.

Zaterdag 10 november spelen alle drie de senioren teams thuis om 13.00 en 15.00 uur.

Taverbo-Sabo 1 verliest van rodelantaarndrager

Boxtel - Hekkensluiter Renata 1 kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo. Het team uit Eindhoven pakte verrassend de overwinning. Het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo kreeg degradatiekandidaat Stiphout op visite. Het doel was om zoveel mogelijk punten te pakken en de koppositie te heroveren. Dit liet het uitspelende team echter niet toe.

Renata is vaak niet in staat geweest om een compleet team op de been te brengen en staat daarom op de onderste plaats in de poule. Tegen Taverbo 1 kwamen de Eindhovenaren echter op volle oorlogssterkte. Naast Gerard van Dongen en Dennis van Boven deed ook Sergei Shulepov deze wedstrijd mee. De thuisploeg uit Boxtel trad aan met Merlotte Staps, Michel Sperling en Bram Bakker. Van Dongen won in drie spannende games van Staps. Sperling maakte de gelijkmaker door in hetzelfde aantal games te stunten tegen Van Boven. Shulepov bleek lastig bespeelbaar voor Bakker. En ook het dubbelspel van Van Boven en Shulepov was te sterk voor Staps en Sperling.

Toch kwam Taverbo weer terug, door een zwaar bevochten overwinning van Sperling op Van Dongen en een goede zege van Staps op Shulepov. Van Boven was vervolgens niet te stoppen door Bakker. En Shulepov won van Sperling. Bakker deed nog iets terug voor Taverbo met een mooie zege op Van Dongen. In de laatste wedstrijd deed Staps wat ze kon tegen Van Boven, maar een overwinning zat er niet meer in. Einduitslag 4-6 in het voordeel van Renata.

Gelijkspel voor jeugdteam
Jeugdspelers Lars Strik en Rick van der Schoot begonnen zaterdag sterk tegen respectievelijk Roeland Auwerda en Eef Dekker van Stiphout en wonnen beiden hun eerste partij. Frederique van Hooft was voor Nienke Strik echter nog een maatje te groot. Ook de punten van de dubbel wisten Rick van der Schoot en Nienke Strik niet in Boxtel te houden. Stiphout nam hierna door de winst van Roeland Auwerda op Nienke Strik zelfs een lichte voorsprong. Het Boxtelse team wist zich echter vlot te herpakken. Rick van der Schoot bleef ongeslagen. Lars Strik verloor zijn derde partij nipt waardoor de punten eerlijk verdeeld werden, 5-5. Hierdoor staat het eerste jeugdteam nog steeds op de tweede plaats van het klassement met veertig punten uit zeven wedstrijden, twee punten achter MTTV'72 uit Mierlo. Zaterdag 17 november krijgen de spelers hekkensluiter Hotak'68 uit Hoogerheide op bezoek.

VC Blox boekt belangrijke overwinning

Boxtel - Het Heren 1 van VC Blox speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Intermezzo uit Middelharnis (Zeeland). Er moesten punten worden gepakt door VC Blox om nog enigszins mee te doen in de top van de competitie.

Tijdens de eerste paar punten van de eerste set moesten de heren uit Boxtel er nog even inkomen. Toch werd er al snel goed gepasst waardoor een mooie aanval opgebouwd kon worden. Intermezzo had één speler die goed kon aanvallen, waardoor het blok aan Boxelse zijde anders moest worden neergezet. Dit werd uitstekend gecoacht door inval-coach Gerben Elissen. De eerste set werd door VC Blox gewonnen met 25-15.

Blox trok deze lijn door in de tweede set. Aan het net werden harde ballen gesmasht, zowel rechtdoor als diagonaal. Ook Simon Smeulders was weer in vorm na afgelopen wedstrijd en maakte veel punten. De set werd binnengehaald met 25-18.

In de derde set raakte Blox door de hoge servicedruk van Intermezzo op achterstand. Invaller Martijn probeerde het tij te keren en maakte een paar belangrijke punten, waardoor VC Blox weer op gelijke hoogte kwam. Helaas moesten de Boxtelaren de set toch aan de Zeeuwen geven met een 24-26 verlies.

Sten IJsseldijk werd ingebracht om de laatste set te winnen. Deze wissel pakte erg goed uit waardoor VC Blox al gauw op voorsprong kwam. Uiteindelijk werd de set ruimschoots met 25-17 gewonnen door de Boxtelaren.

De 3-1 winst biedt het Heren 1 team van Blox de mogelijkheid om nog mee te doen met de top drie van de competitie. Zaterdag 10 november staat een uitwedstrijd gepland tegen Heren 1 van Avanti in Waalwijk.

Erik Jansen wint regiomix

Boxtel - Bij Jeu de boulesvereniging De Walnoot werd maandagmiddag de wekelijkse Regiomix gespeeld. Deze keer vonden de wedstrijden vanwege de kou binnen plaats. 49 deelnemers gooiden een balletje mee.

Erik Jansen behaalde met een score van 3/31 punten de eerste plaats, daarachter Gerard van Esch op de tweede plaats 3/24 punten. Paul van Helvoirt completeerde het podium met 3/22 punten. Vierde werd Ludo Mennen met 3/21 punten. Op een vijfde plaats eindigde Jan Pennings met 3/19 punten. Henny Bekers scoorde 3/15 punten en kwam daarmee uit op een zesde plek. Mariet van Roosmalen werd zevende met 2/18 punten en de achtste plaats was voor Jo van der Heijden met 2/13 punten.

Elke maandagmiddag vanaf 13.00 uur is iedereen welkom bij JBV De Walnoot aan de Selissenwal 25 in Boxtel om mee te doen aan dit toernooi. Op dinsdag en donderdagmiddag zijn nieuwkomers welkom om kennis te maken met deze sport. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.

Bridgeclub Boxtel, uitslagen 30 oktober
A-Lijn: 1 N. van der Poel & J. de Wolf 70,83% 2 R. van Stuivenberg & G. Joren 54,86% 3 I. & H. Peeters 54,51% B-Lijn: 1 B. Lauwers & A. Krekelberg 64,48% 2 J. van de Vorstenbosch & T. Daams 60,66% 3 H. & B. Dragt 57,40%
Uitslagen 31 oktober
A-Lijn: 1 H. & I. Peeters 65,83% 2 S. Tempels & J. de Wolf 64,17% 3 H. van Esch & P. van de Ven 56,67% B-Lijn: 1 R. Gerris & M. Theloesen 63,33% 2 R. Schoonhoven & S. van der Meijden 58,75% 3 B. van den Biggelaar & B. von Geusau 55,83%
Uitslagen 1 november
A-Lijn: J. Peerlings & R. van Stuivenberg 65,63% 2 T. Walbeek & R. van Wersch 62,50% 3 M. Klaassen & A. van der Sangen 56,25% B-Lijn: 1 H. & F. Schalkwijk 57,50% 2 G. van de Horst & M. van der Meijden 57,08% 3 T. Hoppenbrouwers & T. van Bragt 56,25% C-Lijn: 1 G. Dams & A. Melcherts 59,53% 2 T. Godding & S. Mols 57,14% 3 H. van Kronenburg & I. Dubnik 55,83%

Bridgeclub Rembrandt, uitslagen 30 oktober
A-Lijn: 1 J. Clercx & A. Feenstra 67,71% 2 J. Koppen & N. Maas 60,07 3. A. van Boxtel & A. Loupias 57,99% B-Lijn: 1 G. Stolk & K. de Waal 72,22% 2 A. van Kempen & S. van de Vries 69,10% 3 J. Claassen & L. Weitmann 65,63%

Bridgeclub Revanche, uitslagen 30 oktober
A-Lijn: 1 L. den Dekker & T. van Roosmalen 57,13% 2 J. Kerssens & B. Marcelis 56,17% 3 S. Tempels & J. Sweere 55,08% B-Lijn: 1 G. & A. van Lier 65,63% 2 T. van Doorn & T. van Leusden 62,85% 3 H. van Esch & P. van de Ven 54,79%
Uitslagen 1 november
A-Lijn: 1 B. Hermkens & H. Schalkwijk 57,50% 2 C. & J. Kerssens 56,25% 3 H. Heijstek & H. van Pinxteren 54,69%

Essche Bridgeclub, uitslagen 1 november
1 E. van de Broek & P. Olijslagers 60,76% 2 A. Melis & M. van de Molengraft 59,38% 3 E. Gilissen & J. den Ouden 54,17% 3 A. Donhuijsen & M. den Ouden 54,17%

Bridgeclub Liempde, uitslagen 1 november
A-Lijn: 1 H. & J. van de Steen 64,93% 2 P. Raaijmakers & F. van de Schans 63,19% 3 M. Nieman & R. van Heeswijk 59,72% B -Lijn: 1 C. de Jong & R. van de Laar 61,67% 2 E. de Jong & I. Smits 59,17% 3 H. Verdonk & J. van Vugt 56,67% 3 W. Braken & J. Braken 56,67% C-Lijn: 1 W. & J. Kuijpers 60,83% 2 N. Maas & A. Veraa 58,75% 3 M. Jussen & M. Ronde 57,92%

Biljart

BV 't Ivoor, uitslagen 28 oktober t/m 4 november
Avondcompetitie Libre:
Het Wapen van Eerschot 1-'t Ivoor        10-1
Het Wapen van Liempde 2-'t Ivoor 2        22-28
Het Wapen van Liempde 3-'t Ivoor 3        30-9
't Ivoor 4-'t Zonneke 1        26-25
Avondcompetitie 3-band klein:
't Ivoor 1-Het HoogHuys 1        28-29
Avondcompetitie 3-banden groot
't Ivoor 1-Rio Bar 2        28-21
Dagcompetitie Libre:
't Ivoor 2-'t Ivoor 1        28-39
Vlijmendorp 1-'t Ivoor 3        32-30
't Ivoor 4-NGTR 4        37-32
Dagcompetitie 3-banden klein
NAL 8-'t Ivoor 7        28-28
't Ivoor 8-D'n Brouwer 1        20-28
't Ivoor 9-De Hazelaar 5        26-27
Eredivisie teams Buffalo Leaque 3-banden groot:
't Ivoor-Burgmans Biljarts        8-0

Geboliesch, uitslagen week 44
't Krijtje-De Prutsers        35-28
Ons Vertier-Dè ziek wel zitte         31-40
't Pommeransje-Kloosterboys        37-37
De Treffers-Le Carambole         33-32
Samen Sterk-De Fetsers        40-27
De Stapelaars-De Eenheid        40-31

Judo

JC Liempde, uitslagen instaptoernooi 4 november
Kampioen: Thomas Jansen, Wiebe Zijlstra, Bram van Oorschot, Anouk van der Mijden, Tess Schoones, Bas Daverveld, Xavi van Weert. Tweede plaats: Fedde van Helvoort, Joris Said, Lukas Said, Annabel Loman, Jens Kelders, Mees Koster, Ivar van Weert, Nelson Tops, Roel van Erp. Derde plaats: Juan Schuurmans, Sijmen van Berkel, Loek de Jong, Jason van Berkel, Levi Janssens, Sem van Elderen, Jop van de Ven. Vierde plaats: Bram van den Langenberg, Tiago van Breugel, Gies van Erp, Merijn van Wijlick, Manuel van Breugel, Yoram Striekwold, Sjors Maurix, Thijs Jansen, Desmond Tops, Odin van Hedel, Cas de Wit, Mika van Weert, Gijs de Wit, Eli Ronner, Mike van der Mijden

Zaalvoetbal

Uitslagen 3 november
Big Street-'t Hart van Boxtel        3-4
Team van de Wielen-Kwalitaria Strik        5-3
Tahadi-Juf Juf United        7-3
Café Vollop-Le Temps Perdu        3-0
UItslagen 5 november
Van der Heijden Millieu-Dobotex BV        3-4
ZVS Filias-Celdex BV        3-2
Enexis Groep-Van Stekelenburg        4-16
Verbeij/Hanekroot-Vermeer verz        1-2
Programma 10 November
17.00 Brabant Sports 2000-'t Geveltje
17.45 Ron Verhagen-Tahadi
18.30 Cafe Vollop-'t Hart van Boxtel
19.15 Heva/Van Weert-Kwalitaria Strik
20.00 X2COM-Team van de Wielen
20.45 Langenberg/Dammers-Van de Sande/Pacqt
Programma 12 november
19.00. Dobotex BV-ZVS Filias 2
19.45 Verbeij/Hanekroot-Wijnpakkettenonline
20.30 ZVS Fiias VR 1-FC Eindhoven VR 4
21.30 Van der Heijden Milleu-Green Team

Voetbal

DVG, uitslagen 3 november
Essche Boys JO7/1-DVG JO7/1        6-5
ODC JO7/4-DVG JO7/2        5-13
DVG JO9/1-Rhode JO9/3        14-4
Boekel Sport JO9/3-DVG JO9/2        2-8
Vow JO9/1-DVG JO9/3        8-1
DVG JO11/1-NLC'03 JO11/1        4-8
Sv Brandevoort JO11/3-DVG JO11/2        6-2
Prinses Irene JO11/3-DVG JO11/3        8-0
DVG JO13/1-FC De Rakt JO13/1        13-1
DVG JO13/2-Venhorst JO13/1G        1-3
Wec JO13/2-DVG JO13/3        1-0
Sv Brandevoort JO15/1-DVG JO15/1        1-2
Gemert JO15/5-DVG JO15/2         0-9
DVG MO15/1-Blauw Geel'38 MO15/1        3-4
DVG JO17/1-Bruheze JO17/2        3-1
Wec JO19/1-DVG JO19/1        0-5
DVG JO19/2-EVVC JO19/1        2-2
Uitslagen 4 november
DVG 1-Nulandia 1        0-1
Udi'19 3-DVG 2        1-1
Vow 2-DVG 3        1-2
Nulandia 4-DVG 4        2-3
DVG 5-Mifano 4        2-3
DVG 6-Nijnsel 7        2-3
DVG 7-Keldonk 4        4-2
Maaskantse Boys VR1-DVG VR 1        6-2

DVG, programma 10 november
DVG JO7/1-Boxtel JO7/1        09:30
Boxtel JO7/2-DVG JO7/2        10:30
Wec JO9/1-DVG JO9/1        10:30
DVG JO9/2-Rhode JO9/4        10:30
Avesteyn JO9/2-DVG JO9/3        10:00
DVG JO11/2-Heeswijk JO11/2        09:30
Top JO11/1-DVG JO11/3        10:30
DVG JO13/1-Rhode JO13/1        11:30
Sparta'25 JO13/2-DVG JO13/2        11:30
DVG JO13/3-Heeswijk JO13/3        11:30
DVG JO15/2-Heeswijk JO15/3        13:00
Rhode MO15/1-DVG MO15/1        11:45
DVG JO17/1-Boskant JO17/1        14:30
Boekel Sport JO19/2-DVG JO19/2        14:45
Programma 11 november
Rhode 3-DVG 2        12:00
DVG 3-Wec 2        10:00
Blauw Geel'38 13-DVG 5        10:00
DVG 6-Evvc 8        12:00
Vco 3-DVG 7        10:00
DVG VR 1-St. Estria/GVV'57/SCV'58 VR2        10:00

RKSV Boxtel, ODC, Essche Boys,uitslagen 4 november
Boxtel 1-SCMH 1        0-3
ODC 1-SCG'18 1        1-1
RKDSV VR1-ODC VR 1        1-2
Tuldania 1-Essche Boys 1        4-0
Essche Boys VR 1-OJC Rosmalen VR 4        2-4
Essche Boys, programma 11 november
Essche Boys 1-EDN '56 1        14.00
Essche Boys VR1-RKDSV VR1        11.00
ODC, programma 13 november
Tivoli 1-ODC 1        20.00
ODC, programma 14 november
ODC VR1-OJC Rosmalen VR4        20.00

LSV, uitslagen 3 november
De Bocht VE 1-LSV VE1        1-5
LSV 2-RKSV Nuenen 4        4-1
Boxtel 3-LSV 3        0-1
LSV, programma 10 november
LSV VE1-Nemelaer VE1        16:00
LSV 3-ODC 3        10:30

Tafeltennis

Taverbo Sabo, uitslagen senioren week 44
Taverbo-Sabo 1-Renata 1        4-6
Taverbo-Sabo 2-Maastricht 1        9-1
Taverbo-Sabo 3-Irene 1        4-6
Taverbo-Sabo 4-BSM 2        8-2
Taverbo-Sabo 5-PJS 2        7-3
Taverbo-Sabo 7-ROTAC '82 4        6-4
Taverbo-Sabo 8-MTTV '72 4        1-9
Uitslagen jeugd
Taverbo-Sabo 1-Stiphout 2        5-5
Taverbo-Sabo 3-Never Despair 5        2-8

BRTC, uitslagen 5 november
Rotsvast-Taverbo-Sabo 4        6-4
Taverbo-Sabo 1-Taverbo-Sabo 3        2 - 8
De Horntreffers-Grand Café Rembrandt        9-1
BRTC, programma 12 november
Taverbo-Sabo 3-Rotsvast
Taverbo-Sabo 4- Taverbo-Sabo 2
De Firma Fotografie-De Horntreffers
Grand Café Rembrandt-De Dommel

Paardensport

Dressuur uitslagen ponyruiters
Selectie wedstrijd Rosmalen 27 oktober:
Klasse D/E L2: A. Teulings & Jonkers Anigo, 2e prijs, 206 pnt
Uitslag Selectie westrijd Sint Oedenrode 3 november
Klasse D Z1: S. van den Nieuwenhof & Mastro's Newman, 1e prijs, 223.5 en 209 pnt

Handbal

HCB'92, uitslagen 3 november
Handbal Someren DB1-HCB'92 DB1        29-8
Zephyr/HCB'92 HB1-Tremeg HB1        14-19
Uitslagen 4 november
Blauw wit D1-HCB'92 D1        10-9
Aristos DS3-HCB'92 DS1        11-15
Bedo HS3-Aristos / HCB'92 HS2        37-18
HCB'92, programma 10 november
HCB'92 D1-G.H.V. D2        10.05
HCB'92 DB1-Helios'72        10.55
HCB'92 E1-Swift E2        12.00
Swift HB1-Zephyr/HCB'92 HB1        16.45
Programma 11 november
HCB'92 DS1-Tremeg DS2        09.15
White Demons HS2-Aristos/HCB'92 HS2        10.00


Kleine verschillen in de BRTC

Boxtel - In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) werden afgelopen weekend louter spannende wedstrijden gespeeld. Taverbo-Sabo 1 blijft aan de leiding door winst op Taverbo-Sabo 2. De Firma Fotografie heroverde de tweede plaats door een zege op Taverbo-Sabo 4. Rotsvast sloeg een aanval van De Horntreffers af en won met 6-4. Taverbo-Sabo 3 klom naar de top drie na een zege op Grand Café Rembrandt.

Koploper Taverbo-Sabo 1 won van Taverbo-Sabo 2 door onder meer drie winstpartijen van Cees Hems die daarmee de grote man voor zijn team was. Hans van Haaren was goed voor tweemaal winst en Frans van Dun scoorde het zesde punt voor zijn team door winst op Joop van Eijk. Het dubbelspel ging verrassend verloren voor Taverbo-Sabo 1. Lothar Groth wist voor Taverbo-Sabo 2 ook te scoren door zijn partij te winnen van Frans van Dun. Ad Brekelmans kwam tot twee winstpartijen in het enkelspel en Joop van Eijk kon ondanks sterk spel geen punten voor Taverbo-Sabo 2 bij laten schrijven. Einduitslag 6-4 in het voordeel van Taverbo-Sabo 1.

Achter de koploper is een hevige strijd bezig om de beste posities. De Firma Fotografie sloeg een belangrijke slag. Zij stonden halverwege met 5-0 voor tegen Taverbo-Sabo 4. Jordy van de Laak trakteerde Erik van der Schoot op zijn eerste nederlaag en won ook zijn partij van Toon van Geel. Stef Schellekens en Henk van de Laak bleven niet achter en wonnen respectievelijk van Toon van Geel en Peter de Rooij. Henk en Jordy trokken ook het dubbelspel naar zich toe door winst op Toon en Erik. Van der Schoot won wel zijn twee overige partijen en Toon van Geel en Peter de Rooij lieten beiden ook nog een punt op het wedstrijdformulier bijschrijven voor Taverbo-Sabo 4 waardoor de nederlaag uiteindelijk toch nog tot het kleinst mogelijk verschil beperkt bleef, 6-4. Dit betekende wel dat de tweede plaats terugging naar De Firma Fotografie.

Rotsvast boekte een verrassende zege op de kampioen van vorig jaar De Horntreffers, die nog steeds niet over de juiste vorm blijkt te beschikken. Voor Rotsvast scoorden Dinie van den Nieuwenhuizen, Peter van Berkel en aanvoerder Bart Theeuwes ieder tweemaal. Wim van Aarle, Ad en Hans van Weert kwamen deze keer slechts ieder tot één winstpartij. Het dubbelspel was wel in het voordeel van De Horntreffers door winst van Hans en Ad op Peter van Berkel en Dinie van den Nieuwenhuizen. Einduitslag 6-4 in het voordeel van Rotsvast.
Taverbo-Sabo 3 is naar de derde plaats opgeschoven door tweemaal op rij te winnen. Deze keer was Grand Café Rembrandt het slachtoffer. Vooral Uschi Meeuwis was goed op dreef en liet de tegenstanders zonder punt de speelzaal verlaten. Alleen Hans Stoker verzette zich voor team Grand Café Rembrandt tot het uiterste, maar moest in de vijfde game toch de winst met 11-9 aan Uschi laten. Raymond de Boer en Henk IJsseldijk wonnen van respectievelijk Gerrie Hoenselaars en Arnold van der Heijde, zodat ook hier het dubbelspel bepalend was voor de winst in de partij. Meeuwis bleek samen met De Boer over de beste zenuwen te beschikken en besliste de partij tegen Stoker en Hoenselaars in hun voordeel, 6-4 voor Taverbo-Sabo 3.

Kaderteam WvL/Regiobank verliest van koploper

Liempde - Deze week speelde het eerste team van 't Wapen van Liempde/Regiobank tegen de koploper De Hazelaar 1 uit Rosmalen. De Liempdse biljarters moesten winnen om de aansluiting bovenin te houden. Beide teams wonnen twee wedstrijden, maar De Hazelaar scoorde procentueel beter.

Leo van Hastenberg maakte een mooie serie van 40 in de vijfde beurt, maar moest zich even later toch gewonnen geven. Harm van de Laar speelde een prima partij en begon met een serie van 46. Na 7 beurten was de partij gespeeld met exact 20.00 gemiddeld. Ton Rovers kwam helaas niet in zijn spel. In 9 beurten had zijn tegenstander 250 punten gescoord. Kopman Martien van den Tillaart was weer goed op dreef en scoorde precies op tijd een prachtige serie van 153. Hij kreeg na 8 beurten 210 punten op het scorebord.
Het eerste C1 team moest uit tegen Haarsteeg 1. Leo van Erp won zijn wedstrijd in 23 beurten met een hoogste serie van 23. Peter van Lierop blijft zijn hogere niveau goed vasthouden en won in 17 beurten met een hoogste serie van 27.
Het C2 team 2 speelde een thuiswedstrijd tegen 't Ivoor 2. Johan van der Ven speelde een mooie wedstrijd en won in 17 beurten. Tonny Tinnenbroek en Theo de Beer moesten de overwinning aan de tegenstander laten.
Het best scorende team was deze week 't Wapen van Liempde/Regiobank C2 3 met 100 procent. Patrick Sterrenburg, Cor van Beers en Edward Korsten speelden allemaal goed en 't Ivoor 3 ging met negen punten naar huis. De hoogste serie deze week was voor Martien van den Tillaart met 153, gevolgd door Harm van de Laar met 46 caramboles.

DVG verliest van Nulandia

Liempde - Dat in de klasse van DVG iedereen van elkaar kon winnen bleek zondag maar weer. Nulandia, de nummer laatst, versloeg de als tweede geplaatste Liempdse ploeg.

De openingsfase was duidelijk voor de gasten uit Nuland. Al na een paar minuten was DVG-doelman Raymon Strik verslagen, maar de bal kwam op de lat. Opnieuw dreigde DVG op achterstand te komen maar Sander van de Ven reageerde alert op een bal in de diepte. Met zijn snelheid kon hij averij voorkomen. Het duurde zo'n 20 minuten voordat DVG iets terug kon doen, maar het had daarbij meteen ook de grootste kans van de wedstrijd. Een strakke voorzet over de grond kwam voor de voeten van de volledig vrij staande Tarn van de Wiel. Met links schoot hij de bal over het doel. Ook Bart de Windt kwam in scoringspositie. Zijn kopbal ging via een verdediger naast het doel, ruststand 0-0.

Na rust startte Nulandia wederom beter dan DVG. Een strak schot werd goed gepakt door Strik en opnieuw had hij het geluk van het aluminium. Voor de tweede keer kwam er een bal op de lat en de rebound werd voorlangs geschoten. Door het uitvallen van Jurge van de Velden kwam de al eerder, na een langdurige afwezigheid, ingevallen Martijn Caarls weer op zijn oude positie als laatste man. Hij moest zijn doelman ondersteunen en na twee eerdere reddingen was het Martijn die een doelpunt moest voorkomen. Nulandia raakte voor de derde keer het framewerk van het doel, ditmaal de paal. Met nog zo'n half uurtje op de klok had DVG een mooie kans om de score te openen. Een diepe bal op Bas van Houtum werd afgevlagd maar de scheidsrechter liet door spelen. De keeper kwam uit het doel en met een bekeken lobje werd deze verslagen, maar de bal was te hard en ging over het lege doel. Bij Nulandia werd er gewisseld en dat betaalde zich al snel uit. Een diep ingespeelde bal werd door de aanvaller goed afgeschermd voor de Liempdse verdediger en uit de draai kon hij in de korte hoek scoren: 0-1. DVG drong hierna aan en Martijn Caarls was dicht bij de gelijkmaker. Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd verlengd en op de doellijn sprong de bal ineens omhoog, via de lat en de keeper werd het een hoekschop. Meer kansen bleven uit en DVG verloor.

De Liempdenaren blijven hiermee toch op de tweede plaats staan door de gunstige uitslagen van andere teams. Volgende week is er een week rust en daarna speelt DVG uit tegen SCMH.

DVG 2 speelde gelijk tegen Udi '19-3, het werd na een 1-0 achterstand 1-1. De DVG-dames verloren in hun uitwedstrijd tegen Maaskantse Boys met ruime cijfers, 6-2.

Verlies voor eerste libreteam 't Ivoor

Boxtel - Bij de avondcompetitie verloor het eerste team kansloos in Sint-Oedenrode van Het Wapen van Eerschot 1 met 30-21. Fouad Hasbani, Chris Fasseur en Peter van Giersbergen speelden onder de maat.

Het tweede team bond de spelers van Het Wapen van Liempde 2 aan de zegekar. Ad van Os en Theo van Dongen speelden een prima partij. Peter Franken kwam tot acht punten. Team 3 liet het afweten tegen Het Wapen van Liempde 3. Wim Bekkers, Rien Meijs en Louis Josiassen werden overdonderd door de mannen uit Liempde. Team 4 won nipt van 't Zonneke 1. Willem Witte en Math Hendriks bleven aan de goede kant van de score. Fons van Loon kwam tot zes punten.

Bij de afdeling dagcompetitie speelde team 1 tegen team 2; een strijd om de bovenste plaats die ruim werd gewonnen door team 1, dat hierdoor de leiding overneemt van team 2. Het werd maar liefst 28-39. Jacques van Loon kwam slechts drie caramboles tekort anders was het een maximale score geworden. Fouad Hasbani, Peter Franken en Toon Bevers wonnen gemakkelijk hun partij. Team 3 leed een 30-32 nederlaag. Dat kon Henk de Kong met zijn goede partij niet voorkomen. Frans Maas won ook zijn partij maar Fons Spoor en Frans van de Boogaard verloren. Team 4 pakte een mooie overwinning met 37-32 tegen NGTR 3. Harrie van der Velden, Math Hendriks en Frans van Esch wonnen terwijl Ton Rooms zeven punten behaalde, team 5 was vrij.

Bij de afdeling 3-banden klein was team 6 vrij. Team 7 behaalde een verdienstelijke remise tegen koploper NAL 8. Jacques van Loon en Fouad Hasbani waren de winnaars voor 't Ivoor. Henk van Kollenburg behaalde acht punten. Team 8 verloor met 20-28 van D'n Brouwer 1. Johan Beaard redde de eer. Team 9 leed een nipte nederlaag van 26-27. Theo Verhagen was de enige met winst voor 't Ivoor.

Bij de avondcompetitie 3-banden klein verloor team 1 met een minimaal verschil ondanks twee winstpartijen van Patrick Sterrenburg en Cor van Beers. Het 3-banden groot team won hun ontmoeting tegen Rio Bar 2 met 28-21. Emanuel Coort en Louis van der Meijden wonnen met ruim verschil hun partij. Bernhard Legierse kwam tot acht punten.

Winst voor eredivisieteam
Het eredivisieteam won de thuiswedstrijd tegen Burgmans Biljarts met de maximale score van acht punten. Het teammoyenne kwam uit op 1,428. Martinez speelde de kortste partij van de dag en Huub Wilkowski maakte de hoogste serie, namelijk elf caramboles.

Liempds judoweekend groot succes

Bas Daverveld (links ) en Xavi van Weert (rechts) in actie. (Foto: Judo Club Liempde) Foto: Judo Club Liempde

Liempde - Dankzij honderd vrijwilligers van Judo Club Liempde (JCL), Sporthal Pius X en de EHBO heeft de club een succesvol judoweekend mogen ervaren. Op zaterdag 3 en zondag 4 november kwamen in totaal driehonderd judoka's op de mat in Sporthal Pius X.

Zaterdagmiddag werd de tweede ronde van de Judo Cup Brabant gehouden, een competitie voor beginnende tot en met gevorderde judoka's. Vanuit JCL namen achttien judoka's deel. Uitblinkers van die dag waren Ties Verhagen en Desmond Tops. Ties werd derde in een zware poule. Desmond won al zijn partijen.

Op zondag vond het jaarlijkse instaptoernooi plaats. Hieraan namen zeven clubs uit de regio Tilburg/Den Bosch, waaronder JCL met 38 judoka's. Bram van Oorschot werd kampioen, net als op zaterdag. Alle judoka's hebben flink gestreden en kregen een mooie prijs mee naar huis.

Iedereen die kennis wil maken met judo kan bij de trainingen komen meedoen of kijken op woensdag en donderdag in de gymzaal van Basisschool De Oversteek in Liempde.

Wederom vierde plek L'Union

Boxtel/Sint-Oedenrode - Het eerste indoorteam van handboogschutterij l'Union Boxtel heeft vorige week in Sint-Oedenrode wederom een vierde plek behaald in de indoorcompetitie.

Ad van de Langenberg kwam goed voor de dag met een score van 274 punten, gevolgd door Henk Jegers met 260, Gerard van der Steen met 250 en Henri van de Broek met 238 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de vierde plek ook het hoogst haalbare in de Ere-Klasse.

De jeugd was vorige week vrijdag ook actief in Sint-Oedenrode. Meike van Oss deed het weer prima met een score van 265 punten. Sylvana van der Burgt behaalde een persoonlijk record door 252 punten op te laten tekenen. Jelt van de Langenberg kwam tot 225, Senn Steenbakkers tot 218, Breanna Vugs tot 212 en Sam Spitters tot 159 punten.

Veldrijder Klaas Groenen wint op EK-circuit Rosmalen

Boxtel/Rosmalen - Het EK-veldrijden vond afgelopen weekend in Rosmalen plaats. Op zaterdag 4 november stond veldrijder Klaas Groenen van Team Invicta bij de Funriders op de bovenste trede van het podium.

Hij wist op het technische parcours Yannick Runhart en Raymond van de Kruisweg achter zich te laten. Na een snelle start konden alleen de latere nummers twee en drie Groenen volgen. In de voorlaatste demarreerde de Invicta-renner om solo over de finish te komen.

Komend weekend 10 en 11 november worden veldritwedstrijden gereden in Rhenen en Tilburg. Ook bij deze wedstrijden staat Klaas Groenen aan de start.

Op de valreep remise voor ODC

Boxtel - ODC heeft aan de thuiswedstrijd tegen SCG'18 uit Sint-Michielsgestel één punt overgehouden, het werd 1-1. Lange tijd zag het daar niet naar uit omdat de Gestelse gelijkmaker pas vlak voor tijd werd gemaakt.

In de eerste helft waren beide teams qua kansen aan elkaar gewaagd al was het veldspel van ODC wat beter. Uit een mooi opgezette aanval wist ODC in de 20e minuut te scoren. Toch lieten de Gestelaren zich ook niet onbetuigd en had het vlak voor rust zomaar 1-1 kunnen zijn. De bal ging voor het Boxtelse doel langs en niemand van SCG'18 kon het laatste tikje geven.

Na rust ging de strijd volledig gelijk op en waren er mogelijkheden voor beide doelen, die echter geen goal opleverden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd SCG'18 steeds sterker en creëerde het ook steeds meer kansen. ODC snakte in de slotfase naar het einde en deed er van alles aan om de wedstrijd te ontregelen. Daarin had het tot de blessuretijd succes. SCG'18 gooide alles op de aanval. In de 92e minuut gaf Roy Groenendaal een perfecte voorzet die door Bas de Langen goed werd voor gekopt en daarna maakte Sten van Vessem met een harde kopbal het karwei af. Zo stond het 1-1. ODC probeerde nog tot scoren te komen, maar het bleef bij een gelijkspel.

18 / 18

Donderdag 8 november

ChakraDance: dansende reis door chakra's
09.30 uur, PIUS X, Heidonk 28, Liempde

09.30 uur, vrije dans
09.30 uur, werken met hout
HobbyCentrum, Baroniestraat 105, Boxtel

Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Revanche Open Bridgedrive
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

'GIRLS-ONLY' activiteit (aanmelden)
15.15 uur, Brede School De Wilgenbroek, Dr. De Brouwerlaan 74, Boxtel

Kienen Aquavaria
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Vrijdag 9 november

Gratis tekenles (aanmelden)
09.30 uur, Achter de Willibrordusschool, Esch

Inloopochtend Heemkamer
10.00 uur, VVV/Heemkamer, Markt 36, Boxtel

Inloopochtend baby's en peuters
10.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

HobbyCentrum, zing je mee?
13.30 uur, Baroniestraat 105, Boxtel

Training jeugdbiljart 't Ivoor, doe je mee?
18.30 uur, Biljartvereniging 't Ivoor, De Voetboog 14a, Boxtel

Taizé viering
19.00 uur, Protestantse kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel

Pre-Party Asylum - Part II
22.00 uur, Café Vollop, Markt 21, Boxtel

10-11 november

Vogelshow VV Ons Ideaal
Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Zaterdag 10 november

Wilgen knotten, doe je mee?
09.00 uur, Landgoedje 'De Roudonck', De Ruiting 3, Esch

Huiskamer; rikken, hobby, jokeren
14.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Kindercollege striptekenen van Ralph Dikmans (aanmelden)
14.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Zondag 11 november

Ruilbeurs Vereniging Boxtelse Verzamelaars
10.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Rolstoelhandbaltoernooi
10.45 uur, Sporthal De Braken, De Braken 1a, Boxtel

Lezing Eerste Wereldoorlog
11.15 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

Gebedsviering met kinderzegen
13.30 uur, Sint Willibrorduskapel, Luissel, Boxtel

Oggelvorsenpoel; loting jeugdraad
14.11 uur, Dorpshuis De Es, Dorpsstraat 5A, Esch

Samen zijn met andere gezinnen, kom je ook?
15.00 uur, Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel

Live optreden Maarten de Gans
16.00 uur, En Garde, Markt 34, Boxtel

Kienavond CV De Natneuzen
20.00 uur, Fellenoord 6, Boxtel

Maandag 12 november

09.15 uur, vrije dans
10.00 uur, sieraden maken met halfedelstenen
13.30 uur, haak maar aan
HobbyCentrum, Baroniestraat 105, Boxtel

Kaartmiddag van de Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Dinsdag 13 november

09.30 uur, creatief met penseel
13.30 uur, Spaans 2e leerjaar
13.30 uur, stijldansen
19.30 uur, Spaanse conversatie
HobbyCentrum, Baroniestraat 105, Boxtel
Huiskamer; koffie inloop
10.00 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Jongerencentrum; Studio inloop B-Town
14.30 uur, B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Inloopspreekuur Seniorweb
15.00 uur, Bibliotheek, Burgakker 4, Boxtel

Bewustzijnsontwikkeling.....een ontdekkingsreis naar jezelf
19.30 uur, Gemeenschapshuis De orion, Lennisheuvel 56, Lennisheuvel

Woensdag 14 november

Netwerkbijeenkomst Het Groene Woud
09.00 uur, Bij D'Ingens, Markt 14, Boxtel

Seniorenwandeling Natuurgroep Gestel
10.00 uur, vertrek De Oude Ketting, Bosscheweg 74, Boxtel

Kienen Invaliditeitsvereniging
13.30 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Huiskamer: rikken
Huiskamer: kienen met prijzen
13.30 uur, Flat 7, Hoogheem 448, Boxtel

Rots Kidzz; bingo
14.30 uur, Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, Boxtel

Studio inloop en filmavond B-Town
19.00 uur, B-Town, Baroniestraat 20, Boxtel

Studieavond 'de wederopstanding van Israël'
20.00 uur, Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel


Foto: Fam. van den Besselaar

Maaike van den Besselaar

Wim Veekens

Joop van de Sande